Η ζύμωση του γάλακτος από φοράδες είναι το παραδοσιακό εθνικό ποτό της Μογγολίας. Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεται από μια φοράδα είναι περίπου δύο λίτρα όταν αυτές αρμέγονται έξι φορές την ημέρα, έτσι για να υπάρχει αρκετό ποτό για την οικογένεια και τους τυχόν επισκέπτες, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τουλάχιστον δέκα φοράδες. Για να έχουμε καλή ποιότητας ποτό είναι απαραίτητο να αναδεύεται το μείγμα του γάλακτος πεισσότερες από 1000 φορές την ημέρα! Παράγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε μια ειδικά κατασκευασμένη τσάντα από δέρμα. Η γεύση του φρέσκου Airag είναι αρκετά ήπια, αλλά εάν διατηρηθεί για αρκετό καιρό το ποτό ξυνίζει κάτι που οι Μογγόλοι προτιμούν.
Τα έπιασε και τα έσφιξε μπροστά στον κόσμο – Ο Μαζωνάκης το έκανε ξανά και
προκάλεσε αντιδράσεις
Πριν από 9 δευτερόλεπτα
0 σχόλια:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !