Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ισόβια για βλασφημία μέσω κινητού τηλεφώνου

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013


Ένα πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν χριστιανό νέο τον οποίο έκρινε ένοχο της κατηγορίας πως είχε στείλει βλάσφημα σύντομα μηνύματα κειμένου μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS), όπως ανέφεραν σήμερα η αστυνομία και εισαγγελικές πηγές.

Δικαστήριο στην περιφέρεια Τόμπα Τεκ Σιχ στην κεντρική επαρχία Πουντζάμπ επέβαλε επίσης πρόστιμο που ανέρχεται σε 200.000 ρουπίες (περίπου 1.510 ευρώ) στον κατηγορούμενο Σατζάντ Μασίχ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη το Σάββατο.

Η δίκη διεξήχθη μέσα σε μια φυλακή, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους των διαδίκων, και η απόφαση παρέμεινε μυστική ως σήμερα, που δημοσιεύθηκε από εφημερίδες του Πακιστάν.

Ο δημόσιος κατήγορος Σέιχ Τζαβέντ δήλωσε ότι η αστυνομία είχε συλλάβει τον Μασίχ το 2011 διότι είχε στείλει σύντομα μηνύματα κειμένου σε μουσουλμάνους ιερωμένους τα οποία περιείχαν σχόλια που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.

Είναι η πρώτη γνωστή καταδίκη για βλασφημία στο Πακιστάν για μια υπόθεση που αφορά τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή του Διαδικτύου.

Ο δημόσιος κατήγορος είπε ότι θα υποβάλει αίτημα η υπόθεση να αναπεμφθεί σε υψηλότερο βαθμό, προκειμένου να ζητηθεί η επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του καταδικασθέντος.

Ένας χριστιανός δικηγόρος που υπήρξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μασίχ –και ζήτησε να μην κατονομαστεί– είπε ότι θα υποβάλει έφεση.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος περί βλασφημίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί την δεκαετία του 1980 επί των ημερών του πρώην δικτάτορα στρατηγού Ζία ουλ Χακ, έχει επικριθεί επανειλημμένα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν ένα μέσο για τον διωγμό θρησκευτικών μειονοτήτων.

Ο τότε κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ είχε δολοφονηθεί από ένα μέλος της αστυνομικής φρουράς του το 2011 εξαιτίας των δηλώσεων τις οποίες είχε κάνει εναντίον των νόμων εναντίον της βλασφημίας.

http://www.newsit.gr/

Γιατί να φαντάζεσαι ότι έχεις notebook όταν μπορείς να το αποκτήσεις; Δες πως μπορείς

Πάτρα: Δείτε τι έκαναν 3 γυναίκες για να μην πληρώσουν σε κομμωτήριο!

Η κομμώτρια στην περιοχή των Προσφυγικών έμεινε με το ψαλίδι στο χέρι, όταν κατάλαβε τι ακριβώς είχε συμβεί...

Νωρίτερα, είχε πέσει θύμα τριών γυναικών που λούστηκαν, κουρεύτηκαν, βάφτηκαν και χτενίστηκαν αλλά έφυγαν χωρίς να πληρώσουν απολύτως τίποτα!

Τα κατάφεραν αφού είχαν σκαρφιστεί ένα απίθανο κόλπο για να ξεγελάσουν τόσο την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, όσο και τις υπαλλήλους της. Όλα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα όταν τρεις νεαρές κρατώντας τις τσάντες τους μπήκαν στο κομμωτήριο. Ζήτησαν κούρεμα, βαφή και χτένισμα, στρογγυλοκάθισαν και ετοιμάστηκαν για την περιποίηση!

Ενώ η διαδικασία έφθανε στο τέλος της και απέμεναν ορισμένες λεπτομέρειες, η πρώτη αφήνει την τσάντα της και κάνει πως μιλά στο κινητό τηλέφωνο. Μέσα σε δευτερόλεπτα και η δεύτερη κάνει το ίδιο, ενώ και η τρίτη με μία διαφορετική δικαιολογία (πως είδε κάποιον) βγαίνει έξω από το κατάστημα!

Η κομμώτρια δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή τι θα συνέβαινε, άλλωστε είχε και με άλλες πελάτισσες να ασχοληθεί. Εκτός από αυτό είχαν αφήσει και τις τσάντες τους μέσα στο κομμωτήριο!

Τα λεπτά περνούσαν και οι κυρίες άφαντες! Οι τσάντες όμως εκεί! Όταν όμως πέρασε ένα τέταρτο, η κομμώτρια κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά! Βγήκε έξω, κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά αλλά πουθενά οι τρεις νεαρές γυναίκες! Τότε άρχισε να υποψιάζεται πως την είχαν εξαπατήσει! Άνοιξε τις τσάντες μήπως βρει κάποιο στοιχείο, και τότε διαπίστωσε πως ήταν γεμάτες χαρτιά.

Οι γυναίκες προτίμησαν να παρατήσουν τις «μαϊμού» τσάντες τους στο κομμωτήριο από το να χρυσοπληρώσουν για την περιποίηση που τους έκαναν! Κάπως έτσι η ιδιοκτήτρια του κομμωτήριου ειδοποίησε την αστυνομία αλλά μέχρι στιγμής ”κλαίει” για τα 100€ που δεν πήρε ποτέ…

dete.gr

Η ριζική αλλαγή που έκανε η Ελεωνόρα Μελέτη στην εμφάνισή της μια μέρα μετά το τέλος της εκπομπής [εικόνες]


Ακόμη και η ίδια η Ελεωνόρα Μελέτη μοιάζει να μην αναγνωρίζει τον ίδιο της τον εαυτό, όπως φαίνεται από τα σχόλια που κάνει στις φωτογραφίες της που ανέβασε στο instagram.

H γνωστή τηλεπαρουσιάστρια επέστρεψε στο μακρύ ξανθό μαλλί με το οποίο την γνωρίσαμε στον Πρωινό Καφέ, με αποτέλεσμα να γράφει και η ίδια πως πρόκειται για επιστροφή στο παρελθόν.


http://www.iefimerida.gr/


Τι κάναμε πριν από το Internet; (VIDEO)

Σήμερα η ζωή χωρίς Internet είναι σχεδόν αδιανόητη και όμως πριν από μερικά χρόνια περνούσαμε τις μέρες μας χωρίς Facebook, YouTube, Wikipedia, Google, Instagram και iPhone.

Όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί, τον καιρό εκείνο γνωρίζαμε που γινόταν το κάθε πάρτυ, μιλούσαμε στο σταθερό τηλέφωνο με τους γονείς των φίλων μας, κρατούσαμε χειρόγραφες σημειώσεις, και γενικά κάναμε πολλά πράγματα που σήμερα φαντάζουν μακρινές αναμνήσεις…



Δείτε την Δέσποινα Μοιραράκη με μαγιό χωρίς ρετούς (ΦΩΤΟ)


Στη Μύκονο εντόπισε ο φωτογραφικός φακός την Δέσποινα Μοιραράκη. Η γνωστή επιχειρηματίας παρέα με τον σύζυγό της απόλαυσαν τις βουτιές τους στο νησί των Ανέμων.

Δείτε τις φωτογραφίες του gossiptv:





Πέθανε από ηλεκτροπληξία την ώρα που μιλούσε με το iPhone 5


Νεαρή αεροσυνοδός έχασε τη ζωή της όταν σήκωσε το κινητό της τηλέφωνο (iPhone 5), όταν αυτό φόρτιζε -με γνήσιο φορτιστή- για να απαντήσει σε εισερχόμενη κλήση.

Η είδηση του θανάτου της Μα Αϊλούν έχει βάλει τον κολοσσό Apple σε μπελάδες, ενώ ξεκίνησε έρευνα γύρω από τα αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, η νεαρή κοπέλα φόρτιζε το κινητό της, με το ανάλογο γνήσιο αξεσουάρ της εταιρείας, όταν αυτό χτύπησε. Όταν το σήκωσε, τη διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα και παρά το γεγονός πως η διακομιδή της έγινε αμέσως σε νοσοκομείο, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Μάλιστα, η αδελφή της, σοκαρισμένη από το γεγονός, ανέφερε στο Weibo (μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας): «Θέλω να πω σε όλους να μην κάνουν κλήσεις όσο το τηλέφωνό τους φορτίζει».

Λίγο αργότερα, το Weibo είχε γεμίσει με εκατοντάδες αντίστοιχα μηνύματα, ενώ κάποιοι δεν παρέλειπαν να τονίσουν πως οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο αυθεντικά προϊόντα για τις συσκευές τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, τα κινητά τηλέφωνα έχουν χαμηλή τάση, η οποία δεν μπορεί να βλάψει τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο, την ώρα της φόρτισης, ένα πιθανό βραχυκύκλωμα μπορεί να σταθεί μοιραίο.

Από την πλευρά της εταιρείας, εκπρόσωπός της δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθειά για το τραγικό περιστατικό και θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας», όμως, δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος.

http://www.koolnews.gr/

Ψυχαναγκασμός: Η μανία με την καθαριότητα στο σπίτι

Η γυναίκα που ασχολείται ψυχαναγκαστικά με την καθαριότητα δεν συνειδητοποιεί το πλήθος των ψυχικών μικροβίων που καλλιεργεί στην καθημερινή ζωή της οικογένειας. Τη στιγμή που διαμαρτύρεται για το ρόλο της ως υπηρέτριας που πιστοποιείται από τη συνεχή της ενασχόληση με τον καθαρισμό του σπιτιού δεν συνειδητοποιεί ότι έχει γίνει ένας δικτάτορας που ενοχοποιεί τη ζωή.

Γράφει ο Παιδοψυχίατρος, Δημήτρης Καραγιάννης. 

Θεωρεί ότι ταλαιπωρείται εξαιτίας των παιδιών της και δεν συνειδητοποιεί ότι αυτή τα ταλαιπωρεί αφόρητα με το να τους στερεί το δικαίωμα να είναι φυσιολογικά παιδιά και όχι προγραμματισμένα ρομπότ. Αναπτύσσει μια αυτιστική στάση κατά την οποία τα άψυχα αντικείμενα του σπιτιού έχουν την προτεραιότητα έναντι των έμψυχων όντων.

Με αυτόν τον τρόπο παραιτείται από το δικαίωμά της να είναι η οικοδέσποινα που δημιουργεί το θερμό κλίμα του σπιτικού και περιορίζεται στο να είναι ο φύλακας του άψυχου σπιτιού.

Η μητέρα που ασχολείται διαρκώς με την καθαριότητα και βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη με τα παιδιά της δεν συνειδητοποιεί ότι το σπίτι κατοικείται από ζωντανές υπάρξεις. Δε θέλει να σκέφτεται ότι πολλές μητέρες παραπληγικών παιδιών θα ευχόντουσαν να μπορούσαν τα παιδιά τους να αναστατώσουν το σπίτι.

Η γυναίκα που ασχολείται ψυχαναγκαστικά με την καθαριότητα του σπιτιού οργισμένα καταστρέφει την θηλυκότητά της και αποκαμωμένη δεν έχει ενέργεια για το θαύμα του έρωτα.

Εκείνος που εκνευρίζεται με τους άλλους που δεν τηρούν τους κανόνες της καθαριότητας τους οποίους ο ίδιος έχει θέσει δεν συνειδητοποιεί ότι στην πραγματικότητα και αυτός θα προτιμούσε να δραπετεύσει από την πεντακάθαρη φυλακή του. Γι αυτό οργίζεται με εκείνους που το τολμούν. Άλλωστε αυτό που θέλει να τακτοποιήσει δεν είναι οι ακάθαρτες επιφάνειες αλλά οι ακάθαρτες σκέψεις που ως λογισμοί της λένε ότι με κάτι άλλο θα ήθελε να ασχοληθεί.

Οι μητέρες αυτές θυμίζουν εκείνα τα παιδιά που ασταμάτητα διαβάζουν προκειμένου να είναι συνεπείς μαθητές μαθητές στις σχολικές υποχρεώσεις. Φθονούν τους συμμαθητές τους που παίζουν ξέγνοιαστοι και εύχονται να προκύψει μια αιφνιδιαστική εξέταση για να τιμωρηθούν.

Είναι όπως εκείνοι που στο φαγητό τους αφήνουν για το τέλος αυτό που τους αρέσει περισσότερο αλλά με ζήλεια και αγωνία παρατηρούν ότι οι άλλοι ήδη ευχαριστιούνται το δικό τους.

Επομένως μια γυναίκα που ασχολείται διαρκώς με τις οικιακές εργασίες κατά τρόπο εξουθενωτικό για την ίδια και βασανιστικό για τους οικείους της καλό θα είναι να αναρωτηθεί. Τι θα έκανε αν ήταν ελεύθερη να ασχοληθεί όχι με ό, τι πρέπει αλλά με ό, τι θα ήθελε;

Τότε πιθανόν να αναστατωνόταν συνειδητοποιώντας ότι έχει ξεχάσει να επιθυμεί. Πιθανώς όμως να ζούσε τον αναστάσιμο ξεσηκωμό και τη γλυκιά αναστάτωση από το ανοιξιάτικο ξύπνημα της ζωής της. Τότε θα μπορούσε πιθανόν να συνειδητοποιήσει ότι η δική της ελευθερία δεν θα οδηγούσε στη διάλυση της οικογένειάς της αλλά στην απελευθέρωση όλων των μελών της από τις πνιγηρές υποχρεώσεις και στην ανάδειξη των δημιουργικών τους ικανοτήτων

Πηγή : boro.gr

Οι Αμερικανοί πεθαίνουν νεότεροι από τους Ευρωπαίους!


Αν κάποιος ήθελε να βρει ένα απλό μέτρο σύγκρισης για την επιτυχία μιας χώρας ένα για τα οποία θα συμφωνούσαν ακόμα και οι αντικρουόμενες πολιτικές δυνάμεις θα ήταν το προσδόκιμο ζωής.

Βάσει αυτού, οι Ηνωμένες Πολιτείες που δαπανούν περισσότερα στον τομέα της υγείας από ό,τι οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα, δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν.

Μία νέα μελέτη της American Medical Association δείχνει ότι μεταξύ 1990 και 2010 οι ΗΠΑ έπεσαν από την 20η στην 27η θέση όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Το προσδόκιμο ζωής την ώρα της γέννησης αυξήθηκε μόνο κατά 3 χρόνια, στα 78, ενώ οι άλλες χώρες παρουσίασαν μεγαλύτερη αύξηση.

Τι είναι όμως αυτό που σκοτώνει τους Αμερικανούς; Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι ο μεγαλύτερο παράγοντας κινδύνου, βάσει του αριθμού των θανάτων, είναι οι διατροφικές συνήθειες, ενώ ακολουθεί το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία.

Το κορμί, η Βίκυ Καγιά!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο διαδίκτυο Στη Μύκονο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Βίκυ Καγιά, αυτή τη φορά για επαγγελματικούς λόγους, καθώς ήταν η επίσημη καλεσμένη στα εγκαίνια καταστήματος στο νησί.

Δείτε τις φωτογραφίες...



ΣΑΛΟΣ! Αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη παρενοχλούσε ΣΕXΟΥΑΛΙΚΑ κοριτσάκια!!!


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας νεαρός αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη παρενοχλούσε σεxουαλικά μικρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.

Όλα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπεται τις καταγγελίες περισσότερων από 15 γονέων. Σύμφωνα με το thrakitoday, αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά - ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που ανέφεραν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί αποτροπιασμό έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών αλλά ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως όλες οι πτυχές της ιστορίας.

Έφη Θώδη: Σταμάτησε να τραγουδάει και κατήγγειλε ότι δεν την πλήρωσαν (βίντεο)


Έκπληκτος έμεινε ο κόσμος στο πανηγύρι που έγινε το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας του Δήμου Πάργας όταν η Έφη Θώδη σταμάτησε να τραγουδάει και κατήγγειλε ότι έμεινε απλήρωτη μαζί με το συγκρότημα του Λευτέρη Τσιλιάκου. 

Παρακολουθήστε το σχετικό video:



Κ. Σπυροπούλου: Ξεκίνησε τις διακοπές της! Δες τη σέξυ εμφάνιση με μπικίνι στον κήπο της

Ξεκίνησε και επίσημα τις διακοπές της και είναι “Μες στην καλή χαρά” η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η νεαρή παρουσιάστρια που γνωρίσαμε φέτος μέσα από την εκπομπή του Alpha χαίρεται το καλοκαίρι και είναι έτοιμη για τις βουτιές της.

Το προηγούμενο διάστημα, η ίδια ξεκίνησε εντατικά το γυμναστήριο και πρόγραμμα διατροφής και τα αποτελέσματα πλέον είναι ιδιαίτερα εμφανή, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram. Με χάρη και νάζι, η Κωνσταντίνα ποζάρει στο κήπο της, φορώντας το σέξυ μαγιό της που αναδεικνύει την καλλίγραμμη σιλουέτα της και εύχεται “καλό καλοκαίρι” στους followers της.

Δες τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο προφίλ της:



http://www.tlife.gr/

Tώρα το αγαπημένο σου Tablet σε 24 άτοκες δόσεις από το you.gr!

Πως θα είναι εμφανισιακά οι γυναίκες στο άμεσο μέλλον;

Έχετε φανταστεί πως θα είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της γυναίκας μετά από μερικές δεκάδες χρόνια; Θα είναι ίδιες όπως τώρα; Η εξελικτική πορεία της ζωής δείχνει ότι μάλλον δεν θα έχουν την ίδια εμφάνιση που έχουν σήμερα. Όπως σήμερα δεν έχουν την μορφή που είχαν οι γυναίκες όταν εμφανίσθηκαν πάνω στη γη. Αν λοιπόν σας αρέσουν οι λεπτές, και ψηλές γυναίκες, μάλλον πρέπει να προλάβετε να κάνετε τις επιλογές σας άμεσα γιατί τα νέα δεν είναι ευχάριστα για εσάς. Αντίθετα σε όσους αρέσουν οι “τσουπωτές” οι “γεματούλες” και λίγο πιο κοντούλες γυναίκες, έκαναν την τύχη τους. Αλλά είπαμε αυτά σε μερικά χρόνια. Διαβάστε πως ακριβώς θα είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της γυναίκας του μέλλοντος.
Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή εξελικτικής βιολογίας, δρ Στίβεν Στερνς, του Πανεπιστημίου του Γέηλ, σε μελέτη που δημοσίευσε στο περιοδικό New Scientist, διαπίστωσε ότι υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις, βάση της εξελικτικής θεωρίας, ότι η μορφή και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της γυναίκας κατά μέσο όρο θα έχουν αλλάξει μέχρι το 2050.
Σε γενικές γραμμές η γυναίκα του 2050 σε σχέση με τη σημερινή γυναίκα θα είναι κατά μέσο όρο από 2 μέχρι 5 εκατοστά πιο κοντή και από 1 μέχρι 3 κιλά, πιο γεμάτη. Οι επιστήμονες του Γέηλ, μελέτησαν τα ιατρικά ιστορικά των 14.000 κατοίκων μιας πόλης της Μασαχουσέτης, από το 1948 μέχρι σήμερα, τα οποία ουσιαστικά καλύπτουν τρεις γενιές σε αρκετές οικογένειες.
Διαπίστωσαν ότι, οι πιο κοντές και μεγαλύτερου βάρους γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερα παιδιά, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τις ψηλότερες και πιο λεπτές γυναίκες. Επίσης, οι γυναίκες με χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερο επίπεδο χοληστερίνης που σημαίνει ότι έχουν πιο υγιή καρδιά τείνουν να έχουν πιο πολλά παιδιά. Παρομοίως και οι γυναίκες που γεννάνε το πρώτο τους παιδί, νέες, καθώς και όσες έχουν εμμηνόπαυση σε μεγαλύτερη ηλικία.
Με την εξελικτική θεωρία τα χαρακτηριστικά αυτά περνάνε από τη μητέρα στην κόρη η οποία με τη σειρά της θα αποκτήσει περισσότερα παιδιά. Αν αυτό συνεχιστεί επί 10 συνεχόμενες γενιές, τότε οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η τάση της γυναίκας το 2050, θα είναι να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως να είναι πιο κοντή και πιο παχουλή.
Η ομάδα του καθηγητή Στερνς διαπίστωσε επίσης ότι η γυναίκα του 2050, εκτός από τις αλλαγές στα εξωτερικά της χαρακτηριστικά θα έχει και οργανικές αλλαγές όπως: Κατά μέσο όρο θα γεννάει το πρώτο της παιδί 5 μήνες νωρίτερα ενώ θα μπαίνει στην εμμηνόπαυση της σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.  

http://www.iatropedia.gr

Σταύρος Κόττας, ο τρελός Έλληνας που πέταξε η Heineken στην Καμπότζη μαζί με το παπάκι του! (βίντεο)


Η Heineken για άλλη μια φορά πρωτοτυπεί πετώντας έναν Έλληνα στην άλλη μεριά του πλανήτη, στην Καμπότζη. Όχι, μόνο έναν Έλληνα βασικά, καθώς το ίδιο συμβαίνει και με άλλους ανθρώπους ανά τον πλανήτη, που στα πλαίσια αυτού του ταξιδιωτικού παιχνιδιού, καταλήγουν σε μέρη που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα! Από την χώρα μας επέλεξε τον Σταύρο Κόττα, ένα τρελιάρη ταξιδιώτη που κατέληξε να ζει τρελές περιπέτειες στην Καμπότζη μαζί με το παπάκι του. Για καλή του τύχη, στην διαδρομή γνώρισε και ντόπιους που τον βοήθησαν να βρει το δρόμο του, αν και η συνεννόηση μαζί τους δεν ήταν και ότι πιο εύκολο. Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:



Η μουσικοθεραπεία καταπολεμά την κατάθλιψη

Η μουσικοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της κατάθλιψης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, αναφέρουν επιστήμονες από τη Φινλανδία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 79 ασθενείς διαπίστωσαν πως όσοι ακολουθούσαν αντικαταθλιπτική αγωγή και χρησιμοποιούσαν μουσική για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση της ψυχικής τους διάθεσης σε σύγκριση με όσους υποβάλλονταν μόνο στην κλασική αγωγή.

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής», όλοι οι ασθενείς υποβάλλονταν σε ψυχολογική θεραπεία και έπαιρναν τα κατάλληλα φάρμακα. Σε 33 από αυτούς προσφέρθηκαν και 20 συνεδρίες με έναν εκπαιδευμένο μουσικοθεραπευτή, στη διάρκεια της οποίας έπαιζαν μουσικά  όργανα όπως τα drums.

Έπειτα από τρεις μήνες, αυτοί οι 33 ασθενείς είχαν μεγαλύτερη βελτίωση σε τεστ αξιολόγησης του άγχους και της κατάθλιψης απ’ ό,τι οι υπόλοιποι.

Μετά από 6 μήνες, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

«Η μελέτη μας έδειξε πως η μουσικοθεραπεία, σε συνδυασμό με την κλασική αγωγή, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους ασθενείς κατά τα πρώτα στάδια της νόσου τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κρίστιαν Γκολντ, από το Πανεπιστήμιο τηςJyväskylä.

«Η μουσική έχει συγκεκριμένες ιδιότητες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκφράζονται και να επικοινωνούν με μη λεκτικό τρόπο – ακόμα και όταν βρίσκονται σε ένα σημείο όπου αδυνατούν να εκφράσουν με λόγια όσα νιώθουν».

Γαμήλιο γλέντι κατέληξε σε ξύλο λόγω του...


Όλα έγιναν για ένα κομμάτι κοτόπουλο...

Σίγουρα δεν περίμεναν να λήξει έτσι το γλέντι του γάμου τους η Karyssa Smethurst και ο Ben Smethurst από τη Βρετανία, όταν σχεδίαζαν την ωραιότερη μέρα της ζωής τους.

Το φαγητό έγινε αιτία να τιναχτεί το πάρτι στον αέρα και να παίξουν ξύλο οι συγγενείς!

Όπως γράφει η Daily Mail, η 29χρονη Krystel Coleman, αδελφή της νύφης, κατέληξε με σπασμένη μύτη και μαυρισμένα μάτια και μάλιστα από το χέρι του ίδιου της του θείου!

Ο 53χρονος Curt Hughes εξοργίστηκε όταν ο κουμπάρος στριμώχτηκε στην ουρά του μπουφέ για να πάρει φαγητό για το γιό του. Χτύπησε τον κουμπάρο αλλά και τον αδελφό και τον πατέρα του γαμπρού, τον 30χρονο Danny Smethurst και τον 52χρονο Kevin Coleman.

Δέκα περιπολικά έφτασαν στο ξενοδοχείο Caldecott Hall στο Norfolk για να χωρίσουν τους καλεσμένους που είχαν γίνει μαλλιά κουβάρια.

Πεσμένη κάτω βρέθηκε μέσα στη φασαρία και η μητέρα της νύφης Liza Coleman.

Η Karyssa, που διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, χρειάστηκε να μεταφέρει την αδελφή της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον γαμπρό, όλα άρχισαν όταν ο αδελφός του προσπέρασε την ουρά στο μπουφέ για να πάρει ένα κομμάτι κοτόπουλο για τον 11χρονο γιο του.

«Ο Curt τον έβρισε και ο αδελφός μου του είπε πως δεν χρειάζεται να μιλούν με τέτοιο τρόπο. Όλα ήταν καλά, ο κόσμος χόρευε και περνούσε ωραία. Ο Curt άρχισε να φωνάζει πως δεν έπρεπε να έχει έρθει, πως ο γάμος ήταν σκ… και το φαγητό χάλια. Τότε ο αδελφός μου θύμωσε, που μιλούσε έτσι για μας, και του είπε ‘Άντε γ…’. Τότε ο Curt τον χτύπησε.

«Η μητέρα μου επιχείρησε να ζητήσει τα ρέστα από τον Curt αλλά η γυναίκα του- και αδελφή της- πήρε το μέρος του και άρχισαν τις φωνές», περιέγραψε η Krystel. «Πλησίασα τον Curt και του είπα ‘τι κάνεις; Άσε ήσυχη τη μαμά μου!’ και τότε με χτύπησε. Έμεινα αναίσθητη για περίπου είκοσι λεπτά. Εντωμεταξύ ο μπαμπάς μου επενέβη και άρχισε να δέρνεται με τον Curt. Μπλέχτηκαν ακόμα 5-6 άνθρωποι».

Ο φασαριόζος θείος επιχείρησε να φύγει με ταξί από το χώρο που γινόταν το γλέντι αλλά η νύφη ζήτησε από τον ταξιτζή να μην ξεκινήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ο Curt συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Υγιεινή διατροφή ενάντια (και) στην οικονομική κρίση


Δυστυχώς, εδώ και 2 χρόνια η φράση "οικονομική κρίση" έχει μπει στο λεξιλόγιο όλων των Ελλήνων. Το χειρότερο δεν είναι ότι "εμπλουτίστηκε" το λεξιλόγιο με αυτή τη φράση αλλά το ότι οι συνέπειες της περιβόητης οικονομικής κρίσης έχουν αγγίξει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας μας.

 Είναι τέτοια η διείσδυση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης σε κάθε νοικοκυριό, που ακόμα και τα χρήματα που προορίζονταν για είδη διατροφής έχουν ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια έκρηξη στη χώρα μας που σχετίζεται με τη μαγειρική και τη γευστικότερη και πιο "προχωρημένη" διατροφή. Δεν υπάρχει πλέον τηλεοπτικό κανάλι που να μην έχει εκπομπή μαγειρικής, εφημερίδα με ειδικό ένθετο. 

Επιπλέον, η ανάπτυξη της επιστήμης της διατροφής συνεχώς υπογραμμίζει την αξία και τη σημασία της υγιεινής διατροφής για τον άνθρωπο, και λόγω ακριβώς αυτής της σημασίας υπάρχει και εκτενής προβολή διατροφικών θεμάτων σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Και όμως, παρά την εκτεταμένη ενημέρωση της κοινής γνώμης σε θέματα διατροφής, για τον περισσότερο κόσμο η έννοια της υγιεινής διατροφής είναι συνώνυμη με το υψηλό κόστος. Επομένως, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς οικονομικής κρίσης, η σωστή διατροφή θεωρείται πολυτέλεια και προνόμιο λίγων.

Αυτή η αντίληψη ίσως προέρχεται από το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις το αντικείμενο της σωστής διατροφής παρουσιάζεται με έναν τρόπο "lifestyle" Αφού, λοιπόν, οι περισσότεροι γνωρίζουν ποια είναι η διατροφή που ακολουθεί ο τάδε και ο δείνα διάσημος (και εύπορος), δεν είναι παράξενο που δημιουργείται μια (λανθασμένη) εντύπωση ότι τελικά η τήρηση μιας σωστής και υγιεινής διατροφής είναι κάτι το εξεζητημένο και αφορά μικρή μερίδα "τυχερών".

Είναι όμως έτσι; Η υγιεινή διατροφή κοστίζει περισσότερο;

Μια μικρή μελέτη του 2002 στην Αμερική συνέκρινε οικογένειες που ακολούθησαν ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, που είχε σαν στόχο την απώλεια βάρους, σε σχέση με οικογένειες που δεν ακολούθησαν μια τέτοια διαδικασία (δηλαδή συνέχισαν να έχουν τις ίδιες διατροφικές συνήθειες) (1). Μεταξύ των άλλων παραμέτρων που εξετάστηκαν, μελετήθηκε και η δαπάνη που έκαναν για τα είδη διατροφής οι 2 αυτές ομάδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι οικογένειες που υιοθέτησαν ένα πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής δεν δαπάνησαν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις οικογένειες που δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους. Αντίθετα, παρουσίασαν μείωση της δαπάνης που προοριζόταν για είδη διατροφής, όταν συγκρίθηκαν 1 χρόνο μετά την έναρξη της μελέτης. 

Αυτή η μείωση οφείλεται σε 2 κύριους παράγοντες. Ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι οι ποσότητες τροφίμων που αγόραζαν οι οικογένειες, που υιοθέτησαν το υγιεινό μοντέλο διατροφής,  μειώθηκαν. Ο δεύτερος λόγος ήταν γιατί οι επιλογές των τροφίμων ήταν πιο εκλεκτικές και στοχευμένες (ώστε να είναι θρεπτικές) και έτσι περιορίστηκαν οι αγορές κάποιων τυποποιημένων τροφίμων χαμηλής θρεπτικής αξίας (αναψυκτικών, μπισκότων κλπ).

Φυσικά η παραπάνω έρευνα είχε μικρό δείγμα, πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένο πληθυσμό και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι απαντά κατηγορηματικά στο ζήτημα του κόστους.

Από την άλλη, η αιτιολογία (οι 2 προαναφερθέντες παράγοντες) της μείωσης του κόστους είναι κάτι παραπάνω από εύλογη. Απλά σκεφτείτε πόσα χρήματα μπορεί να γλιτώσει ένα νοικοκυριό αν ψωνίσει πολύ λιγότερα τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής αξίας (αναψυκτικά, μπισκότα, πατατάκια κ.α.) και αν οι ποσότητες τροφίμων που ψωνίζει σχεδιαστούν καλύτερα ώστε να μην υπερβαίνουν κατά πολύ τις πραγματικές ανάγκες (τελικά ένα μεγάλο ποσοστό νωπών προϊόντων καταλήγει στα σκουπίδια γιατί έχει χαλάσει πριν καταναλωθεί).

Από τη συζήτηση για το κόστους της υγιεινής διατροφής δεν πρέπει να παραληφθεί και το "κόστος" μιας ανθυγιεινής διατροφής. Το κόστος αυτό είναι βαρύ για την υγεία. Έτσι, ακολουθώντας μια "κακή" διατροφή, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων, υπέρτασης, εγκεφαλικών επεισοδίων, μερικών μορφών καρκίνου, καθώς και εκφυλιστικών νόσων του νευρικού συστήματος όπως το Alzheimer.
 Το κόστος των παραπάνω καταστάσεων είναι βαρύ και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού πρόκειται για χρόνια νοσήματα που απαιτούν φαρμακευτική αγωγή, ιατρική παρακολούθηση, πολλές φορές νοσηλεία, ενώ παρατηρείται μείωση της αποδοτικότητας στον χώρο εργασίας. Για τους ίδιους λόγους, το κόστος είναι βαρύ και για το ίδιο το κράτος μας!
Όμως τι εννοούμε όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή; Είναι πραγματικά ανόητο να είναι κάποιος κάτοικος της Ελλάδας και να ψάχνει ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής ενώ το έχει μπροστά του. Και αυτό το μοντέλο δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή Μεσογειακή (ελληνική) διατροφή!

 Θεωρείται πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η μεσογειακή διατροφή προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τις χρόνιες παθήσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επιπρόσθετα, τα συστατικά της είναι πολύ οικεία στους περισσότερους Έλληνες. Έτσι, δεν χρειάζεται να παιδευτούν για να βρουν "εξωτικά" τρόφιμα, που έχουν γίνει της μόδας. Τέλος, ακριβώς επειδή τα κύρια συστατικά της Μεσογειακής διατροφής παράγονται (και) στην Ελλάδα είναι πιο προσιτά στις τιμές!

Είναι χρήσιμο, βέβαια, να αναφερθούν και μερικοί πρακτικοί τρόποι που θα βοηθήσουν στο να μειωθεί το κόστος του περιβόητου "καλαθιού της νοικοκυράς", βελτιώνοντας παράλληλα τη θρεπτική του αξία:
  • Γίνετε Ευρωπαίοι: μην παρεξηγήσετε την πρόταση. Τα πάντα για πιο οικονομικές αγορές (και στα τρόφιμα) ξεκινούν από τον προγραμματισμό. Θα βοηθηθείτε πολύ αν γνωρίζετε τι υπάρχει στο σπίτι και φτιάξετε μια λίστα με αυτά που χρειάζεστε πραγματικά. Έτσι, θα αποφύγετε να ψωνίσετε περισσότερες ποσότητες ειδικά νωπών τροφίμων.
  • Καλό είναι να πάτε για ψώνια ήρεμοι και χωρίς να πεινάτε. Το άγχος, η νευρικότητα και η πείνα είναι κακοί σύμβουλοι. Θα παρασυρθείτε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε στο ταμείο ότι το μισό καλάθι γέμισε με μπισκοτάκια και αναψυκτικά!
  • Να είστε στο κλίμα της εποχής. Σε ότι αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά ακολουθείστε την εποχικότητα. Τα προϊόντα θα είναι πιο φτηνά και δεν θα είναι επιβαρυμένα με αυξητικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται για τη γρήγορη ανάπτυξη τους.
  • Δείτε τους καταψύκτες. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα δεν είναι κατ' ανάγκην κατώτερης ποιότητας. Μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά. Είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή, είναι φθηνότερα από τα φρέσκα και με τις τεχνικές της άμεσης κατάψυξης διατηρούν μεγάλο μέρος της φρεσκάδας τους.
  • Νηστέψτε! Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι με τη νηστεία θα σώσετε την ψυχή σας, σίγουρα όμως αν καθιερώσετε να νηστεύετε μία φόρα την εβδομάδα θα ανακουφίσετε την τσέπη σας, κάνοντας καλό και στον οργανισμό σας. Έτσι, μπορείτε 1-2 φορές την εβδομάδα να μη φάτε κρέας και να προτιμήσετε τροφές φυτικής προέλευσης, που είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, όπως τα όσπρια. Μπορείτε κάλλιστα (αν σας πέφτει βαριά η "καθαρόαιμη" νηστεία) αυτές τις μέρες να συνοδέψετε τα γεύματά σας με τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή με αυγό βραστό. Αυτομάτως θα έχετε θρεπτικότατα γεύματα χαμηλού κόστους.
  • Ετοιμάστε σνακ από το σπίτι. Λόγω της κρίσης μπορείτε να επιστρέψετε σε παλαιότερες εποχές, τότε που οι εργαζόμενοι έπαιρναν το κολατσιό τους από το σπίτι, αντί να το αγοράζουν απ' έξω, γλιτώνοντας χρήματα. Οι πιο εύκολες λύσεις είναι να φτιάξετε σάντουιτς και να παίρνετε μαζί σας και φρούτα. Αν φοβάστε ότι τα φρούτα θα αλλοιωθούν στη μεταφορά, προτιμήστε αποξηραμένα, όπως σύκα και δαμάσκηνα. Είναι πιο γλυκά και ανθεκτικά!
  • Επιστρατεύστε τη φαντασία σας. Έτσι, μπορείτε μέρος των λαχανικών που περίσσεψαν όταν φτιάχνατε τη σαλάτα σας το μεσημέρι να τα χρησιμοποιήσετε για το σάντουιτς που θα πάρετε στη δουλειά την άλλη μέρα ή για μια ζεστή χορτόσουπα που θα ετοιμάσετε το ίδιο βράδυ. Επίσης, αν τελικά αποτύχατε στον προγραμματισμό και αγοράσατε πολλά περισσότερα φρούτα που κοντεύουν να χαλάσουν, πριν προλάβετε να τα φάτε, μη στενοχωριέστε. Δοκιμάστε να κάνετε μια σπιτική μαρμελάδα!
Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους συντριπτικά περισσότερους να επαναπροσδιορίσουν συνήθειες, αξίες, πεποιθήσεις. Δυστυχώς ο επαναπροσδιορισμός γίνεται με οικονομικούς όρους και καταλήγει, συνήθως, σε εκπτώσεις ως προς τα δεδομένα που είχαν καθιερωθεί.

Η οικονομική κρίση, αν και μας φέρνει αντιμέτωπους με πολλές προκλήσεις, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Θωρακίστε τον εαυτό σας ξεκινώντας από τη διατροφή σας. 
Κάντε μια επιστροφή στο παρελθόν, υιοθετείστε τις αρχές της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής. Η υγιεινή ελληνική διατροφή δεν είναι μια "lifestyle" πρόταση, που την εφαρμόζεις αν σου περισσεύουν χρήματα, είναι ένας τρόπος ζωής που σου επιστρέφει χρήματα, σου δίνει υγεία και ευεξία!
 pathfinder.gr

Γιαγιά, που έζησε έως τα 105 της, δεν πήγε ούτε μια φορά στο νοσοκομείο!


Ότι τα παλιά κόκαλα είναι γερά, επιβεβαιώνεται από πολλές απόψεις στην πράξη καθημερινά. Γιαγιά στη Θεσπρωτία, που έζησε έως τα 105 της, δεν πήγε ούτε μια φορά σε νοσοκομείο. 
Πέθανε στο σπίτι της, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτεί. Ότι μικροαρρώστιες περνούσε, τις αντιμετώπιζε μόνη της. Και είναι ένα παράδειγμα για όλους μας, που χωρίς λόγο τρέχουμε στους γιατρούς. Με το παραμικρό. Και φορτωνόμαστε χάπια, νομίζοντας ότι προστατεύουμε την υγεία μας. Στην ουσία, την υπονομεύουμε. Η γιαγιά έφτασε στα 105 της και νοσοκομείο δεν είδε!

katoci.com

O "Eλληνάρας" πήρε turbo Porsche στη Νέα Υόρκη και έβαλε τη πιο γελοία πινακίδα ever...


Δεν εξηγείτε αλλιώς.

 Αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που κάνει σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ (στην Ελλάδα) και βάζεις τέτοια πινακίδα; Τι άλλο θα σκεφτεί ένας νεόπλουτος για να μας δείξει πόσο γελοίος είναι; Δείτε την πινακίδα πιο κάτω και καταλάβετε αμέσως τι εννοούμε...

Μερικοί τύποι, πρέπει να πίνουν πολύ ληγμένα...χάπια!




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πόσο αλλάζουν τα ΖΩΔΙΑ όταν ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ;


Όλα όσα νομίζουμε πως ξέρουμε για τον άλλον μπορεί να ανατραπούν, μόλις κάποιος ερωτευτεί πραγματικά. Και δεν μιλάμε φυσικά για ένα παροδικό ενθουσιασμό, αλλά για το κανονικό «δάγκωμα της λαμαρίνας», που μεταμορφώνει τους άγριους πάνθηρες σε γατάκια και τις βασίλισσες του πάγου σε φλογερές οδαλίσκες. Τότε ξεχνιούνται και όλες οι διακηρύξεις περί ελευθερίας και προσωρινότητας. Βλέπεις αμετανόητους εργένηδες και εργένισσες να κάνουν σχέδια για το μέλλον και δεν τους αναγνωρίζεις!

ΚΡΙΟΣ: Για κάποιον που ζει τα πάντα με πάθος, όπως ο Κριός, ο έρωτας είναι... φωτιά και λαύρα. Για εκείνον δεν υπάρχουν ημίμετρα, είναι ενθουσιώδης και ασυγκράτητος και ζει την κάθε ερωτική εμπειρία σαν να μην υπάρχει αύριο. Τι γίνεται όμως όταν ο ίδιος αποφασίσει ότι... θέλει να υπάρχει αύριο; Πιθανόν, αν έχει πληγωθεί στο παρελθόν, να ξυπνήσει μέσα του η δυσπιστία και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια από το ταίρι του, ώστε να του κατευνάσει τον φόβο ότι μπορεί όλη αυτή η αγάπη του να χαραμίζεται σε λάθος πρόσωπο. Γιατί και οι άντρες και οι γυναίκες του ζωδίου, πίσω από τον επιφανειακά «σκληρό» δυναμισμό τους, κρύβουν μια πολύ τρυφερή καρδιά.

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ταύρος μπορεί να είναι ενοχλητικά «γήινος» σε πολλούς τομείς της ζωής του, αλλά ο έρωτας δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς, ευτυχώς για τον ίδιο και για όσους απολαμβάνουν την αγάπη του. Ο συναισθηματικός του κόσμος είναι απροσδόκητα πλούσιος και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευτυχία του. Ο Ταύρος πιστεύει ακράδαντα στον αληθινό έρωτα. Αλλά παρά τον έντονο αισθησιασμό τους, και οι αρσενικοί και οι θηλυκοί εκπρόσωποι του ζωδίου, δεν συγχέουν τον έρωτα με το σεξ. Μπορεί να αργήσουν να ερωτευθούν πραγματικά κι ακόμα περισσότερο να δεσμευτούν. Όταν όμως το αποφασίσουν, θα περιβάλλουν το ταίρι τους με απέραντη ζεστασιά, στοργή, φροντίδα, συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο Δίδυμος βλέπει τον έρωτα σαν παιχνίδι, όπως και διάφορα άλλα πράγματα στη ζωή του. Οι ερωτικές περιπέτειές του μπορούν να γεμίσουν τόμους, έστω κι αν αρκετές διαδραματίζονται κυρίως... μέσα στο μυαλό του. Από αυτή την άποψη, ακόμα κι αν ερωτευτεί κάποιο πρόσωπο και μείνει μόνιμα μαζί του, θα εξακολουθήσει τις απιστίες, έστω και νοερά, επιστρέφοντας μετά ανανεωμένος στη βάση του, αφού θα έχει αναπνεύσει για λίγο το ευχάριστο αεράκι της αλλαγής. Του αρκεί και ένα φλερτ μόνο στα λόγια... Εκτός αν το ταίρι του καταφέρνει να του κρατά διαρκώς το ενδιαφέρον, όπως θα έκανε σε ένα παιδί: με ποικιλία και διασκέδαση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος ερωτεύεται με πάθος, ευαισθησία και αφοσίωση. Είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια στην αγάπη και δε φοβάται τη δέσμευση. Με έναν σχεδόν διαισθητικό τρόπο, συλλαμβάνει ό,τι κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις εκδηλώσεις του έρωτα. Αυτό βέβαια μπορεί και να βγαίνει εις βάρος του μερικές φορές, γιατί όποιος καταλαβαίνει πολλά, πληγώνεται και περισσότερο. Είναι ικανός, για χάρη της αγάπης του, να αφήσει κατά μέρος κάθε εγωισμό και λογική, ακόμα και για ένα πρόσωπο που δεν το αξίζει. Όποιος εμπνεύσει τέτοιο απόλυτο έρωτα σε έναν Καρκίνο, είναι πραγματικά τυχερός. Αλλά και πολύ άτυχος, αν δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αυτό τον θησαυρό.

ΛΕΩΝ: Από ένα μεγαλοπρεπή Λέοντα, δε θα μπορούσε να περιμένει κανείς υπαναχωρήσεις για χάρη του έρωτα. Και αυτό σε κάποιο βαθμό ισχύει, δεδομένου κιόλας ότι με τη γοητεία του είναι πάντα «ο άντρας (ή η γυναίκα) που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ», κατά το γνωστό σλόγκαν. Όμως, όταν ο κυριολεκτικά «λεοντόκαρδος» εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου ερωτευτεί για τα καλά, είναι ικανός να κατεβάσει τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια, για να τα αποθέσει στα πόδια του αγαπημένου του προσώπου. Παρά τη φήμη του για επιπολαιότητα, εδώ θα φανεί επίμονος και σταθερός. Κι αν δεσμευτεί σοβαρά, θα είναι ένας αφοσιωμένος και προστατευτικός σύζυγος και οικογενειάρχης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αν ο Παρθένος έχει γενικά στη ζωή του την τάση να κάνει τα πράγματα δύσκολα, προσπαθώντας να... τα διευκολύνει, φαντάσου τι γίνεται όταν ερωτεύεται -μια υπόθεση που είναι από μόνη της δύσκολη. Γιατί, αν δαγκώσει τη λαμαρίνα, χάνει ολοσχερώς την ακλόνητη λογική του και παραδίδεται στον έρωτα χωρίς όρους. Για κάποιον που έχει μάθει να βάζει τα πάντα στο πλαίσιο της λογικής σκέψης, το μαγικό βασίλειο των συναισθημάτων είναι ένα ανεξερεύνητο πεδίο. Και εκεί μέσα ο ορθολογιστής και συγκρατημένος Παρθένος μεταμορφώνεται σε ένα πλάσμα δοσμένο στα πάθη του, ικανό να... πέφτει στα πατώματα, αφορμής δοθείσης. Αλλά ποτέ δημοσίως. Τουλάχιστον, σε αυτό κρατά ένα κομμάτι από τον παλιό καλό εαυτό του.

ΖΥΓΟΣ: Ο Ζυγός αναζητά στο άλλο του μισό την ολοκλήρωση της γήινης ύπαρξής του. Είναι μια αναζήτηση που του παίρνει πολύ καιρό και μπόλικους πειραματισμούς. Χάρη στη φυσική γοητεία του, οι περιπέτειες δεν του λείπουν, αλλά αντιστέκεται σε κάθε δέσμευση, μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τον εκλεκτό ή την εκλεκτή της καρδιάς του. Παρόλο που φημίζεται για την αναποφασιστικότητά του, εδώ δεν θα διστάσει στιγμή. Θα αναγνωρίσει αμέσως την αδελφή-ψυχή του και θα ξεκινήσει μαζί της τη ζωή της αρμονικής συνύπαρξης, που πάντα ονειρευόταν. Μια ζωή άνετη και ευχάριστη, γιατί διαφορετικά τι νόημα έχει μια σχέση, αν δεν σου ομορφαίνει την καθημερινότητα;

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Για τον Σκορπιό ο έρωτας είναι πάθος, μυστήριο και ρίσκο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρει το σύντροφο που θα του προσφέρει αυτή τη διαρκή ένταση, που είναι για εκείνον απαραίτητη σαν το οξυγόνο, απλώς δεν ερωτεύεται. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τον προσελκύσει ένα πρόσωπο που του υπόσχεται μια ήρεμη, ξεκάθαρη, απλή σχέση. Ο Σκορπιός θέλει πολύπλοκα πράγματα, λαβυρίνθους που μέσα τους θα κυνηγιέται με το ταίρι του, αδιέξοδα όπου θα στριμώχνει και θα στριμώχνεται... Σε όποιον αντέξει όλη αυτή την ψυχική οδύνη και βγει νικητής από τις δοκιμασίες, θα προσφέρει για ανταμοιβή τον εαυτό του, ώστε να γίνουν ένα σώμα και μία ψυχή.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Οι Τοξότες είναι οι γητευτές του ζωδιακού. Ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν στον μαγνητισμό που εκπέμπουν οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου. Μπαίνουν στη ζωή των άλλων και... κλέβουν καρδιές, χωρίς επιπλέον να δείχνουν ότι προσπαθούν ιδιαίτερα γι' αυτό. Ίσως το γεγονός ότι έχουν ένα μονίμως «φευγάτο» στιλ, αφενός να τους κάνει ενδιαφέροντα στόχο για κατάκτηση και αφετέρου να υπόσχεται μαγικές περιπέτειες στον τυχερό που θα τους κερδίσει. Εκείνοι βέβαια δεν «κολλάνε» εύκολα σε μια κατάσταση. Αν όμως πραγματικά ξεμυαλιστούν, χάνουν κάθε καθαρή και αντικειμενική σκέψη και βυθίζονται βαθιά στην εξιδανίκευση και στην αυταπάτη, από την οποία κινδυνεύουν να έχουν ένα πολύ δυσάρεστο ξύπνημα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως έχει παραδοσιακές απόψεις για τις σχέσεις και, παρά τη νεανική του διάθεση για περιπέτεια, βλέπει στο μέλλον τον εαυτό του παντρεμένο με παιδιά. Και τον βλέπει με απόλυτη βεβαιότητα, βάζοντας τη δημιουργία της οικογένειας μέσα στους στόχους της ζωής του και όχι αντιμετωπίζοντάς την σαν κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί κάποια στιγμή, γενικά και αόριστα. Σαν γήινο ζώδιο που είναι, θέλει να δημιουργεί στερεές βάσεις για τον ερωτικό δεσμό του, τον οποίο διαχειρίζεται με ευγένεια και σεβασμό. Αφοσιώνεται απόλυτα στο πρόσωπο που έχει κερδίσει την αγάπη του, αλλά μπορεί να γίνει πολύ σκληρός απέναντι σε εκείνον που θα τον απογοητεύσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος είναι από τα πιο ελεύθερα πνεύματα του ζωδιακού και ζει τον έρωτα όπως και τις υπόλοιπες εμπειρίες του: «χαλαρά», ανέμελα, με περιπετειώδη διάθεση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι βαθιά μέσα του δεν έχει την ανάγκη να αγαπήσει. Απλώς θα το κάνει χωρίς να επιτρέπει σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά του και ένας τρόπος γι' αυτό είναι να κρατά ορισμένες αποστάσεις ασφαλείας. Ξέρει να φυλάγεται από τις κάλπικες αγάπες και δε θα θυσιάσει την ελευθερία του. Τι γίνεται όμως όταν συναντήσει τον μεγάλο έρωτα; Εκεί θα δώσει μαζεμένα όλα όσα δεν έδωσε σε όλες τις προηγούμενες σχέσεις του, κάνοντας τον σύντροφό του απεριόριστα ευτυχισμένο.

ΙΧΘΕΙΣ: Ο Ιχθύς είναι γεννημένος για να αγαπά, καθώς μέσα από τον έρωτα αναζητά την εσωτερική του ενότητα-ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα «διπλά» ζώδια του ζωδιακού, σαν τους Διδύμους και τον Ζυγό. Ο κόσμος των συναισθημάτων του είναι βαθύς και απέραντος, σαν τον ωκεανό, και ο Ιχθύς βρίσκεται εκεί μέσα εντελώς στο στοιχείο του. Έχει απόλυτη επαφή με τα αισθήματά του, δεν φοβάται να αγαπήσει και καλεί τον σύντροφό του να δοθεί κι εκείνος άφοβα στην ερωτική τους ένωση, ώστε να αφεθούν μαζί στην ευδαιμονία τους. Επιπλέον, σπάνια θα πληγώσει εσκεμμένα τον άλλον, εκτός αν αντιδράσει σε κάτι που του έκαναν.

Myastro.gr

Βρες το δικό σου Ultrabook στο you.gr

Απίθανο βίντεο: Πρόβατο παίζει κρυφτό και κυνηγητό με σκύλο!


Ποιος είπε ότι και τα ζώα δεν έχουν αισθήματα και μάλιστα παιχνιδιάρικη διάθεση; Και μάλιστα, όχι τα κλασικά κατοικίδια (σκύλος, γάτα) αλλά και τα ζώα της φάρμας!

Σε αυτό το απίθανο βίντεο θα δείτε ένα πρόβατο να παίζει κρυφτό και κυνηγητό με έναν σκύλο!

Και οι δύο δείχνουν να το απολαμβάνουν, ενώ ειδικά το πρόβατο έχει μια σούπερ παιχνιδιάρικη διάθεση η οποία είναι έκδηλη από το χοροπηδητό του!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…


Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση!

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να βρείτε το τέλος σας στην εξοχή. Ορίστε οκτώ από τους πιο δυσάρεστους, επονείδιστους και τρομακτικούς τρόπους να αποχαιρετήσετε το μάταιο τούτο κόσμο. 

Το άρθρο χρησιμοποιώντας μαύρο χιούμορ δίνει περιγραφές αλλά και τις επιστημονικές εξηγήσεις για πολλούς σπάνιους – ευτυχώς – κινδύνους που απειλούν ένα λάτρη της άγριας φύσης.

ΠΤΩΣΗ
Βασικά δε θα προλάβετε να τρομοκρατηθείτε. Μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου από τη στιγμή που θα χάσετε την ισορροπία σας, θα εμφανιστεί το αντανακλαστικό του πανικού σας. Τα χέρια σας θα τεντωθούν απελπισμένα μήπως πιαστούν από πουθενά – δεν υπάρχει τίποτα όμως. Σκαρφαλώνατε, χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας, χωρίς ένα φίλο με εμπειρία – μα τι είχατε στο μυαλό σας πια; Ίσως αναρωτιέστε, αλλά είναι πια αργά.
Τα τριάντα μέτρα που σας χωρίζουν από το έδαφος κρύβουν πόνο και αγωνία. Μετά από μια οδυνηρή πτώση, προσπαθείτε να αναπνεύσετε αλλά η ισχύς της πτώσης έχει συμπιέσει το διάφραγμά σας. Οι ανάσες βγαίνουν σπασμωδικά. Το σώμα σας αποφασίζει να αποβάλει οτιδήποτε είχατε φάει, μιας και θεωρεί ότι σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις η χώνευση του φαγητού θα απαιτήσει πολλή ενέργεια, και κατά συνέπεια είναι μια περιττή διαδικασία.
Το σώμα σας εκκρίνει ενδορφίνες για να εμποδίσει τον αφόρητο πόνο. Παράλληλα, βιώνετε αυτό που οι γιατροί αποκαλούν «χρυσή ώρα», όπου το ανθρώπινο σώμα διατηρεί την πίεση του αίματος κι ας αιμορραγεί. Προσπαθείτε να καλέσετε το 100, όμως το σήμα σας εμποδίζεται από τα τείχη του φαραγγιού. Όταν, μερικά χρόνια αργότερα, εντοπιστείτε από κάποιον διερχόμενο κυνηγό, το χέρι σας θα εξακολουθεί να σφίγγει τη φθαρμένη συσκευή.

ΚΑΖΟΥΑΡΙΟΣ
Χαλαρώνετε κάπου στη βορειοανατολική Αυστραλία, με μια μπύρα στο χέρι σας, ώσπου εντοπίζετε μια γαλάζια λάμψη μέσα στο πράσινο. Περίεργοι και ολίγον τι μεθυσμένοι, κατευθύνεστε προς το παράξενο χρώμα. Ξαφνικά, είστε αντιμέτωποι με ένα δίμετρο πτηνό 65 κιλών. Δεν προλάβατε να προσέξετε το νύχι 13 εκατοστών στο μεσαίο του δάχτυλο. Μοιάζει με ήσυχο πουλάκι· δε γνωρίζετε βέβαια ότι μπορεί να φάει και ανθρώπους.
Προτού καν το καταλάβετε, είστε ένα από τα 221 καταγεγραμμένα θύματα επίθεσης από καζουάριο. Προσπαθείτε να τρέξετε, όμως για κακή σας τύχη ο καζουάριος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Σκοντάφτετε σε ένα κομμάτι ξύλο. Αστραπιαία, το πτηνό κάνει ένα άλμα ενάμισι μέτρου, προσγειώνεται πάνω σας και χρησιμοποιεί στο σώμα σας το τρομακτικό του νύχι. Ναι, είστε το δεύτερο άτομο από το 1926 που σκοτώνεται από καζουάριο.

ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ
Ποιος νοιάζεται για το ότι η θερμοκρασία του αέρα παραείναι υψηλή για ορεινή ποδηλασία. Αν φτάσετε την κορυφή πρώτος, νικήσατε!
Με κάθε πεταλιά, η θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει. Εισήλθατε στη ζώνη της «πυρετώδους άσκησης», ανάμεσα στους 38 και τους 40,5οC, θερμοκρασίες στις οποίες οι προπονημένοι αθλητές μπορούν να αντέξουν χωρίς προβλήματα. Οι αδένες σας εκκρίνουν ιδρώτα, ωστόσο εσείς στεγνώνετε επειδή τρέχετε. Απέχετε δώδεκα λεπτά από την καρδιακή προσβολή. Όμως εσείς συνεχίζετε, παρά τους πόνους στους μύες σας και την ακατάσχετη ταχυπαλμία. Οι αρτηρίες διαστέλλονται, όμως η ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας λιγοστεύει και η όρασή σας θολώνει.
Ξαφνικά όλα σκοτεινιάζουν και λιποθυμάτε. Καθώς πέφτετε στο έδαφος αναίσθητος, παθαίνετε καρδιακή προσβολή. Το σώμα σας κυριολεκτικά βράζει από μέσα. Κάνετε συνεχώς εμετούς και ο σφιγκτήρας σας χαλαρώνει. Τελικά, η καρδιά σας σταματά.

ΑΡΚΟΥΔΑ
Ενώ χαλαρώνετε σε ένα ξέφωτο κάπου στο Περτούλι, ακούτε θορύβους λίγα μέτρα μακριά σας. Δεν ανησυχείτε όμως, επειδή ξέρετε πως οι θανάσιμες επιθέσεις από αρκούδες είναι εξαιρετικά σπάνιες, πόσω μάλλον στην Ελλάδα. Πετάτε τα υπολείμματα του φαγητού σας στο έδαφος, μη γνωρίζοντας ότι η οσμή τους τραβά τα μεγάλα αυτά ζώα.
Δεν προλαβαίνετε να το σκεφτείτε, καθώς εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σας και σας χτυπά στον ώμο με τεράστια δύναμη, ρίχνοντάς σας στο έδαφος. Σας κρατά κάτω με τα μπροστινά της πόδια και ξεκινά να δαγκώνει το κεφάλι και το λαιμό σας.
Την επόμενη μέρα οι αρχές εντοπίζουν το σώμα μιας αρκούδας που μάλλον πνίγηκε από κάτι. Ναι, από ανθρώπινα υπολείμματα!


ΠΝΙΓΜΟΣ
Ωχ! Το καγιάκ σας ανατράπηκε από τα νερά του ποταμού και μόλις που προλάβατε να πάρετε μια βαθιά ανάσα προτού βρεθείτε κάτω από την επιφάνεια. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για 90 περίπου δευτερόλεπτα προτού χάσει τις αισθήσεις του. Ενώ δεν μπορείτε να βγείτε στην επιφάνεια του ορμητικού ποταμού, το αίμα σας γίνεται σιγά σιγά μπλε λόγω της αύξησης στην περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα.
Ένα λεπτό και 23 δευτερόλεπτα μετά την αρχική βύθιση, λιποθυμάτε. Αν σας σώσουν τώρα, ίσως πεθάνετε δύο ώρες αργότερα από δευτεροβάθμιο πνιγμό, καθώς οι τραυματισμένοι σας πνεύμονες γεμίζουν με υγρά.
Δεκαεννέα λεπτά μετά, το μυαλό σας έχει σταματήσει να λειτουργεί. Το σώμα σας θα βυθιστεί και στη συνέχεια θα αναδυθεί καθώς γεμίζει με αέρια αποσύνθεσης. Πάντως, το σωσίβιο που φοράτε αντέχει μια χαρά – όσοι σας εντοπίσουν μπορούν να το κρατήσουν.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ
Είστε κορυφαίος ψαράς! Μόλις αναδυθήκατε με ένα λαχταριστό χταπόδι στα χέρια σας. Όμως, αυτό αλλάζει χρώμα και εμφανίζει μπλε δακτυλίους. Τρομαγμένοι, το πετάτε στο νερό – ωστόσο πρόλαβε να σας δαγκώσει. Η νευροτοξίνη τετραδοτοξίνη (10.000 φορές πιο τοξική από το υδροκυάνιο) κυλά στο σώμα σας. Μέσα σε δευτερόλεπτα, το στόμα και η γλώσσα σας ξεραίνονται ενώ το πρόσωπό σας μουδιάζει.
Η φίλη σας καλεί ασθενοφόρο καθώς σας βλέπει να καταρρέετε, ωστόσο διατηρείτε τις αισθήσεις σας καθώς παραλύετε. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, οι μύες που βοηθούν στην αναπνοή παραλύουν και σας επισκέπτεται η κα. Ασφυξία.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ
Κάνετε μια βόλτα στην παραλία, η οποία είναι γεμάτη κοχύλια. Ξαφνικά, πατάτε ένα παράξενο κοχυλάκι. Σχεδόν αμέσως νιώθετε έναν έντονο πόνο στο δεξί σας πόδι και σας κόβεται στιγμιαία η ανάσα. Ενώ κατευθύνεστε στο κάμπινγκ, το περπάτημά σας όλο και δυσκολεύει. Το δεξί σας πόδι έχει μουδιάσει. Ανήσυχοι, ρίχνετε μια ματιά στην πατούσα σας, όπου και παρατηρείτε ένα μικρό σημαδάκι σαν τσίμπημα μέλισσας.
Ένα τέταρτο αφότου το θαλάσσιο σαλιγκάρι έβαλε στον οργανισμό σας ένα θανάσιμο μίγμα, σας πιάνει ένας ανυπόφορος πονοκέφαλος. Το πόδι σας πρήζεται και ξεκινάτε να κάνετε εμετούς. Η ομιλία σας δυσκολεύει και η παράλυση επεκτείνεται σε όλο σας το σώμα, καθώς το δηλητήριο μπλοκάρει ολόκληρο το νευρικό σας σύστημα.
Θα σας βρουν στη σκηνή σας το επόμενο πρωί. Χωρίς παλμό, φυσικά.

ΜΕΛΙΣΣΕΣ
Στην αρχή ακούτε έναν ακαθόριστο βόμβο. Μετά αρχίζετε να νιώθετε μερικά τσιμπήματα στο μπράτσο. Βλέπετε μερικές μέλισσες, αλλά δεν ανησυχείτε· ούτως ή άλλως, ποτέ δεν ήσαστε αλλεργικός. Όμως, κάθε τσίμπημα έχει την οσμή φερομονών, οι οποίες κάνουν τις μέλισσες να τρελαίνονται και να θεωρούν ότι δέχονται επίθεση.
Το σμήνος σας έχει περικυκλώσει και οι μέλισσες τσιμπούν κάθε εκατοστό του σώματός σας. Προσπαθώντας να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα, καταπίνετε μερικά, τα οποία τσιμπούν το εσωτερικό του λαιμού σας.
Ο φίλος σας θα τις διώξει, αλλά ήδη σας έχουν τσιμπήσει πάνω από χίλια κεντριά. Ξεκινάτε να κάνετε εμετούς και να υποφέρετε από ακράτεια. Ωστόσο, σας πηγαίνουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, απ’ όπου και θα πάρετε εξιτήριο μια μέρα μετά, πιστεύοντας πως είστε ασφαλής.
Όμως, οι πρωτεΐνες του δηλητηρίου της μέλισσας καταστρέφουν τα κύτταρα του αίματος και τους ιστούς των μυών, αφήνοντας πίσω τους χαλάσματα. Καθώς τα «χαλάσματα» συσσωρεύονται, τα νεφρά σας φράζονται και σύντομα βιώνετε νεφρική ανεπάρκεια. Δύο μέρες αργότερα, επιστρέφετε στο νοσοκομείο, αλλά καταλήγετε προτού προλάβουν να σας φροντίσουν οι γιατροί.


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger