Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ένα γήπεδο στον... αέρα για χάρη της! (φώτο)

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η εκθαμβωτική σύντροφος του Neymar, Bruna Marquezine έχει βάλει φωτιά στις καρδιές των Καταλανών!

Από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος άσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Barcelona F.C οι Καταλανοί τρίβουν τα χέρια τους.

Στο χορτάρι ο Neymar και στην εξέδρα η Bruna... Φονικό δίδυμο!

Η Βραζιλιάνα ηθοποιός αποτελεί την μεγάλη αδυναμία του next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Neymar δεν έκανε τόσα χρόνια το μεγάλο βήμα λόγω της σχέσης του με την Bruna.

Πλέον η σέxι και πανέμορφη Bruna πετάει το γάντι στην Shakira... Η σύζυγος του Piquet μάλλον χάνει την πρωτοκαθεδρία στις εξέδρες του Καμπ Νου...

Τι λέτε και εσείς;



19χρονη έβγαλε γuμνές φωτογραφίες για να... εκδικηθεί το σχολείο της


Η Valerie Dodds όταν αποφοίτησε από το Καθολικό λύκειο Pius X στο Λίνκολν της Νεμπράσκα αποφάσισε να μην πάει σε κολέγιο και άνοιξε μια ροζ ιστοσελίδα

Ωστόσο πολλοί από το σχολείο, τόσο μαθητές όσο και καθηγητές αντέδρασαν στη νέα καριέρα της Dodds.

Η κοπέλα έτσι αποφάσισε να επισκεφτεί το σχολείο και φωτογραφήθηκε... γυμνή εκεί!

Ωστόσο όταν ανακάλυψαν τις φωτογραφίες υπεύθυνοι του σχολείου κατέθεσαν μήνυση και έτσι η τολμηρή νεαρή ίσως βρει τον μπελά της..

Πώς θα είμαστε σε 100.000 χρόνια από σήμερα


Ερευνητής περιγράφει τις αλλαγές που θα επέλθουν στην εμφάνιση των ανθρώπων 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος των ανθρώπων είναι σήμερα τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των προγόνων μας, ενώ όσο αυτός μεγάλωνε στο πέρασμα των χρόνων, τόσο μεγάλωνε και το κρανίο τους με τα χαρακτηριστικά να γίνονται πιο επίπεδα. Δεν είναι λοιπόν παράλογο να πιστεύει κανείς ότι το πρόσωπό μας αναμένεται να αλλάξει δραματικά τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Στο ερώτημα πώς θα μοιάζει αυτό σε 100.000 χρόνια από τώρα, κλήθηκε να απαντήσει ο ερευνητής Nickolay Lamm από το πανεπιστήμιο Washington. Όπως λοιπόν δηλώνει ο κ. Lamm οι αλλαγές θα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αλλαγές που θα έχουν προκληθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε.

Καταρχήν, όπως, αναφέρει, το μέτωπό μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει ανάλογα και με το μέγεθος του εγκεφάλου.

Επίσης, τα μάτια μας θα γίνονται αισθητά μεγαλύτερα έτσι ώστε να βλέπουμε καλύτερα, καθώς οι άνθρωποι θα ζουν σε πιο σκιερά περιβάλλοντα μακριά από τον ήλιο.

Όσο για το δέρμα μας αυτό θα είναι πιο σκούρο σε απόχρωση για να μην είναι τόσο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

Μεγαλύτερα θα είναι επίσης τα ρουθούνια για να μπορούμε να αναπνέουμε καλύτερα και να επιβιώσουμε σε άλλους πλανήτες.

Μάλιστα ο ερευνητής για να δώσει στο κοινό μια πιο σαφή εικόνα του πώς θα έχουμε μεταμορφωθεί σε 100.000 χρόνια έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.
























Οι προικισμένοι άντρες...


































Τι κινδύνους κρύβουν τα προϊόντα στο μπάνιο μας;


ΣΟΚ!! Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας αναστέλλει το πενταπλό εμβόλιο αφού σκότωσε 26 παιδιά!!!



Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 26 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πολλά περισσότερα έχουν τραυματιστεί σοβαρά αφότου τους δόθηκε το 5 σε 1 εμβόλιο, Quinvaxem. 

Οι εφημερίδες ανέφεραν ότι όλα τα θύματα υπέστησαν δυσμενείς αντιδράσεις συμπεριλαμβανομένων τον πυρετό, έμετο και εμφάνιση μώλωπων σε όλο τους το σώμα.

Το Quinvaxem, που προσφέρεται χωρίς καμία επιβάρυνση στους αποδέκτες από τη UNICEF, είναι ένα προεπιλεγμένο σε δοκιμή εμβόλιο στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Σήμερα δίνεται σε μικρά μωρά ηλικίας ακόμη και οκτώ εβδομάδων, το πενταπλό εμβόλιο λέγεται ότι δίνεται για την προστασία των βρεφών και των μικρών παιδιών κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη, της ηπατίτιδας Β και Hib (Haemophilus influenzae τύπου b).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τοπικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις αμφιλεγόμενες παρτίδες για δοκιμή. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα, την διανομή, την διατήρηση ή την διαχείριση του εμβολίου.

Αν και θάνατοι έχουν αναφερθεί από το Βιετνάμ, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Μπουτάν και την Ινδία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπερασπίζεται την ασφάλεια του Quinvaxem, δηλώνοντας ότι όλες οι μελέτες τους από το εμβόλιο, που κατασκευάζονται στην Νότια Κορέα, επιβεβαιώνουν την ασφάλεια του!


Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα!

Ακόμα μια φορά, εδώ υπάρχει ενα παράδειγμα των παιδιών που πεθαίνουν και πολλά άλλα που υποφέρουν φρικτά απο τις παρενέργειες ενός εμβολίου που δοκιμάστηκε σε ευάλωτα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες. 


Δεν είναι πολύ καιρός που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σταματήσει να προσποιείται ότι είναι στην επιχείρηση για την προστασία των παιδιών και την εισαγωγή τους προς το γεγονός ότι είναι αντί μέρος ενός προγράμματος μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού; καλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν ένα έγγραφο γραμμένο από την Δρ Rebecca Carley με τίτλο “Εμβολιασμοί : Τα Αληθινά όπλα μαζικής καταστροφής που προκαλούνται απο (εμβόλιο-προκληθείσες ασθένειες) (Μια επιδημία Γενοκτονίας), στην οποία δηλώνει:

Στην πραγματικότητα, η «πρόληψη» της ασθένειας μέσω του εμβολιασμού είναι, στην πραγματικότητα, μία ανικανότητα να αποβληθούν οι μικροοργανισμοί λόγω της καταστολής της μεταδιδόμενης μέσω κυττάρων απάντησης.Έτσι, αντί για την πρόληψη των ασθενειών, η ασθένεια στην πραγματικότητα εμποδίζεται ώστε να να μην επιλυθεί ποτέ.

Έχει γίνει δεύτερη φύση για τους ομοίους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF να προσφέρουν δωρεάν δοκιμές και απαγορευμένους εμβολιασμούς για τους φτωχούς και τους ευάλωτους πληθυσμούς στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Είναι επίσης κι αυτά παιδιά του Θεού, και είναι το ίδιο πολύτιμα. Δεν είναι πειραματόζωα ή ινδικά χοιρίδια που δοκιμάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι σαν τα οποιαδήποτε άλλα παιδιά. 

Έχουν αδέλφια, αδελφές, μητέρες, πατέρες, θείες, θείους και παππούδες που τους αγαπούν ακριβά. Οι αθώοι γονείς πιστεύουν την προπαγάνδα που τους τροφοδοτείται από τους ομοίους της UNICEF. Πιστεύουν ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα προστατεύσουν τα πολύτιμα μωρά τους. Αντ ‘αυτού, τα παιδιά τους πεθαίνουν με τον πιο φρικιαστικό θάνατο μετά τη χορήγηση των εμβολίων.


Ινδός γκουρού έχει να φάει και να πιει νερό 70 χρόνια


Για ιατρικό θαύμα κάνουν λόγο οι επιστήμονες σε μία προσπάθεια να εξηγήσουν το αδιανόητο. Ο Ινδός Τζιάνι Πραχλάντ, ισχυρίζεται ότι επί 70 χρόνια δεν έχει βάλει στο στόμα του τροφή και νερό γεγονόςπου, όπως επισημαίνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν τα δύο τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται.

Ο Ινδιάνος «ερημίτης», μετά τη δημοσιοποίηση του «κατάστασής» του, εισήχθη στο νοσοκομείο Ahmedabad της ινδικής πολιτείας Γκουτζαράτ, όπου οι ιατροί για να τον πιστέψουν άρχισαν να κάνουν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο λέει την αλήθεια. Η μόνη του επαφή με το νερό ήταν, όπως ο ο ίδιος επισημαίνει, για να πλύνει τα χείλη του.

Ο καθηγητής Σουντίρ Σαχ, νευρολόγος και επικεφαλής της 30ετής ιατρικής ομάδας για την έρευνα του υπουργείου Υγείας της Ινδίας επισημαίνει πως μελετώντας την περίπτωση του Ινδού ερημίτη είναι μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε τρόπους επιβίωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και αποστολών σε χώρους όπως το διάστημα.

Ο Πραχλάντ υποστηρίζει ότι τον τρέφει ο… διαλογισμός. «Ο Κύριος με ευλόγησε σε ηλικία οκτώ ετών. Και από τότε έχω να φάω. Το πνεύμα μου τρέφει τα όργανα του σώματός μου», υποστηρίζει. Σύμφωνα με τον Ινδό νευρολόγο, η ενέργειά του Πραχλάντ προέρχεται πιθανότατα από κοντινές πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος.
http://www.poukollas.com/


Simon Johnson: Γιατί το ΔΝΤ δεν λέει όλη την αλήθεια


Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στην Ευρώπη, αποκαλύπτει στέλεχος του ΔΝΤ. Γιατί δεν λέει όλη την αλήθεια το ταμείο. Ποιο ρόλο παίζουν οι μεγάλες ευρωτράπεζες. Η στάση των Ευρωπαίων και ο φόβος της Lehman Brothers.

* Ο Simon Johnson είναι καθηγητής στο Sloan School of Management του MIT και senior fellow στο Peterson Institute of International Economics. Είναι συνιδρυτής του blog baselinescenario.com, μέλος του πάνελ οικονομικών συμβούλων του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του FDIC. Διετέλεσε chief economist του ΔΝΤ το 2007 και το 2008.

Στην εσωτερική του έκθεση αναφορικά με την εμπλοκή του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βάλλει κατά των ευρωπαϊκών αρχών πολύ πιο ωμά απ' ό,τι συνήθως. Η Ελλάδα πήγε στο ΔΝΤ το 2010, αργότερα απ' όσο θα έπρεπε, και χρειάστηκε περισσότερους πόρους απ' όσους υπήρχαν διαθέσιμοι – κυρίως λόγω της κωλυσιεργίας από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Οι Δυτικοευρωπαίοι αντιστάθηκαν επίσης για υπερβολικά μεγάλο διάστημα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δημιουργώντας ένα τεράστιο μειονέκτημα για το πρόγραμμα διάσωσης.

Όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα, αλλά και σχετικά εύκολο να τα απορρίψουν οι Ευρωπαίοι. Και η αντίδραση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν απορριπτική. Η γραμμή τους είναι η εξής: έγιναν λάθη, και τώρα βρισκόμαστε στον δρόμο της ανάκαμψης, γιατί ανησυχείτε;

Στην πραγματικότητα, το προσωπικό του ΔΝΤ κατανοεί πλήρως –αλλά δεν μπορεί να μιλήσει ανοικτά γι' αυτό- τη βαθύτερη και πιο σοβαρή αδυναμία της ευρωζώνης, που δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, αλλά κι ολόκληρη την ευρωπεριφέρεια σήμερα. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν τρομακτικά χαμηλή κεφαλαιοποίηση – αυτό σημαίνει ότι λειτουργούν με πολύ «λεπτά μαξιλάρια» χρηματοδότησης κεφαλαίων (και ως εκ τούτου χρηματοδοτούν τους ισολογισμούς τους με χρέος 95 % ή 97%). Ως αποτέλεσμα, έχουν πολύ περιορισμένη δυνατότητα να απορροφήσουν απώλειες, δημιουργώντας πιθανότητα η αφερεγγυότητα να εξαπλωθεί σε όλο το χρηματοοικονομικό τους σύστημα –και σε όλον τον κόσμο-, με απρόβλεπτους τρόπους.

Οι Ευρωπαίοι ζουν με τον φόβο ότι θα αντιμετωπίσουν τη δικιά τους «στιγμή Lehman», όταν μια σχετικά μέτρια πτώση στις αξίες των ομολόγων θα πυροδοτήσει έναν ευρύτατο πανικό και μία ακόμα κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας.

Για τον λόγο αυτόν, όταν προτάθηκε για πρώτη φορά μια σημαντική αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα, η χρηματοοικονομική ελίτ της ευρωζώνης τάχθηκε ομόφωνα κατά. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι αξιωματούχοι ήταν μεταξύ αυτών που ανησυχούσαν περισσότερο για το τι θα μπορούσε να γίνει εάν χρεοκοπούσε η Ελλάδα, ή ακόμα και αν πραγματοποιούσε μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση.

Ούτε το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα, βέβαια, είναι εξαιρετικό, με τις μεταρρυθμίσεις Dodd-Frank να καθυστερούν ουσιαστικά από το lobbying της Wall Street. Όμως, ακόμα και οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ με τη χειρότερη διαχείριση είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές. ΗDeutsche Bank, η BNP Paribas και η Credit Agricole συνήθως λειτουργούν με ίδια κεφάλαια 50-100 δισ. δολαρίων, με ισολογισμούς που ξεπερνούν τα 2,5 τρισ. δολάρια. Τα χρηματοπιστωτικά αυτά ιδρύματα, καθώς και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές χειρίστηκαν με λάθος τρόπο τα ρίσκα. Η Deutsche Bank, η χειρότερη όλων, συχνά αναφέρεται από τους «παίκτες» της αγοράς ως ένα πολύ μεγάλο hedge fund. Και αυτό δεν το λένε ως κομπλιμέντο.

Στην καρδιά αυτού του ευρωπαϊκού τραπεζικού τέρατος είναι η τρελή ιδέα ότι οι τράπεζες και οι αξιωματούχοι μπορούν από κοινού να καθορίζουν τη στάθμιση ρίσκου στα assets. Τι είναι μια χαμηλή ή μηδενική στάθμιση ρίσκου στο ευρωπαϊκό πλαίσιο σήμερα; Το κρατικό χρέος – παρ' όσα έχουμε μάθει από την ελληνική περίπτωση. Ποιος δάνεισε υπερβολικά στην ελληνική κυβέρνηση; Οι υποτίθεται ισχυρές τράπεζες των μεγάλων χωρών της ευρωζώνης.

Γιατί παραμένει σιωπηλό το ΔΝΤ γι' αυτή τη βασική αδυναμία (ναι, υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, αλλά τίποτα ουσιώδες);

Διότι στην έκθεσή του και στις άλλες επίσημες επικοινωνίες του δεν μπορεί να πει την πλήρη αλήθεια λόγω της υφιστάμενης κατάστασης της διακυβέρνησής του. Οι Ευρωπαίοι υπεραντιπροσωπεύονται στο ΔΝΤ, σε όρους τόσο ψήφων όσο και θέσεων στο διοικητικό συμβούλιο (οι Ευρωπαίοι έχουν έως και το ένα τρίτο των θέσεων στο Δ.Σ.). Η Christine Lagarde, τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αντικατέστησε γρήγορα τον Dominique Strauss-Kahn όταν η καριέρα του «έσκασε» το 2011. Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, μάλιστα, ήταν πάντα Δυτικοευρωπαίος.

Είναι μεγάλο λάθος να επιτρέπεται στους Ευρωπαίους να έχουν μια τόσο δυσανάλογη εξουσία στο ΔΝΤ. Το να επιτρέπεται η εκπροσώπηση ορισμένων πιστωτών και να τους δίνεται φωνή στο ΔΝΤ είναι απολύτως αρμόζον. Όμως, οι ισχυροί Ευρωπαίοι δεν είναι οι πιστωτές -είναι τα ταραχοποιά στοιχεία. Και προκαλούν προβλήματα ακριβώς διότι αρνούνται την ευπάθεια του τραπεζικού τους συστήματος. Αυτό είναι κάτι που πολύ απλά οι Γερμανοί και οι Γάλλοι πολιτικοί δεν θέλουν να κατανοήσει το εκλογικό τους σώμα.

Στο ΔΝΤ έπεξε άσχημη ζαριά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, την οποία όμως την έπαιξε σχετικά καλά. Κανένα πρόγραμμα διάσωσης δεν μπορεί να είναι τέλειο, ούτε στον σχεδιασμό, ούτε στην εκτέλεση. Όμως, τα πιο δύσκολα και απογοητευτικά εμπόδια δεν προέκυψαν από οποιαδήποτε αποτυχία στη σύλληψη, αλλά από τις συμπεριφορές και τις ενέργειες των μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι αυτές που θα πρέπει να καταστούν υπεύθυνες για τη σοβαρότητα της ύφεσης στην Ελλάδα – και για τον υπερβολικό βαθμό στερήσεων που επιβλήθηκαν σε ευάλωτους ανθρώπους σε όλη την προβληματική περιφέρεια. Υπάρχει πολλή ρητορική αναφορικά με την αλληλεγγύη, όμως η πραγματικότητα είναι ότι επετράπη μια ασύνετη προσέγγιση προς τις τράπεζες να καθοδηγήσει τις αποφάσεις της μακροοικονομικής πολιτικής.

Μέχρι το ΔΝΤ μπορέσει να αντιμετωπίσει ευθέως και ανοικτά τους Ευρωπαίους γι' αυτό το θέμα, θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες καταστροφές τύπου Ελλάδας.
http://www.euro2day.gr/



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε με ποιόν φυσικό τρόπο μπορείτε να εξαφανίσετε τις “κατσαρίδες”


Μία αρκεί για να σε τρομοκρατήσει τόσο, ώστε να φωνάξεις τον άντρα (ή τη γυναίκα) του σπιτιού να αναλάβει την εξολόθρευση. Να πώς να το κάνεις μόνη/ος σου…

-Τοποθετήστε φέτες ή φλούδες αγγουριού στα σημεία που συχνάζουν, χωρίς να ξεχνάτε τις επιφάνειες που βρίσκονται ψηλά (πάνω στο ψυγείο, σε ντουλάπια, κουρτινόξυλα κτλ.). Οι κατσαρίδες είναι ή του ύψους ή του βάθους, δηλαδή ή θα κινούνται τοίχο τοίχο στο δάπεδο ή θα πιάνουν θέση εκεί που δεν φτάνει ανθρώπινο χέρι.

-Δείξτε εμπιστοσύνη στον (ορυκτό) βόρακα που θα βρείτε σε μορφή λευκής σκόνης στα φαρμακεία. Ανακατέψτε τον με ίση ποσότητα ζάχαρης και απλώστε το μείγμα στα περάσματα των κατσαρίδων. Για καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε μείγμα βόρακα, αλευριού και γύψου σε ίσα μέρη.

-Η νεπέτα είναι επίσης φυσικό εντομοαπωθητικό. Τρίψτε φύλλα νεπέτας σε νερό σαν να φτιάχνετε τσάι, με το οποίο θα ψεκάσετε εκεί που θέλετε. (Η νεπέτα είναι ένα φυτό 30 εκ. Το όνομά του είναι κατάρια και προέρχεται από τη λέξη γάτα, γιατί αρέσει στις γάτες να τρίβονται πάνω του. Μην το χρησιμοποιήσετε, λοιπόν, αν έχετε γάτα στο σπίτι σας.) Θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα.

http://www.deite-to.com/


Προσοχή: Δείτε τι προκαλεί το γάλα στον καφέ ...


Όταν πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε γάλα για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ και γευστικό...

Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.

Ο λόγος είναι ότι η καζεΐνη του γάλακτος πήζει όταν έρχεται σε επαφή με την καφεΐνη του καφέ, με αποτέλεσμα προκαλεί στομαχικές διαταραχές, κοιλιακοί πόνοι και φουσκώματα...
fwnazw.gr

Πώς θα είμαστε σε 100.000 χρόνια από σήμερα;


Ερευνητής περιγράφει τις αλλαγές που θα επέλθουν στην εμφάνιση των ανθρώπων
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος των ανθρώπων είναι σήμερα τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των προγόνων μας, ενώ όσο αυτός μεγάλωνε στο πέρασμα των χρόνων, τόσο μεγάλωνε και το κρανίο τους με τα χαρακτηριστικά να γίνονται πιο επίπεδα. Δεν είναι λοιπόν παράλογο να πιστεύει κανείς ότι το πρόσωπό μας αναμένεται να αλλάξει δραματικά τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Στο ερώτημα πώς θα μοιάζει αυτό σε 100.000 χρόνια από τώρα, κλήθηκε να απαντήσει ο ερευνητής Nickolay Lamm από το πανεπιστήμιο Washington. Όπως λοιπόν δηλώνει ο κ. Lamm οι αλλαγές θα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αλλαγές που θα έχουν προκληθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε.

Καταρχήν, όπως, αναφέρει, το μέτωπό μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει ανάλογα και με το μέγεθος του εγκεφάλου.

Επίσης, τα μάτια μας θα γίνονται αισθητά μεγαλύτερα έτσι ώστε να βλέπουμε καλύτερα, καθώς οι άνθρωποι θα ζουν σε πιο σκιερά περιβάλλοντα μακριά από τον ήλιο.

Όσο για το δέρμα μας αυτό θα είναι πιο σκούρο σε απόχρωση για να μην είναι τόσο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

Μεγαλύτερα θα είναι επίσης τα ρουθούνια για να μπορούμε να αναπνέουμε καλύτερα και να επιβιώσουμε σε άλλους πλανήτες.

Μάλιστα ο ερευνητής για να δώσει στο κοινό μια πιο σαφή εικόνα του πώς θα έχουμε μεταμορφωθεί σε 100.000 χρόνια έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.








newsbeast
hellas-now.com



Μήνυσε το Forbes γιατί τον έκανε φτωχότερο κατά… 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Μήνυση για δυσφήμιση εις βάρος του περιοδικού Forbes υπέβαλλε ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ. Ο λόγος; Επειδή στο συγκεκριμένο έντυπο γράφτηκε πως η περιουσία του ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια (μόλις…) ενώ στην πραγματικότητα αγγίζει τα 30 δισ. δολάρια!
Μάλιστα, ο ίδιος πιστεύει πως το λάθος αυτό δεν έγινε καθόλου τυχαία, ενώ, καταγγέλλει πως υπάρχει προκατάληψη απέναντι στους επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή που βλέπουν το όνομά τους να αναγράφεται στη λίστα με τους πλέον πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο που δημοσιεύει κάθε χρόνο το συγκεκριμένο περιοδικό.
Αξιωματούχος δικαστηρίου του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση σε βάρος του περιοδικού, του εκδότη Ράνταλ Λέιν και δύο δημοσιογράφων.
Μέσω της εταιρείας του, της Kingdom Holding Company, ο πρίγκιπας έχει αποκτήσει μεγάλο μέρος των μετοχών εταιρειών όπως οι Citigroup, News Corp και Apple Inc. Είναι επίσης ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης πολυτελών ξενοδοχείων, όπως το Plaza της Νέας Υόρκης, το Savoy του Λονδίνου και το George V του Παρισιού, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

http://www.koolnews.gr/

Πώς θα ξεπεράσετε αναίμακτα ένα χωρισμό...


Είχατε την τέλεια σχέση, ήσασταν φουλ ερωτευμένοι, περνούσατε ονειρεμένα, μη σας πούμε ότι είχατε κάνει και σχέδια γάμου, πιθανότατα στο μυαλό σας αλλά δε βαριέσαι, και τώρα, έτσι απλά εκείνος σας παράτησε!

 Κλάψατε, ρωτήσατε γιατί και τραβήξατε τα μαλλιά σας. Πέσατε φυσικά σε κατάθλιψη, παρατήσατε τον εαυτό σας, τα φρύδια σας έχουν γίνει δάσος, τα μαλλιά είναι σε μόνιμο άλουστο κοτσάκι και στη δουλειά οι συνάδελφοί σας συγκεντρώνουν χρήματα για να σας στείλουν σε ψυχολόγο! Ξέρετε κάτι; Έχετε απόλυτο δίκιο που είστε κυριολεκτικά χάλια και πιστέψτε μας όλοι και όλες σας καταλαβαίνουμε. Ωστόσο, ως γνωστόν η ζωή προχωρά και συνεχίζεται και καλά θα κάνετε να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό. Ναι μεν είμαστε άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, αλλά αν δεν πιέσετε τον εαυτό σας τότε εκτός του ότι χάνετε χρόνια από τη ζωή σας, τελικά μια ωραία μέρα θα τον συναντήσετε τυχαία με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά! Διαβάστε λοιπόν παρακάτω κάποια πολύ σημαντικά βήματα προκειμένου να ξεπεράσετε τον πρώην σας, κι αν δεν πιάσουν δεχόμαστε παράπονα και παρατηρήσεις...

1. Τέρμα η υστερία: Κλάψατε και χτυπηθήκατε τις πρώτες μέρες άντε και την πρώτη βδομάδα αλλά ως εδώ! Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι του χωρισμού, θα πρέπει να ανασκουμπωθείτε και απλά να συνέλθετε. Μπορεί κάθε φορά που το σκέφτεστε να θέλετε να πετάξετε το τραπεζάκι του καθιστικού στον τοίχο, για να μην πούμε στα μούτρα του και παρεξηγηθούμε, αλλά ήρθε η ώρα να σκεφτείτε προτίστως τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους. Πιστέψτε μας, το να βγαίνετε βόλτα έπειτα από πίεση της κολλητής σας και να κάθεστε στο μαγάζί σαν μαύρη χήρα, είναι χαζό, ανώριμο και φυσικά πλήρως αντισεxουαλικό. Αφήστε δε, που έτσι ανησυχείτε και τους δικούς σας ανθρώπους. Όταν η μανούλα σας σας βλέπει μονίμως με πρησμένα μάτια, νομίζετε ότι χαίρεται; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έρθει νέος κύκλος υστερίας και δακρύων, ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει πολύ και ξεχαστείτε μέχρι να περάσει το κρίσιμο δεκάλεπτο. Σιγά σιγά θα σας γίνει συνήθεια!

2. Τέλος οι ρομαντικές κομεντί: Αυτό το Hollywood πραγματικά έχει καραστρέψει κόσμο και ντουνιά. Εκτός του ότι σε όλες τις ερωτικές ιστορίες το ζεύγος είναι τουλάχιστον μοντέλα, τελικά, ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες, αρρώστιες, εξαρτήσεις, κέρατα, διαζύγια, πληρωμένους δολοφόνους και είναι πάλι μαζί ευτυχισμένοι! Ξέρετε κάτι; Είναι όλα ψέματα! Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και στην πραγματική ζωή, αλλά πόσο συχνά πια; Με λίγα λόγια, όταν είστε σε περίοδο χωρισμού, καλά θα κάνετε να αποφύγετε όλες αυτές τις γλυκούλες και ρομαντικούλες ταινίες με τους ιδανικούς έρωτες και αντ' αυτού, προτιμήστε κάτι με τον Sylvester Stallone, εκεί σίγουρα δεν υπάρχει ίχνος ρομαντισμού, θρίλερ, όσο πιο σπλάτερ τόσο το καλύτερο, κωμωδίες, όσο πιο γκαφατζίδικες και κακές γίνεται, και καρτούν τύπου Ice Age και όχι φυσικά την Ωραία Κοιμωμένη ή την Πεντάμορφη και το Τέρας γιατί αυτά ξεχειλίζουν από ειδύλλιο! Και πού θα πάει; Χωρισμός είναι θα περάσει...

3. Όχι άλλα μεθυσμένα μηνύματα: Αυτό το δικαιολογούμε αν είστε το πολύ 20 άντε και 22 ετών! Από κει και πέρα, το να γίνεστε λιώμα, κακό θέαμα για μία γυναίκα, να παίρνετε το κινητό ανά χείρας και να αρχίζετε να στέλνετε μηνύματα, ή να παίρνετε τηλέφωνα για να του πείτε πόσο τον αγαπάτε ή εναλλακτικά πόσο τον μισείτε, είναι το πιο μίζερο και αστείο πράγμα που μπορεί να κάνει μία γυναίκα! Αλήθεια, όσες φορές το κάνατε πήρατε απάντηση; Και βέβαια όχι αγαπητές μου, διότι ο χριστιανός μπορεί να κοιμάται, μπορεί να είναι με.... γυναίκα(συγνώμη) ή μπορεί να ξέρει ότι τον θέλετε ακόμα και απλά να μην τον νοιάζει! Σκληρό; Είναι όμως η αλήθεια... Αφήστε κάτω το ποτό, ή αν τελοσπάντων θέλετε λίγο να τα τσούξετε, αφήστε κάτω το κινητό! Δικαιολογίες τύπου θα με παίρνει η μαμά μου ή θα με ψάχνει η αδερφή μου δεν περνάνε...

4. Μη γίνεστε βούκινο: Εκτός από το Hollywood, τις ζωές μας έχουν καταστρέψει ολοσχερώς και τα social media! Για ποιο λόγο αγαπητές μου στον πρώτο μήνα της σχέσης σας να βάλετε ένδειξη στο facebook, in a relationship; Kαι τι θα γίνει δηλαδή όταν σας παρατήσει, καλή ώρα, και πηγαίνει η ανάλογη ενημέρωση σε όλους σας τους φίλους, και συναδέλφους δυστυχώς, ότι πλέον δεν είστε σε σχέση; Πόσο ανώριμο και γελοίο μπορεί να είναι αυτό; Και πόσο κακομοίρα μπορεί να φανείτε στα μάτια όλων; Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, το παραπάνω, όπως επίσης και τα κοινά προφίλ ζευγαριών, οι 500 κοινές φωτογραφίες και οι καρδούλες στο προφίλ ο ένας του άλλου, καλό θα ήταν να απουσιάζουν γιατί κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το χωρισμό και εκθέτουν και εσάς την ίδια! Σας έκανε πρόταση γάμου; Ε τότε μάλιστα κάντε ότι θέλετε... Κι αυτό με επιφύλαξη το λέμε βέβαια!

5. Πάρτε το απόφαση: Καμιά φορά όλα γίνονται τόσο φυσικά και απλά, που αναγκαστικά ακόμα και απροετοίμαστοι να είμαστε, το παίρνουμε απόφαση! Χωρίσατε; Οk δεν τρέχει τίποτα, έτσι έπρεπε να γίνει! Πείτε αυτή τη φράση καμιά δεκαριά φορές στον εαυτό σας και πιστέψτε μας θα νιώσετε καλύτερα. Όλα ως γνωστόν έχουν τη αρχή και το τέλος τους και δυστυχώς για τη σχέση σας έφτασε η δύσκολη στιγμή. Κάντε πράγματα που είχατε σταματήσει να κάνετε όταν ήσασταν μαζί του και πάνω απ' όλα φλερτάρετε! Καλό θα ήταν να κόψετε οποιαδήποτε επαφή, ειδικά τον πρώτο καιρό, και ακόμα και κίνηση να επικοινωνήσει αν κάνει, μην κολακευθείτε και μην πέσετε στην παγίδα του. Είναι άντρας και όταν ξεμένει από sex γυρίζει στην πρώην του. Τελοσπάντων, φτιάξτε μία ζωή η οποία δεν θα περιλαμβάνει εκείνον και πολύ σύντομα κάποιος θα εκτιμήσει και το χαμόγελο και την θετική σας ενέργεια...

queen.gr


Το απίστευτο μήνυμα του "Μητσάρα" για την εξέγερση στην Τουρκία! (ΦΩΤΟ)


Η γνωστή γηπεδική φιγούρα που αλωνίζει δήλωσε παρών στο φιλικό της Εθνικής Κ20 με τη Σερβία. Εκεί έστειλε το δικό του μήνυμα για την κατάσταση σε Ελλάδα και Τουρκία.«Οι Τούρκοι στην πλατεία Ταξίμ, οι Έλληνες στην πλατεία ταξύν», έγραφε το προχειρογραμμένο σε κόλλα χαρτί σχόλιο του Μητσάρα.

hellas-now.com

Στη φύση τίποτα δεν πάει χαμένο – Ποια θηλυκά χρησιμοποιούν το σπέρμα και ως τροφή

Στη φύση τίποτα δεν πάει χαμένο. Εξάλλου, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Η κατανάλωση του περίσσιου σπέρματος ως τροφή είναι διαδεδομένη στο ζωικό βασίλειο, επιβεβαιώνει νέα μελέτη, η οποία δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον άνθρωπο.

Την ευρεία πρακτική να καταναλώνεται ως τροφή το σπέρμα που… περισσεύει από διάφορους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου επιβεβαιώνει νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη του πανεπιστημίου Μόνας της Αυστραλίας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Ιn, η κατανάλωση σπέρματος ως τροφής έχει τεκμηριωθεί σε καλαμάρια, στις κρεατόμυγες και άλλες μύγες, σε ένα είδος βδέλλας και σε μερικά ακόμα ασπόνδυλα

Οι άνθρωποι, επισημαίνει ο επιεκεφαλής της πανεπιστημιακής μελέτης, μπορεί ενίοτε να καταπίνουν σπέρμα, αυτό όμως δεν αποτελεί «στάνταρτ πρακτική στη διάρκεια της αναπαραγωγής». Πάντως, το ανθρώπινο σπέρμα προσφέρει  αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως φρουκτόζη, νερό, βιταμίνη C, κιτρικό οξύ, πρωτεΐνες, ένζυμα και ψευδάργυρο, όπως αναφέρεται, άλλωστε, σε μελέτη του Columbia Health.

Πηγή iefimerida

Η διαφήμιση που σοκάρει - Προσοχή δεν είναι για καρδιακούς! (Βίντεο)


Στα πλαίσια της καμπάνιας THINK!, που αφορά στην ενημέρωση των Βρετανών για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το βρετανικό υπουργείο μεταφορών χρησιμοποίησε μία σοκαριστική διαφήμιση.

Μία κάμερα έχει στηθεί στις αντρικές τουαλέτες ενός μπαρ, και καταγράφει τις στιγμές που οι πελάτες του κοιτάζουν στον καθρέφτη. Ξαφνικά, ακούγονται λάστιχα που στριγγλίζουν και ένα «θύμα τροχαίου» ξεπετάγεται από τον καθρέφτη. 





Οι Καναδοί ερωτεύτηκαν την Ελλάδα- Τι γράφουν για τα νησιά μας

Μπαράζ θετικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα την οποία περιγράφουν ως έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς δημοσίευσαν έντυπα και ιστοσελίδες μεγάλης απήχησης στον Καναδά. Τα ρεπορτάζ αναφέρονται στις συνθήκες ζωής και φιλοξενίας στην Αθήνα και στα νησιά, ενώ καλούν τους Καναδούς να επισκεφθούν ανεπιφύλακτα την Ελλάδα για να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες.

«Από την Ακρόπολη ως τη Σαντορίνη κι ακόμα μακρύτερα, οι επισκέπτες ξανάρχονται για να απολαύσουν θαυμαστές αρχαιότητες, μαγευτικές παραλίες και εξαιρετικό φαγητό» αναφέρει το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site του Καναδά, Toronto Star, σε σχετικό άρθρο που αναδημοσιεύει από τους New York Times και τονίζει ότι πλέον έχουν περιοριστεί οι διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα «τα σαββατιάτικα απογεύματα, τα υπαίθρια τραπέζια στις ταβέρνες και τα καφέ της Πλάκας είναι πραγματικά δυσεύρετα», ενώ τα καναδικά ΜΜΕ αναφέρονται και στο μουσείο της Ακρόπολης εκθειάζοντας το, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Κοιτάζοντας κανείς μέσ’ από τα μεγάλα παράθυρα την πανοραμική θέα των 360ο αναρωτιέται πώς τα πολυποίκιλα, θαυμαστά, μαρμάρινα εκθέματα κοσμούσαν συνταιριασμένα τον ιερό βράχο. Το Μουσείο, που άνοιξε το 2009, διαθέτει την ωραιότερη βεράντα στην πόλη, όπου σερβίρονται γευστικότατα πιάτα σε λογικές τιμές. Είναι ένας όμορφος τρόπος να περάσετε ένα ευχάριστο, χαλαρό απόγευμα, θαυμάζοντας τη γέννηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Τέλος, τα καναδικά ΜΜΕ δεν αναφέρονται μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη για την οποία αναφέρουν ότι συγκντρώνει «μεγάλο μέρος του τουριστικού ενδιαφέροντος», ενώ η εφημερίδα The Globe and the Mail, εκθειάζει νησιά όπως η Πάτμος, η Σάμος, η Φολέγανδρος και η Σαμοθράκη.

http://www.iefimerida.gr/

Eίναι μόλις 27 ετών και έχει σκοτώσει πάνω από 1600 άτομα!

Είναι μόλις 27 ετών και ευθύνεται για τη δολοφονία περισσοτέρων από 1.600 ψυχών, αφού ανεξάρτητα εάν κάποιος χαρακτηρίζεται ως φίλος ή εχθρός, τρομοκράτης ή όχι, δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι εμείς… 

Ο λόγος για τον Μπράντον Μπράιαντ, εκπαιδευμένο χειριστή μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έχει εξουδετερώσει στη σύντομη καριέρα του, από το 2006 μέχρι το 2011, περί τους 1.626 στόχους, βλέποντας τους ανθρώπινους στόχους του να ξεψυχούν αιμορραγώντας στην γιγαντοοθόνη του κομπιούτερ του… 

Είναι δηλαδή ένα παιδί που εκπαιδεύτηκε να κάνει αυτή τη δουλειά στην τρυφερή ηλικία των 20 ετών και ακολούθησε το αιματοκύλισμα που περιγράψαμε. Πως είναι δυνατόν να μην υποφέρει ήδη από σοβαρές ψυχικές ασθένειες και πως είναι δυνατόν η «ψηφιοποίηση» του πολέμου να μας κάνει να θεωρούμε ότι το κόστος θα είναι μικρότερο και ο πόλεμος καθαυτός πιο «εύκολος», όταν ακούμε νεαρούς «στρατιώτες» να πάσχουν από μετατραυματικό στρες ενώ κάποιοι ίσως δεν έφυγαν και από την πατρίδα τους… 

Ο νεαρός μίλησε στο NBC και περιέγραψε μια αποστολή, όπου το UAV που χειριζόταν η ομάδα του κλήθηκε να εξουδετερώσει τρεις άνδρες στο Αφγανιστάν και το έκανε με δυο πυραύλους… Η περιγραφή του είναι συγκλονιστική, κόβει την ανάσα, ο ένας έτρεχε να ξεφύγει με το πόδι κομμένο, ενώ οι άλλοι δύο που αιμορραγούσαν, το κόκκινο χρώμα που κατέγραφε τη θερμότητα των σωμάτων τους στη οθόνη, μίκραινε σταδιακά, καθώς έχαναν τη ζωή τους… 

Σήμερα, ανέφερε, «αν κλείσω τα μάτια μου, μπορώ να θυμηθώ και το τελευταίο pixel από την οθόνη», σε μια απόδειξη ότι κάποιες εικόνες έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό του.

defence-point

Ανέκδοτο: Ασσος Στο Τιμόνι

Δύο φίλες συναντώνται τυχαία στο δρόμο: 
- “Τα έμαθες τα νέα; Χθες πήρα για πρώτη φορά το αυτοκίνητο του άντρα μου και έπαθα μεγάλη ζημιά. Ένας ατζαμής έπεσε πάνω στο αμάξι και το έκανε σμπαράλια!” 
- “Αλήθεια! Μα πως έγινε αυτό; Μήπως έτρεχες;” 
- “Αντιθέτως! Πήγαινα μόνο με εξήντα χιλιόμετρα.” 
- “Τότε; Έτρεχε εκείνος;” 
- “Και να `θέλε δε μπορούσε. Ήταν σταματημένος και δεν ήταν καν μέσα στο αυτοκίνητο του!”

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Βρετανός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι "έσπασε" τον ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ του Πλάτωνα!


Toν Μυστικό Κώδικα των κειμένων του Πλάτωνα ανακοίνωσε οτι έσπασε ένας Βρετανός επιστήμονας και αποκάλυψε την «κρυμμένη» μουσική δομή, που δεν πιάνει ανθρώπινο αυτί...

«Ηταν σαν να ανοίγαμε έναν τάφο και να εντοπίζαμε μέσα του καινούργια έργα του Πλάτωνα», λέει ο δρ Τζέι Κένεντι, ιστορικός της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Η ύπαρξη κρυμμένων μηνυμάτων στα πλατωνικά κείμενα είχε συζητηθεί αρκετές φορές στους επιστημονικούς κύκλους, έλειπε όμως μία συγκροτημένη θεωρία που να αποδεικνύει την ύπαρξή τους. Ο Βρετανός επιστήμονας, τα συμπεράσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στην αμερικανική επιθεώρηση «Apeiron», αποκαλύπτει ότι ο Πλάτωνας χρησιμοποίησε μια διάταξη συμβόλων, εμπνευσμένη από τη θεωρία του Πυθαγόρα, για να δώσει στα έργα του μουσική δομή.

Τον 6ο αιώνα π.Χ. ο Πυθαγόρας είχε διακηρύξει ότι οι ουράνιες σφαίρες παράγουν μια μουσική που δε γίνεται αντιληπτή με την ακοή. Ο Πλάτων μιμήθηκε αυτήν την κρυφή μουσική στην «Πολιτεία» και άλλα έργα του: τοποθέτησε ομάδες λέξεων που σχετίζονται με τη μουσική ύστερα από κάθε δωδέκατο του κειμένου, κρύβοντας έτσι ένα είδος κλίμακας με δώδεκα νότες.

«Ο Πλάτωνας θεωρείται συχνά μόνο φιλόσοφος, ενώ ήταν επίσης σπουδαίος επιστήμονας. Συμμετέχω σε ένα κίνημα ανάμεσα στους ιστορικούς των Επιστημών να στραφούν στη μελέτη των μαθηματικών του, της φυσικής, της μουσικής θεωρίας και της φυσιολογίας του», εξηγεί μιλώντας στον «Α» ο δρ Κένεντι, που εδώ και χρόνια ερευνά το πλατωνικό σύμπαν, πεπεισμένος ότι κρύβει πολλά ακόμη μυστικά. «Η αποκρυπτογράφηση της μουσικής δομής δείχνει ότι ο Πλάτων χρησιμοποιεί το συμβολισμό, πράγμα που μας οδηγεί σε πολλά άλλα είδη συμβολισμού», τονίζει.
Συγγραφέας και του βιβλίου «Space, time and Einstein», ο δρ Κένεντι συνεχίζει την έρευνά του στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία. «Η μελέτη μου, που πρέπει φυσικά να επικυρωθεί και από άλλους ειδικούς, δείχνει ότι οι απόψεις μας για πολλούς αρχαίους φιλοσόφους πρέπει να αναθεωρηθούν. Για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης ήταν σκεπτικός στην πυθαγόρεια κληρονομιά. Καθώς η έρευνά μου δείχνει ότι ο Πλάτων ήταν οπαδός του Πυθαγόρα, διαπιστώνουμε ότι η απόσταση μεταξύ τους ήταν μεγαλύτερη απ' όσο πιστεύαμε».

Ο Βρετανός ειδικός στέκεται ιδιαίτερα στις «τεράστιες πρακτικές επιρροές» της πλατωνικής σκέψης. Θυμίζει τη διαπίστωση του Ελληνα καθηγητή στο Πρίνστον Αλέξανδρου Νεχαμά: «Ο Πλάτων εκπροσωπεί το πέρασμα από την κοινωνία του πολέμου στην κοινωνία της σοφίας».

Οπως λέει ο δρ Κένεντι, «μετά τον Πλάτωνα, στη θεωρία και συχνά στην πράξη, η πολιτική αφορούσε την κοινωνική δικαιοσύνη, πράγμα που δεν ήταν αυτονόητο πριν από αυτόν. Ο Πλάτων συνέβαλε επίσης στο να επηρεαστεί η δυτική παράδοση από τα μαθηματικά και την επιστήμη -από αυτό βιώνουμε τόσο τα οφέλη όσο και τις βλαβερές συνέπειες. Κι ακόμη, παρά το ότι στην «Πολιτεία» αντιμάχεται τους ποιητές, ο ίδιος ήταν σπουδαίος ποιητής. Η σαγηνευτική δύναμη κειμένων όπως το «Συμπόσιο», ο «Φαίδρος» και ο «Φαίδων» πηγάζει από το πάντρεμα της βαθιάς φιλοσοφικής του σκέψης και μιας υψηλής ποίησης»...



http://www.hellas-now.com/

Πάπυρος 1.200 ετών ανατρέπει τα πάντα για τη Σταύρωση του Ιησού



Ολα όσα πιστεύαμε ότι γνωρίζουμε για τις τελευταίες ώρες του Ιησού πριν από τη Σταύρωσή Του έρχεται να ανατρέψει αιγυπτιακό χειρόγραφο ηλικίας 1.200 ετών.


Το αρχαίο κείμενο διηγείται την ιστορία της Σταύρωσης με αρκετές αλλαγές στην πλοκή, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο Ιησούς είχε την ικανότητα να τροποποιεί την εξωτερική του εμφάνιση, ακόμη και να γίνεται αόρατος.

Οπως αναφέρει στο βιβλίο του ο καθηγητής Χριστιανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ρέλεφ βαν ντε Μπρεκ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μετάφραση του αρχαίου χειρόγραφου από τα κοπτικά, ο Ιησούς πέρασε το τελευταίο βράδυ πριν από τη σύλληψή Του με τον Πόντιο Πιλάτο, τον άνθρωπο δηλαδή που διέταξε την εκτέλεσή Του.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου τους μάλιστα ο Πόντιος Πιλάτος φέρεται να Του πρότεινε να θυσιάσει τον δικό του γιο στη σταύρωση, όμως ο Ιησούς αρνήθηκε την προσφορά του, εξηγώντας του ότι θα μπορούσε να γλιτώσει και ο ίδιος από τη μοίρα Του, αν το ήθελε.
«Ο Πιλάτος τότε κοίταξε τον Ιησού κι εκείνος έγινε αόρατος. Δεν μπορούσε να τον δει για πολλή ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Σε άλλο σημείο του αρχαίου χειρόγραφου εξηγείται και ο λόγος για τον οποίο ο Ιούδας χρειάστηκε να φιλήσει τον Μεσσία για να αποκαλύψει την ταυτότητά Του στους άντρες που είχαν πάει να τον συλλάβουν.

«Πώς θα τον συλλάβουμε, αφού δεν έχει συγκεκριμένη μορφή και η εμφάνισή Του αλλάζει; Μερικές φορές είναι κοκκινωπός, κάποιες λευκός, κάποιες κόκκινος και κάποιες άλλες σταρένιος, άλλες πάλι κάτωχρος σαν ασκητής, κάποιες φορές νέος, κάποιες γέρος...» αναφέρει.

Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Αγιου Κύριλλου της Ιερουσαλήμ, ωστόσο ο καθηγητής Βαν ντε Μπρεκ θεωρεί ότι πιθανότατα έχει γραφτεί από κάποιον άλλον.

Read more: http://www.newsbomb.gr


Πάτρα: Το δράμα ενός εξάχρονου - Δεν άντεξε το ξύλο και "δραπέτευσε"


Το δρόμο της φυγής από το σπίτι του πήρε την περασμένη Τρίτη ένα εξάχρονο αγόρι το οποίο ζει στην περιοχή της Οβρυάς στην Πάτρα, για να γλιτώσει από την κακοποίηση.

Όπως γράφει το patrastimes πρόκειται για το ένα από τα έξι παιδιά μιας οικογένειας αλλοδαπών, Αλβανικής καταγωγής, το οποίο μετά τον ξυλοδαρμό του από τον πατέρα του για αταξία που έκανε – η μέθοδος αυτή είναι καθημερινό φαινόμενο στην "διαπαιδαγώγηση" και "συμμόρφωση" όλων των μελών της οικογένειας – το οποίο δεν άντεξε άλλο την ενδοοικογενειακή βία και πήρε τους δρόμους.

Ο μικρός περιπλανιόταν στην περιοχή του πρώην Δήμου Μεσσάτιδας για δυο εικοσιτετράωρα και εντοπίστηκε από διερχόμενο ιερέα που υπηρετεί σε ναό του Δήμου Φαρρών εξαντλημένος στο στηθαίο γέφυρας να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς.

Στα επίμονα ερωτήματα του ιερέα γιατί κλαίει ο μικρός απέφευγε να απαντήσει με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία η οποία παρέλαβε το παιδί, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν δυο ημέρες νηστικό.

Στη συνέχεια εντοπιστήκαν οι γονείς του παιδιού στον πατέρα του οποίοι έγιναν συστάσεις ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και κοινωνικός λειτουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ξυλοδαρμός μελών της οικογένειας από τον αυστηρό και βίαιο πατέρα είναι καθημερινό φαινόμενο και αποτελεί αντικείμενο καθημερινού σχολιασμού από κατοίκους της περιοχής.

http://www.newsit.gr/

Tο πιο τρομακτικό χωριό με το ρεκόρ στις εμφανίσεις φαντασμάτων! Διαβάστε συγκλονιστικές ιστορίες!

Αν ψάξει κανείς στο Ιnternet θα βρει εκατοντάδες video, άρθρα, εικόνες και μαρτυρίες. Περίεργα, ανεξήγητα συμβάντα έχουν να διηγηθούν όλοι στο Pluckley του Kent.

Το Pluckley είναι στοιχειωμένο. Εδώ έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ιστορίες φαντασμάτων από τους κατοίκους, που λατρεύουν να τις διηγούνται.

Άλλοι πιστεύουν απόλυτα στα φαντάσματα και άλλοι απλώς αγαπούν να λένε αυτές τις ιστορίες.

Εδώ υπάρχουν οι περισσότερες καταγεγραμμένες αναφορές για ανατριχιαστικούς φόνους και μετέπειτα εμφανίσεις φαντασμάτων δολοφονημένων.

Μάλιστα, το 1998 είχε κερδίσει και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, ενώ τα περισσότερα συμβάντα έλαβαν χώρα σε ένα συγκεκριμένο σταυροδρόμι, το οποίο είναι γνωστό με το όνομα «σταυροδρόμι του τρόμου».

Ο άνδρας που ουρλιάζει - η ιστορία του άντρα που πέθανε όταν κατέρρευσε ο τοίχος στο λατομείο στο οποίο εργαζόταν. Ο άντρας γυρνά στο χωριό και ουρλιάζει τα βράδια.

Ο ληστής Ρόμπερτ Ντι Μπουά - ο άντρας αυτός κρυβόταν στον κορμό ενός δέντρου και τρόμαζε τα θύματά του. Ώσπου τον ανακάλυψε κάποιος χωρικός και τον σκότωσε, καρφώνοντας το σπαθί στον κορμό του δέντρου.

Η τσιγγάνα γριά - κάηκε ζωντανή όταν αποκοιμήθηκε με την πίπα της αναμμένη και άρπαξαν φωτιά τα ρούχα της, ενώ εμφανίζεται συνήθως στο ρέμα της περιοχής.

Το κάρο με τα άλογα - το βράδυ ένα κάρο-φάντασμα με 2 ή 4 άλογα κάνει βόλτες στο δάσος - ή τουλάχιστον έτσι λένε οι κάτοικοι.

Η στοιχειωμένη εκκλησία - η Λαίδη Ντέρινγκ, η λεγόμενη «Κόκκινη Κυρία», είχε ταφεί σε επτά φέρετρα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθει του συζύγου της να προσπαθήσει να κρατήσει το σώμα της ανέπαφο από τη σήψη, ενώ η ίδια ψάχνει να βρει τον τάφο του αδικοχαμένου παιδιού της, αναβοσβήνοντας τα φώτα στην κεντρική εκκλησία και χτυπώντας τις πόρτες.

Η Λευκή Κυρία - την εκκλησία φέρεται να στοιχειώνει και ακόμη μία γυναίκα, η «Λευκή Κυρία», η οποία θάφτηκε επίσης σε τρία φέρετρα και πιθανότατα ήταν αδερφή της προαναφερθείσας «Κόκκινης Κυρίας»...

Η στοιχειωμένη πάμπ - στην παμπ Black Horse πολλές φορές μετακινούνται τα έπιπλα, ενώ υπάρχει ο δεύτερος όροφος, στον οποίο αποφεύγουν να πλησιάσουν τα σκυλιά. Ένα κορίτσι ισχυρίζεται ότι είδε κάποτε μια «όμορφη γυναίκα με κόκκινο φόρεμα να γυρνά στους διαδρόμους»...

Ο δάσκαλος - το 1800 ένας δάσκαλος κρεμάστηκε από ένα δέντρο και το φάντασμά του κυκλοφορεί στο δάσος.

Ο καλόγερος - στοιχειώνει ένα σπίτι που ονομάζεται Greystones. Ο λόγος που στοιχειώνει το συγκεκριμένο σπίτι είναι άγνωστος, αν και, απ' ότι λέγεται, πέθανε σε αυτό.

Η Κυρία του Ρόουζ Κόουρτ - το φάντασμα πρέπει να ανήκε σε μια ερωμένη ενός μέλους της οικογένειας Ντέρινγκ και στοιχειώνει το σπίτι που ονομάζεται Rose Court ( η αυλή των Ρόδων). Ίσως συμμετείχε σε ένα ερωτικό τρίγωνο που περιλάμβανε και τον καλόγερο του Greystones. Αυτοκτόνησε τρώγοντας δηλητηριώδη βατόμουρα. Στοιχειώνει το σπίτι και τους κήπους και λέγεται ότι την ακούνε να φωνάζει τα δύο της σκυλιά.

Ο συνταγματάρχης του δάσους Park - τo φάντασμά ενός συνταγματάρχη κυκλοφορεί με στρατιωτική στολή και είναι εντελώς άκακο.

Το φάντασμα των μύλων - μια ολόμαυρη σιλουέτα που εμφανίζεται κυρίως πριν από μια καταιγίδα.

Το δάσος που ουρλιάζει - όποιος θαρραλέος περάσει τη νύχτα του εκεί θα ακούσει ουρλιαχτά.

filoksenos.blogspot.gr

Παράλληλες σχέσεις! Τι ζώδιο είναι ο σύντροφός σου; Μάθε αν σε απατά!


Παράλληλες σχέσεις! Τι ζώδιο είναι ο σύντροφός σου; Μάθε αν σε απατά!
Από την Μάγκυ Παππά

Πολλοί από μας έχουμε αντιμετωπίσει το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση που “τρύπωσε” ανάμεσά μας! Όλοι μας όμως γνωρίζουμε το τραγουδάκι “δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία”. Μην αναρωτιέσαι λοιπόν το «γιατί» . Σου δίνουμε τις απαντήσεις και τα ερωτηματικά σύμφωνα με το ζώδιο…του «άπιστου» αγαπημένου σου.

ΚΡΙΟΣ

Το παρορμητικό Κριάρι θα ενδώσει και θα παρασυρθεί εύκολα σε μια νέα πρόκληση. Αν εσύ δεν του δώσεις ιδιαίτερη σημασία θα χάσει την αυτοπεποίθησή του και θα ψάξει να τη βρει αλλού…Το εγώ ενός Κριού είναι μεγάλο ζήτημα ζωής και δε θα χάσει ευκαιρία να το βρει στο “τρίτο” πρόσωπο και να στα «φορέσει» κανονικά! Νευρικός και απόμακρος πιάνεται στα «δίχτυα». Δεν μπορεί να ζει σε δύο παράλληλες σχέσεις γιατί είναι τόσο ενθουσιώδης που θα σε παραμελήσει και φυσικά δε θα διστάσει να σου τα ομολογήσει όλα!

ΤΑΥΡΟΣ

Μην εκπλαγείς αν στο παρασκήνιο κρύβεται μια παράλληλη σχέση. Κι όμως ένας Ταύρος όσο πιστός και αφοσιωμένος είναι λόγω υπερβολικής σταθερότητας, τον διακατέχει μια καλά κρυμμένη επιθυμία, αν του στερήσεις τη σεξουαλική λίμπιντο, που δυστυχώς ξεχνά…ότι δεν είναι μόνος! Για το καλό σου κράτα το κερί αναμμένο και φλογερό και ο αγαπημένος σου Ταύρος δύσκολα θα κοιτάξει «αλλού»! Άνοιξε το «φλογερό»κόκκινο πανί και θα είσαι ο ταυρομάχος μιας ευτυχισμένης, σταθερής σχέσης.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένας Δίδυμος δύσκολα θα πει «όχι» σε ένα πειρασμό. Είναι ιδιαίτερα επιρρεπής και άστατος χαρακτήρας. Μη σε πιάνει πανικός αγαπητή, καθώς αν τον καλύπτεις απόλυτα δύσκολα θα ξενοκοιτάξει. Πέφτει θύμα της επιπολαιότητάς του και δυστυχώς εκεί την πατά. Είναι λάτρης του φλέρτ! Δεν εγκαταλείπει εύκολα το ταίρι του και να θυμάσαι πως αν σε απατήσει, θα το κάνει λόγω μη υπάρξεως ερωτικού κινήτρου!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο συναισθηματικός και εσωστρεφής Καρκίνος είναι ο ιδανικός σύντροφος! Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, τότε βρήκες τον άνθρωπό σου. Ένας Καρκίνος είναι παραδοσιακός, συντηρητικός και πιστός. Αν του δείξεις αγάπη, θαλπωρή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, είναι ο πιο ευτυχισμένος ανθρωπός…που φυσικά δε θα βρει κανένα λόγο να λοξοδρομήσει. Αν όμως δεν πληροίς τις παραπάνω προϋποθέσεις, ακόμα και ένας Καρκίνος μπορεί να γίνει άπιστος.

ΛΕΩΝ

Ένα Λιοντάρι αναζητά απεγνωσμένα την αποκλειστικότητα σε μια σχέση. Είναι σπάνιος σύντροφος. Έχε τα μάτια σου δεκατέσσερα μην τον χάσεις! Είναι το πιο πιστό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Θέλει να είναι το επίκεντρο στη σχέση, γι’αύτο και δεν ασχολείται με εφήμερες σχέσεις. Είναι εγωκεντρικά και υπερήφανα άτομα, όπως επίσης αρέσκονται στο να δίνουν, πάρα να παίρνουν. Αγάπα και πρόσεχε τον Λέοντά σου, καθώς η απιστία αγγίζει όλα τα ζώδια και ακόμα και ένα Λιοντάρι μπορεί να κάνει μία απιστία!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Παρθένου αναζητούν την τελειότητα σε κάθε τομέα της ζωής τους. Είναι δύσκολο να απιστήσει γιατί ως γνωστό λειτουργεί με τη λογική και κοιτά τα «πρέπει» και όχι τα «θέλω». Είναι καλοί σύντροφοι και αγαπούν την οικογένειά τους. Δεν έχουν πολλές απαιτήσεις. Θέλουν απλά να τους φέρεσαι όπως πρέπει να φέρεται μια καλή νοικοκυρά, που αγαπά και φροντίζει τον άντρα της! Έτσι ο Παρθένος σου, θα είναι πλήρως ικανοποιημένος και δε θα σου δώσει πότε το δικαίωμα πως βιώνει κάτι παράνομο!

ΖΥΓΟΣ

Ένας Ζυγός βάζει στη ζυγαριά όλα τα θετικά και τα αρνητικά μιας σχέσης για να καταλήξει σε γάμο. Μόνο αν υπερτερεί η ζυγαριά με όλα τα θετικά π.χ καλή οικονομική κατάσταση, καλό σεξ, αγάπη και κατανόηση από το σύντροφό του, τότε μπορεί και να πάρει την απόφαση να παντρευτεί! Είναι ένα αναποφάσιστο ζώδιο, γι’αυτό θα το σκεφτεί καλά πριν σε απατήσει. Μην ξεχνάς να του τονώνεις την αυτοπεποίθηση, γιατί αυτό είναι πόλυ σημαντικό για τον ευγενικό Ζυγό. Αν λοιπόν δε βρει αυτό που ψάχνει σε σένα, θα βρει κάποιον άλλο ερωτικό σύντροφο να του καλύψει το κενό της ζυγαριάς και θα την κάνει να εκτοξευτεί!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο ερωτικός και παθιασμένος Σκορπιός είναι ένα παρεξηγημένο ζώδιο. Μάθε λοιπόν, πως δεν απιστεί εύκολα καθώς απεχθάνεται την απιστία. Να είσαι κάλος με τον Σκορπιό σου και να του δείχνεις όλο τον ερωτισμό και την αγάπη σου! Αύτος με τη σειρά του, θα είναι εκεί, πιστός σε σένα! Είναι ένας εξαιρετικός ερωτικός σύντροφος και εφόσον είναι σε μια σχέση από την οποία ολοκληρώνεται τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά…μην τον φοβάσαι.Γι’αυτό λοιπόν μην τον αμελείς, γιατί θα σου φύγει μέχρι να πεις κύμινο!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο φιλελεύθερος και ανεξάρτητος Τοξότης είναι αρκετά άτακτος. Είναι ένα άπιστο ζώδιο που δύσκολα θα το χαλιναγωγήσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να αφοσιωθεί σε μια σχέση και να απιστήσει! Δεν του αρέσει να είσαι κτητικός γιατί θεωρεί πως ανήκει μόνο σε εκείνον. Το γνωστο άσμα «Ανήκω σε μένα και στα όνειρά μου» αντιπροσωπεύει όλους τους Τοξότες! Θέλει μία σύντροφο που να τον αφήνει να αναπνέει, να είναι χαλαρή και να ακολουθεί τις τρέλες του, όπως και να βλέπει τη ζωή με αισιοδοξία! Τότε ακόμα και ένας Τοξότης μπορεί να μείνει πιστός σε σένα, χωρίς να πληγώσει ποτέ τα συναισθήματά σου!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένας Αιγόκερως είναι ηθικός, παραδοσιακός και σπάνια θα σε απατήσει. Καθώς ανήκει στα ζώδια της γης η σταθερότητα και η αξιοπιστία του, δύσκολα θα τον βάλουν στο τρυπάκι μιας παράλληλης σχέσης! Ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος που τον κάνει τόσο πιστό είναι η αξιοπρέπεια που τον διακατέχει και το γεγονός ότι απεχθάνεται την κοινωνική κατακραυγή. Αν τον γεμίσεις με αγάπη και απέραντη αφοσίωση, που απεγνωσμένα ζητά χωρίς ποτέ όμως να το παραδέχεται, το Αιγοκεράκι σου θα μείνει πιστό και μη φοβάσαι τίποτα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο προοδευτικός, ανεξάρτητος και φιλελεύθερος Υδροχόος, δύσκολα θα δεσμευθεί. Δεν απιστεί εύκολα γνωρίζοντας καλά πως η απιστία είναι μέσα στη ζωή κι όμως αν συμβεί, την αντιμετωπίζει με ηρεμία και διάλογο. Αν εσύ του προσφέρεις τρυφερότητα, αγάπη και περνά ευχάριστες και όμορφες ώρες μαζί σου, δε θα ενδιαφερθεί να ξενοκοιτάξει. Να θυμάσαι, πως ένας Υδροχόος εκτός από καλός εραστής γίνεται και ένας πολύ καλός φίλος!

ΙΧΘΥΣ

Οι Ιχθείς υποκύπτουν με μεγάλη ευκολία σε ερωτικές περιπέτειες και εφήμερες σχέσεις. Με την ίδια ευκολία λένε ψέματα για να καλύψουν την απιστία τους. Δυστυχώς όλα στην αρχή θα σου φανούν τόσο όμορφα με έναν Ιχθύ, που αργότερα θα καταλήξει η σχέση σε μια σαπουνόπερα…για τρεις!Τα ψαράκια είναι ονειροπόλα, υπερευαίσθητα και δυστυχώς ψυχικά επιρρεπή. Καλό κουράγιο!

www.e-zwdia.gr

Telegraph: O επίτροπος Ολι Ρεν να παραιτηθεί για εγκλήματα κατά της Ελλάδας


«Οπως οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσπιείς, έτσι και οι Ελληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει χρόνο η συμμαχία. Κι αντί σεβασμού, διασύρονταν από τους ιδιοτελείς Γερμανούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς. Ενα άθλιο επεισόδιο». Ο αρθρογράφος της Daily Telegraph Αμπρος Εβανς – Πρίτσαρντ αναλύει το πώς «εγκλημάτησαν» εναντίον της Ελλάδας.

Το θέτει ως εξής: «Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, ή έχει χάσει ένα μεροκάματο, ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε είδος μομφής από εκλεγμένο όργανο. Oυδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα».

Ο Πρίτσαρντ γράφει δίχως περιστροφές: «Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας».

Η ανεργία των νέων, τονίζει, αγγίζει το 58,3% και η ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών. Και το χειρότερο όλων, λέει, είναι ότι ουδεμία διάθεση υπάρχει για διόρθωση των λαθών. Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε μήνα θα προστίθενται 100.000 άνεργοι στην Ελλάδα

«Η τρόικα θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ» είναι η εκτίμηση του αρθρογράφου, που συνεχίζει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 θα είχε προκαλέσει χάος στις αγορές ομολόγων και μια λοιμογόνο μετάδοση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος άμυνας;».

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια σχεδόν τέλεια απεικόνιση του πόσο λανθασμένο είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο. Δεν υπάρχει μηχανισμός λογοδοσίας», γράφει ο Πρίτσαρντ και συνεχίζει: «Ο Ρεν είναι απολύτως υπεύθυνος. Η τρόικα είναι το δικό του μωρό. Αν ήταν υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα είχε παραιτηθεί».

iefimerida.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger