E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Tρεις νεκροι από πτωση λεωφορειου σε χαραδρα στη Χιο (Βίντεο)

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τρεις νεκροί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, και εννέα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμόςτροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χίου, που έπεσε σε χαράδρα και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες, στις 8.30 το πρωί, μεταξύ των χωριών Παντικίου και Συκιάδας. 


Aναλυτικότερα, το λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ με κατεύθυνση από την πόλη προς το χωριό, νωρίς σήμερα το πρωί, παρέκλινε της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, ανέβηκε τις μπάρες, κι ανατράπηκε αφού πρώτα έκανε τρεις τούμπες στον αέρα.
Αμέσως στο λεωφορείο ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι τραυματίες επιβάτες. Ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά κοντά στο λεωφορείο και να ανασύρουν τους τραυματίες.

Από τα συντρίμμια απεγκλωβίστηκαν δύο επιβάτες νεκροί και δέκα τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, μία ακόμη τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά της. 

Τα ονόματα των θυμάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι: Mαρία Γεραρδή -Πασσαλή, χαράκτρια και ενδυματολόγος και οι Ευστράτιος και Κατερίνη Γιαρίμογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί το νησί για διακοπές και έμενα στα Καρδάμυλα.

Οι υπόλοιποι εννέα τραυματίες, ηλικίας από 16 μέχρι 67 ετών, εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι το λεωφορείο ανασύρθηκε από τη χαράδρα με τη συνδρομή γερανού. Στο εσωτερικό του δεν βρέθηκαν άλλοι επιβάτες.Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός επιβάτη, ο οποίος κατάφερε να βγει σώος από το λεωφορείο.


«Κατεβαίναμε από το Βίκυ και στην ανηφόρα της Συκιάδας από άγνωστο λόγο πέσαμε κάτω. Ο οδηγός δεν έτρεχε γιατί ήταν ανηφόρα. Δε θυμάμαι από εκεί και μετά τίποτα. Λέγανε ότι το λεωφορείο είχε πάρει φωτιά πριν πέσει από κάτω. Εγώ δε θυμάμαι τίποτα. Καθόμουνα λίγες θέσεις πίσω από τον ιερέα και το μόνο που θυμάμαι είναι να προσπαθούνε κάποια άτομα, να προσπαθούν να με βγάλουν έξω. Ο ιερέας είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμένα», ανέφερε σε κατάσταση σοκ ο 65χρονος Μιχάλας Νικόλας.





http://newpost.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger