E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

7 τροφες για καλυτερη ερωτικη ζωη

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012


Το τι τρώτε, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική σας ζωή, αλλά όχι μόνο ως προς τις λανθασμένες επιλογές. Έχει επίσης σημασία να καταναλώνετε τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές και βελτιώνουν τη διάθεσή σας.

Μήπως η ερωτική σας ζωή περνάει δύσκολη φάση; Μπορείτε να βρείτε ένα σωρό δικαιολογίες, όπως τα παιδιά σας, ότι έχετε πονοκέφαλο, ή ότι υπάρχει μια πλήξη ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας.

 Σκεφτήκατε όμως να ρίξετε μια ματιά και στο… πιάτο σας;

Η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει σίγουρα την λίμπιντό σας, ενώ το γρήγορο φαγητό από έξω, δε φημίζεται για τις αφροδισιακές του ιδιότητες. Αντίθετα, αν προτιμάτε φυσικές τροφές, είναι πιθανότερο να βελτιώσετε την ερωτική σας διάθεση.
 
Το τι τρώτε, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική σας ζωή, αλλά όχι μόνο ως προς τις λανθασμένες επιλογές. Έχει επίσης σημασία να καταναλώνετε τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές και βελτιώνουν τη διάθεσή σας.
 
Όσο κι αν μοιάζει αστείο, όσο πιο έντονη οσμή έχουν τα τρόφιμα, τόσο πιο καλά, με εξέχοντα παραδείγματα τα στρείδια, τα σπαράγγια και το σκόρδο. Πάντως, άσχετα με το πόσο και πως μυρίζουν, τα παρακάτω τρόφιμα είναι ωφέλιμα για την περίπτωσή σας και αποτελούν υγιεινές τροφές που θα πρέπει να τρώτε έτσι κι αλλιώς.
 
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από ένα ρομαντικό, σπιτικό γεύμα, με τροφές που θα σας «ανάψουν». Υπάρχουν όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι μερικές από τις βιταμίνες και τα συστατικά στα τρόφιμα που ακολουθούν, μπορεί να ενισχύουν τη σεξουαλική λειτουργία και τη σεξουαλική εμπειρία…
 
Σπαράγγια: είναι πλούσια σε φολικό οξύ, το οποίο μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ισταμίνης, γεγονός που καθιστά ευκολότερο τον οργασμό και για τους άνδρες και για τις γυναίκες.
7 τροφές για καλύτερη ερωτική ζωή (2)

 
Σκόρδο: περιέχει αλισίνη, ένα αντιοξειδωτικό που αυξάνει τη ροή του αίματος και που ίσως βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία.
 
Στρείδια: είναι νόστιμα και αφροδισιακά, καθώς η πρωτεΐνη που έχουν θα σας δώσει αντοχή. Επίσης έχουν επίσης συνδεθεί με την αύξηση της παραγωγής τεστοστερόνης, η οποία αυξάνει τη λίμπιντο και στα δύο φύλα.

Τζίντζερ:
τονώνει τη ροή του αίματος που κάνει τις ερωτογενείς ζώνες πολύ πιο ευαίσθητες.

Σοκολάτα:
είναι από τις πιο ερωτικές τροφές, καθώς το κακάο της περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη ή αλλιώς ΡΕΑ, το «χημικό της αγάπης», το οποίο προωθεί την παραγωγή ντοπαμίνης στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Το PEA εμπνέει επίσης τα συναισθήματα της ευφορίας και της έλξης.
7 τροφές για καλύτερη ερωτική ζωή (3)

 
Αβοκάντο: Τον 16ο αιώνα, καθολικοί ιερείς στο Μεξικό, απαγόρευσαν την κατανάλωση αβοκάντο, λόγω της εμφανούς σεξουαλικής εικόνας τους. Αλλά ο επιστημονικό λόγος που το αβοκάντο θεωρείται αφροδισιακό, είναι ότι είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά και φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά καλό για την καρδιά και τις αρτηρίες. Και οτιδήποτε κρατά την καρδιά δυνατή, βοηθά το αίμα να ρέει προς όλες τις σωστές διευθύνσεις.

Αμύγδαλα:
θεωρείται ότι αυξάνουν το πάθος, ενεργούν ως σεξουαλικό διεγερτικό και ενισχύουν τη γονιμότητα. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγή, όπως ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και η βιταμίνη Ε.

clickatlife.gr 



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger