E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο γύρος του κόσμου σε επτά χρόνια

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012




Ένα επικό ταξίδι, προκειμένου να ανακαλύψει τα μονοπάτια της πρώτης μαζικής μετανάστευσης του ανθρώπου από την Αφρική στον υπόλοιπο κόσμο, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο -δυο φορές βραβευμένος με πούλιτζερ- δημοσιογράφος Paul Salopek.
Ο 50χρονος Salopek θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει την πορεία που ακολούθησαν οι πρώτοι άνθρωποι που έφυγαν από την Αφρική με προορισμό τον υπόλοιπο κόσμο. Το σχέδιό του αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα δημοσιογραφικά εγχειρήματα που έχει αναληφθεί ποτέ, καθώς το ταξίδι των περίπου 33 χιλιάδων χιλιομέτρων υπολογίζεται πως θα διαρκέσει επτά χρόνια, με τον δημοσιογράφο να εκτιμάται πως θα περπατήσει γύρω στα 30 εκατομμύρια βήματα.

Η πορεία του θα ξεκινήσει από το Rift Valley της Αιθιοπίας και θα καταλήξει στην Παταγονία, στη νότια άκρη της Λατινικής Αμερικής. Ο Salopek, ο οποίος θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, θα διανύσει πορεία που θα εκτείνεται από την Αλάσκα έως τη Νότια Αμερική και την Ασία. Στο μεσοδιάστημα, θα περάσει και από περιοχές με έντονη πολιτική αναταραχή, όπως το Ιράν και η Κεντρική Αμερική.
Ο δημοσιογράφος θα κρατάει ένα «ηλεκτρονικό ημερολόγιο» των τόπων που θα επισκεφθεί και των ανθρώπων που θα γνωρίσει, το οποίο θα ανανεώνει κάθε 160 χιλιόμετρα και παράλληλα θα γράφει και ως ανταποκριτής του National Geographic.

Ο ίδιος ο Salopek δηλώνει ενθουσιασμένος με το σχέδιό του, τονίζει ωστόσο πως δεν θα αντιμετωπίσει το ταξίδι σαν δουλειά, αλλά περισσότερο σαν καταγραφή γεγονότων για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
 Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εφημερίδα The Observer: «Θεωρώ τον εαυτό μου συνεχιστή της αρχαίας παράδοσης του περιπλανόμενου ποιητή ή μουσικού. Του ανήσυχου βάρδου. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί όλο αυτό».

http://www.koolnews.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger