Ο φούρνος Ble, στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πιο πρωτοποριακούς φούρνους του κόσμου!
Και δεν είναι τυχαίο αφού η αλήθεια είναι ότι σπάνια συναντάς ένα τέτοιο φούρνο στη γειτονιά σου! Δεν είναι μόνο το εκλεκτό ντιζάιν του εξάλλου που το κάνει τόσο ιδιαίτερο, αλλά παράλληλα η μαεστρία με την οποία οι chef patissier του Mino Allegrini και Σταύρος Μωυσάκος χειρίζονται την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, πλάθουν το γευστικό ψωμί τους, δημιουργούν μικρά και καθημερινά σνακ γεμάτα αρώματα και τιμούν την παράδοση και τον τόπο καταγωγής τους με τα κρητικά εδέσματα τους!!!
Για τους ντόπιους ο Ble είναι καθημερινός προορισμός ώστε να αγοράσουν το ψωμί τους! Χειροποίητο και ψημένο στην πέτρα ή τον ξυλόφουρνο, το ψωμί εδώ αποκτά παχιά, αρωματική κόρα και γεμάτη ψύχα! Αξίζει την τιμή του μέχρι το τελευταίο ψίχουλο...
Αλλά ανάμεσα στις best επιλογές για να γλυκαθείτε είναι το «άπαιχτο» προφιτερόλ και το τιραμισού που προκαλεί γευστική αναστάτωση... ενώ η βέλγικη σοκολάτα δίκαια θα διεκδικήσει την προσοχή σας υπογράφοντας μικρές γευστικές ιστορίες απόλαυσης στην καθημερινότητα σας!
Επίσης, την άνοιξη εγκαινίασε το café και το salad bar με εκλεκτές γεύσεις!
Προτιμήστε τα τραπεζάκια δίπλα στον φούρνο που παραμένει ανοιχτός και είναι ιδανική επιλογή για το χειμώνα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί δίπλα ακριβώς σπό τη φωτιά!
Secret tip: Ο κρυφός άσος του Ble είναι ο φούρνος που διαθέτει, αγγίζει τα 12 μέτρα σε ύψος και παραμένει παραδοσιακός αφού παράγει έργο... με ξύλα!
http://santosight.blogspot.gr
0 σχόλια:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !