E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Υλικά παρασκευής:
Υλικά για τη ζύμη: αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο, αλάτι, ξύδι, μαγιά
Υλικά για τη γέμιση: ζάχαρη, κολοκύθα, βούτυρο, τραχανάς, αλάτι, ελαιόλαδο, αυγά
Ποσότητες υλικών:
• 1 κιλό αλεύρι 
• ½ φλιτζάνι νερό
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 μικρό κομμάτι μαγιά
• ½ κιλού ζάχαρη
• τρίμμα μιας μεγάλης κολοκύθας
• 5. κουτ. φρέσκο βούτυρο
• ½ φλιτζάνι τραχανά
• 1 κουτ. σούπας αλάτι
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 3 αυγά
Εκτέλεση:
Με τα υλικά της ζύμης, αφού τα πλάσουμε ανοίγουμε φύλλα. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και με ένα κουτάλι την 
ξύνουμε εσωτερικά μέχρι να βγάλουμε όλη την σάρκα της. Τοποθετούμε το τρίμμα σε τρυπητό, προσθέτουμε το αλάτι, 
ανακατεύουμε και πιέζουμε με τις παλάμες να φύγουν τα υγρά του. Μετά αναμειγνύουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το τρίμμα, 
τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς), το λάδι, τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί, βουτυρωμένο 
καλά στρώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο, στρώνουμε και δεύτερο φύλλο και εκεί προσθέτουμε λίγη γέμιση. 
Συνεχίζουμε προσθέτοντας φύλλο και γέμιση μέχρι να τοποθετήσουμε όλη τη γέμιση στο ταψί. Σκεπάζουμε την γέμιση με 
2 φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα και πάνω από το τελευταίο φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και με λίγο χτυπημένο αυγό 
και ψήνουμε στην γάστρα για 30 λεπτά.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger