E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κομισιόν: Εντονη ανησυχία για τον νόμο περί διαδικτύου στην Τουρκία

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014


Την «έντονη ανησυχία» της ΕΕ, προκαλεί η απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου για την ενίσχυση των κρατικών ελέγχων στο διαδίκτυο, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Επίτροπου διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

«Ο νόμος αυτός προκαλεί έντονη ανησυχία γιατί εισάγει περιορισμούς σε μια σειρά από τομείς που άπτονται της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε ο Πέτερ Στάνο απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο εκπρόσωπος κάλεσε την Αγκυρα να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσαρμόσει τη νομοθεσία στα ευρωπαικά πρότυπα, προσθέτοντας ότι η τουρκική κοινή γνώμη δικαιούται περισσότερη πληροφόρηση και μεγαλύτερη διαφάνεια και σίγουρα όχι περισσότερους περιορισμούς.

Ο Πέτερ Στάνο εξέφρασε την ετοιμότητα της Κομισιόν να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα και οι όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει θα πρέπει να είναι συμβατές με τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

http://www.katohika.gr/



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger