Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το πορτοκαλί μπικίνι της Joanna Krupa άναψε «φωτιές» στο Μαϊάμι

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Με ένα πορτοκαλί σέξι μπικίνι που τόνιζε το γυμνασμένο σώμα της εθεάθη η Αμερικανοπολωνέζα καλλονή Joanna Krupa σε παραλία του Μαϊάμι. 

 Η 34χρονη πρωταγωνίστρια του «The Real Housewives of Miami» συνοδευόταν από τον αρραβωνιαστικό της Romain Zago και το αγαπημένο της σκυλάκι Darla.

H Krupa είναι ακτιβίστρια και γνωστή για τη συνεργασία της με τη φιλοζωική οργάνωση PETA, για την οποία έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές γυμνή. Έχει επίσης ψηφιστεί πολλές φορές από τα αντρικά περιοδικά ως ένα από τα πιο σέξι μοντέλα στον κόσμο ενώ το περιοδικό «Maxim» την έχει κατατάξει στη λίστα με τις πιο «καυτές» παρουσίες.

Η Joanna Krupa και ο Romain Zago είναι 6 χρόνια μαζί και, σύμφωνα με εκείνον, η Joanna λατρεύει το σεξ για αυτό την αποκαλεί μηχανή του σεξ.








Εναλλακτικοί τρόποι γυμναστικής για τις...τεμπέλες!


Βαριέσαι και μόνο στην ιδέα να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο? Όσες φορές έχεις αποφασίσει να γυμναστείς σπίτι, όλο κάτι βρίσκεις και το αναβάλεις? Μέχρι λοιπόν να το πάρεις απόφαση, σου παρουσιάζουμε κάποιους ευχάριστους και « ανώδυνους» τρόπους για να βρίσκεσαι τουλάχιστον σε κίνηση..

1. Μείνε όσο περισσότερο μπορείς όρθια στο γραφείο, αφού έτσι καταναλώνεις τις διπλάσιες σχεδόν θερμίδες και ενέργεια από το να κάθεσαι. Τουλάχιστον τονώνεις τα πόδια και μπορεί να κάψεις και το σοκολατάκι που έφαγες κρυφά.

2. Περπάτα όση ώρα μιλάς στο τηλέφωνο. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, σήκω από την καρέκλα και άρχισε να περπατάς στο σπίτι. Και αν είσαι από τις κλασικές γυναίκες που δεν το κλείνουν με τίποτα, τόσο το καλύτερο.

3. Κάνε περισσότερο σeξ. Εντάξει, βαριέσαι τη γυμναστική το ξέρουμε, αλλά όχι το σεξ. Άσε που θα κάψεις και περισσότερες θερμίδες με πιο ευχάριστο τρόπο.

4. Κάνε γενική στο σπίτι με δυνατή μουσική. Οι δουλειές του σπιτιού καίνε πολλές θερμίδες, απαιτούν ενέργεια και είναι αναπόφευκτες. Επωφελήσου λοιπόν και βάλε μουσική στο full για να σου φτιάξει και την ψυχολογία.

5. Βγες ραντεβού . Ένα ραντεβού, ειδικά αν είναι και από τα πρώτα, προϋποθέτει συνήθως τρέξιμο, ψώνια, κομμωτήριο, χορό και γενικά κίνηση.

ΚΙ ΟΜΩΣ.. Δες που κρατάνε οι μαζορέτες τα κινητά τους


Μια μαζορέτα δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί το κινητό της την ώρα του σόου κι έτσι βρήκε μια μάλλον περίεργη λύση, που για κακή της τύχη συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός…

Το πρώτο καμπαρέ στην Αθήνα


γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Η λέξη «καμπαρέ», (γαλλικά cabaret) δηλαδή νυχτερινό κέντρο με τολμηρό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στη χώρα μας καταγράφηκε ως «ο τόπος της ακολασίας, των οργίων, της ηδονής, το άντρον της διαφθοράς και του εκφυλισμού, η βασιλεία της γυμνής σαρκός και του ασέμνου ηδονισμού». Πρωτοχρησιμοποιήθηκε στον Τύπο τέλη 19ου αιώνα σχεδόν πάντα σε σχέση με το Παρίσι. Το πρώτο καμπαρέ των Αθηνών ονομαζόταν «Χαραυγή» και ξεκίνησε τη λειτουργία του αρχές Οκτωβρίου 1914. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ήταν ιδιαίτερα προσεκτική. Βρισκόταν στο «άνω διαμέρισμα του “Πανελληνίου”, όπου δύναται ο καθένας να εισέρχεται, να πίνη τον καφέ του ή την μπύρα του, να ακούη την μουσικήν του, να χορεύη, να ευθυμή, να περνά μία ώρα ευχάριστη πληρώνων δι’ όλα αυτά μόνον δύο δραχμάς. Η μεγάλη αίθουσα, όπου θα υπάρχη ορχήστρα, θα χρησιμεύη δια χορόν, θα είνε δε η πρώτη φορά καθ’ ην οι Αθηναίοι θα χορεύσουν επάνω εις τάπητας, προκειμένου περί κέντρου τό οποίον θα είνε δια πάντας και δια πάντα τα βαλάντια.»

Αφού λοιπόν ενημερωνόταν το κοινό για την απογευματινή ώρα έναρξης, ερχόταν και η… αναμενόμενη είδηση: «Εις τον χορόν θα συμμετέχουν είκοσι Γαλλίδες. Εκείνο όμως που πρέπει να τονισθή ιδιαιτέρως, είνε ότι δεν πρόκειται περί καφωδείου, αλλά περί τελείου ευρωπαϊκού καμπαρέ πολυτελούς, πλέοντος εις το φως, χαρίζοντος την χαράν και την ευθυμίαν, περί κέντρου δηλαδή το οποίον εις όλα τα ευρωπαϊκά μέρη συγκεντρώνει όλην την νυκτερινήν ζωήν καί όλην την νυκτερινήν κίνησιν». Δύο μήνες αργότερα στο καμπαρέ προστέθηκε «μία μικρά σκηνή» ενώ το 1916 λειτουργεί με ιδιοκτήτρια την «Κυρία Βαλρόζ» και «τήν θαυμασίαν χορεύτριαν Ζουρνά, την Παρισινήν αοιδόν Μαγκή Λαμπραντόρ, τον γνωστόν κωμικόν Βιλλάρ και με τας ηθοποιούς ποικιλιών Δδας Λόλαν Νταλτή, Άνναν Ντελίλ, Αντρέ Βίλλιαμ, Μαγκή Γκαβρός και Γκαμπή Νεστρέ».

πηγή: mikros-romios.gr

Κατερίνα Στικούδη: Την έκραξαν μέσω Ιnstagram - ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ


Τραγουδίστρια ή μοντέλα;  Από τη μια λένε τι δουλειά έχει στο χώρο του τραγουδιού ένα μοντέλο, αλλά από την άλλη δεν έχει μέσα της το στοιχείο της πρόκλησης! Η Κατερίνα Στικούδη κάνει αυτό που έχει μάθει! Δέχεται όμως επιθέσεις με βάση το στοιχείο της αντιγραφής!

 Πριν από μερικές ημέρες δημοσίευσε μία φωτογραφία στο Instagram και αυτή στάθηκε αφορμή ν΄ανταλλάξει μερικά σχόλια με μια κοπέλα που την ακολουθεί! Διαβάστε τι της απάντησε η 'ενοχλημένη' Στικούδη!



Valeria Levitin: Μόλις... 25 ΚΙΛΑ αποτελεί την πιο ΑΔΥΝΑΤΗ γυναίκα του κόσμου! ( ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ PHOTOS)


Η Valeria Levitin, 39 χρονών σήμερα, έχει πάρει δικαίως τον τίτλο της πιο αδύνατης γυναίκας στον κόσμο...

Χρόνια τώρα παλεύει με την ανορεξία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Την ψυχική αυτή διαταραχή, που κατέληξε σε σωματική, την απέκτησε στην εφηβεία της, όταν ήθελε απεγνωσμένα να γίνει μοντέλο αλλά όλοι της έλεγαν πως είναι αρκετά παχιά και δεν θα τα καταφέρει στον κόσμο της μόδας!

Η Valeria τότε, στα 16 της και με ύψος 1,73, ζύγιζε 63 κιλά, όταν αποφάσισε να μπει στο χώρο του μόντελινγκ, αλλά η απόρριψη ήταν μεγάλη! Έτσι σταδιακά άρχισε να χάνει κιλά για να καταφέρει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα! Το όνειρό της σύντομα μετατράπηκε σεεμμονή!

Σήμερα ζυγίζει μόνο 25 κιλά! Όπως λέει η ίδια λαμβάνει πολλά e-mail από μικρά κορίτσια που θέλουν να της μοιάσουν και έτσι βγήκε να μιλήσει για να σταματήσει επιτέλους αυτήν την παράνοια! "Δεν πρόκειται να οδηγήσω αυτά τα κορίτσια στο θάνατο, όπως τόσα χρόνια κάνω με τον εαυτό μου", δηλώνει!


logodiatrofis.gr

Αυτά ΜΟΝΟ στη Βουλγαρία (φώτος)



















6 τρόποι που θα σας κάνουν να ξεμεθύσετε…αμέσως. Δουλεύουν και δεν θα έχετε ποτέ ξανά πρόβλημα!


Μετά το γλέντι, τη χαρά και τη μέθη, ξυπνήσατε με το κεφάλι καζάνι και το στομάχι χάλια από το αλκοόλ;

Υπάρχουν διάφορα φυσικά προϊόντα που θα σας κάνουν καλό, σύμφωνα με διατροφικές μελέτες.

Συγκεκριμένα:

- Φάτε μπανάνα
- φτιάξτε αφέψημα με πιπερόριζα (τζίντζερ)
- Πιείτε τσάι με μέλι
- Πιείτε χυμό καρύδας
- Νερό. Πιείτε πριν πέσετε για ύπνο
- Πιείτε αφέψημα από ρίζα σπαραγγιού


7 τυποι προσωπικοτητας – Αναγνωρίστε τη δική σας και διορθώστε τα λάθη σας με σκληρη προσωπικη δουλεια


Στην ψυχολογια κάποια στοιχεία της προσωπικότητας επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο ζωής, τις επιλογές, τις αποφάσεις, τις σχέσεις, τα συναισθήματα και τις πιθανές ασθένειες που θα έχει ένα άτομο. Σύμφωνα με την ψυχολογια κάποια εν μέρη στοιχεία της προσωπικότητας μπορεί να είναι αυτά που εντείνουν μια ψυχική νόσο, άλλοτε πάλι μπορεί να είναι απλά ενοχλητικά και να αποτελούν απλές ενδείξεις δίχως να πληρούν τα κριτήρια προκειμένου να αποτελούν παράγοντα κινδύνου για ορισμένες νόσους. Στην ψυχολογία αυτές οι ενδείξεις μπορεί να είναι η χρήση ουσιών, η έλλειψη κοινωνικότητας, φίλων και στενών σχέσεων, η υπερβολική λήψη τροφής, έως και η επιθετική συμπεριφορά. Όλα αυτά στην ψυχολογία αποτελούν συχνά εμπόδιο και για το ίδιο το άτομο που τα βιώνει να αναπτυχθεί ομαλά και να είναι ικανοποιημένο, αλλά και για τους ανθρώπους γύρω του. 

Η προσωπικότητα, στοιχεία της οποίας μπορεί να είναι η πίστη, η αισιοδοξία ή απαισιοδοξία, η αδυναμία ή η δύναμη, η υψηλή ή χαμηλή αυτοπεποίθηση, σίγουρα επηρεάζει την πορεία όλων των ανθρώπων και τις επιλογές τους. Μπορεί κανείς όταν δει πως κάποια από τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, του είναι τόσο ενοχλητικά ώστε να μην μπορεί να κάνει στενές σχέσεις, ή δεν μπορεί να αποφύγει εξαρτήσεις ή βάζει ο ίδιος τον εαυτό του συχνά σε κίνδυνο, να ζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχολόγου και να κάνει την αρχή σε μια προσπάθεια να μάθει καλύτερα τον εαυτό του και τα κίνητρα που τον οδηγούν σε αποφάσεις και συμπεριφορές που τελικά δεν τον ωφελούν. Η σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας, με τη βοήθεια του σωστού ψυχολόγου πάντα οδηγεί σε μια καλύτερη αυτογνωσία και μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Παρακάτω θα παραθέσουμε τους επτά τύπους προσωπικότητας (κατά Kohana και Birbing), οι οποίες δεν είναι σε καμιά περίπτωση παθολογικές, αλλά μπορούν να γίνουν εφόσον οξυνθούν κάποιες δυσάρεστες εσωτερικές μας ενορμήσεις. Κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες μπορεί να νοσήσει γι’ αυτό και αναφέρουμε και τους σχετικούς όρους ώστε να μπορεί κανείς να είναι ενήμερος για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένα είδος προσωπικότητας όταν δεν βγάλουμε από μέσα μας αυτά που μας κάνουν δυστυχισμένους. 


1) ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ, ΥΠΕΡΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Το άτομο με αυτή την προσωπικότητα δίνει μια υπερεπείγουσα απόχρωση σε όλες τις απαιτήσεις του και φαίνεται να χρειάζεται ειδική προσοχή και συνεχείς συμβουλές για να κάνει ή για να αποφασίσει το οτιδήποτε. Περιμένει συνεχώς από τους άλλους ή από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που αγαπάει και εμπιστεύεται απόλυτα, ατελείωτη φροντίδα και συμβουλές. Όταν εμφανίζεται ότι νοιάζεται για τους άλλους περιμένει σχεδόν πάντα ανταπόδοση και γίνεται κακός/κακιά αν δεν την πάρει. Στηρίζεται στους άλλους για σιγουριά και προστασία. Αν οι ανάγκες του δεν ικανοποιηθούν θυμώνει εύκολα ή πέφτει σε μελαγχολία. Είναι το άτομο που μπορεί να τρώει πολύ, να πίνει πολύ, να καπνίζει πολύ, να παίρνει πολλά φάρμακα και εύκολα εθίζεται σε ουσίες ή σε σχέσεις, καθώς όλα αυτά τα νιώθει ως ισοδύναμο της αγάπης που αναζητά. Το άγχος και το στρες που συνοδεύουν αυτήν την προσωπικότητα τείνουν να μεταμορφωθούν σε επιθυμία για αμέριστη φροντίδα και ταυτόχρονα σε έντονο φόβο μήπως οι άλλοι το εγκαταλείψουν, κάτι που έχει βιώσει στην παιδική του ηλικία και που ασυνείδητα νιώθει και την ενήλικη ζωή. Με την αρρώστια σε αυτό το είδος προσωπικότητας ξαναγυρνάει υποσυνείδητα στην βρεφική του ηλικία όταν ένιωθε την απόλυτη ασφάλεια και προστασία. Αντιλαμβανόμαστε πως ένα άτομο ανήκει σε αυτό το είδος προσωπικότητας όταν συνεχώς νιώθει ή διαμαρτύρεται συνεχώς για την έλλειψη ενδιαφέροντος και προστασίας από τους άλλους. 
Κατά την πάλη του ενάντια στις επιθυμίες και τους φόβους του μπορεί να:

- Να εξαρτάται συνεχώς από συγκεκριμένα άτομα του περιβάλλοντός του ή γενικότερα από τις σχέσεις του
- Να μη θέλει με τίποτα να ανεξαρτητοποιηθεί και να προσκολλάται συνεχώς στους άλλους με κάθε πιθανή δικαιολογία
- Να πέσει σε μελαγχολία, απόσυρση, κατάθλιψη, νιώθοντας σαν μωρό που δεν το αγαπούν
- Να κατηγορεί συνεχώς τους άλλους για τα προβλήματά του
- Να μην δέχεται να κάνει βήματα ή θεραπείες για να νιώσει καλύτερα με το φόβο μιας νέας εξάρτησης

Όταν διαπιστωθεί αυτού του είδους η προσωπικότητα από μικρή ηλικία, με τις υπερβολικές απαιτήσεις με σταθερότητα και ηρεμία χωρίς εκνευρισμό και διάθεση για τιμωρίες, πρέπει να τίθονται από το στενό περιβάλλον του ατόμου κάποια συγκεκριμένα όρια και να ανταμείψουν κάθε προσπάθεια του ατόμου να δεχτεί όρια. 


2) ΤΑΚΤΙΚΗ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ, ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 

Όταν το άτομο που ανήκει σε αυτό το είδος προσωπικότητας βρεθεί υπό στρες έχει ανάγκη να γνωρίζει με ακρίβεια την κατάστασή του, γιατί αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με τη λογική, αλλά και με αυτό τον τρόπο ελέγχει το άγχος του. Το άτομο αυτό είναι τακτικό, ευσυνείδητο, συγκρατημένο, συνεπές, αλλά και πεισματάρης και «σφιχτός» με τα χρήματα. Η διαμόρφωση της προσωπικότητας αυτή (κατά την ψυχοδυναμική θεωρία) οφείλεται σε διαταραχή κατά την περίοδο 1,5 έως και 3 χρόνων, οπότε και το παιδί αναπτύσσεται διανοητικά και εγκαθίσταται ο έλεγχος των απεκκριτικών λειτουργιών του. Ο υπέρμετρος έλεγχος και η χρησιμοποίηση της λογικής είναι οι αμυντικοί του μηχανισμοί στην προσπάθειά του να ελέγξει τις επιθετικές του παρορμήσεις ως παιδί. Το άτομο νιώθει να απειλείται με απώλεια του ελέγχου των παρορμήσεων. Προσπαθεί να ελέγξει την επιθετικότητά του με το να είναι υπεύθυνο και τακτικό και έτσι να ελέγχει τα συναισθήματά του. 

Εμφανίζεται έντονη μια αυτοσυγκράτηση, μια τυπικότητα, ένα πείσμα και φαίνεται στους άλλους ως εγωιστής και ισχυρογνώμων. Η ανάγκη του για διανοητικό έλεγχο έρχεται να καλύψει το φόβο και την αμφιβολία του στο κατά πόσο γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για μια υπόθεση. Η προσωπικότητα αυτή έχει ανάγκη να νιώθει πως όλα τα άτομα γύρω του είναι προσεχτικοί, αποτελεσματικοί, καταρτισμένοι, καθαροί και ακριβείς, έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και ικανότητες για να συνεργαστούν ή για να μείνουν μαζί του. Ανακουφίζεται όταν οι άλλοι του εξηγούν κάθε λεπτομέρεια, αλλιώς κάθε κενό το κάνει να νιώθει έντονο άγχος. Θα πρέπει να ενθαρρύνεται από την παιδική ηλικία να συμμετάσχει στις διάφορες αποφάσεις και να επιβραβεύεται για τη λογική του. 


3) ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ, ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΗ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Το άτομο με την προσωπικότητα αυτή παρουσιάζεται ενδιαφέρον, γοητευτικό ή ακόμα και προκλητικό. Μερικές φορές μπορεί να θεωρηθεί πως υποκρίνεται, δημιουργεί έντονες σχέσεις στη ζωή του και μπορεί να ζηλεύει όταν τα άτομα που το ενδιαφέρουν ασχολούνται με οποιονδήποτε άλλον εκτός αυτού. Ο άνδρας της προσωπικότητας αυτής μπορεί να επιχειρήσει να αποδείξει τον ανδρισμό και το θάρρος του επιδεικτικά και η γυναίκα παρουσιάζει την αδυναμία της με ελκυστικό – σαγηνευτικό τρόπο, ντύνεται προκλητικά και φλερτάρει συνεχώς. Η προσωπικότητα αυτή αναπτύσσει πολύ εύκολα άγχος. Σύμφωνα με τις ψυχαναλυτικές θεωρίες τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αυτής θεωρείται ότι προέρχονται από την ηλικία των 3-6 ετών, όπου το παιδί δημιουργεί έντονη σχέση με τον γονέα του αντίθετου φύλου και νιώθει ένοχο για επιθετικές φαντασιώσεις ενάντια στον γονιό του ίδιου φύλου με το δικό του. Κάτω όμως από τις φαντασιώσεις αυτές κρύβεται η ανάγκη για προστασία. Τα προβλήματα που έχει αυτό το είδος προσωπικότητας γίνονται αντιληπτά ως ελαττώματα ή εκλαμβάνονται ως τιμωρία για ασυνείδητες παιδικές επιθυμίες. 

Κύριος φόβος στους άνδρες είναι η παραμόρφωση του σώματος και η απώλεια της φυσικής τους δύναμης, γι’ αυτό και συχνά ως ενήλικες επιδεικνύουν σπαταλούν πολλές ώρες προπόνησης και γυμναστικής, επιδεικνύουν τη σωματική τους δύναμη, είναι ανταγωνιστικοί και στον ερωτικό τομέα συνεχώς ερωτοτροπούν. Κύριος φόβος στις γυναίκες είναι η απώλεια της θηλυκότητας και της γοητείας τους, γι’ αυτό και είναι πολύ σχολαστικές με την εξωτερικής τους εμφάνιση, προσέχουν πολύ πως ντύνονται και φλερτάρουν έντονα. Άνδρες και γυναίκες με αυτή την προσωπικότητα προσπαθούν να κινήσουν το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια του περιβάλλοντος και δείχνουν ίσως και αδιαφορία για τις συνέπειες που θα έχουν στη σωματική ή την ψυχική τους υγεία οι παράτολμες κινήσεις και συμπεριφορές τους. Πολλές φορές επιχειρούν δύσκολα εγχειρήματα μόνο και μόνο για να αποδείξουν πως έχουν τόλμη και θάρρος. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσελκύσουν τους άλλους με τον έντονο μαγνητισμό τους και να μην θέλουν να πάρουν κάτι από αυτούς. Ιδιαίτερα στον ερωτικό τομέα, κάτω από την έντονη σεξουαλικότητά τους κρύβεται η ανάγκη για προστασία και ασφάλεια.


4) ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ, ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Τα άτομα με αυτήν την προσωπικότητα έχουν επαναλαμβανόμενο ιστορικό με βάσανα, αρρώστιες, κακοτυχίες, αναποδιές και γενικότερα αποτυχίες. Συχνά τα ίδια τα άτομα αυτά τα αποδίδουν στην κακή τους τύχη. Ψάχνοντας καλύτερα θα διαπιστώσουμε πως τα άτομα αυτά συνήθως προκαλούν μόνοι τους τα προβλήματα αυτά, είτε πέφτοντας συνεχώς σε δύσκολες καταστάσεις, είτε αντιδρώντας υπερβολικά έντονα σε δυσάρεστες καταστάσεις λόγω υπέρμετρης ευαισθησίας. Οι άνθρωποι αυτοί αδιαφορούν για τη δική τους άνεση και υπηρετούν τους άλλους ανθρώπους. Συχνά όμως παρουσιάζουν τα βάσανά τους με τρόπο ιδιαίτερα επιδεικτικό. Συνήθως προκαλούν συμπάθεια και επιδοκιμασία, μπορεί όμως να προκαλέσουν και αμηχανία ή εκνευρισμό στους άλλους. Ο πόνος συνδέεται στενά με την ευχαρίστηση, τόσο ψυχολογία όσο και σωματικά, καθώς όταν πονάμε συνήθως οι άλλοι μας προσέχουν και μας φροντίζουν, ή τουλάχιστον αυτό έχουμε μάθει από μικρά. Πολλά άτομα έχουν επίσης μια ασυνείδητη ανάγκη για τιμωρία προκειμένου να ανακουφίσουν ασυνείδητα αισθήματα ενοχής, οπότε ο πόνος και οι αναποδιές έρχονται ως εξιλέωση. 

Ψυχαναλυτικά η καταπιεστική ανατροφή του παιδιού που το κάνει να νιώθει ένοχο με το παραμικρό και δεν του επιτρέπει να εκφράσει το θυμό του, θεωρείται ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη τέτοιας προσωπικότητας. Επίσης, ενοχοποιούνται το ξύλο που μπορεί σε ορισμένα παιδιά να προκαλέσει διέγερση χρωματισμένη με ευχαρίστηση ή η ύπαρξη ενός γονιού που τιμωρεί και μετά για να εξιλεωθεί προσφέρει ευχαρίστηση. Προσκόλληση σε ένα επιθετικό ή σαδιστικό γονιό μπορεί να οδηγήσει σε αναζήτηση σχέσεων με παρόμοιους ανθρώπους. Η βασική ανάγκη των ατόμων αυτών είναι να κερδίσουν αγάπη, φροντίδα και αποδοχή, αλλά αισθάνονται ένοχοι να τα δεχτούν χωρίς αυτοθυσία. Έτσι τα άτομα αυτά όταν έχουν προβλήματα τονίζουν συνέχεια το πόσο υποφέρουν γιατί μόνο έτσι πιστεύουν ασυνείδητα ότι δικαιούνται τη φροντίδα και την αγάπη. Όσο κι αν προσπαθεί το περιβάλλον τους να τους πείσει πως όλα θα πάνε καλά, εκείνοι παραπονιούνται περισσότερο, με αποτέλεσμα να προκαλούν εκνευρισμό στους άλλους. Τα άτομα αυτά νιώθουν ένοχα να δεχθούν τη βελτίωση στη ζωή τους γιατί έχουν μάθει μόνο να υποφέρουν. Ο μόνος τρόπος για να τους ανακουφίσουμε είναι να παρουσιάσουμε την προσπάθεια για βοήθεια ως ένα αγώνα που θα πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι προσπάθεια, για να νιώθουν πως συνεχίζουν να προσφέρουν. 


5) Η ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ, ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ (ή ΠΑΡΑΝΟΕΙΔΗΣ)

Επιφυλακτικά άτομα απέναντι στους άλλους που αμφισβητούν τις προθέσεις των άλλων ή είναι εριστικά και κατηγορούν τα κίνητρα των άλλων είναι τα άτομα με την προσωπικότητά αυτή. Συνήθως αισθάνονται ότι οι άλλοι «τους ρίχνουν». Φοβούνται ιδιαίτερα μήπως βρεθούν σε ευάλωτη θέση και οι άλλοι τους εκμεταλλευτούν. Τα άτομα αυτά είναι υπερευαίσθητα στους υπαινιγμούς και στην ύπαρξη της παραμικρής υποψίας ότι οι άλλοι έχουν αρνητική διάθεση απέναντί τους. Όταν υποστούν κριτική ή υποτιμηθούν μπορεί να φτάσουν στο σημείο να αισθάνονται ότι καταδιώκονται. Ο φόβος αυτός και η ευαισθησία στην κριτική αντικατοπτρίζουν μια βαθύτερη έγνοια για τα λάθη και τις αδυναμίες τους. Τα λάθη όμως και τις αδυναμίες τους τα προβάλλουν στους άλλου και έτσι δεν τα βιώνουν ως δικά τους, αλλά ως προερχόμενα από τους άλλους. Έτσι τα άτομα αυτά απαλλάσσουν τον εαυτό τους από τα δυσάρεστα, ανεβάζουν την αυτοεκτίμησή τους, αλλά αντιλαμβάνονται τον κόσμο ως απειλητικό και κακό. 

Όταν έχουν προβλήματα έχουν την τάση να κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους. Συγχρόνως αυξάνει η επιθετικότητά τους και (λόγω προβολής) η αίσθηση και ο φόβος ότι οι άλλοι θέλουν να τους κάνουν κακό. Έτσι μπορεί να καταλήξουν να γίνουν φοβισμένοι, καχύποπτοι, επιφυλακτικοί και φιλόνικοι. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τα άτομα αυτά και να μην εμπλακούμε σε διαμάχη μαζί τους. Η στάση μας απέναντί τους θα πρέπει να είναι σταθερή, φιλική, χωρίς να τους πλησιάζουμε ιδιαίτερα, και όσο κι αν μας εκνευρίζουν, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους περάσουμε το μήνυμα πως τους καταλαβαίνουμε. 


6) ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ, ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Τα άτομα αυτά βλέπουν τον εαυτό τους ως πολύ δυνατό και σπουδαίο και τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η ματαιοδοξία, το αίσθημα του μεγαλείου και η ανωτερότητα που νιώθουν. Τα χαρακτηριστικά αυτά όμως είναι συνήθως αντίδραση σε βαθύτερες αμφιβολίες για την αξία τους ως άτομα. Όταν έχουν προβλήματα προσπαθούν να βρουν ή παριστάνουν ότι βρήκαν μόνο αντάξιούς τους ανταγωνιστές ή αντίζηλους. Κοιτούν αφ’ υψηλού τα άτομα που είναι χαμηλά στην ιεραρχία ή δεν έχουν κάποιο αξίωμα ή θέση, και ανταγωνίζονται ακόμα και τα υψηλά ιστάμενα ή πεπειραμένα άτομα που συναντούν στο δρόμο τους. Μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικοί με την ευκολία με την οποία χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους άλλους ή τους ταπεινώνουν για ασήμαντα λάθη. Τα προβλήματα αποτελούν για τα άτομα αυτά άμεση απειλή για τη μεγαλειώδη εικόνα τους και γι’ αυτό προτιμούν να τα κρύβουν πολύ καλά ακόμα και από τα κοντινά τους πρόσωπα για να μη νιώσουν τον οίκτο ή πως οι άλλοι τους θεωρούν αδύναμους. Γι’ αυτό και η ανάγκη τους να φανούν σπουδαίοι συνεχώς θα επιτείνεται με τα χρόνια. Πρέπει να τους αναγνωρίζεται ως ένα βαθμό η σημαντικότητά τους, χωρίς όμως να υποσκελισθεί η σημαντικότητα των άλλων. 


7) Η ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΗ (ΣΧΙΖΟΕΙΔΗΣ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Σε αυτό τον τύπο προσωπικότητας τα άτομα είναι απόμακρα, συγκρατημένα και δεν αναμιγνύονται στα καθημερινά προβλήματα των άλλων ανθρώπων. Δεν είναι καθόλου εκφραστικά άτομα και αυτό είναι ένα πρόβλημα στην επικοινωνία τους με τους άλλους και στις καθημερινές τους επαφές και διαπραγματεύσεις. Είναι ήσυχα, απόμακρα και στην πραγματική τους ουσία ακοινώνητα. Φαίνεται ότι ακολουθούν τη δική τους πορεία ζωής χωρίς συναισθηματικές σχέσεις με τους άλλους και χωρίς να ενδιαφέρονται για τις επιτυχίες των άλλων. Κάτω από αυτή όμως την επιφάνεια κρύβεται ένας πολύ ευαίσθητος, εύθραυστος και χωρίς προσαρμοστικότητα άνθρωπος, του οποίου η ισορροπία μπορεί να «αναποδογυρίσει» με την παραμικρή δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Η απομόνωση που επιζητά και τελικά επιτυγχάνει αντιπροσωπεύει την προστατευτική άρνηση των επικίνδυνα επώδυνων εμπειριών. Συνήθως τα ενδιαφέροντα και οι ασχολίες τους είναι μοναχικές και η εργασία τους μη ανταγωνιστική, δίχως μεγάλη διαπροσωπική επαφή. Στην ομάδα αυτή ανήκουν και εγωκεντρικά άτομα που ενασχολούνται φανατικά με περίεργες δίαιτες, υγιεινή διατροφή, θρησκευτικά ή πολιτικά κινήματα, ντύνονται παράξενα κ.ά. 

Συνήθως η παιδική τους ηλικία χαρακτηρίζεται από μια σειρά από αποτυχίες και απογοητεύσεις στην προσπάθεια να δημιουργήσουν στενή σχέση με τους γονείς τους, αδυναμία που τους ακολουθεί και τους οδηγεί να αποφεύγουν τη δημιουργία στενών σχέσεων με τους άλλους ανθρώπους. Ψυχαναλυτικά θεωρείται ότι αποχωρισμοί από τη μητέρα, η έλλειψη μιας σταθερής φροντίδας συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας τέτοιας προσωπικότητας. Το άτομο αυτό αναζητά ικανοποίηση και παρηγοριά μέσα από τον εαυτό του. Τα προβλήματα που εισβάλλουν μέσα σε αυτό το σύστημα που έχει φτιάξει, απειλούν την εύθραυστη ισορροπία του. Το άτομο αντιδρά με επίταση των βασικών αμυντικών του μηχανισμών και γίνεται πιο απαθής και απόμακρος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σεβαστούμε την έλλειψη κοινωνικότητας και να μην τον πιέσουμε να γίνει πιο κοινωνικός για να τον βοηθήσουμε να διατηρήσει την ισορροπία του.

Πηγή | anew.gr

Ξανθιά και Windows





































Η περίπτωση του χάμπουργκερ που επιζεί από το 1999


Αν το βλέπατε πάνω στο τραπέζι θα μπορούσατε κάλλιστα να απλώσετε το χέρι για να το δαγκώσετε.

Θα ήταν όμως καλύτερα να το ξανασκεφτείτε: το φαινομενικά λαχταριστό σάντουιτς έχει συμπληρώσει 14 χρόνια ζωής, έστω κι αν δεν του φαίνεται.

Ο Ντέιβιντ Ουίπλ, κάτοικος της Γιούτα, παρουσίασε στην αμερικανική τηλεόραση ένα χάμπουργκερ που αγόρασε το 1999.

Όπως είπε στην εκπομπή The Doctors, σκόπευε αρχικά να κρατήσει το χάμπουργκερ μόνο για δύο μήνες, προκειμένου να δείξει στους φίλους του πώς τα συντηρητικά κάνουν το πρόχειρο φαγητό πρακτικά άφθαρτο.

Αργότερα όμως ξέχασε το σάντουιτς, τυλιγμένο ακόμα στην αρχική συσκευασία, στην πλάτη ενός παλτό που ξεχάστηκε στην ντουλάπα.

Το πείραμα συνεχίστηκε έτσι για πολλά ακόμα χρόνια, ωστόσο το χάμπουργκερ συνεχίζει να διατηρεί τη φρέσκια του εμφάνιση. Μόνη εξαίρεση οι πίκλες, που δεν άντεξαν το πέρασμα του χρόνου.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα είδος μούχλας ή κάποια παράξενη οσμή -φαίνεται ότι κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να τα βάλει με τα συντηρητικά του φαστφούντ.

Το μόνο που ενδέχεται να υπέστη το χάμπουργκερ είναι να αφυδατώθηκε σαν μούμια.

«Θα είναι ωραίο να το δείξω στα εγγόνια μου, για να δουν τι συμβαίνει με το φαστφούντ» σχολίασε ο Ουίπλ, ο οποίος φρόντισε να κρατήσει και την απόδειξη αγοράς το 1999.


Πηγή: in.gr

Το "Έθνος" καταγγέλλει τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ- Μοίραζαν επιδόματα σε φίλους και συγγενείς

Κάλπικα επιδόματα, ανεξέλεγκτες δαπάνες και παράνομοι διορισμοί συνθέτουν τη σαθρή κατάσταση που επικρατούσε στην ΕΡΤ, με πρωταγωνιστές σε αρκετές περιπτώσεις τους ίδιους τους συνδικαλιστές, που με τη συνεργασία των διοικήσεων προωθούσαν εαυτούς και ημετέρους, γράφει σε άρθρο του το Έθνος.

Συνδικαλιστές σε συνεργασία με μέλη των κατά καιρούς διοικήσεων της ΕΡΤ μοίραζαν επιδόματα ακόμα και στους εαυτούς τους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι έστησαν μηχανισμό για να μονιμοποιήσουν γνωστούς και ημετέρους.

Χαρακτηριστική είναι η καταδικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί για τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατάθεση πλαστών στοιχείων με τα οποία έλαβε παράνομα επιδόματα. Συγκεκριμένα, στις 13 Μαΐου 2009 έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα από την ελληνική Δικαιοσύνη στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη για την αποδοχή επιδομάτων τέκνων ύψους 44.240 ευρώ τα οποία παρέλαβε με ψευδείς δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που συντάχθηκε ύστερα από αναφορά της ΕΡΤ Α.Ε., κατηγορήθηκε ως «υπαίτιος ότι στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2002 έως και το 2007, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και ενεργώντας από κοινού με τη συγκατηγορούμενή του Ευφροσύνη Καλφαγιάννη» -η οποία είναι σύζυγός του- αποσκοπούσαν να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος, όπως αναφέρει η διάταξη επιβολής περιοριστικών όρων.

Στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και στη σύζυγό του αποδόθηκε η κατηγορία ότι με την «παράσταση ψευδών γεγονότων και με την αθέμιτη απόκρυψη και παρασιώπηση αληθινών γεγονότων» είχαν χρηματικό όφελος, αφού έδωσαν ψευδή στοιχεία στην ΕΡΤ -όπως αναφέρει το κατηγορητήριο- σύμφωνα με τα οποία ζητούσαν να τους καταβληθεί επίδομα τέκνου καθώς και επίδομα ασθένειας τέκνου για την κόρη τους.

Η ανακρίτρια στην απόφασή της αναφέρει στη διάταξη επιβολής περιοριστικών μέτρων ότι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και η σύζυγός του κατέθεσαν ψευδείς δηλώσεις, αποκρύπτοντας ότι η κόρη τους από το 2002 εργαζόταν ενώ το 2004 είχε παντρευτεί, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται την καταβολή επιδομάτων τόσο ο Π. Καλφαγιάννης όσο και η σύζυγός του.

Η ΕΡΤ όμως κατά τη διάρκεια των ετών 2002 έως και 2007 κατέβαλε συνολικά 22.120 ευρώ στον Π. Καλφαγιάννη και αντίστοιχο ποσό στη σύζυγό του προκαλώντας περιουσιακή βλάβη στην ΕΡΤ.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται επίσης ότι τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ όσο και η σύζυγός του, επίσης εργαζόμενη στην ΕΡΤ, διέπρατταν «κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια τις συγκεκριμένες πράξεις», από τις οποίες προκύπτει «σκοπός για πορισμό εισοδήματος» και «σταθερή ροπή προς τη διάπραξη του εγκλήματος της απάτης ως στοιχείο της προσωπικότητάς του».

Η ανακρίτρια του 11ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών, στη διάταξη επιβολής περιοριστικών μέτρων για τον Π. Καλφαγιάννη επέβαλε περιοριστικά μέτρα και την καταβολή 1.000 ευρώ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης αφού, όπως αναφέρει στην απόφασή της, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Αναφορές
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ως επικεφαλής του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση κατηγορήθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη ότι εξαπατούσε την εταιρεία για να λαμβάνει παράνομα επιδόματα.

Το παζλ της ασυδοσίας στην ΕΡΤ συμπληρώνεται και από καταγγελίες υπαλλήλων της εταιρείας για αδιαφανείς διαδικασίες σε διορισμούς υπάλλήλων, κυρίως σε περιπτώσεις συμβασιούχων που μονιμοποιούνταν.

Σύμφωνα με καταγγελίες που κατατέθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ τον περασμένο Μάρτιο, υπάλληλοι του οργανισμού έκαναν λόγο για παράνομες «μονιμοποιήσεις» με συμβάσεις αορίστου χρόνου εκατοντάδων υπαλλήλων της ΕΡΤ που δεν είχαν τις χρονικές και άλλες προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου (ΠΔ.164) για να μονιμοποιηθούν, παρεμβάσεις στη μισθοδοσία ορισμένων τακτικών υπαλλήλων της ΕΡΤ με «προσθήκες» ανύπαρκτων τακτικών αποδοχών, παρεμβάσεις στο σύστημα του ΙΚΑ με σκοπό τη συγκάλυψη παράνομων μονιμοποιήσεων, αδιαφανείς διαδικασίες σε προμήθειες της εταιρείας αλλά και σε συμπαραγωγές της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, οι αναφορές που κατατέθηκαν στη διοίκηση της ΕΡΤ κάνουν λόγο για:

Ψευδείς δηλώσεις του νόμου 1599, με τις οποίες 150 τεχνικοί της ΕΡΤ υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά αφού παρουσίασαν ψευδώς -όπως καταγγέλλεται- ότι απασχολούνταν τις περισσότερες ώρες στα ραδιοφωνικά προγράμματα

Παρουσιάστρια της τηλεόρασης η οποία αγόρασε με χρήματα της ΕΡΤ από κατάστημα του Κολωνακίου μποτάκια αξίας 999 ευρώ

Συντελεστή συγκεκριμένης παραγωγής που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση ο οποίος ήταν ασφαλισμένος από το 2005 στην κρατική ραδιοτηλεόραση παρανόμως για τη συγκεκριμένη εκπομπή, ενώ η παραγωγή ανατέθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ το 2007

Σκηνοθέτη της ΕΡΤ ο οποίος έλαβε παράνομη αμοιβή 41.500 ευρώ πέραν του μισθού του από συμπαραγωγό εταιρεία με την κρατική τηλεόραση χωρίς όμως να έχει λάβει -όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της ΕΡΤ- άδεια για παράλληλη απασχόληση

Διορισμό στη θέση φύλακα νυχτερινής βάρδιας σε περιφερειακό σταθμό για ανιψιό δικηγόρου που συνεργαζόταν τόσο με τη διοίκηση της ΕΡΤ όσο και με το σωματείο των εργαζομένων παρά το γεγονός ότι το μέρος που κλήθηκε να φυλάξει διέθετε σύγχρονο σύστημα ασφάλειας.

Συνεργασία συνδικαλιστών - διευθυντών
Το «κόλπο» με τις μονιμοποιήσεις

Σε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών επισημαίνεται ότι την περίοδο 2002-2007 πραγματοποιήθηκαν σωρεία παραβάσεων στις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων οι οποίες έγιναν με συνεργασία των συνδικαλιστών αλλά και διευθυντικών στελεχών της ΕΡΤ που φέρεται να εξέδιδαν μέσω των υπηρεσιακών συμβουλίων βεβαιώσεις για «κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών» σε συμβασιούχους που δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται η περίπτωση μουσικού ο οποίος κατά τη διάρκεια υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου στις 19 Ιουλίου 2004 είχε συμπληρώσει 4 μήνες και 19 ημέρες εργασίας. Ο ίδιος μουσικός εμφανίζεται - σύμφωνα με την καταγγελία- να μονιμοποιείται στην ΕΡΤ με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου παρά το γεγονός ότι απαιτούνταν να είχε εργαστεί ως συμβασιούχος 24 μήνες με μία μόνο ανανέωση.

Η καταγγελία αφήνει υπόνοιες όχι μόνο για κατάθεση πλαστών στοιχείων αλλά και για τη συμμετοχή του υπηρεσιακού συμβουλίου στις παρανομίες το οποίο παρείχε βεβαίωση στον μουσικό ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Φαντάρος και υπάλληλος
Αντίστοιχα καταγράφεται περίπτωση ηλεκτρονικού ο οποίος διέθετε προϋπηρεσία ως συμβασιούχος στην ΕΡΤ μόλις 10 μήνες και 19 ημέρες. Ο συγκεκριμένος ηλεκτρονικός εμφανίζεται ως συμβασιούχος στην ΕΡΤ για ακόμα 13 μήνες, ενώ κατά την ίδια περίοδο υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και προφανώς πληρωνόταν ως συμβασιούχος στην ΕΡΤ.

Επίσης αναφέρεται η περίπτωση συμβασιούχου που είχε διακοπή σύμβασης για 7 μήνες προϋπηρεσίας και μονιμοποιήθηκε στην ΕΡΤ με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου μετά 2,5 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των 7 μηνών απασχολούνταν σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό. Το υπηρεσιακό συμβούλιο της παραχώρησε βεβαίωση ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες παρά το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα περιέγραφε ως προϋπόθεση μονιμοποίησης την απασχόληση με σύμβαση συνολικής διάρκειας 24 μηνών με μία μόνο ανανέωση.


«Ό,τι είδαμε στην Αφρική, είδαμε και στις γειτονιές του Πειραιά»…Σοκάρουν οι Γιατροί του Κόσμου


Ήταν μια ανάρτηση του Νικήτα Κανάκη, γραμματέα των Γιατρών του Κόσμου, στο facebook, που έμοιαζε με υπερβολή, σαν αυτές που συχνά γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν έπαθα κατάθλιψη στην Ουγκάντα, έπαθα όμως στη Δραπετσώνα». 

Δεν ήταν όμως υπερβολή:
«Στο φτωχό πληθυσμό συναντάμε συνθήκες εξαθλίωσης που βλέπαμε στον τρίτο κόσμο και αυτό δεν κρύβεται. Το είχαμε πει εδώ και καιρό και μας επιτέθηκαν, μας είπαν λαϊκιστές. Είναι όμως ένα γεγονός που πια δεν το αμφισωητεί κανείς», λέει στο newpost ο Νικήτας Κανάκης. 

Όπως αποκαλύπτει, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αποσύρει όλες τις αποστολές τους από χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, καθώς οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν στην Ελλάδα είναι πολλές. 

«Δεν έχουμε αποστολή στην Ουγκάντα, την αποσύραμε και εγκατασταθήκαμε στις εργατικές συνοικίες του Πειραιά. Το Πέραμα και η Δραπετσώνα ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Καθημερινά βοηθάμε πεινασμένα παιδιά και οικογένειες που δεν έχουν φάρμακα ή πρόσβαση σε νοσοκομεία. Οι συνθήκες δεν μοιάζουν απλώς, είναι ίδιες με του αναπτυσσόμενου κόσμου», λέει ο κ. Κανάκης και απευθύνει έκκληση 

«Υπάρχουν πολλές ΜΚΟ ανά τον κόσμο, με υποστηρικτές σε όλον τον πλανήτη, που δεν έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην χώρα, για να μην επισημοποιηθεί η ανθρωπιστική κρίση που ζούμε. Αν εγκατασταθούν εδώ, αν αναπτύξουν την παραμικρή δράση, τότε θα πρέπει η Ευρώπη να παραδεχτεί ότι η χώρα ζει μια ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία η ίδια ευθύνεται».  

papaioannou-giannis

Επτά άγνωστες χρήσεις της μπανάνας - Δείτε πως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά

Μπορεί όλοι μέχρι σήμερα να γνωρίζαμε τη μια και μοναδική χρήση της μπανάνας που δεν είναι άλλη από τη διατροφική, λόγω των πλούσιων θρεπτικών στοιχείων της, ωστόσο, το συγκεκριμένο φρούτο έχει και άλλες, ξεχωριστές χρήσεις, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μάσκες, ως λίπασμα, ακόμη και ως καθαριστικό.

Σύμφωνα με το Newsbeast η μπανάνας, εκτός από φαγώσιμο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως εξής:

Βάση για μάσκα προσώπου
Η μπανάνα έχει ενυδατικές ιδιότητες. Δύο απλές και δημοφιλής συνταγές, που δημοσιεύει το Newbeast είναι οι εξής: α) Αναμίξετε μια μέτρια ώριμη μπανάνα δημιουργώντας μια μαλακή πάστα και έπειτα απλώστε την προσεκτικά στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 με 20 λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. β) Ανακατέψετε ¼ φλιτζανιού γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και μια μέτρια μπανάνα και ακολουθείστε την ίδια διαδικασία όπως με την προηγούμενη μάσκα.

Μαλακτικό... κρέατος
Σε πολλές χώρες της Ασίας, προκειμένου το κρέας να παραμείνει μαλακό κατά το ψήσιμο, το τυλίγουν με φύλλα μπανάνας. Ανάλογες ιδιότητες υποστηρίζουν ότι έχει και η ίδια η μπανάνα. Μια ξεφλουδισμένη μπανάνα μέσα στο σκεύος ψησίματος μπορεί να κάνει... θαύματα.

Γυαλιστικό ασημικών και παπουτσιών
Τα ασημικά, αλλά και τα δερμάτινα παπούτσια, μπορεί να αποκτήσουν την παλιά τους λάμψη αν τα τρίψει κανείς με τη φλούδα μιας μπανάνας. Οδηγίες: Αφαιρέστε από τη φλούδα της μπανάνας τις ίνες και τρίψτε με αυτή ασημικά ή παπούτσια. στη συνέχεια καθαρίστε με μια πετσέτα ή ένα μαλακό πανί.

Καθαριστικό... φυτών
Το σκούπισμα των σκονισμένων φύλλων των φυτών σας με μια μπανανόφλουδα θα αφαιρέσει όλη τη βρωμιά και θα γυαλίσει ξανά την επιφάνειά τους.

Διώχνει τη μελίγκρα
Αντί για τα χημικά φάρμακα για τη μελίγκρα δοκιμάστε να απομακρύνετε τα ζουζούνια από τα φυτά σας θάβοντας στη γλάστρα μια μπανανόφλουδα σε κομμάτια. Προσοχή, στην περίπτωση που τοποθετηθεί μεγάλο κομμάτι φλούδας μπανάνας στο χώμα είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν άλλα ζιζάνια στο φυτό σας.

Φυσικό λίπασμα
Το κάλλιο, στο οποίο είναι πλούσιες οι μπανάνες βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν. Για να κατασκευάσετε ένα βιολογικό λίπασμα, αποξηράνετε φλούδες μπανάνας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, περάστε τις από το μπλέντερ και νωρίς την άνοιξη χρησιμοποιήστε τες σαν λίπασμα για να βοηθήσετε τα φυτά σας να ανανεωθούν.

Ενισχυτικό κοπριάς
Λόγω του καλίου και του φωσφόρου που περιέχουν, οι μπανάνες και οι φλούδες τους είναι πολύ καλές προσθήκες για την κοπριά που χρησιμοποιείτε.



Μια κόκκινη μπύρα από την Εύβοια σαρώνει σε διακρίσεις και διεθνή βραβεία [εικόνα]

Η Mary Rose είναι μια απολαυστική red ale αγγλικού τύπου με μοναδική γεύση φρούτων και καραμέλας, πλούσιο άρωμα, και φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά. Μπύρα με ιδιαίτερα έντονη και μακράς διάρκειας επίγευση, παράγεται από υψηλής ποιότητας υλικά στην Εύβοια, στο υπερσύγχρονο μικροζυθοποιείο της Septem Microbreweries.

Η Mary Rose παρασκευάζεται με βάση μια αγγλική συνταγή εμπνευσμένη από το ομώνυμο θρυλικό πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον περίφημο βασιλιά Ερρίκο Η'. Το πλοίο αυτό αποτελούσε την κορωνίδα του στόλου των Άγγλων για πολλά χρόνια πρωταγωνιστώντας σε πολλές ναυμαχίες. Το πλοίο πήρε το όνομα Mary Rose από τον ίδιο τον βασιλιά ο οποίος έδωσε το όνομα της αδερφής του Mary στην οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη και το προσωνύμιο Rose μιας και το ρόδο ήταν το σύμβολο-έμβλημα της βασιλικής οικογενείας.

Μάλιστα, μετά από τις πρόσφατες διακρίσεις το μουσείο όπου βρίσκεται το αυθεντικό καράβι της Mary Rose, στο Portsmuth (το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα «κειμήλια» της ιστορίας του Ναυτικού της Αγγλίας) θα διαθέτει την μπύρα προς πώληση στους επισκέπτες του ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επίσημες εξαγωγές της Mary Rose στην Μ. Βρετανία.


http://www.iefimerida.gr/

Σοκ-Δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προσπάθησε να πνίξει τη γνωστή τηλεσέφ γυναίκα του σε εστιατόριο [εικόνες]


Nα πνίξει με τα ίδια του τα χέρια τη γυναίκα του προσπάθησε ο γνωστός συλλέκτης και επιχειρηματίας Τσαρλς Σαάτσι. Το περιστατικό, μάλιστα, δεν συνέβη εντός των τεσσάρων τοιχών του σπιτιού τους αλλά σε κεντρικό εστιατόριο του Λονδίνου, μπροστά στα έντρομα μάτια των υπολοίπων θαμώνων.

Ο Τσαρλς Σαάτσι είναι γνωστός για την τεράστια συλλογή έργων τέχνης που έχει, αλλά και για τον διαφημιστικό κολοσσό Saatchi & Saatchi που έχει διαχειριστεί από καμπάνιες της Θάτσερ μέχρι την Coca- Cola σε όλη την Ευρώπη.

Η σύζυγός του είναι η σεφ Νιγκέλα Λόσον η οποία έχει δική της εκπομπή στην τηλεόραση η οποία προβάλλεται και στη χώρα μας.

Το βρετανικό περιοδικό People δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν τον Σαάτσι να σφίγγει το λαιμό της γυναίκας του ενώ την ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η γυναίκα έμοιαζε έντρομη.

Ο επιχειρηματίας, όπως υποστηρίζουν άλλοι θαμώνες του μαγαζιού, κάποια στιγμή άρχισε να φωνάζει στη σύζυγό του και στη συνέχεια πέρασε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της και άρχισε να τη σφίγγει.

Το περιστατικό έληξε εκεί, αφού ο επιχειρηματίας φάνηκε να υποχώρσε και να τράβηξε εν τέλει τα χέρια του από το λαιμό της Νιγκέλα.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες η γνωστή τηλεσέφ, στη συνέχεια ήπιε μονορούφι το κρασί της και ξεκίνησε να του μιλάει ήρεμα. Μάλιστα, παρά την επίθεσή του, τον χάιδευε στο χέρι και τον φίλησε και στο μάγουλο.

«Συνεχώς σκούπιζε τα μάτια της που έτρεχαν και σε κάποια φάση φώναζε προσπαθώντας όμως να τον ηρεμήσει λες και ήταν μικρό παιδί» προσθέτει ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σαάτσι, στο τέλος, σηκώθηκε εκνευρισμένος και πήγε στο αυτοκίνητό του, ενώ λίγο αργότερα τον ακολούθησε και η σύζυγός του.

Πάντως, δεκάδες χρήστες στο Τwitter ζήτησαν δημόσια από την αστυνομία να συλλάβει τον επιχειρηματία για κακοποίηση.





http://www.iefimerida.gr/

Δεν κλείνουν μόνο την ΕΡΤ! Δείτε τι άλλο κλείνουν στην Ελλάδα “υπογείως”

Δεν κλείνουν μόνο την ΕΡΤ!
* 200 Δημοτικά και νηπιαγωγεία καταργούνται, συγχωνεύονται και υποβιβάζονται σε όλη την Ελλάδα.
* Κλείνουν 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα!
* Κλείνουν θέατρα!
* Κλείνουν και το κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης!
* Κλείνουν σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!
* Λουκέτο σε 800 δημοτικές επιχειρήσεις!
* Μέσα στο 2013 60.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν!
* Κλείνουν Δ.Ο.Υ.!
* Καταργούν το Υπουργείο Πολιτισμού!
* Κλείνουν τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και πετσοκόβουν την ΕΑΒ!
* Άλλοι 20 δημόσιοι οργανισμοί κλείνουν μετά την ΕΡΤ..
…Εδώ τα καλά λουκέτα λέμε!!!!!!

http://www.alexiptoto.com/


Ποπκόρν το θαυματουργόν !


Ξεχάστε με ότι είχατε συνδέσει μέχρι σήμερα το ποπκόρν. Ξεχάστε τις θερμίδες, ξεχάστε τις σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου, ξεχάστε τα όλα. Αυτό που μπορείτε να κρατήσετε είναι η απίστευτη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπκόρν, που γαργαλάει τα ρουθούνια και ο ήχος από τα καλαμπόκια που σκάνε. Επίσης μπορείτε να κρατήσετε κάτι σημαντικό για την υγεία σας. Το ποπκόρν σε αντίθεση με τα άλλα σνακς, κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες. Θυμηθείτε τι καλύτερο από ένα θερινό κινηματογράφο (τώρα που είναι και καλοκαιράκι) με δροσερό αναψυκτικό και μπόλικο ποπ κορν;

Είναι τόσο μεγάλη η περιεκτικότητα του μάλιστα σε αντιοξειδωτικά, που συγκρίνεται με εκείνη που υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά. Τα νέα δεδομένα παρουσίασε ο καθηγητής Τζόε Βίνσοςν από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία, ο οποίος ανέφερε ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο ποπκόρν είναι περισσότερο ευεργετικές από των φρούτων και των λαχανικών για έναν λόγο. Το ποπκόρν περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι πιο διαλυμένες και άρα λιγότερο ευεργετικές.

Αλλά υπάρχει και η φλούδα του ποπκόρν (εκείνη που καμιά φορά σφηνώνει ανάμεσα στα δόντια μας, όταν το τρώμε), η οποία κρύβει πολλά ευεργετικά μυστικά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν λοιπόν, ότι η φλούδα του ποπκόρν, στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιεινό μέρος, επειδή περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και ινών. Συνολικά, η νέα έρευνα έδειξε ότι το ποπκόρν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ τορτίγια και τα πλήρη δημητριακά. Μια μερίδα ποπκόρν περιέχει έως 300 mg πολυφαινολών έναντι 114 mg μιας μερίδας γλυκού καλαμποκιού και 160 mg μιας μερίδας φρούτων (κατά μέσο όρο).

“Το ποπκόρν ίσως είναι το τέλειο σνακ. Είναι το μόνο που περιέχει 100% ανεπεξέργαστα πλήρη δημητριακά. Όλα τα άλλα είναι επεξεργασμένα και διαλυμένα με άλλα συστατικά. Ακόμα και στα λεγόμενα ‘πλήρη δημητριακά’, αυτό ισχύει μόνο για το 51% του βάρους τους. Ενώ στο ποπκόρν μία μερίδα καλύπτει πάνω από το 70% της ημερήσιας κατανάλωσης πλήρων δημητριακών. Ο μέσος άνθρωπος τρώει μόνο τη μισή αναγκαία ποσότητα πλήρων δημητριακών μέσα στη μέρα και έτσι το ποπκόρν μπορεί να συμπληρώσει την ποσότητα που λείπει και μάλιστα με πολύ ευχάριστο τρόπο»,δήλωσε ο Βίνσον.

Όμως μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος που το ποπκόρν μαγειρεύεται, ετοιμάζεται και σερβίρεται. Αν είναι μαγειρεμένο με πολύ λάδι ή με κακής ποιότητας βούτυρο, όπως συχνά συμβαίνει στους κινηματογράφους, και αν, επιπλέον, είναι βουτηγμένο στο αλάτι, τότε το ποπκόρν περιέχει άφθονα λίπη και θερμίδες και δεν κάνει καλό στην υγεία. Το ιδανικό είναι να φτιάχνει κάποιος το ποπκόρν στο σπίτι του, με υλικά που ξέρει και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί πάλι αυξάνονται το λίπος και οι θερμίδες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Αμερικανό ερευνητή, σε καμία περίπτωση το ποπκόρν δεν αποτελεί υποκατάστατο των φρούτων και λαχανικών, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς αυτά περιέχουν βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες, που δεν υπάρχουν στο ποπκόρν. 

Πηγή : iatropedia.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger