E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιγαντιαια «μυτη» εμφανιστηκε στη γεφυρα του Ταμεση!

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012


 Ένα τεράστιο γλυπτό σε σχήμα μύτης έκανε την εμφάνισή του στη Millennium Bridge του Λονδίνου, πάνω από τον Τάμεση, τιμώντας την επέτειο της «Μεγάλης Δυσωδίας» («The Great Stink») που έπληξε την πόλη το 1958.


 «Η μυρωδιά είναι συνυφασμένη με την ιστροία της πόλης και μέχρι σχετικά πρόσφατα το Λονδίνο ήταν μια δύσοσμη πόλη. Μέχρι το 1958 η μυρωδιά από τα απόβλητα στον Τάμεση ήταν ανυπόφορη, γεγονός που παρακίνησε το Κοινοβούλιο να πάρει δραστικά μέτρα», λέει ο Ben Sweet, διευθυντής του London Dungeon.


Ένα ασυνήθιστο έργο τέχνης με την ονομασία «The Great Stink» μεταφέρει τους κατοίκους ένα… δύσοσμο βήμα πίσω στο χρόνο, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να καθαριστεί η βρετανική πρωτεύουσα.

«Η δυσωδία κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου ήταν τόσο μεγάλη που οι κουρτίνες στη Βουλή των Κοινοτήτων ήταν εμποτισμένες με χλωριούχο ασβέστη, σε μια μάταιη προσπάθεια να προστατευτούν οι ευαίσθητες… μύτες των βουλευτών!», συμπληρώνει ο Ben.


Οι κάτοικοι πάντως και οι επισκέπτες βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη, αντικρίζοντας μια τεράστια μύτη στη γέφυρα, αν και αρκετοί ήταν αυτοί που κατάλαβαν αμέσως το συμβολισμό…


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger