E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Άρον – άρον μάζεψε τους ισχυρισμούς του ο Ερντογάν για πράκτορες

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μία εντελώς χοντροκομμένη προβοκάτσια, όπως συνηθίζουν, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να στήσουν οι τουρκικές υπηρεσίας ασφαλείας με αρωγούς πολλές τουρκικές εφημερίδες, που αναπαρήγαγαν ψεύδη του στυλ, ότι πίσω από τους ξένους συλληφθέντες «στέκονταν» οι Μυστικές Υπηρεσίες των χωρών προέλευσής τους.

Πρόκειται για μία προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας – αλλά και άλλων χωρών όπως οι ΗΠΑ. Τα δημοσιεύματα πολλών τουρκικών εφημερίδων εμφάνιζαν τους ξένους αυτούς υπηκόους όχι σαν φοιτητές, όπως ήταν στην πλειοψηφία τους, αλλά ως κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων.

Τέτοια διαβατήρια όμως τα λαμβάνουν πρόσωπα με συγκεκριμένες υψηλές κρατικές αρμοδιότητες και έχοντες ανάλογες αποστολές, δηλαδή και …μυστικές αποστολές της ΕΥΠ (ή της CIA κ.ο.κ.)

Για να τεκμηριώσουν οι Τούρκοι την επιδίωξη τους που ήταν να εμφανίσουν την εξέγερση ως αποτέλεσμα ξένων πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών, άρχισαν αρχικά να μιλούν για …δράση τέτοιων ως καταγγελία αρχικά, (μέχρι και ο Ερντογάν το υπαινίχθηκε) και στην συνέχεια οι επιφορτισμένες για το θέμα αυτό Τουρκικές υπηρεσίες, διέρρευσαν στον τουρκικό τύπο ότι στα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν και 5 ( κατ’ άλλους 6,7, 11) ξένοι με «διπλωματικά διαβατήρια», και πως αυτοί ηγούνταν των επεισοδίων.

Η άμεση αντίδραση του ελληνικού Υπ.Εξ.

Μόλις έγιναν γνωστές οι «διαρροές» το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αφενός διέψευσε ότι ο Έλληνας πολίτης που συνελήφθη έχει …διπλωματικό διαβατήριο, ενώ προέβη και σε έντονη διαμαρτυρία προς τις τουρκικές Αρχές, ενώ την ίδια αντίδραση ακολούθησαν και όλες οι άλλες χώρες που θίγονταν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Παράλληλα το Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Έλληνα (απλό) πολίτη παρέχοντας του κάθε αναγκαία νομική στήριξη στην διαδικασία που ακολουθήθηκε και βεβαίως αφού κατέρρευσαν οι κατηγορίες που του απέδιδαν, πήρε τον δρόμο της επιστροφής.

Το αναγκαστικό «μάζεμα» του Ερντογάν

Η ελληνική -και όχι μόνο – έντονη διαμαρτυρία και διάψευση ότι ο συλληφθείς έχει …διπλωματικό διαβατήριο ,ανάγκασε και το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει διόρθωση και να διαψεύσει τα περί «διπλωματικών διαβατηρίων» και τους αυτονόητους συνειρμούς που αυτό δημιουργεί.

Η διάψευση έγινε αρχικά με δήλωση προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στην συνέχεια και αφού κατάλαβαν οι υπεύθυνοι της ανόητης προβοκάτσιας, ότι το όλο θέμα θα εξαγρίωνε πολλές χώρες και θα δημιουργούσε ακόμα πολύ χειρότερο κλίμακα έναντι της διεθνούς εικόνας του Ερντογάν, έβαλαν τον ίδιο τον Τούρκο Πρωθυπουργό να κάνει προσωπική διόρθωση και να σταματήσει την προβοκάτσια.

Έτσι λίγη ώρα μετά τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων για ξένους «πράκτορες» ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τύνιδα της Τυνησίας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι 7 ξένοι που συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ, δεν είχαν διπλωματικά διαβατήρια!

«Έχουν συλληφθεί 7 ξένοι για εμπλοκή στα επεισόδια. Εξετάζουμε πως βρέθηκαν εκεί», είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας όμως, πως κανείς τους δεν είχε στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο!

newsbomb.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger