E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κενυα: 48 νεκροι σε βεντετα μεταξυ αντιπαλων χωριων

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά


Τουλάχιστον 48 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, σφαγιάστηκαν και κάηκαν ζωντανοί από ενόπλους που επιτέθηκαν σε χωριό αντίπαλης φυλής στη νοτιοανατολική Κένυα. 

Η επιδρομή έγινε στην αγροτική περιοχή του ποταμού Τάνα από άνδρες της φυλής Ποκόμο, οι οποίοι επιτέθηκαν στους χωρικούς της φυλής Ορμά, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της τοπικής αστυνομίας, Τζόζεφ Κιτούρ.

Οι δύο αυτές κοινότητες βρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και χρόνια, αλλά η επίθεση που σημειώθηκε αργά τη νύχτα της Τρίτης ήταν η πιο αιματηρή που έχει σημειωθεί στην Κένυα μετά τη βία που σάρωσε τη χώρα μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές προ τετραετίας.

Συνολικά σκοτώθηκαν 48 άνθρωποι (31 γυναίκες, 11 παιδιά και έξι άνδρες), ενώ πολλά σπίτια πυρπολήθηκαν, δήλωσε ο Τζόζεφ Κιτούρ. «Είναι τρομερό, άνθρωποι σφαγιάστηκαν με ματσέτες ενώ κάηκαν ζωντανοί» ανέφερε.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι οι Ποκόμο επιτέθηκαν στους Ορμά που ζουν σε ένα νησάκι»δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα πάντως με έναν τοπικό βουλευτή, τον Ντανσόν Μουνγκατάνα, επρόκειτο για επίθεση αντιποίνων. Πριν από περίπου δέκα ημέρες Ορμά είχαν σκοτώσει τρεις Ποκόμο. Οι τελευταίοι έσφαξαν τότε σχεδόν 200 ζώα των Ορμά, οι οποίοι με τη σειρά τους επιτέθηκαν στα χωριά των Ποκόμο και έκαψαν 100 σπίτια, υποστήριξε.

Το 2011 περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ μελών των δύο κοινοτήτων που σχετίζονται με την πρόσβαση στους βοσκότοπους και σε ένα ποτάμι της περιοχής.

http://www.tovima.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger