E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Παρτσαλάκης: Έφθασα ένα βήμα πριν τη φυλακή, τώρα θέλω να πάω στην Κρήτη και να γίνω αγρότης (video)

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013


Για την οικονομική κρίση, τα προβλήματα που έφερε αυτή στη ζωή του γνωστού ηθοποιού και το μαγαζί που λίγο έλειψε όχι μόνο να τον καταστρέψει αλλά και να τον στείλει στην φυλακή μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Παρτσαλάκης…

’’Όχι δεν έχουμε φτάσει στον πάτο. Για ποιο λόγο το...
ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν θα γίνουν δύο του χρόνου. Για ποιο λόγο να υπάρχουν χίλια συσσίτια και του χρόνου να μην είναι δύο χιλιάδες.Εδώ μας ζητούν να πληρώσουμε 8 νέους φόρους. Ποιος θα έχει να πληρώσει φέτος. Από που θα βγουν οι υποχρεώσεις αυτές. Έχουν αλήθεια γνώση ότι ο κλάδος των ηθοποιών έχει 85% ανεργία».


Ο ηθοποιός μίλησε στον Αχελώο tv για την τηλεόραση, ενώ μπορεούσε να μην σχολιάσει τη σημερινή της κατάσταση: «Έκανα 20 χρόνια τηλεόραση, πριν από την ιδιωτική τηλεόραση, έκανα θέατρο, και ραδιόφωνο, άρα ασχολήθηκα πολύ με αυτή την ιστορία. Κάποια στιγμή τελείωσε αυτό, γιατί τελείωσαν τα χρήματα. Και τελείωσαν τα χρήματα, γιατί δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κανένας τίποτα, άρα και να διαφημίσει ο άλλος το Cayenne, δεν θα το πάρει κανείς, να διαφημίσει πισίνες, δεν θα χτίσει κανείς, κατά συνέπεια, τελείωσε η διαφήμιση και κατ” επέκταση δεν υπάρχουν χρήματα για τα κανάλια».


Αρνείται να ασχολειθεί με την πολιτική αν και είναι άνθρωπος που τον απασχολούν τα κοινά: «Δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική, δεν έχω την ικανότητα, δεν είναι Βουλή περάστε κύριοι, για να μπεις στη βουλή πρέπει να έχεις δύναμη, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, γνώση, πρέπει να είσαι ο πρώτος ο άξιος, ο ικανός για υπηρετήσεις το λαό, αυτό λέει η Ελληνική Δημοκρατία. Εγώ δεν διαθέτω αυτά τα στοιχεία, για να υπηρετήσω την πολιτική, ως εδώ με τη μετριότητα, παντού έχει εισβάλει στη ζωή και στη βουλή η μετριότητα έχει μπει, καιρός να βρεθούν ικανοί και έντιμοι να βγουν μπροστά».


Όσο για το κρητικό μαγαζί που άνοιξε και τα έφερε στα όρια της καταστροφής, ο ηθοποιός απαντάει: «Έφτιαξα ένα εστιατόριο στο Χαλάνδρι που το έκλεισα, γιατί, όταν πρέπει να πληρώσω 23% ΦΠΑ , 4.500 νοίκι, 12.000 μεροκάματα δεν τα κατάφερα , αν συνέχιζα θα πήγαινα φυλακή, οπότε είπα: ‘’συγγνώμη παραιτούμαι’’, ενώ τα πλάνα του για το μέλλον, ξαφνιάζουν:


«Έχω κάνει πρόταση στα δύο μου παιδιά να κατέβουμε στην Κρήτη και να ασχοληθούμε τις ελιές σε ένα κτήμα που διαθέτουμε, για να έχουμε εισόδημα. Για μένα, θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό- να κατέβουμε στην Κρήτη και να ασχοληθούμε τις ελιές και να έχουμε εισόδημα. Για μένα, θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό. Γιατί πιστεύω ότι, όταν εγώ ανέβηκα το 1969 στην Αθήνα, υπήρχαν άπειρες προοπτικές –με προσόντα και χωρίς προσόντα- να κάνεις καριέρα. Αυτή τη στιγμή, η νεολαία δεν έχει καμία προοπτική και τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό εγώ το θεωρώ εγκληματικό. Η αντίστοιχη επιστράτευση του ’40 ζητείται τώρα από τους Έλληνες. Να ξαναμαζευτούμε στα χωριά μας, για να σώσουμε αυτή τη χώρα.


Πιστεύω ότι, εάν δεν φύγουμε από την Αθήνα, η χώρα μας δεν μπορεί να επιβιώσει. Η χώρα μας είναι τουριστική κι αγροτική. Κι είναι σημαντικό να υπάρχουν αγρότες να δουλεύουν τη γη», δήλωσε, «Εγώ είμαι 61 ετών ποια δουλειά να κάνω οικοδομή ούτε αυτή υπάρχει πλέον. Να δουλέψω σε ποια δραστηριότητα να πάρω ποιο μεροκάματο;», ανέφερε.


Δείτε το βίντεο:


- See more at: http://www.paraskinia.com/2013/09/video.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.UvRNrrYa.dpuf


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger