E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κοτόπουλο με πλιγούρι

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Υλικά 
 
1 Κοτόπουλο τεμαχισμένο
2 φλυτζ. Πλιγούρι
4 μικρά Κρεμμύδια
2 ώριμες Ντομάτες
2 κουτ. σούπας Ντοματοπελτέ
½ ποτ. Ελαιόλαδο
Αλάτι ? Πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλο το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα τέσσερα μικρά κρεμμύδια ολόκληρα μέσα στο λάδι για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέσα στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο ξανθό χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για περίπου δέκα λεπτά.
 
Ρίχνουμε τώρα στην κατσαρόλα την φρεσκια ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να πάρει μία βράση. 

Προσθέτουμε 1 ½ [ενάμιση] λίτρο νερό μέσα στην κατσαρόλα. Πρέπει το νερό να καλύπτει το κοτόπουλο. Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με μία ώρα, αν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο. Αν το κοτόπουλο είναι της αγοράς τότε σε μίση ώρα έχει βράσει.
 
Όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 20-30 λεπτά. Αν μας φαίνεται ότι το νερό δεν είναι αρκετό και το φαγητό πριν βράσει το πλιγούρι είναι σαν χυλός προσθέτουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό.
 
Το φαγητό είναι έτοιμο. Μια χυλομένη σουπα κοτόπουλου με μπόλικο πλιγούρι. Σεβίρεται και τρώγεται ζεστή!

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger