E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΝΥΤ: “Οι πολιτικοι στην Ελλαδα να ερευνουν τις υποθεσεις φοροδιαφυγης και οχι να διωκουν δημοσιογραφους”!

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012


«Η Ελλάδα συνέλαβε τον αγγελιαφόρο» είναι ο τίτλος άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας New York Times με θέμα τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αργή ελληνική δικαιοσύνη έδρασε πολύ γρήγορα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συλλάβει τον Κώστα Βαξεβάνη, τον άνθρωπο που δημοσιοποίησε λίστα καταθετών σε ελβετική τράπεζα. Μάλιστα η εφημερίδα τονίζει ότι αυτή η εικόνα πρέπει να συγκριθεί με το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι ελληνικές αρχές είχαν τη συγκεκριμένη λίστα και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να εντοπίσουν τυχόν φοροφυγάδες.
Γιατί, όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, ναι μεν είναι νόμιμοι οι λογαριασμοί αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές ως «υλικό» προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Αναφέρεται επίσης ότι η απόφαση του Κώστα Βαξεβάνη να δημοσιοποιήσει τη λίστα έχει φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς πολιτικούς.
Οπως λένε οι New York Times, ενώ η λίστα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς «στην Ελλάδα μέχρι στιγμής ο μόνος που έχει κατηγορηθεί για κάτι κακό είναι ο δημοσιογράφος!».
Η εφημερίδα κλείνει αναφέροντας ότι θεωρεί την υπόθεση «επιλεκτική και εκδικητική δίωξη» και ότι αποτελεί σκάνδαλο η απραξία των Ελλήνων πολιτικών που σχετίζεται με τα δεινά που περνάει ο ελληνικός λαός: «Οι Ελληνες πολιτικοί έχουν υπάρξει ντροπιαστικά γρήγοροι στο να αφαιρούν βασικές κοινωνικές υπηρεσίες από τους φτωχούς και τους ευάλωτους πολίτες. Και έχουν υπάρξει ντροπιαστικά αργοί στο να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή των πλουσίων και των ανθρώπων με διασυνδέσεις. Οι εκλεγμένοι ηγέτες της Ελλάδας πρέπει να δείξουν περισσότερη προσοχή στο να ερευνούν υποθέσεις φοροδιαφυγής και λιγότερη στο να διώκουν δημοσιογράφους».


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger