E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κορίτσια και ιδρώτας με παρελθόν! Γιατί τα καλά (κορμιά) κόπεις κτώνται - ΦΩΤΟΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013


Σε όλες τις εποχές οι γυναίκες θέλανε να φαίνονται όμορφες και ελκυστικές. Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούσαν,   ακόμα και χιλιετίες πριν, διάφορα σκευάσματα ομορφιάς. 

Φυσικά και επιδιώκανε και τα κορμιά τους να είναι κομψά και ελκυστικά.

Γύρω στα 1890, ο Gustav Zander στη Στοκχόλμη κατασκεύασε κάποια μηχανήματα που σκοπό είχαν να γυμνάσουν είτε παιδιά που έχουν γεννηθεί με κινητικά προβλήματα είτε ενήλικες που έχουν παραμορφωθεί σωματικά λόγω της δουλειάς τους.

Ήταν ένας από τους πρώτους που συμπέρανε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός από την αφαίμαξη, τις βδέλλες, τις βεντούζες και τα κρύα λουτρά για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος.

Υποστηρίζοντας ότι το σώμα πρέπει να δυναμώσει με επαναληπτικές ήπιες ασκήσεις που θα ενισχύουν ομάδες μυών, παρουσίασε τα μηχανήματα στο κοινό της Στοκχόλμης με σχετική επιτυχία.

Η αληθινή επιτυχία ήρθε όμως από την αμερικάνικη αστική τάξη: ήδη από το 1930 αμερικάνοι εργαζόμενοι σε γραφεία κατάλαβαν τις ολέθριες συνέπειες της καθιστικής ζωής και ενθουσιάστηκαν με την τεχνολογία που υπάρχει για να τους βοηθήσει, με τον τυπικό αμερικάνικο ενθουσιασμό που βλέπουμε και σήμερα στα τελεμάρκετινγκ.

Τα όργανα αυτά σταμάτησαν να κατασκευάζονται με την έλευση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και το Great Depression που ακολούθησε για να γνωρίσουν ανανεωμένες δόξες το '70 πια, με νίκελ και φλούο.

Παρακάτω στις εικόνες βλέπουμε σε παλιότερες εποχές την προσπάθεια που καταβάλουν κάποια κορίτσια για να αποκτήσουν αυτό που λέμε κορμί λαμπάδα. 















Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger