E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η συγκλονιστική ιστορία ενός ΠΑΟΚτσή...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013



Μια μοναδική συγκλονιστική και άκρως συγκινητική ιστορία ενός ΠΑΟΚτσή που είχε ένα σοβαρό ατύχημα στην Κύπρο
έγινε γνωστή μέσω των social media και των «ασπρόμαυρων» σάιτ στο ίντερνετ.

Ένα μέλος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ «Θύρα 4 Λεμεσού» (υπογράφει ως «Ganbit») έγραψε τη μοναδική εμπειρία που είχε όταν πήγε να συναντήσει στο νοσοκομείο τον άτυχο Κώστα, ο οποίος μετά το ατύχημα που είχε με μηχανή νοσηλεύεται εδώ και ένα χρόνο έχοντας χάσει τις αισθήσεις σε όλη τη δεξιά του πλευρά, ενώ, παράλληλα, έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο κέντρο λόγου του εγκεφάλου του και ενώ καταλαβαίνει τα πάντα δεν μπορεί να μιλήσει, να γράψει ή να διαβάσει.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε τη συγκινητική ιστορία που συνδέει ένα φοβερό ατύχημα που σημάδεψε τη ζωή του Κώστα με τον ΠΑΟΚ όπως την περιγράφει το μέλος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ «Θύρα 4 Λεμεσού»

«Την Κυριακή (3/2) την ώρα που βλέπαμε το παιχνίδι με τον Αρη στον Σύνδεσμο Λεμεσού, και εν μέσω των γνωστών σχολίων περί προπονητικής, τσαμπουκά, συστημάτων και άλλων τινών, με πλησίασε ένας τύπος, που πρώτη φορά έβλεπα στη ζωή μου, και μου ψιθύρισε, με φωνή λίγο απολογητική και λίγο ντροπαλή: «Να σου πω λίγο ρε φιλαράκι;». Για να πω την αλήθεια στράβωσα που κάποιος τόλμησε να διακόψει την ιεροτελεστία παρακολούθησης ενός αγώνα ΠΑΟΚ – Άρη. Αλίμονο όμως αυτή η διακοπή ήταν η αιτία να πάρω σαν ΠΑΟΚτσης, σαν οπαδός, μα πάνω από όλα σαν άνθρωπος, ένα μάθημα που με έκανε να αλλάξω, χωρίς ίχνος υπερβολής, στάση ζωής.

Ο άνθρωπος αυτός είναι φυσιοθεραπευτής στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στη Λεμεσό, ένα κέντρο αποκατάστασης, όπου γίνεται μια εξαιρετική δουλειά σε περιπτώσεις όπου τα νοσηλευτικά ιδρύματα σηκώνουν τα χέρια. Εκεί λοιπόν νοσηλεύεται ο Κώστας μετά το σοβαρό ατύχημα με μοτοσικλέτα. Μας είπε ότι ο Κώστας, άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι, θα ήθελε να τον επισκεφτεί κάποιος από τον Σύνδεσμο Λεμεσού σε ένδειξη συμπαράστασης. Δεν υπήρχε φυσικά περίπτωση να αρνηθούμε κάτι τέτοιο.

Την επομένη, ετοιμάσαμε ένα πακετάκι με συμβολικά δώρα από τον σύνδεσμο, μια φανέλα, ένα καπελάκι, ένα ημερολόγιο και μαζί με τον Γιώργο πήγαμε, λίγο μπερδεμένοι και ανήσυχοι, στο νοσοκομείο.

Στην πόρτα του δωματίου μας περίμενε η Ελένη αρραβωνιαστικιά του Κώστα, (όπως καταλάβαμε αργότερα στάθηκε δίπλα του από την ημέρα του ατυχήματος, σχεδόν ένα χρόνο, σαν πραγματική Παναγιά, βράχος δύναμης και αισιοδοξίας ).

Απέναντι από το κρεβάτι του ήταν κρεμασμένη μια φανέλα του ΠΑΟΚ. Καθισμένο στην άκρη του κρεβατιού ένα παλικάρι θα ’ταν δε θα ’ταν τριάντα χρονών, σηκώθηκε με δυσκολία και με γεμάτα μάτια ''σαν πληγωμένο αετόπουλο'' ήρθε να μας σφίξει το χέρι, βουβός σαν να του έκλεψαν τη λαλιά, μα που η μιλιά του μετακόμισε στα μάτια του.

Ο Κώστας μετά το ατύχημά του έχασε την αίσθηση σε όλη τη δεξιά του πλευρά και υπέστη σοβαρή βλάβη στο κέντρο λόγου του εγκεφάλου του, καταλαβαίνει τα πάντα αλλά αδυνατεί να αρθρώσει έστω και μια λέξη, δεν μπορεί να γράψει ή να διαβάσει, μόνος τρόπος επικοινωνίας του είναι ένα κελάηδισμα που βγαίνει από τα έγκατα του νου του, ο δείκτης του χεριού του και η ψυχή του που γεμίζει τον αέρα με χίλιες εικόνες.

Με αυτό το κελάηδισμα και τον καθρέφτη της πιο μεγάλης ψυχής που συνάντησα ως τώρα, μας είπε δείχνοντας τις φωτογραφίες στο ημερολόγιο ότι ήταν στην εκδρομή στην Πόλη, στο Λονδίνο στο παιχνίδι με την Τότεναμ, ότι ανδρώθηκε μέσα στη Θύρα 4.

Ειλικρινά, γέμισα υπερηφάνεια που ο ΠΑΟΚ γεννάει τέτοια παιδιά, ένιωσα λίγο ψηλότερος που η ζωή με ευλόγησε να γνωρίσω και να σφίξω το χέρι σε τέτοιους ανθρώπους.

Όταν ετοιμαστήκαμε να φύγουμε τον είδαμε να σφίγγει τη γροθιά του ψηλά και να λέει «ΠΑΟΚ»!

«Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να πει», μας εξήγησε η Ελένη. ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ. Αυτό το ΠΑΟΚ ήταν το πιο ηχηρό ΠΑΟΚ που άκουσα ποτέ.

Κοιταχτήκαμε αποσβολωμένοι από την έκπληξη και τη συγκίνηση με τον Γιώργο. Ήταν μια στιγμή από εκείνες που χάνονται τα λόγια και γεμίζει η καρδιά ευγνωμοσύνη, γιατί κάτι τέτοια παιδιά κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που σου δείχνουν τον δρόμο.

Θα είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να σε ξανακούσουμε να τραγουδάς στα τσιμέντα της θύρας 4, θα είναι μεγάλος ο αγώνας σου αδερφέ, μα μη δειλιάσεις στιγμή, μην κουραστείς από τις ανηφόρες, θα είμαστε πάντα δίπλα σου όσο μπορούμε σαν αδερφός προς αδερφό.

Στο υπόσχομαι Κώστα μαζί θα ξανατραγουδήσουμε στην Τούμπα, ΜΑΖΙ...»

Ganbit

Μέλος της ΘΥΡΑΣ 4 ΠΑΟΚ ΛΕΜΕΣΟΥ».


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger