Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ρέμος, Κοκκίνου, Μακρόπουλος και πολλά γνωστά πρόσωπα στο κλιπ του Βασίλη Καρρά...Δείτε το!

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013


Παρέλαση επωνύμων στο νέο βίντεο κλιπ του μεγάλου Βασίλη Καρρά! Αγαπάω τα λάθος άτομα τραγουδάει και μαζί του πολλοί καλλιτέχνες της SPICY και πρόσωπα της τηλεόρασης!

Ο Αντώνης Ρέμος, η Αγγελική Ηλιάδη, η Έλλη Κοκκίνου, ο Νίκος Μακρόπουλος, η Ελισάβετ Σπανού, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Λευτέρης Πανταζής, ο Παντελής Παντελίδης, σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες της SPICY, αλλά και άλλοι, βρέθηκαν στο νέο βίντεο του Βασίλη Καρρά!

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και ο τρελός φαν του τραγουδιστή, Δημήτρης Ουγγαρέζος, αλλά και η Σάσα Σταμάτη, η οποία δίνει τη δική της πινελιά στο γύρισμα!

Δείτε το βίντεοκλίπ!


9χρονες φίλες βρήκαν το θάνατο χέρι- χέρι

Μια πραγματικά τραγική ιστορία έρχεται στην επιφάνεια της δημοσιότητας, από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στην Οκλαχόμα. Η Αντόνια Καντελαρία και η Εμιλι Κόνατζερ ήταν αχώριστες φίλες από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν.

Περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους μαζί και στο σχολείο κάθονταν δίπλα- δίπλα. Ήταν τόσο δεμένες που οι διασώστες τις βρήκαν νεκρές πιασμένες χέρι-χέρι κάτω από τα ερείπια του σχολείου τους Plaza Towers Elementary. Τα δύο άτυχα κοριτσάκια έμειναν δεμένες μέχρι την τελευταία στιγμή...

Η μητέρα της Αντόνια, Μπράντι Καντελαρία, με σπασμένη φωνή μίλησε στον αμερικανικό Τύπο τονίζοντας ακριβώς αυτό: τη φιλία των δύο παιδιών.

«Για εμάς είναι σημαντικό και μας απαλύνει τον πόνο ότι μέχρι το τελευταίο λεπτό βρίσκονταν μαζί. Είμαι σίγουρη ότι έδιναν κουράγιο η μία στην άλλη. Ήταν αχώριστες», δήλωσε.

Η αδελφή της Αντόνια, η 10χρονη Τρίνιτι, βρισκόταν και εκείνη στο σχολείο όταν ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε, όμως, κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια, χάρη στον πατέρα της, ο οποίος βοήθησε και άλλα παιδάκια να σωθούν, ενώ αναζητούσε τα παιδιά του.

Η Λούσι, η μικρότερη αδελφή της Εμιλι Κόνατζερ είχε την ίδια τύχη με την Τρίνιτι: κατάφερε να σωθεί και να επιστρέψει στους γονείς της.

Η μητέρα της Εμιλι, Κρίστεν Στρίκλαντ Κόνατζερ, μοιράστηκε τον πόνο της μέσω Διαδικτύου, γράφοντας: «Το μωρό μας δεν τα κατάφερε. Ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την συμπαράσταση και την υποστήριξη. Ελπίζω να ξυπνήσω αύριο και να την δω να χοροπηδάει γύρω μου και να γελάει. Ξέρω, όμως, ότι είναι στον παράδεισο και χαμογελάει. Μωρό μου ξέρω ότι είσαι με τους αγαπημένους σου μονόκερους απόψε. Να κοιμηθείς καλά άγγελέ μου».


Απίστευτο! Αλιγάτορας πεθαίνει μετά από επίθεση σε ηλεκτροφόρο χέλι!


Απίστευτο βίντεο! Αλιγάτορας πεθαίνει μετά από επίθεση σε ηλεκτροφόρο χέλι!
Αυτή τη φορά η λεία του τον σκότωσε!

Δείτε το βίντεο… 



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το νέο ΚΟΡΙΤΣΙ διάσημου ΗΘΟΠΟΙΟΥ είναι... ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ! (Ποιος είναι ο ΤΥΧΕΡΟΣ;)


Ο έρωτας χρόνια και επάγγελμα δεν κοιτά... Αυτό συνέβη και στην περίπτωση που η σύντροφο είναι πορνοστάρ και τρελά ερωτευμένη με τον Charlie Sheen! Μια μικρή και τριανταφυλλένια πορνοστάρ είναι η εικονιζόμενη φιλενάδα του "άσωτου" ηθοποιού Charlie Sheen. Όσοι έχουν δει τα ερωτικά βιντεάκια της Georgia Jones στο διαδίκτυο σαφέστατα ζηλεύουν τον 47χρονο Αμερικανό ηθοποιό και σταρ της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Two and a Half Men». Η καλή του εργάζεται νυχθημερόν στη βιομηχανία ερωτικών ταινιών και το κορίτσι κάνει ό,τι μπορεί για να καταξιωθεί - όπως και προηγούμενες φιλενάδες του Τσάρλι που έχει αδυναμία στον ... κλάδο! Ξεκίνησε την καριέρα της στα 19, προτιμάει τα κορίτσια και το bondage και από το 2007 έχει εμφανιστεί σε περίπου 40 φιλμάκια. Η τελευταία της φωτογράφηση είναι γυμνή πλην όμως ασπρόμαυρη και καλλιτεχνική!


ΣΟΚ: Πατέρας αυτοκτόνησε όταν τον κατηγόρησαν ότι ήταν παιδεραστής



Ο 48χρονος πατέρας Steven Rudderham, έζησε τραγικές στιγμές όταν το όνομά του, η διεύθυνσή του και η φωτογραφία του δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο με την κατηγορία ότι ήταν παιδεραστής...

Μέσα σε 15 λεπτά το μήνυμα με την κατηγορία έκανε το γύρο του διαδικτύου και πολλοί άρχισαν να τον απειλούν στο Facebook.

Τρεις μέρες αργότερα ο άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος σε νεκροταφείο στην πόλη Hull της Βρετανίας.

Η κόρη του, Bethany Beaumont, 19 ετών, λέει με δάκρυα στα μάτια ''Σκότωσαν έναν αθώο άνδρα''.

Η μητέρα του Carol Matthews ζητά να τιμωρηθούν όσοι έσπειραν τις φήμες ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα.

Στην κατοχή του άνδρα βρέθηκε ένα usb στικάκι με πληροφορίες για όσους τον απειλούσαν. Στις έρευνες δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του.

Η μυξοπαρθένα του Μπέρβελι Χιλς τα πέταξε όλα στα 40 της!


Έγινε γνωστή μέσα από το «Μπέρβελι Χιλς», τη σειρά που τη δεκαετία του ’90 σάρωσε στις τηλεθεάσεις, ως Ντόνα. Ή αλλιως η παρθένα της παρέας που δεν ήθελε με τίποτα να κάνει σεξ, μέχρι να γνωρίσει τον πρίγκιπα και να παντρευτεί. Και γενικά η ζωή της Τόρι Σπέλινγκ ήταν αρκετά μαζεμένη. Ελάχιστες σέξι φωτογραφήσεις και low profile, η star του Χόλιγουντ έδειχνε μια ήρεμη νοικοκυρά που απολάμβανε τα πλούτη της. 
Ότι όμως δεν έδειξε τα περασμένα χρόνια, η 40χρονη celebrity αποφάσισε να τα δείξει τώρα. Η Σπέλινγκ από τη μία έπαιζε με τα παιδιά της και από την άλλη παραλίγο να της φύγει το πάνω μέρος από το μπικίνι της αποκαλύπτοντας το πλούσιο στήθος της. Τελικά η ηθοποιός το… έσωσε τελευταία στιγμή, αν και μετά παραδέχθηκε ότι έκανε πλάκα στον φωτογραφικό φακό. 


Ανέκδοτο: Γυναίκα μου Σάρα είσαι εδώ;


Πατέρας: Γυναίκα μου Σάρα είσαι εδώ; 
Σάρα (κλαίγοντας): Ναι, άντρα μου. 

Πατέρας: Γιε μου Ιακώβ είσαι εδώ; 
Ιακώβ (φανερά συγκινημένος): Ναι, πατέρα. 

Πατέρας: Μικρή μου θυγατέρα Ιουδίθ, είσαι εδώ; 
Ιουδίθ: (απαρηγόρητη): Ναι, πατέρα, είμαι κοντά σου. 

Πατέρας: Και εσύ στερνοπούλι μου Ααρών, είσαι εδώ: 
Ααρών (με αναφιλητά): Ναι, πατέρα. 

Πατέρας: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ;

Χρυσή Αυγή: “Κότα” και “σταφιδιασμένη” η Έλλη Στάη!



Για φέουδο της κυβέρνησης κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή αναφερόμενη στην κρατική τηλεόραση και επιτίθεται με απίστευτες εκφράσεις κατά της παρουσιάστριας Έλλης Στάη. Αφορμή η μη πρόσκληση μελών της Χρυσής Αυγής στη ΝΕΤ. 

Η παρουσιάστρια της ΝΕΤ δέχεται μέσω άρθρου απίστευτη επίθεση με χαρακτηρισμούς όπως
“μπεμπεκίζουσα”, “κότα” και “σταφιδιασμένη”

Δείτε ολόκληρο το κείμενο:
Ανέκαθεν η κρατική τηλεόραση αποτελούσε φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ειδήσεις παρουσιαζόντουσαν όπως βόλευε το κυβερνών κόμμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναλογικά, είχαν λιγότερο χρόνο παρουσίασης. Ώσπου ήρθε η είσοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο κοινοβούλιο για να γκρεμίσει κάθε ψευδαίσθηση ισονομίας, πλουραλισμού και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, η οποία πιθανόν να είχε μείνει σε κάποιους Πολίτες. Εδώ και αρκετό καιρό, τόσο τα δελτία ειδήσεων όσο και οι ενημερωτικές εκπομπές των τριών κρατικών καναλιών δεν κρατούν το παραμικρό πρόσχημα, σ’ ότι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η παρουσίασή της δεν γίνεται με τον ουδέτερο και ουσιαστικά απολίτικο τρόπο που συμβαίνει με τα άλλα κόμματα. Δεν υπάρχει η ψυχρή παράθεση μιας κομματικής ανακοίνωσης ή η συνηθισμένη παρουσίαση μιας πολιτικής εκδήλωσης. Όχι, στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης αυτό που ισχύει είναι ο μονόλογος λάσπης και κατασυκοφάντησης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης παίρνουν προσωπική θέση χαρακτηρίζοντας με τον πλέον αρνητικό τρόπο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ξεπερνώντας σε αθλιότητα ακόμη και τα ιδιωτικά ΜΜΕ των «βαρόνων» της διαπλοκής.

Το βράδυ της Δευτέρας το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη, για μια ακόμη φορά ξεχείλισε από τον βόθρο της παραπληροφόρησης και της εμπάθειας. Η μπεμπεκίζουσα (παρότι κοντεύει τα 60) Στάη με απέριττο θράσος και αναίδεια «ανέλυε» την... απρεπή συμπεριφορά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μιλούσε για "νεοναζιστική" ακροδεξιά και φυσικά σε μια αποθέωση της «δημοκρατικής υποκρισίας», δεν κάλεσε (ως συνήθως) κάποιον εκπρόσωπό μας, για το αυτονόητο, να ακουστεί δηλαδή και η άποψή μας. Αντιθέτως, κάλεσε και «ενισχύσεις», προκειμένου να διοχετευθεί ακόμη περισσότερο μίσος και χολή εναντίον όχι μόνο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά και εις βάρος του παραπάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες που, αποδεδειγμένα, εμπιστεύονται, στηρίζουν και ενισχύουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Οι ενισχύσεις, λοιπόν, ήρθαν στο πρόσωπο της δημοσιογράφου Μαριάννα Πυργιώτη (άλλη και αυτή…).

Κατακρεουργώντας κάθε έννοια πλουραλισμού οι δυο κυράτσες έκαναν ανταλλαγή υποτιμητικών και υβριστικών σχολίων για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σχόλια που δεν έκαναν ποτέ για την κωλοτούμπα του Σαμαρά, την συσσώρευση κλεφτών και απατεώνων στο ΠΑΣΟΚ, την αλλοπρόσαλλη στάση των κομμάτων της αριστεράς. «Κότες», όχι μόνο οι εν λόγω κυρίες αλλά όλο το υπαλληλικό δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ, το οποίο ξέρει να απεργεί μόνο για τα συντεχνιακά του δικαιώματα και όχι να παρουσιάζει όλες τις απόψεις. Η σταφιδιασμένη Στάη, αλλά και τα υπόλοιπα καθεστωτικά φερέφωνα της κρατικής τηλεόρασης, θα έπρεπε αν δεν σέβονται τον εαυτό τους και την (υποτιθέμενη) υπόληψή τους να σεβαστούν τουλάχιστον τους Έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους για να έχουν αντικειμενική και ισότιμη πληροφόρηση και όχι ένα δίκτυο προπαγάνδας εναντίον ενός και μόνο κόμματος.
Υ. Γ. Η εμπάθεια και η παραπληροφόρηση εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν περιορίστηκε, φυσικά, μόνο στα κρατικά κανάλια, αυτές τις ημέρες. Και στα ιδιωτικά, ο κεντρικός παρουσιαστής μαζί με πανελίστες, «ανέλυαν», «το φαινόμενο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», απουσία εννοείται κάποιου εκπροσώπου, κάνοντας ακόμη μια φορά πράξη το ότι η "δημοκρατία" ανήκει στους "δημοκράτες"!

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων και η Τζάνετ Τζάκσον!



Ήταν το δεύτερο πιο γνωστό όνομα από τη μαγική οικογένεια Τζάκσον – φυσικά πίσω από τον αδερφό της Μάικλ Τζάκσον. Εντυπωσιακή εμφάνιση, μαγική φωνή, η Τζάνετ Τζάκσον είχε τα πάντα για να γίνει μια star. Και τα κατάφερε μια χαρά, καθώς στις δεκαετίας ’80 και ’90 ήταν ένα pop idol. Και όπως φαίνεται η πορεία της τότε ήταν αρκετή για να της χαρίσει μια άνετη ζωή – για πάντα! 
Τι κι αν η 47χρονη τραγουδίστρια δεν έχει κυκλοφορήσει νέο δίσκο από το 2008; Τι κι αν δεν έχει παίξει σε ταινία τα τελευταία 3 χρόνια; Όπως έγινε γνωστό η Τζάκσον μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων! Σύμφωνα με τους ειδικούς στην μέχρι τώρα καριέρα της, η Τζάνετ έχει βγάλει 458 εκ. από περιοδείες, 304 εκ. ως ηθοποιός, 260 εκ. από τα άλμπουμ της και πάνω από 80 εκ. από χορηγούς και διαφημίσεις. 
Πάντως και τόσα να μην είχε καταφέρει, η Τζάκσον δεν θα αντιμετώπιζε κάποιο οικονομικό πρόβλημα. Βλέπεις από το 2012 είναι παντρεμένη με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία από το Κατάρ Γουισάμ Αλ Μάνα. Δηλαδή, δεν λες ότι πεινάνε στο σπίτι τους…

http://www.koolnews.gr

Καβάλα πάει στο άλογο...(sexy candid camera)

Ωραίο σπορ η ιππασία

Πίνετε από πλαστικά μπουκάλια; Διαβάστε και ξανασκεφτείτε το!


Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;...

Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός; Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση; Λοιπόν κάνετε λάθος.

Ο αριθμός φανερώνει τη χημική ουσία από την οποία αποτελείται το πλαστικό
1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού. Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.

Η Carmen Electra σκανδαλίζει τα Αραβικά Εμιράτα με το καυτό μαύρο μαγιουδάκι της!!! (PHOTOS)


Παραμένει «καυτή» και εξαιρετικά σέξι. Ο λόγος για την Κάρμεν Ιλέκτρα, την αλλοτινή ναυαγοσώστρια του Baywatch, που εμφανίστηκε με ένα μπικίνι στην παραλία του Ντουμπάι, και όλα τα βλέμματα είχαν «καρφωθεί» επάνω της. Η 41χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός έδειξε το υπέροχο κορμί της, ενώ βρίσκεται στο Ντουμπάι καθώς θα παρουσιάσει μουσική εκπομπή με την DJ Κατερίνα στο Κλαμπ Cavalli. Πρόσφατα μίλησε για την επιθυμία της να αποκτήσει οικογένεια ακόμη και να υιοθετήσει. «Μέχρι σήμερα η δουλειά ήταν η προτεραιότητά μου, αλλά σκέφτομαι σοβαρά την υιοθεσία. Αγαπώ τα παιδιά. Πιστεύω ότι θα είμαι μία καλή και σταθερή μαμά».








Aυτοί είναι οι Έλληνες μέλη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Όλα τα ονόματα των μελών


Οι πληροφορίες για την φετινή Σύνοδο της Λέσχης Bilderberg βγαίνουν με το σταγονόμετρο. 
Σύμφωνα με αυτά η Σύνοδος του Club Bilderberg για το 2013 θα γίνει στο πολυτελές Grove Hotel έξω από το Watford, στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 ως τις 9 Ιουνίου.
Η επιλογή της Αγγλίας δεν έγινε καθόλου τυχαία σε μια συγκυρία που αυξάνονται οι ανησυχίες για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση.
Πρόσφατα μάλιστα οι επικεφαλής κάποιων εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων του ιδρυτή της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον και του επικεφαλής της WPP Group, Μάρτιν Σόρελ, με ανοικτή επιστολή τους, προς τους Financial Times την Τετάρτη, προειδοποίησαν τον Βρετανό πρωθυπουργό για τους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν για τις επιχειρήσεις της Μεγάλης Βρετανίας, εάν ο Ντέιβιντ Κάμερον, προτίθεται να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην επιστολή, που υπογράφεται από 10 ακόμη κορυφαίους επιχειρηματίες αναφέρεται ότι η μεταρρύθμιση της Ε.Ε είναι επείγουσα ανάγκη, αλλά η Βρετανία πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μην προκαλέσει μια πιθανή επαναδιαπραγμάτευση των μελών της.
«Εάν καλέσετε μια τέτοια κίνηση σε αυτές τις συνθήκες θα ετίθετο σε κίνδυνο η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δημιουργηθεί ζημιά και αβεβαιότητα για τις βρετανικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι το τελευταίο που θα ήθελαν οι επιχειρήσεις από τον πρωθυπουργό», αναφέρεται στην επιστολή. Την ανοικτή επιστολή προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, υπογράφουν επίσης ο επικεφαλής του ομίλου ανθρακωρυχείων Rio Tinto, ο πρόεδρος της British Telekom και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Ο Κάμερον αψηφώντας τον ευρωσκεπτικισμό που αυξάνεται μεταξύ των Βρετανών ψηφοφόρων, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αναδιοργανώσει τη σχέση της Βρετανίας με τις Βρυξέλλες και αναμένεται να εκθέσει τις προθέσεις του σε μια ευρωπαϊκού περιεχομένου ομιλία του, αργότερα αυτό το μήνα. Την Τρίτη, η Ιρλανδία, η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους επόμενους έξι μήνες, κάλεσε τη Βρετανία να μην αντιδικήσει και να μην πιέσει για την αλλαγή στη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τους μυημένους η απόφαση του Κάμερον να ανακαινίσει το θέμα αντανακλά την διάθεση των ΗΠΑ να στριμώξει ακόμη περισσότερο την Γερμανία, τη Μέρκελ και κυρίως το ευρώ.
Οι Αμερικανοί δείχνουν αποφασισμένοι να ξεμπερδεύουν με το ευρώ και το παιγνίδι αγριεύει επικίνδυνα. Αν σκεφθεί κανείς ότι το Σεπτέμβριο η Μέρκελ έχει εθνικές εκλογές και κινδυνεύει να εξαναγκασθεί σε συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα.
Το σενάριο μάλιστα να έλθει δεύτερη και να χάσει την καγκελαρία δεν είναι απίθανο.
Σ” αυτό το φόντο με την παγκόσμια οικονομία σε κινούμενη άμμο η Σύνοδος του 2013 αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον.
Οι διοργανωτές της Συνόδου θέλουν και τον Γιάννη Στουρνάρα ανάμεσα στους συμμετέχοντες μια και ο ρόλος της Ελλάδας είναι κομβικός σε περίπτωση που ισχύει το σενάριο του Mr Dax για την συνομωσία των ΗΠΑ εναντίον του ευρώ. Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ήταν ο δημιουργός της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δείτε ποιοι Έλληνες έχουν συμμετάσχει διαχρονικά σε συσκέψεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ:
· Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.
· Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος καί Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
· Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.
· Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.
· Βαρβιτσιώτης Θωμάς (2008). Συνιδρυτής καί πρόεδρος στήν V+O Communication (μέλος του ΣΕΒ, είναι ηγετική ελληνική, ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).
· Βερεμής Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( “Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί “Εξωτερικής Πολιτικής).
· Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.
· Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ισόβιο μέλος τής λέσχης)
· Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.
· Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.
· Καραμανλής Κώστας (1998). Αρχηγός τής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).
· Καρράς Κώνσταντινος (1993, 1994, 1995, 1996, 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
· Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
· Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στό Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.
· Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009). Πρόεδρος καί μέλος τού συμβουλίου, των θυγατρικών εταιριών τού S&B group.
· Κωστόπουλος Ιωάννης (1993). Πρόεδρος στην Τράπεζα Πίστεως.
· Λιβανός Γεώργιος (1993). Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.
· Μάνος Στέφανος (1993, 2001). Υπουργός Οικονομικών. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.
· Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.
· Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.
· Πάγκαλος Θεόδωρος (1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σοσιαλιστικό κομμα. Υπουργός Εξωτερικών.
· Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.
· Παπαθανασίου Ιωάννης (2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
· Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011). Υπουργός Οικονομίας.
· Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.
· Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
· Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος).
· Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
· Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.
· Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας, ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).
· Τσουκάλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( “Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί “Εξωτερικής Πολιτικής).
· Χαρδούβελης Γκίκας (2011). Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank.
troktiko.eu

ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!! Δεν άφησε τίποτα στη φαντασία η Irina Shayk με το τρύπιο φόρεμα στις Κάννες!!! (PHOTOS)



Μια ακόμη εμφάνιση που έκοψε την ανάσα πραγματοποίησε η Irina Shayk στο κόκκινο χαλί των Καννών!

Η φιλενάδα του Ronaldo έδωσε το «παρών» στην πρεμιέρα της ταινίας «All Is Lost» και άφησε τους πάντες άφωνους με τη διάφανη μάξι μαύρη τουαλέτα της.

Καλύπτοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα η Ρωσίδα καλλονή χάρισε στο φακό το πιο λαμπερό της χαμόγελο αλλά και τις πιο σέξι της πόζες!











www.protothema.gr

Μητέρα έκανε... στρiπτίζ σε συνάντηση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων



Η 24χρονη μητέρα μάλλον έχει μια άλλη ιδέα για τις συναντήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων...

Η νεαρή μητέρα πήγε στο σχολείου του παιδιού της στη Νέα Υόρκη και ξαφνικά άρχισε να χορεύει και να γδuνεται!

Η αστυνομία κλήθηκε στο North Albany Academy το πρωί της Παρασκευής και συνέλαβε τη γυναίκα.

Η Aydrea Meaders ακόμα κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Αυτή είναι η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ... που έχει κάνει χιλιάδες ανθρώπους να δακρύσουν...



Μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις...

Αυτό λέει ο θυμόσοφος λαός μας...

Στη δική μας περίπτωση, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα... 


www.briefingnews.gr

Πως να γίνουμε χαρούμενοι και δημιουργικοί


Σύμφωνα με την Λογο-θυμική θεραπεία του Albert Ellis στη ρίζα των ψυχολογικών μας προβλημάτων κρύβονταικάποιες βαθιά ριζωμένες αρνητικές πεποιθήσεις.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε αρνητικά αισθήματα έντονου και παρατεταμένου άγχους, ενοχής, κατωτερότητας, ζήλιας και εξάρτησης με την εκμάθηση περισσότερο ορθολογικών τρόπων αντιμετώπισης της ζωής, αξιολόγησης του εαυτού μας και των άλλων.
Για να αμφισβητήσουμε και να ανατρέψουμε τις αρνητικές μας πεποιθήσεις μπορούμε να υποβάλλουμε στον εαυτό μας τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Υπάρχει καμιά πραγματική ένδειξη (απόδειξη) ότι αυτή η πεποίθηση είναι αληθινή;
2. Ποιες ενδείξεις (αποδείξεις) υπάρχουν ότι αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη;
3. Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί αν εγκαταλείψεις αυτή την πεποίθηση;
4. Ποιο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να σου συμβεί αν εγκαταλείψεις αυτή την πεποίθηση;
Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τις βασικές αρνητικές πεποιθήσεις που βρίσκονται συνήθως στη ρίζα των αρνητικών μας αισθημάτων και τις αντίστοιχες θετικές πεποιθήσεις με τις οποίες θέλουμε να τις αντικαταστήσουμε για να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι και δημιουργικοί.
Αλλαγή των αρνητικών πεποιθήσεων σε θετικές
Αρνητικές πεποιθήσεις
Θετικές πεποιθήσεις
Περιμένω να με αγαπούν και να με επιδοκιμάζουν όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφομαι.
Είναι σημαντικό να με αγαπούν και να με επιδοκιμάζουν αλλά μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς αυτό.
Για να αξίζω ως άνθρωπος πρέπει πάντοτε να πετυχαίνω σε όλα και να μην κάνω λάθη.
Προσπαθώ όσο μπορώ χωρίς να καταπιέζομαι. Σέβομαι τον εαυτό μου ανεξάρτητα από το πόσο αποδίδω.
Όποιος κάνει λάθη θα πρέπει να τιμωρείται.
Είναι αναπόφευκτο να κάνω λάθη.
Είναι τρομερό να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως θα ήθελα.
Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι τα πράγματα θα είναι όπως τα θέλω.
Τα άσχημα συναισθήματα που νιώθω οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως: οι άλλοι, η κοινωνία, οι περιστάσεις. Έτσι δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξω αυτό που αισθάνομαι
Δεν μπορώ να ελέγξω όλες τις καταστάσεις. Όμως μπορώ κάθε φορά να κάνω το καλύτερό μου. Σκέπτομαι αισιόδοξα και ενεργώ δυναμικά. Έτσι αλλάζω προς το καλύτερο τις συνθήκες της ζωής μου.
Όταν μου συμβαίνει κάτι δυσάρεστο είναι φυσικό να ανησυχώ και να το έχω συνέχεια στο μυαλό μου.
Η ανησυχία δεν μπορεί να βελτιώσει τις καταστάσεις. Αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και αποδέχομαι φιλικά αυτό που δεν μπορώ να αλλάξω.
Θα περάσω καλύτερα αν αποφεύγω να αντιμετωπίσω με υπευθυνότητα τα προβλήματά μου.
Αν δεν αντιμετωπίσω υπεύθυνα τα προβλήματά μου δεν πρόκειται να λυθούν από μόνα τους.
Χρειάζομαι οπωσδήποτε δίπλα μου κάποιον να με στηρίζει.
Είναι εντάξει να χρειάζομαι βοήθεια. Μαθαίνω όμως να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και τη δική μου κρίση.
Πρέπει να νιώθω πάντα καλά και άνετα αλλιώς δεν μπορώ να το αντέξω.
Θέλω να νιώθω καλά αλλά μπορώ να αντέξω και στα δύσκολα. Οι αντιξοότητες μου δείχνουν το πόσο δυνατός είμαι.
Υπάρχει μια τέλεια λύση για κάθε πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να την βρω.
Κάνω αυτό που νομίζω και μπορώ με απλότητα χωρίς να ψάχνω την τέλεια λύση.
Το παρελθόν μου με προσδιορίζει απόλυτα. Άρα δεν είναι δυνατόν να αλλάξω ριζικά τη ζωή μου.
Μαθαίνω από τις εμπειρίες του παρελθόντος. Αλλάζω τη συμπεριφορά μου στο κάθε παρόν και γίνομαι όλο και καλύτερος.
Όταν οι άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι φυσικό να αισθάνομαι πολύ άσχημα.
Η στενοχώρια μου δεν βοηθά τους άλλους. Κάνω με χαρά ότι μπορώ για να τους βοηθήσω χωρίς να φθείρω τον εαυτό μου.
Ο παραπάνω πίνακας βασίζεται στο θεραπευτικό μοντέλο
του γνωσιακού ψυχολόγου Albert Ellis
που ονομάζεται λογο-θυμική θεραπεία (Rational Emotive Therapy).

Ο άνδρας οδηγός…

Το πρωί ήμουν στην Εθνική Οδό, κοιτάω αριστερά και τι να δω;

Μια τύπισσα, με πατημένα 120χλμ, να κοιτάζεται στον πλαϊνό καθρέφτη και να βάζει κραγιόν. Και φυσικά, έτσι αφηρημένη όπως ήταν, είχε αρχίσει να μπαίνει στη λωρίδα μου!

Τρόμαξα τόσο που μου έπεσε η ξυριστική μηχανή απ’ το ένα χέρι και το σάντουιτς από το άλλο. Προσπάθησα να κουμαντάρω το τιμόνι με τα γόνατα, μου φεύγει και το κινητό όπως το κρατούσα με τον ωμό και μιλούσα, πέφτει μέσα στον καφέ που είχα ανάμεσα στα πόδια μου, έγιναν τα πλήκτρα του laptop χάλια..

Πάλι καλά που δε βράχηκε η εφημερίδα που είχα πάνω στο τιμόνι…

Γυναίκες οδηγοί, σου λέει μετά…

Ο Παρνασσός και οι Δελφοί βρίσκονται ανάμεσα στα πιο ιερά μέρη του πλανήτη!

Στη λίστα του Fox News με τα δέκα πιο ιερά μέρη του πλανήτη περιλαμβάνονται οι δυο ελληνικοί τόποι.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρει ιερά μέρη από όλο τον πλανήτη όπως το Θιβέτ και το όρος Σινά στην Αίγυπτο.

Οι Αμερικανοί αναφερόμενοι στους Δελφούς και τον Παρνασσό, κάνουν λόγο για τους δεκάδες μύθους από την αρχαία Ελλάδα που συνοδεύουν το όρος, καθώς πολλές παραδόσεις της Ελληνικής μυθολογίας και της γένεσης του Ελληνικού έθνους έχουν συνδεθεί με τον Παρνασσό, αλλά και για το μαγευτικό τοπίο.

Στο δημοσίευμα, το Fox News προτείνει και τρόπους για να επισκεφθεί κανείς τον Παρνασσό, αλλά και να μην παραλείψει να επισκεφθεί τα γύρω μνημεία.

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, στην ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, την Λυκώρεια, προσάραξε με την πρόχειρη σχεδία του ο Δευκαλίων και η σύζυγός του Πύρρα, οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, με τον οποίο ο Ζεύς τιμώρησε το χάλκινο (=υβριστικό) γένος των ανθρώπων.

Ο μεγαλοπρεπής Παρνασσός ήταν το ιερό βουνό

1. Στον Απόλλωνα (θεός του φωτός, του πολιτισμού, της ηθικής, ο οποίος μάχονταν εναντίον κάθε βαρβαρότητας, αναρχίας και κακίας)

2. Στις Μούσες (των τεχνών, της μουσικής και των γραμμάτων)

3. Στο Διόνυσο και στις συνοδούς του θεού Βακχίδες Νύμφες.

www.iefimerida.gr

Απίστευτο! Πασίγνωστος τραγουδιστής βάζει τους επισκέπτες του σπιτιού του να υπογράφουν πως μπαίνουν με δική τους ευθύνη!



Είναι από τις ειδήσεις που τις ακούς και λες πως δεν μπορεί να είναι αλήθεια..

Ο Justin Bieber υποχρεώνει τους επισκέπτες του σπιτιού του να υπογράφουν συμβόλαιο εχεμύθειας με ρήτρα 5.000.000 εκατομμυρίων Ευρώ!

Ο διάσημος ποπ σταρ βλέποντας τις λεπτομέρειες της ζωής του να δημοσιεύονται παντού είπε να πάρει δραστικά και ίσως και λίγο ακραία μέτρα για να περιορίσει τις διαρροές. Ότι συμβαίνει μέσα στους τοίχους του σπιτιού του από εδώ και πέρα θα μένει εκεί.

Όπως αποκάλυψε πριν λίγη ώρα το TMZ o Bieber έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να ετοιμάσουν αυτό το συμβόλαιο το οποίο είναι υπορεωμένος να υπογράψει όποιος θέλει να περάσει την πόρτα της εντυπωσιακή βίλας του σταρ.

Αυτό το συμβόλαιο απαγορεύει στους επισκέπτες να γράψουν στα blog τους, να Tweet-άρουν ή να βάλουν στο Instagram ή οποιοδήποτε άλλο Social Media οτιδήποτε από τα τεκταινόμενα εντός του σπιτιού.

Αλλά αυτό που πραγματικά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι πως στο ίδιο συμβόλαιο οι επισκέπτες υπογράφουν πως μπαίνουν στο σπίτι του Justin Bieber με δική τους ευθύνη και ο διάσημος σταρ δεν έχει καμία ευθύνη αν τυχόν εκεί μέσα τραυματιστούν ή πεθάνουν!!!!

Μα τι γίνεται πια σε αυτό το σπίτι;

Πηγή: gossip-tv.gr

Σοκαριστικό: Έκοψε το πέος του μπροστά στους περαστικούς!



Πανικός επικράτησε σε δρόμο του Πένριν της Βρετανίας, όταν ένας άνδρας έκοψε το πέος του με κουζινομάχαιρο.

Οι έντρομοι περαστικοί κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, και τρεις άνδρες της ασφάλειας τον βρήκαν στο σπίτι του με ακατάσχετη αιμορραγία.

“Αν οι αυτόπτεις μάρτυρες δεν μας είχαν πάρει εγκαίρως, όπως έκαναν, τώρα θα μιλούσαμε για ένα θανατηφόρο περαστικό”, είπε ο Φιλ Μπίνι, ένας από τους αστυνομικούς. 

Ένας συνάδελφός του πρόσθεσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες που μας βοήθησαν. Λυπάμαι πολύ για όσους ήταν παρόντες στο περιστατικό, αλλά αν δεν είχαν βοηθήσει, αυτός ο άνδρας θα ήταν νεκρός”. 

http://www.newsit.gr/

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Πλήρωσε με 30ευρω... και του έφεραν ρέστα!!!!



Το περιστατικό συνέβη σε σούπερ μάρκετ της πόλης Dulmen της Γερμανίας τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιο) όταν ένας άντρας πλήρωσε τα ψώνια του με ένα χαρτονόμισμα 30€.

Η υπάλληλος του σούπερ μάρκετ που ήταν στο ταμείο δεν κατάλαβε στην αρχή το στραβό της υπόθεσης και έδωσε κανονικά τα ρέστα στον άντρα. Όταν αντιλήφθηκε ότι τα χαρτονομίσματα των 30€ δεν υπάρχουν ήταν ήδη αργά.

Το ίδιο βράδυ ο άντρας εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα για να εξηγήσει το περιστατικό αφού είχαν αρχίσει έρευνες γι' αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση ο άντρας είχε βρει το 30ευρω σε μια γειτονική πόλη και το έβαλε στην άκρη για να μην το χρησιμοποιήσουν τα παιδιά του. Κάποια στιγμή όμως μπήκε ο ίδιος στον πειρασμό.

http://www.inews.gr

ΔΕΙΤΕ: Το Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ...Η σκοτεινή φύση του ανθρώπινου είδους






Το κείμενο αφορά την σκοτεινή πλευρά, την σκοτεινή φύση του ανθρώπου. Πως κάποιος άνθρωπος αποκτά απάνθρωπη συμπεριφορά....

Πρόκειται για ένα πείραμα που έγινε στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ και έμεινε γνωστό στα επιστημονικά χρονικά, ως το “πείραμα της φυλακής”. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ιστορία και δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

Το Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ ήταν ένα πείραμα πάνω στις ψυχολογικές επιπτώσεις που επιφέρει η μετατροπή ενός ατόμου σε φυλακισμένο ή δεσμοφύλακα. Το πείραμα διεξήχθη το 1971 από την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή Ψυχολογίας Φίλιπ Ζιμπάρντο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Εικοσιτέσσερις φοιτητές επιλέχθηκαν από 70 για να παίξουν τους ρόλους των φυλακισμένων και των δεσμοφυλάκων και να ζήσουν σε μια υποτιθέμενη φυλακή που είχε δημιουργηθεί για τους σκοπούς του πειράματος στο υπόγειο του κτιρίου της Επιστήμης της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Η επιλογή των υποψηφίων έγινε με βάση την απουσία ψυχολογικών και ιατρικών προβλημάτων, αλλά και ποινικού μητρώου, έτσι ώστε να αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα για την επιστημονική παρατήρηση. Οι ρόλοι μοιράστηκαν μετά από ρίψη κέρματος (κορώνα ή γράμματα).

Οι φυλακισμένοι και οι δεσμοφύλακες μπήκαν κατευθείαν στους ρόλους τους προχωρώντας τους ρόλους του όμως πέρα από τις προβλέψεις, οδηγούμενοι σε επικίνδυνες και ψυχολογικά καταστροφικές καταστάσεις. Το ένα τρίτο από τους φρουρούς κρίθηκε ότι επέδειξαν "γνήσια" σαδιστικές τάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί φυλακισμένοι να τραυματιστούν ψυχολογικά και δύο από τους φοιτητές να αποχωρήσουν νωρίς από το πείραμα. Μετά την κατάρρευση ενός φοιτητή από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν στη φυλακή και συνειδητοποιώντας ότι είχε παθητικά επιτρέψει ανάρμοστες συμπεριφορές να λάβουν χώρα κάτω από την εποπτεία του, ο Ζιμπάρντο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο οι φυλακισμένοι όσο και οι δεσμοφύλακες είχαν ταυτιστεί υπερβολικά με τους ρόλους τους, με αποτέλεσμα να τερματίσει το πείραμα μετά από έξι μέρες.

Η μελέτη δημιούργησε περισσότερα νέα ερωτήματα από αυτά που απάντησε, σχετικά με την ανηθικότητα και το σκοτάδι που κατοικεί στην ανθρώπινη ψυχή. Ως ένα καθαρά επιστημονικό εγχείρημα, αυτό ήταν μια αποτυχία, αλλά εξήχθησαν κάποια συμπεράσματα που δίνουν μια εικόνα για την ανθρώπινη ψυχολογία και την κοινωνική συμπεριφορά. Οι ηθικές επιπτώσεις αυτής της μελέτης εξακολουθούν να συζητιούνται σε κολέγια και προπτυχιακά μαθήματα ψυχολογίας σε όλο τον κόσμο.

Στις σύγχρονες εποχές του Αμπού Γκράιμπ και του Γκουαντάναμο, το Πείραμα του Στάνφορντ αποκτά πάλι επικαιρότητα και δείχνει ότι η συστηματική κακοποίηση, η άρνηση και καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι ποτέ πολύ μακριά, σε κάθε φυλακή. Το πείραμα έθεσε βάσεις για πολλές παρόμοιες μελέτες, αλλά αυτά είχαν πολύ αυστηρότερους ελέγχους εφαρμογής.



Το Πλαίσιο

Το 1971, ο ψυχολόγος Φίλιπ Ζιμπάρντο (Philip G. Zimbardo) προσπάθησε να δείξει ότι οι δεσμοφύλακες και κατάδικοι έχουν την τάση να υιοθετήσουν προκαθορισμένους ρόλους και να συμπεριφέρονται με τρόπο που πίστευαν ότι ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν, αντί να χρησιμοποιούν την κρίση και το ήθος τους.

Ο Ζιμπάρντο προσπαθούσε να καταδείξει τι θα συνέβαινε όταν η ατομικότητα και η αξιοπρέπεια αφαιρούνται από έναν άνθρωπο, και η ζωή τους είναι πλήρως ελεγχόμενη. Ήθελε επίσης να αποδείξει την κατάργηση κάθε έννοιας ανθρωπισμού και την χαλάρωση των κοινωνικών και ηθικών αξιών που μπορεί να επισυμβεί σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Μέθοδος

Για τη διεξαγωγή του "Πειράματος των φυλακών του Στάνφορντ", ο Ζιμπάρντο κατασκεύασε ένα ομοίωμα σωφρονιστικού ιδρύματος στο υπόγειο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Αγγελίες δημοσιεύτηκαν σε τοπικές εφημερίδες προσφέροντας $ 15 ανά ημέρα για τους συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα. Από τις 75 αιτήσεις, επιλέχθηκαν 24 άνδρες που κρίθηκαν ότι είναι νοητικά και συναισθηματικά σταθεροί. Κυρίως μεσαία τάξη και λευκοί, που χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες: 12 κρατούμενοι και 12 φρουροί.

Η ομάδα που επιλέχθηκε να είναι οι φρουροί ήταν εφοδιασμένοι με στολές «στρατιωτικού τύπου». Είχαν, επίσης, εξοπλισμό με ξύλινα κλομπ και γυαλιά "καθρέφτη", για να αποτραπεί η άμεση οπτική επαφή.

Στην εναρκτήρια του προγράμματος συνάντηση, ο Ζιμπάρντο, ο οποίος ενήργησε ως φύλακας κατά τη διάρκεια του πειράματος, ενημέρωσε τους φρουρούς ότι ο μόνος κανόνας ήταν ότι η σωματική τιμωρία δεν επιτρέπεται. Εκτός από αυτό, όλη η υπόλοιπη λειτουργία των φρουρών ήταν η συνήθης - βάρδιες, επισκέψεις στα κελιά, έλεγχοι, ανακρίσεις κλπ.

Οι φυλακισμένοι, ήταν ντυμένοι με φόρμες και εσώρουχα. Δεν απαντούσαν με τα ονόματα τους αλλά μόνο με αναγνωριστικούς αριθμούς. Είχαν επίσης μια μικρή αλυσίδα γύρω από τον αστράγαλο τους για να τους υπενθυμίζει ότι ήταν τρόφιμοι σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα. Οι συνθήκες ήταν σκληρές, με μόνο τα βασικά δηλαδή στρώματα ύπνου και απλό φαγητό.



Οι κρατούμενοι είχαν εντολή να περιμένουν στο σπίτι τους πριν την έναρξη του πειράματος. Εκεί δέχθηκαν επιδρομή, χωρίς καμία προειδοποίηση, συνελήφθησαν από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατηγορήθηκαν για ένοπλη ληστεία. Η επίσημη Αστυνομία είχε συμφωνήσει να βοηθήσει στο πείραμα. Όπως θα συνέβαινε και στην πραγματική ζωή, στους κρατούμενους διαβάστηκαν τα δικαιώματά τους και έγινε λήψη των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων.

Ο Ζιμπάρντο, που ενεργεί ως δεσμοφύλακας, κρατούσε σημειώσεις για το τι συνέβη καθ' όλη την διάρκεια της μελέτης.

Αποτελέσματα

Το Πείραμα του Στάνφορντ κατέδειξε πολύ γρήγορα την σκοτεινή και απάνθρωπη πλευρά της ανθρώπινης φύσης:

Οι κρατούμενοι άρχισαν να υφίστανται ένα μεγάλο εύρος από ταπεινώσεις και τιμωρίες στα χέρια των φρουρών και πολλοί άρχισαν να δείχνουν σημάδια ψυχικής και συναισθηματικής δυσφορίας.

Τη δεύτερη ημέρα του πειράματος, οι κρατούμενοι οργάνωσαν μια μαζική εξέγερση και ταραχές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες. Οι Φρουροί εργάστηκαν επιπλέον ώρες και επινόησαν μια στρατηγική για καταστείλουν την εξέγερση, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες. Δεν υπήρχε προτροπή από τον Ζιμπάρντο για την πρωτοβουλία αυτή των φρουρών. Οι φρουροί χρησιμοποίησαν δική τους μεθοδολογία για να πετύχουν τον σκοπό τους - την καταστολή της εξέγερσης.



Ακολούθησαν ανακρίσεις που περιλάμβαναν ταπεινωτικές συμπεριφορές προς τους κρατούμενους, με την αναγκαστική άσκηση και τις σωματικές τιμωρίες γίνονται όλο και πιο συχνές. Στρώματα κατασχέθηκαν από κρατούμενους και αναγκάστηκαν πλέον να κοιμηθούν στα κρύα και σκληρά δάπεδα. Οι τουαλέτες έγιναν προνόμιο, αντί για βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ η πρόσβαση στο μπάνιο συχνά απαγορεύονταν. Οι κρατούμενοι έπρεπε να καθαρίσουν τις τουαλέτες με τα γυμνά χέρια τους, ενώ κάποιοι άλλοι υποβάλλονται σε σεξουαλική ταπείνωση, ως όπλο εκφοβισμού. Το πείραμα έδειξε ότι το ένα τρίτο από τους φρουρούς άρχισαν να δείχνουν μια ακραία σαδιστική συμπεριφορά ενώ και ο ίδιος ο Ζιμπάρντο άρχισε να ταυτίζεται με τον ρόλο του ως δεσμοφύλακας. Δύο από τους κρατουμένους έπρεπε να απομακρυνθούν νωρίς επειδή έδειχναν σημάδια ψυχολογικής καταπόνησης.

Είναι ενδιαφέρον, κανένας από τους κρατούμενους δεν ήθελε να σταματήσει το πείραμα πρόωρα, ακόμα και όταν τους διαβεβαίωσαν ότι θα λάβουν ολόκληρη την αμοιβή τους. Οι κρατούμενοι προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στους ρόλους τους. Κάποιος κρατούμενος προχώρησε σε απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση των συγκρατούμενων του και ως μια προσπάθεια να τύχει πρόωρης απόλυσης από την φυλακή. Παραδόξως, οι συγκρατούμενοι του, τον είδαν ως ταραχοποιό στοιχείο και όχι ως θύμα που προσπαθούσε να τους βοηθήσει.

Το Πείραμα της Φυλάκισης του Στάνφορντ διεξήχθη για έξι ημέρες μέχρι που μια παρατηρητής του πειράματος, η Christine Maslach, μεταπτυχιακή φοιτήτρια (θα γινόταν αργότερα η σύζυγος του Ζιμπάρντο), διενήργησε προγραμματισμένες ψυχολογικές συνεδρίες τόσο με τους δεσμοφύλακες όσο και με τους φυλακισμένους και συγκλονίστηκε από τις σκηνές που περιέγραφαν. Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του πειράματος, υπήρξαν πάνω από 50 εξωτερικοί παρατηρητές του, αλλά η Χριστίνα Maslach ήταν η μόνη που εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το τι συνέβαινε.

Συμπεράσματα

Ο Ζιμπάρντο θεώρησε ότι το πείραμα κατέδειξε πως οι προσωπικότητες των ανθρώπων θα μπορούσαν να αλλοιωθούν άρδην όταν τους δίδεται θέση εξουσίας. Ο Ζιμπάρντο επίσης αναγνώρισε ότι κάποιοι φύλακες είχαν προσπαθήσει να αλλάξουν το σύστημα, αρνούμενοι να υποκύψουν στο Σύστημα. Τόσο όμως οι περισσότεροι δεμσοφύλακες όσο και οι κρατούμενοι συμπεριφέρθηκαν και ενήργησαν με τον τρόπο που πίστευαν ότι ήταν ο ενδεδειγμένος.

Τα αποτελέσματα του πειράματος έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις υποθέσεων στα Ανώτατα Δικαστήρια, στην προσπάθεια πολλών να καταδείξουν ότι οι δεσμοφύλακες πρέπει να έχουν σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις λειτουργίας του πλαισίου τους, οριζόμενο από το υψηλότερο επίπεδο Νόμων και Αρχών, ώστε να αποφευχθεί η κακοποίηση των κρατουμένων.

Κριτικές και Επικρίσεις

Ζητήματα ηθικής του Stanford Prison Experiment έχουν εγερθή εδώ και πολύ καιρό, διότι τα πειράματα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πραγματικό κίνδυνο για τους ανθρώπους ως προς την ψυχική και συναισθηματική τους σταθερότητα. Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές τις συζητήσεις λαμβάνουν χώρα πολύ εκ των υστέρων. Άλλες επικρίσεις περιλαμβάνουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Ήταν ένα πείραμα πεδίου παρά ένα επιστημονικό πείραμα και έτσι υπάρχουν μόνο οφθαλμοφανή αποτελέσματα παρατήρησης και καμία επιστημονική αξιολόγηση. Επιπλέον, θα ήταν πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να αναπαράγει τις συνθήκες του πειράματος.



Έχει επίσης επικριθεί σε μεγάλο βαθμό το κείμενο της αγγελίας που ανέφερε ότι «ζητούνται εθελοντές για πειράματα φυλακής», που αυτό θα μπορούσε να προσελκύσει ανθρώπους με προδιάθεση προς τη βία.

Στον απόηχο της μελέτης, πολλοί από τους φύλακες και κρατουμένους δήλωσαν ότι ήταν ενήργησαν με τρόπο που σκέφτηκαν ότι ήταν προσδοκόμενο και αιτούμενο για αυτούς, οπότε δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το εάν η μελέτη απεικονίζει πραγματικά την ανθρώπινη φύση.

Από τον Ζιμπάρντο επίσης έχουν παραλειφθεί στα συμπεράσματα του ότι δεν παρουσίασαν όλοι οι φρουροί σαδιστικές τάσεις, με κάποιους να επιδίωξαν να βοηθήσουν ενεργά τους φυλακισμένους και να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς αυτούς.

Κατοπινές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατάχρηση εξουσίας στις φυλακές προέρχεται συχνά από πάνω προς τα κάτω και ότι, όταν δίδονται τέτοιες εντολές μπορούν να επηρεάσουν τα τελικά αποτελέσματα. Αν στους δεσμοφύλακες που είχαν επιλεγεί για το πείραμα του Stanford Prison είχαν δοθεί αυστηρότερες κατευθυντήριες γραμμές από τον Ζιμπάρντο στην αρχή τότε μπορεί να υπήρχαν λιγότερες σαδιστικές τάσεις και συμπεριφορές.

santosight

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger