E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Asgarda : Μια φυλη συγχρονων αμαζονων επιδιωκει την πληρη αυτονομια απο τους ανδρες

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012



Ένα ακραίο Ουκρανικό φεμινιστικό κίνημα, ή απλώς μία ιντερνετική πλάνη;
Επιβλητικές και εντυπωσιακές εικόνες τελετών μύησης, και στρατιωτικής πειθαρχίας
Σπαθιά, τσεκούρια, χατζάρες, όμορφα κορίτσια, και overdose απόθηλυκό bad ass attitude.

Όχι, δεν πρόκειται για ταινία του Tarantino (θα μπορούσε!) :

Αυτό είναι το κίνημα της Asgarda.
Mιας νεοσύστατης “φυλής” – κινούμενης στα όρια της αίρεσης-  150 περίπου νεαρών Ουκρανών κοριτσιών που ζουν και εκπαιδεύονται απομονωμένες στα Καρπάθια Όρη, με σκοπό να πετύχουν την πλήρη αυτονομία τους από τους άνδρες.

φι

femen

Διαβάζουμε:
Στην Ουκρανία, μια χώρα όπου οι γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα trafficking, και φυλετικής καταπίεσης, μια νέα φυλή δυναμικών γυναικών αναδύεται.
Καλώντας τον εαυτό τους “Asgarda”, οι γυναίκες αυτές αναζητούν την πλήρη αυτονομία τους από τους άνδρες.  Η φυλή τους διαμένει Καρπάθια Όρη, και αποτελείται από 150 γυναίκες διαφόρων ηλικιών, κυρίως φοιτητριών, με επικεφαλής την 33χρονη Katerina Tarnouska.

Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει αναβίωση των παραδόσεων των Αμαζόνων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, αλλά και εκμάθηση επιστημών και φιλοσοφίας, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ιδανικές γυναίκες. Δάσκαλος τους είναι ο Volodymyr Stepanovytch, διάσημος δάσκαλος του καράτε στην Σοβιετική Ένωση.

Μικρή φυσική τεκμηρίωση υπήρχε στην φυλή, μέχρι πρόσφατα, όταν ο  βραβευμένος Γάλλος φωτογράφος, Guillaume Herbaut, συναντήθηκε μαζί τους το 2004, εν μέσω της Πορτοκαλί Επανάστασης. Ο Herbautπέρασε δεκατέσσερις ημέρες φωτογραφίζοντας τη φυλή για το αφιέρωμα του “Le Retour des Amazones”.

Οι Asgarda εξιδανικεύουν την Γιούλια Τιμοσένκο ( πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας τους, σύμβολο της Πορτοκαλί Επανάστασης, και σήμερα καταδικασμένη για κατάχρηση εξουσίας),  και ελπίζουν να μπορέσουν να μεταφέρουν το μήνυμα της αφύπνισης σε όλες της γυναίκες της Ουκρανίας.

“Ήταν πολύ χαρούμενες όταν είδαν τις φωτογραφίες. Θέλουν να δείξουν τη δύναμή τους”. Λέει ο Herbaut, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εντυπώσεις του από τις γυναίκες αυτές, απάντησε: ” Η Asgarda μοιάζει με την αρχή μιας νέας αίρεσης!”



φ

φ
(Όπως οι Κοζάκοι, έτσι και οι σύγχρονες Αμαζόνες ξυρίζουν τα μαλλιά τους γύρω
από τα αυτιά, για να συμβολίσουν την πρόοδο τους στην ιεραρχία της ομάδας.)

φι

φι

φ


φ


Ή μήπως όχι;

Το άρθρο αυτό, δημοσιευμένο πριν δύο περίπου χρόνια στο περιοδικόPlanet, κάνει αυτούσιο το γύρο του internet, συνοδεύοντας τις ομολογουμένως πολύ όμορφες φωτογραφίες των υποτιθέμενων Ουκρανών πολεμιστριών.

Οι φωτογραφίες αναπαράγονται σωρηδόν, και κανείς δεν φαίνεται να μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί με το γεγονός ότι εκτός από αυτό εδώ το άρθρο, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη αναφορά στην… “φυλή asgarda” ΠΟΥΘΕΝΑ σε ολόκληρο το internet!

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στη καλύτερη κρυψώνα του πλανήτη (a.k.a page 2 και 3  στο Google search), ανακάλυψα δυο τρία ενδιαφέροντα, όσο και περίεργα πράγματα :


- Η σελίδα που αναφέρεται ως επίσημη ιστοσελίδα της Asgarda είναι προ πολλού κατεβασμένη, και όποια link φαίνεται να οδηγούν σε αυτήν καταλήγουν μόνο σε error.
- Δεν υπάρχει καμία αναφορά έστω και της λέξης Asgarda στην Wikipedia *παγκόσμια και Ουκρανική version*
- Δύο μόνο blog ασχολήθηκαν εκτενέστατα με το θέμα και ανακάλυψαν τελικά ότι: Η Asgarda δεν είναι παρά μία σχετικά καινούρια πολεμική τέχνη επηρεασμένη από κινήσεις του παραδοσιακού Ουκρανικού χορού Hopak, που χορευόταν με ψεύτικα -φυσικά- σπαθιά από τους Κοζάκους. #
- Η περιβόητη αρχηγός της υποτιθέμενης φεμινιστικής υποκουλτούραςKaterina Tarnouska, δεν είναι παρά η ιδρύτρια ενός αθλητικού συλλόγου που τελειοποίησε αυτή τη νέα πολεμική τέχνη, την οποία φαίνεται να προτιμούν γυναίκες. ##
Τίποτε διαφορετικό ή πιο επαναστατικό από το πάω και γράφομαι Ζούμπα, Καποέιρα, Kick Boxing ή  δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κάνουμε σήμερα για γυμναστική… ###

- Οι φωτογραφίες είναι φυσικά αληθινές, αλλά σχετικά στημένες και σκηνοθετημένες ποιητική αδεία από τον Γάλλο φωτογράφο, με σκοπούς περισσότερο καλλιτεχνικούς (photo editorial), παρά ερευνητικούςόπως παρουσιάστηκε σε ένα πρωτοφανές ράδιο αρβύλα από την παγκόσμια blogόσφαιρα..

- Η όλη παραφιλολογία περί διαμονής και απομόνωσης σε βουνά έχει μάλλον να κάνει με το γεγονός ότι ο φωτογράφος συνάντησε τις νεαρές αθλήτριες σε ένα υπαίθριο summer camp προπονήσεων.

                              —————————————

 Πολύ καλό για να ‘ναι αληθινό;

φι

Οι πληροφορίες είναι σκόρπιες, και σε καμία περίπτωση δεν βρήκα κάποια επίσημη πηγή που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την ύπαρξη της Asgarda ως κίνημα, ή ως “φυλή” πολεμιστριών που μάχεται ενεργά τον σεξισμό.

Όπως και να ΄χει, αυτό είναι το internet!
Και οι φωτογραφίες είναι σε κάθε περίπτωση πολύ όμορφες. Σχεδόν αλλόκοτα όμορφες ..
Πηγή lifo
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger