Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εμφανίστηκε έτσι σε αθηναϊκή πίστα! (φώτο)

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013


Όταν έχεις ΤΟ κορμί, το επιδεικνύεις με όποιον τρόπο μπορείς!
Έτσι φαίνεται θα σκέφτηκε η Ζενίλντα και εμφανίστηκε στο νυχτερινό σχήμα όπου συμμετέχει με τη συγκεκριμένη αμφίεση. Μπορεί στυλιστικά να μην παίρνει τα εύσημα από τους στυλίστες όμως από τον αντρικό πληθυσμό σίγουρα τα παίρνει. Γιατί και σέξι, και κούκλα και πολύ εντυπωσιακή είναι. Δείτε φωτογραφίες της...



http://www.gossip-tv.gr

Εμφανίστηκαν στη μέση του δρόμου με καυτά εσώρουχα και σταμάτησαν την κυκλοφορία! (Φωτό)



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να σταματήσουν την κυκλοφορία στους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους όταν εμφανίζονται με σέξι εσώρουχα ή έστω καυτά μπικίνι.
Πάντως, τα μοντέλα Behati Prinsloo, Candice Swanepoel και Alessandra Ambrosio κατάφεραν να σταματήσουν την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους του Μαϊάμι όταν εμφανίστηκαν με καυτά εσώρουχα για τις ανάγκες του διαφημιστικού της Victoria's Secret. Τα μοντέλα που είναι και πολύ καλές φίλες μεταξύ τους έδειχναν πολύ αισθησιακές και πολύ σέξι με τα πολύχρωμα εσώρουχά τους. Δείτε φωτογραφίες τους για να καταλάβετε τι... έπαθαν οι οδηγοί που τις είδαν να ποζάρουν στη μέση του δρόμου για τον φωτογραφικό φακό.

http://www.gossip-tv.gr

Η Αγγελική Ηλιάδη έκοψε την ανάσα των τηλεθεατών


Με ένα super μίνι φόρεμα που αναδείκνυε τα καλλίγραμμα πόδια που διαθέτει, εμφανίστηκε η Αγγελική Ηλιάδη στο Dancing With The Starsόπου και ερμήνευσε το υποψήφιο τραγούδι της για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, «Χίλιες και μία νύχτες».
Η όμορφη τραγουδίστρια τόνισε στη Ζέτα Μακρυπούλια πως κάθε χρόνο γίνεται μεγάλη κουβέντα για το αν πρέπει η ελληνική συμμετοχή να έχει ή όχι ελληνικό στίχο.
Αποκάλυψε επίσης πως θα κυκλοφορήσει και ένα νέο cd, από την Platinum Records, όπου θα υπάρχει και μια διασκευή τραγουδιού της γιαγιάς της Καίτης Γκρέι, το «Μια γυναίκα ξέρει μόνο να σου πει», καθώς και νέες δημιουργίες.



http://www.koolnews.gr

ΠΑΤΡΑ:Θηλυπρεπής καλόγερος με Αλβανό συνοδό... αναστάτωσε εστιατόριο!


Η υπάλληλος εστιατορίου που βρίσκεται στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου (κοντά στην Πάτρα) έπαθε σοκ ακούγοντας τον ρασοφόρο να μιλά... με χάρη!


Και μπορεί στην αρχή να αισθάνθηκε πως... δεν άκουσε καλά, όμως στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της! Πως ο καλόγερος ήταν θηλυπρεπής! Μάλιστα συνοδευόταν από έναν γεροδεμένο άνδρα Αλβανικής καταγωγής (όπως ο ίδιος ο ρασοφόρος αποκάλυψε).

Και ενώ η υπάλληλος ετοίμαζε την παραγγελία, ακούει τον καλόγερο να της λέει με θηλυκότατο τόνο φωνής: «Μην βιάζεσαι χρυσή μου θα γεράσεις γρήγορα»!

Και μόνο αυτή η φράση ήταν αρκετή για να γυρίσουν οι περισσότεροι και να κοιτάξουν τον καλόγερο! Ο οποίος όμως τους επεφύλασσε καλύτερη συνέχεια! Για να μεταβεί στην τουαλέτα έπρεπε να χρησιμοποιήσει σκάλες και τότε φώναξε: «Σιγά θα ανέβω γιατί θα πατήσω τη φούστα»! «Φούστα» χαρακτήρισε το ράσο που φορούσε προς έκπληξη όλων όσων τον άκουσαν! Για να έρθει και το κερασάκι στην τούρτα: «Σου ‘βγαλε την Παναγία ε;» ρώτησε την υπάλληλο όταν την είδε με πόση υπομονή και ευγένεια εξυπηρετούσε μία ηλικιωμένη πελάτισσα η οποία ήταν «δύσκολη» στην παραγγελία της.

Το αποκορύφωμα συνέβη όταν ο συνοδός του, έβγαλε το πορτοφόλι για να πληρώσει: «Μην παίρνετε δεσποινίς μου λεφτά από τους Αλβανούς, εγώ πληρώνω που έχω λεφτά» είπε, και αφού εξόφλησε τον λογαριασμό του, αποχώρησε μαζί με τον νεαρό που τον συνόδευε!

Από την Αιγιάλεια!
Όπως αποκαλύφθηκε επρόκειτο για καλόγερο από την περιοχή της Αιγιάλειας. Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η σχέση του με τον Αλβανό, όμως ο συγκεκριμένος ρασοφόρος ήταν συχνός πελάτης του καταστήματος και στο παρελθόν τον είχαν δει και με άλλους. Ήταν όμως η πρώτη φορά που μιλούσε τόσο δυνατά, για τόσα πολλά θέματα, λες και είχε την ανάγκη προσοχής από τους υπόλοιπους.

Όπως ήταν φυσικό, ο θηλυπρεπής καλόγερος έγινε αντικείμενο σχολιασμού όχι μόνο από υπαλλήλους αλλά και από θαμώνες του καταστήματος: «Δεν πίστευα στα αυτιά και τα μάτια μου» μας είπε Πατρινός που έτυχε να βρίσκεται μπροστά στο «επεισόδιο» με πρωταγωνιστή τον Αιγιώτη (όσον αφορά στην διαμονή και όχι την καταγωγή) καλόγερο!

http://www.dete.gr

Vassy: Μια sexy Ελληνίδα στα Grammy!

Η Ελληνοαυστραλή μουσικός , η «Σειρήνα» με το όνομα Vassy είναι η Vasiliki Karagiorgos, -η οποία κρύβεται πίσω από τη μουσική σπουδαίων θεμάτων τηλεοπτικών σειρών όπως του«Grey’s Anatomy» και του «Ugly Betty», διαφημιστικών καμπανιών όπως της Nike, της Google, του Hilton αλλά και της Victoria’s Secret-, θα ανοίξει το πάρτυ των βραβείων Grammy!

H Vassy γεννήθηκε στην Αυστραλία, ωστόσο οι γονείς της γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα Σέρβια Κοζάνης. Σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων για το χατίρι του μπαμπά της αλλά η μουσική ήταν η αγάπη της.

Και μπορεί… στα 8 της να αποβλήθηκε από τη χορωδία του σχολείου ως κακόφωνη, τώραόμως απολαμβάνει από το Λος Άντζελες όπου διαμένει μόνιμα, το τραγούδι της «We are young» στην 5η θέση του Dance Chart του Billboard! 

Χαρακτηριστική είναι η παράξενη λευκή λωρίδα που τοποθετεί στο πρόσωπο της, την οποία αποδίδει στη συγγένεια της με τους Αβορίγινες.



Πηγή: star.gr

Οι πιο απίστευτοι θάνατοι την ώρα του σεξ...



Το σεξ είναι ευχαρίστηση, είναι ηδονή, είναι υγεία. Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα όρια του επιτρεπτού στο σεξ, είναι δυσδιάκριτα και διαφέρουν από άνθρωπό σε άνθρωπο. Ο λαός πάλι, λέει ότι το “κρεββάτι του καθένα είναι δικό του και μόνο δικό του”. Όπως και να έχει δεν είναι λίγες οι φορές που ακραίες καταστάσεις στο σεξ, έχουν οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο... 
Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές, που κατά καιρούς απασχόλησαν αλλά και προβλημάτισαν τα ΜΜΕ αλλά και την επιστημονική κοινότητα.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1: Ο Τόνυ Τέιλορ και η σύζυγος του Κρίστεν, είχαν δοκιμάσει τα πάντα στο σεξ. Εκείνος ήταν ένας εύπορος 40ρης, αρκετά γοητευτικός και εκείνη μια γυναίκα 35 ετών που στο πέρασμα της τα ανδρικά κεφάλια γύριζαν, και οι ανδρικοί λαιμοί “έσπαγαν” από το στρίψιμο. Οι γείτονες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το ανδρόγυνο. Βέβαια στη γειτονιά που έμεναν στο Οχάιο των ΗΠΑ, είχαν κατά καιρούς ακουστεί ψίθυροι για την ερωτική δραστηριότητα της Κρίστεν Τέιλορ, αλλά ήταν μόνο ψίθυροι... Ένα βράδυ του Ιουνίου του 2010, γύρω στις 11 το βράδυ, ένα βραχυκύκλωμα στον υποσταθμό της Εταιρίας Ηλεκτρισμού, βύθισε τη γειτονιά στο σκοτάδι για μισή ώρα. Οι τεχνικοί που επιδιόρθωσαν τη βλάβη έγραψαν στην αναφορά τους ότι εκείνη προκλήθηκε από κάποιο σπίτι της περιοχής... Μετά από 3 ημέρες που ο Τόνι και η Κρίστεν δεν εμφανίσθηκαν στη δουλειά τους, η αστυνομία μπήκε στο σπίτι και το θέαμα που αντίκρισε ήταν το εξής. Ο Τόνι γυμνός, δεμένος με ένα καλώδιο που η “γυμνή” του άκρη ακούμπαγε τα γεννητικά του όργανα και η άλλη του άκρη μέσα στην πρίζα. Η Κρίστεν ήταν και εκείνη γυμνή με ένα άλλο καλώδιο να αγγίζει τη σάρκα της, και εκείνο στην πρίζα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τα πτώματα κατάφερε να συνθέσει το σκηνικό του θανάτου. Το ζευγάρι θέλησε να αυξήσει την ηδονή και με κάποιο τρόπο νόμιζε ότι θα το έκανε εάν περνούσε ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα από τα κορμιά τους. Όταν ο Τόνι διείσδυσε μέσα στη σύζυγο του, όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που έβαλε τα καλώδια στην πρίζα. Η γυναίκα του άρχισε να σπαράζει και εκείνος στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έφτανε σε οργασμό, κατάλαβε ότι η Κρίστεν ήταν νεκρή. Δεν πρόλαβε ούτε εκείνος να ευχαριστηθεί τον οργασμό του...
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2: Ο κίνδυνος σαγήνευε πάντα το νεαρό ζευγάρι. Ο Μντουζούσι Σαντέλε και η Σιμπογκίλε Βαν Ράντεμπε, από τη Νότιο Αφρική. Εκείνος ήταν μαύρος και εκείνη μια ξανθιά μιγάδα, με φιδίσιο σκούρο κορμί από τη μητέρα της, και λευκά χαρακτηριστικά από τον Ολλανδό πατέρα της. Και οι 2 τους ήταν 22 χρονών και αμέσως μετά τη γνωριμία τους στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, η ερωτική τους χημεία τους ένωσε. Σαν αφροδισιακό τους είχαν τον κίνδυνο. Λάτρευαν να κάνουν έρωτα μέσα στο σπίτι του αυταρχικού πατέρα της Σιμπογκίλε με κίνδυνο να τους ακούσει από το διπλανό δωμάτιο. Ευχαριστιόνταν να κάνουν έρωτα στην άκρη μιας κατάμεστης από κόσμο πλατείας, με κίνδυνο να τους δουν, ευχαριστιόνταν γενικά να κάνουν σεξ σε σημεία όπου κινδύνευαν να γίνουν αντιληπτοί. Τους τελευταίους 6 μήνες όμως, είχαν προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Για να νιώσουν τον κίνδυνο εντονότερα, είχαν ανακαλύψει τις γραμμές ενός τραίνου. Έκαναν έρωτα γυμνοί πάνω στις γραμμές και την ύστατη στιγμή, σφιχταγκαλιασμένοι σαν ένα ανθρώπινο “βαρελάκι” μετακινούνταν από τις ράγες, και το τραίνο περνούσε από δίπλα τους. “Η Σίμπι, έχει υπέροχους οργασμούς, όταν νιώθει τον αέρα από τα βαγόνια που περνάνε ξυστά δίπλα της”, έλεγε χαριτολογώντας σε μια ανδροπαρέα φίλων του ο Μντουζούσι, λίγες ημέρες πριν. Τελικά το μοιραίο δεν άργησε να συμβεί. Οι εραστές αποφάσισαν να κάνουν έρωτα επάνω στις γραμμές λίγο έξω από τον κεντρικό σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ. Ο μηχανοδηγός είπε στην αστυνομία ότι τους αντιλήφθηκε από μακριά. “Πατούσα την κόρνα μανιασμένα και έκαψα τα φρένα για να σταματήσω, αλλά εκείνοι δεν κουνιόντουσαν από τις ράγες. Δεν κατάφερα να σταματήσω. Πέρασα από πάνω τους...” Στη Νότιο Αφρική που μαστίζεται από το AIDS, οι αρχές έχουν ξεκινήσει τεράστια καμπάνια για το ασφαλές σεξ. Ότι απέμεινε από το ζευγάρι των εραστών και εξέτασαν οι ιατροδικαστές, τους άφησε άναυδους. Πράγματι η καμπάνια τους είχε αγγίξει και ο άνδρας φορούσε προφυλακτικό...
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 3: Η αδρεναλίνη σαν αφροδισιακό “τρέλαινε” στην κυριολεξία τον Μπρεντ Τάιλερ και την Μπρέντα Τάμπλεστον δεν απολάμβαναν το σεξ παρά μόνο με την αδρεναλίνη στα ύψη. Η Μπρέντα μάλιστα σε συζητήσεις μεταξύ γυναικών το έλεγε με παράπονο, ότι ο σύντροφος της υπό νορμάλ συνθήκες “δεν μπορούσε να λειτουργήσει”. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να αγγίξουν στην κυριολεξία τα όρια τους. Ανέβηκαν σε ένα ουρανοξύστη στο Βανκούβερ, όπου έμεναν και αποφάσισαν να κάνουν σεξ γυμνοί, στο χείλος της δίχως κάγκελα ταράτσας, που χρησιμοποιούταν σαν ελικοδρόμιο. Λίγο η ένταση, λίγο η παράνοια, κοιτάχτηκαν στα μάτια και η Μπρέντα έγνεψε καταφατικά. Μια κίνηση και το ζευγάρι έφτασε σε οργασμό την ώρα που τα σώματα τους αιωρούνταν στο κενό και έπεφταν από ύψος 75 μέτρων. Ο Τζορτζ Χόρτον, οδηγός ταξί που περνούσε τυχαία από τον δρόμο, τους είδε να διαλύονται κατά την πρόσκρουση, 10 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο του. Στην αστυνομία κατέθεσε ότι του έκανε εντύπωση το χαμόγελο της κοπέλας: “Ήταν πως να σας το πω. Ήταν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αλλά παίρνω όρκο ότι την είδα να χαμογελάει. Ξέρετε εκείνο το σαρδόνιο χαμόγελο των γυναικών όταν τελειώνουν, λίγο πριν ανάψουν τσιγάρο...”


Γιατί ο πιο διάσημος «Jimmy Jump» δεν θα ξαναμπεί γυμνός σε γήπεδο


Τον έχετε δει να μπαίνει στο γήπεδο και να τρέχει… όπως τον γέννησε η μανούλα του πάρα πολλές φορές. Ο Μαρκ Ρόμπερτς, μετά από 519 γυμνές εμφανίσεις στα πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα, και στα 49 του χρόνια, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να… σταματήσει το αγαπημένο του χόμπι.
Η πρώτη του εμφάνιση στα γήπεδα έγινε το 1995 και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Το 2004 καταδικάστηκε σε πρόστιμο 650 ευρώ για προσβολή της δημοσίας αιδούς, μετά από την ολόγυμνη εμφάνισή του στον τελικό του Super Bowl της συγκεκριμένης χρονιάς. Μάλιστα, η εικόνα του… κορμιού του, «ταξίδεψε» σε περισσότερες από 87 χώρες, στις οποίες μεταδιδόταν ζωντανά ο τελικός, και τον παρακολούθησαν πάνω από 130 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Ο ίδιος, αποφάσισε να μιλήσει σε δημοσιογράφο της Daily Mail (ντυμένος) για την απόφασή του να «συνταξιοδοτηθεί» από τις γυμνές εμφανίσεις. «Δεν υπάρχει σημαντική εκδήλωση στην οποία να μην έχω μπει!» είναι τα λόγια του.
«Τώρα όμως, είμαι σχεδόν 49 χρονών, και τα παιδιά που με παρακάλεσαν να σταματήσω να το κάνω. Νομίζω και εγώ πως ήρθε η ώρα. Εξάλλου, οι βαρύτητα δεν είναι, πια, εναντίον μου!»
Την περασμένη εβδομάδα, έκανε την «ηρωική του έξοδο» με την τελευταία γυμνή του «παράσταση» σε μεγάλο και πολυσύχναστο πάρκο. Καθόταν γυμνός στο παγκάκι, με μόλις ένα φύλλο μεγέθους Α4 να του καλύπτει τα… ευαίσθητα σημεία. «Αν πω ότι με κάλυπτε εντελώς το συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού, θα ήταν ψέματα!» είναι το σχόλιο του Ρόμπερτς, για την 519η εμφάνισή του. «Ήταν κατά κάποιο τρόπο μια εμπειρία απελευθέρωσης».
Μάλιστα, ο ίδιος ετοιμάζει και την αυτοβιογραφία του, μέσα στην οποία θα αποκαλύπτει τα… μυστικά της επιτυχίας του αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσα από τα 20 χρόνια που κάνει τον κόσμο να γελά. Όπως ο ίδιος τονίζει, δεν ντρέπεται που το σώμα του δεν είναι καλλίγραμμο, κάτι που κάνει τους περισσότερους να γελούν μαζί του. «Δεν είμαι πορνοστάρ για να έχω τέλειο σώμα» δηλώνει γελώντας!
Φυσικά, μέσα στο βιβλίο που ετοιμάζει, μιλά και για όλα τα απρόοπτα που του συνέβησαν στην προσπάθειά του να αποδράσει από τους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν κάθε φορά, τους τραυματισμούς που είχε υποστεί κάποιες φορές αλλά και για τις 30 μέρες και νύχτες που έχει περάσει στα κρατητήρια.
Συνολικά, έχει πληρώσει πάνω από 5.000 ευρώ για αυτές του τις παράτολμες πράξεις, αλλά όπως, ο ίδιος τονίζει, νιώθει αδικημένος για τη μεταχείριση που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, καθώς «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν».







http://www.koolnews.gr

Ανέκδοτο: Το φουστάνι του έρωτα


Κατεβαίνει η γριά Παγώνα να κάνει επίσκεψη στου γιου της το σπίτι στην πόλη από το χωριό να δει τι κάνει το εγγονάκι της...


Το βράδυ πριν να πάνε για ύπνο βλέπει η γριά τη νύφη της ολοτσίτσιδη να πηγαίνει απο το μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα.
- «Ήτανε μπρε νύφη μου αυτή η εμφάνιση;», την ρωτάει η γιαγιά.

Η νύφη ήθελε να την πειράξει λίγο και της λέει.

- «Αυτό μαμά είναι το φουστάνι του έρωτα. Έτσι ντύνομαι όταν θέλω να κάνω έρωτα με τον Μανούσο.»

Εντυπωσιάστηκε η γριά και την επόμενη μέρα που πήγε στο χωριό το βράδυ πάει στη κάμαρα του γέρου ολοτσίτσιδη.

- «Ηντα πράματα είναι αυτά;», τι ρωτάει.

- «Αυτό γερο μου είναι το φουστάνι του έρωτα», λέει η γρα.

Και ο γέρος ετοιμόλογος.

- «Και γιατί δεν το σιδέρωσες λίγο;;;»



«Tea-Party» παρέα με τους καρχαρίες


Οι υπεύθυνοι στο Ενυδρείο του Λονδίνου αποφάσισαν να πάρουν το καθιερωμένο αγγλικό τσάι φορώντας μπουκάλες οξυγόνου και στολές κατάδυσης. Ο λόγος είναι ότι το tea party έγινε μέσα στο έκθεμα του Κοραλλιογενή Ύφαλου του Ειρηνικού μαζί με καρχαρίες, σαλάχια και πάσης φύσεως ψάρι. Οι εργαζόμενοι με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να καταρρίψουν την εικόνα των φονιάδων που έχουμε για τα εν λόγω πλάσματα. Μάλιστα το συγκεκριμένο έκθεμα περιέχει σχεδόν όλα τα είδη: από σφυροκέφαλους και καρχαρίες τίγρεις μέχρι καφέ και βέβαια τον μεγάλο Λευκό καρχαρία...

http://www.koolnews.gr

Μάχη για τη ζωή δίνει ο Πολ Γκασκόιν


Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα της νοσηλείας του Πολ Γκασκόιν, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες είναι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, στο κέντρο αποκατάστασης στο Φοίνιξ της Αριζόνα.


Ο παλαίμαχος Βρετανός άσος νοσηλεύεται στη συγκεκριμένη κλινική αποτοξίνωσης, προκειμένου νε ξεπεράσει το εθισμό με το αλκοόλ, ωστόσο, όπως γράφουν τα Μέσα από την Αγγλία τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

«Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι πριν και ο Γκάζα χρειάζεται απεγνωσμένα βοήθεια», δηλώνει στη «Sun» κοντινός άνθρωπος του 45χρονου Γκασκόιν και προσθέτει: «Είχε πολύ άσχημα συμπτώματα στέρησης, που σχετίζονται με την απαγόρευση ποτού από την είσοδό του στην κλινική. Εάν δεν έπαιρνε την κατάλληλη βοήθεια από τους γιατρούς θα μπορούσε να είχε πεθάνει».

Ο ίδιος άνθρωπος αναφέρεται και στην αδυναμία του Γκασκόιν να πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας, κάτι που θα γίνει από φίλους και συγγενείς του. «Η φροντίδα για την υγεία στις ΗΠΑ είναι κάτι πολύ ακριβό. Ο Γκάζα χρειάζεται ανθρώπους για να συγκεντρώσουν χρήματα γι’ αυτόν. Η ζωή του εξαρτάται απ’ αυτή τη βοήθεια».

Πρέπει να σημιεωθεί ότι φίλοι του Γκασκόιν έχουν συγκεντρώσει 25.000 λίρες για το κέντρο αποτοξίνωσης, αλλά το ποσό που απαιτείται ανέρχεται περίπου στις 50.000. Ο πιο δύσκολος αγώνας του σπουδαίου παλαίμαχου, μα εθισμένου στο αλκοόλ, ποδοσφαιριστή, συνεχίζεται και ευχή όλων είναι να τα καταφέρει και να «επιστρέψει» δυνατός στη ζωή…

Πηγή sport-fm.gr

Κρίστιαν το λιοντάρι: Μια συγκινητική ιστορία!



Το 1969 ο John Rendall και ο Ace Bourke είδαν ένα μωρό λιοντάρι σε βιτρίνα του «Harrod» στο Λονδίνο και αμέσως αποφάσισαν να το αγοράσουν και να το μεγαλώσουν οι ίδιοιαν και έμεναν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Του έδωσαν το όνομα Κρίστιαν και το έκαναν αμέσως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας. Σκοπός τους δεν ήταν να το κρατήσουν για πάντα, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό έτσι ή αλλιώς στα πλαίσια της ζωής τους σε μια μεγαλούπολη, αλλά να το επιστρέψουν μετά από έναν χρόνο περίπου στο φυσικό του περιβάλλον, στην Αφρική. Στο διάστημα αυτό του πρόσφεραν απεριόριστη αγάπη και εκείνο ανταπέδισε κάθε φορά ό,τι καλό του έκαναν.

Μαζί ζούσαν, μαζί έπαιζαν και έδινε ο ένας στον άλλο σπουδαία συναισθήματα που πάντα έμπαιναν επάνω από τα άγρια ένστικτα του ζώου. Τους αγάπησε και το αγάπησαν πολύ, ενώμέσα σε μόλις πέντε μήνες έγινε η τοπική διασημότητα, παρουσιάστηκε σε εκπομές, ενώ γράφτηκε και βιβλίο για τη σχέση των τριών. Μέχρι που ήρθε η οδυνηρή ώρα του αποχωρισμού και ο Κρίστιαν βρέθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στην Αφρική, προκειμένου να ενσωματωθεί σιγά σιγά σε μια φυσιολογική για τον ίδιο ζωή.
Εκεί έγινε ο αρχηγός της αγέλης, απέκτησε σύζυγο και ζούσε πια τη ζωή του! Οι δύο φίλοι θέλησαν μετά από έναν χρόνο να τον επισκεφθούν αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου τούς είπαν ότι πλέον ο Κρίστιαν ήταν ένα άγριο λιοντάρι, αρχηγός ανάμεσα στους ομοίους του και προφανώς δεν θα τους θυμόταν, ενώ επισήμαναν πως δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν μια συνάντηση μαζί του έστω και από μακριά. Όμως ο John και ο Ace αποφάσισαν να το ρισκάρουν.
Επισκέφθηκαν τον Κρίστινα στον Κήπο και βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: Όχι μόνο τους αναγνώρισε, αλλά τους έδειξε και τόσο μεγάλη αγάπη, όπως παλιά. Γι’ αυτόν δεν είχε σημασία πως ήταν ένα άγριο ζώο, με άγρια ένστικτα! Σημασία είχε πως οι δυο φίλοι τού έδειξαν αγάπη και αυτό δεν μπορούσε να το ξεχάσει με τίποτα. Άλλωστε γι’ αυτούς ποτέ δεν υπήρξε άγριο ζώο ούτε το είδαν έτσι. Ήταν ο Κρίστιαν το λιονταράκι τους. Και έτσι ακριβώς τους υποδέχτηκε σαν το λιοντάρακι τους. Μόνο που έφερε και τη σύζυγό του να την γνωρίσουν… Το βίντεο των δύο φίλων έκανε το γύρο του κόσμου και πάνω από 50.000.000 θεατές δάκρυσαν…
πηγή:perierga

Ζωγραφίζει πίνακες με το... αίμα του!



Το όνομά του είναι Ντόκτορ Ρεβ Μάγιερς (Dr Rev Mayers) και είναι Αυστραλός καλλιτέχνης τατουάζ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δεν είναι η αγάπη του στην τέχνη της δερματοστιξίας αλλά ότι δημιουργεί τέχνη με το... αίμα του.

Οι κατακόκκινοι πίνακες ζωγραφικής του είναι κάπως... ανατριχιαστικοί, ειδικά αν κάποιος φανταστεί ότι έχουν δημιουργηθεί με το ίδιο το αίμα του καλλιτέχνη.
Πολλοί τον θεωρούν... τρελό ή εκκεντρικό, για τον Ρεβ όμως το να μεταπηδήσει από το τατουάζ στη ζωγραφική - και μάλιστα τηζωγραφική με αίμα - ήταν απολύτως φυσικό!
Μέχρι στιγμής τα έργα του έχουν συναντήσει την αποδοχή του κόσμου - ειδικά των χρηστών του διαδικτύου - και πολλά από τα «αηδιαστικά» του δημιουργήματα έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.




http://www.e-go.gr

Μάθε ότι δεν ξέρεις για το εμφιαλωμένο νερό!!!


Νερό, ένα τόσο ιερό πράγμα. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι το έχουμε ξεχάσει τελείως αυτό...

Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία της ζωής...

Απ' όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει άλλη ουσία σε αυτόν εδώ τον πλανήτη που να είναι σαν το νερό. Είναι το μόνο που μπορεί να είναι και στις τρεις καταστάσεις. Στερεό, υγρό και αέριο. Καταπληκτικό, έτσι; Αυτό το γεγονός προκαλούσε σύγχυση στους επιστήμονες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στο http://www.liveh2o.org και την έρευνα του Dr. Masaru Emoto.

Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για το εμφιαλωμένο νερό.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μας αναζητά απεγνωσμένα πόσιμο νερό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες δαπανούν δισεκατομμύρια για εμφιαλωμένο νερό, όταν έχουν απόλυτα καθαρό νερό βρύσης και άμεσα διαθέσιμο.

Όχι μόνο δαπανούμε άσκοπα χρήματα για νερό με χαμηλότερες προδιαγραφές από εκείνες του νερού βρύσης, αλλά γεμίζουμε επίσης τους χώρους υγειονομικής ταφής με δισεκατομμύρια πλαστικά με βάση το πετρέλαιο που χρειάζονται πάνω από 1.000 χρόνια για να διασπαστούν.

- Η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι μέχρι και 10.000 φορές το κόστος του νερού βρύσης.

- Ετησίως, οι Αμερικάνοι καταναλώνουν 8.6 δισεκατομμύρια λίτρα εμφιαλωμένο νερό.

- Το 40% του συνόλου των εμφιαλωμένων νερών λαμβάνεται από τις δημοτικές πηγές νερού (δηλαδή από εκεί που λαμβάνουμε και το νερό βρύσης).

- Το 22% από τις δοκιμασμένες μάρκες εμφιαλωμένου νερού περιέχει χημικές προσμείξεις σε επίπεδα πάνω από τα αυστηρά όρια της υγείας.

- 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού κάθε χρόνο... αρκετά καύσιμα για να τροφοδοτήσουν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα για ένα χρόνο.

- Χρειάζεται 3 φορές η ποσότητα του νερού ενός μπουκαλιού εμφιαλωμένου νερούγια να παραχθεί το μπουκάλι αυτό.

- Μόνο 1 στα 5 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού ανακυκλώνεται.

- Τα άλλα 4 συμβάλλουν στα 3 δισεκατομμύρια απόβλητα από πλαστικά μπουκάλια νερού.

dailyarticle.gr

Λίτσα Πατέρα: «Το 2014 θα «σκάσει» ένας πόλεμος και θα έρθουν ριζικές αλλαγές»



Η Λίτσα Πατέρα κλήθηκε να κάνει κάποιες αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα της κρίσης, τα οικονομικά συστήματα και την Ευρώπη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε πως σταδιακά οτιδήποτε «σάπιο» θα αντικατασταθεί, ενώ τόνισε πως θα καταρρεύσουν τόσο το καπιταλιστικό όσο και το κομμουνιστικό σύστημα και τη θέση τους θα πάρει κάτι πιο ανθρώπινο.
«Πιστεύω πως το 2014 θα «σκάσει» ένας πόλεμος ή μεγάλες αναταράξεις και από εκεί και ύστερα θα ακολουθήσουν ριζικές αλλαγές. Χρυσή εποχή θα δούμε σε μια δεκαετία», τονίζει η έμπειρη αστρολόγος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα μας, η Λίτσα Πατέρα σημειώνει πως «το τέλος Μαρτίου θα είναι πολύ δύσκολο, ενώ το καλοκαίρι ελπιδοφόρο. Όλα τα προβλήματα θα βγουν στην επιφάνεια το 2014 και θα αμφισβητηθούν πολλά πράγματα. Από το 2015 θα αρχίσουμε να ισορροπούμε λιγάκι. Η ευημερία στην Ελλάδα πιστεύω πως θα έρθει από τη γη και τη θάλασσα. Έχουμε το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου κι εμείς φυτεύουμε γαϊδουράγκαθα».
Για το μέλλον της ευρωζώνης η αστρολόγος προβλέπει… δύσκολες ώρες: «Την Ευρώπη δεν τη βλέπω σταθερή το 2014 και είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει. Ωστόσο, το γεγονός ότι περνάμε τόσο δύσκολα αυτή την περίοδο γίνεται για καλό. Στο μέλλον θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη κοινωνία και αυτό που με γαληνεύει είναι ότι θα στραφούμε στην πνευματικότητα, στην αλληλεγγύη και στον Θεό».

http://www.koolnews.gr

Η μαγεία του μεσήλικου μυαλού


Αν είστε άνω των 40 ετών, σας εγγυώμαι ότι η ανάγνωση αυτού του άρθρου θα σας φτιάξει το κέφι. Για μια πιο ολοκληρωμένη απόλαυση, θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο «The Secret Life of the Grown Up Brain» («Η μυστική ζωή του ενήλικου εγκεφάλου»), αλλά θα σας προσφέρω μια γεύση.

Εχετε παρατηρήσει ότι ξεχνάτε ονόματα; Οτι αφαιρείστε....
και δεν μπορείτε να θυμηθείτε τι ακριβώς πήγατε να κάνετε στην κουζίνα; Οτι πρέπει να γράφετε ατέλειωτες λίστες με όλα τα μικροκαθήκοντα που ξεχνάτε; Οτι τα παιδιά σας μουγκρίζουν από ανυπομονησία όταν δεν μπορείτε να χειριστείτε κάποιο καινούργιο γκάτζετ;

Αν απαντάτε «ναι» σε κάποιο ή σε όλα από αυτά, μήπως συμπεραίνετε κατόπιν ότι το μεσόκοπο μυαλό σας αρχίζει να διαλύεται και ότι έχετε πάρει τον κατήφορο που οδηγεί αργά αλλά σταθερά στο γεροντικό ξεκούτιασμα; Και μήπως προσθέτετε στον φόβο αυτόν την πικρή ταπείνωση ότι έχετε καταντήσει να σας αφήνουν πίσω οι τεχνολογικές δεξιότητες των παιδιών του δημοτικού;

Αν συμβαίνει αυτό, το βιβλίο της Μπάρμπαρα Στράουτς θα σας κάνει να πηδάτε από χαρά. Υποστηρίζει ότι σε ένα μεγάλο φάσμα γνωσιακών δεξιοτήτων, ο νους των μεσηλίκων (ηλικίας περίπου από 40 έως 68) ξεπερνάει σε επιδόσεις κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που χάνουμε (π.χ. η γοργή ανάκληση πληροφοριών όπως τα ονόματα, καθώς και κάποια ελάττωση της ταχύτητας), αλλά αυτά αντισταθμίζονται με το παραπάνω από τα μεγάλα κέρδη σε πολλές σημαντικές μορφές διανοητικής λειτουργίας.

Το μεσήλικο μυαλό έχει αναπτύξει «ισχυρά συστήματα που ξεπερνούν τις δυσκολίες περίπλοκων προβλημάτων για να φτάσουν σε συγκεκριμένες λύσεις. Χειρίζεται πιο ήρεμα τα συναισθήματα και τις πληροφορίες. Είναι πιο εύκαμπτο, πιο ευέλικτο, ακόμα και πιο ευδιάθετο». Σε τέσσερις από έξι διανοητικές ικανότητες, η κορύφωση έρχεται στη μέση ηλικία. Ο μεσήλικας αναγνωρίζει καλύτερα τις λεπτές αποχρώσεις και τα διφορούμενα. Μπορεί να συλλάβει με μεγαλύτερη ακρίβεια καταστάσεις, να κάνει τους συσχετισμούς και να δει το ευρύτερο πλαίσιο? αυτό επιτρέπει την καλύτερη κρίση. Και στην αναζήτηση της σοφίας -τι είναι και ποιος την έχει- μια μελέτη συμπεραίνει ότι κορυφώνεται γύρω στα 65, έπειτα από μια σταθερή συσσώρευση στη διάρκεια της ζωής.

Η έρευνα πιθανόν να καταλήξει σύντομα σε αποδείξεις σχετικές με τη φυσιολογία. Η μυελίνη, η κρίσιμης σημασίας λευκή λιπαρή ουσία που καλύπτει τις νευρικές ίνες, κάνει τις συνδέσεις στην εγκεφαλική λειτουργία. Σε δύο θέσεις-κλειδιά του εγκεφάλου η μυελίνη εξακολουθεί να αυξάνεται κατά τη μέση ηλικία, συχνά και μετά τα 60.

Το πιο αξιοπερίεργο εύρημα αυτής της έρευνας είναι ίσως ότι ο νους του μεσήλικα είναι πιο χαρούμενος. Σε μια σειρά από τεστ έγινε φανερό ότι οι μεσήλικες αγχώθηκαν λιγότερο από τα αρνητικά ερεθίσματα και ανταποκρίθηκαν πολύ έντονα στα θετικά.

Αν λοιπόν οι μεσήλικες είναι τόσο ευνοημένοι, γιατί η περίοδος αυτή της ζωής μας είναι τόσο δυσφημισμένη; Εδώ η Μπάρμπαρα Στράουτς γκρεμίζει με εκπληκτική μαεστρία τη διαμονοποίηση της μέσης ηλικιας κατά τον 20ό αιώνα.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε για την ανδρική «κρίση μέσης ηλικίας» ούτε για το γυναικείο «σύνδρομο της άδειας φωλιάς». Η μέση ηλικία είναι εξίσου επιρρεπής σε κρίσεις όπως όλες οι άλλες ηλικίες, αλλά σε γενικές γραμμές η ικανοποίηση από τη ζωή αυξάνεται και φτάνει στο απόγειό της στα χρόνια της όψιμης ωριμότητας. Και αυτό παρά τα όσα λέγονται για τους ανθρώπους «σάντουιτς», που φροντίζουν και παιδιά και γέρους γονείς? η αλήθεια είναι πως οι μεσήλικες είναι πολύ ικανοί ζογκλέρ στις πολλαπλές υποχρεώσεις τους.

Η μέση ηλικία είναι ένα μοντέρνο φαινόμενο - πριν από έναν αιώνα, το προσδόκιμο επιβίωσης ήταν 47 χρόνια. Αντί, όμως, να δούμε τις ευκαιρίες από αυτήν την εκτεταμένη περίοδο ζωής μετά τη φροντίδα των παιδιών και πριν από την έναρξη των γηρατειών, την καταδικάσαμε ως εποχή απώλειας, παρακμής και στενοχώριας. Ενας λόγος αυτής της αρνητικότητας πιθανόν να είναι το γεγονός ότι χρησίμευσε για να σπρώξει τους αγχωμένους μεσήλικες καταναλωτές να αγοράζουν φανταχτερά αυτοκίνητα και αντιρυτιδικές κρέμες.

Οπως λέει η συγγραφέας Μάργκαρετ Γκιούλετ, έχουμε γίνει θύματα μιας «ιδεολογίας της παρακμής», αφεθήκαμε να μας «ορίσει ως γέρους η κουλτούρα». Ευτυχώς, η επιστήμη συστηματικά υπονομεύει όλους αυτούς τους μύθους. Και ίσως τα καλά μαντάτα να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε καλύτερα την εργασιακή ζωή μας, που την έχουμε στριμώξει στις κρίσιμες δεκαετίες της δημιουργίας οικογένειας και της ανατροφής των παιδιών.

Στο μεταξύ, είναι καιρός για ανακωχή. Ας μην ανησυχούμε για τα ξεχασμένα ονόματα, τα χαμένα κλειδιά και την αφηρημάδα: όλα αυτά είναι ασήμαντα. Σε γενικές γραμμές, το μυαλό μας είναι μια χαρά. Νιώθετε καλύτερα τώρα;


The Guardian

Άφησε τα τηλεοπτικά πάνελ της Ελλάδας και έγινε μοντέλο του Armani!

Δείτε ποιος είναι!
Ανδρική εβδομάδα μόδας Μιλάνου: 500-600 άτομα περιμένουν υπομονετικά, επί ώρες, τον Giorgio Armani. Συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα υποψήφια μοντέλα που θα συμμετάσχουν στο show του. Από όλους αυτούς ελάχιστοι περπάτησαν τελικά στην πασαρέλα του οίκου Armani στις 15 Ιανουαρίου. Ανάμεσά στους τυχερούς που επιλέχθηκαν από τον μαέστρο της κομψότητας ήταν και ο δικός μας, Δημήτρης Λαγιόπουλος.


"Είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία...", λέει ο Δημήτρης Λαγιόπουλος στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ωστόσο, για τον ίδιο είχε αίσια έκβαση. Έτσι, από τον καναπέ του Μες Στην Καλή Χαρά βρέθηκε να περπατάει σε ένα από τα πιο ακριβοθώρητα show της ανδρικής μόδας.

 http://www.zappit.gr

Σε ποιες ηλικίες μπορεί να εμφανιστεί το αυχενικό σύνδρομο


1. Τι είναι το αυχενικό σύνδρομο;
Ο σωστός όρος θα ήταν «αυχενικά σύνδρομα» μιας και πρόκειται για περισσότερα του ενός προβλήματα που έχουν σαν αιτία παθήσεις του αυχενικού τμήματος της σπονδυλικής στήλης. Οποιαδήποτε λοιπόν ενόχληση ή συνδιασμός συμπτωμάτων που οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσπονδυλίων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών μπορει να ονομαστεί «αυχενικό σύνδρομο».

2. Ποια τα συνήθη και πια τα σπανιότερα συμπτώματά του; Πότε πρέπει να υποψιαστώ πως πρέπει να ελέγξω αν πάσχω από αυχενικό σύνδρομο;Τα συχνότερα συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα είναι ο πόνος και η δυσκαμψία που μπορεί να επεκτείνεται στην οπίσθια και πλάγια επιφάνεια του αυχένα, στην περιοχή του ώμου ή και στην ανώτερη περιοχή της ράχης. Κάποτε μπορεί να συνδιάζεται και με επέκταση του πόνου στην οπίσθια ή και άνω επιφάνεια του κεφαλιού.
Ένας δεύτερος τύπος «αυχενικού συνδρόμου» είναι ο πόνος που ξεκινά από την περιοχή της ωμοπλάτης και επεκτείνεται στο άνω άκρο δηλαδή στο βραχίονα, το αντιβράχιο και τα δάχτυλα. Τις περισσότερες φορές υπάρχει ακόμα και μούδιασμα και αλλαγή της αισθητικότητας στα δάχτυλα ή και μυική αδυναμία στο άνω άκρο. Σε εξαιρετικά σπάνιες (ευτυχώς) περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστούν νευρολογικά προβλήματα τόσο στα άνω όσο και στα κάτω άκρα λόγω προβλήματος στην αυχενική μοίρα του νωτιαίου μυελού («αυχενική μυελοπάθεια»).
Ενός άλλου τύπου «αυχενικό σύνδρομο» ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες είναι και αυτό που οφείλεται σε στενώσεις των σπονδυλικών αρτηριών στον αυχένα που μπορεί να προκαλέσουν, λόγω διαταραχής της αιμάτωσης του εγκεφάλου, προβλήματα αστάθειας του σώματος. Όταν μας παρουσιαστεί κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, ιδιαίτερα εάν επιμένει για αρκετές μέρες ή εβδομάδες θα πρέπει να επισκεφθούμε το γιατρό μας.

3. Ποιες είναι οι εξετάσεις- ενέργειες που κάνει ο γιατρός για να διαγνώσει πως όντως πάσχω από αυχενικό σύνδρομο;Ο εξεδικευμένος γιατρός είναι σε θέση να καταλάβει ότι πάσχουμε από κάποιο αυχενικό σύνδρομο από το ιστορικό του προβλήματός μας και την κλινική εξέταση χωρίς να χρειαστεί άλλες εξετάσεις. Ωστόσο για διαπιστώσει την ακριβή εντόπιση και έκταση του προβλήματος μπορει να χρειαστεί εξετάσεις όπως η απλή ακτινογραφία ή για μεγαλύτερη ακόμα ακρίβεια μαγνητική τομογραφία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

4. Τι είναι αυτό - αυτά που προκαλούν το αυχενικό σύνδρομο;
Συχνά, απλές μορφές αυχενικού συνδρόμου όπως ο πόνος που περιορίζεται στον αυχένα οφείλονται σε απλές αιτίες όπως κόπωση των μυών του αυχένα στη δουλειά ή και «διάστρεμμα» κάποιας άρθρωσης στον αυχένα μετά από κάκκωση (όπως για παράδειγμα σε αθλητικές δραστηριότητες ή μετά από τροχαίο ατύχημα).
Πιο σοβαρές μορφές αυχενικού συνδρόμου προκαλούνται συνήθως από εκφυλιστική νόσο της αυχενικής σπονδυλικής στήλης η οποία εκδηλώνεται ως δισκοπάθεια (προβολή ή κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου η οποία πιέζει κάποιο νεύρο) σε νεώτερες ηλικίες ή και σπονδυλοαρθροπάθεια σε μεγαλύτερες.

5. Πώς αντιμετωπίζεται το αυχενικό σύνδρομο; Ποιες είναι οι μέθοδοι αντιμετώπισης; Η αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης αυχενικού συνδρόμου εξαρτάται φυσικά από την ακριβή αιτία. Απλές μορφές όπως αυτές που οφείλονται σε μυική κόπωση ή μυική θλάση και διάστρεμμα υποχωρούν με απλή φαρμακευτική αγωγή (αναλγητικά ή και αντιφλεγμονώδη) μέσα σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων. Είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσειςνα αποφεύγεται η ακινητοποίηση του αυχένα με αυχενικό κολλάροκαι να ενθαρρύνεται η πλήρης κινητοποίηση καθώς αυτό έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνει την αποκατάσταση.
Η αντιμετώπιση των μορφών του αυχενικού συνδρόμου που οφείλονται σε εκφυλιστική νόσο της σπονδυλικής στήλης είναι πιο μακροχρόνια. Βασίζεται κυρίως στη φαρμακευτική αγωγή και την φυσικοθεραπεία η οποία στοχεύει τόσο στην λύση του μυικού σπασμού που συνυπάρχει και στην κινητοποίηση όλων των αρθρώσεων της αυχενικής σπονδυλικής στήλης όσο και στην ενδυνάμωση του μυικού συστήματος του αυχένα και στην βελτίωση της θέσης της αυχενικής σπονδυλικής στήλης. Θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται βίαιοι χειρισμοί και άλλες βίαιες μέθοδοι κινητοποίησης καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η εκφυλιστική νόσος είναι μια χρόνια πάθηση που παρουσιάζεται με εξάρσεις και υφέσεις και έτσι πολλές φορές μπορεί να παρουσιαστούν υποτροπές μετά από επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σε, λίγες σχετικά, περιπτώσεις που το πρόβλημα οφείλεται σε πίεση νεύρου από κάποια δισκοκήλη την λύση δίνει η χειρουργική θεραπεία (μικροδισκεκτομή για αποσυμπίεση του νεύρου). Πρόκειται για επέμβαση με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας όταν εκτελείται από εξειδικευμένο χειρουργό που σήμερα γίνεται με νοσηλεία μιας μόνο ημέρας και δεν απαιτεί περαιτέρω πρόγραμμα αποκατάστασης. Στην περίπτωση αυτή η ανακούφιση από τα συμπτώματα είναι άμεση και μόνιμη. Όταν υπάρχει και πίεση του νωτιαίου μυελού (μυελοπάθεια) η χειρουργική αντιμετώπιση είναι συνήθως επείγουσα.

6. Τι πρέπει να προσέχω ώστε να μην εμφανίσω αυχενικό σύνδρομο;Δυστυχώς οι λόγοι εμφάνισης της πολύ συχνής εκφυλιστικής νόσου της σπονδυλικής στήλης είναι άγνωστοι και πιθανόν περιλαμβάνουν και την γενετική προδιάθεση. Μπορούμε ωστόσο να προλάβουμε την εμφάνιση αυχενικού συνδρόμου λόγω «υπερφόρτισης» μυικών ομάδων και αρθρώσεων καθώς και να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα της εκφυλιστικής νόσου στον αυχένα τηρώντας ορισμένους απλούς κανόνες.
Στην εργασία μας θα πρέπει να προσέξουμε τη στάση του αυχένα να είναι όσο το δυνατόν πιο «ουδέτερη» δηλαδή να αποφεύγουμε να παραμένει ο αυχένας σε κάμψη ή έκταση για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Αυτό θα το επιτύχουμε με σωστή ρύθμιση της εργονομίας του χώρου εργασίας μας (π.χ. ύψος του καθίσματος, κλίση της οθόνης του υπολογιστή, σωστή τοποθέτηση εργαλίων στον πάγκο εργασίας). Θα πρέπει επίσης, ιδιαίτερα αν κάνουμε στατική εργασία να κάνουμε συχνά διαλείμματα ώστε να αποφεύγεται η «καθήλωση» της αυχενικής σπονδυλικής στήλης στην ίδια θέση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

7. Κάθε πόνος στον αυχένα πρέπει να μεταφράζεται ως αυχενικό σύνδρομο;Αν και συνήθως ο πόνος στον αυχένα προέρχεται από πρόβλημα της αυχενικής σπονδυλικής στήλης υπάρχει περίπτωση η αιτία του πόνου να είναι εντελώς διαφορετική όπως πρόβλημα στην άρθρωση του ώμου, αντανάκλαση του πόνου από προβλήματα στο θώρακα (πνευμονολογικά ή καρδιολογικά προβλήματα) ή και εκδήλωση παθήσεων όπως η ημικρανία ή παθήσεις του λαβυρίνθου. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε τον εξειδικευμένο γιατρό σε περιπτώσεις που επιμένουν συμπτώματα στον αυχένα.

8. Σε ποιες ηλικίες μπορεί να εμφανιστεί το αυχενικό σύνδρομο;Προβλήματα στον αυχένα μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως παρουσιάζονται μετά την ηλικία των 25 έως 30 ετών οπότε και κατά κανόνα αρχίζουν οι εκδηλώσεις της εκφυλιστικής νόσου της σπονδυλικής στήλης.

9. Το αυχενικό σύνδρομο, εάν δεν αντιμετωπιστεί ορθώς, σε τι μπορεί να οδηγήσει;Οι συχνότερες μορφές του αυχενικού συνδρόμου αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά ξέρουμε ότι μπορεί να προκαλέσουν παρατεταμένη ταλαιπωρία, δυσκολία στις καθημερινές δραστηριότητες και σημαντική μείωση της απόδοσης στην εργασία. Όταν συνυπάρχουν και νευρολογικά προβλήματα (πίεση νεύρου και νωτιαίου μυελού) η μη σωστή και έγκαιρη χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αναπηρία(από ελαφρά μυική αδυναμία έως και πλήρη παράλυση).
Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο:http://www.backcare.gr


1986 ΜΗΛΙΩΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Για το καλό μου - Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι



Στίχοι: Γιάννης Μηλιώκας
Μουσική: Γιάννης Μηλιώκας
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Μηλιώκας

Είδα τους φίλους μου να σκίζονται για μένα
 είδα να θέλουν να ξεκόψω από σένα
είδα χαράματα να με τραβάν στο τμήμα 
για να γλιτώσω το κελί να πω το ποίημα
Από την εκπομπή "Στην υγειά μας"



Το ΣΔΟΕ σχετίζει την Μ. Παπανδρέου με τον λογαριασμό μαμούθ της λίστας


Επιμένει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να εμπλέκει την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση

«Πονεκέφαλος» και ανησυχία επικρατεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με την επιμονή του ΣΔΟΕ να σχετίζει την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου, στην πολύκροτη υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ».

Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ επανέλαβε ενώπιον των μελών της επιτροπής, όσα είχε αναφέρει και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

«Πάλι ρώτησα τους κυρίους διευθυντές αν γνωρίζουν κάτι. O κ. Λέκκας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας, στη συζήτηση που κάναμε, μας είπε παρουσία όλων των Διευθυντών, ότι ακούγεται πως υπάρχει όνομα γυναίκας στη λίστα με 500 εκατομμύρια. Εγώ κάνοντας τον αφελή του είπα: "δε μας λες το όνομα να μας φύγει και η περιέργεια;" Τότε ο κ. Λέκκας ανέφερε το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου», είπε ο κ. Στασινόπουλος.

Εν συνεχεία ο κ. Στασινόπουλος ρωτήθηκε από τα μέλη της επιτροπής αν το ΣΔΟΕ ελέγχει την συγκεκριμένη κατηγορία, και στην περίπτωση που την ελέγχει, ποια είναι τα ευρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως απάντηση ο κ. Στασινόπουλος αρκέστηκε να πει πως διενεργείται συνολική έρευνα για όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα και πως θα υπάρξει στο τέλος σχετικό πόρισμα, παρέπεμψε όμως για περισσότερες πληροφορίες στον αρμόδιο διευθυντή της υπηρεσίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Να σημειωθεί ότι το όνομα που εμφανίζεται στον λογαριασμό με τα 550 εκατομμύρια ευρώ είναι αυτό της κυρίας Μαρίας Παντελή, την κλήση της οποίας ζητά επίμονα τόσο ο κ. Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛ), παρά ταύτα η επιτροπή δεν την έχει καλέσει ακόμα.

Read more: http://www.newsbomb.gr


Πάτρα: Ξύλο σε κεντρική πιάτσα ταξί για μια... τσόντα!


Σε "πεδίο μάχης" μετατράπηκε το κάτω μέρος κεντρικής πλατείας της Πάτρας στο σημείο όπου κάνουν πιάτσα τα ταξί. Αφορμή στάθηκε μια... ταίνια πορνό!


Όπως γράφει το patrastimes ένας οδηγός ο οποίος λόγω της αναδουλειάς που έχει πέσει τον τελευταίο καιρό, το έχει ρίξει στην παρακολούθηση... ταινιών μέσα στο ταξί.

Μόνο που έχει προτίμηση σε συγκεκριμένης αισθητικής και σκηνοθεσίας ταινίες καθώς αυτές ξεπερνούν την κατηγορία των αισθησιακών και εντάσσονται στην κατηγορία του σκληρού πορνό.

Το κακό όμως δεν άργησε να γίνει καθώς μερίδα συναδέλφων του που πήρε χαμπάρι τι συνέβαινε, θεώρησε πως με τέτοιες συμπεριφορές δυσφημίζεται ο κλάδος, με αποτέλεσμα να απαιτήσει από τον συγκεκριμένο οδηγό να σταματήσει αυτό το "χόμπι" όσο βρίσκεται στην πιάτσα.

Παρά τις υποδείξεις ο …θερμόαιμος οδηγός δεν συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα την νύχτα της περασμένης Πέμπτης να ανάψουν τα αίματα. Οι υπόλοιποι οδηγοί απαίτησαν για μια ακόμη φορά να σταματήσει την "προβολή" της... τσόντας μέσα στο αυτοκίνητο. Εκείνος αρνήθηκε και τελικά... έπεσε ξύλο!

Τα πνεύματα ηρέμησαν αφού χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας. Η ιστορία δεν έχει λήξει αφού το θέμα έχει φτάσει στο σύλλογο ενώ ενημερωμένη για την υπόθεση και όσα συνέβησαν σε κεντρική πιάτσα της Πάτρας, είναι και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί.


http://www.newsit.gr/

10 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να αποκτήσετε τέλειο πρόσωπο



1. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να ξεπλένουν μόνο το σαπούνι. Όμως, και το γαλάκτωμα καθαρισμού περιέχει, όπως και το σαπούνι, απορρυπαντικούς παράγοντες...
(π.χ. ελαϊκό οξύ και τριαιθανολαμίνη) και μαλακτικές ουσίες. Tο να μένουν τα υπολείμματά του πάνω στην επιδερμίδα σας είναι βλαβερό για την υγεία της. Πρέπει να αφαιρείτε το γαλάκτωμα από το πρόσωπό σας, όπως και το σαπούνι, με άφθονο νερό. Διαφορετικά, πρέπει να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία λοσιόν τόνωσης του δέρματος.

2.Αν δεν ξεβάφεστε διεξοδικά, μπορεί να σας δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα άμεσα ή μακροχρόνια, εφόσον κάτι τέτοιο γίνεται συστηματικά. Kαταρχήν, μπορεί να υπάρξουν ερεθισμοί στο δέρμα ή, ακόμη χειρότερα, στα μάτια, ενώ το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο μετά τον ύπνο. Επιπλέον, με αυτή τη συνήθεια, να ξέρετε ότι δυσκολεύετε το δέρμα σας να αναπνέει, ενώ μπορεί να φράξουν οι πόροι και να επιδεινώσετε μια τάση ακμής που πιθανόν έχετε ή να παρουσιάσετε μαύρα στίγματα. Τέλος, ευνοείτε και την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών. Επιλέξτε ένα προϊόν καθαρισμού 2 σε 1 για μεγαλύτερη ευκολία στο ντεμακιγιάζ.

3. Μην βάζετε την κρέμα προσώπου κάτω από τα μάτια σας. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο ευαίσθητη από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου. H περιεκτικότητα λοιπόν σε δραστικά συστατικά στις κρέμες ματιών είναι διαφορετική σε σχέση με τις κρέμες προσώπου (ακόμη και αν είναι της ίδιας σειράς). Επίσης, κάποιες ερεθιστικές ουσίες πιθανώς παραλείπονται, ενώ παράλληλα είναι ενισχυμένες με άλλα εξειδικευμένα συστατικά, π.χ. για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, τα πρηξίματα, τις σακούλες κ.ά.

4. Δεν κάνει να μπλέκετε την κρέμα προσώπου, με το αντηλιακό προσώπου και το make-up. Aυτή η συνήθεια μπορεί να επιβαρύνει το δέρμα σας, κυρίως αν είναι λιπαρό ή μεικτό, αφού τα πολλά προϊόντα μαζί μπορεί να φράξουν τους πόρους και να επιδεινώσουν μαύρα στίγματα και σπυράκια. Aπό την άλλη, μπορεί η επιδερμίδα να φαίνεται «λαδωμένη», γεγονός καθόλου ευχάριστο σε καμία γυναίκα. Προτείνουμε αυτή την εποχή να φοράτε την αντιρυτιδική σας κρέμα και από πάνω ένα υγρό make up με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF15 τουλάχιστον). Για τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με χρώμα.

5. Είναι λάθος να ξεβάφετε τα μάτια σας πλένοντάς τα με νερό και σαπούνι, εκτός αν το προϊόν έχει τις ανάλογες προδιαγραφές (αναγράφεται στη συσκευασία του). Σίγουρα, πάντως, δεν πρέπει να περιέχει σαπούνι. Kατά τα άλλα, το σαπούνι μπορεί να ερεθίσει τα μάτια πολύ και να προκαλέσει τοπικά έντονη ξηρότητα (οπότε θα αφυδατωθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή γύρω από τα μάτια και θα ευνοηθεί η δημιουργία ρυτίδων). Για την τόσο ευαίσθητη περιοχή των ματιών προμηθευτείτε με ειδική λοσιόν ντεμακιγιάζ.

6. Προκαλείτε ξηρότητα στο δέρμα σας όταν πλένεστε με ισχυρά σαπούνια. Πολλές γυναίκες με ξηρό-ευαίσθητο ή ακόμη και με κανονικό δέρμα παραπονιούνται ότι, όταν χρησιμοποιούν σαπούνι για τον καθαρισμό του προσώπου τους, νιώθουν έντονο τράβηγμα της επιδερμίδας και ξηρότητα. Tο θέμα όμως είναι τι σαπούνι χρησιμοποιούν. Tο κατάλληλο σαπούνι γι' αυτούς τους τύπους δέρματος είναι το λιπαρό (θα αναγράφεται στη συσκευασία του ότι περιέχει λιπαρές ουσίες, όπως γλυκερίνη, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, λανολίνη, παραφίνη, ειδικά γαλακτώματα κ.ά.).

7. Αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα, το να το πλένετε συνεχώς ή να χρησιμοποιείτε στυπτικά προιόντα φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό, πολύ περισσότερο μάλιστα αν χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του και ένα ισχυρό σαπούνι (π.χ. κάποιο που έχει ισχυρούς καθαριστικούς και αντισηπτικούς παράγοντες και προορίζεται για βαριές περιπτώσεις ακμής ή κάποιο που κάνει πολύ αφρό). Oι δερματολόγοι λένε ότι, εφόσον απουσιάζει τελείως το σμήγμα από την επιδερμίδα, οι σμηγματογόνοι αδένες «λαμβάνουν μήνυμα» να παραγάγουν περισσότερο, για να καλύψουν την απώλεια. Έτσι, όσο πιο συχνά και ισχυρά εσείς καθαρίζετε, τόσο αυτοί παράγουν σμήγμα! Θυμηθείτε λοιπόν ότι, ακόμη και σε περιπτώσεις ακμής, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ. Eνδιάμεσα, αν για κάποιο λόγο πρέπει να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιήστε κάτι πολύ ήπιο, όπως ένα διάλυμα καθαρισμού.

8. Αν αντιμετωπίζετε την ξηρότητα του προσώπου σας με συνεχή χρήση ενυδατικής, επίσης το αποδυναμώνετε. Άλλο ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες με ξηρή συνήθως επιδερμίδα, το οποίο όμως τις οδηγεί τελικά σε ακόμη πιο ξηρή επιδερμίδα. Τα πολλά στρώματα ενυδατικής κρέμας έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη κατακράτηση νερού στην επιδερμίδα, με διόγκωση των κερατινοκυττάρων της, τα οποία σπάνε και απελευθερώνουν νερό, που στη συνέχεια εύκολα εξατμίζεται. Tο αποτέλεσμα είναι και πάλι ξηρό δέρμα! Aν νιώθετε κατά καιρούς ανάγκη για περισσότερη ενυδάτωση, χρησιμοποιήστε πριν την κρέμα σας ένα ενισχυτικό serum ενυδάτωσης.

9. Kαλό θα ήταν να καταναλώνετε τις κρέμες και τα αντιηλιακά μέσα σε 6 μήνες το πολύ από τη στιγμή που θα ανοιχθούν, ιδίως αν είναι συσκευασμένα σε βαζάκια, οπότε τα δάχτυλά σας έρχονται σε επαφή με το προϊόν. Όταν ανοίγετε μία συσκευασία, ο αέρας, το φως και πολύ περισσότερο τα μικρόβια που έχουν τα χέρια μας (και μεταφέρονται στις κρέμες κάθε φορά που τις χρησιμοποιούμε) αλλοιώνουν τη σύσταση του καλλυντικού. Έτσι, η δράση του περιορίζεται ή μπορεί και να χαθεί τελείως. H σημαντική αλλοίωση όμως ενός προϊόντος (θα πρέπει να μείνει ανοιχτό τουλάχιστον ένα χρόνο ή να βρεθεί σε ακραίες συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ή να ξεχνιέται ανοιχτή η συσκευασία κλπ.), η οποία φαίνεται με την αλλαγή στην υφή, στο χρώμα και στη μυρωδιά, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αλλεργίες. Όταν αγοράζετε καλλυντικά, δείτε καταρχήν αν υπάρχουν οδηγίες από τον παρασκευαστή (π.χ. να καταναλωθεί σε 3 ή 6 μήνες αφότου ανοιχθεί, συνήθως για τα καλλυντικά χωρίς πολλά συντηρητικά ή τα εμπλουτισμένα με βιταμίνες κλπ.), και από εκεί και πέρα φροντίστε να τα τελειώνετε μέσα σε 6 μήνες. Σε αυτό θα σας βοηθήσει πολύ το να μη χρησιμοποιείτε πολλά καλλυντικά ταυτόχρονα. Eπίσης, για τα βαζάκια των κρεμών χρησιμοποιείτε μία καθαρή μπατονέτα κάθε φορά, για να πάρετε την ποσότητα που χρειάζεστε. Καλό θα ήταν να μην κρατάτε τα ανοιχτά αντιηλιακά για την επόμενη σεζόν.

10. Tο σκληρό νερό απαντάται κυρίως σε νησιά, αλλά όχι μόνο με αποτέλεσμα οι περισσότερες γυναίκες που ζουν σε τέτοια μέρη, παρότι το έχουν συνηθίσει, να έχουν περισσότερες ρυτίδες, ξηρότητα κλπ. Καλό είναι να μην το εμπιστεύονται για το δέρμα του προσώπου τους. Tο σκληρό νερό μπορεί να ξηράνει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα και με τον καιρό να το κάνει άγριο και να το ερεθίσει. Kαλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να ξεπλένετε το πρόσωπό σας με νερό της βρύσης, που πρωτύτερα θα το έχετε βράσει (έτσι μαλακώνει), ή με ένα σπρέι ιαματικού νερού.

queen.gr

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού και της κανέλας


Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. 

Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα…ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.




Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο που το έχουμε και βάζουμε το δοχείο με το μέλι σε ζεστό νερό, όχι όμως βραστό. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.



Ποτέ να μην βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.



Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.



Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. 



Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:



Καρδιοπάθεια



Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. 



Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.



Αρθρίτιδα



Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. 



Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί τη φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.



Κυστίτιδα



Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.



Πονόδοντος



Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά.



Χοληστερόλη



Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμειγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. 



Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από τη χοληστερόλη.



Κρυολόγημα



Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.



Διαταραχές στομάχου



Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.



Αέρια στομάχου (φουσκώματα)



Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.



Ανοσοποιητικό σύστημα



Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. 



Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.



Δυσπεψία



Κανέλα σε σκόνη αναμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.



Γρίπη



Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.



Μακροβιότητα



Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα…



Ακμή



Δημιουργείστε πάστα με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. 



Εφαρμόστε τη για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και πλυθείτε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.



Παθήσεις του δέρματος



Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχήνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.



Αδυνάτισμα



Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. 



Επίσης, πίνοντας αυτό το μείγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.



Κούραση



Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. 



Ο δρ. Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μμ. όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.



Άσχημη αναπνοή



Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.









Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger