Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί οι πειρατές φορούσαν επικαλύμματα ματιού;

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013


Το γεγονός ότι πολλοί πειρατές φορούσαν επικάλυμμα ματιού (eye patch) δεν έχει να κάνει με το ότι τους έλειπε ένα μάτι αλλά με το ότι έπρεπε να μπορούν να δουν καλά τόσο πάνω στο κατάστρωμα όσο και κάτω στα αμπάρια.

Ο Jim Sheedy, ένας οφθαλμίατρος και διευθυντής του Vision Performance Institute στο Oregon's Pacific University, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι ενώ το μάτι προσαρμόζεται γρήγορα από το σκοτάδι στο φως, οι μελέτες έδειξαν πως μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 25 λεπτά για να προσαρμοστεί το μάτι από το φως στο σκοτάδι.

Οι πειρατές συχνά πήγαιναν από το κατάστρωμα στα αμπάρια, από το φως στο σκοτάδι και ο Sheedy λέει πως οι έξυπνοι, "φορούσαν ένα επικάλυμμα στο ένα μάτι για να μην δέχεται το φως". Στο αμπάρι μετέφεραν το επικάλυμμα στο άλλο μάτι.

Αν και δεν υπάρχουν πηγές για το ποιος πειρατής το εφάρμοσε πρώτος. Οι γνωστοί MythBusters έκαναν ένα πείραμα το 2007 και απέδειξαν πως το επικάλυμμα "δουλεύει". Ένα στρατιωτικό εγχειρίδιο πιλότων αναφέρει, "Ακόμη και αν φως πέσει στο ένα μάτι, το άλλο θα διατηρήσει την προσαρμογή του στο σκοτάδι, αν είναι προστατευμένο".

http://3otiko.blogspot.gr/

«Κρακ» στα δάχτυλα: πόσο επιζήμιο είναι;


Το χαρακτηριστικό «κρακ» των δαχτύλων πρωταγωνιστεί στις λίστες με τις πιο ενοχλητικές συνήθειες. Τι συμβαίνει όμως, στα δάχτυλα και τις ενώσεις τους όταν το κάνουμε αυτό;

Οι σύνδεσμοι ανάμεσα από τα οστά του ανθρώπινου οργανισμού περιέχουν υγρό και αέρια, όπως είναι το άζωτο και το διοξείδιο του άνθρακα. Όταν το υγρό αυτό βρίσκεται υπό πίεση, τη στιγμή δηλαδή που ασκείται πίεση στον σύνδεσμο, το αέριο απελευθερώνεται και ακούγεται αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος. Είναι όμως η ανακουφιστική κατά τα άλλα κίνηση, επικίνδυνη για τον οργανισμό;

Σύμφωνα με τον καθηγητή ρευματολογίας και ερευνητή του Πανεπιστήμιου του Johns Hopkins University, Δημήτριο Παππά, M.D, για μερικούς ανθρώπους η κίνηση αυτή είναι μία μια νευρική συνήθεια, ενώ σε άλλους προσφέρει ανακούφιση. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία των αρθρώσεων αυτή η συνήθεια και αν ναι, ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες;

Υπάρχουν παρενέργειες στις αρθρώσεις;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη, ότι το «σπάσιμο» των δαχτύλων προκαλεί οποιαδήποτε βλάβη, όπως για παράδειγμα αρθρίτιδα στις αρθρώσεις.

Ωστόσο, στην ιατρική βιβλιογραφία είναι διαθέσιμα στοιχεία που αναφέρουν ότι ορισμένες ζημιές στις αρθρώσεις ενδεχομένων να συνδέονται με τις ρωγμές από τον τραυματισμό των συνδέσμων που περιβάλλουν την άρθρωση ή με την εξάρθρωση των τενόντων, καταστάσεις οι οποίες βέβαια βελτιώνονται με κάποια συντηρητική αγωγή.

Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα, ότι μετά από πολλά χρόνια «σπασίματος» των δαχτύλων, οι αρθρώσεις μπορεί να προκαλέσουν μειωμένη δύναμη της λαβής σε σχέση με τους ανθρώπους που δε «σπάνε» τα δάχτυλά τους.

Μπορεί η συνήθεια αυτή να οδηγήσει σε αρθρίτιδα;

Δεν υπάρχουν στοιχεία μιας τέτοιας συνέπειας. Σε περιορισμένες μελέτες μάλιστα, που έγιναν, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην εμφάνιση της αρθρίτιδας μεταξύ ατόμων που είχαν την συνήθεια να «σπάνε» τα δάχτυλά τους και σε εκείνους που δεν το έκαναν.

Τι προκαλεί την αρθρίτιδα;

Υπάρχουν διαφορετικά είδη αρθρίτιδας αλλά οι βασικές κατηγορίες είναι δύο: η φλεγμονώδης αρθρίτιδα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η εκφυλιστική αρθρίτιδα, πιο γνωστή ως οστεοαρθρίτιδα. Οι αιτίες δεν είναι πλήρως καθορισμένες, ωστόσο, οι έρευνες εστιάζουν στην αποσαφήνιση των μηχανισμών που οδηγούν σε αυτές τις ασθένειες.

Σε γενικές γραμμές όμως, μια γενετική προδιάθεση είναι πολύ πιθανό να οδηγεί και στις δύο μορφές αρθρίτιδας. Πιο συγκεκριμένα, για την φλεγμονώδη αρθρίτιδα, πιθανά αίτια θεωρούνται οι άγνωστοι εξωγενείς περιβαλλοντικοί παράγοντες, ενώ στην περίπτωση της οστεοαρθρίτιδας, ως «ένοχοι» εικάζονται η γήρανση και η υπερβολική καταπόνηση, που ενδεχομένως να επιταχύνουν τις βλάβες στις αρθρώσεις.

Αν κάποιος πάσχει από αρθρίτιδα, μπορεί η συνήθεια να «σπάει» τα δάχτυλά του να επιδεινώσει την υγεία των αρθρώσεών του;

Όχι. Ωστόσο, θεωρητικά το σκάσιμο της άρθρωσης σε ασθενείς με αδύναμες ή κατεστραμμένες αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας, θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει ευκολότερα σε τραυματισμό συνδέσμων ή σε οξύ τραύμα στις αρθρώσεις.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του τι συμβαίνει στις αρθρώσεις ενός παιδιού και ενός ενήλικα;

Όχι, αλλά η τακτική αυτή κίνηση έχει συνδεθεί με «αλλοιώσεις» του δέρματος στην περιοχή των ενώσεων στις γυναίκες.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές μελέτες που επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα «αν το σπάσιμο των δαχτύλων είναι επιβλαβές για τις αρθρώσεις». Ωστόσο, σε αυτό που καταλήγουν οι περισσότερες είναι ότι η συνήθεια αυτή δεν οδηγεί σε αρθρίτιδα, αλλά μπορεί να προκαλέσει ασθενέστερη πρόσφυση.

Από την άλλη βέβαια, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ένα ποσοστό 7% των ανθρώπων που έχουν αυτή τη συνήθεια, ενδεχομένως να παρουσίασαν βλάβες στην περιοχή του χόνδρου, κάτι που οι ειδικοί επικαλούνται προκειμένου να εξηγήσουν γιατί είναι πολύ απίθανο το «κρακ» να προκαλεί όντως αρθρίτιδα. Το ίδιο ποσοστό, σύμφωνα με τις έρευνες μπορεί να παρουσιάσει άλλα προβλήματα αλλά όχι σοβαρού μεγέθους.

Ως εκ τούτου, η κίνηση αυτή δεν συνιστάται, διότι μπορεί να προκαλέσει κάποια έστω και περιορισμένη ζημιά, αλλά δεν είναι μια ακραία συνήθεια, η οποία θα πρέπει απαραίτητα να αποφεύγεται.

http://www.clickatlife.gr/


Άνδρας γέννησε… αγόρι στο Βερολίνο!


Ένας άνδρας από το Βερολίνο γέννησε ένα υγιέστατο αγόρι. Το παιδί ήρθε στον κόσμο στις 18 Μαρτίου στο σπίτι του Βερολινέζου με τη βοήθεια μίας μαίας.Ο άνδρας γέννησε σπίτι του καθώς τα νοσοκομεία στη Γερμανία απαιτούν το όνομα της μητέρας για την καταγραφή μιας γέννησης στα αρχεία τους.

Όπως αναφέρει η Bild πρόκειται για τρανσέξουαλ με γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Στα αρχεία ο νέος πατέρας έχει καταχωρηθεί ως άνδρας.

Έμεινε έγκυος με δωρεά σπέρματος και επισήμως το παιδί έχει μόνο πατέρα και όχι μητέρα.

Η υπόθεση αυτή θυμίζει την περίπτωση του επίσης τρανσέξουαλ Τόμας Μπίτι, που γέννησε τρία παιδιά στην Αμερική.

Οι τρανσέξουαλ μπορούν να γεννήσουν καθώς πάρα την ορμονοθεραπεία στην οποία υποβάλλονται για να αποκτήσουν ανδρικά χαρακτηριστικά, διατηρούν τα θηλυκά γεννητικά τους όργανα.

http://www.diavaseto.com/


Τρέξτε να προλάβετε... Έπαθε εγκεφαλικό και μοιράζει τα λεφτά του!


Δεν μπορεί να σταματήσει να μοιράζει χρήματά, ένα 49χρονο στέλεχος μεγάλης εταιρείας στη Βραζιλία, καθώς ένα εγκεφαλικό που υπέστη και από το οποίο αναρρώνει τον μετέτρεψε σε φιλάνθρωπο.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος έπαθε εγκεφαλικό που “πυροδοτήθηκε” από υψηλή πίεση, με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμάτωμα σε σημείο του εγκεφάλου που σχετίζεται με την λήψη αποφάσεων και ανώτερες νοητικές διαδικασίες.

Από το εγκεφαλικό και μετά, ο κύριος Α (όπως αναφέρεται στον τοπικό Τύπο), δίνει χρήματα σε όποιον του ζητήσει – και σε αγνώστους – με αποτέλεσμα η οικογένεια να οδεύει προς τη χρεοκοπία, σύμφωνα με την σύζυγό του.

Ψυχίατροι από το πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, θεωρούν πως το επεισόδιο επηρέασε την συμπεριφορά του, κάτι που συμβαίνει σε περιπτώσεις εγκεφαλικού, αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό.

Γιατρός που τον εξέτασε κρίνει πως τα συμπτώματά του μοιάζουν με διαταραχή ψυχαναγκασμού και ότι έχει υποστεί βλάβη ο λοβός του εγκεφάλου.

Από την πλευρά του ο κ. Α αναφέρει πως συνειδητά μοιράζει τα χρήματά του καθώς “είδε από κοντά τον θάνατο και τώρα θέλει να χαρεί τη ζωή που είναι πολύ μικρή”, καθώς λέει.


Ποιες είναι οι δύο καλλιέργειες που επιδοτούνται «χρυσά» στην Ελλάδα και αποφέρουν κέρδη έως και 2.000 ευρώ το στρέμμα

Η στροφή -έστω και με αργούς ρυθμούς- των Ελλήνων στην αγροτική παραγωγή, εκτός από έσχατη λύση μπορεί να αποτελέσει και μια επικερδή ευκαιρία, καθώς ορισμένες καλλιέργειες παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, ενώ εάν η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικά κριτήρια, τα έσοδα μπορεί να διπλασιαστούν, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα επιδοτήσεων.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Εθνος, η καλλιέργεια ορισμένων ειδών και κυρίως αρωματικών φυτών είναι ιδιαιτέρως κερδοφόρα, καθώς μέσω του αναπτυξιακού νόμου οι καλλιεργητές μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι και 50% για σχέδια προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Ποιους ευνοεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος- Ποιες είναι οι καλλιέργειες- ευκαιρίες

Ο νέο αναπτυξιακό νόμος για τον οποίο οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, δίνει την ευκαιρία σε ομάδες παραγωγών να συστήσουν εταιρείες για την δημιουργία μονάδων επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Δύο καλλιέργειες που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία και μπορούν να επιφέρουν μεγάλα κέρδη, είναι το δενδρολίβανο και ο βασιλικός. Τα δύο αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσαρμόζονται εύκολα στο μεσογειακό κλίμα και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε φτωχά εδάφη. Τα έσοδα σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας βιολογικής φυτείας με τα δύο βότανα, μπορούν να φθάσουν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα, επισημαίνει το δημοσίευμα.

http://www.iefimerida.gr/

Τα ζώδια σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Ίσως να νιώσετε ανασφάλεια με τον τρόπο που πάτε να διαχειριστείτε μια υπόθεση που αφορά και σε ένα συνεργάτη. Η καχυποψία θα σας κτυπήσει την πόρτα και αυτό μπορεί να μην σας κάνει και πολύ καλό. Έχετε μάθει και παίζετε με ανοικτά χαρτιά και δεν είναι αναγκαίο να μπείτε στο παιχνίδι κάποιου για να έχετε την λύση για ένα οικονομικό θέμα. Αν σας υποχρεώσουν να κινηθείτε πονηρά ίσως να σας ενοχλήσει πάρα πολύ. Η επαφή με Σκορπιό είναι πολύ δυναμική και προσθέτει σε εσάς μεγάλη εμπειρία ζωής.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι υποθέσεις των άλλων είναι στην πρώτη γραμμή. Ίσως να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάποια εξάρτηση αλλά δε θέλετε να κάνετε κάτι με αυτή γιατί πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο ελέγχετε τα πράγματα και είναι για σας πιο ασφαλή. Η ξαφνική επαφή με έναν Κριό ίσως να σας βάλει σε προβληματισμό γιατί δεν ξέρετε ακριβώς πώς να το διαχειριστείτε. Το οικονομικό θέμα που υπάρχει σε μια συνεργασία θα λυθεί πιο εύκολα από σήμερα. Ο Καρκίνος ίσως να σας βγάζει από μέσα σας την ιδέα της οικογένειας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Είστε κάπως περίεργα γιατί βγαίνουν στην επιφάνεια ορισμένοι φόβοι που δεν έχετε καθόλου διάθεση να αντιμετωπίσετε. Αν ξεπεράσετε τον εαυτό σας και δείτε βαθιά, θα διαπιστώσετε ότι όλα μπορείτε να τα καταφέρετε και να βρεθείτε ακόμα και μπροστά από μια κατάσταση. Αρκεί να παραμείνετε πάνω από όλα αληθινοί και σίγουροι ότι αυτό που θέλετε κάνει για σας. Η επαφή με Ζυγό ή Υδροχόο θα ενισχύσει κάποιες καλές πεποιθήσεις. Θέματα πληρωμής ασφάλειας ή φόρων που θα αντιμετωπίσετε θα χρειαστούν να βρείτε συμβιβαστικές λύσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έχετε αλλάξει κατά κάποιο τρόπο γιατί σας βγαίνουν από μέσα σας κάποιες απόψεις που τις κρατούσατε εδώ και καιρό μέσα σας. Ο λόγος είναι ότι σας έχουν ενοχλήσει κάποια θέματα κι ίσως τώρα να πρέπει να τα πείτε γιατί αλλιώς δεν θα καθαρίσετε εσωτερικά. Η ενασχόλησή σας με έναν Σκορπιό θα σας δώσει τουλάχιστον μια βαθιά συναισθηματική ικανοποίηση. Αν έχετε θέματα νομικά που αφορούν στα οικονομικά της οικογένειας ή κληρονομικά σήμερα θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

ΛΕΩΝ
Νιώθετε ότι πρέπει να δείξετε έναν διαφορετικό εαυτό για να μπορέσετε είτε να κλείσετε την δουλειά σας είτε να συμφωνήσετε με τους γύρω σας. Σε μια νύξη που θα σας γίνει για θέματα οικονομικά θα χρειαστεί να γίνετε πιο αυστηροί και απαιτητικοί και να υπολογίσετε και κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες πιθανόν να σας ξεφύγουν. Η σχέση με τον Σκορπιό μπορεί να γίνει περισσότερο εξαρτημένη γιατί ο έλεγχος του ενός προς τον άλλον ίσως να είναι ένα σημείο που σας δένει αλλά συγχρόνως σας κάνει και κακό στην προσωπική σας σχέση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Έχετε δει κάποια πράγματα τα οποία δεν σας αρέσουν ή σε μια ομάδα είτε σε ένα φιλικό περιβάλλον κι είστε κάπως επιφυλακτικοί γιατί δεν θέλετε να ανοίξετε τα χαρτιά σας. Η κοντινή σχέση με έναν Ταύρο σας δείχνει ότι κάτι πάει να γίνει αλλά χωρίς ακόμα να έχετε τα εχέγγυα ότι όλα θα είναι όπως σας ταιριάζουν και σας πηγαίνουν. Γενικά η επικοινωνία σας δεν θα είναι πολύ ανοικτή αλλά έχετε ανάγκη να εμπιστευτείτε κάπου τα εσώψυχά σας και να βρείτε ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης σας. Αν είναι σήμερα να βάλετε υπογραφές για ένα σπίτι ή συμβόλαιο μπορείτε να το κάνετε αλλά με προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με παλιές οικονομικές υποχρεώσεις.

ΖΥΓΟΣ
Μπορεί να αναλωθείτε με κάποιες καταστάσεις που δεν σας κάνουν και πολύ καλό, κυρίως αν είναι να αντιμετωπίσετε θέματα οικονομικά που σχετίζονται με ανταγωνισμό. Ίσως κάποια άτομα να σας μπαίνουν εμπόδιο να κάνετε αυτό που επιθυμείτε. Ο Ερμής που έχει μπει ήδη στο ζώδιό σας δεν θα σας αφήσει να ταλαιπωρηθείτε και πολύ γιατί όλο και κάποια ιδέα θα σας δώσει και θα σας βγάλει από την δυσκολία. Ο λόγος που δεν πρέπει να φοβάστε είναι γιατί χρειάζεστε να κάνετε το δικό σας χωρίς φόβο και πάθος. Επειδή μερικές φορές υποκύπτετε στην πίεση των άλλων για να είστε αρεστοί, χάνετε την δύναμή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σήμερα κατά κάποιον τρόπο νιώθετε προστατευμένοι και δυνατοί. Είναι ευκαιρία πλέον να ορίσετε εσείς τα γεγονότα και όχι τα γεγονότα εσάς. Αυτό σημαίνει ότι όταν σταματήσετε να φοβάστε και να είστε πολύ κλειστοί σε νέα ανοίγματα και ρίσκα τότε θα έρθουν όλα πολύ διαφορετικά. Το ζώδιό σας είναι μαθημένο να μάχεται και να ξεπερνάει τα εμπόδια σαν μια μπουλντόζα που δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμα της. Όταν σας πιάνουν οι φόβοι σας να σκέφτεστε την δύναμή σας και να μην κολλάτε πουθενά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Έχετε κάπως μείνει πίσω γιατί έχετε ανάγκη είτε να απομονωθείτε για να σκεφτείτε και να επεξεργαστείτε κάποια θέματα που σας αφορούν άμεσα ή να χαράξετε το δικό σας πρόγραμμα το οποίο μερικές φορές σας βγάζει έξω από τον σταθερό σας στόχο. Η δυνατότητα να κάνετε καλές συμφωνίες και να τις τηρούν οι άλλοι είναι το δυνατό σας χαρτί γιατί σας εκτιμούν. Ένα πρόσωπο που μπορεί να έχει παρουσιαστεί ξαφνικά και ίσως να είναι από το εξωτερικό σίγουρα σας έχει κατά κάποιο τρόπο αναστατώσει γιατί δεν ξέρετε πως ακριβώς να φερθείτε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είναι μια ημέρα που θα σας απασχολήσει αρκετά το παρελθόν αλλά και κάποιες οικονομικές συναλλαγές που έχετε με άτομα. Χρειάζεστε άμεσα να ξεκαθαρίσετε και να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δημιουργήσετε εχθρική συμπεριφορά ή αντιπαλότητες. Στο χέρι σας είναι να μην συμβεί αυτό γιατί μερικές φορές περνάτε στο άλλο άκρο και ίσως αυτό να μην είναι και τόσο θετικό για σας. Η επαφή με έναν Σκορπιό μπορεί να μην έχει ακόμα οριοθετηθεί αλλά θα το κάνετε εσείς πλέον πιο εύκολα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σας απασχολεί η υπόθεση με έναν Σκορπιό και δεν ξέρετε πώς να την διαχειριστείτε. Ο λόγος είναι ότι μερικές φορές έχει τον τρόπο να σας πονάει και ίσως μετά από αυτό να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε ανοικτά. Σχετικά με μια παλιά δουλειά η οποία τώρα σας απασχολεί θα ήταν καλό να πάρετε απόφαση ότι κάποια πράγματα τελειώνουν κι ίσως ξεκινήσετε πάνω σε νέα βάση και με καινούργιες προοπτικές οι οποίες μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλες όσο οι προηγούμενες αλλά τουλάχιστον είναι στα μέτρα σας.

ΙΧΘYΕΣ
Έχετε αναλάβει δύσκολες υποχρεώσεις αλλά τα καταφέρνετε μια χαρά. Θα δέσετε θαυμάσια το παρελθόν με τον συναισθηματικό σας κόσμο και μάλιστα η νοσταλγία ή η επαφή με άτομα που σχετίζεστε μαζί τους από παλιά θα σας κάνουν αίσθηση και καλό. Η μοναδικότητα που έχετε σε ένα τομέα δημιουργικό θα σας ανοίξει πόρτες, αρκεί να πιστέψετε περισσότερο στο έργο σας. Κάποια χρήματα θα λάβετε από τα οποία βέβαια τα πιο πολλά θα τα δώσετε αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger