E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κάνε μια νέα αρχή: 7 τρόποι για να φέρεις στη ζωή σου την άνοιξη

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Παραδοσιακά η άνοιξη είναι η εποχή που καθαρίζεις το σπίτι σου από οτιδήποτε περιττό. Φέτος κάνε τη διαφορά και κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα και στη ζωή σου. Δες πώς θα τα καταφέρειες.
Ξεκαθάρισε τις σχέσεις σου
Σημασία δεν έχει πόσους φίλους έχεις αλλά πόσο κατάλληλοι είναι για σένα. Αν συνεχίζεις να κάνεις παρέα με ανθρώπους με τους οποίους δεν περνάς καλά, μόνο και μόνο για να έχεις ποικιλία στη ζωή σου, είναι ώρα να τους αφήσεις να φύγουν και να βρεις άλλους που θα σε γεμίζουν περισσότερο. Δώσε προσοχή στην ποιότητα όχι στην ποσότητα.
Ξεσκόνισε τα ταλέντα σου
Στα παιδικά και στα φοιτητικά σου χρόνια έτρεχες ανέμελα από τη μια δραστηριότητα στην άλλη. Όταν άρχισες να δουλεύεις όμως σιγά σιγά έβαλες τα "πρέπει" και τις υποχρεώσεις σου πάνω από αυτά που σε ευχαριστούν. Άλλαξέ το. Άρχισε ξανά μια δραστηριότητα που σου άρεσε να κάνεις και την άφησες στη μέση. Αν δεν σου αρέσει πια, κάνε κάτι άλλο. Δοκίμασε όσα περισσότερα χόμπι μπορείς, μέχρι να βρεις το ιδανικό για σένα.
 
Βάλε σε τάξη τα οικονομικά σου
Αν θέλεις παραγματικά να κάνεις μια νέα αρχή και να ξεκαθαρίσεις το μυαλό σου, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου. Μπορεί να σου φαίνεται τρομακτικό και να θέλεις να το αποφύγεις, ωστόσο η άγνοια και η αποφυγή μόνο χειρότερη μπορούν να κάνουν την κατάσταση. Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνα τους. Πάρε την κατάσταση στα χέρια  σου και φτιάξε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό για τις επόμενες μέρες.
Ξεκαθάρισε το μυαλό σου
Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός, η ζήλια, ο φόβος, το μίσος μόνο καλό δεν κάνουν στην ψυχική σου κατάσταση. Όχι μόνο δεν προσφέρουν καμία βελτίωση στη ζωή σου αλλά επιδρούν αρνητικά στην υγεία και στην ευτυχία σου. Βρες έναν τρόπο να αποφορτίζεσαι, όπως η άσκηση και η επαφή με τη φύση. Να θυμάσαι ότι με το να ανησυχείς δεν αλλάζεις το μέλλον σου, αλλά σίγουρα καταστρέφεις το παρόν σου.
 
Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμά σου
Πώς περνάς το χρόνο σου; Κάνεις πράγματα και δραστηριότητες που αξίζουν πραγματικά και σου δίνουν ενέργεια; Άρχισε να καταγράφεις πόσο χρόνο ξοδεύεις πού. Το πιο πιθανό είναι να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα και να χρειαστεί να κάνεις αλλαγές, ώστε να αφήσεις ελεύθερο χρόνο για πράγματα που πραγματικά σε ενδιαφέρουν και σου κάνουν καλό.
Βάλε ποικιλία στη διατροφή σου
Είτε λόγω έλλειψης έμπνευσης και χρόνου είτε από συνήθεια, μπορεί να τρως συνέχεια τα ίδια και τα ίδια με ελάχιστη ποικιλία. Αυτό σημαίνει ότι παίρνεις λιγότερες θρεπτικες ουσίες από όσες χρειάζεται ο οργανισμός σου και ότι απολαμβάνεις λιγότερο τα γεύματά σου. Πειραματίσου με διάφορα φαγητά που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά και με νέες συνταγές.
Απαλλάξου από την ακαταστασία
Ένα ακατάστατο σπίτι δεν επιτρέπει στο μυαλό και στο σώμα σου να χαλαρώσει και να σκεφτεί θετικά και δημιουργικά. Η άνοιξη είναι ιδανική περίοδος για να απαλλαγείς από τα άχρηστα πράγματα του σπιτιού σου και να δημιουργήσεις χώρο για το καινούργιο. Πέτα ό,τι δεν χρησιμοποιείς, καθάρισε την κουζίνα, τις ντουλάπες, τις αποθήκες, τα πάντα. Μην σκέφτεσαι την κούραση, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

http://www.cosmo.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger