E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι πλήρεις υψηλών νοημάτων ευχές

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013


ΤΟ 2013 είναι γεγονός. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Σταχυολογώντας λοιπόν τις ευχές και τις δηλώσεις με την άφιξη του νέου έτους θα σταθώ σε τρεις σημαντικούς συμπολίτες μας.

Κατ’ αρχάς στον Κάρολο Παπούλια. Και το τεράστιο άγχος που τον διακατέχει να αποδείξει ότι συμπάσχει με τον λαό. Η δήλωσή του σχετικά με το νέο έτος, ρητή, αλλά περιεκτική:

 - «Αν δεν αντεπεξέλθουμε, εκείνοι που σηκώνουν τα βάρη θα μας δείχνουν με το δάχτυλο».

Επειδή όπως έχω ξαναπεί είναι μεγάλος άνθρωπος, δεν τον ξεσυνερίζεσαι. Στην ηλικία που είναι δηλαδή δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι πλέον είναι αργά. Κι ότι ήδη τους δείχνουνε και με τα πέντε δάχτυλα. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι τους χαιρετάνε.

Αντίθετα, πλήρεις υψηλών νοημάτων ήταν οι ευχές του Μιχάλη Χατζηγιάννη:

 - «Εύχομαι το 2013 να είναι μια χρονιά αναγέννησης της ψυχής μας, της κοινωνίας μας και της χώρας μας. Να είναι επιστροφή στο μέλλον».

Τα διαβάζεις όλα αυτά και σε διατρέχουν ρίγη συγκίνησης. Δάκρυα αναβλύζουν από τα μάτια σου. Οταν η Ελλάδα έχει δημιουργούς και πνευματικούς ανθρώπους του διαμετρήματος και του βεληνεκούς ενός Μιχάλη Χατζηγιάννη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο δημοφιλής καλλιτέχνης τώρα τις γιορτές έκανε μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον εξαιρετικό δημοσιογράφο-συγγραφέα της κρατικής τηλεόρασης Μανώλη Κοττάκη δεν δίστασε να απαντήσει στην πλέον σκληρή ερώτηση και να θέσει τα δάχτυλα επί τον τύπον των ήλων: «Θα το πάρεις το κορίτσι;» ήταν η ερώτηση που έσπαγε κόκαλα. Για να ακολουθήσει η απάντηση: «Ναι».

Πράγματι οι στιγμές που ζούμε είναι συγκλονιστικές. Ο Μανώλης Κοττάκης έβγαλε την είδηση της δεκαετίας. Και μπορεί οι χιλιάδες θαυμάστριες του Χατζηγιάννη να την άκουσαν με ανάμικτα συναισθήματα, αλλά το πανελλήνιο αισθάνθηκε ανακούφιση και αγαλλίαση: «Επιτέλους, θα φάμε κουφέτα. Και θα αποκατασταθεί αυτό το κορίτσι, η Ζέτα, που την τρέχουνε δεξιά κι αριστερά τόσα χρόνια ο ένας κι ο άλλος αστεφάνωτη».


Ωστόσο, το βραβείο για τις ευχές της χρονιάς δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον παρά στον έναν, τον μοναδικό και τον ανεπανάληπτο: στον Γιάννη Αλαφούζο:

 - «Το 2013 χτίζουμε ρεαλιστικά και ταπεινά έναν νέο τιμωρό Παναθηναϊκό, που τελικά θα κυριαρχήσει. Γκρεμίζουμε την παράγκα. Πιστεύουμε στο φως».

Κάποιος είπε ότι όλα αυτά θυμίζουνε Ζορό που ντυνότανε ο κύριος Γιάννης όταν ήτανε μικρός. Λάθος.

Μάλλον για πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Φιντέλ Κάστρο για το νέο έτος 1963 φέρνει. Που απειλούσε η Κούβα την Αμερική και τον διεθνή ιμπεριαλισμό. Αυτή ακριβώς είναι σήμερα και η αναλογία Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Κι ο Φιντέλ Κάστρο τουλάχιστον έχει κάνει και μία επανάσταση. Ο Αλαφούζος το μόνο που έχει καταφέρει να κάνει μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό είναι να λύσει το συμβόλαιο του Κατσουράνη.

Αυτά.


(Κώστας Καίσαρης – sentragoal.gr)
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger