E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η γυναίκα που πήδηξε με βαρέλι στους Καταρράχτες του Νιαγάρα και επέζησε!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013


Άννι Έντσον Τέιλορ: η γυναίκα που κάνει τον Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ να φαίνεται… παιδάκι! Αν πιστεύετε πως ο Αυστριακός, είναι ο πλέον θαραλλέος άνθρωπος στον πλανήτη, κάνετε λάθος.
Η Άννι Έντσον Τέιλορ, είναι η μοναδική γυναίκα που έχει πέσει από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και παρέμεινε ζωντανή. Μάλιστα, το εγχείρημά της έγινε έναν αιώνα και πλέον πίσω, το 1901, όταν η ίδια ήταν 63 ετών και ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα βαρέλι!
Όλα ξεκίνησαν, όταν ύστερα από τον θάνατο του άντρα της, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, η Τέιλορ, άρχισε να ζει μια νομαδική ζωή, όντας δασκάλα στις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι, στην ηλικία των 62 ετών, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ζοφερό οικονομικό μέλλον και την πιθανότητα να περάσει τα χρόνια της, μετά τη συνταξιοδότηση της στο πτωχοκομείο.
Σε μια προσπάθειά της, λοιπόν, να εξασφαλίσει το οικονομικό της μέλλον, αποφάσισε να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα πέσει από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα και μάλιστα, το εγχείρημα της θα το πραγματοποιούσε ανήμερα των 63ων γενεθλίων της. Η Άννι, πίστευε πως με αυτό τον τρόπο, θα της φέρει φήμη, αλλά και χρήμα μέσω από την πώληση αναμνηστικών, δημιουργώντας ομάδες αλλά και δίνοντας λόγους για το κατόρθωμά της. Βέβαια, αν και κατάφερε να επιβιώσει και παρά το γεγονός πως τα πρωτοσέλιδα γέμισαν τότε με φωτογραφίες της, ο πλούτος στον οποίο πίστευε δεν ήρθε και έζησε το υπόλοιπο της ζωής με –σχετική- φτώχεια, αλλά «αγκαλιά» με το ρεκόρ της!
Οι New York Times, αναφέρουν, πως χιλιάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί στο κάτω μέρος του καταρράκτη, ώστε να παρακολουθήσουν το τολμηρό εγχείρημα της γυναίκας, αν και ήξεραν πωςοι πιθανότητες επιβίωσής της ήταν ελάχιστες.
Η ένταση ήταν ακόμη πιο προφανής και έντονη για τον «μάνατζερ» της, Φρανκ Ράσελ, ο οποίος είχε προειδοποιηθεί από τις Καναδικές και Αμερικανικές Αρχές πως σε περίπτωση θανάτου της, θα είχε διώξεις για ανθρωποκτονία.
Το διάσημο βαρέλι, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η πτώση της, είχε ύψος 1,4 μέτρα, η διάμετρος του ήταν ένα μέτρο, ήταν κατασκευασμένο από ξύλο βελανιδιάς και σίδερο. Αφού τοποθέτησαν και το πάνω καπάκι, ώστε να την «ασφαλίσουν» μέσα, με τη βοήθεια ενός αμονιού, κατάφεραν να κάνουν το βαρέλι να επιπλεύσει σε όρθια θέση μέχρι την κορυφή του καταρράκτη, ώσπου να αρχίσει την ελεύθερη πτώση του, από 55 μέτρα ύψος.
Ύστερα από μεγάλη έκπληξη των παρευρισκομένων, ύστερα από 20 ολόκληρα λεπτά, φάνηκε το βαρέλι στην επιφάνεια! Φυσικά, κανείς δεν περίμενε ότι η γυναίκα που βρισκόταν εκεί μέσα μπορεί να έχει παραμείνει ζωντανή. Κι όμως! Ήταν ζωντανή και αλώβητη, απλά, ελαφρώς, σοκαρισμένη.
Εκείνη, δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως στην περισσότερη διάρκεια του ταξιδιού της δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά όσο ήταν ξύπνια παρακαλούσε το Θεό να τη βοηθήσει για την επιβίωσή της.
Και συνέχισε: «Να μην το κάνει κανείς άλλο κάτι τέτοιο! Ένιωθα πως χανόταν η αναπνοή μου. Δεν θα το ξανάκανα ποτέ πάλι αυτό. Νομίζω πως είναι προτιμότερο να περνάς μπροστά από ένα κανόνι που ξέρεις πως είναι έτοιμο να εκτοξεύσει το βλήμα του. Καλύτερα να πεθάνεις στιγμιαία, παρά να περάσεις αυτό το μαρτύριο».
Παρά την επιτυχία της, η Άννι δεν απέκτησε ποτέ τον πλούτο που είχε υπολογίζει και αυτό γιατί ο μάνταζερ της, Ράσελ, πήρε το θρυλικό βαρέλι της και εξαφανίστηκε. Το αποτέλεσμα ήταν η ίδια να ξοδέψει όλες τις οικονομίες στους ιδιωτικούς ντεντέκτιβ για την προσπάθεια τι να το βρει!







http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger