E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Καλάσνικοφ και 500.000 ευρώ είχαν οι Αλβανοί δραπέτες – Ποιοι πραγματικά σκοτώθηκαν

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013


Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση του ανθρωποκυνηγητού των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε συμπλοκή με την Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης με συνέπεια να χάσουν την ζωή τους δύο από αυτοί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ένας από τους νεκρούς παραμένει ο Έντισον Λίκα, ενώ ο άλλος είναι ο θείος του ο οποίος είχε αποδράσει από τις ίδιες φυλακές το 2006. Οι δύο άνδρες είχαν χωριστεί από τους άλλους τρεις, ανάμεσα στους οποίος βρίσκεται και ο Μάριον Κόλα, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή της Αστυνομίας. Τα πυρά που αντάλλαξαν με τις δυνάμεις των ΕΚΑΜ δεν ήταν αρκετά προκειμένου να τους κάνουν να ξεφύγουν για άλλη μια φορά και έτσι έπεσαν νεκροί.
Στην κατοχή τους βρέθηκε χρηματικό ποσό που πιθανολογείται να φτάνει και τα 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας τα ονόματα των Αλβανών εγκληματιών είναι:
  • ο δραπέτης των Φυλακών Τρικάλων (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) EDISON ή MIRI του HASIS ή HASIZ ή SINANI και της NAFIE, ο οποίος γεννήθηκε την 04.04.1988 στην Αλβανία και
Ο Λίκα Έντισον
  • ο (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) KUJTIM ή FLAMUR του RAMAZAN ή RAMADAN και της LIE ή LIHE, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25.03.2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.
Η Αστυνομία δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, καθώς η περιοχή του ελέγχου τη επεκτείνεται στην ορεινή Ναυπακτία και στην Ευρυτανία προκειμένου να συλληφθούν οι άλλοι τρεις δραπέτες. Η ΕΛΑΣ γνώριζε πως οι δραπέτες προκειμένου να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τριών και δύο ατόμων αντίστοιχα. Η μία ομάδα με τρία άτομα, κινούνταν από την Ευρυτανία προς Προυσό ενώ η δεύτερη ομάδα, με δύο άτομα, κινούνταν προς Αιτωλοακαρνανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, άτυπα η επιχείρηση έχει πάρει την κωδική ονομασία «ανταρτοπόλεμος» και στις έρευνες συμμετέχουν επίσης και Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, με ειδίκευση στον ανταρτοπόλεμο, μαζί με μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που για τρεις εβδομάδες τώρα χτενίζουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, τα βουνά της Ρούμελης.
Νωρίτερα τοπικά ΜΜΕ, μετέδιδαν ότι οι δραπέτες είχαν εντοπισθεί από τις πρωινές ώρες χάρη στις θερμικές κάμερες της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε ένα ιδιότυπο κυνηγητό με τους δραπέτες πότε να χάνονται και πότε να εντοπίζονται ξανά. Κάποια στιγμή, όπως εκτιμάται, οι δραπέτες χωρίστηκαν, με αποτέλεσμα τα ΕΚΑΜ δηλαδή, να εγκλωβίσουν τους δύο δραπέτες.
Να σημειωθεί ότι οι Αλβανοί κακοποιοί από την ημέρα της απόδρασης τους ευθύνονται για την δολοφονία ενός αστυνομικού στο Δίστομο και εμπλέκονται στον θάνατο μίας 25χρονης κοπέλας στην Κόρινθο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την συμπλοκή έχει ως εξής:
Βραδινές ώρες χθες (02.07.2013), στην ορεινή περιοχή Κόνισκα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν δύο άτομα που έφεραν βαρύ οπλισμό, να κινούνται πεζή.
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Α.Μ.) τους προσέγγισαν και τους κάλεσαν να παραδοθούν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και πυροβόλησαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των ατόμων.
Όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά, πρόκειται για :
  • τον δραπέτη των Φυλακών Τρικάλων (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) EDISON ή MIRI του HASIS ή HASIZ ή SINANI και της NAFIE, ο οποίος γεννήθηκε την 04.04.1988 στην Αλβανία και
  • τον (Επ.) LIKA ή SINANI (Ον.) KUJTIM ή FLAMUR του RAMAZAN ή RAMADAN και της LIE ή LIHE, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 ή 1975 ή 1977 στην Αλβανία, ο οποίος διώκεται με σωρεία διωκτικών εγγράφων και είναι δραπέτης από τις 25.03.2006 της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας.
Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκε και κατασχέθηκε ο οπλισμός των δύο ατόμων και συγκεκριμένα, δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov με έξι (6) συνολικά γεμιστήρες με φυσίγγια, δύο (2) πιστόλια και μία (1) χειροβομβίδα.
Στην αστυνομική επιχείρηση που συνεχίζεται συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με δύο ομάδες Ειδικών Αποστολών.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger