E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Subaru «επαυσε» την ελληνικη εισαγωγικη

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012


Ανατροπή των δεδομένων που ίσχυσαν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου φέρνει η επιστολή της Fuji Heavy Industries (εργοστάσιο αυτοκινήτων Subaru), την οποία έχει αποκλειστικά η «Η», βάσει της οποίας ανακοινώνει στο επίσημο δίκτυο διανομέων της Ελλάδας πως το εργοστάσιο έχει σταματήσει τη συνεργασία με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία (Subaru Motors Hellas) από τις 26 Σεπτεμβρίου και έκτοτε δεν έχει αποκλειστικό εισαγωγέα για τα αυτοκίνητά της στη χώρα μας.

Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται επίσης πως αναζητείται ήδη νέος αποκλειστικός διανομέας των αυτοκινήτων Subaru στην Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστούν οι κάτοχοι των γιαπωνέζικων μοντέλων αλλά και το όνομα της Subaru στη χώρα μας. Η επιστολή εστάλη χθες προς όλο το δίκτυο αντιπροσώπων της Subaru στην Ελλάδα από τον γενικό διευθυντή Ευρώπης για την Subaru κ. Masamichi Kudo.

O νέος ιδιοκτήτης της Subaru στην Ελλάδα κ. Χάρης Σταμούλης τόνισε στην «Η» χαρακτηριστικά: «Θεωρώ καταχρηστική την ενέργεια των Ιαπώνων να καταγγείλουν την σύμβαση. Εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι και θα κινηθούμε νομικά, ώστε να δικαιωθούμε και να αποκαταστήσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας μας».

Η επόμενη μέρα
 
Η Fuji Hea-vy Industries (FHI) δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα λίγο πριν από τη δεκαετία του '80 με αποκλειστικό εισαγωγέα τον κ. Τουρνικιώτη. Το 1996 η εταιρεία πέρασε στα χέρια του κ. Ελληνα, ο οποίος ίδρυσε τη Subaru Motors Hellas. Πρόσφατα η εταιρεία πέρασε στον κ. Σταμούλη ιδιοκτήτη της Lead Finance.

Μετά την καταγγελία της σύμβασης από την FHI με τη Subaru Motors Hellas ουσιαστικά δεν υπάρχει αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στη χώρα μας, όμως το δίκτυο αντιπροσώπων έχει ήδη κάνει την κίνησή του...

Αλλωστε όπως είχε αναφέρει η «ΗτΣ» στις 8/9/2012 στο θέμα με τίτλο «Ανταρσία ετοιμάζει δίκτυο εισαγωγικής εταιρείας ΙΧ» επιβεβαιώνεται πλήρως και το αργότερο έως την άλλη εβδομάδα θα έχουν ανακοινωθεί οι τελικές αποφάσεις του εργοστασίου. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περισσότερα από 12.500 ιαπωνικά μοντέλα, ενώ το XV που αποτελεί και το πιο πρόσφατο νέο αυτοκίνητο της Subaru στη χώρα μας δεν υπάρχει ούτε στις επίσημες εκθέσεις των ντίλερ της εταιρείας, ενώ στην Ε.Ε. πωλείται εδώ και μήνες...


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger