E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ερημίτης που αγνοούνταν για 27 χρόνια συνελήφθη για πάνω από 1.000 κλοπές [εικόνες]

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013


Επί 27 συναπτά έτη ζούσε ολομόναχος και κρυμμένος από τον υπόλοιπο κόσμο ο Κρίστοφερ Νάιτ προτού τον εντοπίσουν και τον συλλάβουν οι αρχές της πολιτείας του Μέιν , καθώς κατηγορείται για περισσότερες από χίλιες διαρρήξεις στα γειτονικά κάμπινγκ του δάσους όπου διέμενε.
Ο 47χρονος, πλέον, Νάιτ ισχυρίζεται ότι έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια το 1986 και συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Ρόουμ έπειτα από τη νιοστή κλοπή που πραγματοποίησε σε ένα κάμπινγκ.
Οι οργανωμένες εγκαταστάσεις κατασκήνωσης που βρίσκονταν στο δάσος όπου είχε «αποκλειστεί» ο ερημίτης αποτελούσαν τους βασικούς του στόχους από όπου έκλεβε τρόφιμα, κυρίως, μπαταρίες και όσα είδη χρειαζόταν για να επιβιώσει στην άγρια φύση.
Μετά τη σύλλήψη του ο Νάιτ οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε στήσει το αυτοσχέδιο «σπιτικό» του, βαθιά μέσα στο δάσος.
Σε συνέντευξη Τύπου ο Τέρι Χιουζ, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του ερημίτη, ομολόγησε ότι αρχικά δεν πίστευε τους ισχυρισμούς του Νάιτ ότι δεν είχε μιλήσει σε άνθρωπο από το 1990, όταν συναντήθηκε τυχαία με έναν εκδρομέα μέσα στο δάσος.
Αλλαξε όμως γνώμη όταν είδε το κατάλυμα του 47χρονου: «Θα μπορούσατε να περάσετε δίπλα του, σε απόσταση 30 μέτρων, και να μην υποψιαστείτε ότι κάποιος μένει εκεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ζούσε εκεί όλο αυτό το διάστημα», είπε.
Σύμφωνα με τις έρευνες ο Νάιτ περνούσε το χρόνο του διαβάζοντας βιβλία που έκλεβε ή κάνοντας διαλογισμό παρατηρώντας τον ουρανό και τα πουλιά, ενώ η εκτίμηση των αρχών είναι ότι οι διαρρήξεις για τις οποίες ευθύνεται ξεπερνούν τις 1.000.
Το Πάιν Τρι ήταν ένας από τους αγαπημένους στόχους του. «Ηταν το δικό του πολυκατάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του κάμπινγκ, Ντόουν Γουίλαρντ-Ρόμπινσον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πόρτλαντ Πρες Χέραλντ ο Νάιτ προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκισή του στα 5.000 δολάρια.
Οι φωτογραφίες είναι από το «σπιτικό» του Νάιτ μέσα στο δάσος, από το κλειστό κύκλωμα που τον έπιασε στα πράσα, αλλά και από την ηλικίω των 20 όταν αποφάσισε να απαρνηθεί, εν μέρει, τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.







Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger