E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νέα τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών!! 18 ασθενοφόρα έσπευσαν στη περιοχή!!

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013


Νέα τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών σήμερα το βράδυ. Σκηνές κόλασης εκτυλίχθηκαν, περίπου ένα τέταρτο πριν τις 11μμ, μετά από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, νταλίκας και ενός ΙΧ αυτοκινήτου.

Οι σκηνές που ακολούθησαν παρέπεμπαν σε μακελειό. Στο σημείο της σύγκρουσης των τριών οχημάτων η άσφαλτος μετατράπηκε σε λουτρό αίματος. Σε αυξημένο συναγερμό για το τροχαίο δυστύχημα, που άρχισε να ξεδιπλώνει τις μαύρες πτυχές του όταν διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένα άτομο είχε χάσει ακαριαία τη ζωή του, τέθηκαν Αστυνομία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα.

Η επιχείρηση διάσωσης επιβατών του λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημα και κανείς τις πρώτες στιγμές δεν είχε εικόνα για την κατάστασή τους, στήθηκε ακαριαία. Διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και από το Βόλο έσπευσαν προς το σημείο του σοβαρότατου τροχαίου.

Συνολικά 18 ασθενοφόρα κινήθηκαν από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας προς τα Τέμπη για τη διακομιδή τραυματιών σε κοντινά Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των σοβαρά τραυματιών ήταν ένα κοριτσάκι μόλις 6 ετών, το οποίο επέβαινε στο ΙΧ αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες Βόλου (ΒΟΚ), αλλά ο οδηγός του σύμφωνα με πληροφορίες κατάγεται από τη Ραψάνη ή τα Τρίκαλα.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ΙΧ -ο οδηγός του οποίου ανασύρθηκε νεκρός και επέβαιναν σε αυτό εκτός από την 6χρονη κόρη του και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του- κινούνταν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όταν επιχείρησε διπλή προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με νταλίκα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που κινούνταν προς Θεσσαλονίκη και ακολουθούσε το ΙΧ αυτοκίνητο, προσέκρουσε πάνω στα σιντρίμμια των δύο οχημάτων. Ο οδηγός του λεωφορείου κατέβαλε ηρωικές προσπάθειες και κατάφερε παρά το απότομο φρενάρισμα να κρατήσει το μεγάλο όχημα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Σε διαφορετική περίπτωση το δυστύχημα θα ήταν πολύνεκρο, καθώς θα μπορούσε να βγει εκτός δρόμου, όπως συνέβη με την νταλίκα Βουλγαρικών πινακίδων. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο μιλούσαν για πραγματικά ηρωική του οδηγού του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, ο οποίος αποσόβησε τα χειρότερα.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αμέσως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να συντονίσει επιχείρηση που θα απαιτούνταν και να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητούνταν στην προσπάθεια των σωστικών συνεργείων, αλλά και στην έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες.

Στα δύο η Ελλάδα
Από τις 10.45 το βράδυ και για αρκετές ώρες αργότερα η Ελλάδα είχε κοπεί στα δύο. Η κίνηση των οχημάτων είχε διακοπεί και ουρές είχαν δημιουργηθεί στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου, με μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας να ρυθμίζει την κυκλοφορία, αλλά και να διευκολύνει ταυτόχρονα την απρόσκοπτη άφιξη και αποχώρηση των ασθενοφόρων και των άλλων υπηρεσιακών οχημάτων.

Οι τραυματίες
Σύμφωνα με τις πρώτες μεταμεσονύκτιες πληροφορίες, βαριά τραυματισμένη είναι η 6χρονη κόρη του θύματος, μία 18χρονη επιβάτης του λεωφορείου και ελαφρότερα ο οδηγός της νταλίκας και πέντε ακόμη επιβάτες του λεωφορείου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

http://www.taxydromos.gr/


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger