Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δείτε την πρoκλητική διαφήμιση που έχει απαγορευτεί σε 87 χώρες !

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013


Πρόκειται για μία άκρως αισθησιακή διαφήμιση που λόγω του τoλμηρού περιεχομένου της, έχει απαγορευτεί σε σχεδόν μία εκατοντάδα χωρών.

Η παίκτρια του μπιλιάρδου κάνει την εμφάνισή της και για να αποσπάσει την προσοχή από τους αντιπάλους της, επιστρατεύει όλα τα μέσα!


Το είδαμε κι αυτό: Ντυμέμη κοκκινοσκουφίτσα η Πέπη Τσεσμελή υμνεί το... σουβλάκι!!!


Για το τραγούδι το οποίο ηχογράφησε η Πέπη Τσεσμελή το οποίο υμνεί το σουβλάκι, η παρουσιάστρια ντύθηκε Κοκκινοσκουφίτσα και πήρε μαζί της τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη ντυμένο κακό λύκο....

Το αποτέλεσμα, ανεπανάληπτο!




ΣΟΚ: Τεμάχισε, μαγείρεψε και έδωσε στην οικογένειά του να φάει το...

Ο 25χρονος άνδρας προκάλεσε σοκ στην οικογένειά του με αυτό που τους σέρβιρε για φαγητό...

Ο Thomas Elliot Huggins από το Μαϊάμι, στραγγάλισε, τεμάχισε και μαγείρεψε το σκυλάκι της οικογένειά του.

Οι αρχές βγήκαν στα σκουπίδια τα κόκκαλα και το κεφάλι του κουταβιού. 

Σύμφωνα με τις αρχές ο νεαρός σκότωσε το μικρό πιτ μπουλ της μητέρας του και το μαγείρεψε ενώ κράτησε το κρέας στην κατάψυξη για μελλοντικά γεύματα, όπως είπε.

Ο άνδρας συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες ενώ η οικογένειά του σοκαρισμένη έκανε λόγο για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δείτε την συγκλονιστική φωτογραφία ενός παιδιού που σαρώνει


Η ιστορία πίσω από την συγκλονιστική φωτογραφία δεν είναι γνωστή...

Ωστόσο η εικόνα έχει συγκινήσει χιλιάδες χρήστες στο Facebook!

Ένα μικρό παιδάκι, κρατώντας τα χέρια των γονιών του, περπατά στους διαδρόμους ενός νοσοκομείου, φορώντας μια μπλούζα που γράφει ένα συγκινητικό μήνυμα: ''Νίκησα τον καρκίνο''.

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, ένα πραγματικό μάθημα ζωής για όλους μας, και έχει κάνει χιλιάδες ανθρώπους να δακρύσουν...

Ελληνίδες κάνουν «πεζοδρόμιο» στην Ιταλία


Πολλές νέες Ελληνίδες έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πoρνες από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία...

«Από την Πάτρα, την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα, την Ηπειρο, δύο βήματα από το αλβανικά σύνορα… Η Ελλάδα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Ευρώπη, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πόρνες από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία».

Έτσι ξεκινά το σοκαριστικό ρεπορτάζ της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας στη Ρώμη «Il Messaggero» που υποστηρίζει ότι ολοένα περισσότερες Ελληνίδες χτυπημένες από την οικονομική κρίση ταξιδεύουν ως την Ιταλία για να γίνουν πoρνες.

«Ρουφηγμένες από τη δίνη της μιζέριας, πολλές νέες Ελληνίδες έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες στους δρόμους της περιφέρειας και στοιχηματίζουμε ότι αν το κλίμα στην Αθήνα παραμείνει το ίδιο, αυτό το φαινόμενο δεν πρόκειται να δείξει σημάδια πτώσης», συνεχίζει το κείμενο.

Σύμφωνα με τον Λούκα Λίπερα που υπογράφει το ρεπορτάζ, πριν λίγες ημέρες άνδρες της ιταλικής αστυνομίας εντόπισαν νεαρές Ελληνίδες από την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα να κάνουν πεζοδρόμιο μαζί με δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία, κοντά στο κέντρο της Ρώμης.

Παρότι προς το παρόν οι αριθμοί δεν είναι σοκαριστικοί, καθώς λίγες είναι η Ελληνίδες που έχουν πάρει απόφαση να κερδίσουν τα προς το ζην με αυτό τον τρόπο, η ιταλική αστυνομία ανησυχεί μήπως το κύμα αφίξεων από την Ελλάδα στην χώρα τους αυξηθεί.

Την ίδια στιγμή δεν είναι ακόμα γνωστό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα χωρίς να έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που κινούν τα νήματα της πoρνείας στην Ιταλία.

Όπως ισχυρίζεται μάλιστα αξιωματούχος της ρουμάνικης αστυνομίας «αν κρίνω από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες, δε βλέπω πολλές διαφορές ανάμεσα σε φτωχές περιοχές της Ρουμανίας με κάποιες από αυτές στην Ελλάδα», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει την απόφαση των γυναικών να γίνουν ιερόδoυλες.

Τέλος, οι αρχές έχουν εντοπίσει Ελληνίδες στην Απουλία, όπου φτάνουν με πλοία μέσω Κέρκυρας και από εκεί διοχετεύονται σε άλλες ιταλικές πόλεις.

Όπως παρατηρεί ένας Ιταλός αστυνομικός, «η φτώχεια σε οδηγεί σε πράξεις που ποτέ δεν είχες σκεφτεί κι η πείνα μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους».

parapolitika.gr

Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχετζ; Nέα στοιχεία έρχονται στο φως



Το Στόουνχετζ, το τεράστιο πέτρινο μνημείο που κοσμεί την πεδιάδα του Γουιλτσάιρ στη Βρετανία, έχει αποτελέσει κατά καιρούς αφορμή για ιστορίες περί εξωγήινων, δρυΐδων και μαγικών τελετών. Ωστόσο νέες ανασκαφές έφεραν στο φως ευρήματα που αποκαλύπτουν μία άλλη πτυχή του μνημείου.


Παλαιότερα, επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το μνημείο αποτελεί το πρώτο σύμβολο ενότητας των βρετανικών λαών, οι οποίοι μετά από αμέτρητα χρόνια μαχών και συγκρούσεων, έκαναν ανακωχή θέτοντας τα πρώτα θεμέλια για ένα Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο η νέα έρευνα φαίνεται να απορρίπτει ακόμα και αυτή τη θεωρία.

Ο Πάρκερ Πίρσον και η ομάδα των αρχαιολόγων που επιμελήθηκαν τις νέες ανασκαφές γύρω από το μνημείο ηλικίας 4.500 ετών μίλησαν στο National Geographic για τα νέα ευρήματά τους που ανατρέπουν όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Εξερευνώντας την περιοχή γύρω από το Στόουνετζ, ο Πάρκερ εξηγεί ότι εντόπισαν τουλάχιστον 60 υπολείμματα αποτεφρώσεων και κόκαλα, η μελέτη των οποίων τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το Στόουνχετζ ήταν τελικά ένα μεγάλο νεκροταφείο.

Ταυτόχρονα, στο Ντάρινγκτον Γουόλς, 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Στόουνχετζ, υπάρχουν δύο ακόμη κτίσματα παρόμοια με το Στόουνχετζ αλλά κατασκευασμένα απο ξύλο. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι αρχαίοι Βρετανοί συγκεντρώνονταν εκεί κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο και όπως εξηγεί ο Πίρσον, τα κτίσματα από ξύλο συμβόλιζαν τον χώρο για τους ζωντανούς, ενώ το αντίστοιχο πέτρινο κτίσμα (δηλαδή το Στόουνχετζ) οριοθετούσε τον χώρο των νεκρών.

Ο Πίρσον εξηγεί επίσης το λόγο για τον οποίο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο σημείο για να χτιστεί το Στόουνχετζ: «Από το Στόουνχετζ φαίνεται η ανατολή του ήλιου κατά το θερινό ηλιοστάσιο, αλλά και η δύση του κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως σημάδια από παλιότερα χτίσματα που βρίσκονταν στο σημείο 4.000 χρόνια πριν χτιστεί το Στόουνχετζ και σηματοδοτούσαν έναν χώρο συνάντησης κυνηγών και τροφοσυλλεκτών. Πιστεύουμε ότι πολύ πριν το Στόουνχετζ, το σημείο ήταν ήδη μια ξεχωριστή θέση. Οι κυνηγοί και οι τροφοσυλλέκτες ήταν εκείνοι που αναγνώρισαν για πρώτη φορά αυτή την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου σημείου, όπου η Γη και ο ουρανός βρίσκονται σε αρμονία».





Read more: http://www.newsbomb.gr


O άνθρωπος-φαινόμενο με τις 11 δουλειές

Ούτε λεπτό για χάσιμο δεν έχει ένας 21χρονος Βρετανός. Διαβάστε πόσες ώρες την εβδομάδα απασχολείται σε επί πληρωμή και εθελοντικές εργασίες

Ονομάζεται  David Day ή αλλιώς ο άνθρωπος με τις έντεκα δουλειές! Καλά διαβάσατε ο 21χρονος Βρετανός από το  Nottingham κάνει πέντε δουλειές επί πληρωμή και άλλες έξι εθελοντικά.

Το πρόγραμμά του αρχίζει νωρίς το πρωί γύρω στις 7:30 και τελειώνει τις περισσότερες μέρες στις 21:00 το βράδυ.

Ο νεαρός εργάζεται τουλάχιστον 60 ώρες την εβδομάδα πράγμα που σημαίνει ότι έχει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.

Ας ρίξουμε ωστόσο μια ματιά στο τι ακριβώς κάνει: Για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται στην ασφάλεια της ποδοσφαιρικής ομάδας Notts County , σερβιτόρος στο Westdale Junior School, βοηθός σε άλλο ένα σχολείο και σε άλλες δύο λέσχες μετά το σχολείο. Συνολικά απασχολείται περίπου 40 ώρες την εβδομάδα.

Εκτός αυτών προλαβαίνει και συνεισφέρει εθελοντικά σε μία ομάδα νέων κι ένα κέντρο απασχόλησης παιδιών, προπονεί τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάντμιντον του Mapperley Sports Village , βοηθά εθελοντικά σε μία υπηρεσία ασθενοφόρων και διδάσκει πρώτες βοήθειες στο Carlton.

Το ποσό που καταφέρνει να συγκεντρώσει αγγίζει τις 262 λίρες την εβδομάδα, κάτι παραπάνω από 300 ευρώ.

“Μερικές φορές χάνω την αίσθηση του χρόνου, απλά δεν μετράω τις ώρες πια. Απλά πηγαίνω από τη μία δουλειά στην άλλη αλλά έχω συνηθίσει να οργανώνω έτσι το χρόνο μου”, αναφέρει στη Βρετανική Daily Mail και προσθέτει:

“Προτιμώ να κάνω κάτι χρήσιμο παρά να κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση. Είναι ωραίο να έχεις λεφτά αλλά δε με νοιάζει. Το να βοηθάω τον κόσμο και να κάνω κάτι που απολαμβάνω, σημαίνει περισσότερα”.



Ο George Cowcher, διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο  Derbyshire δήλωσε για τον 21χρονο: “Στους νέους ανθρώπους συχνά υπάρχουν στερεότυπα. Πολλές φορές νιώθουν ότι υπάρχουν άχρηστες δουλειές. Ο David με τη στάση του δείχνει ακριβώς το αντίθετο.  Είναι ταλαντούχος και δημιουργικός.”

Ο θρύλος της γυναίκας με το σκισμένο στόμα

Ο θρύλος αναφέρει ότι η Kuchisake-Onna ζούσε στην Ιαπωνία και ήταν σύζυγος σαμουράι.

Μια μέρα λοιπόν απάτησε τον άντρα της με έναν νεότερο άνδρα και όταν ο σύζυγος το έμαθε, την τιμώρησε παίρνοντας το σπαθί του και σκίζοντας στο στόμα της από αυτί σε αυτί.

Η συνέχεια του αστικού μύθου ποικίλει από δω κι έπειτα. Άλλοι λένε ότι η γυναίκα ήταν καταραμένη να μην πεθάνει ποτέ και ακόμα συνεχίζει να περιδιαβαίνει τον κόσμο για να εξιστορεί το πάθημά της.

Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι πρόκειται για μια πολύ ωραία γυναίκα που ρωτάει τους περαστικούς αν είναι όμορφη. Κι όταν παίρνει θετική απάντηση, αφαιρεί τη χειρουργική μάσκα που φορά αποκαλύπτοντας τη φρικιαστική ουλή της. Ο περαστικός που δεν συνεχίζει να τη βρίσκει πλέον όμορφη βρίσκει τραγικό θάνατο από τα χέρια της!

newsbomb

Πόσο στρίγγλα είναι μια γυναίκα ανάλογα με το ζώδιό της;


Πλανητικές απόψεις με γυναίκες που έχουν πολεμοχαρή διάθεση

Εδώ είμαστε αγόρια κι αυτό είναι για σας! Κυρίες μου, δεν θέλω να προσβληθείτε. Πέρα από τις ορμόνες που επηρεάζουν την αντίδραση των γυναικών σε μια κατάσταση, ο τρόπος που φωνάζουν, έχουν αγενή ξεσπάσματα και ορμάνε σε μια συμπλοκή, ψυχογραφείται μέσα από το ζώδιο τους. Έτσι, ας διασκεδάσουμε λίγο κι ας διερευνήσουμε το θέμα με μια πιο πικάντικη γλώσσα.
Οπότε σύζυγοι, εραστές και λοιποί, μήπως θα πρέπει να ελέγξετε που προσγειώνεται η πολεμοχαρής διάθεση της (κατά γενική ομολογία γίνεστε μια bitch).



Κριός
Η κυρία είναι αυταρχική, σαρκαστική, με συχνά ξεσπάσματα και κάνει τα πράγματα δύσκολα, όταν βαριέται. Έχει τυπική αντρική συμπεριφορά στο κρεβάτι και τις αρέσουν οι άγριες καταστάσεις. Αν είστε για γούτσου-γούτσου, ξεχάστε το. Κοιμάται ήδη.

Ταύρος
Η Ταυρίνα εργάζεται σκληρά για τα χρήματά της. Είναι φιλόδοξη, κτητική και σπάταλη. Πολύ δύσκολο να την ικανοποιήσεις και θα σε βάλει στον ρόλο του μπαστάρδου, αν δεν της τάξεις πίστη. Στο κάτω κάτω, αν δεν το έχετε με την μονιμότητα, βρείτε άλλη.

Δίδυμος
Είναι άμεση και πρόθυμη να υπερασπιστεί την άποψή της. Επίσης, δεν κλείνει το στόμα της ποτέ κι όταν σας αφήνει χρόνο να μιλήσετε, το ενδιαφέρον κι η προσοχή της έχει πετάξει άλλου. Αν είστε ο κτητικός τύπος άνδρα, ατυχήσατε. Το κορίτσι χαρέμι θα σας βγάλει εκτός εαυτού και θα σας σπρώξει να κάνετε πράγματα που θα μετανιώσετε μετά.

Καρκίνος
Αυτή η κυρία είναι είτε συναισθηματικά παιδαριώδης, είτε «μάνα κουράγιο» στα καλύτερά της. Προσευχηθείτε να είστε αρκετά τυχεροί να βρείτε το τελευταίο, αντί του πρώτου. Με αυτό το είδος της γυναίκας δεν πρόκειται ποτέ να κοιμηθείτε το βράδυ, λόγω της συναισθηματικής χειραγώγησης που θα σας κανει να νιώθετε μη ανθρώπινοι. Επίσης, σεξουαλικά, μπορεί να ταλαντεύεται στα άκρα, από το να είναι η αιώνια τσούλα ή η ψυχρή πικρή γριά. Ας ελπίσουμε ότι μπορείτε να βρείτε μια, κάπου στο ενδιάμεσο.

Λέων
Drama –queen στο μεγαλείο της. Σας συγχωρά, λες και είναι η Αυτού Μεγαλειοτάτη. Αν δεν αντιμετωπίσετε την οποιαδήποτε ιδιοτροπία της, η οργή της θα πέσει πάνω σας. Της αρέσει να βάζει τους άλλους υπό της, εκτός κι αν είναι πολύ ερωτευμένη μαζί σας. Τότε έχετε κληρονομήσει ένα απαιτητικό, ναζιάρικο γατάκι που βγάζει νύχια.

Παρθένος
Είναι μια υπολογίστρια και η επίκριση είναι το χόμπι της. Μην φοβάστε. Ποτέ δεν θα είστε εντάξει, για τα υψηλά στάνταρ της. Το σεξ μαζί της δεν θα είναι ποτέ αυθόρμητο. Μπορεί να γίνει αγαπησιάρα όμως, αρκεί να βρει χρόνο στο φορτωμένο πρόγραμμά της.

Ζυγός
Λοιπόν, γιατί να προσπαθήσετε για μια γυναίκα που ασχολείται συνέχεια με τα νύχια και τα μαλλιά της, ενώ δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση; Άσε, που πρέπει να φαίνεστε πολύ περιποιημένοι, για να σας ρίξει μια δεύτερη ματιά. Εκνευριστικό ελάττωμά της, ο τρόπος που πεταρίζει τις βλεφαρίδες της, σαν να φορά ψεύτικες.


Σκορπιός
Οκ, η γυναίκα σαρώνει, σαν ένα σεξουαλικό δυναμό και θέλει να κυριαρχήσει. Μερικές φορές καλυτέρα θα ήταν να χρησιμοποιεί το μαστίγιο πάνω της, αντί σε εσάς. Από την άλλη πλευρά, αν σας αγαπά, θα ήταν καλύτερα να μην την προδώσετε ποτέ, επειδή η φράση «φοβού μια γυναίκα περιφρονημένη» σίγουρα προήλθε από μια γυναίκα Σκορπιό.

Τοξότης
Αν θέλετε ένα άγριο κορίτσι που της αρέσει να παραμένει ενεργητική, να ταξιδεύει παντού με ειδοποίηση την τελευταία στιγμή και να νοιάζεται λίγο για τους άλλους, πετύχατε διάνα! Καλή για ένα one night stand, χάλια για οτιδήποτε περισσότερο. Η επιλογή είναι δική σας.

Αιγόκερως
Μια γυναίκα που μπορεί να πάρει ένα αστείο στα σοβαρά. Plus ότι νοιάζεται τόσο πολύ για τις κοινωνικές ετικέτες, που θα σας περιφρονήσει, αν είστε ένας καράβλαχος. Παρόμοια με την Παρθένο στο σεξ, δομή και πρόγραμμα για τις ερωτικές συναντήσεις.

Υδροχόος
Ογδόντα πέντε τρυπήματα στο σώμα της, πορτοκαλί μαλλιά και φλυαρία για οποιαδήποτε εκκεντρική ανοησία, μέχρι να αποκοιμηθεί από καθαρή πλήξη. Συνήθως δεν απατά, αλλά δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με την εναλλαγή συντρόφων, όργια και οποιαδήποτε άλλη μορφή σεξουαλικότητας. Είναι όλα διασκεδαστικά! Έτσι δεν είναι;

Ιχθύς
Θα σας βαφτίσει Prince Charme, ακόμη και αν αυτό διαρκεί για 10 δευτερόλεπτα. Συναισθηματικές μεταπτώσεις, που μπορεί να σας φτάσουν στα όρια της τρέλας. Επίσης, έχει 16 γάτες.. και είναι έτοιμη να υιοθετήσει μία ακόμη.



Στη συνέχεια, μπορείτε να μας πείτε και πoιά απ' όλες, έχετε στο πλάι σας αυτή τη στιγμή...



Ρένα Κολιοπάνου

Πηγή: http://www.astrology.gr/



Ανέκδοτο: Γυναίκα στον παράδεισο


Κάποτε πάει μια γυναίκα στο Παράδεισο και λέει στον Αγιο-Πέτρο ότι ψάχνει τον άντρα της….

- Πώς ήταν ο άντρας σου; ρωτάει ο Αγ. Πέτρος.

- Τον έλεγαν Μιχάλη και ήταν ξανθός με μουστάκι.

- Όλοι οι Μιχάληδες είναι ξανθοί και έχουν μουστάκι. Καμιά άλλη πληροφορία; λέει ο Αγ. Πέτρος.

- Του είχα πει ότι όποτε τον απατώ θα κάνει και μια στροφή.

- Ααα, το Μιχάλη το σβούρα θες!



ΣΟΚ: 19χρονος δολοφόνησε τον παππού του για 350 ευρώ


Ο 20χρονος σήμερα Stephen Lang καταδικάστηκε για την δολοφονία του 91χρονου παππού του.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο ο 19χρονος τότε Stephen επιχείρησε να πνίξει τον παππού του προκειμένου να του αποσπάσει τα χρήματα της σύνταξης που είχε στο δωμάτιό του, περίπου 350 ευρώ.

Ο νεαρός στις 17 Απριλίου 2012 αφού άφησε σοβαρά τραυματισμένο τον άνδρα πήγε στο δωμάτιο, πήρε τα χρήματα και έφυγε.

Ο 91χρονος ειδοποίησε τις αρχές, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του 3 μέρες μετά.

Ο νεαρός, που ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια στη φυλακή από το Βρετανικό δικαστήριο.

Απίστευτο: Δείτε πως έμαθε από τον γυναικολόγο ότι η έγκυος γυναίκα του τον απατά ....


Μια απίστευτη ιστορία συνέβη την περασμένη εβδομάδα σε ένα ιατρείο γυναικολόγου στα Γιάννενα!

Ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής πήγε με την εγκυμονούσα γυναίκα του για τον καθιερωμένο υπέρηχο αλλά του βγήκε ξινό, αφού έμαθε ότι τον απατά και μάλιστα παρά φύση!!!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιατρός εξέτασε την πορεία της εγκυμοσύνης της συζύγου του και απευθυνόμενος με έντονο ύφος προς τον σύζυγο, του έβαλε τις φωνές επειδή σε περίοδο προχωρημένης εγκυμοσύνης παρατήρησε συχνή πρωκτική σεxουαλική επαφή!

Μάλιστα, τον προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο όχι μόνο για την υγεία της συζύγου του, αλλά εγκυμονεί κινδύνους και για το ίδιο το νεογέννητο.

Η συνέχεια ήταν πραγματικά απρόσμενη για τον γυναικολόγο!

Ο γνωστός επιχειρηματίας άρπαξε από το λαιμό τη σύζυγό του και ούρλιαζε ζητώντάς της εξηγήσεις!

Εμβρόντητος ο γιατρός από τη γκάφα την οποία -χωρίς να θέλει έκανε- προσπαθούσε μάταια να τους χωρίσει, ενώ ο φωνές τους είχαν αναστατώσει όχι μόνο το ίδιο το ιατρείο αλλά και όλους σχεδόν τους ενοίκους της πολυκατοικίας, που είχαν βγει από τα υπόλοιπα ιατρεία στους διαδρόμους για να δουν τι συμβαίνει!

Όπως φώναζε ο ίδιος ο απατημένος σύζυγος, δεν είχε αγγίξει σεξουαλικά την γυναίκα του για έxι ολόκληρους μήνες!

Όμως η ζουμερή σύζυγος είχε βρει αλλού ερωτική φωλιά και μάλιστα με εραστή που της έκανε άλλα κόλπα!

Προφανώς όμως δεν γνώριζε η ίδια, ότι αυτού του είδους η ερωτική επαφή προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εγκυμοσύνη της και φυσικά δεν περίμενε ότι θα τα μάθει όλα ο άντρα της από τον ίδιο τον γυναικολόγο της!

Μάλιστα σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη, ο σύζυγος όχι μόνο πήγε σε γνωστό δικηγόρο ζητώντας διαζύγιο αλλά αμφισβητεί και κατά πόσο το παιδί που θα έρθει στον κόσμο είναι δικό του!


Γιατί κάποιες τροφές είναι εθιστικές

Την εθιστική επίδραση που ασκούν ορισμένες τροφές στον ανθρώπινο οργανισμό απέδειξε άλλη μία έρευνα.

Επιστημονική ομάδα στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ο λόγος για τον οποίο πολλοί δεν μπορούν να περιορίσουν την κατανάλωση ορισμένων τροφών είναι πολύ συγκεκριμένος και έχει να κάνει με την αίσθηση της ικανοποίησης που προκαλείται στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό ισχύει για τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το ψωμί και οι τηγανητές πατάτες, η κατανάλωση των οποίων αυξάνει τη δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που έχει να κάνει με την ευχαρίστηση.

Όπως εξηγείται στην επιστημονική έκθεση, το γεγονός αυτό προκαλεί ένα είδος εθισμού, ανάλογο με εκείνον που προκαλείται στα άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών, τα οποία παρουσιάζουν παρόμοια εγκεφαλική δραστηριότητα στην ίδια περιοχή.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτό φυσικά αυξάνει τον κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους, ενώ κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα για όσους θέλουν να αδυνατίσουν και κυρίως για τους παχύσαρκους.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, οι ερευνητές τονίζουν ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη πρέπει να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι που μπορεί να γίνει σταδιακά, ώστε η έλλειψή τους από τη διατροφή να μην γίνει απότομα αισθητή και η ποσότητά τους να μην αυξηθεί ξανά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής.

Ένας πεινασμένος κάστορας προκαλεί χάος στις τηλεπικοινωνίες στο Νέο Μεξικό


Νέο Μεξικό
Περίπου 20 ώρες διήρκεσε το τηλεπικοινωνιακό μπλακ άουτ σε περιοχές της πολιτείας του Νέου Μεξικού και οι αρμόδιοι έσπαγαν το κεφάλι τους να βρουν την αιτία. 

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ένας πεινασμένος κάστορας μάσησε τα καλώδια: 1.800 χρήστες έμειναν χωρίς Ίντερνετ, άγνωστος και ο αριθμός των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας.

Οι ειδικοί δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ένοχο, αφού στα καλώδια ήταν εμφανείς οι δαγκωματιές του κάστορα.

Newsroom ΔΟΛ

Η φωτογραφία που πουλήθηκε 4,3 εκ. δολάρια!


Η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο έχει τον τίτλο «Rhine II» (σ.σ. Ρήνος ΙΙ) και πουλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη έναντι του αστρονομικού ποσού των 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ! Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το διάσημο φωτογράφο Andreas Gursky και παρουσιάζει ένα ερημικό τοπίο του ποταμού Ρήνου κάτω από το φθινοπωρινό γκρίζο ουρανό.

Ο Gursky εξήγησε σε συνέντευξή του ότι πρόκειται για την αγαπημένη του εικόνα: «Στέλνει πολλά μηνύματα και έχει αλληγορική σημασία σχετικά με το νόημα της ζωής και το πώς είναι σήμερα τα πράγματα. Είναι μια δραματική εικόνα που προκαλεί βαθύ προβληματισμό για την ανθρώπινη ύπαρξη και τη σχέση μας με τη φύση στα πρόθυρα του 21ου αιώνα».

Ο καλλιτέχνης έχει αφαιρέσει ψηφιακά τους περαστικούς που υπήρχαν στην εικόνα αλλά και ένα εργοστάσιο που βρίσκεται εκεί, αφού επιθυμούσε να μην υπάρχει καθόλου κίνηση, για να αποδώσει καλύτερα τη μελαγχολία και τη ζοφερή πραγματικότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλά έργα του Gursky κοσμούν συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου και σπουδαίες γκαλερί τέχνης όπως η «Tate Modern» και το «Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης» της Νέας Υόρκης.


Το «στριπτίζ» της Φανής Χαλκιά μπροστά στον Μουζουράκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Φανή Χαλκιά διαθέτει κορμί θανατηφόρο και δεν το κρύβει. 

Όταν, μάλιστα, σκύβει φορώντας στρινγκ μαγιό το θέαμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. 

Απολαύστε την…  



Κλιματισμός: 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε


Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για τα κλιματιστικά. Ωστόσο, υπάρχουν 20 ακόμη, που ενδεχομένως να μας πιάσουν…αδιάβαστους.

1. Η βασική ιδέα πίσω από τον κλιματισμό εφαρμόστηκε τυχαία στην αρχαία Αίγυπτο, όπου κρεμούσαν υγρά καλάμια στα παράθυρα και όταν φυσούσε και εξατμιζόταν ο αέρας, δρόσιζε ο χώρος. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα ευεργετική στο ξηρό κλίμα της ερήμου.

2. Στην Αρχαία Ρώμη, το νερό από τα υδραγωγεία διανέμονταν μέσω των τοίχων των σπιτιών και κρύωνε τους χώρους, ενώ άλλες τεχνικές στην μεσαιωνική Περσία εμπλέκονται με τη χρήση των δεξαμενών για την ψύξη των κτιρίων κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου.

3. Ο σύγχρονος κλιματισμός προέκυψε από την εξέλιξη στη χημεία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και ο πρώτος μεγάλης κλίμακας ηλεκτρικός κλιματισμός επινοήθηκε και χρησιμοποιήθηκε το 1902 από τον Willis Haviland Carrier, έναν Αμερικανό εφευρέτη, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός για τις επιχειρηματικές του ικανότητες. Ο ίδιος κατείχε επίσης μια εταιρεία συστημάτων κλιματισμού, που δημιουργήθηκε για βιομηχανική χρήση.

4. Η εισαγωγή των πρώτων οικιακών μονάδων κλιματισμού ξεκίνησε στη δεκαετία του 1920.

5. Το πρώτο πρόσωπο που επιχείρησε να εφεύρει μία συσκευή κλιματισμού, ήταν από την Κίνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν. Ο εφευρέτης, Ding Huan, πραγματοποίησε μια αρκετά παρόμοια συσκευή με αυτές που χρησιμοποιούμε σήμερα, η οποία φυσικά λειτουργούσε κυρίως για βασιλική χρήση.

6. Ωστόσο, το πρώτο αναγνωρισμένο «κλιματιστικό» κατασκευάστηκε στην Ινδία και είχε χειροκίνητη λειτουργία. Πρόκειται για το Punkah, που θυμίζει περισσότερο ανεμιστήρα/βεντάλια βέβαια (που κρέμονταν από το ταβάνι), παρά κλιματιστικό, αλλά η ιδέα ήταν η ίδια: να δροσίσει τον χώρο.

7. Το πρώιμο σύστημα ψύξης δεν ονομαζόταν κλιματισμός. Ο όρος εφευρέθηκε από τον Stuart W. Cramer, ο οποίος ήθελε να εξηγήσει τη διαδικασία, μέσω της οποίας η υγρασία του αέρα μετατρέπεται σε ψύξη, ελέγχοντας ταυτόχρονα τη θερμοκρασία.

8. Αυτό έγινε το 1906 και από τότε το σύστημα ψύξης ονομάζεται κλιματιστικό.

9. Ωστόσο, τα θεμέλια του μηχανικού κλιματισμού είχε θέσει από το 1882, ο Philip Diehl.

10. Εκατό χρόνια αργότερα, το 1982, ο Thomas Midgley Jr. εφηύρε το φρέον από μια πρωτότυπη ιδέα, τροποποιώντας στην ουσία όλες τις βλαβερές ουσίες, όπως το διοξείδιο του θείου, την αμμωνία, κλπ. που χρησιμοποιούνται μέχρι τότε στην ψύξη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μορφή φρέον του Midgley Jr δεν ήταν απολύτως ασφαλής, διότι μπορούσε να προκαλέσει ασφυξία, να βλάψει το περιβάλλον και να αποβεί ιδιαίτερα επιζήμιο για την υγεία των ανθρώπων.

11. Ένα ακόμη σύγχρονο σύστημα εξαερισμού εφευρέθηκε από τον Ρώσο στρατιωτικό Alexandr Sablukov και χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την ψύξη στο εσωτερικό των ορυχείων, όπου οι άνθρωποι εργάζονταν με άνθρακα. Το σύστημά του ονομάστηκε αντλία αέρα.

12. Η πρώτη εταιρεία που υλοποίησε την ιδέα του κλιματιστικού, όπως το γνωρίζουμε, ήταν η Packard. Το σύστημα, εφευρέθηκε αρχικά για τα αυτοκίνητα, αλλά η ιδέα δεν ήταν πολύ αποτελεσματική και συμφέρουσα, λαμβάνοντας υπόψη ότι καταλάμβανε όλο το χώρο από τον κορμό του αυτοκινήτου.

13. Στα πιο πρακτικά ζητήματα, η τακτική συντήρηση μπορεί να διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα της μονάδας, η οποία θα μειώσει το κόστος της λειτουργίας της. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί η φθορά στη μονάδα (δηλαδή το κλιματιστικό), αυξάνοντας σημαντικά τη συνολική διάρκεια ζωής του.

14. Πολλές φορές η εγγύηση, που συνοδεύει τα κλιματιστικά μπορεί να απαιτεί συντήρηση για να παραμείνει σε ισχύ.

15. Τα σωματίδια και οι οργανισμοί που υπάρχουν στον εξωτερικό αέρα, τα συστατικά των χαλιών και των επίπλων, τα μικρόβια που αποβάλουν οι ίδιοι οι άνθρωποι, το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους και οι οποιεσδήποτε εργασίες επισκευών, που λαμβάνουν χώρα εντός των κτιρίων, μπορούν να επιβαρύνουν τον εσωτερικό αέρα.

16. Η νόσος των λεγεωνάριων, η ψύξη, η αλλεργική ρινίτιδα και η δηλητηρίαση από έκκριση μονοξειδίου του άνθρακα, είναι οι συνηθέστερες επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία ενός ανθρώπου, εξαιτίας των κλιματιστικών.

17. Η ποιότητα, ο σχεδιασμός και τα υλικά κατασκευής είναι μείζονος σημασίας στην κατανάλωση και απόδοση, που έχουν τα κλιματιστικά.

18. Τα κλιματιστικά νέας τεχνολογίας με inverter είναι σαφώς πιο αποδοτικά από αυτά της παλαιότερης γενιάς.

19. Η αλλαγή των φίλτρων εξαρτάται από τη χρήση των κλιματιστικών.

20. Τα ερμητικά κλειστά παράθυρα και οι πόρτες, δεν είναι παρά ένας μύθος. Να αφήνετε πάντα ένα παράθυρο μισάνοιχτο στον χώρο που κλιματίζεται, έτσι ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μην ξηραίνεται η ατμόσφαιρα.

Ανακαλύφθηκε παράξενο πλάσμα 500 εκατομμυρίων ετών


Ανακαλύφθηκε στην οροσειρά του Αντι-Ατλαντος στο Μαρόκο και στη θέα του οι λάτρεις της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Game of Thrones” θα αναφωνούσαν ότι βρέθηκε ένα αβγό… δράκων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παράξενο θαλάσσιο πλάσμα, ένα πρωτόγονο είδος εχινόδερμου που ζούσε πριν από 500 εκατομμύρια έτη.

Η συμμετρία
Τα πρώτα απολιθώματα του παράξενου πλάσματος εντοπίστηκαν από ερευνητική ομάδα στην οροσειρά του Μαρόκου το 2012. Μετά από έναν χρόνο προσπαθειών ανακαλύφθηκε το σύνολο των απολιθωμάτων και ολοκληρώθηκε η μελέτη τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα είδη εχινόδερμων με πέντε σημεία συμμετρίας. Τα σύγχρονα εχινόδερμα έχουν πέντε σημεία συμμετρίας – οι αστερίες για παράδειγμα έχουν πέντε βραχίονες.
Ονόμασαν το παράξενο πλάσμα Heliocystismoroccoensis και εκτιμούν ότι ζούσε πριν από περίπου 500 εκατομμύρια έτη στην υπερήπειρο Γκοντβάνα, την εποχή της λεγόμενης «έκρηξης της ζωής» στην Κάμβριο Περίοδο. Πρόκειται για μια εποχή κατά την οποία οι κλιματικές και γεωλογικές συνθήκες στη Γη επέτρεψαν την εμφάνιση μεγάλου αριθμού νέων ειδών χλωρίδας και πανίδας στον πλανήτη.
“Πούρο που αλλάζει μέγεθος”
Το H.moroccoensis είχε κυλινδρικό σχήμα και το μήκος του έφτανε τα 4 εκατοστά. Ο σκελετός του αποτελούνταν από ασβεστίτη ενώ το στόμα του βρισκόταν στην κορυφή του σώματός του. «Το πλάσμα αυτό είχε σχήμα πούρου και μπορούσε να διαστέλλει ή να συστέλλει το σώμα του. Κάποιες φορές είχε κοντόχοντρη εμφάνιση και κάποιες φορές μακρόστενη» αναφέρει ο Αντριου Σμιθ, παλαιοντολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου που ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή που εντοπίστηκε το H.morrocoensis έχουν εντοπιστεί απολιθώματα και άλλων παράξενων εχινόδερμων με εντελώς ασύμμετρα σώματα ή με σώματα αμφίπλευρης συμμετρίας.
Το απολίθωμα του Heliocystismoroccoensis.

Πηγή: tovima.gr

Πως να κάνεις την άσκηση καθημερινή σου συνήθεια


Το πρόβλημα με το να προσπαθείς να κάνεις την άσκηση συνήθεια σου, κάτι που όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει, είναι ότι συνήθως προσπαθείς να ασκείσαι 3 με 4 φορές την εβδομάδα… και το να δημιουργήσεις μια νέα συνήθεια γίνεται δύσκολο με αυτό τον τρόπο. Ο λόγος είναι ότι όσο πιο σταθερό και συνεπές είναι κάτι, τόσο πιθανότερο είναι να γίνει συνήθεια.

Έτσι, και η καθημερινή άσκηση είναι πιο πιθανό να εξελιχθεί σε συνήθεια – να γίνεται δηλαδή πολύ πιο εύκολα, σχεδόν αυτόματα, αντί να παλεύεις συνεχώς να την κρατήσεις στο πρόγραμμα σου.

Αν βάλεις σκοπό να την κάνεις συνήθεια, κάντο για 30 μέρες σερί, σαν να βάζεις μια πρόκληση στον εαυτό σου γι’ αυτό το μήνα. Μέχρι το τέλος της πρόκλησης η συνήθεια σου θα πρέπει να έχει μια χαρά ριζωθεί. Παρακάτω είναι κάποιες προτάσεις για να το πετύχεις – κάποιες πρακτικές συμβουλές:

Όρισε μια ώρα. Αποφάσισε αν είναι πιο πιθανό να κάνεις την άσκηση σου το πρωί ή το μεσημέρι ή το βράδυ, και μείνε πιστός σε αυτή την ώρα. Αν δεν ορίσεις ποια είναι η ώρα για την άσκηση σου, είναι πολύ πιθανότερο να το αναβάλλεις μέχρι να έχεις περισσότερη ώρα και περισσότερη ενέργεια, και μετά να το αναβάλλεις μέχρι την επόμενη μέρα. Πολύ σύντομα, δεν θα είναι συνήθεια καν.
Στείλε στον εαυτό σου μια υπενθύμιση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Memo to Me, ή τις υπενθυμίσεις του email σου ή του κινητού σου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να στέλνεις στον εαυτό σου ένα email ή μια γραπτή υπενθύμιση, ώστε να μην ξεχνάς αυτό που θέλεις. Όταν σου έρχεται η υπενθύμιση, κάντο αμέσως. Μην επιτρέπεις καμία καθυστέρηση.
Ξεκίνα με κάτι μικρό. Αυτή είναι μάλλον η πιο χρήσιμη συμβουλή απ’ όλες. Κάθε φορά που ξεκινώ τη δική μου άσκηση, το κάνω πάντα με πολλή ενέργεια, ενθουσιασμό και φιλοδοξίες. Νομίζω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα. Τελικά, κάνοντας πάρα πολλά στην αρχή, καίγεσαι, και αυτό έχει σαν συμπέρασμα σιγά σιγά να παρατάς τη συνήθεια σου. Όταν όμως ξεκινήσεις σιγά σιγά, το σώμα σου δε θα στρεσαριστεί το ίδιο. Το κλειδί της υπόθεσης: κάνε μόνο 20 λεπτά στην αρχή, και κάντο απλά και όμορφα. Τίποτα το δύσκολο. Ακόμα και 10 – 15 λεπτά είναι μια χαρά, αν μόλις τώρα ξεκινάς. Το θέμα είναι να ξεκινήσεις, να συνηθίσει το σώμα σου σιγά σιγά στην καθημερινή άσκηση, και να σχηματίσεις έτσι αυτή τη νέα συνήθεια.
 Ανέβασε τους ρυθμούς σου αργότερα. Όταν το σώμα σου θα έχει συνηθίσει την καθημερινή άσκηση, μπορείς σιγά σιγά να ξεκινήσεις να αυξάνεις την ποσότητα και την ένταση της άσκησης σου. Περίμενε τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν ανεβάσεις του ρυθμούς σου – αυτό είναι το ελάχιστο που χρειάζεται το σώμα σου να προσαρμοστεί. Μόλις αρχίσει να σου φαίνεται πολύ εύκολο αυτό που κάνεις, μπορείς να αρχίσεις να αυξάνεις τη διάρκεια των προπονήσεων σου σε 30 και αργότερα 40 λεπτά, και σταδιακά μέχρι και τη μία ώρα. Αφού το κάνεις, μπορείς σταδιακά να αυξήσεις και την ένταση – να τρέχεις πιο γρήγορα ή πιο δύσκολες διαδρομές, για παράδειγμα. Προσπάθησε να μην αυξάνεις μαζί την απόσταση και την ένταση την ίδια ώρα.
Κάντο ευχάριστο. Αν συσχετίσεις μια συνήθεια με τον πόνο, θα κοιτάς όλο να την αποφεύγεις. Αλλά αν είναι διασκεδαστικό, θα ανυπομονείς να το κάνεις. Γι΄ αυτό, στο πρώτο στάδιο της νέας σου συνήθειας είναι βασικό να εστιάζεις στην ευχαρίστηση. Αν ξεκινάς τρέξιμο για παράδειγμα κάθε πρωί, πήγαινε αργά, απόλαυσε τη θέα, τον καθαρό αέρα, τον όμορφο ουρανό όσο ανατέλλει ο ήλιος, αυτόν το χρόνο που είσαι μόνος σου με τον εαυτό σου. Ένα mp3 player με ωραία μουσική επίσης βοηθά.
Άπλωσε τον εξοπλισμό σου. Όσο λιγότερα είναι τα εμπόδια γι’ αυτή τη νέα σου συνήθεια, τόσο πιθανότερο είναι να πετύχεις. Αν έχεις, όχι μόνο να σηκωθείς νωρίς, αλλά και να μαζέψεις ένα σωρό πράγματα που θα χρειαστείς, ενώ ουσιαστικά ακόμα είσαι μισοξύπνιος, μπορεί και να θελήσεις να γυρίσεις πίσω στο κρεβάτι σου. Αν όμως απλώσεις τα ρούχα σου για την προπόνηση, τα παπούτσια σου, το ρολόι σου, το mp3 player, ή ότι χρειάζεσαι για την άσκηση σου, θα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις χωρίς δυσκολίες και εμπόδια.
Απλά πέρνα την εξώπορτα και κλείσε την πόρτα. Μην ανησυχείς για το πόση ώρα θα σου πάρει η άσκηση σου, ή πόσο δύσκολα θα είναι. Απλά βγες από το σπίτι και ξεκίνα. Άπαξ και κάνεις αυτό το πρώτο βήμα, μετά τα πράγματα είναι πιο απλά.
Συνδύασε κι άλλες ασκήσεις. Εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα σου με περισσότερες από μια ασκήσεις, δεν το αφήνεις να γίνει βαρετό. Αυτό είναι το καλό με όσους έχουν επιλέξει το τρίαθλο για παράδειγμα. Αντί να πηγαίνεις ας πούμε μόνο για τρέξιμο κάθε μέρα, έχεις μια ποικιλία ασκήσεων, και αυτό από μόνο του το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον. Εξίσου σημαντικό είναι πως με κάθε άθλημα χρησιμοποιείς διαφορετικούς μύες, ειδικά με την κολύμβηση. Φυσικά, κάποιοι από τους μύες που γυμνάζεις είναι οι ίδιοι, αλλά χρησιμοποιούνται διαφορετικά, με διαφορετική ένταση να ασκείται επάνω τους. Αυτό σημαίνει πως δε ζορίζεις τους ίδιους μύες καθημερινά. Κι αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, γιατί χωρίς ξεκούραση, τους καταστρέφεις ξανά και ξανά.
Διάλεξε μια μέρα ξεκούρασης. Και πάλι, η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να δώσεις στο σώμα σου την δυνατότητα να ξεκουραστεί. Αν το παίρνεις χαλαρά και κάνεις μόνο 20 λεπτά, θα είσαι εντάξει ακόμα και χωρίς μέρα ξεκούρασης. Αλλά και πάλι, είναι καλό να έχεις μια μέρα που δεν κάνεις τις ίδιες ασκήσεις όπως τις έξι προηγούμενες. Δεν θέλεις να παραλείψεις τελείως τη μέρα, γιατί τότε δε θα είσαι συνεπής με τη συνήθεια σου. Μπορείς όμως να διαλέξεις μια άσκηση που γυμνάζει διαφορετικούς μύες από εκείνους που γύμνασες όλη την υπόλοιπη εβδομάδα – ώστε εκείνοι να ξεκουραστούν. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι την ξεκούραση, κάνε ένα εικοσάλεπτο περπάτημα, ή μείνε 20 λεπτά εστιασμένος στην αναπνοή σου, κάνε διαλογισμό. Το κλειδί είναι να κάνεις κάθε μέρα από κάτι. Κατά προτίμηση, κάτι που σε κρατά σε ενέργεια και βοηθά τη συνήθεια σου να συνεχίσει να υπάρχει. Ο διαλογισμός δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα, αλλά τουλάχιστον θα κάνεις κάτι και πάλι.
Μην παραλείψεις ούτε μέρα. Είναι εύκολο να πεις “Το κάνω για πέντε μέρες σερί… Θα την παραλείψω τη σημερινή μέρα!” Αλλά αυτό θα σου το κάνει πιο δύσκολο να σχηματίσεις τη συνήθεια σου. Η συνέπεια είναι το κλειδί, γι’ αυτό προσπάθησε να μην παραλείψεις ούτε μέρα. Αν το κάνεις, μην τα βάλεις με τον εαυτό σου, μην τον κρίνεις, μην αισθάνεσαι άσχημα – όλοι μας τα κάνουμε θάλασσα κάποιες φορές, και το να σχηματίσεις μια νέα συνήθεια είναι μια δεξιότητα που χρειάζεται εξάσκηση. Απλά ξεκίνα την 30ήμερη πρόκληση από την αρχή, και προσπάθησε να αναγνωρίσεις το εμπόδιο που σε οδήγησε να παραλέιψεις μια μέρα, ώστε να είσαι έτοιμος για την επόμενη φορά.

Πηγή: zenhabits

Το ναρκωτικό “σιρόπι του βιασμού” ήρθε και στην Ελλάδα


- Πρόκειται για συνθετικό ναρκωτικό νέας γενιάς
- Το “σιρόπι του βιασμού” μπαίνει στο ποτό ανυψοπίαστων γυναικών
- Είναι άχρωμο, άοσμο και άρα αόρατο
- Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο
- Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε εργαστήριο με τη νέα ναρκωτικη ουσία
- Τι λέει στο Newsit η επιστημονική υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ

Συναγερμό σήμανε η είδηση οτι το “σιρόπι του βιασμού” ήρθε πια και στη χώρα μας καθώς εντοπίστηκε εργαστήριο στο σπίτι ενός 27χρονου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη στις 29/6/2013.

Η παρασθησιόγονα ουσία που έχει  σαν βάση την ουσία GHB μειώνει τις αντιστάσεις του ατόμου που το λαμβάνει με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι ευάλωτα στον βιασμό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ”
Το “σιρόπι του βιασμού” ανήκει στα ναρκωτικά νέας γενιάς που ειναι πολύ επικινδυνα, όπως το sisha το οποίο περιέχει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και ειναι γνωστό ως “η κόκα των φτωχών”.


Εχει σαν βάση την ουσία GHB και αναμιγνύεται και με άλλες συνθετικές ουσίες. Το ναρκωτικό αυτο είναι άχρωμο, άοσμο και άρα αόρατο οταν πέσει στο ποτό. Είναι συνεπώς μη ανιχνεύσιμο από τις ανυποψίαστες γυναίκες που μπορούν να πέσουν θύματα βιασμού.

Οπως δήλωσε στο Newsit η Μανίνα Τερζίδου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά “αυτό το ναρκωτικό βρέθηκε και στην Ελλάδα και έχει ήδη μπει στον πίνακα των ελεγχομένων ουσιών ως παράνομη ουσία. Επειδή στην Ευρώπη έχουμε γύρω στα 280 νέα συνθετικά ναρκωτικά δεν ειναι δυνατόν ξεχωρίζουμε πάντοτε το ένα από το άλλο.

Θα πρέπει στην πρόληψη να έχουμε μια κοινή στάση σε όλες αυτές τις ουσίες. Είναι όλες επικίνδυνες, προκαλούν όλες άρση αναστολών. Δημιουργούν καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε συμπεριφορές που θα τις μετανοιώσουν μετά. Γι΄αυτό δε θα πρέπει να στεκόμαστε σε μια, σε δύο η σε τρεις ουσίες αλλά γενικά στα νέα συνθετικά ναρκωτικά.


ΤΟ “ΣΙΡΟΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ
Τα συνθετικά ναρκωτικά νέας γενιάς είναι πολύ επικίνδυνα επισημαίνει η κυρία Τερζίδου καθώς “κανείς δεν ξέρει οταν παίρνει κάποια από αυτές τις ουσίες τι προσμίξεις έχει και ποσο επικίνδυνη μπορεί να είναι. Εχει και μακρυπόθεσμα και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Τα συνθετικά ναρκωτικά μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση η οποία μπορεί να επιφέρει και το θάνατο”.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ
“Κάθε άτομο, κάθε γυναίκα, κάθε πολίτης πρέπει να προσέχει που καταναλώνει αλκοόλ. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο να καταλαβαίνουμε εάν πρόκειται για χωρο που διακινούνται τέτοιες ουσίες”, είπε τέλος η κυρία Τερζίδου.

Δεν είναι τυχαίο οτι η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας (ONUDC) εξέφρασε πριν λίγο καιρό την ανησυχία της για την αύξηση των “νέων ψυχοδραστικών ουσιών” κατά σχεδόν 50% σε δυόμισι χρόνια, ενώ η παγκόσμια κατανάλωση των παραδοσιακών ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση.



To πιο ακριβό τυρί είναι γαϊδουρινό! Η τιμή του;


Ένα ιδιαίτερο γαλακτοκομικό προϊόν φέρνει στο προσκήνιο η σερβική κουζίνα. Ο λόγος για το pule donkey cheese, το ακριβότερο τυρί στον κόσμο που παρασκευάζεται από γάλα γαϊδούρας. Η τιμή του; 1.000 ευρώ το κιλό, ακριβώς λόγω της σπανιότητάς του, καθώς υπάρχουν μόλις 100 γαϊδούρια που αρμέγονται για την παρασκευή του pule, ενώ για να γίνει ένα κιλό τυρί απαιτούνται 25 λίτρα γάλακτος. Πιο συγκεκριμένα, το τυρί παράγεται στην Zasavica της Σερβίας, ενώ η τιμή του μπορεί να φτάσει μέχρει και 3.000 ευρώ το κιλό.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλάνε για ένα ιδιαίτερο τυρί, που έχει έντονα ξινή γεύση και δυνατή μυρωδιά, είναι πλούσιο σε λιπαρά και στην εμφάνιση θυμίζει το ανθότυρο. Το εν λόγω προϊόν διατίθεται κυρίως στο εξωτερικό, σε γκουρμέ κουζίνες και υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας εστιατόρια, ενώ ενδείκνυται η χρήση του τόσο σε σαλάτες με γλυκίζουσες σος αλλά και ως συνοδευτικό διάφορων κρεατικών αφού πρώτα ψηθεί στη σχάρα. Ηθικόν δίδαγμα: Κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα!






Καλοκαίρι στην Κοιλάδα του Θανάτου: Πώς είναι να ζεις στους 54 βαθμούς Κελσίου


Τρομακτικές θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου υπό σκιάν καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην περίφημη Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ - εκεί όπου και η σκιά είναι εξαιρετικά δυσεύρετη. 

Γέννημα θρέμμα της περιοχής ο φωτογράφος του Associated Press, Κρις Κάρλσον περίεγραψε την ...κόλαση που βίωσε θέλοντας να καταγράψει τις αντιδράσεις των τουριστών που παρά τις αντίξοες συνθήκες - ή μάλλον ακριβώς γι' αυτές - συρρέουν κατά χιλιάδες αυτή την περίοδο στην Κοιλάδα του Θανάτου, κυρίως από την Ευρώπη.

Ολα τα ξενοδοχεία της περιοχής ήταν γεμάτα από τουρίστες, που επιδίωκαν την καυτή εμπειρία της Κοιλάδας του Θανάτου, που βρίσκεται ανάμεσα στο Γκραν Κάνιον και το Γιοσμάιτ.

Ομως ο Κρις Κάρλσον, μολονότι Καλιφορνέζος υπέπεσε σε δύο μεγάλα σφάλματα:

Το πρώτο ήταν η ενοικίαση ενός μαύρου οχήματος για το ρεπορτάζ εν μέσω καύσωνα, που ανέβαζε ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία και το δεύτερο η παράλειψη αγοράς ειδικών γαντιών για το τιμόνι που έκαιγε τα χέρια του. «Ξέχασα και τα γάντια του φούρνου, ένα τέχνασμα για την οδήγηση στην έρημο το οποίο έμαθα ως έφηβος όταν είχα κάψει τα χέρια μου στο καυτό τιμόνι» είπε ο Κάρλσον.

Στη συνέχεια αναγκάστηκε να αλλάξει τα πέδιλα με κλειστά παπούτσια καθώς έβραζε ο τόπος από τη ζέστη ενώ η κλήση που δέχτηκε στο κινητό από τη γυναίκα του προκάλεσε σχεδόν έγκαυμα στο αυτί του.

Πιο ευαίσθητη η φωτογραφική μηχανή δεν γλύτωσε το μπλακάουτ και ίσα που πρόλαβε να αναβοσβήσει μία προειδοποίηση, προτού τερματίσει τη λειτουργία της.

Οι τουρίστες που αναζητούσε ήταν μονίμως μέσα σε αυτοκίνητα με κλιματισμό και μόνο για μερικά δευτερόλεπτα ελάχιστοι εξ αυτών άνοιγαν το παράθυρο για να φωτογραφίσουν καλύτερα την έρημο που χαρασσόταν βαθιά από την ξηρασία και τον καύσωνα.

Το μεσημέρι ο Κάρλσον δεν είδε τουρίστες ούτε μέσα σε αυτοκίνητα, πιθανότατα προτίμησαν τη δροσιά των ξενοδοχείων τους.

Ομως οι 54 βαθμοί Κελσίου που έδειχνε το θερμόμετρο χθες, Κυριακή στην Κοιλάδα του Θανάτου δεν ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ εκεί.

Πριν από έναν αιώνα ο υδράργυρος είχε σκαρφαλώσει στους 56,7 βαθμούς Κελσίου στην Κοιλάδα και αυτή είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ όχι μόνον εκεί αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.   


Το αργεντίνικο τραγούδι με τις ελληνικές λέξεις, βίντεο

Ενα τραγούδι σε ρυθμό τανγκό, κλασική εκδοχή της αργεντίνικης κουλτούρας, κάνει το γύρο των ελληνικών social media τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι γεμάτο ελληνικές λέξεις παρά το γεγονός ότι είναι στα ισπανικά.

Ο λόγος είναι απλός: Ο συνθέτης του, Ντανιέλ Αρμάντο, συνειδητοποίησε σε ένα

ταξίδι του στην Κούβα πως η ισπανική γλώσσα είναι γεμάτη ελληνικές λέξεις. Το ερέθισμα ήταν ένα ένα βιβλίο με τον τίτλο «Οι 17.000 ελληνικές λέξεις στην ισπανική γλώσσα» και ο Αρμάντο αποφάσισε να ξεκινήσει το πόνημά του.

Εφτιαξε ένα κομμάτι που δεν έχει ούτε μια ισπανική λέξη παρά μόνο ελληνικές που εκφέρονται με ισπανική προφορά και προκαλούν έκπληξη.

«Eζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μου πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες; Δεν χρειάζεται. Ολες οι λέξεις που υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες» δήλωσε ο συνθέτης.

Εκτελεστές του κομματιού η «δική» μας Ελλη Πασπαλά και οι Apurimac, ένα σχήμα που αποτελείται από Ελληνες και Λατίνους μουσικούς και διαπρέπει εδώ και τριάντα χρόνια και ο τίτλος «Το τελευταίο τανγκό στην Αθήνα».

Διαβάστε τους στίχους:

Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia.

Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)

Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia.

Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)

Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo.

Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas.

iefimerida.gr 

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger