E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μιλωντας για ενα παραξενο ψαρι!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Περίεργα νέα ψάρια βρίσκονται σε μεγάλο βάθος γύρο από τη Νέα Ζηλανδία

Αυτό το άγνωστο είδος πλαδαρού φαλαινόψαρου, πρόσφατα ρυμουλκήθηκε από επιστήμονες που έκαναν έρευνες στα βάθη του ωκεανού, ανατολικά από τη νέα Ζηλανδία.


Σε βάθος μεγαλύτερο του ενός μιλίου, τα δίχτυα της  ομάδας βρήκαν σχετικά λίγα ψάρια. Αυτά που βρήκαν όμως ήταν αρκετά νέα είδη και μερικά περίεργα εμφανισιακά ψάρια, σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού ινστιτούτου του νερού και της ατμόσφαιρας της Νέας Ζηλανδίας(NIWA).

Το σπάνιο πλαδαρό φαλαινόψαρο έχει μικρά μάτια και έλλειψη πλευρών. Το ψάρι των 12.5 ιντσών που βρίσκεται από πάνω πιάστηκε σε βάθος 1.7 μιλίων - το μεγαλύτερο βάθος που  έχει εξερευνήσει η NIWA.

Η NIWA έστησε οκτώ ερευνητικούς σταθμούς για να συλλάβει ψάρια σε ποικίλα βάθη γύρω από το Chatham Rise, μέρος ενός δικτύου από υποβρύχια οροπέδια, βουνά, κορυφογραμμές, φαράγγια και πεδιάδες.

Ξέρουμε πολύ λίγα για την αφθονία και την κατανομή των ψαριών σε αυτά τα βάθη, είπε επιστήμονας της NIWA σε ένα e-mail.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι το φαλαινόψαρο έχει και παρέα κάτω από το βάθος των 1.3 μίλιων, όπου ένας μικρός αριθμός άλλων ψαριών, όπως τροχοπέδιλα και κοκκινόφιδα-χέλια, βρέθηκαν επίσης κατά την διάρκεια της έρευνας.

Οι 8 σταθμοί πήραν δείγμα από μια μικρή περιοχή, αλλά μας έδωσαν μια χρήσιμη εικόνα των ζώων που υπάρχουν σε βάθη μεγαλύτερα από 2000 μέτρα γύρω από τη Νέα Ζηλανδία. 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger