E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Der Spiegel: Ο Σαμαρας διοριζει τους... δικους του!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012


«Δουλειές για καλούς φίλους», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Der Spiegel, που βάζει στο στόχαστρο του τον Έλληνα πρωθυπουργό και με καυστικό τρόπο σχολιάζει πως διορίζει φίλους του και.... «τα δικά μας παιδιά»!

«Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να είναι πλέον κατάλληλοι για αυτές. 

Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δις ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντ’ αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει "υπερτοπική εμπειρία", καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από το περιβάλλον του Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ», γράφει το γερμανικό περιοδικό. 

Και φυσικά, δε λείπει από το ρεπορτάζ και η δημόσια τηλεόραση και οι... αλλαγές που έγιναν τελευταία. «Ασυνήθιστες είναι οι ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές. 

Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά, μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας», γράφει το Spiegel εννοώντας την Ανθή Σαλαγκούδη.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger