Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ανεκδοτο: Η γρια

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012



Βγαίνει μια γιαγια από το σπίτι της και τί βλέπει;

Ένας νεαρός άνδρας, ήταν ανεβασμένος πάνω στη συκιά που είχε στην αυλή της, κρατώντας μία τσάντα και έκοβε όλα τα σύκα της.
- Τι κάνεις εκεί; του λέει. “Κατέβα κάτω γρήγορα, γιατί αυτή η συκιά είναι δικιά μου.”

Όμως ο νεαρός συνέχισε ακάθεκτος, χωρίς να της δίνει καθόλου σημασία.
- Φύγε γρήγορα, γιατί θα φωνάξω την αστυνομία, συνέχισε η γιαγια.

Τότε πια, τα πήρε ο νεαρός και της λέει:
- “Φύγε παλιόγρια, γιατί αν κατέβω κάτω, θα σε π@@@ξω”
Τίποτα όμως, η γριούλα συνέχιζε να φωνάζει.

- Φύγε παλιόγρια, γιατί αν κατέβω κάτω, θα σε π@@@ξω”, της ξαναλέει.
Μα η γριά, δε σταματούσε. Τότε ο νεαρός κατεβαίνει νευριασμένος, παίρνει την σακούλα με τα σύκα και σηκώνεται να φύγει.

Γυρίζει τότε η γιαγια και του λέει:
-Δε φτάνει που είσαι κλέφτης, είσαι και ψεύτης!

Ειναι εικονες απο Sex Tape; Δειτε το…»σκισιμο» της Kylie Minogue

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες απο κορυφαίο site του εξωτερικού και προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά. Είναι φωτογραφίες προσωπικές…είναι απόσπασμα απο κάποιο sex Tape ή είναι απλά μια επαγγελματική φωτογράφηση και οι εικόνες συνιστούν τα παρασκήνια αυτής; Όπως και να χει δεν περιμέναμε ποτέ από την Kylie Minogue τέτοιες αποκαλύψεις. Μας είχε συνηθίσει σε πιο προσεγμένες εμφανίσεις, ακόμη και όταν επέλεγε να φορέσει καυτό σορτσάκι. Μόνο που αυτή τη φορά μας έδειξε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον καλοσχηματισμένο πωπό της. Τις επόμενες μέρες αναμένονται απαντήσεις για το επίμαχο υλικό απο την ίδια την τραγουδίστρια!!!!






http://blogs.gossip-tv.gr

Μυστικα ευεξιας ,που θα σε γεμισουν ενεργεια



Για να νιώσεις όμορφα δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσεις πολύ, ούτε να ξοδέψεις υπέρογκα ποσά. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή πρόθεση και λίγος χρόνος αφιερωμένος σε σένα. Τα μυστικά της ευεξίας και κατά συνέπεια της υγείας είναι μικρά και εύκολα. Αρκεί να φροντίσεις να τα βάλεις στην καθημερινότητά σου…
1. Κλέψε 10-15 λεπτά το πρωί για να πάρεις ένα χορταστικό και γεμάτο ενέργεια πρωινό. Αν συνηθίσεις να τρως ένα καλό πρωινό, προετοιμάζεις τον οργανισμό σου να αποκαταστήσει τις φθορές που προκαλούνται στα κύτταρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τι σημαίνει αυτό; Μα πως θα είσαι σε μία διαρκή καλή φυσική κατάσταση και πάντοτε στην καλύτερη φόρμα.
2. Βάλε στο αυτοκίνητο ή στο κινητό σου τα 10 αγαπημένα σου, ανεβαστηκά κομμάτια! Φτιάξε με λίγα λόγια την Playlist που θα σε συνοδεύσει στη διαδρομή μέχρι τη δουλειά. Αυτό και μόνο ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και σου δίνει όλα όσα χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις ακόμη και στην πιο δύσκολη μέρα στη δουλειά.
3. Μην ξεχνάς το σνακ! Φρόντισε να έχεις μπάρες δημητριακών στην τσάντα σου. Πάρε στη διαδρομή ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης… Ένα παστέλι, ένα απλό σαντουιτσάκι με τυρί, ντομάτα και γαλοπούλα, 2 κρακεράκια ολικής άλεσης με λίγο cottage cheese. Κάτι μικρό και γρήγορο που φροντίζει για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού σου, αλλά και του σώματος. Τα πολλά μικρά γεύματα όπως θα ξέρεις είναι η καλύτερη διατροφή αν θέλεις να χάσεις κιλά.
4. Μην τρως ενώ κάνεις παράλληλα και κάτι άλλο. Είναι λάθος. Σταμάτησε το, τι κάνεις και αφιέρωσε 10 λεπτά στο φαγητό σου το μεσημέρι. Έχουμε την τάση να ξεχνάμε πόσο απολαυστική διαδικασία είναι το φαγητό. Επίσης, όταν είσαι συγκεντρωμένη στο μεσημεριανό σου γεύμα, τότε είναι σίγουρο πως θα φας λιγότερο. Αν δεν καθίσεις να το απολαύσεις και δεν μασάς καλά το φαγητό, δυσχεραίνεις τη χώνεψη! Δεν αντιλαμβάνεσαι πως χόρτασες, αισθάνεσαι έντονο φούσκωμα στο στομάχι, ενώ ο οργανισμός δυσκολεύεται να διασπάσει τις τροφές, με αποτέλεσμα να χάνονται βιταμίνες και μέταλλα από τον οργανισμό μας.
5. Περπάτησε. Μην μένεις σπίτι. Αν για κάποιους λόγους δεν γυμνάζεσαι, ρίξτο στο περπάτημα. Δεν είναι μόνο για την καλή σου φυσική κατάσταση. Θα σε κάνει να νιώσεις και καλύτερα. Κατέβα από το λεωφορείο δυο στάσεις νωρίτερα, άφησε το αυτοκίνητο κοντά στην πλατεία ή το πάρκο της γειτονιάς, πάρε το ποδήλατο. Κάνε οτιδήποτε μπορείς. Μείνε έξω για 10-15 λεπτά (αν μπορείς περισσότερο ακόμη καλύτερα). Μόλις 5 λεπτά “πράσινης” εξάσκησης (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο) θα εκτοξεύσουν στα ύψη τη διάθεσή και την αυτοπεποίθησή σου. Έρευνες δείχνουν πως αν όλοι οι άνθρωποι έκαναν λίγα λεπτά γυμναστική έξω από το σπίτι θα μπορούσαν πιο εύκολα να αλλάξουν τη διάθεσή τους και να αισθανθούν πολύ καλύτερα.
6. Φτιάξε ατμόσφαιρα. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Χαμήλωσε τα φώτα, άναψε αρωματικά κεράκια, βάλε χαλαρωτική μουσική… Θα δεις, θα σου κάνει καλό. Θα σε ξεκουράσει, θα διώξει την ένταση της ημέρας.
Γίνε λοιπόν ο «αλχημιστής» της προσωπικής σου ευτυχίας, βάζοντας λίγη από την αρωματοθεραπεία στην καθημερινότητά σου. Έχουμε και τη συνταγή της ευεξίας… Αν αναμείξεις τα παρακάτω αρώματα σε ένα όμορφο μπουκαλάκι για αιθέρια έλαια και ανάψεις το κεράκι θα ξυπνήσεις μέσα σου ευτυχία, γαλήνη και ηρεμία:
α. 3 σταγόνες περγαμόντο, 1 σταγόνα Ιλάν-Ιλάν, 1 σταγόνα γκρέιπφρουτ
β. 1 σταγόνα γεράνι, 2 σταγόνες πορτοκάλι και 2 σταγόνες λιβάνι
γ. 2 σταγόνες σανταλόξυλο, 1 σταγόνα τριαντάφυλλο και 2 σταγόνες περγαμόντο
7. Προσπάθησε να μην χάνεις επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Βάλε πρόγραμμα και φρόντισε να συναντάς σχεδόν καθημερινά τους κοντινούς σου ανθρώπους για να πείτε τα νέα σας. Θα εκπλαγείς πόσο πιο εύκολα θα μπορείς να διαχειριστείς το «μπέρδεμα» στη δουλειά, το καβγαδάκι με τον σύντροφό σου ή τις ανησυχίες σου αφού τις συζητήσεις μαζί τους.
8. Ετοίμασε ένα όμορφο δείπνο. Στρώσε το τραπέζι σου, βάλε λουλούδια, χρησιμοποίησε το καλύτερό σου σερβίτσιο. Το όμορφο περιβάλλον την ώρα του γεύματος είναι πολύ σημαντικό για να αποκτήσεις σωστές διατροφικές συνήθειες. Το φαγητό δεν μας προσφέρει μόνο γευστικές, αλλά και αισθητικές απολαύσεις!
9. Μην ξεχνάς να καταναλώνεις αρκετά φρούτα και λαχανικά. Κάνουν τόσο καλό στον οργανισμό μας, αλλά και στη διάθεση. Υγεία, ευεξία και όμορφο σώμα…
10Κοιμήσου καλά! Όταν δεν κοιμάσαι καλά, ο οργανισμός σου εκκρίνει ορμόνες που παράγουν λίπος. Επίσης, η έλλειψη ύπνου θα σε κάνει να επισκεφτείς το ψυγείο, αφού αυξάνει την όρεξή σου. Φρόντισε να κοιμάσαι σε συγκεκριμένες ώρες. Αν δεν έχεις σταθερό πρόγραμμα, τότε ο οργανισμός σου “μπερδεύεται” και δυσκολεύεσαι να κλείσεις μάτι. Αντίθετα, αν καταφέρεις να διατηρήσεις ένα πρόγραμμα, τότε ο εγκέφαλος σου υποσυνείδητα “νυστάζει” την συγκεκριμένη εκείνη ώρα και κοιμάσαι πιο άνετα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την ώρα που ξυπνάς, η οποία πρέπει επίσης να είναι τακτική.
ΠΗΓΉ: tlife.gr

Η διατροφη ειναι συμμαχος του ποιοτικου σεξ !


Η απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικές επιδράσεις στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Η βελτίωση της σεξουαλικότητας είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την απώλεια των περιττών κιλών σε άτομα που το χρειάζονται, όπως επίσης και για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους σώματος.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr o Δημήτρης Γρηγοράκης,Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc . Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .
Το υπερβολικό βάρος σώματος, στην κοινωνία μας σήμερα, είναι αιτία όχι μόνο οργανικών διαταραχών αλλά και συναισθηματικών προβλημάτων. Στον ψυχολογικό και κοινωνικό τομέα, τα άτομα με αυξημένο βάρος σώματος, νιώθουν πολλές πιέσεις. Ιδιαίτερα, οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες αντιμετωπίζουν πληθώρα σεξουαλικών προβλημάτων, όπως αποδεικνύουν νεώτερες έρευνες… 
Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής εξετάστηκαν από Αμερικανούς επιστήμονες σε 161 γυναίκες και 45 άνδρες. Εξέτασαν την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής, πριν και μετά από απώλεια βάρους της τάξης του 17% σε ένα χρόνο και 13% σε δύο χρόνια.
Τα κυριότερα προβλήματα των υπέρβαρων – παχύσαρκων που μελετήθηκαν ήταν: 
1. Αίσθημα ότι δεν ήταν σεξουαλικά ελκυστικοί 
2. Απώλεια επιθυμίας για σεξ 
3. Απροθυμία να φανούν γυμνοί στη σεξουαλική τους σχέση 
4. Δυσκολίες στη σεξουαλική πράξη 
5. Αποφυγή του σεξ 
6. Απουσία απόλαυσης του σεξ 
Στην αρχή της έρευνας 68% των γυναικών δήλωσαν ότι ένιωθαν ότι δεν ήταν σεξουαλικά ελκυστικές. Μετά από 1 χρόνο και απώλεια βάρους της τάξης του 17%, μόνο 26% συνέχισαν να δηλώνουν ότι δεν ήταν σεξουαλικά ελκυστικές. 
Στην αρχή μόνο 21% των παχύσαρκων γυναικών δήλωσαν ότι απολάμβαναν το σεξ. Μετά από την απώλεια βάρους που παρατηρήθηκε στον πρώτο χρόνο, μόνο 11% δήλωναν ότι δεν απολάμβαναν το σεξ.
Μετά από ένα χρόνο δίαιτας, βλέπουμε ότι το ποσοστό των γυναικών που δήλωναν ότι ένιωθαν ότι σεξουαλικά δεν ήταν ελκυστικές, μειώθηκε από 68% που ήταν αρχικά, σε 26%. Επίσης, αυτές που δεν ήθελαν να εμφανίζονται γυμνές στη σεξουαλική τους σχέση, μειώθηκε από 63% σε 34%. 
Συνολικά οι γυναίκες δήλωναν περισσότερα προβλήματα από τους άνδρες στη σεξουαλική τους ζωή.
Η βελτίωση όμως μετά από απώλεια βάρους, παρουσιαζόταν όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες.
Το μέγιστο της βελτίωσης παρατηρήθηκε στον πρώτο χρόνο της μείωσης βάρους και παρέμενε εφόσον διατηρούνταν η απώλεια των περιττών κιλών.
Συμπέρασμα: η απώλεια ακόμη και σχετικά μικρού ποσοστού του επιπλέον βάρους σώματος, της τάξης του 10%, είναι σε θέση να επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής!!!
Οι διαπιστώσεις αυτές συμβάλλουν, κατά την άποψή μας, στον αγώνα που γίνεται διεθνώς για την καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας της παχυσαρκίας. Εφόσον, οι άνθρωποι καταλάβουν την ευεργετική επίπτωση που μπορεί να έχει η προσπάθεια για καλύτερη υγεία, λόγω… απώλειας βάρους, σε ένα τομέα τόσο σημαντικό όπως το σεξ, τότε μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες επιτυχίας της δίαιτας και διατήρησης στη συνέχεια ενός καλύτερου βάρους σώματος.


Μορφη επιδημιας παιρνει η επαρατος νοσος στους ηγετες της Λατινικης Αμερικης



Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα των ηγετών χωρών της Νότιας Αμερικής, που έχουν προσβληθεί από καρκίνο τα τελευταία χρόνια.
Η ασθένεια, που τείνει να λάβει μορφή… επιδημίαςστους λατινομερικάνους αρχηγούς κρατών, αποτελεί έναμυστήριο, με αρκετές θεωρίες συνωμοσίας έχουν «ψιθυριστεί».
Από το 2009 άρχισε η «επιδημία»
Την Τετάρτη ο 61χρονος κολομβιανός πρόεδροςυπεβλήθη με επιτυχία σε επέμβαση για να αντιμετωπίσει μία ήπια, μη επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη, αποτελώντας τον έκτο κατά σειρά ηγέτη κράτους στη Νότια Αμερική που έχει προσβληθεί από την επάρατο νόσο.
Το 2009 διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο στους λεμφαδένες η μετέπειτα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Απ’ ότι φαίνεται τον ξεπέρασε, με την ίδια να κάνει τακτικό έλεγχο, δηλώνοντας ότι είναι μια χαρά. Απόδειξη η εκλογή της στην προεδρία της Βραζιλίας.
Η επάρατος νόσος χτύπησε και τον προκάτοχό της στον προεδρικό θώκο της χώρας του καφέ,Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, όπως έγινε γνωστό τον Οκτώβριο του 2011.
Ο 67χρονος δημοφιλής πολιτικός άρχισε χημειοθεραπείες πριν από έναν χρόνο, για να αντιμετωπίσει όγκο στον λάρυγγα. Τον περασμένο Μάρτιο πάντως ανακοινώθηκε ότι η ασθένεια γνώρισε «πλήρη ύφεση».
Τον Αύγουστο του 2010 ο 61χρονος πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο διαγνώστηκε με λέμφωμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με χημειοθεραπείες, όχι όμως και η καθαίρεσή του από το προεδρικό αξίωμα τον περασμένο Ιούνιο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες προσβλήθηκε επίσης από καρκίνο -σε άγνωστο σημείο- το 2011 και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση στην Κούβα.
Ο 57χρονος Τσάβες, εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, δήλωσε πρόσφατα ότι θεραπεύτηκε πλήρως, αν και το ίδιο είχε κάνει εσφαλμένα στο τέλος του 2011.
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ ανακοίνωσε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 ότι πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδή. Η ασθένεια δεν είχε κάνει μετάσταση και υπεβλήθη σε επέμβαση στις αρχές του 2012.
Θεωρίες συνομωσίας
Τα απανωτά κρούσματα της επάρατης νόσου τα τελευταία χρόνια στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής οδήγησαν σε μία σεναριολογία που «φούντωσε» με τις δηλώσεις του λαλίστατου Ούγο Τσάβες, ο οποίος, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της προέδρου της Αργεντινής, άφησε υπόνοιες ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται «στέλνουν» την ασθένεια!
«Δεν θα ήταν παράξενο να έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία ώστε να προκαλούν καρκίνο χωρίς κανείς να το ξέρει;», διερωτήθηκε ο βενεζουελάνος ηγέτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες συνεργαζόμενοι με τις αμερικανικές κυβερνήσεις προσέβαλαν με σύφιλη και άλλες ασθένειες τη δεκαετία του 1940 τους φυλακισμένους στη Γουατεμάλα, αποκάλυψη που έγινε μόλις το 2010.
Ο Τσάβες είχε προσθέσει ότι ο ιστορικό ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος επέζησε από πολλές απόπειρες δολοφονίας, τον προειδοποίησε να είναι προσεκτικός το τι τρώει, γιατί τα τρόφιμα μπορεί να είναι οχήματα μετάδοσης πολλών ασθενειών. Ο Κάστρο, πάντως, κάτι… ήξερε αφού έχουν διαπραχθεί εναντίον του πάνω από 900 απόπειρες δολοφονίας.
Οι υπόνοιες του ηγέτη της Βενεζουέλας, πάντως, μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικές, αφού και ο ίδιος «σκέφτεται φωναχτά» όπως έχει δηλώσει, πόσο μάλλον για τις μισητές ΗΠΑ.
Το ευτυχές είναι ότι για κανέναν από τους ηγέτες δεν έχει πάρει άσχημη τροπή η ασθένεια, τουλάχιστον ακόμα. Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα και ο βολιβιανός ομόλογός του, Έβο Μοράλες, όπως είπε και ο ίδιος ο Τσάβες, θα πρέπει να προσέχουν.
Ή για την ακρίβεια να κάνουν συχνά εξονυχιστικές εξετάσεις…
Βαγγέλης Βιτζηλαίος για το newpost.gr

Οι 10 πιο θανατηφορες ασθενειες στην ιστορια της ανθρωποτητας



Μέχρι να κάνει την εμφάνισή του το ΑΙDS, η ανθρωπότητα ένιωθε ασφαλής ...

ότι η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα είχε καταφέρει να «αφανίσει» από προσώπου Γης σχεδόν όλες τις ασθένειες που μπορούσαν να προκαλέσουν μαζική θνησιμότητα.

Αυτές είναι οι 10 ασθένειες που θεωρήθηκαν μάστιγα για το ανθρώπινο είδος, και πλέον είτε δεν υπάρχουν, είτε συνεχίζουν να σκοτώνουν ανθρώπους σε τρομακτική κλίμακα:

10. Φυματίωση

Η φυματίωση, η οποία είναι μεταδοτική ασθένεια που πλήττει κυρίως τους πνεύμονες, σκότωσε περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους στον 20ο αιώνα και, παρά τις πρόσφατες ιατρικές εξελίξεις, εξακολουθεί να σκοτώνει περίπου 1,5 εκατομμύριο κάθε χρόνο.

9. Ελονοσία

Περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πλήττονται κάθε χρόνο από την ελονοσία, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στη Δυτική Αφρική περίπου 5.000 χρόνια και μεταδίδεται κυρίως μέσω των κουνουπιών, με το ποσοστό της θνησιμότητας να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 1,5 εκατ.

8. Χολέρα

Επιδημίες χολέρας έχουν σημειωθεί αρκετές φορές μέσα στους αιώνες, κυρίως σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, σκοτώνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα εκατομμύρια ασθενών. Η χολέρα είναι μολυσματική ασθένεια που πλήττει το γαστρεντερικό σύστημα του σώματος, προκαλώντας στον οργανισμό σοβαρή αφυδάτωση.

7. Ευλογιά

Αν και το εμβόλιο για την καταπολέμησή της αναπτύχθηκε το 1796 και περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν, η ευλογιά δεν εξαλείφθηκε πριν το 1980.

6. Διάρροια

Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να είναι μια κοινή ασθένεια, στην Παιδιατρική ο αριθμός των νεκρών από διάρροια υπερβαίνει αυτούς από φυματίωση, AIDS ή ελονοσία. Στις φτωχές, μάλιστα, χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι διαρροϊκές ασθένειες αποτελούν τη Νο1 αιτία θανάτου των παιδιών.

5. Βουβωνική πανώλη

Γνωστή και ως «μαύρος θάνατος», η βουβωνική πανώλη είναι μια ασθένεια που μεταφέρεται στον άνθρωπο από τα τρωκτικά. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ασία στις αρχές του 14ου αιώνα, σκοτώνοντας πάνω από το 60% του ευρωπαϊκού πληθυσμού κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

4. Ισπανική γρίπη

Θανατηφόρα γρίπη που προκαλείται από στέλεχος του ιού H1N1, η ισπανική γρίπη αφάνισε 100 εκατομμύρια ανθρώπους το 1918 και το 1919, μέσα σε μόλις 18 μήνες.

3. Καρκίνος

Αν και σε σε αρχικό στάδιο πολλά είδη καρκίνου θεωρούνται πλέον ιάσιμα, η ασθένεια συνεχίζει να είναι υπεύθυνη για το θάνατο περισσότερων από 7 εκατομμυρίων ατόμων ετησίως, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες.

2. AIDS

Το AIDS είναι μία από τις πλέον θανατηφόρες ασθένειες στον σύγχρονο κόσμο. Αποτελεί ένα από τα πλέον επικίνδυνα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, με τα θύματά του να υπολογίζονται στα 8.500 άτομα την ημέρα.

1. Καρδιακές παθήσεις

Θα μπορούσε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι καρδιακές παθήσεις λαμβάνουν τη θέση Νο1 στη λίστα, αν δεν γνωρίζαμε ότι αυτός ο «σιωπηλός δολοφόνος» σκοτώνει ανεξέλεγκτα, και μάλιστα άτομα που ποτέ δεν γνώριζαν ότι έπασχαν από την καρδιά τους.

24wro

Θα ηχησουν σειρηνες πολεμου την Τριτη που ερχεται η Μερκελ



Τυχαίο δε νομίζω! Την Τρίτη που στην χώρα μας καταφθάνει η καγκελάριος της Γερμανίας, θα ηχήσουν οι σειρήνες του πολέμου!
Όπως  φαίνεται και από το επίσημο έγγραφο της Υπηρεσία πολιτικής προστασίας, στις 11 το πρωί της Τρίτης, θα ηχήσουν οι σειρήνες σε  όλη την Επικράτεια. Οι Γερμανοί ξανάρχονται….
Και μπορεί ο Πρωθυπουργός να τόνισε στο μήνυμα του ότι θα υποδεχτούμε την κα Μέρκελ, όπως αρμόζει σε  έναν αρχηγό κράτους μιας μεγάλης δύναμης, φίλιας προ της Ελλάδα, τα συνδικάτα και τα  κόμματατης αντιπολίτευσης- ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Γερμανίδα Καγκελάριο ….όπως αρμόζει.
Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο γερμανικός Τύπος την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα. Μπορεί το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, «ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα», σημειώνει το Spiegel.
Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» όπως χαρακτηρίζει την Αθήνα τονίζοντας πως η καγκελάριος θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.
Βεβαίως όλως τυχαίως οι συναγερμοί θα ηχήσουν την ημέρα άφιξης της κυρίας Μέρκελ. Πάντω ο κόσμος,  το πιο πιθανό είναι να ξεχυθεί στους δρόμους, παρά να κρυφτεί….
ΠΗΓΗ: briefingnews.gr

Fontana di Trevi :Το πιο πλουσιο συντριβανι!



Το συντριβάνι της Fontana di Trevi στη Ρώμη είναι το πιο πλούσιο συντριβάνι του κόσμου, αφού από τα κέρματα που ρίχνουν κάθε χρόνο οι επισκέπτες του συγκεντρώνεται ένα ποσό που οι περισσότεροι δεν θα δούμε ποτέ στη ζωή μας!

Συγκεκριμένα, στα νερά της Fontana di Trevi πέφτουν κάθε χρόνο κέρματα συνολικής αξίας περίπου 700.000 ευρώ!

Φέτος μάλιστα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού μόλις στους 6 πρώτους μήνες έχει προσθέσει ήδη 540.000 ευρώ στα ταμεία της πόλης.

Τα κέρματα συλλέγονται από ειδικούς υπαλλήλους με την επίβλεψη της αστυνομίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απαγορεύεται ρητώς να πάρουν οποιοδήποτε κέρμα από το συντριβάνι.

http://www.newsbomb.gr/

Σκανδαλο!Στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο ξοδευουν 32.000 ευρω την ημερα για σκουπισμα!


Μάλλον έχουν πρόβλημα με την υγιεινή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης... Δεν εξηγείται αλλιώς!


Ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που αποδεικνύει την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων που το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει από το κράτος, φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Η πρυτανεία καλείται να απαντήσει στον εισαγγελέα πώς είναι δυνατόν από τα 25 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει το πανεπιστήμιο, τα 17 να κατευθύνονται σε εργολάβους για την καθαριότητα και τη φύλαξη του κτηρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.
Για την ακρίβεια, το ίδρυμα δαπανά πάνω από 32.000 ευρώ την ημέρα για τα συνεργεία καθαριότηταςτη στιγμή που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο και οι υπάλληλοι στο τεχνικό συνεργείο έχουν φτάσει στα όρια της απελπισίας.
Καθώς, μάλιστα τα κτήρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, εκτός από καθαρά, πρέπει να φυλάσσονται και επί 24ώρου βάσεως, το ίδρυμα αποφασίζει πως για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να ξοδεύονται περίπου 20.000 ευρώ την ημέρα.
Για να... φάνε κάποιοι αφήνουν χωρίς σίτιση χιλιάδες φοιτητές που έχουν ανάγκη!
Άραγε πότε θα αλλάξουν τα μυαλά ορισμένων ανθρώπων;

http://www.newsbomb.gr/

Η Παολα κερναει σφηνακια με την κορη της!


Η Πάολα το καλοκαίρι, που μας πέρασε εκτός από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, απόλαυσε τον ήλιο και την θάλασσα.. 

Βρέθηκε σε γνωστό bar της βορείου Ελλάδας έχοντας πάντα στο πλευρό της την κόρη της.

Φορώντας ένα σέξι μπικίνι, άνετη και χαλαρή μπήκε μέσα από το μπαρ μαζί με την κορούλα της, η οποία μοιάζει πολύ στην Πάολα, και η τραγουδίστρια άρχισε να κερνά σφηνάκια όλους τους φίλους της, όλους όσους ήταν εκεί!


http://www.kamikaze.gr


Οι Τουρκοι βγαζουν τον στολο τους-Νεος γυρος στα συνορα


Οι Τούρκοι βγάζουν τον στόλο τους – Ένοπλες συμπλοκές στα σύνορα

Νέος θερμός γύρος πυρών μεταξύ Συρίας-Τουρκίας σημειώθηκε πριν από λίγο, καθώς βλήμα από το συριακό έδαφος έπληξε τουρκικό έδαφος και συγκεκριμένα το χωριό Γιαγλιάνταγι, κοντά στην Αλεξανδρέττα, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

                        

Η Άγκυρα προχώρησε σε αντίποινα πλήττοντας θέσεις στη συριακή επικράτεια με συνεχείς βολές πυροβολικού. Την ίδια ώρα από την κύρια βάση του τουρκικού Ναυτικού στο Golcuk  απέπλευσε μεγάλη νηοπομπή του τουρκικού Στόλου με κατεύθυνση την Ν/Α Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Συρίας. Μάλιστα, για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής έντονης και διαρκούς ναυτικής παρουσίας στην περιοχή η Άγκυρα διαμόρφωσε το σχέδιο δράσης Barbaros το οποίο περιλαμβάνει την διαρκή παρουσία σημαντικών μονάδων του τουρκικού Ναυτικού σε ολόκληρη την Μεσόγειο και φυσικά στην Αν. Μεσόγειο. Στην δύναμη αυτή συμμετέχουν 4 φρεγάτες 5 πυραυλάκατοι, 3 πλοία της Ακτοφυλακής και ένα πλοίο ανεφοδιασμού στόλου.
Τη δύναμη αυτή θα συνοδεύουν υποβρύχια, ενώ αριθμός μαχητικών F-16 και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235 MPA θα καλύψουν από αέρος τον τουρκικό Στόλο. Με την δικαιολογία των ναυτικών γυμνασίων και ενώ ήδη ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει εκφράσει μεν, ότι δεν επιθυμεί πόλεμο, αλλά «απλά» …θέλει να πάρει τα ..μέτρα του για παν ενδεχόμενο, ενεργοποιεί κάτω από την «ομπρέλα» της δήθεν διεθνούς τρομοκρατίας την NAVTEX που έχει εκδώσει και βγάζει τον στόλο της.
Πρόκειται για την NAVTEX, που εξέδωσε η ίδια η Τουρκία, σύμφωνα με την οποία ετσιθελικά η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Aegean - Mediterranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, δηλώνοντας ευθαρσώς στο παγκόσμιο, ότι κουμάντο σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα κάνει εκείνη και …σε όποιον αρέσει.
Με αυτή την προκλητική δικαιολογία, πριν ένα χρόνο, η τουρκική κορβέτα, ανοιχτά της Κέας είχε κάνει έλεγχο σε ελληνικό εμπορικό πλοίο! Με την φαιδρή αυτή δικαιολογία της δήθεν προστασίας της Οικουμένης από την διεθνή τρομοκρατία, ο αρχιτρομοκράτης της «γειτονιάς» θα προσπαθήσει να επιβάλει ένα καθεστώς ελέγχου οποιοδήποτε πλοίου πλέει στην θαλάσσια περιοχή των ακτών της Συρίας, αποτελώντας ένα ακόμη μοχλό πίεσης στην Δαμασκό, αλλά και φέρνοντας τον στόλο σε απόσταση βολής από τις ακτές της Συρίας. Σημειώνεται πάντως, ότι στην περιοχή και η Ρωσία έχει στείλει ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ αναμένεται να καταφτάσει στα ανοιχτά της άλλο ένα σκάφος της.
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Συριακού Στρατού και ενόπλων από την Τουρκία
Η συριακή τηλεόραση υποστήριξε, ότι Σύροι στρατιώτες απέτρεψαν τη διείσδυση «ένοπλων ομάδων» από τη γειτονική Τουρκία στο συριακό έδαφος. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι ένοπλοι επιχείρησαν να μπουν στην πόλη Χίρμπετ αλ-Τζους που βρίσκεται πάνω στα σύνορα των δύο χωρών.
 «Οι Σύροι στρατιώτες αντιμετώπισαν και σκότωσαν τους περισσότερους από τους ενόπλους, πολλοί από τους οποίους ήταν ξένοι, συμπεριλαμβανομένου και ενός Τούρκου υπηκόου», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση. Την Πέμπτη η τουρκική εθνοσυνέλευση εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον της Συρίας και αμέσως μετά ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε στόχους εντός του συριακού εδάφους, σε αντίποινα για την επίθεση με όλμους που σημειώθηκε την Τετάρτη στο χωριό Ακτσάκαλε, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι. Νωρίτερα, μια ταξιαρχία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, απείλησε ότι θα εκτελέσει τους 48 Ιρανούς που αιχμαλώτισε τον Αύγουστο στη Δαμασκό. Οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι οι Ιρανοί όμηροι είναι μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ενώ η Τεχεράνη επιμένει ότι πρόκειται για σιίτες προσκυνητές.
Η συριακή αντιπολίτευση έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει το Ιράν ότι βοηθά στο καθεστώς του Άσαντ στην καταστολή της εξέγερσης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011. Την ίδια ώρα που υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις, σύμφωνα με σελίδα των αντιφρονούντων της Συρίας στο Facebook, «χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Συρία ζητώντας να σταλούν όπλα στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στον οποίο έχουν ενταχθεί πολίτες αλλά και λιποτάκτες του τακτικού στρατού.  Όπως κάθε Παρασκευή, οι Σύροι κατέβηκαν στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Αυτή τη φορά το σύνθημα ήταν: «Θέλουμε όπλα και όχι δηλώσεις για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», όπως έγραψαν οι ακτιβιστές στη σελίδα της «Συριακής Επανάστασης 2011».
Στο κουρδικό χωριό Κουμπανί, στην περιοχή του Χαλεπιού, εκατοντάδες νέοι και παιδιά διαδήλωσαν κρατώντας κουρδικές σημαίες και λάβαρα της συριακής επανάστασης, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. Στο ίδιο το Χαλέπι, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας όπου οι αντάρτες συγκρούονται με το στρατό εδώ και τρεις μήνες, έγιναν διαδηλώσεις σε πολλά προάστια, όπως στο Χανάνο, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Στη Δαμασκό μερικές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Μπαρζέ ενώ διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Χάμα, στη Χιλφάγια και στο Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ.

http://www.newsbomb.gr/

Χατζηβασιλειου: Καλυτερο το σεξ μετα τα 40


Αφού στο παρελθόν είχε δώσει συμβουλές για υγιεινή ζωή και καλύτερης ποιότητας σεξ πάντα μιλώντας πάντα γενικά, αυτή τη φορά το προσωποποίησε.
Σε συνέντευξή της για το κυπριακό περιοδικό Omicron, η παρουσιάστρια μεταξύ άλλωναναφέρεται και για το σεξ και μάλιστα στην ηλικία των 40+ , το οποίο απ΄ ότι φαίνεται είναι καλύτερο.
Η Βίκυ Χατζηβασιλέιου είπε χαρακτηριστικά: «Μετά τα 40 ξέρεις περισσότερο πως λειτουργεί το σώμα σου, έχεις μεγαλύτερη αυτογνωσία, γνωρίζεις τι θέλεις και ξέρεις και πώς να το ζητήσεις. Πιστεύω ότι για τις γυναίκες το σεξ είναι καλύτερο μετά τα 40, σε αντίθεση με τους άντρες. Βέβαια, αν κρίνω από τον άντρα μου, δεν έχει καμία απολύτως αλλαγή. Λένε, όμως, ότι αλλιώς λειτουργεί ο άντρας στα 30 του και αλλιώς στα 40 του. Είναι σχετικά αυτά».


Τραγουδιστρια της χρονιας για το 2012 η... Κειτι Περι!


Την Κέιτι Πέρι ανακήρυξε γυναίκα της χρονιάς για το 2012 το περιοδικό «Billboard» το οποίο και θα της απονείμει το βραβείο σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που θα γίνει στις 30  Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. 
Το βραβείο απονεμήθηκε στην Κέιτι για πολύ συγκεκριμένους λόγους: Είχε πέντε no1 τραγούδια στο «Hot 100», ενώ το album της «Teenage Dreams» έμεινε για πάνω από 100 εβδομάδες στο chart «Billboard 200».
Και όχι μόνο... αφού είχε, επίσης, εννέα no1 στο «Pop Songs Chart» και επτά no1 στο «Adult Pop Songs», ενώ το 2011 ήταν τρίτη στη λίστα του «Forbes» με τις πλουσιότερες τραγουδίστριες.


http://www.iefimerida.gr

Καρδια: Λεμε ναι στα λιπαρα ψαρια και οχι στα συμπληρωματα διατροφης

Οι επιστήμονες είναι σαφέστατοι: Όσοι νοιάζονται για την υγεία της καρδιάς τους, είναι καλύτερα να τρώνε λιπαρά ψάρια, αντί να παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Οι ερευνητές, μ’ επικεφαλής τον καθηγητή Λικ Τζουσέ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", μελέτησαν περισσότερα από 20.000 άτομα, και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση ψαριών συνδέεται σαφώς με μειωμένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος, ενώ τα ευρήματα από την εξίσου τακτική κατανάλωση συμπληρωμάτων με ωμέγα-3 ήταν πιο ανάμικτα και ασαφή.

Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος συστήνει την κατανάλωση λιπαρών ψαριών (σολομού, σαρδέλας, τόνου, ρέγκας) δύο φορές την εβδομάδα και η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σημασία αυτής της σύστασης.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ψάρια, όχι τρώγοντας τα ίδια τα ψάρια, αλλά μέσα από χάπια και κάψουλες ιχθυελαίων. Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, σε αυτή την περίπτωση τα οφέλη δεν φαίνεται να είναι εξίσου δεδομένα όπως με την κατανάλωση των ίδιων των ψαριών.

Οι Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου επτά στα 1.000 άτομα που έτρωγαν ψάρι λιγότερο από μια φορά τον μήνα, έπαθαν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, έναντι μικρότερου ποσοστού περίπου τεσσάρων ατόμων στα 1.000 μεταξύ όσων έτρωγαν ψάρι πάνω από μια φορά το μήνα. Σύμφωνα με τον Ντζουσέ, αυτό «μεταφράζεται» σε 30% περίπου μικρότερο κίνδυνο για την καρδιά όσων τρώνε πιο συχνά ψάρι σε σχέση με όσους δεν τρώνε.

Πιο πολύπλοκη είναι η εικόνα με την επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Από αυτά, τα οξέα ΕΡΑ και DHA που θεωρούνται κατ’ εξοχήν υπεύθυνα για την προστατευτική δράση των ψαριών, δεν φαίνεται από μόνα τους, με τη μορφή συμπληρωμάτων, να έχουν κάποια ιδιαίτερη ωφέλεια, ενώ πιο απτή είναι η σχέση ανάμεσα στον μειωμένο καρδιολογικό κίνδυνο και στο λιπαρό οξύ DPA.

Η Άλις Λιχτενστάιν του Εργαστηρίου Καρδιαγγειακής Διατροφολογίας του πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης σχολίασε ότι, μετά τη νέα μελέτη, απομακρύνεται η ελπίδα για μια «γρήγορη λύση» μέσω των συμπληρωμάτων ωμέγα-3.

Το συμπέρασμα είναι, όπως είπε, ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στο να γίνει πιο υγιεινή η διατροφή των ανθρώπων, ιδίως όσων ανήκουν σε ομάδα υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου, οι οποίοι πρέπει να τρώνε περισσότερα λιπαρά ψάρια.



Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Γυρνουσα ολη την Αθηνα με τα ποδια γιατι δεν ειχα λεφτα, ουτε εισιτηριο να παρω για το λεωφορειο»



Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξη του αποκάλυψε την δύσκολη διαδρομή που έχει διανύσει μέχρι τώρα στην ζωή του για να υπερασπιστεί την αγάπη του για την τέχνη χωρίς διαβρώσεις.

Ο ηθοποιός δήλωσε : «Έχω κάνει θυσίες για την τέχνη, αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν μπορώ να τις θεωρήσω θυσίες, αλλά υπήρξαν κάποια χρόνια, όχι χρόνια, μήνες θα μπορούσα να πω, που γυρνούσα όλη την Αθήνα με τα πόδια γιατί δεν είχα λεφτά ούτε εισιτήριο να πάρω για το λεωφορείο. Πως το έκανα δεν ξέρω αλλά το έκανα, αλλά έκανα 5 ταινίες τότε. Οι ελληνικές ταινίες δεν πληρώνουν, όμως επιβίωνα έβρισκα τρόπους, δεν ξέρω πως. Δηλαδή πήγαινα και στα γυρίσματα όταν δεν είχα γύρισμα και περίμενα να γίνει το break για να φάω. Δε με ένοιαζε όμως, δεν ξέρω, δεν είναι θυσίες για έναν άνθρωπο που έχει ένα στόχο, τροφή είναι, χαρά είναι». Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι πολύ πεισματάρης, πολεμάει για ότι αγαπάει, δεν ξεχνάει όσους τον βοήθησαν και δεν κάνει υποχωρήσεις.

http://www.gossip-tv.gr/


Τετραπυρηνος η Διπυρηνος; Ποιος επεξεργαστης ειναι καλυτερος και γιατι!

Αν έχετε χαθεί μέσα στις συνεχείς αλλαγές των επεξεργαστών για κινητά και tablets δεν είστε οι μόνοι. Οι απορίες σας πάντως πρόκειται να λυθούν διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, αφού συγκεντρώσαμε για εσάς όλες τις πληροφορίες και όσα στοιχεία χρειάζονται για να συγκρίνουμε διπύρηνους, τετραπύρηνους, νέους και παλιούς επεξεργαστές.



Ποιος επεξεργαστής είναι καλύτερος; Πως γίνεται κάποιος διπύρηνος να είναι πιο γρήγορος από έναν τετραπύρηνο; Ποιες και πόσες είναι οι διαφορετικές αρχιτεκτονικές και ποιες εταιρείες είναι περισσότερο αξιόπιστες; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε μέσα από το παρακάτω άρθρο.
Ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής με ταχύτητα 1.4GHz έχει συνολική ταχύτητα (4×1.4=) 5.6GHz;

Η απάντηση είναι φυσικά και όχι. Αν κάτι τέτοιο ίσχυε, τότε θα είχαμε λύσει τα προβλήματα μας εδώ και δεκαετίες.
Φανταστείτε έναν εργάτη που προσπαθεί να σκάψει ένα λάκκο και εργάζεται 8 ημέρες. Αν στη θέση του βάζαμε τέσσερις εργάτες, τότε το έργο θα τελείωνε σε μόλις 2 ημέρες. Λογικό;
Ωραία, τώρα πρέπει να ξεχάσετε αυτό το παράδειγμα, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον παράλληλο προγραμματισμό και τους πολυπύρηνους επεξεργαστές. Είναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟ να διαχωρίσει ο εκάστοτε προγραμματιστής την εφαρμογή του σε τέσσερα ίσα κομμάτια, τα οποία θα λειτουργούν ταυτόχρονα και θα απαιτούν πολύ συγκεκριμένους πόρους ώστε να κατανεμηθούν αντίστοιχα στους πυρήνες. Προσοχή, αναφέρομαι σε εκτέλεση μίας εφαρμογής και όχι στην περίπτωση που τρέχουμε ταυτόχρονα περισσότερες.
Cpu test banner
Γενικότερα, ο παράλληλος προγραμματισμός μέχρι τη δεκαετία του 2000 έβρισκε εφαρμογή μόνο σε πολύ ακριβά συστήματα (servers) ή στην επεξεργασία γραφικών. Στη μία περίπτωση το κόστος του προγραμματισμού ήταν τεράστιο και στην άλλη, τα γραφικά από τη φύση τους ήταν και είναι πιο εύκολο να κατανεμηθούν σε πολλούς πυρήνες.
Τετραπύρηνος ή διπύρηνος;

Η ερώτηση θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι διπύρηνος ή μονοπύρηνος και η απάντηση θα ήταν ακριβώς η ίδια. Ο αριθμός των πυρήνων δεν μπορεί να αποδώσει ξεκάθαρα τη δυναμική του επεξεργαστή. Με απλά λόγια, είναι δυνατό και μάλιστα συμβαίνει καθημερινά εδώ και χρόνια, ένας διπύρηνος επεξεργαστής να είναι πιο γρήγορος από έναν τετραπύρηνο, ιδιαίτερα όταν συγκρίνουμε chips διαφορετικών γενεών.
Σε αντίθεση με την πρώτη ερώτηση, οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές μπορούν να ανεβάσουν κάθετα την απόδοση τους όταν εκτελούν παράλληλα παραπάνω από μία εφαρμογές. Στην περίπτωση του ενός πυρήνα, το multitasking είναι δυνατό να συμβεί, αλλά αυτό γίνεται με την χρήση πολλών threads που σταματούν και ξεκινούν τόσο γρήγορα που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της παραλληλίας.
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και κατά την ταυτόχρονη εκτέλεση τεσσάρων εφαρμογών, μπορεί ένας διπύρηνος επεξεργαστής να είναι ταχύτερος από έναν τετραπύρηνο. Το ίδιο το λειτουργικό παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα εξαρτάται κυρίως από την αρχιτεκτονική κάθε επεξεργαστή. Μόνο αν συγκρίνετε δύο όμοιους επεξεργαστές με δύο έναντι τεσσάρων πυρήνων, κατά την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών ο τετραπύρηνος θα είναι με βεβαιότητα πιο γρήγορος.
Γιατί οι εταιρείες δεν κατασκευάζουν επεξεργαστές με μεγαλύτερες ταχύτητες (συχνότητες) λειτουργίας;
Το παιχνίδι της διαρκούς αύξησης της συχνότητας ενός επεξεργαστή (τα GHz με απλά λόγια), το έπαιξαν οι AMD και Intel για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η τεχνολογία των πολλών πυρήνων είχε μπει στο ράφι, στο βωμό του χαμηλού κόστους και της πεποίθησης ότι οι ταχύτητες θα μπορούν να αυξάνονται αέναα.
Όμως όπως όλα τα ωραία, έτσι και αυτή η εύκολη διαδικασία σταμάτησε στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, βάζοντας και πάλι τους πολυπύρηνους επεξεργαστές στο κάδρο. Ο λόγος ήταν ότι η αύξηση της συχνότητας ενός επεξεργαστή αυξάνει ταυτόχρονα την θερμοκρασία του και φυσικά την ενεργειακή του κατανάλωση. Τα chip έφτασαν σε ένα σημείο που μια περαιτέρω αύξηση ταχύτητας (με ταυτόχρονη μείωση του μεγέθους) θα προκαλούσε αστάθεια και θα οδηγούσε σε πιθανοκρατικά αποτελέσματα και σε κβαντικά φαινόμενα.
Μέχρι λοιπόν να ανακαλυφθούν νέα υλικά που επιτρέπουν υψηλότερες ταχύτητες σε έναν πυρήνα, οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές θα είναι στο επίκεντρο και θα έχουν καλύτερη απόδοση ακόμα και με λιγότερα GHz, ενώ ήδη οι 3D αρχιτεκτονικές άρχισαν να καταφθάνουν.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SoC και CPU;

Τα SoC έγιναν της “μόδας” με την άνθιση της αγοράς των smartphones. Ουσιαστικά σε ένα μόνο chip ενσωματώνονται όλα τα περιφερειακά συστήματα που απαιτούνται. Η CPU είναι κομμάτι του System-On-Chip, όπως επίσης η κάρτα γραφικών (GPU), η μνήμη RAM, οι controllers των θυρών εξόδου/εισόδου, η διαχείριση ενέργειας και ο ίδιος ο πομποδέκτης τηλεφωνίας συν τα Wi-Fi, Bluetooth, GPS κλπ.

Ας περάσουμε όμως από το γενικό στο ειδικό, μιλώντας συγκεκριμένα για τους σύγχρονους επεξεργαστές που βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας στα smartphones και τα tablets της εποχής.
Ποιες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον χώρο;

ARM
Πρώτη από όλες, η ARM. Πρόκειται ίσως για την σημαντικότερη εταιρεία στον χώρο της κατασκευής επεξεργαστών μετά την Intel, με την ιστορία της να ξεκινά πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Σε αντίθεση με την Intel, προτίμησε να επενδύσει στους RISC και όχι τους CISC επεξεργαστές, δημιουργώντας έτσι σύνολα που βρίσκουν μεγαλύτερη εφαρμογή σε συσκευές χαμηλών απαιτήσεων και μικρού μεγέθους (σας θυμίζει κάτι;). Αρκεί να αναφέρουμε ότι το 2009 περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές ARM. Παρ’ όλα αυτά, η ίδια η ARM δεν κατασκευάζει CPU για τα σύγχρονα smartphones, αλλά αδειοδοτεί τρίτους κατασκευαστές επιτρέποντας τους να χρησιμοποιούν τα σχέδια της και να τα τροποποιούν κατά το δοκούν.
Qualcomm
Μια από τις εταιρείες που έχουν άδεια χρήσης των αρχιτεκτονικών ARM είναι η Qualcomm. Σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες, η Qualcomm δεν χρησιμοποιεί αυτούσια τα σχέδια των ARM, αλλά δημιουργεί δικές της αρχιτεκτονικές πάνω στις οποίες βασίζει τους επεξεργαστές που κατασκευάζει και πουλάει.
Τέτοιο παράδειγμα είναι η αρχιτεκτονική Scorpion και ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon (Scorpion), ο οποίος βασίστηκε στο “πάτωμα” του ARM Cortex-A9, αλλά διέφερε σημαντικά από αυτόν ως προς την απόδοση και την κατανάλωση. Πρόσφατα η Qualcomm κυκλοφόρησε την επόμενη γενιά επεξεργαστών της με το όνομα Krait. Οι Krait βασίζονται στο νέο πρότυπο ARM Cortex-A15, γεγονός που τους μετατρέπει ταυτόχρονα σε πολύ πιο ισχυρούς και λιγότερο ενεργοβόρους. Σύμφωνα με τις αναλύσεις των “ειδικών”, η απόδοση τους δεν είναι τόσο καλή όσο των Cortex-A15, όμως κατάφεραν και κυκλοφόρησαν σχεδόν έξι μήνες νωρίτερα κερδίζοντας ήδη μεγάλο κομμάτι της αγοράς.
Σε κάθε περίπτωση, οι τετραπύρηνοι Qualcomm Snapdragon S4 Pro είναι αυτή τη στιγμή οι ισχυρότεροι επεξεργαστές της αγοράς, με τους διπύρηνους Snapdragon S4 να ακολουθούν κατά πόδας, κερδίζοντας σε απόδοση ακόμα και τετραπύρηνους της προηγούμενης γενιάς (Exynos 4…, TI Omap 44..)
Qualcomm Snapdragon dev platform
Texas Instruments
H TI αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη, η οποία κατάφερε πέρυσι με την γενιά TI Omap 4460 να εντυπωσιάσει. Σε αντίθεση με την Qualcomm, η TI αργεί χαρακτηριστικά να παρουσιάσει νέα μοντέλα επεξεργαστών, αλλά όταν πλέον το κάνει, αυτά είναι τα αποδοτικότερα της αγοράς. Μέχρι στιγμής δεν έχει να επιδείξει κάποιο σύνολο με αρχιτεκτονική νέας γενιάς, όμως αρκετές εταιρείες την εμπιστεύονται για συσκευές χαμηλότερου κόστος. Χαρακτηριστική είναι η χρησιμοποίηση του διπύρηνου TI Omap 4470 από το νέο Kindle Fire HD.
Ο TI Omap 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις, καλή κατανάλωση και χαρακτηριστικά όπως διασύνδεση μέσω USB 3.0. Θα βασίζεται σε δύο πυρήνες Cortex-A15 και σύμφωνα με τα πρώτα benchmarks θα ανταγωνίζεται στα ίσα τους τετραπύρηνους Snapdragon S4 Pro.
Update: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Texas Instruments παρατάει την αγορά των smartphones και των tablets.
NVIDIA
H NVIDIA μπήκε σχετικά πρόσφατα στο χορό των επεξεργαστών για φορητά συστήματα. Το ενδιαφέρον προέκυψε λόγω της μεγάλης εμπειρίας της εταιρείας σε κατασκευή πολυπύρηνων GPUs και της ανάγκης για επέκταση σε νέες αγορές.
Ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας ήταν ο Tegra 2, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε αρκετά smartphones της εποχής όπως το LG Optimus 2Χ, αλλά η σημαντικότερη επιτυχία προέκυψε με τον NVIDIA Tegra 3. Βασιζόμενης στην αρχιτεκτονική ARM Cortex-A9, ο Tegra 3 έγινε ο πρώτος τετραπύρηνος επεξεργαστής για mobile συσκευές και κέρδισε τεράστιο μερίδιο της αγοράς. Με την χρήση ενός πέμπτου ανεξάρτητου και αργού πυρήνα, ο Tegra 3 κατάφερε να κρατάει σχετικά χαμηλά την κατανάλωση ισχύος χωρίς να χάνει σε απόδοση.
Ο NVIDIA Tegra 4 αναμένεται να παρουσιαστεί στο πρώτο τρίμηνο του 2013, κάνοντας χρήση τεσσάρων πυρήνων ARM Cortex-A15 και ενός ακόμα πέμπτου βοηθητικού Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ονόματα των επεξεργαστών της NVIDIA προέρχονται από γνωστούς υπερήρωες (Superman (Kal-El), Batman (Wayne), Jean Grey (Grey), Wolverine (Logan), and Iron Man (Stark)).
Samsung
Παρά το γεγονός ότι η Samsung μπήκε πρόσφατα στην διαδικασία να σχεδιάσει τον δικό της custom επεξεργαστή, τα αποτελέσματα είναι εξ’ αρχής εξαιρετικά. Ο Samsung Exynos χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Samsung Galaxy S του 2010 και πλέον αποτελεί την βασική επιλογή της κορεάτικης εταιρείας για τα δικά της flagship κινητά. Ο σημερινός Exynos 4412 βασίζεται σε τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A9 και καταφέρνει να κερδίζει τον ανταγωνισμό σε επιδόσεις, ενώ ο επόμενης γενιάς Exynos 5250 θα βασίζεται σε δύο πυρήνες ARM Cortex-A15.
Εκτός από την ίδια τη Samsung, η Meizu είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους επεξεργαστές, όμως μέχρι στιγμής δραστηριοποιείται στην αγορά της Κίνας αποκλειστικά.
Samsung Exynos 5
Apple
Μέχρι πρότινος η Apple σχεδίαζε τους δικούς της επεξεργαστές, αλλά βασιζόταν στην αρχιτεκτονική της ARM. Με τον Α6 τα πράγματα άλλαξαν και η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία μετά την Qualcomm, που σχεδίασε δική της παραλλαγή του Cortex-A15, θέλοντας να προλάβει τον ανταγωνισμό και να δημιουργήσει ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο σύστημα.
Οι πρώτες μετρήσεις δικαιώνουν την επιλογή της, αφού ο Apple A6 τα καταφέρνει περίφημα και σε επιδόσεις και σε κατανάλωση.
Intel
Πρωτάρα στην αγορά των mobile επεξεργαστών, αλλά με τεράστια εμπειρία στα desktop/laptop μηχανήματα, η Intel μοιάζει έτοιμη να κάνει σύντομα το μεγάλο βήμα προς τους πολυπύρηνους επεξεργαστές. Μπορεί μόλις πρόσφατα να παρουσίασε μαζί με την Motorola το RAZR i με δικό της μονοπύρηνο επεξεργαστή στα 2GHz, αλλά σύντομα θα τη δούμε να επανέρχεται με περισσότερα μοντέλα δύο και παραπάνω πυρήνων.

Η σημερινή εικόνα της αγοράς
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παλαιά και την καινούργια εποχή. Οι επεξεργαστές που βασίζονταν στο προηγούμενο πρότυπο ARM Cortex-A9 μας αποχαιρετούν και όλο και περισσότεροι που βασίζονται στο ARM Cortex-A15 θα παρουσιάζονται.
best-smartphones-2012
Μέχρι στιγμής στη νέα γενιά βασίζονται ο Apple A6 και οι Qualcomm Snapdragon S4 (dual-core) και S4 Pro (quad-core), γεγονός που αποδεικνύεται και μέσα από τα benchmarks μεταξύ των νέων συσκευών που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Τα αποτελέσματα των iPhone 5 και LG Optimus G σε αυτά είναι κορυφαία, με το πρώτο να δείχνει τις αρετές του iOS στο θέμα της διαχείρισης του browsing και της JavaScript και το δεύτερο να κερδίζει με κάτω τα χέρια σε τομείς όπως η επεξεργαστική ισχύς και τα γραφικά. Θα πρέπει εδώ να λάβουμε υπόψη μας, ότι οι συγκρίσεις των benchmarks ανάμεσα σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα δεν είναι πάντα αξιόπιστες, αφού το ίδιο το σύστημα διαχειρίζεται διαφορετικά παρόμοιες καταστάσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι γεγονός ότι η νέα γενιά Cortex-A15 και οι παραλλαγές της (Krait) προσφέρουν τόσο μεγαλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το παρελθόν, που ακόμα και διπύρηνα σύνολα όπως το Sony Xperia T μπορούν να ξεπερνούν σε συγκεκριμένα benchmarks τετραπύρηνα όπως τα HTC One X και Samsung Galaxy S III.
H έλευση του Android 4.1 Jelly Bean τέλος, αναμένεται να αυξήσει την επίδοση των πολυπύρηνων επεξεργαστών, καθώς το ίδιο το λειτουργικό έχει παραμετροποιηθεί με τρόπο που ευνοεί την παράλληλη χρήση τους. Κάτι αντίστοιχο ευελπιστεί να κάνει και η Microsoft με τα νέα Windows Phone 8 και την υποστήριξη τους σε πολυπύρηνες επεξεργαστές.
Όπως και να’ χει πάντως, τα σκορ στα benchmarks δεν λένε πάντα την αλήθεια και αυτό που θα πρέπει να εξετάζει κάθε υποψήφιος αγοραστής είναι η ταχύτητα σε καθημερινές εργασίες όπως το browsing και η γενικότερη εμπειρία χρήσης.

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger