E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μπαμπουίνοι αλαφροχέρηδες! – Συμμορία κλεπτομανών πιθήκων τρομοκρατεί τη Νότια Αφρική [βίντεο]

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013


Σε μια αέναη μάχη έχει εξελιχθεί στις γειτονιές της Νοτίου Αφρικής η σχέση των ανθρώπων με τους μπαμπουίνους, ζώα τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν της χώρας! Ο λόγος είναι ότι τα παμπόνηρα αυτά θηλαστικά έχουν ξεφύγει πλέον χρησιμοποιώντας αντάρτικες τακτικές προκειμένου να τρυπώσουν στα σπίτια των γηγενών για να βρουν τροφή.

Για τους μπαμπουίνους δεν είναι και δύσκολο βέβαια αν αναλογιστούμε τον τρόπο ζωής τους στις βραχώδης περιοχές και στα δάση της Αφρικανικής Ηπείρου. Μάλλον ευκολάκι είναι να σκαρφαλώνουν σε πολυκατοικίες, να τρυπώνουν από ανοιχτά παράθυρα και να λεηλατούν ό, τι είναι μέσα στο σπίτι. Συνήθως η επιθυμία τους είναι μόνο τρόφιμα, αλλά μερικές φορές δεν αρκούνται μόνο εκεί, αλλά κάνουν και σκανδαλιές που τους προσφέρει κάποια επιπλέον διασκέδαση, παίζοντας με κουρτίνες και ηλεκτρικές συσκευές καταστρέφοντας τες.

Για τους ανθρώπους, αποτελούν καθημερινό μπελά, καθώς μέχρι και όπλα κοινής χρήσης είναι αναγκασμένοι να επιστρατεύουν ώστε να τους αντιμετωπίσουν! Δεδομένου όμως ότι ο «εχθρός» τους αποτελεί προστατευόμενο είδος, τείνουν να περιορίζονται σε όπλα όπως paintball και σπρέι πιπεριού. Τι να κάνουν οι έρμοι! Πώς αλλιώς μπορείς να τα βάλεις με τους πεινασμένους και θρασύτατους μπαμπουίνους, αλλά και αθώους και γλυκύτατους παράλληλα φίλους της περιοχής σύμφωνα με τους οικολόγους και τους φορείς περιβαλλοντολογικής ανάπτυξης.

 Δείτε τα κατορθώματά τους...






Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger