E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το τελευταίο τσιγάρο πριν την εκτέλεση – Σοκαριστικές εικόνες από το Κουβέιτ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013



Με δεμένα τα μάτια και τα χέρια, ένας καταδικασμένος σε θάνατο φυλακισμένος, ρουφά απεγνωσμένα τον καπνό από το τελευταίο του τσιγάρο, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή κρεμασμένος στο κενό.
Λίγα λεπτά αργότερα, ήξερε πως τα πράγματα θα ήταν οδυνηρά δύσκολα. Τρεις άντρες θα τον οδηγούσαν στην σκάλα, θα τον ανέβαζαν στην ειδική κατασκευή που έχει στηθεί μέσα σε δημόσιο πάρκινγκ της χώρας, θα του περνούσαν τη θηλιά στο λαιμό, και, τέλος, θα άνοιγε η καταπακτή κάτω από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να βρεθεί κρεμασμένος στο κενό, μέχρι να πεθάνει. Αυτό ακριβώς και έγινε. Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στο Κουβέιτ.
Την «τύχη» του συγκεκριμένου άντρα, ο οποίος καταγόταν από το Πακιστάν, είχαν και άλλοι δύο (ο ένας με καταγωγή από το Κουβέιτ και ο δεύτερος άπατρις). Και οι τρεις τους, ήταν καταδικασμένοι για δολοφονία (ο καθένας για διαφορετική απόφαση) και συμμετείχαν στην πρώτη εκτέλεση –και μάλιστα δημόσια- που σημειώθηκε στη χώρα της Σαουδικής Αραβίας, από το 2007.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, η τελευταία εκτέλεση που έχει καταγραφεί στο συγκεκριμένο κράτος, πραγματοποιήθηκε πριν από έξι χρόνια, όταν και καταδικάστηκε σε θάνατο ένας, επίσης, πακιστανός, για μεταφορά ναρκωτικών.
Στο Κουβέιτ, τα οποίο έχει περίπου 3.5 εκατομμύρια κατοίκους, η δικαιοσύνη λειτουργεί με μια μείξη του Ισλαμικού νόμου, του Αγγλικού ποινικού δικαίου και του Οθωμανικού αστικού κώδικα.
Εκεί, πραγματοποιήθηκαν 72 εκτελέσεις (69 αντρών και 3 γυναικών), μεταξύ του Απριλίου του 1964 και του Μαΐου του 2007. Εγκλήματα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, οι φόνοι και οι προδοσίες, τιμωρούνται με θάνατο. Παρά το γεγονός πως, συνήθως, οι εκτελέσεις δεν γίνονται σε δημόσιους χώρους, άνθρωποι που εργάζονται στα μέσα και φωτογράφοι, γίνονται μάρτυρες αυτών των πρακτικών, ενώ δίνουν στη δημοσιότητα τις φριχτές εικόνες, με σκοπό τον εκφοβισμό και τη συμμόρφωση των υπολοίπων.Πάντως, ανθρωπιστική οργάνωση δηλώνει πως 48 ακόμη άνθρωποι περιμένουν τη σειρά τους για τη θηλιά των δήμιων τους…














Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger