E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΣOK: Πολιτικοι κρατουμενοι εφτιαχναν τα επιπλα της ΙΚΕΑ!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τη «βαθιά του λύπη» εξέφρασε σήμερα η σουηδικός κολοσσός κατασκευής επίπλων για την χρησιμοποίηση πολιτικών κρατουμένων της Στάζι καταδικασμένων σε καταναγκαστικά έργα κατά τη δεκαετία του 70.

Ο όμιλος παρουσίασε στο Βερολίνο έκθεση των ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων της εταιρίας Ernst and Young η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «πολιτικοί και ποινικοί κρατούμενοι συμμετείχαν εν μέρει στην παραγωγή επίπλων ή τμημάτων τους, τα οποία παραδόθηκαν στην IΚΕΑ πριν από 25 με 30 χρόνια».

Η IΚΕΑ διεξήγαγε έρευνες μετά από καταγγελίες πρώην κρατουμένων στη γερμανική τηλεόραση που ανέφεραν ότι τους υποχρέωναν να κατασκευάζουν έπιπλα στα εργαστήρια των φυλακών. Εάν αρνούνταν κινδύνευαν να οδηγηθούν στην απομόνωση ή να υποστούν άλλες τιμωρίες.

«Την εποχή εκείνη δεν είχαμε τα σύγχρονα συστήματα ελέγχου και προφανώς δεν κάναμε αρκετά για να εμποδίσουμε τέτοιες μεθόδους παραγωγής» δήλωσε η Ζανέτ Σκέλμοσε, εκπρόσωπος της εταιρείας εκφράζοντας τη λύπη της για την εν λόγω πρακτική

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ και άλλες εταιρείες εφάρμοζαν παρόμοιες μεθόδους στην Ανατολική Γερμανία, όπως για παράδειγμα οι δυτικογερμανικές εταιρείες Neckermann και Quelle.

Πηγή: topontiki.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger