E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μερκελ: "Δικαιουνται να διαδηλωνουν οι Ελληνες. Εγω περιμενα 34 χρονια για να διαμαρτυρηθω"

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012


Μιλώντας στο συνέδριο των κυβερνητικών της εταίρων, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), η Άγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στις διαδηλώσεις με τις οποίες έγινε δεκτή στην χώρα μας, αναγνώρισε το δικαίωμα των Ελλήνων να διαδηλώνουν, καθώς όπως τόνισε, η ίδια περίμενε "34 χρόνια" για να διαμαρτυρηθεί.
Την ίδια ώρα οι δύσπιστοι εταίροι της καγκελαρίου δείχνουν πλέον πρόθυμοι να βάλουν "νερό στο κρασί τους" για την Ελλάδα.
Τα μέλη του κόμματος CSU, ντυμένα με τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες, επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στην Μέρκελ η οποία προσπάθησε να αποφύγει να μιλήσει για την Ελλάδα και επέλεξε να εξαπολύσει επίθεση στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το μεγάλο αντίπαλό της στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κέρδισε ωστόσο τις επευφημίες των συνέδρων όταν ανέφερε ότι οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας κατά την επίσκεψή της στην χώρα μας, άσκησαν το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, στα πλαίσια των αξιών και των ελευθεριών που καθιστούν σπουδαία την Ευρώπη.
"Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ. Πώς να παραπονεθώ επειδή οι άνθρωποι διαμαρτύρονται;", διερωτήθηκε, αναφερόμενη στα χρόνια που έζησε στην Ανατολική Γερμανία, πριν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.
Το ταξίδι της Μέρκελ στο Μόναχο, για να συναντηθεί με τους Βαυαρούς κυβερνητικούς εταίρους της, άλλες εποχές θα έμοιαζε με βόλτα στη φωλιά του λιονταριού. Κι αυτό γιατί συχνά η προσέγγιση της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στην κρίση της Ευρωζώνης κλίνει προς τον ευρωσκεπτικισμό.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πάντως φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει τους δύσπιστους εταίρους ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να επιτύχει τους επώδυνους δημοσιονομικούς στόχους της.

http://news247.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger