E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες κανιβαλισμού σε Β.Κορέα, Ινδία και Κίνα

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013


Ο λιμός που είχε «θερίσει» το βόρειο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου, κατά τη δεκαετία του ΄90, φαίνεται πως επιστρέφει με απρόβλεπτες συνέπειες.


Την ίδια ώρα που ο ηγέτης της χώρας Kim Jong Un, διαπραγματεύεται μια νέα συνθήκη (και πρόσθετη βοήθεια) με τις ΗΠΑ, ο Βορειοκορεατικός πληθυσμός στρέφεται στονκανιβαλισμό, ως τελευταία ελπίδα για επιβίωση. Παραδόξως, οι Βορειοκορεάτες δεν είναι ο μοναδικός λαός που εφαρμόζει την πρακτική του κανιβαλισμού. Υπάρχουν αναφορές για περιστατικά κανιβαλισμού τόσο στην Κίνα, όσο και στην Ινδία.

Συχνά στον αναπτυγμένο κόσμο, οι άνθρωποι πιστεύουν πως ο κανιβαλισμός είναι μιαβάρβαρη πρακτική που εφαρμοζόταν κατά το παρελθόν, σε έκτακτες συνθήκες, για λόγους επιβίωσης, όμως οι αναφορές που έρχονται από τη Βόρεια Κορέα αποκαλύπτουν πως η ανθρωποφαγία δεν αποτελεί μια μαύρη σελίδα του παρελθόντος… μόνο.

Την περασμένη εβδομάδα, το πρακτορείο Asia Press, δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο κανιβαλισμός είναι αρκετά διαδεδομένος στα πεινασμένα τμήματα του πληθυσμού, της Βόρειας Κορέας. Η μεγάλη και παρατεταμένη ξηρασία του2012, οδήγησε σε σημαντική μείωση των σοδειών. Η πείνα σε ορισμένες επαρχίες έχεικοστίσει τη ζωή περίπου 10.000(!) ανθρώπων. Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε όμως διαψεύσει το ρεπορτάζ. Είναι τόσο μεγάλο το επισιτιστικόπρόβλημα μάλιστα, που έχει γίνει συνήθης η πρακτική του κανιβαλισμού. Ή μήπως πρόκειται για έναν επικοινωνιακό πόλεμο κατά της Πιονγκγιάνγκ;

To Asia Press ισχυρίζεται πως υπάρχουν άφθονες μαρτυρίες. Ένας άνδρας από την νότια επαρχία Hwanghae, εκτελέστηκε από στρατιώτες, αφού έγινε γνωστό πως έφαγε τα δύο του παιδιά. “Στο χωριό μου το Μάιο, ένας άνδρας σκότωσε τα δύο του παιδιά και προσπάθησε να τα φάει”, μαρτυρά ένας από τους «μυστικούς» ρεπόρτερ του πρακτορείου, που σταθμεύει στην περιοχή. Ένας άλλος ανταποκριτής αναφέρει: “Υπήρξε ένα περιστατικό, όπου ένας ηλικιωμένος άνδρας, συνελήφθη ενώ είχε ξεθάψει από τον τάφο, το πτώμα του εγγονού του και ετοιμαζόταν να το φάει”.

Προς μεγάλη απογοήτευση, οι αναφορές περί κανιβαλισμού δεν σταματούν εδώ. Το νοτιοκορεατικό «Παρατηρητήριο για την Οικονομία της Βόρειας Κορέας» καταγγέλλει πως η ανθρωποφαγία ακολουθείται ακόμη και από τους -πάλαι ποτέ- ευνοουμένους τηςκυβέρνησης, τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα στην αναφορά του γράφει πως «έναςαστυνομικός υπάλληλος σκότωσε με τσεκούρι ένα συνάδελφο του, έφαγε κομμάτια τηςσάρκας του και το υπόλοιπο κρέας το πούλησε στην αγορά, ως ζωικής προέλευσης».

Πέρα όμως από την λιμοκτονούσα Βόρεια Κορέα, περιστατικά ανθρωποφαγίαςσημειώνονται και σε άλλα μέρη της Ασιατικής Ηπείρου. Τα μέλη μιας ινδουιστικής σέκταςπιστών (Agori sadhus) εφαρμόζουν μια μορφή πνευματικού κανιβαλισμού, κατά την οποία οι πιστοί τρώνε ανθρώπινη σάρκα σε αποσύνθεση και διαλογίζονται. Για τη σέκταη ανθρωποφαγία έχει ιδιαίτερη πνευματική σημασία, καθώς η δύναμη και η σοφία του ανθρώπου που πέθανε, μεταφέρεται σε άλλους (πιστούς), μέσα από την βρώση της σάρκας του. Σε μια άλλη περίπτωση, πάλι στην Ινδία, οι εργάτες της φυτείας τσαγιού (ΜΚΒ TeaEstate), φέρονται ως δράστες της δολοφονίας, του διαμελισμού και τουκανιβαλισμού στη συνέχεια, του αφεντικού τους και της γυναίκας του. Ένας από τους εργάτες ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε άλλα 15 άτομα, με τα οποία συνέργησεστο αποτρόπαιο, αυτό, έγκλημα. Το συμβάν καταγράφηκε στην περιοχή Tinsukia και ηαστυνομία πιστεύει πως το κίνητρο δεν ήταν θρησκευτικό. Πιθανότατα, αιτία ήταν τοπάθος για εκδίκηση, αφού οι εργάτες δούλευαν περίπου σαν σκλάβοι, στη φυτεία.

Οι Κινέζοι είναι γνωστοί για την ιδιαίτερη κουζίνα τους. «Μυαλά πιθήκου», «μάτια κουκουβάγιας», «τηγανιτοί σκορπιοί» είναι μερικά μόνο από τα πιάτα, που ίσως να μην τα δοκίμαζε εύκολα ένας δυτικός τουρίστας. Όμως το να σου σερβίρουν ένα ανθρώπινο έμβρυο ξεπερνά κάθε όριο. Η πρώτη καταγραφή για κανιβαλισμό εμβρύων έγινε το 1995, όταν ένας δημοσιογράφος ισχυρίστηκε σε ένα βιβλίο του, με θέμα τις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες, πως ορισμένοι γιατροί στα νοσοκομεία της Shenzhen, κατανάλωναν νεκρά έμβρυα, που προέρχονταν από εκτρώσεις. Οι γιατροίυπεραμύνθηκαν των διατροφικών τους συνηθειών, υποστηρίζοντας πως «τα έμβρυα κάνουν το δέρμα απαλότερο, τον οργανισμό πιο δυνατό και ενισχύουν το συκώτι». Μετά από το σκάνδαλο εκείνης της εποχής, η κατανάλωση εμβρύων και το συνακόλουθο, παράνομο, εμπόριο τους, γνώρισε μεγάλη αποδοχή απο μερίδα του πληθυσμού. Ακόμη και σήμερα αρκετοί πιστεύουν στις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η βρώση εμβρύων.

Σύμφωνα με τον Δρ. Warren Lee, πρώην πρόεδρο της Ένωσης Διατροφολόγων του Hong Kong, η κατανάλωση ανθρώπινων εμβρύων δεν είναι καινούρια «μόδα», αλλάπηγάζει από την κινεζική φαρμακευτική παράδοση. Παραδοσιακά, οι αρχαίοι Κινέζοιέτρωγαν το πρωτότοκο παιδί τους, ή τα έμβρυα που απέβαλαν οι γυναίκες τους. Ακόμη και σήμερα, υπολογίζεται πως μεγάλος αριθμός Κινέζων παραμένει πιστός σε αυτή τηνπαράδοση.

Πηγή: Voice of Russia

http://www.globalomen.com


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger