Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ισοβιτης εγινε πατερας περνωντας κρυφα το σπερμα του στη συζυγο του

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ένας Παλαιστίνιος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε ισραηλινή φυλακή έγινε πατέρας ενός αγοριού αφού κατάφερε να περάσει κρυφά το... σπέρμα του στη σύζυγό του, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δεσμοφύλακες.


Ο νεογέννητος Μοχάναντ είναι πολύ καλά στην υγεία του. Ήρθε στον κόσμο με καισαρική σε νοσοκομείο της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη. "Δοξασμένος ο Αλλάχ που μας ευλόγησε με τη χάρη του. Ο σύζυγός μου και εγώ, οι δύο κόρες μας και όλη η οικογένεια το περιμέναμε για πολλά χρόνια", είπε η ευτυχισμένη μητέρα Νταλάλ Ζιμπέν, 32 ετών.
Ο 37χρονος Αμάρ Ζιμπέν, μέλος της Χαμάς, έχει καταδικαστεί σε 32 φορές ισόβια για διάπραξη επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων. Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι δεν έχουν δικαίωμα συζυγικών επισκέψεων και μολονότι η Νταλάλ δεν έχει δει τον άντρα της εδώ και 15 χρόνια, έμεινε έγκυος με τεχνητή γονιμοποίηση αφού το σπέρμα του Αμάρ "δραπέτευσε" από τη φυλακή του Χανταρίμ.
Η νεαρή γυναίκα είχε ήδη μία κόρη, την Μπασαέρ, και ήταν έγκυος πέντε μηνών στο δεύτερο κορίτσι της, την Μπισάν, την εποχή που συνελήφθη ο Αμάρ.
"Είμαι τόσο ευτυχισμένη. Είναι η πρώτη πραγματικά ευτυχισμένη στιγμή στην οικογένειά μας εδώ και 15 χρόνια", είπε χαμογελαστή η Μπασαέρ που σήμερα είναι 16 ετών. "Όταν η μητέρα μας είπε ότι θα υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση για να μας χαρίσει έναν αδελφό, δεν το πιστεύαμε. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα", πρόσθεσε.
Η γιαγιά του μικρού Μοχάναντ εξήγησε ότι το όνομα αυτό δόθηκε στο αγοράκι ως φόρο τιμής σε ένα φίλο του πατέρα του που "έπεσε ως μάρτυρας", από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών. Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση της οικογένειας για την ανορθόδοξη μέθοδο που χρησιμοποίησε η κόρη της για να μείνει έγκυος, η γιαγιά απάντησε: "Είμαστε άνθρωποι με τιμή, έχουμε καλή φήμη και όλοι βρίσκονται στο πλευρό μας".
Οι λεπτομέρειες όσον αφορά τον τρόπο που ο Αμάρ έστειλε το σπέρμα του στη γυναίκα του δεν αποκαλύφθηκαν. Μία εκπρόσωπος της ισραηλινής σωφρονιστικής υπηρεσίας είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση αλλά επιβεβαίωσε ότι οι κρατούμενοι σε ιδρύματα υψίστης ασφαλείας δεν δικαιούνται συζυγικές επισκέψεις.
Ο γιατρός Σαάλεμ Αμπου αλ-Χεϊζάραν, ο οποίος έκανε την τεχνητή γονιμοποίηση, υποστήριξε ότι "έλαβε ένα δείγμα σπέρματος του συζύγου μέσω μιας αξιόπιστης και ιατρικώς ασφαλούς μεθόδου", χωρίς και αυτός να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες μέχρι να μείνει έγκυος η Νταλάλ, πρόσθεσε τονίζοντας ότι "όλοι έχουν το δικαίωμα να γίνουν γονείς".
Ο Σάμερ Σαμάρο, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου υπουργού Κρατουμένων, ελπίζει ότι οι Ισραηλινοί θα επιτρέψουν τελικά στους Παλαιστίνιους φυλακισμένους να αποκτούν παιδιά. Υπενθύμισε ότι ο Γιγκάλ Αμίρ, ο ακροδεξιός Εβραίος που δολοφόνησε τον πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν το 1995, είχε επιχειρήσει να περάσει το σπέρμα του από τη φυλακή το 2006. Απέτυχε, αλλά στη συνέχεια οι αρχές ενέκριναν να γίνει τεχνητή γονιμοποίηση στη σύζυγό του με το σπέρμα του και τον επόμενο χρόνο απέκτησε ένα γιο.
"Ακόμη και ο δολοφόνος του Ράμπιν έχει το δικαίωμα να αποκτήσει παιδί, γιατί να στερούνται οι Παλαιστίνιοι αυτό το δικαίωμα;" κατέληξε ο Σαμάρο.


Μυστηριωδης σχηματισμος 800.000 χιλιομετρων πανω στον Ηλιο-αναμενεται εξαρση της ηλιακης δραστηριοτητας ανευ προηγουμενου.

11 Αυγούστου 2012 - Η παράξενη συμπεριφορά του Ήλιου έχει αναφερθεί αρκετές φορές πρόσφατα. Όπως όλοι γνωρίζουμε περιμένoυμε τον ηλιακό κύκλο 24 και οι επιστήμονες παρακολουθούν τον Ήλιο.Στην επιφάνεια του εμφανίστηκε ένας τεράστιος σκοτεινός σχηματισμός  τέτοιου μέγεθους που δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ πριν από τους επιστήμονες. Είναι μια σκοτεινή ζώνη, ή μια ρωγμή μήκους περίπου 800.000 χλμ!

Η σκοτεινή περιοχή φωτογραφήθηκε από εμπειρογνώμονες της NASA , οι οποίοι προσπαθούν τώρα να καθορίσουν τη φύση του φαινομένου το οποίο είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό ότι μια πυκνή μάζα  ψυχρού αερίου,να  διατηρείται στην επιφάνεια του ουράνιου σώματος από τα μαγνητικά πεδία. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα σκοτεινά σημεία στον ήλιο είναι περιοχές όπου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του  Ήλιου στην επιφάνειά του.

Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε εδώ δεν είναι μια φυσιολογική  ηλιακή κηλίδων η οποία αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η περιοχή αυτή έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα σε μόλις τρεις ημέρες. Οι προβλέψεις της NASA λένε ότι το Σεπτέμβριο του 2012, θα μπορεί να υπάρξουν αναταραχές στην επιφάνεια του Ήλιου άνευ προηγουμένου.

Αναμένουμε ότι οι μεγάλες ηλιακές εκλάμψεις μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες σε όλο τον κόσμο. Σχολιάζοντας τη μελέτη για τους κινδύνους του "διαστημικού καιρού",ο  αστροφυσικός Ντάνιελ Μπέικερ, δήλωσε ότι οι συνέπειες θα είναι συγκρίσιμες με έναν πυρηνικό πόλεμο ή με την πτώση ενός τεράστιου αστεροειδούς. Όσον αφορά τα δίκτυα και τους δορυφόρους, οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τις CME  (στεφανιαίες εκτινάξεις μάζας). Υπάρχει ο κίνδυνος ότι μια μέρα, μπορείτε εξαφανίσουν όλη τη ηλεκτρονική κοινωνία μας.

File:Maya-Maske.jpg

Η περίοδος που αναμένεται έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας κατά περίεργη σύμπτωση είναι από το Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του έτους ,τον Δεκέμβριο του 2012,τότε δηλαδή που προβλέπεται το τέλος του κόσμου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας.
Δείτε ένα σχετικό video: 


http://www.apocalypsejohn.com

Ανεκδοτο: Γιωρικας και Σουμελα


Μια μέρα παντρεύτηκε ο Γιωρίκας και η Σουμέλα. . 

Ο Γιωρίκας κάνει πρόταση στη Σουμέλα να πάνε γαμήλιο ταξίδι στο πόρτο Ύδρα να μείνουν 15 μέρες. 

Η Σουμέλα ρωτά: βρε Γιωρίκα με τι λεφτά θα πάμε εκεί; 

Ο Γιωρίκας λέει έχω 30.000 δραχμές. Με 2000 δραχμές την ημέρα θα μείνουμε 15 μέρες. 

Εντάξει Γιωρίκα ,εσύ ξέρεις ,του απαντάει η Σουμέλα.

Την επόμενη μέρα πάνε στο ξενοδοχείο κάθονται 15 μέρες και έρχεται η ημέρα πληρωμής. 

Βγάζει ο Γιωρίκας 30.000 δραχμές να πληρώσει στο ταμείο, αλλά ο ταμίας του λέει: 

15 μέρες Χ 2000 =30.000 

-2000 για την ιππασία που κάνατε. 

Μα δεν κάναμε του λέει ο Γιωρίκας ιππασία.. 

-Και ο ταμίας: εδώ ήταν τα άλογα ας κάνατε . 

-2000 για το τένις που παίξατε 

Μα δεν παίξαμε τένις λέει ο Γιωρίκας. 

-Εδώ ήταν το γήπεδο και οι ρακέτες , ας παίζατε . 

Τέλος του βγάζει ένα λογαριασμό 60.000 δραχμών. 

Η Σουμέλα κοιτάζει των Γιωρίκα στεναχωρημένη. 

Τότε ο Γιωρίκας γυρνά στον ταμία και του λέει, έχουμε και λέμε: 

30.000 δραχμές για τις 15 μέρες που έμεινα με και 30.000 δραχμές που πήδηξες την Σουμέλα μας κάνουν 60.000 δραχμές 

-Ο ταμίας του λέει μα δεν πήδηξα την κυρία. 

Και ο Γιωρίκας του απαντάει: "Εδώ ήταν ας την πηδούσες"!!!





Θ. Παγκαλος, Ολοι μαζι τα φαγαμε: Τι γραφει στο βιβλιο

Οι επιθέσεις προς τα κόμματα της Αριστεράς, η αυτοκριτική – σε προσωπικό και κομματικό επίπεδο – χαμηλών τόνων και οι ιστορίες διαφθοράς που υποστηρίζει ότι του έστειλαν πολίτες, χαρακτηρίζουν το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου «Όλοι μαζί τα φάγαμε».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνησης αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή, που ξεκινάει από την επανάσταση του 1821 και φτάνει στο «κούρεμα» το 2012, προσπαθεί να αποτυπώσει τις αιτίες εκείνες που κατά την άποψή του οδήγησαν την χώρα στην παρούσα δημοσιονομική κατάσταση.


Υπογραμμίζει σε ένα σημείο το ρόλο τον μεγάλων δυνάμεων κάθε φορά: «Aπό τα πρώτα κιόλας χρόνια της ελληνικής επανάστασης έκαναν την εμφάνισή τους οι ξένες ηγεμονίες οι οποίες μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να έχουν δύναμη επιρροής εξυπηρετώντας και το δικό τους οικονομικό συμφέρον. Η ευθύνη αυτής της συμπεριφοράς θεωρώ πως βαρύνει την ελληνική αστική τάξη αλλά και τους πολιτικούς ηγέτες, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους την κάθε μορφής εξουσία και δεν έκοψαν ποτέ τον ομφάλιο λώρο της οικονομικής εξάρτησης από τις ξένες δυνάμεις. Βέβαια, αν δει κάποιος ρεαλιστικά τις καλές σχέσεις με τις ξένες δυνάμεις, θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο στήριξαν την οικονομία μας αλλά στάθηκαν δίπλα μας γενικότερα όποτε τις είχαμε ανάγκη».


Θεωρεί ότι σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ότι πιστεύεται ευθύνονται όσοι συμμετείχαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά όλοι οι Έλληνες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στο «φαγοπότι». Τονίζει ότι την δεκαετία του ’80 το χρέος και τα ελλείμματα έκαναν άλματα και ότι το ίδιο παρατηρείται και την περίοδο της διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όμως η κριτική του στρέφεται κατά βάση στην Αριστερά.


Μιλώντας για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:


«Πότε αυτά τα κόμματα ανέπτυξαν και πρότειναν πολιτικές διαφορετικές από αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και την κρίση; Όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά κάθε φορά που υπήρχε παρέκκλιση, σπατάλη, ολιγωρία και πελατειακή χαριστική πολιτική στο φορολογικό ή άλλο επίπεδο, τα κόμματα αυτά έρχονταν να πλειοδοτήσουν προς την κατεύθυνση της αύξησης των ελλειμμάτων, έστρωναν μόνοι τους τον δρόμο στο λαϊκισμό και ωθούσαν με κάθε δυνατό τρόπο —που βεβαίως περιελάμβανε και την δυναμική επίδειξη μέσω στρατευμένων και συχνά βίαιων μειοψηφιών της δήθεν λαϊκής βούλησης— τους κυβερνώντες να πάνε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά στον κατήφορο που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση αδυναμίας πληρωμών».


Σε άλλο σημείο του βιβλίου «ανακατεύει» Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας: «υπερεπαναστάστες αναρχικοί ή οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και χρυσαυγίτες με τις κουκούλες τους αδελφωμένοι, είναι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας που διέλυσαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη όπως αποδεικνύουν και οι σχετικές συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.


Χέρι–χέρι φασίστες και κομμουνιστές διαδίδουν το μύθο του πολιτικού που κλέβει, και τον προτείνουν στον αμήχανο και απληροφόρητο πολίτη ως αποδιοπομπαίο τράγο, καλλιεργούν και υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον του αιρετού εκπροσώπου του λαού επιδιώκοντας την εξουδετέρωση, την ηθική έκπτωση, την πνευματική του εξόντωση, την άμβλυνση της δυνατότητάς του να δώσει πολιτικές μάχες και μερικές φορές έχουν στόχο και την σωματική του ακεραιότητα και υγεία».


Οι αναφορές του στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα είναι χαρακτηριστικές: «Οι λαϊκιστές δημαγωγοί τύπου Τσίπρα μισούν θανάσιμα τον υπεύθυνο πολίτη, μισούν θανάσιμα όσους αντιστέκονται. Έχουν ανάγκη τη σιωπηλή και ύπουλη συνενοχή που στηρίζεται στην παραποίηση της πραγματικότητας. Τα τάγματα εφόδου τους πρέπει να οδηγηθούν στη δράση, μεθυσμένα από παρανοϊκές ιδεολογικές κατασκευές, μυθεύματα και αφορισμούς. Εάν υπάρξει αυτογνωσία τότε επέρχεται το τέλος της ύπουλης και μουλωχτής συνενοχής», γράφει. Προσθέτει επίσης πως: «όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε εκπρόσωπος της Αριστεράς αντέδρασε σε προσλήψεις, σε αυξήσεις μισθών, σε θέσπιση επιδομάτων, σε αυξήσεις συντάξεων, σε κοινωνικοποιήσεις επιχειρήσεων, σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή σε διαδηλώσεις.


Κανένας εκπρόσωπος της Αριστεράς δεν διαφώνησε με τις ψηφοθηρικές παροχές των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, σε συζητήσεις και προτάσεις τους, ήθελαν και άλλες, πιο πολλές ακόμα παροχές. Κανένας εκπρόσωπος της Αριστεράς δεν προβληματίστηκε για τα καμένα και κλειστά μαγαζιά του κέντρου, το κλείσιμο των ξενοδοχείων, το κλείσιμο βιομηχανιών λόγω συνεχόμενων κινητοποιήσεων, τα γιαούρτια και τους τραμπουκισμούς. Κανένας δεν εδήλωσε κάτι για τις μούτζες προς τη Βουλή, για τις απειλές οτι θα φύγουν νύχτα οι πολιτικοί με ελικόπτερο. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας δήλωνε στη Βουλή, οτι θα φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας. Οι ίδιοι Βουλευτές πρωτοστατούσαν σε κλεισίματα εργοστασίων και αποκλεισμό όσων ήθελαν να δουλέψουν, στο όνομα του δικαιώματος της απεργίας της μειοψηφίας».


Σε ειδική αναφορά σχολιάζει την κίνηση «Δεν πληρώνω» και πίσω από αυτή βλέπει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει: «παρόλο που το δήθεν προοδευτικό και ανατρεπτικό κίνημα “δεν πληρώνω” και οι αρχές που πρεσβεύει, με την πρώτη ματιά δεν άπτονται του αντικειμένου του βιβλίου, με μια πιο προσεκτική ματιά, τα πράγματα αλλάζουν. Είναι γνωστό σε όλους ότι κίνημα αυτό αποτελεί έμπνευση του ομίλου ΣΥΡΙΖΑ / ΚΚΕ / ΠΑΜΕ, εμπλουτισμένη με διάφορα περίεργα παρακλάδια και απίθανους τύπους σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, ακολουθούμενους από μια ορδή απληροφόρητων πολιτών ενωμένους σε “τζιχάντ”, με σκοπό να καταστήσουν κυρίαρχη τάση, το να μην πληρώνουν οι πολίτες διόδια, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, είσοδο σε παραλίες, τις υπηρεσίες των ΔΕΚΟ, φόρους κ.ά.»


Όσον αφορά τη δική του ευθύνη, γράφει ότι υπάρχει και ότι δεν είχε το κουράγιο να προκαλέσει τη ρήξη. Συγκεκριμένα παραδέχεται ότι «κάθε φορά που αναγκάστηκα να διαφοροποιηθώ υποδεικνύοντας το ορθό και καταγγέλλοντας παρεκτροπές και λάθη, εκατοντάδες, καμιά φορά χιλιάδες τίμιοι εργαζόμενοι και λαϊκοί άνθρωποι με επανέφεραν στην τάξη υποδεικνύοντας το κομματικό μου καθήκον της αλληλεγγύης, μέχρι την πλήρη συνενοχή και ταύτιση με τους αδικοπραγούντες. Η φράση “σωστά είναι αυτά που λες, αλλά μην τα λες τώρα γιατί παραμονεύει ο αντίπαλος” με συνόδευε 30 τόσα χρόνια σε όλη μου τη δράση. Ομολογώ οτι δεν είχα το κουράγιο να προκαλέσω τη ρήξη. Όχι σαν δικαιολογία, αλλά για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα θα ήθελα να επαναλάβω εδώ κάτι που συχνά λέω, να θυμίσω δηλαδή τη μοίρα ξεχωριστών προσωπικοτήτων της πολιτικής ζωής που διαπομπεύτηκαν και περιθωριοποιήθηκαν από τον ελληνικό λαό, επειδή έλεγαν και πρέσβευαν την αλήθεια. Ανήκαν σε όλες τις παρατάξεις χωρίς εξαίρεση».


Πολλά από τα παραδείγματα που αναφέρει τα παίρνει από εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Φέρνει ως παράδειγμα κύκλωμα που «είχαν οργανώσει 20 άτομα, υπάλληλοι του ΙΚΑ σε συνεργασία με ιδιώτες, 500 άτομα συνολικά —μερικοί εκ των οποίων εν αγνοία τους—, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι ενέκριναν νοσήλεια για εικονικές νοσηλείες σε νοσοκομεία στα οποία υποτίθεται ότι είχαν εισαχθεί οι ιδιώτες. Οι τελευταίοι εισέπρατταν τα νοσήλεια από το ΙΚΑ, κρατούσαν ένα μικρό τμήμα και επέστρεφαν το υπόλοιπο στους επίορκους υπαλλήλους. Αντίστοιχα, ενέκριναν χορηγήσεις διαφόρων επιδομάτων σε μη δικαιούχους, οι οποίοι πάλι κρατούσαν ένα μικρό τμήμα και επέστρεφαν το υπόλοιπο.


Οι επίορκοι υπάλληλοι έφτασαν σε τέτοιο βαθμό απληστίας που χορηγούσαν ακόμα και επιδόματα τοκετού σε άγαμο, ή σε άγαμο που λάμβανε επιδόματα για πέντε παιδιά! Τόσο σίγουροι ήταν οτι το σύστημα του ΙΚΑ δεν θα κατάφερνε ποτέ να αποκαλύψει την απάτη.

Μια άλλη περίπτωση ήταν αυτή του ΟΑΕΔ. Μετά από διασταυρώσεις στοιχείων, όπως στην περίπτωση του ΙΚΑ, αποκαλύφθηκε ότι πραγματοποιούντο χιλιάδες εισπράξεις επιδομάτων από μη δικαιούχους, Έλληνες και αλλοδαπούς. Μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης του Οργανισμού για πληρωμές κατά τη διετία 2009–2011, διαπιστώθηκαν διπλές καταβολές επιδομάτων στα ίδια πρόσωπα, πληρωμές εποχιακών και οικογενειακών επιδομάτων σε μη δικαιούχους ή και σε ανύπαρκτους ασφαλισμένους, ή ακόμη και σε άτομα που προσκόμιζαν πλαστές βεβαιώσεις (π.χ. καταγγελίες συμβάσεων εργασίας και άδειες διαμονής)».

Αλλη περίπτωση:


«Κύκλωμα είχε οργανώσει μηχανισμό που χαρακτήριζε απολύτως υγιή παιδιά ως κωφάλαλα, προκειμένου το κράτος να τους χορηγεί το σχετικό προνοιακό επίδομα των 362 € μηνιαίως. Το κύκλωμα φαίνεται ότι δρούσε από το 2006, με συνολική ζημία για Δημόσιο περί το 1 εκ. €. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας τα παιδιά δεν φαίνονταν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και ομιλίας, και συνεπώς δεν ήταν δικαιούχοι. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 13 σχολεία, όπου οι δάσκαλοι των παιδιών κατέθεσαν ότι οι εν λόγω μαθητές δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα ομιλίας και ακοής. Το κύκλωμα φαίνεται ότι πλαστογραφούσε ακόμα και ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ είχε φτάσει και σε σημείο να εκπαιδεύει τα παιδιά, προκειμένου να ξεγελάσουν τους ιατρούς ότι έχουν πρόβλημα ακοής».


Μερικά ακόμα παραδείγματα διαφθοράς


Το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης για ένα διάστημα πλήρωσε ενοίκιο και ασφάλιστρα μισθίου 13.000 € στην Ιερά Μονή των Αδελφών του Ελέους, χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ακίνητο, καθότι γίνονταν εργασίες ανακαίνισης. Και όλα αυτά, ενώ στη μεταξύ τους σύμβαση αναφερόταν ρητά ότι το μίσθωμα και τα ασφάλιστρα μισθίου θα ξεκινούσαν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.


Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: σε διαγωνισμό ύψους 2,7 εκ. € για διάφορα αντιδραστήρια, έγινε κατακύρωση σε 8 εταιρίες. Μόνον που:


Ένα προς προμήθεια είδος μοιράσθηκε μεταξύ περισσότερων της μιας εταιρίας, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψη το κριτήριο της χαμηλότερης τιμής. Ορισμένα από τα προς προμήθεια είδη κατακυρώθηκαν σε εταιρίες που δεν ήταν μειοδότριες.


Ορισμένα είδη κατακυρώθηκαν σε εταιρίες, τα προϊόντα των οποίων είχαν κριθεί τεχνικά ως μη αποδεκτά.

Διδυμότειχο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με την Έκθεση του 2009, εντόπισε δυο παράτυπα χρηματικά εντάλματα μισθοδοσίας και εξόδων κίνησης για υπαλλήλους που μετακινήθηκαν στο Δήμο από δημοτικές επιχειρήσεις υπό εκκαθάριση, το ένα ύψους 80.000 € και το δεύτερο 240.000 €. Τα παράτυπα χρηματικά εντάλματα γύρισαν πίσω στο Δήμο, ο οποίος δεν τα υπέβαλε ξανά για έγκριση.

Χρηματικό ένταλμα ύψους 43.000 € προς την HELLEXPO AE από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ελέγχθηκε και μειώθηκε κατά 7.300 €.


Δ. Παναγιάς, Νομός Χαλκιδικής. Μόνο για την τήρηση των πρακτικών, έπρεπε να εξαντληθούν οι 429 νόμιμες ώρες υπερωριών, με την προσθήκη 44 ωρών για εργασία από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, και άλλες 109 ώρες για υπερωρίες σε Κυριακές και αργίες. Συνολικές αμοιβές 4.300 €. Το ίδιο και για τον Δήμο Θέρμης, στα 1.600 €.

Έξοδα παράστασης δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρου δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ελλήσποντου, Ν. Κοζάνης, 80.000 € για το 2008 και το 2009. Επειδή φαίνεται ότι είχε γίνει κάποιο σφάλμα στον υπολογισμό τους, περικόπηκαν κατά 23.000 €.

Ο Δήμος Ασκιού του Νομού Κοζάνης προέβη σε επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία ύψους 33.000 €. Τα οποία κόπηκαν, καθότι υπερέβαιναν το 1,5% των τακτικών εσόδων του, όπως ορίζει ο νόμος.


Ο Δήμος Καλαμπάκας, έδωσε, από την επιχορήγησή του, 30.000 € στις τοπικές ενορίες για ανέγερση ναού και άλλα σχετικά. Μόνο που αυτό απαγορεύεται από τον Κ.Δ.Κ, και τα χρηματικά εντάλματα επιστράφηκαν, χωρίς να επανυποβληθούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, προσπάθησε να πληρώσει έναν εργολάβο με 28% κέρδος (σύνολο 19.000 €). Μόνο που το νόμιμο ποσοστό είναι 18% και εγκρίθηκε μόνον περίπου το ήμισυ του ποσού.


Ο Δήμος Παλαμά προσπάθησε παράτυπα να κατατμήσει χωματουργικά έργα ύψους 46.000 €, προκειμένου να δοθούν χωρίς διαγωνισμό με απευθείας αναθέσεις. Το Ελεγκτικό Συνέδριο το εντόπισε. Τα χρηματικά εντάλματα δεν υποβλήθηκαν εκ νέου.


Στον Δήμο Λαγανά, σε μια παραγγελία κάδων απορριμμάτων αξίας 25.000 €, παρατηρήθηκαν ορισμένα χωροχρονικά παράδοξα:


Η μελέτη των τεχνικών προδιαγραφών και ο προϋπολογισμός συντάχθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της έγκρισης της αρμόδιας δημαρχιακής επιτροπής.


Κάποιοι από τους κάδους παραδόθηκαν όχι μόνον πριν από την υπογραφή της σύμβασης, αλλά και πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.


Κάποιοι από τους κάδους παραδόθηκαν εκπρόθεσμα, χωρίς όμως να επιβληθεί το πρόστιμο στον εργολάβο. Επίσης τα έξοδα δημοσιότητας δεν παρακρατήθηκαν από την αμοιβή του.


Μια μικρή πόλη θα μπορούσε να χτιστεί από τα ποσά που απορροφήθηκαν μέσω του Οργανισμού Εργατικής Εστίας”[30]. Αυτό γλαφυρά έγραψε ο αρθρογράφος, και έχει δίκιο. Ο Οργανισμός αυτός, μέχρι και την ενσωμάτωσή του στον ΟΑΕΔ το 2012, εποπτευόταν από το Υπουργείο Απασχόλησης, με τους πόρους του να προέρχονται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες με ισόποση εισφορά, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Βασικές αρμοδιότητες του περιελάμβαναν τη διαχείριση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, Οργανωμένες εκδρομές, πολιτιστικά προγράμματα, βιβλία, λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, λειτουργία Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας κ.α.


Μόνο που:


Η αύξηση στα έξοδα μισθοδοσίας ξεπέρασε το 400% μέσα σε 10 έτη (2001–2010), και των λειτουργικών εξόδων σχεδόν το 500%.


Τα έξοδα που αφορούσαν “διεθνείς επαφές” —βλέπε ταξίδια— αυξήθηκαν πάνω από 1000%!

Τα έξοδα για την κάλυψη συνδικαλιστικών αναγκών έφτασαν την ίδια περίοδο τα 117 εκ. €.

Με αφορμή την παραπάνω φωτογραφία, επιτίθεται στους φορτιγατζήδες: «ο κ. ιδιοκτήτης φορτηγού που λέει οτι αυτός “δεν έφαγε” ψεύδεται. “Έφαγε” κατά κόρον διότι και αυτός και άλλοι σαν κ’ αυτόν προστατεύονταν από το πελατειακό κλειστό συντεχνιακό σύστημα».


Ορισμένες από τις ανώνυμες καταγγελίες που του έστειλαν πολίτες για περιπτώσεις διαφθοράς στην καθημερινότητα.


Φίλη που έχει μερικά ελαιόδενδρα στο κήπο του σπιτιού της και κατόρθωσε να εισπράττει επιχορήγηση ως ελαιοπαραγωγός. Ο σύντροφος της παίρνει σύνταξη από την πρόνοια (;), αν και κατά κοινή ομολογία ουδέποτε εργάσθηκε.


Το αυθαίρετο που "σήκωσε" ο γείτονάς μου, σε μια νύχτα, και ενώ μου κλεινε τη θέα στον ουρανό, δεν έβγαλα κιχ! δε θα χρεωνόμουν τίποτα αν έκανα ένα απλό τηλ στην πολεοδομία Ηρακλείου.....


Ο καθηγητής πανεπιστημίου δίνει την προετοιμασία συνεδρίου (και το σχετικό κονδύλι) στο γιο του ο οποίος είναι ιδιοκτήτης σχετικής εταιρείας.


Τ.Ε.Ι Πειραιά 1993–2002. Βαθμολογίες σε εξετάσεις 90% δεκάρια... Φυσικά συμφωνία "διδασκόντων" με "φοιτητοπατέρες". Φυσικά αφού το Τ.Ε.Ι. και όταν το "διοικούσε" οικτρός πασόκος πρόεδρος, σαν junior partner της δεξιάς, πραγματικός πρόεδρος ήταν ο αρχιΔΑΠιτης του Τ.Ε.Ι. Η ΔΑΠ έβγαινε πρώτη στις εκλογές γιατί ταπετσάριζε με πλακάτ το 80 της επιφάνειας των τοίχων και ταβανιών της σχολής. Οι άλλοι παραπονιόταν γιατί να έχουν μικρότερο ποσοστό επιφανείας, η ΔΑΠ έκανε τα μεγαλύτερα πάρτυ, τις περισσότερες εκδρομές στη Μύκονο και πράγματι είχε τις ομορφότερες... Από οικογενειοκρατία, άλλο τίποτα...


Υπηρέτησα την θητεία μου το 2007 ως έφεδρος αξιωματικός, κατά κύριο λόγο σε ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου. Για αρκετούς μήνες ήμουν αξιωματικός 2 γραφείων, 1 Γραφείο (αλληλογραφία μεταξύ άλλων ) και Γραφείου κινήσεως... βολές, οχυρωματικά έργα, συντηρήσεις στρατοπέδου, πληρώθηκαν απ’ το κράτος και δεν έγιναν ποτέ, καύσιμα της υπηρεσίας σε ιδιωτικά ΙΧ, στρατιωτικά οχήματα για βόλτες, προμήθειες τροφίμων και για το σπίτι του διοικητή και του υποδιοικητή. Αλλά το πιο εκκωφαντικό που συζητήθηκε και λίγο αν θυμάμαι καλά ήταν ένα υπόστεγο σκύλων που κόστισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ήταν 4 σίδερα με μια λαμαρίνα (εγκαινιάστηκε από ανώτερο αξιωματικό μάλιστα)...


Στις κρατικές τράπεζες, όπως και στην Τράπεζα της Ελλάδος γινότανε πάρτυ με τις υπερωρίες... κόσμος έβγαζε 2ο μισθό, έφτιαξε εξοχικά... δυστυχώς δεν έχω νούμερα, καλό θα ήταν να ζητηθούν από την ΤτΕ, την Εμπορική, Αγροτική Εθνική τι πλήρωναν για υπερωρίες και τι % τις μισθοδοσίας ήταν αυτό.


Ήμουν εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ και δούλευα μαύρα για να ‘χω 2 εισοδήματα.... το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν πως ο τύπος που του δούλευα μαύρα μου φαγε όλα τα λεφτά, για τους 8 μήνες που του δούλευα και γω δεν μπορούσα να κινηθώ νομικά εναντίον του!


Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ όταν ανέβηκε στην εξουσία ήταν να αναγνωρίσει την Εθνική Αντίσταση στα χρόνια της κατοχής, κάτι που έκανε την Βραδυνή και τη Ακρόπολη της εποχής εκείνης να λυσσάξουν με πρωτοσέλιδα του τύπου ''Αναγνωρίζουν τους σφαγείς με τα κονσερβοκούτια'' κλπ. Στα πλαίσια της αναγνώρισης λοιπόν, ψηφίστηκε νόμος για την συνταξιοδότηση των αντιστασιακών και πριμοδότηση των παιδιών τους με μόρια για διορισμό στο Δημόσιο. Το τι έγινε το υποπτεύεστε... Ύστερα από μερικά χρόνια βρέθηκαν συνταξιοδοτούμενοι, οι οποίοι στα χρόνια της Κατοχής ήταν 6 ετών ή βρέφη, ή ακόμα κι αγέννητοι... Ωραία ιστορία ε;


Τον Απρίλιο του 2012 ο Πατέρας μου 74 ετών αφού απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό/οφθαλμίατρο, διαγνώσθηκε με καταρράκτη και υποβλήθηκε σε επέμβαση από την ιδιώτη γιατρό στο κρατικό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η Γιατρός εισέπραξε 400 ευρώ και φυσικά δεν εξέδωσε καμία απόδειξη. Τον Οκτώβριο του 2009 υποβλήθηκα σε κολονοσκόπηση στο ιδιωτικό θεραπευτήριο άγιος Λουκάς στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ο γιατρός εισέπραξε 300 ευρώ και δεν εξέδωσε απόδειξη.


Τέλος σε ότι αφορά τον πρώην υπουργό κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, σημειώνει:


«Υπάρχει ένα φυσικό όριο στο πόσα ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταναλώσει και να αποταμιεύσει για τα παιδιά και τα εγγόνια του. Επιπρόσθετα, στα πολύ μεγάλα ποσά, η κατανάλωση αυτή αρχίζει και γίνεται ορατή, τόσο από τον κοινωνικό περίγυρο, όσο και από τις κρατικές οικονομικές υπηρεσίες. Όσο μεγαλύτερο το ποσόν, τόσο πιο εμφανές. Όσο πιο εμφανές, τόσο πιο προκλητικό. Έτσι αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου, ένα ζήτημα που με θλίβει ιδιαιτέρως και έτσι θα αποκαλυφθούν και άλλες όμοιες περιπτώσεις».

 

Γνωστος Ελληνας ηθοποιος εργαζεται και ως νοσηλευτης!


Μια ζωή μοιρασμένη στα δύο ζει γνωστός Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος τα πρωινά εργάζεται ως νοσηλευτής στη μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων και τα απογεύματα αφιερώνεται στο θέατρο και την υποκριτική.
Ο λόγος για τον Βασίλη Παλαιολόγο, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και πολύ σημαντικές παραστάσεις, όπως «Το γάλα», ενώ φέτος το χειμώνα θα λάβει μέρος στην θεατρική παράσταση «Υπό το μηδέν».
Μιλώντας στο TV Έθνος, ο ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αντιμετωπίζει συχνά τον πόνο και την κοινωνική ανισότητα στο νοσοκομείο Παίδων, όπου εργάζεται, ενώ αναφερόμενος στο τι τον λυπεί στην Ελλάδα του σήμερα είπε: «Πεινασμένα παιδιά, απελπισμένες μανάδες και πατεράδες με κενό βλέμμα... αν αυτή είναι μια εικόνα που μας θλίβει, ελάτε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί».




"Παιρνεις τ' αρχ....α μου" τραγουδιστα απ' τον Τσαλικη!


Πρώτη φορά ακούμε μέσα σε πέντε λεπτά τόσες βωμολοχίες και αυτό από έναν καλλιτέχνη που δεν μας έχει συνηθίσει να βρίζει, τουλάχιστον δημοσίως. Ο λόγος για τον Γιώργο Τσαλίκη ο οποίος στην καλοκαιρινή περιοδεία που κάνει βρέθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο για να δώσει μια μεγάλη συναυλία. Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως όταν άρχισε να λέει μια κρητική μαντινάδα οι ύβρις δεν είχαν τελειωμό, αφού σε κάθε φράση έλεγε και κάτι ακατάλληλο... Να αναφέρουμε πως όλες οι κρητικές μαντινάδες έχουν καυστικό χαρακτήρα, εξαλλου ο Γιώργος τα τελευταία δύο χρόνια στο Caramela καθιέρωσε να λέει τις μαντινάδες του και να γίνεται χαμός. O κόσμος από κάτω το διασκέδαζε και γελούσε χειροκροτώντας τον τραγουδιστή, ο οποίος θα είναι για άλλη μια χειμερινή σεζόν στο Caramela, γεμάτος από ενέργεια μιας και η καλοκαιρινή του περιοδεία είναο sold out όπου κι αν παει και ο ίδιος είναι πιο χαλαρός, πιο ανεβασμένος και πιο χύμα από ποτε!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ



http://www.zappit.gr


Ανεκδοτο: Το σωστο τατουαζ!


Γυρνόντας καθυστερημένος ο Μήτσος το βράδυ, η γυναίκα του, του φωνάζει:
- Που στο διάολο γύριζες;
- Πήγα κι έκανα ένα τατουάζ, της απάντησε.
- Τατουάζ; Τι τατουάζ;
- Έφτιαξα ένα χιλιάρικο ευρώ στα ...απόκρυφά μου' της απαντά περίφανα!
- Άκου τι σκέφτηκε! Και γιατί έκανες το χιλιάρικο στα απόκρυφά σου; 
- Πρώτον: μου αρέσει να βλέπω τα χρήματα μου να αυξάνονται, δεύτερον: μου αρέσει που και που να παίζω με τα λεφτά μου και τρίτον: μου αρέσει η αίσθηση των ...χρημάτων και τέλος όταν χρειάζεσαι ψώνια, θα μένεις στο σπίτι και θα έχεις όσα χρήματα θες! 

Σαουδικη Αραβια: «πορνες των Ολυμπιακων»


Μολονότι δεν κέρδισαν μετάλλια ούτε κάποια ιδιαίτερη διάκριση στα αγωνίσματα του στίβου και του τζούντο αντιστοίχως, η κυρίως επιτυχία τους έγκειται στο γεγονός της συμμετοχής τους στους Αγώνες αφούαποτελούν τις πρώτες αθλήτριες που εκπροσώπησαν ποτέ τη χώρα τους σε Ολυμπιακούς.



Η Ατάρ, αν και είναι μισή από τη Σ. Αραβία και μισή από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να αγωνιστεί με τα χρώματα της πρώτης.



Η παρουσία τους στο Λονδίνο έκανε το πλήθος να παραληρήσει, τιμώντας τες με άκρατο ενθουσιασμό, ασταμάτητο χειροκρότημα και επευφημίες.


Στην πατρίδα τους, όμως, το σκηνικό ήταν διαφορετικό.

Μπορεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να είδε θετικά τη συμμετοχή τους, αλλά δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ατιμωτική για τη Σαουδική Αραβία τη στάση των κοριτσιών.

Στο Twitter, δημιουργήθηκε hash tag υπό τον τίτλο «πόρνες των Ολυμπιακών», από κάποιον χρήστη, κίνηση που οδήγησε τον, ομολογουμένως, προοδευτικό πατέρα της Σαχερκανί να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας υπέρ τη κόρης του.

Τα τοπικά μέσα, πάντως, αν και δεν καταφέρθηκαν εναντίον των αθλητριών, δεν έκαναν και αναφορές για την εκεί παρουσία τους.

Η ΔΟΕ από την πλευρά της, θεώρησε ότι η συμμετοχή των Ατάρ- Σαχερκανί αποτέλεσε εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την ισότητα των δύο φύλων (πάντα σε σχέση με τη Σ. Αραβία) και την 50/50 παρουσία τους σε Ολυμπιακούς του μέλλοντος.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Αγριος τσακωμος της Βικης Σταματη με τον συζυγο της πριν παει στο νοσοκομειο. Επιστροφη στη φυλακη με περιορισμους!


Άγριο τσακωμό που προφανώς οδήγησε τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού να ορίσουν περιορισμούς στα επισκεπτήριά τους είχαν σύμφωνα με το on alert η Βίκη Σταμάτη με τον σύγυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, ένα 24ωρο πριν εκείνη μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο.



Ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος πληροφορήθηκε από τη διεύθυνση των φυλακών ότι τα επισκεπτήριά του θα γίνονται πίσω από το τζάμι και μέσω τηλεφώνου όπως συμβαίνει με όλους τους κρατούμενους. Πιθανόν η απόφαση να οφείλεται στη τελευταία ιδιαίτερα έντονη επαφή που είχε με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη τη περασμένη Κυριακή,όπου οι φωνές τους ακούστηκαν κυριολεκτικά σ΄ όλη τη πτέρυγα.
Πιο σκληρή είναι η απόφαση για τη Βίκυ Σταμάτη η οποία επέστρεψε  σήμερα στο Κορυδαλλό. Της απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια.



Όπως είδαμε στο δελτίο του Star η κ. Σταμάτη, βγήκε από το νοσοκομείο σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ ζήτησε από τους αστυνομικούς να την βοηθήσουν να μπει στην κλούβα που την οδήγησε στις φυλακές Κορυδαλλού.



O Michael Phelps ποζαρει για τον Louis Vuitton


Το χρυσό αγόρι της Αμερικής κάνει το ντεμπούτο του στο modelling, ποζάροντας για τον κορυφαίο Γάλλο σχεδιαστή μόδας, Louis Vuitton.
Λίγες μόλις ώρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Michael Phelps, έκανε την πρώτη του φωτογράφηση για διαφημιστική καμπάνια.
Ο 27χρονος κολυμβητής, που έχει στο ενεργητικό του πολλά παγκόσμια ρεκόρ και 22 χρυσά μετάλλια, φωτογραφήθηκε από την κορυφαία φωτογράφο μόδας Annie Leibovitz σε μια μπανιέρα, έχοντας μια πετσέτα και ένα σάκο Louis Vuitton δίπλα του.
Σε άλλη φωτογραφία της Leibovitz, μιλάει στον καναπέ με την77χρονη Larissa Latynia, πρώην αθλήτρια της πρ. Σοβιετικής Ένωσης, η οποία, είχε τα περισσότερα μετάλλια στον κόσμο, μέχρι που την ξεπέρασε ο Phelps.
Κάτι μας λέει ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας καριέρας για τον αθλητή και σίγουρα όχι για βιοποριστικούς λόγους, αφού τα οικονομικά του προβλήματα (αν είχε ποτέ) τα έχει λύσει προ πολλού.
http://www.cosmo.gr

Η Σασα Μπαστα μας αφηνει αφωνους!


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι λουόμενοι πέτυχαν την Σάσα Μπάστα να κάνει τις βουτιές της σε παραλία της Ρόδου.


Ο φωτογραφικός φακός την εντόπισε κατά τη διάρκεια που απολάμβανε τον ήλιο και τη θάλασσα στο νησί των Ιπποτών.

Όλα τα λεφτά το τατουάζ της, μία νεράιδα, στα οπίσθια!








http://www.kamikazi.gr

Αιωνια Διλημματα: Ξανθιες η μελαχρινες;


Ξανθιες ο Στελιος Αρτεμακης

Εξαρτάται, μαν! Εξαρτάται! Αν μιλάς για κείνες τις ξανθιές, τις φο, με το μαλλί το καμμένο από τις μπογιές και τα μαύρα φρύδια, προτιμώ τις μελαχρινές και ας είναι "werewolf" στους πήχεις και αλλού. Αν μιλάς για κείνες που το 'χουνε από φυσικού τους, μαμίσιο ντε και όχι άφτερμαρκετ, με ανοιχτά χρώματα στην επιδερμίδα, τα μάτια, ε τότε δεν υπάρχει σύγκριση! Δεν υπάρχει δίλημμα! Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές!

 

Μελαχρινες η Ρομινα Δερβεντλη

Και πριν εσείς οι υποστηρικτές του οξυζενέ αρχίσετε να κράζετε για το προφανές ,  υπογράφω υπεύθυνη δήλωση ότι απαντάω <<μελαχρινές>> εντελώς αντικειμενικά και όχι επειδή το μόνο ανοιχτόχρωμο που έχει εμφανιστεί στο κεφάλι μου είναι πέντε-δέκα μελιές ανταύγειες.
Άσε που θεωρώ ότι κάποιοι από όσους απαντήσουν το ξανθό θα είναι λόγω γεωγραφίας. Πως οι Σουηδοί, ρε παιδί μου, βλέπουν το Κορίτσι με το Καστανό Μαλλί και παθαίνουν την πλάκα τους; Έτσι και σε μια χώρα όπου οι φυσικές ξανθιές είναι το ίδιο δυσεύρετες με την πολιτική διαφάνεια, οι σκουρόχρωμες Ελληνίδες έχουν καταλάβει ότι το διαφορετικό κάνει πάντα τη... διαφορά και βάφουν ανεξέλεγκτα τις τρίχες τους κίτρινες.
Πάντως, από όποια πλευρά κι αν το εξετάσεις, όποια απάντηση και να δώσεις, ό,τι γούστα/βίτσια κι αν έχεις, ένα είναι σίγουρο: Το ξανθό μαλλί παραπέμπει σε κάτι πιο <<βρώμικο>> κι ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές σε κάτι πιο <<δεύτερο>>. Ενώ το σκουρόχρωμο μαλλί δύσκολα σου θυμίζει κάτι από τα παραπάνω- η κάτοχός του πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να το καταφέρει.
(Παρένθεση: Ναι, ναι, το ξέρω ότι το <<βρώμικο>> είναι που γουστάρουν οι άντρες, ότι ο εχθρός του σέξι είναι το πιο σέξι, για αυτό και προσκυνάμε ακόμα την Marilyn, αλλά ηρεμήστε  για να συνεχίσω την επιχειρηματολογία μου. Ευχαριστώ.)

 
Τι έλεγα; Α, ναι. Ενώ, λοιπόν, όπως κι αν το κάνεις, μια σέξι κι όμορφη μελαχρινή βγάζει πιο class από ότι μια ξανθιά -χωρίς να σημαίνει ότι χάνει σε σεξαπίλ που τραγούδαγε κι η Δήμητρα στους Απαράδεκτους. Σε ελάχιστες έως μηδαμινές περιπτώσεις μια ξανθιά μπορεί να είναι τρομερά, ακαταμάχητα, υπερβολικά σέξι χωρίς να θυμίζει πρωταγωνίστρια αισθησιακής ταινίας. Και στην τελική, αν ήμουν άντρας θα προτιμούσα η γκόμενα/κοπέλα/γυναίκα μου να μπορεί να συνδυάσει και τα δύο το ίδιο καλά. Τώρα για τα one night stands μου, για να λέμε την αλήθεια, δεν θα ασχολιόμουν με τρίχες.
Και κάτι άλλο. Από μικρή ένα πράγμα φοβόμουν: τι θα κάνω όταν τα κακόμοιρα μαλλάκια μου ασπρίσουν και θα πρέπει να τα βάψω ανοιχτά για να μην φαίνεται η ρίζα. Τώρα που μεγάλωσα κατέληξα: καλύτερα μιας ώρας μαλλί με σκούρα βαφή, παρά σαράντα χρόνια ξανθιά στην κεφαλή. Τέλος.
* Εκεί στα ξένα, το θέτουν κι αλλιώς:  <<Once you go black, you never go back>>. Ωπ, κάτσε. Αυτό για άλλο πράγμα το λένε...

 

Μελαχρινες ο Πανος Κοκκινης

Μιλάμε για φυσικές ξανθιές; Η, όπως λένε τα Αμερικανάκια, ‘does the carpet match the drapes?’; Γιατί τότε φυσικά και υφίσταται δίλημμα, αφού το συγκεκριμένο είδος σπανίζει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Άρα, όταν το βρεις, δεν το αγνοείς. Αλλιώς, πετάγομαι στον Σκλαβενίτη, τσιμπάω μια βαφή και σου γίνομαι και εγώ πλατινέ να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Όπως η Marilyn Monroe. H’ η Ναταλί Θάνου και το 95% των επί πίστας τραγουδιστριών. Με άλλα λόγια, αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι το ξανθό είναι εφετζίκο, αλλά και πολυφορεμένο. Ειδικά στις Ελληνίδες.
Άσε που είναι πολύ εύκολο να το κάνεις με άθλιο τρόπο. Όπως π.χ. η Beyonce. Άλλωστε, αν κάτσω και το σκεφτώ σοβαρά, οι ωραιότερες γυναίκες που έχω συναντήσει στην ζωή μου – ή έχω καψουρευτεί στην μεγάλη οθόνη (από Ava Gardner μέχρι Mila Kunis)-  έχουν υπάρξει μελαχρινές. Όταν μάλιστα αυτό συνοδεύεται από πράσινα μάτια και ανοιχτό δέρμα, όπως π.χ. βρίσκεις συχνά πυκνά σε Ρουμάνες και Σλοβάκες, μιλάμε για συνδυασμό που σκοτώνει. Που αγγίζει το ιδανικό. Στο τέλος της ημέρας, όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Από ξανθιές έχει βρωμίσει ο τόπος. Και ξανθιά γίνεται κάθε συνοικιακή κυράτσα που θέλει να στρέψει απεγνωσμένα τα βλέμματα πάνω της. Αλλά χρειάζεται να έχεις αυτοπεποίθηση για να παραμείνεις μελαχρινή. Είτε γιατί ξέρεις ότι διαθέτεις πρόσωπο που κολάζει άγιο, είτε γιατί διαθέτεις μπουρλότο χαρακτήρα που σε κάνει να ξεχωρίζεις από το πλήθος.

 

Μελαχρινες ο Μανος Μιχαλος

Η Έλενα Παπαβασιλείου βγήκε η πιο Hot Ελληνίδα του 2011 μέσα από το ONEMAN, επιβεβαιώνοντας -τουλάχιστον για φέτος- ότι οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές. Προφανώς, αν όλες οι Ελληνίδες ξανθιές ήταν σαν την Έλενα, τότε δεν θα υπήρχε ούτε δίλημμα, ούτε εξίσωση, θα ήταν ένα θέσφατο, κάτι σαν το Πυθαγόρειο Θεώρημα ότι η διαγώνιος δύο ξανθιών ισούται με πέντε μελαχρινές.
Αλλά ακόμη και στο εξωτερικό αν ψάξεις, θα βρεις σίγουρα εντυπωσιακές, εκτυφλωτικές, εκθαμβωτικές και γενικώς πολλές ξανθιές που ξεκινούν με το ΕΚ (εκρηκτικές, εκκεντρικές, εκφυλες). Όμως, σκέψου την Αντζελίνα Τζολί (δεν σου κάνει επειδή είναι κλισέ;), τη Μόνικα Μπελούτσι (δεν σου κάνει επειδή είναι μεγάλη;), τη Μίνκα Κέλι (δεν σου κάνει επειδή είναι τραγική ηθοποιός;), την Τζένιφερ Κόνελι (δεν σου κάνει επειδή είσαι χαζός;), τη Φρίντα Πίντο (δεν σου κάνει επειδή είσαι τυφλός;).
Ε, σκέψου κι άλλες, όσες και όποιες εσύ θες, φτάσε μέχρι και την Κλεοπάτρα στην αρχαία Αίγυπτο ή την άλλη την κομμώτρια, τη Δαλιδά για να δεις αν οι μελαχρινές μπορούν να χάσουν σε ένα πραγματικό, τελειωτικό crash test. Και σου μιλάει ένας άνθρωπος που θα κοιτάξει 9/10 μια ωραία ξανθιά. Αλλά, at the end of the day (επειδή σήμερα έχουμε πιάσει όλοι τα αμερικάνικα, μόνο το τρανζίστορ λείπει) θες μια μελαχρινή να σε περιμένει στο σπίτι σου.

 

Ξανθιές η Ελιανα Χρυσικοπουλου

Είναι ωραίες οι ξανθιές. Και δεν εννοώ μόνο τις φυσικές ξανθιές, αλλά και τις σωστά βαμμένες ξανθιές, εκείνες που έχουν βρει την κατάλληλη απόχρωση για την επιδερμίδα τους και φροντίζουν τόσο επιμελώς να μη βγει η ρίζα, που ακόμη και η μαμά τους ξέχασε ποιο είναι το πραγματικό τους χρώμα. Έχουν μια default θηλυκότητα οι ξανθιές, όπως αντίστοιχα οι μελαχρινοί άντρες είναι εξ’ ορισμού πιο μπρουτάλ από τους ανοιχτόχρωμους. Βρίσκω ακαταμάχητο αυτό το εύθραυστο στοιχείο που βγάζουν. Λατρεύω τη λάμψη που ακτινοβολούν τα μαλλιά τους όταν τα λούζει ο ήλιος.
Είναι ωραίες οι ξανθιές. Είναι ωραίες όταν φοράνε άσπρα, είναι ακόμη πιο ωραίες όταν φοράνε μαύρα. Αλλά κυρίως είναι ωραίες όταν τα λυτά μαλλιά τους χαϊδεύουν την γυμνή τους πλάτη, όπως η Catherine Deneuve στο πόστερ του Belle de Jour ή η Gwyneth Paltrow στο πόστερ του Great Expectations ή η Brigitte Bardot σε –εχμ- κάθε φωτογράφισή της. Αυτές τις ξανθιές ψηφίζω, αυτή την πανέμορφη μειοψηφία. Και στο μεταξύ συνεχίζω τη ζωή μου με αυτοπεποίθηση και – αν θες- υπεροψία, γιατί είμαι ένα μελαχρινό κορίτσι ανάμεσα σε ένα μάτσο ξανθιές καρικατούρες, που από την εμμονή τους μοιάσουν με τις παραπάνω χάλασαν την φυσική του ομορφιά, έγιναν trash και ούτε που το κατάλαβαν.

Ξανθιες η Αμαλια Κουλακιωτη

Natural Blondes. Έχω βάψει κατά καιρούς τα μαλλιά μου σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου (εντάξει ίσως υπερβάλλω λίγο), οπότε δεν θα είμαι υποκειμενική. Έχω υπάρξει και ξανθιά (βαμμένη) και μελαχρινoκαστανή (φυσική) και αυτή τη στιγμή που γράφω το παίζω κοκκινομάλλα. Μου αρέσουν οι αλλαγές και δεν πιστεύω πως υπάρχει ένα χρώμα μαλλιού που πρέπει να αποτελεί δόγμα.
Επειδή πρέπει να επιλέξω κάτι όμως, διαλέγω ξανθιές. Όχι τις οξυζεναρισμένες, όχι τις πλατινόbimbos , τις φυσικές, όπως είπε ο Αρτεμάκης με ανοιχτό χρώμα στην επιδερμίδα, γαλάζια ή πράσινα μάτια και φακίδες. Αυτό είναι το πρότυπο ομορφιάς για εμένα όσο ρηχή και να ακούγομαι. Όπως τόνισαν σχεδόν όλοι, το συγκεκριμένο πρότυπο είναι εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα (φυσικό) και έτσι οι περισσότερες Ελληνίδες προσπαθούν να το οικειοποιηθούν χωρίς να σκεφτούν για ένα δευτερόλεπτο αν τους ταιριάζει.
Ρομίνα επειδή θεωρείς πως το σκουρόχρωμο μαλλί δύσκολα παραπέμπει σε κάτι βρώμικο και δεύτερο θα σου θυμίσω το Jersey Shore. I rest my case...

 

Ξανθιες η Ελενα Μπουζαλα

Είμαι βαμμένη ξανθιά. Και πριν απαντήσω, θέλω να σας δώσω μερικές πληροφορίες. Δεν είναι επικίνδυνες οι μπογιές οξυζενέ πια. Δεν είναι απαραίτητο να βάφεις τις τρίχες σου ανεξέλεγκτα κίτρινες. Μπορεί να γίνει και ελεγχόμενα. Δεν είναι πάντα “βρώμικο” (λούζεται, δεν ξεβάφει) και “δεύτερο” το ξανθό μαλλί, oύτε το μοναδικό απαραίτητο στο cv για πορνό ταινία.
Ναι, το πλατινέ (που είναι διαφορετικό από το κίτρινο, κάνει λίγο λευκό προς το γκρι) δεν πετυχαίνει σε όλες (θέλει καλό κομμωτή), ούτε συνοδεύεται ντε και καλά από βελάκι που αναβοσβήνει: κοιτάξτε με. Και οι ξανθιές (μπορούν να) διαθέτουν αυτοπεποίθηση. Πολλές ξανθιές περιμένουν τον άντρα τους στην πόρτα. Καμιά φορά (σπάνια, αλλά γίνεται) μια φυσική ή βαμμένη ξανθιά να ξεχωρίζει, χωρίς να είναι οπωσδήποτε bimbo.
Δεν είμαι φυσική ξανθιά, δεν μπορώ να κατηγορήσω τους γονείς μου που δεν με γέννησαν στην Σουηδία, δεν μου έχουν καεί ποτέ τα μαλλιά εδώ και 14 χρόνια που κάνω ντεκαπάζ. Αν με δεις, δεν σου θυμίζω με τίποτα την Έλενα Παπαβασιλείου (που θα ήθελα), αλλά please, some people find me interesting. Please.

 

Μελαχρινες ο Θανασης Κρεκουκιας

Όταν ξεπέρασα – ευτυχώς ανώδυνα – το γνωστό εφηβικό ταμπού της γενιάς μου, «ξανθό ...., τρελό .....», πάνω κάτω την ίδια περίοδο είδα για πρώτη φορά ταινία με την Ιζαμπέλ Αντζανί (φωτό από κάτω). Δεν θυμάμαι ποια ακριβώς, αλλά ελάχιστη σημασία έχει. Το «επιχείρημα» ήταν ατράνταχτο – και παραμένει μέχρι σήμερα «κανόνας» αισθητικής, αρμονίας, ομορφιάς και (που είναι και το ζητούμενο) επιλογής. Κάπου στην πορεία προστέθηκε και η Σοφί Μαρσό και το δίλημμα έπαψε να τίθεται οριστικά. Μελαχρινές μαν (που λέει και ο κύριος Στέλιος), μελαχρινές και άγιος ο Θεός, αμήν. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

 

Μελαχρινες ο Ηλιας Αναστασιαδης

Μήπως γιατί όλες οι ερωμένες μου (σιγά ρε Μπερλουσκόνι) ήταν μελαχρινές; Μήπως επειδή κατάλαβα από μικρός (σιγά ρε Αϊνστάιν) ότι αυτό το τρικ με τη χαζομάρα που κόλλησαν στις ξανθιές είναι ένα φτηνό εμπορικό κόλπο για να τις κάνουν ακόμα πιο ποθητές από τους άντρες; Ή μήπως γιατί όλες οι premium σταρ του πλανήτη (σιγά ρε Ιάσονα Τριανταφυλλίδη) -πλην της Marilyn- ήτο μελαχρινές;
Ναι, έχω την Έλενα Μπουζαλά, τη βαμμένη ξανθιά, απέναντί μου, την εκτιμώ, την σέβομαι, είναι και μητέρα πλέον, αλλά αν τη ρωτήσετε (ρωτήστε τη) δεν θα ήθελε να γεννηθεί ξανθιά. Απλά είπε να το ρίξει έξω στην πορεία. Οι μελαχρινές είναι η φυσική ομορφιά. Και σε έναν τόσο ψεύτικο κόσμο (σιγά ρε Κώστα Πρέκα), είναι ώρα να επιστρέψουμε εκεί.

 

Ξανθιες ο Χρηστος Χατζηιωαννου

Στο δημοτικό μού άρεσαν οι ξανθιές. Στο γυμνάσιο μού άρεσαν οι ξανθιές. Στο Λύκειο μού άρεσαν όλες (για ευνόητους λόγους). Και ναι, υπάρχουν στιγμές τα επόμενα χρόνια που έβγαλα λόγους δικανικούς και διθυραμβικούς υπέρ των μελαχρινών. Σαν εκείνη την στιγμή όταν πρωτοείδα κι εγώ τη Σοφί Μαρσό (πόσο δίκιο έχει ο Θανάσης).
Και υπάρχουν εκεί έξω πολλές μελαχρινές τις οποίες έχω εκθειάσει σε αυτό το site, από την Megan Fox και την Eva Longoria, στην Monica Bellucci και την Angelina Jolie. Κι όλες αυτές είναι original μελαχρινές. Αλλά στις προτιμήσεις μου είναι χαραγμένη μια απόχρωση που ξανθίζει.
Αυτή του καστανού μαλλιού, κύριοι και κυρίες, όταν ξανθίζει. Γιατί εδώ είναι η μεγάλη αδικία. Για να αποκαλέσετε κάποια ξανθιά πρέπει να είναι πλατίνα. Όλες μα όλες τις άλλες (ακόμα και τις καστανές) τις αποκαλείτε μελαχρινές, ενώ μπορεί να έχουν όλη την ξανθιά παλέτα της Βιβεχρώμ περασμένη πάνω στο μαλλί τους.
Είτε μιλάμε για ανταύγειες είτε μιλάμε για το φυσικό άνοιγμα του μαλλιού από τον ήλιο, αυτή είναι ακριβώς η εικόνα που είχα στο μυαλό μου για την ιδανική γυναίκα. Αυτή που μόνο με ένα φυσικό φαινόμενο μπορεί να παρομοιαστεί και για το οποίο αυτή η τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα δεν έχει βρει λέξη να το περιγράφει. Τον τρόπο που αντανακλάται ο ήλιος στη θάλασσα και την κάνει να λαμπιρίζει. Σαν μια μελαχρινή που θέλει για λίγο να γίνει ξανθιά.

 

Μελαχρινες ο Στεφανος Τριανταφυλλος

"Έλα μωρέ, ξανθιές-μελαχρινές... Καλή κοπέλα να 'ναι" έγραψε και πριν προλάβει να βάλει τελεία κάπου στην Κολομβία η μητέρα της Σοφία Βεργκάρα άρχισε να ξερνάει. Πέρα από τα γραφικά, θα δηλώσω κι εγώ αιώνια υποταγή στις μελαχρινές. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κοινωνικοπολιτικά κριτήρια ή στερεότυπα κομμωτηρίου. Δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση ή συγκυρία, αλλά οι τρεις πρώτες κοπέλες που με κυνήγησαν σαν τρελές στο σχολείο και τελικά κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μου (όπερ σημαίνει να βαρεθούν το ψηστήρι και να ενδώσουν) ήταν μελαχρινές.
Όταν ανέλυσα το στατιστικό παράδοξο (αρχικά των τριών γκομενών - καθότι ήμουν και ψιλομαλάκας στο σχολείο- και στη συνέχεια του χρώματος των μαλλιών) κατέληξα ότι "μ' αρέσουν οι μελαχρινές". Ίσως γιατί στα μικράτα μου (πάντα μου άρεσε αυτή η έκφραση) υπήρξα κι εγώ ξανθός, εκ του "τα ετερώνυμα έλκονται". Παρένθεση: (το τελευταίο δεν ισχύει, διότι αν ήταν αλήθεια τώρα θα είχα παντρευτεί την Εύα Μέντες). Κλείνει η παρένθεση.

 

Μελαχρινες ο Θοδωρης Δημητροπουλος

Βασικά κοκκινομάλλες αν έπρεπε καλά και ντε να διαλέξω από κάτι τόσο ευρύ και ελάχιστα χαρακτηριστικό. Αλλά επειδή ούτως ή άλλως αναγκαστικά μιλάμε για τύπους (άρα δεν λέει κανείς ότι όλες οι ξανθές είναι οξυζενέ bimbos, όπως όλες όσες φοράνε γυαλιά δεν είναι έξυπνες κλπ κλπ, αλλά μιλάμε για τύπο), δε γίνεται παρά να πέσει η μπίλια στο μαύρο. Όταν σκέφτομαι 'ωραία γυναίκα' πάντα σε μελαχρινή ανατρέχω.
Μπορεί απλά να έχει να κάνει με το ότι μου ζήτησαν να σκεφτώ μια ξανθιά και μου έρχονταν όλο centerfolds, όταν όμως ψάξαμε για μελαχρινή ήμουν όλο προτάσεις. (Και το ότι η Cheryl "ωραιότερη γυναίκα του κόσμου" Cole είναι μελαχρινή βοηθάει επίσης.) Ή ίσως απλά να παραείμαι χίπστερ για να  συμπλεύσω με κάτι τόσο κλισέ όσο το "οι άντρες προτιμούν τις ξανθές".

 

ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΕΛΟΣ... ΜΕΛΑΧΡΙΝΕΣ ΜΕ 58.3%

Μία ψήφος έκανε τη διαφορά, ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτόμερειες, επί της ουσίας ήταν το πιο δύσκολο αιώνιο δίλημμα που είχαμε θέσει ως τώρα. Όχι γιατί βγήκε με μικρή διαφορά ο νικητής, αλλά επειδή όλοι όσοι (από τους άντρες, οι γυναίκες έχουν άλλη οπτική σε αυτό το θέμα, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες, δεν παίρνουμε κι όρκο) ψήφισαν μελαχρινές, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα με μια ξανθιά αιθέρια ύπαρξη στο κρεβάτι τους και το αντίστροφο, όσοι ψήφισαν ξανθές. Οι άντρες επί της ουσίας είμαστε απλοί σαν υπάρξεις. Ποτέ δεν θα τα χαλάσουμε στο χρώμα. Ούτε της κουρτίνας, ούτε της γκόμενας.

oneman.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger