Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΣΟΚ: Έφηβη πέθανε προσπαθώντας να σώσει τον αδελφό της

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013



Η ομάδα διάσωσης ανέσυρε το πτώμα μίας έφηβης κοπέλας η οποία πνίγηκε στην προσπάθειά της να σώσει τον 6χρονο αδελφό της από τα παγωμένα νερά ποταμού στη Ντακότα των Η.Π.Α...

Το πτώμα της 16χρονης Μάντισον βρέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα.

Η κοπέλα έπεσε στο ποτάμι το βράδυ της Πέμπτης όταν ο μικρός αδελφός της έπεσε μέσα σε αυτό, από τα βράχια τα οποία βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι.

Η κοπέλα έπεσε αμέσως και ο αδελφός της ούτε καν τραυματίστηκε.

Οι αυτόπτες μάρτυρες δίνουν δύο διαφορετικές ερμηνείες του τι μπορεί να συνέβη. Κάποιοι λένε ότι ο 6χρονος επέπλευσε πριν ανασυρθεί από τα νερά, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα νερά του ποταμού έφεραν το παιδί στα βράχια και από εκεί το τράβηξαν έξω.

Ένας 28χρονος που πήδηξε, επίσης, στο ποτάμι, για να βγάλει το παιδί έξω, αγνοείται και οι Αρχές εικάζουν ότι έχει πνιγεί.

Η Μετενσάρκωση στην Αρχαία Ελλάδα


Το ανήσυχο και διψασμένο για γνώση ανθρώπινο πνεύμα δεν αρκείτε στην έρευνα και ανακάλυψη των νόμων που είναι βασικοί για την εξέλιξη και την εκτέλεση του προορισμού του πάνω στη Γη. Με αγωνία ενδιαφέρεται να μάθει τι πρόκειται να συμβεί μετά θάνατον, τι θα γίνει η ψυχή του, θα επιζήσει η γήινη προσωπικότητά του, θα επανέλθει στη Γη για να εμψυχώσει ένα άλλο σώμα και πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Οι αρχαίοι διανοητές εξετάζουν το φυσικό σώμα του ανθρώπου όχι ως κάτι ξεχωριστό, όπως κάνει η σύγχρονη επιστήμη (ανατομικά, βιολογικά, φυσιολογικά), αλλά πάντοτε σε σχέση με την ψυχή που εδρεύει σε αυτό.

Χάρη στην ψυχή, το σώμα κινείται, λειτουργεί, ζει. Είναι απλά το όργανο που αυτή χρησιμοποιεί. Σώμα χωρίς ψυχή είναι αδιανόητο. Για τους Πυθαγόρειους και Πλατωνικούς η λέξη άνθρωπος σήμαινε κάτι πολύ περισσότερο από τον ορατό άνθρωπο και, στην κυριολεξία, με τον όρο αυτόν εννοούσαν αποκλειστικά τον άνθρωπο, ως το πνεύμα και την ψυχή την ενσαρκωμένη προσωρινά στο ανθρώπινο σώμα. «άνθρωπος εστί ψυχή σώματι χρωμένη» (Πλάτων, Τιμαίος 42 D, Φαίδων 111 Α)

Η ψυχή έλκει την καταγωγή της από το νοητικό πεδίο, για να εκδηλώσει την διαπλαστική και οργανική της ικανότητα. Κατέχει διάμεση θέση μεταξύ νοητού και αισθητού και έρχεται να εμψυχώσει τα σώματα, γεννώντας το χώρο και το χρόνο. Αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας ψυχής του κόσμου η οποία μερίζεται σε ατομικές ψυχές, με σκοπό την απόκτηση της εμπειρίας του υλικού πεδίου.

Η ΣΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ

Το θέμα της μετενσάρκωσης απασχόλησε τον Πυθαγόρα και αποτέλεσε σπουδαίο έρεισμα για την ηθική και θρησκευτική του δοξασία. Επειδή, όμως, το πρόβλημα της επιβίωσης της ψυχής και της μελλοντικής της σταδιοδρομίας ανάγεται σε πνευματικές σφαίρες και προϋποθέτει πνευματική εξέλιξη, πρέπει να απασχολούσε μόνον τους μαθητές ανώτερου βαθμού, αυτούς που ήδη είχαν μυηθεί στην όλη κοσμοθεωρία και βιοθεωρία του μεγάλου φιλόσοφου. Επομένως, πρέπει να ήταν μυστική και να μην την κοινοποιούσαν στο λαό. Το σημαντικό όμως αυτό θέμα, αναπτυσσόταν ασφαλώς τόσο στους «ακροαματικούς» όσο και στους ανώτερους μυητικούς βαθμούς. Κι όπως είναι φυσικό, στους πρώτους από εξωτερικής πλευράς, ενώ στους άλλους από εσωτερικής.

Η εξωτερική διδασκαλία για τη μετεμψύχωση, που απέβλεπε στην ηθική προετοιμασία και επιλογή των ικανών καθώς και στην παρηγορητική ικανοποίηση των αδαών, διαδόθηκε ευρύτατα και διασώθηκαν αρκετά στοιχεία για το θέμα. Όπως είναι φυσικό, οι πληροφορίες αυτές υπέστησαν πολλές παραποιήσεις εκ μέρους των αμύητων και ως αποτέλεσμα, το όλο ζήτημα με την πάροδο των χρόνων πήρε την απλοϊκή γνωστή του μορφή. Έτσι, κατέληξαν οι μεταγενέστεροι να αποδώσουν στον Πυθαγορισμό ποικίλα απλοϊκά και παιδαριώδη μυθεύματα που αναφέρονται στο βίο του μύστη και στη διδασκαλία του.

Αντιθέτως, το θέμα της μετενσάρκωσης ήταν διαδεδομένο σε όλα τα στρώματα του λαού με μορφή εξωτερικών μύθων που περιλάμβαναν στοιχεία δεοντολογικά, όπως η τιμωρία μετά θάνατον, η κρίση των ψυχών κλπ. Στην πυθαγόρεια παράδοση, η ένωση της ψυχής με το σώμα θεωρείται πτώση, μια παρά φύση κατάσταση και η μετενσάρκωση θεωρείται η μόνη εξελικτική σπειροειδής διαδρομή κάθαρσης. Τη θεωρία της μετενσάρκωσης διδάχθηκε ο Πυθαγόρας από το δάσκαλό του Φερεκύδη τον Σύρο, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι την αποκόμισε από τον Ορφισμό, στα μυστήρια του οποίου είχε μυηθεί.

Ο Ηρόδοτος (ΙΙ 123), σε σχετικό εδάφιο για τη μετενσάρκωση, υποστηρίζει ότι οι Αιγύπτιοι ήταν πρώτοι που πίστευαν στην αθανασία της ψυχής και ότι αυτή, μετά τη φθορά του σώματος, επανενσαρκώνεται σε άλλο πλάσμα που γεννιέται εκεί τη στιγμή, μέχρις ότου διανύσει ολόκληρο τον κύκλο των ζωικών υπάρξεων (ζώα, αμφίβια και πτηνά). Τότε επανέρχεται και εγκαθίσταται σε ένα ανθρώπινο σώμα. Η όλη εξέλιξη διαρκεί 3.000 χρόνια. Ο Ηρόδοτος ισχυρίζεται ότι η θεωρία αυτή οικειοποιήθηκαν και δίδαξαν μερικοί Έλληνες υπονοώντας ασφαλώς τον Πυθαγόρα και τον Εμπεδοκλή.


ΠΤΩΣΗ Ή ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;

Ο Πλάτωνας (Φαίδρος 245 C) κάνει λόγο για την αθανασία της ψυχής, λέγοντας ότι αυτή φέρει εξ αρχής φτερούγες οι οποίες, όσο διατηρούνται δυνατές, τη συγκρατούν στις υπερουράνιες περιοχές, ενώ όταν χάσει αυτή τη δύναμη, ενσαρκώνεται κατά πρώτον σε ανθρώπινα σώματα, για να μπορέσει να επιτύχει εκ νέου την άνοδό της, ενώ, αν δεν τα καταφέρει, είναι δυνατόν να «βυθιστεί» σε σώματα ζώων.

Υπογραμμίζει ότι η ψυχή ενός αληθινού φιλόσοφου ύστερα από 3.000 χρόνια μπορεί να αποκτήσει και πάλι τα φτερά της και να ξαναγυρίσει εκεί που ανήκει, ενώ για τις κοινές ψυχές απαιτείται διάσημα τουλάχιστον 10.000 χρόνων. Οι γεννήσεις σε ανθρώπινα ή και σε ζωικά σώματα είναι μάλλον το επακόλουθο μιας πτώσης ή υποβάθμισης από έναν ανώτερο κόσμο σε άλλον κατώτερο, με τη δυνατότητα, όμως να ανυψωθεί και πάλι προς την πηγή του Ανώτερου. Ο Πλάτωνας είναι γνωστό ότι θεωρούσε το σώμα τάφο της ψυχής και στον Κρατύλο συμπλέει με τη διδασκαλία του Ορφέα, ότι δηλαδή η ψυχή τιμωρείται μέσω της ένωσής της με το σώμα.

Ο μύθος της πτώσης των ψυχών από τον υπερκόσμιο ουρανό σε ένα υλικό σώμα αποτελεί την πρώτη άποψη της παλιάς αντίθεσης μεταξύ των φιλοσόφων, ενώ η άλλη υποστηρίζει την κάθοδο της ψυχής του ήδη. Η διαφορά των εννοιών είναι μέγιστη και αυτός που αναλαμβάνει να δώσει σαφείς και ακριβείς απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί η ψυχή εγκαταλείπει την ευδαιμονία της και έρχεται να δοκιμαστεί ενσαρκωμένη στη Γη» είναι ο Πλωτίνος, ο καθαυτό ιδρυτής του Νεοπλατωνισμού ο οποίος απαντά στις Εννεάδες (IV 3,14) ότι, αν σε παρέμενε στο νοητό κόσμο η ψυχή, θα διατελούσε σε αδράνεια, χωρίς να μπορεί να προσφέρει τίποτα στην καθολική εξέλιξη, αλλά ούτε και η ίδια θα εμπλουτιζόταν με την πείρα που της είναι αναγκαία για να δράσει.

Μέσα από τις δοκιμασίες πάνω στη Γη κινητοποιεί και δραστηριοποιεί τις υπάρχουσες γνώσεις της, εφαρμόζει τις άπειρες δυνατότητες της και επανέρχεται πιο ισχυρή και τελειότερη από όσο ήταν πριν κατέλθει.

Ο ίδιος συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι, ακόμα κι αν η κάθοδος της ψυχής σε ένα σώμα θεωρηθεί αναγκαιότητα 0reincarnation2.jpgτης παγκόσμιας οργάνωσης ή λειτούργημα και όχι τιμωρία, δεν παύει να είναι για την ψυχή μια μεγάλη δοκιμασία από την οποία αυτή πρέπει να βγει νικήτρια. Εξαρτάται, λοιπόν, από την ενσαρκωμένη ψυχή αν η δοκιμασία της θα είναι ωφέλιμη και αποδοτική για την εξέλιξή της. Ο Πλωτίνος παρατηρεί ότι όλες οι ψυχές δεν συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο στη δοκιμασία της ενσάρκωσης.

Μερικές υποκύπτουν στο κακό και στην αδικία. Η ψυχή που βάρυνε λόγω των σωματικών δεσμεύσεων δεν μπορεί να επανέλθει μετά το θάνατο στο νοητό κόσμο. Θα ενσαρκωθεί σε άλλο σώμα ανθρώπου η ζώου, σύμφωνα με τις προδιαθέσεις που απέκτησε κατά τη διάρκεια ζωής της. Έτσι, η τιμωρία των μοχθηρών και η ανταμοιβή των καλών υφίσταται μέσα στην αιώνια τάξη του κόσμου.

Ο Ολυμπιόδωρος (σχόλια Φαίδωνα του Πλάτωνα) περιγράφει την κάθοδο της ψυχής με θαυμαστό τρόπο: «Η ψυχή κορικώς κατέρχεται (σ.σ. με τον τρόπο της Περσεφόνης) σε γένεση, (σ.σ. Κόρη είναι το όνομα της Περσεφόνης), μερίζεται όμως από τη γένεση Διονυσιακώς, τοποθετείται στο σώμα Προμηθεϊκώς, άρα απελευθερώνεται από τα δεσμά της με τη χρησιμοποίηση της δύναμης του Ηρακλέους, επανασυναρμολογείται σε σύνολο με τη βοήθεια του Απόλλωνος και της Σωτήρος Αθηνάς και εξαγνίζεται με τη φιλοσοφική πειθαρχία».

Η σοφία των αρχαίων έκρυβε πίσω από τους μύθους του Ηρακλή, του Οδυσσέα και άλλων που κατέβηκαν στον ήδη και γρήγορα επέστρεψαν από αυτόν την απελευθέρωση από τη δουλεία της ενσάρκωσης, μέσω της εξαγνιστικής πειθαρχίας. Ο Πρόκλιος αναφέρει ότι ο Ηρακλής, εξαγνισμένος με ιερές μυήσεις, πήρε θέση ανάμεσα στους θεούς. Είναι γνωστή η τρομερή κατάσταση της ψυχής του όσο διάστημα ήταν αιχμάλωτος της σωματικής του φύσης.

Ο Πίνδαρος σε ένα απόσπασμα ενός ποιήματος που αναφέρει το διάλογο του Πλάτωνα Μένων αναφέρει η Περσεφόνη στέλνει τις ψυχές που δέχθηκε στα βασίλεια του ’δη για κάθαρση, ύστερα από εννέα χρόνια στον πάνω κόσμο. Και ότι από τις ψυχές αυτές προέρχονται μεγαλοφυείς βασιλιάδες και δυνατοί άνδρες τόσο σε δύναμη όσο και σε σοφία.

Ο Εμπεδοκλής ασχολείται με τη θεωρία της περιπλάνησης των ψυχών σε μια σειρά από διασωθέντα αποσπάσματα (Diels, Προσωκρατικοί). Στο απόσπασμα Β 115 λέει ότι, εάν μια ψυχή κηλιδωθεί από πράξη φόνου, επιορκίας ή άλλου εγκλήματος, «ντύνεται» τη μορφή θνητού και περιφέρεται μακριά από την χώρα των Μακάρων και παραδίνεται από το ένα στοιχείο στο άλλο. «Ένας εξ αυτών είμαι κι εγώ, ένας από τους θεούς εξόριστος και περιπλανώμενος, διότι ακολούθησα τις προτροπές της Διχόνοιας», ομολογεί ο ίδιος ο Εμπεδοκλής. Στο απόσπασμα Β 117 ισχυρίζεται ότι υπήρξε νεανίας, κόρη, θάμνος, πτηνό κι άφωνο ψάρι.

Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΘΕΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ»

Η θεωρία της μετενσάρκωσης παραδέχεται τόσο την πτώση της ψυχής σε ζωικά σώματα ένεκα τιμωρίας όσο και την αναγωγή των αξιών σε σώματα ηρώων, αντίθετα με τη σύγχρονη θεωρία της μετενσάρκωσης που θεωρεί τη γραμμική εξέλιξη των ψυχών μέσω της βελτίωσης από τις προοδευτικές ενσαρκώσεις στη Γη.

Ο Πορφύριος, από τους σημαντικότερους νεοπλατωνικούς φιλοσόφους, αρνείται σε δυο σημεία την πλατωνική θέση, λέγοντας ότι η ανθρώπινη ψυχή δεν μπορεί να τεθεί σε σώμα ζώου, όπως και ότι η ανθρώπινη ψυχή «άπαξ καθαρθείσα», δεν επανέρχεται πλέον σε σώμα ανθρώπου, αλλά ακολουθεί το πεπρωμένο της που είναι η αποθέωση, δηλαδή η εγκατάστασή της σε Μακάρια Πεδία.

Εξαίρεση αποτελούν οι ψυχές των ηρώων που επανέρχονται οικιοθελώς στη Γη και ενσαρκώνονται, για να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους. Τέτοια περίπτωση θεωρεί τον Πυθαγόρα που ενσαρκώθηκε με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει την πείρα του στην ανθρωπότητα. Το γεγονός ότι ο Πυθαγόρας μυήθηκε στα διάφορα Μυστήρια δεν αλλάζει την κατάσταση, γιατί έπρεπε να «αναμνηστεί» την αλήθεια που «εν σπέρματι» κατείχε και να προσαρμοστεί στο χώρο και στο χρόνο που γεννήθηκε.

Ο Ιεροκλής στο υπόμνημά του Χρυσά Έπη του Πυθαγόρα (στ. 55) σχολιάζοντας το στίχο «Ούτε τα ανέλπιστα να ελπίζεις ούτε και τίποτα να σου διαφεύγει εκ των όντων», καταφέρεται σαφώς εναντίον της πλάνης εκείνων που ερμηνεύσουν κατά γράμμα την πυθαγόρεια και πλατωνική διδασκαλία για τη μετεμψύχωση:

«Εάν κάποιος περιμένει μετά το σωματικό του θάνατο να ντυθεί η ψυχή του το σώμα ενός άλογου ζώου, λόγω των ατελειών του ή φυτού, λόγω της αδράνειας των αισθημάτων του και ο ίδιος, παίρνοντας δρόμο αντίθετο από εκείνους που μεταβάλουν την ουσία του ανθρώπου σε ανώτερο ον, πιστεύει σε ανέλπιστες αξίες, κατακρημνίζοντας την ψυχή του σε μια κατώτερη ουσία, απατάται και αγνοεί τελείως το είδος της ψυχής η οποία ουδέποτε μπορεί να αλλάξει».

Ισχυρίζεται ότι η θεωρία της μετεμψύχωσης δεν είναι παρά μια εικόνα, μια αλληγορία, για να μας διδάξει ότι ο άνθρωπος γίνεται όμοιος με τα ζώα ένεκα των ελαττωμάτων του ή θεός ένεκα της αρετής του.

Για τη μετά θάνατον του σώματος αθανασία της ψυχής πολλά ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων από τα διάφορα φιλοσοφικά κινήματα (Παράδεισος και Κόλαση, Τάρταρα, Ηλύσια πεδία κλπ). Όλα αυτά όμως είναι αλληγορίες και υποθέσεις τις οποίες οι εκάστοτε διανοητές συνέλαβαν και διατύπωσαν μυθολογικά και των οποίων η αληθοφάνεια δεν είναι δυνατό να αποδειχθεί διανοητικά ή με συλλογισμούς.

Εκείνο που πρέπει ο άνθρωπος να αντιληφθεί και να παραδεχθεί είναι ότι οι νόμοι που διέπουν τη μεταθανάτια ζωή είναι ανώτεροι της ανθρώπινης διάνοιας, είναι αδέκαστοι, αλλά συγχρόνως δίκαιοι και είναι αδύνατον να αστοχήσουν ή να παραπλανηθούν. Ο Ιεροκλής διακηρύσσει: «Ευσεβής είναι εκείνος που κατέχει τη Θεία Επιστήμη και προσφέρει εις το Θείον ως άριστη τιμή τη δική του τελείωση. Κάθε άνθρωπος, προσπαθώντας κατά άλλον τρόπο να τιμήσει το Θείον και μη προσφέροντας ως θυσία τον ίδιο τον εαυτό του, γινόμενος παρανάλωμα εξωτερικής ευπορίας, εκτελεί πράξη άχρηστη και μάταιη».

"Η νέα ζωή δεν αρχίζει να αναπτύσσεται εκεί ακριβώς που είχε σταματήσει. Δεν επαναλαμβάνει και δεν 0reincarnation4.jpgσυνεχίζει μόνον την προηγούμενη επιφανειακή προσωπικότητα και την εξωτερική εμφάνισή μας. Διαδραματίζεται μια αφομοίωση, μια αποβολή, μια ενδυνάμωση και μια αλλαγή των παλιών χαρακτηριστικών και κινήτρων, μια ανακατάταξη της προηγούμενης εξέλιξης και μια επιλογή μελλοντικών στόχων, χωρίς να καρποφορήσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εξέλιξης.

Γιατί κάθε γέννηση είναι μια καινούρια αρχή η οποία, αν και στηρίζεται στο παρελθόν, δεν αποτελεί τη μηχανική του προέκταση. Η αναγέννηση δεν είναι μια διαρκής επανάληψη, αλλά μια διαδικασία, το μηχανικό μέρος μιας εξελικτικής διαδικασίας."

Σρι Ορομπίντο

"Απλώς και μόνον το γεγονός ότι οι άνθρωποι μιλούν για αναγέννηση και ότι μια τέτοια ιδέα υφίσταται, σημαίνει ότι ένα απόθεμα ψυχικών εμπειριών που σχετίζονται με αυτόν τον όρο θα πρέπει πράγματι να υπάρχει. Η αναγέννηση είναι μια επιβεβαίωση που θα πρέπει να περιλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο βασικές για την ανθρωπότητα."
arxaia-ellinika

theosophicalsociety

Bάζουμε την απιστία στο μικροσκόπιο και ανακαλύπτουμε τα ένοχα μυστικά της!




Τι είναι πιο ενδιαφέρον, kinky και καυτό ακόμα και από το sex; Μα φυσικά το κέρατο, το οποίο εμπεριέχει και sex με κάποιες μικρές παραλλαγές. Οι συζητήσεις περί κεράτου, αρχίζουν παρεΐστικα και για πλάκα, και καταλήγουν είτε με χοντρές διαφωνίες είτε ακόμα και με χωρισμούς. Και μπορεί σε κανένα να μην αρέσει το κέρατο, ιδίως στον γνωστό σε όλους... κεράτα, αλλά παραμένει ακόμα μυστήριο, αφού είναι κάτι που προκαλεί τόσα δεινά και εκνευρισμό, γιατί τελοσπάντων είναι τόσο γοητευτικό και προτιμάται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργά σεξουαλικών ατόμων. Σίγουρα ο καθένας απατά τον άνθρωπό του για εντελώς διαφορετικούς λόγους καθότι κάθε σχέση δεν είναι ίδια και φυσικά κάθε προσωπικότητα διαφέρει σημαντικά. Εμείς δεν θα κάτσουμε να αναλύσουμε γιατί οι άνθρωποι κερατώνουν, το έχουμε κάνει ήδη άλλωστε, αλλά θα σας παρουσιάσουμε τους μεγαλύτερους μύθους που επικρατούν γύρω από το κέρατο. Διαβάστε για να μαθαίνετε...

1. Αυτός που απατά είναι δυστυχισμένος στη σχέση του: Να κάτι στο οποίο άντρας και γυναίκα διαφέρουν σημαντικά. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών λοιπόν, απατά επειδή δεν αισθάνεται καλά με το σύντροφό της. Νιώθει είτε βαρεμάρα είτε ακόμα και παραμελημμένη και προσπαθεί να βρει μία διέξοδο, με το αζημίωτο φυσικά! Από την άλλη μεριά, οι άντρες μπορεί να έχουν την τέλεια σύντροφο, την τέλεια σχέση, να είναι ερωτευμένοι με την καλή τους και παρόλα αυτά, να την κάνουν την... κουτσουκέλα απλά και μόνο για ανανέωση! Αφήστε δε που οι άντρες έχουν και το θέμα της κατακραυγής αν δεν εκμεταλλευτούν και την παραμικρή ευκαιρία για sex. Όσο να πεις είναι μία καταπίεση!

2. Οι άντρες απατούν περισσότερο από τις γυναίκες: Μέγας μύθος και παρά το γεγονός ότι πριν 50 χρόνια αυτό θα ήταν πέρα για πέρα αλήθεια, πλέον δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ας είμαστε ρεαλιστές: Ο κύριος λόγος που απατούν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες είναι λόγω της γοητείας που ασκεί το άγνωστο και το καινούριο. Φυσικά όπως είπαμε και παραπάνω τα κίνητρα και η ψυχολογική κατάσταση μπορεί να διαφέρουν, αλλά πάνω απ' όλα είναι η εξερεύνηση του αγνώστου και η γνωριμία με έναν νέο άνθρωπο. Πολύ απλά στο μυαλό μας υπάρχει η πεποίθηση ότι ο άντρας κερατώνει πιο συχνά, διότι εν αντιθέσει με τη γυναίκα εκείνος θέτει τα όριά του και ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που ζητά από κάθε είδους σχέση. Στην αντίπερα φυσικά βρίσκεται η γυναίκα, η οποία έχει την τάση ακόμα και ένα απλό sex να το μετατρέπει σε έρωτα και συναισθηματικό δέσιμο. Γι' αυτό λοιπόν οι σχέσεις χαλάνε όταν η γυναίκα απατήσει και όχι όταν το κάνει ο άντρας. Στατιστικά πάντα μιλάμε. Υπάρχουν εννοείται και πολλές εξαιρέσεις...

3. Το να κάνεις sex με έναν πρώην δεν είναι κέρατο: Καλά αυτό είναι κάτι το οποίο προκαλεί απλά γέλιο! Πολλοί πιστεύουν, ότι το να πας με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις υπάρξει μαζί και έχεις φυσικά ξανακάνει sex, δεν είναι ουσιαστικά κέρατο! Και τι είναι; Νοσταλγία; Οι συγκεκριμένες σχέσεις είναι πάντα και οι πιο περίπλοκες για τον εξής απλούστατο λόγο: Αν θες να την κάνεις την... αταξία, βρες κάποιον άσχετο για τον οποίο δεν έχεις συναισθήματα εκτός φυσικά από σεξουαλική έλξη και κάνε τη δουλειά σου. Το ευκαιριακό sex με πρώην, είναι καταστροφικό διότι σίγουρα, για να έχει προηγηθεί επικοινωνία, κάποιος από τους δύο δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το χωρισμό. Ψεματάκια του τύπου χωρίσαμε αλλά μαζί κάναμε φοβερό sex, είναι χαζομάρες γιατί πολύ απλά δεν θα χωρίζατε. Αυτά...

4. Θα πρέπει πάντα να ομολογείς πως έχεις απατήσει: Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Αν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και ο σύντροφός σας είναι σίγουρος για την απιστία σας, καλά θα κάνετε να τα παραδεχτείτε όλα και φυσικά να υποστείτε τις συνέπειες. Είναι πολύ πιο θετικό να ομολογήσετε όταν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο, παρά να περιμένετε να αγανακτήσει ο άλλος και να έρθει στα όριά του. Από την άλλη όμως, αν απλά και μόνο για ένα βράδυ παρασυρθήκατε και κάνατε αυτό που λέμε και στα... ελληνικά one night stand, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πείτε κάτι. Βάλτε ένα x και προχωρήστε κανονικά τη ζωή σας. Ακόμα και αν είστε φιλαλήθεις και νιώθετε τρομερές τύψεις γι' αυτό που κάνατε, να ξέρετε ότι αν ομολογήσετε τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και φυσικά η στάση του συντρόφου σας, ακόμα κι αν σας συγχωρήσει, θα αλλάξει και φυσικά προς το χειρότερο!

5. Aπατάς για να σώσεις τη σχέση σου: Αυτή είναι η πιο κλασική και φυσικά αστεία δικαιολογία για κάποιον που απατά και μάλιστα συστηματικά. Το να έχεις μία σχέση, σημαίνει ότι αγαπάς το άλλο άτομο, ενδιαφέρεσαι γι' αυτό και φυσικά το εμπιστεύεσαι! Κακά τα ψέματα, αν σε μία σχέση δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, πως θα μπορέσει να συνεχιστεί; Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος κερατώνει, για να βελτιώσει τη σχέση του, αφενός δεν είναι καλά στα μυαλά του και αφετέρου χρησιμοποιεί την πιο φτηνή δικαιολογία που θα μπορούσε να βρει. Το να πεις ότι κερατώνω γιατί πολύ απλά γουστάρω, είναι απολύτως δεκτό και ανθρώπινο, σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Το άλλο είναι απλά γελοίο και ανώριμο!

Πηγή: http://www.queen.gr




Τα 7 φαγητά που «καίνε» το σωματικό λίπος


Επτά θαυματουργές τροφές με διπλή ενίσχυση: καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Πορτοκάλια: «εξοντώνουν» τα παχάκια

Ένα πορτοκάλι καταρχήν έχει μόλις 56 θερμίδες και αν μη τι άλλο είναι σε αφθονία αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, στη λίστα με τα 38 φαγητά που περιέχουν το μεγαλύτερο «δείκτη κορεσμού» και οι ίνες του καταπολεμούν το λίπος. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά με ίνες έχουν λιγότερα παχάκια.

Αυγά: για ενέργεια και πρωτεΐνες

Τα αυγά, με μόλις 78 θερμίδες το ένα, όχι μόνο προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά σας «γεμίζουν» πρωτεΐνες που δίνουν την αίσθηση ότι έχετε χορτάσει. Ένα πρωινό με αυγά θα σας ικανοποιήσει αρκετά και θα έχετε «πάρει» περίπου 330 θερμίδες λιγότερες από ότι να τρώγατε κάτι άλλο.
Και εάν θέλετε ένα υγιεινό τηγανητό αυγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο πρώτα έχετε ψεκάσει με λίγο λάδι. Με τον τρόπο αυτό το πρωινό σας θα είναι τραγανό, γευστικό και λιγότερο «αμαρτωλό».

Σκούρα σοκολάτα: γλυκός «πειρασμός»

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν φάτε σκούρα σοκολάτα, στο αμέσως επόμενο γεύμα σας θα φάτε λιγότερο. Ο λόγος είναι ότι τα συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Επιπλέον δε, ένα κομμάτι σοκολάτας, με 170 θερμίδες, μπορεί να περιορίσει την όρεξη για κάτι αλμυρό, γλυκό ή λιπαρό.

Κουκουνάρι: ξεχάστε τα αμύγδαλα

Αν και δεν έχουμε συνηθίζει να τα τρώμε, ίσως τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε. Τα 15 γραμμάρια (84 περίπου σπόροι από κουκουνάρια) έχουν μόλις 95 θερμίδες, διαθέτουν οξέα που είναι φιλικά για την καρδιά και παράγουν ορμόνες που «ξεγελούν» την αίσθηση της πείνας.

Τυρί: ο αλμυρός σύμμαχος

Η φέτα και το κατσικίσιο τυρί δουλεύουν…υπέρ σας. Τα 15 γραμμάρια έχουν μόλις 76 θερμίδες, χορταίνουν και συμβάλλουν δυναμικά στο κάψιμο περισσότερου λίπους.

Άπαχο γάλα: δεν είναι μόνο για παιδιά

Έχει μόλις 86 θερμίδες η κούπα και αν και οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι ιδανικό μόνο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έρευνες δείχνουν ότι ωφελεί ιδιαίτερα τους ενήλικες, και συγκεκριμένα όσους προσπαθούν να «κάψουν» ορισμένες θερμίδες. Οι πρωτεΐνες που περιέχει δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση ικανοποίησης στον οργανισμό από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, που περιέχει ζάχαρη.

Πατάτες: η παρεξηγημένη τροφή

Η πατάτα ως γνωστόν, περιέχει υδατάνθρακες. Γεγονός που την κατατάσσει στα μη διαιτητικά φαγητά. Κι όμως μία πατάτα αν και έχει 161 θερμίδες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού, τρεις φορές περισσότερο από ότι μία φέτα λευκό ψωμί. Και μην ξεχνάτε βέβαια ότι το ανθεκτικό άμυλο της πατάτας βοηθάει τον οργανισμό να κάψει λίπος. Επομένως, για να λυθεί η παρεξήγηση, ο τρόπος μαγειρέματος κάνει μία πατάτα παχυντική και όχι το ίδιο το προϊόν, σύμφωνα με το dete.gr


Το συχνό σeξ διευρύνει τον εγκέφαλο!



Έρευνα απέδειξε ότι όσο πιο συχνά έχουμε σεξουαλική επαφή, τόσο διευρύνεται ο εγκέφαλος και πολλαπλασιάζονται οι συνάψεις του...


Έτσι λειτουργεί καλύτερα και μάλλον γρηγορότερα. Το σεξ μεγαλώνει τον εγκέφαλο μας. Κι όμως σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον. Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι οι αγχωτικές αλλά άβολες καταστάσεις εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου και έτσι με αυτό το σκεπτικό ήθελαν να δουν κατά πόσο συμβαίνει το ανάποδο. Εάν όντως δηλαδή μεγαλώνει ο εγκέφαλός μας σε καταστάσεις αγχωτικές μεν αλλά ευχάριστες όπως η σεξουαλική συνεύρεση. Έτσι, η ερευνητική ομάδα του Πρίνστον πραγματοποίησε μια σειρά πειραμάτων με ποντίκια για να το εξακριβώσει. Αρχικά οι επιστήμονες χώρισαν τα αρσενικά ποντίκια σε τρεις ομάδες: Στα ποντίκια που είχαν καθημερινά σεξουαλική επαφή με θηλυκά ποντίκια, στα ποντίκια που έκαναν σεξ μια φορά ανά δύο βδομάδες και στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα αρσενικά ποντίκια που έκαναν σεξ σε τακτική βάση, ο εγκέφαλός τους μεγάλωσε καθώς επίσης και οι συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους. Σαν πιθανή εξήγηση του φαινομένου οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα έμπειρα σεξουαλικά ποντίκια είχαν λιγότερο άγχος και ήταν πρόθυμα να τρώνε το φαγητό τους σε ξένο περιβάλλον σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ποντίκια.Eάν θέλετε λοιπόν η σύντροφός σας εκτός από όμορφη να παίρνει πιο εύκολα στροφές τότε μη δείχνετε έλεος.


Αυτή η photo έχει 56.000 Like στο Facebook! Κατάλαβες γιατί;



Ψηλές, λιγότερο ψηλές, κοντές, γεματούλες, αδύνατες, με ψωμάκια. Κάθε μια από εμάς έχει διαφορετικό σώμα. Όμως, οι κούκλες σε μια βιτρίνα καταστήματος είναι πάντα ψηλές και αδύνατες! Εκτός από αυτές που βλέπεις στη photo! 


Οι κούκλες βιτρίνας που βλέπεις, ανήκουν σε ένα σουηδικό κατάστημα εσωρούχων. Και οι συγκεκριμένες κούκλες είναι σε κανονικό μέγεθος, όπως οι περισσότερες από εμάς! Μια πελάτισσα του καταστήματος φωτογράφισε τις κούκλες, ανέβασε την photo στο Facebook, από εκεί την πήρε μια σελίδα για τα δικαιώματα της γυναίκας (Women\'s Rights) και αμέσως κέρδισε 56.000 Like, 17.200 Share και 3.000 σχόλια!!!

Φαίνεται πως οι γυναίκες βαρεθήκαμε τα καχεκτικά πρότυπα! Τι λες; 


http://www.tlife.gr

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν σeξ στο σκοτάδι;


Είναι πολύ σύνηθες, όταν μια γυναίκα και ένας άντρας βγάζουν για πρώτη φορά τα ρούχα τους στο κρεβάτι να προτιμήσουν το σκοτάδι προκειμένου να νιώσουν πιο άνετα. Τι γίνεται όμως, όταν το απόλυτο σκοτάδι επιλεχθεί την επόμενη αλλά και την επόμενη φορά…φτάνοντας μερικούς μήνες μετά την πρώτη ερωτική συνεύρεση;

Σύμφωνα με έρευνες, η προτίμηση στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια του σεξ αφορά περισσότερο τις γυναίκες από ότι τους άνδρες. Γιατί όμως; Ο βασικότερος λόγος, είναι η ανασφάλεια που νιώθουν οι περισσότερες γυναίκες για το σώμα τους. Οι γυναίκες, στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μάθει να θεωρούν το σώμα τους ως αντικείμενο πόθου, με τα θέλγητρα του οποίου εξασφαλίζεται η διέγερση του άνδρα. Αν όμως μια γυναίκα δεν αισθάνεται καλά για το σώμα της τότε θα προτιμήσει κλειστά τα φώτα προκειμένου να καλύψει τις ατέλειες αλλά και να αποφύγει την απόρριψη. Το σκοτάδι την βοηθά να χαλαρώσει και να συγκεντρωθεί καλύτερα στο σεξ.

Είναι πρόβλημα αν το σκοτάδι γίνει συνήθεια;

Αν η προτίμηση αυτή είναι κοινή και για τους δυο τότε τα πράγματα είναι καλά. Αν όμως δεν μπορεί η γυναίκα να λειτουργήσει διαφορετικά, τότε; Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει την ποιότητα της σεξουαλικής σχέσης. Καθώς, το απόλυτο σκοτάδι δεν βοηθά την οπτική διέγερση και έτσι την έντονη σεξουαλική επιθυμία του ερωτικού συντρόφου. Ακόμα, μια γυναίκα που επιμένει να κάνει έρωτα στο σκοτάδι παρόλο που γνωρίζει καλά τον σύντροφο ή έχει μακροχρόνια σχέση, διαιωνίζει την απόσταση μεταξύ τους, δυσκολεύοντας να αναπτύξουν το αίσθημα της οικειότητας και του δεσίματος.

Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε:

•Ο σύντροφος μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση σας, ενθαρρύνοντας σας σιγά σιγά χωρίς να σας πιέζει ή να ασκεί κριτική. Ακόμα, μπορείτε να αρχίσετε με ένα πιο αισθησιακό φωτισμό. Χρησιμοποιήστε κεριά για αρχή.•Δώστε έμφαση στα συναισθήματα. Είναι σημαντικό και οι δυο να εστιάσετε στη σχέση και όχι μόνο στο σεξουαλικό επίπεδο. Οι περισσότερες γυναίκες όσο πιο ασφαλείς νιώθουν για τον σύντροφό τους συναισθηματικά τόσο πιο πολύ χαλαρώνουν.

Η απώλεια κιλών. Αν νιώθετε πως η φυσική σας κατάσταση δεν είναι καλή. Τότε μπορείτε να ξεκινήσετε γυμναστική και διατροφή. Σίγουρα, η βελτίωση στην εικόνα σας θα τονώσει την σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση.•Συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας. Αν θέλετε επιλέξτε εσώρουχα που να αναδεικνύουν τα ωραία σημεία του σώματος σας.


ΒΑΣΙΑ ΤΡΙΦΥΛΛΗ: "ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ"


Η Βάσια Τριφύλλη σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση μίλησε με θάρρος για τις εκτρώσεις που έκανε στο παρελθόν.

Η ηθοποιός μιλά από ψυχής θέλοντας να περάσει το μήνυμα της στα νέα κορίτσια. «Τιμωρήθηκα. Κι έτσι είναι... αν το διαβάσουν τα νέα κορίτσια, πρέπει να το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους. Οι γυναίκες έχουμε ένα ρολόι βιολογικό, δυστυχώς ή ευτυχώς. Δεν είμαστε όπως οι άνδρες, που και 120 να φτάσουν, αν δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, παίρνουν το σπέρμα και βγαίνει ο κλώνος.

Εμείς έχουμε συγκεκριμένα όρια ηλικίας για πολλά πράγματα, αλλά κυρίως για το παιδί. Ισχύουν όλα για όλους, ιδιαίτερα ο καρκίνος, που δεν κοιτάει αν είσαι φτωχιά ή πλούσια, μικρή ή μεγάλη, καλή ή κακή; Εκείνη την ώρα ήταν μεγάλη ειρωνεία», λέει στο Λοιπόν και περιγράφει:

«'Περίμενες να φτάσεις τα σαράντα σου για να κάνεις παιδί; Φάε ένα καρκίνο τώρα, που δεν μπορείς άλλο πια να κάνεις παιδί. Τα οιστρογόνα από εδώ κι έπειτα για σένα είναι απαγορευμένη ουσία'. Θα με σκότωναν, την αλήθεια δεν την φοβάμαι. Ισορροπώ τις αλήθειες. Πια δεν παίρνω όρκο ούτε για μένα», καταλήγει.

http://www.agioritikovima.gr/

Σάκης Μπουλάς: "Το πρόβλημα της υγείας μου είναι πια πολύ σοβαρό, αλλά είμαι Ράμπο"


Για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του μίλησε στη Real News ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος παραδέχτηκε ότι παρά την αισιοδοξία του, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα.

Καθηλωτικός ήταν στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Σάκης Μπουλάς. Ο δημοφιλής ηθοποιός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο του στο 50-50, αντιμετωπίζει πολύ σημαντική πρόβλημα υγείας, που έγινε γνωστό ήδη από το 2005.
"Όταν είχα τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου, το 2005, δεν τρόμαξα, δεν φοβήθηκα καθόλου. Είχα την αίσθηση ότι θα πέσω και θα κοιμηθώ, θα ξεκουραστώ. Απλώς συνειδητοποίησα κάποια πράγματα και είδα τι έπρεπε να αλλάξω. Αν φτάσεις στο παραπέντε, αν δεις τα ραδίκια ανάποδα, επιστρατεύεις επιμονή και πειθαρχία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάκης Μπουλάς.
"Όταν είχα τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου, το 2005, δεν τρόμαξα, δεν φοβήθηκα καθόλου"

Για την πάλη με τον εαυτό και την ψυχολογία του, ο ηθοποιός τόνισε: "Πολλές φορές, όταν βρίσκω δύναμη, πειθαρχώ. Γίνομαι άλλος άνθρωπος. Έτσι ξεπέρασα και το πάθος μου με το ποτό, με πειθαρχία και επιμονή και τα κατάφερα μόνος μου. Είμαι, βέβαια, λίγο των άκρων. Ή του ύψους ή του βάθους. Ή όλα ή τίποτα".
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της υγείας του, ο Σάκης Μπουλάς δείχνει να γνωρίζει απόλυτα την σοβαρότητα, αλλά δεν χάνει ίχνος από την δύναμή του.
"Ξεπέρασα το πάθος μου με το ποτό, με πειθαρχία και επιμονή και τα κατάφερα μόνος μου"

"Τώρα το πρόβλημα της υγείας μου είναι πολύ σοβαρό, αλλά για άλλη μια φορά είμαι αισιόδοξος. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο άτομο. Πρέπει να υπάρχει ελπίδα. Διαισθητικά το λέω. Είμαι δυνατός εγώ. Είμαι δεκαθλητής. Είμαι Ράμπο! Αυτό είναι κατάρα και ευχή ταυτόχρονα. Αλλά θα τα καταφέρω", δηλώνει με αισιοδοξία.

http://www.cosmo.gr

Σάλος με τις δηλώσεις Καρδινάλιου για την παιδεραστία


Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι δηλώσεις του Νοτιοαφρικανού Καρδινάλιου Γουίλφριντ Νάπιερ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι παιδεραστές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως εγκληματίες.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του BBC, ο Καρδινάλιος υποστήριξε ότι «από την εμπειρία που έχω, διαπιστώνω ότι η παιδεραστία είναι στην πραγματικότητα ασθένεια και όχι ποινικό πρόβλημα».

Ο καρδινάλιος είπε ότι γνωρίζει δύο ιερείς που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν παιδιά και στη συνέχεια έγιναν και οι ίδιοι παιδεραστές. «Μην μου λέτε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ποινικά υπεύθυνοι εξίσου με κάποιον που επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι κάποιου του αξίζει να τιμωρηθεί όταν και ο ίδιος φέρει τραύματα», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο καρδινάλιος, ο οποίος υπηρετεί ως αρχιεπίσκοπος του Ντέρμπαν, επικρίθηκε σφοδρά το 2002 επειδή αρνήθηκε να απομακρύνει από τη νοτιοαφρικανική Εκκλησία ιερείς που είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις παιδεραστίας.

Η Μπάρμπαρα Ντόρις, που είχε κακοποιηθεί όταν ήταν ανήλικη και είναι μέλος μιας ομάδας θυμάτων στις ΗΠΑ, αντέδρασε στις δηλώσεις αυτές τονίζοντας: «Μπορεί να είναι ασθένεια, αλλά είναι επίσης και έγκλημα και τα εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται, οι εγκληματίες να δίνουν λογαριασμό για τις πράξεις τους. Οι επίσκοποι και οι καρδινάλιοι έκαναν λάθος γιατί κάλυψαν τα εγκλήματα και επέτρεψαν στους δράστες να συνεχίσουν τη δράση τους, να μην συλληφθούν, να κρατήσουν αυτά τα πράγματα μυστικά εντός της Εκκλησίας», υπογράμμισε.

Read more: http://www.newsbomb.gr


Θάβουν τις γερµανικές αποζηµιώσεις!


Αντί να ανακοινώσει το πόρισµα που είχε υποσχεθεί, ο Χρ. Σταϊκούρας το έδωσε στον ∆. Αβραµόπουλο να το... κρύψει. Ενημέρωση στον ελληνικό λαό; Καμία!

Μετά από αναβολές επί αναβολών, ο Χρήστος Σταϊκούρας αντί να ενηµερώσει τον ελληνικό λαό για το ύψος των χρωστούµενων της Γερµανίας, ανακοίνωσε ότι παρέδωσε το αρχειοθετηµένο υλικό στον υπουργό Εξωτερικών, ∆ηµήτρη Αβραµόπουλο.

O ελληνικός λαός γονατίζει, ζει στον τρόµο και την ανασφάλεια της ανεργίας, της φοροεπιδροµής, της µείωσης µισθών και οι κυβερνώντες για το µόνο που φαίνεται να νοιάζονται είναι να πάρουν καλό βαθµό από τους δανειστές, ικανοποιώντας στο ακέραιο τις ληστρικές τους απαιτήσεις.

Ξέφυγε πάλι ο Τσάρλι Σιν - Κήρυξε «βρόμικο» πόλεμο σε 9χρονο κοριτσάκι

Να στείλουν περιττώματα σκύλου, σάπια αυγά και χαρτιά τουαλέτας στο πρώην σχολείο της κόρης του (και τη συμμαθήτριά της που την έκανε να το εγκαταλείψει) προτρέπει τους 9.000.000 followers του ο Τσάρλι Σιν.
«Η κόρη μου η Σαμ αναγκάστηκε να φύγει από το View Point επειδή την πείραζαν. Και μετά την αποκάλεσαν και ψεύτρα. Αυτό δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Σας προτρέπω να στείλετε σάπια αυγά, χαρτιά τουαλέτας και περιττώματα στα τρολς και τους τσαρλατάνους που διευθύνουν αυτό το σχολείο. Ή να πάτε ως εκεί και να γράψετε με περιττώματα στην πόρτα το όνομα Βικτόρια. Φάε αυτό, παλιόπαιδο».
Αυτή είναι μια συνοπτική περιγραφή της εκστρατείας που ξεκίνησε ο πατέρας Τσάρλι Σιν προκειμένου να υπερασπίσει την τιμή της κόρης του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 9χρονη Σαμ αναγκάστηκε να φύγει από το σχολείο επειδή την πείραζαν συνέχεια τα άλλα παιδιά (και συγκεκριμένη η Βικτόρια) για το πόσο καμένοι είναι οι γονείς της.
Κάτι που δεν σταμάτησε παρόλες τις συναντήσεις που έγιναν στο σχολείο ανάμεσα στον Τσάρλι Σιν, την Ντενίς Ρίτσαρντς και την διευθύντρια του σχολείου. Ενώ τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν σε μια από αυτές οι γονείς της Βικτόριας αποκάλεσαν την κόρη του Σιν ψεύτρα.


http://www.iefimerida.gr

Πυρ ομαδόν κατά Σαρρή στην Κύπρο- Θυμήθηκαν και το gay σκάνδαλο



Άφωνη η κοινή γνώμη της Κύπρου παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στη μεγαλόνησο.
Πλέον τα πυρά κατά του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ρίχνονται κατά ρυπάς από την αντιπολίτευση ενώ έντονη δυσφορία υπάρχει για το πρόσωπο του Μιχάλη Σαρρή και τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup. Μάλιστα τα σχόλια δίνουν και παίρνουν στην Κύπρο και σε ότι αφορά το ηθικό κύρος του υπουργού Οικονομικών ο οποίος είχε εμπλακεί σε gay πάρτυ με ανηλίκους στα Κατεχόμενα.
Tον Οκτώβριο του 2011 ο κ. Σαρρής φέρεται πως συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν παρέα με άλλους άνδρες και κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν για παρουσία ανηλίκων σε σπίτι (κατ’ άλλες πηγές δωμάτιο  ξενοδοχείου) στην Κατεχόμενη Λευκωσία.
Η «σύλληψη» του κ. Σαρρή και η παραπομπή του στον εισαγγελέα έγινε στα πλαίσια του κανονισμού του ψευδοκράτους που απαγορεύει κάθε «σεξουαλική σχέση ενάντια στους νόμους της φύσης». Ο πρώην υπουργός τέθηκε υπό κράτηση για τρεις ημέρες στα Κατεχόμενα.
Ο Μιχάλης Σαρρής ήταν υπουργός Οικονομικών της Δημοκρατίας της Κύπρου από τον Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι τον Μάρτιο του 2008, επί προεδρίας του εκλιπόντος Τάσου Παπαδόπουλου.

http://www.koolnews.gr

Τον παρουσίασε στους δικούς του κι εκείνος τα… έφτιαξε με την αδελφή της!


Το… φυσάνε και δεν κρυώνει σε γνωστή οικογένεια της Πάτρας, αυτό που συνέβη με τον… υποψήφιο γαμπρό τους ο οποίος ναι μεν παραμένει υποψήφιος για γαμπρός αλλά με… άλλη νύφη! Τι ακριβώς συνέβη; Ο συγκεκριμένος, 35 χρόνων και καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο του, διατηρούσε δεσμό με μία 33χρονη η οποία αποφάσισε να τον παρουσιάσει στους γονείς της. Όμως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συνέβη το εξής αναπάντεχο: Ο 35χρονος φλέρταρε την 24χρονη αδελφή της κοπέλας του η οποία όχι απλώς ανταποκρίθηκε αλλά μερικές ημέρες αργότερα προχώρησε σε παράνομη σχέση μαζί του! Και επειδή σπουδάζει στην Ιταλία, ο 35χρονος πήγε μαζί της χρησιμοποιώντας προς την άλλη αδελφή μια δικαιολογία αναφορικά με τη δουλειά του. Μόνο που το μυστικό της παράνομης σχέσης δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει μυστικό για πολύ. Και όταν έγινε γνωστό, στην οικογένεια σήμανε συναγερμός, ενώ η 33χρονη έγινε έξω φρενών και με τον εραστή της αλλά και με την αδελφή της!

http://www.dete.gr

Τραγωδία: Έχασε κόρη, γιο και σύζυγο σ΄ ένα 24ωρο από διαφορετικές αιτίες!


Η Χίλαρι Ντένις, έχασε την κόρη της, το γιο της και τον σύζυγό της μέσα σε 24 ώρες, από διαφορετικές αιτίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κάριλ Ντένις από τη Βρετανία, επισκέφθηκε τη μητέρα της και παραπονέθηκε για πόνο στο στομάχι. Η μητέρα Χίλαρι, κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε γρήγορα. Η κόρη της μέσα στο ασθενοφόρο ήταν σε καλή κατάσταση, όπως η ίδια περιγράφει. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, άφησε την τελευταία της πνοή.

Η μητέρα, έχοντας δεχτεί το πρώτο χτύπημα, τηλεφωνεί στο γιο της Νίγκελ, για να τον ειδοποιήσει για τον θάνατο της αδερφής του, αλλά εκείνος δεν απαντά. Η ίδια λέει: " Ήξερα ότι κάτι κακό συνένη. Είναι το ένστικτο της μητέρας".

Οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν, όταν λίγη ώρα αργότερα, της ανακοίνωσαν ότι ο γιος της βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του. Αιτία του θανάτου ήταν το εγκεφαλική αιμορραγία.

Την επόμενη ημέρα, ο 79χρονος πατέρας Καρλ Ντένις, πέθανε, αφού δεν άντεξε τον χαμό των δύο παιδιών του.

Ο Καρλ Ντίκενς, βέβαια, ήταν άρρωστος και είχε χειρουργηθεί πρόσφατα, αλλά η είδηση για το χμαό των παιδιών του, ήταν εκείνη που τον οδήγησε στον θάνατο.

Η μητέρα έμεινε μόνη με το μοναδικό της πια παιδί, την Κριστίν για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τραγωδία, αλλα, όπως η ίδια δήλωσε: " Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Πώς να συνεχίσω, όταν μου συνέβη αυτό;".

http://www.newsbomb.gr/


Πόρνη λέει ότι έκανε σεξ με τον Μπέκαμ – Με δεμένα χέρια ο ποδοσφαιριστής



Το δικαίωμά του να κάνει μήνυση σε ένα αμερικανικό περιοδικό έχασε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, για τις δηλώσεις μίας πόρνης που ισχυρίζεται ότι έκανε σεξ μαζί του, εξαιτίας των νόμων σχετικά με την ελευθερία του λόγου των ΗΠΑ.
Η Βόσνια Ίρμα Νίκι είχε υποστηρίξει πως είχε κάνει σεξ με τον Μπέκαμ σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, με τον 37χρονο αστέρα να αποδεικνύει πως ποτέ δεν είχε βρεθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά σε ένα νοσοκομείο, επισκεπτόμενος τον άρρωστο πατέρα της, Τεντ, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.
Ο Μπέκαμ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στους L.A. Galaxy, αρνήθηκε πως είχε συναντήσει τη Νίκι και μήνυσε το περιοδικό In Touch που είχε δημοσιεύσει την είδηση, το οποίο πλέον αποδέχεται πως η είδηση ήταν ανακριβής, σε μία υπόθεση 25 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ίρμα Νίκι
Η μήνυση στην αρχή είχε απορριφθεί από το δικαστήριο του Λος Άντζελες, το 2010, όταν ο δικαστής αποφάσισε πως το άρθρο του περιοδικού δεν ήταν κακεντρεχές και πως ήταν κοινού ενδιαφέροντος. Ο Μπέκαμ, ωστόσο, δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και άσκησε έφεση στην απόφαση, με τη νομική του ομάδα να τονίζει πως το περιοδικό είχε αποτύχει να παρουσιάζει στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς.
Η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου αυτήν την εβδομάδα, με το δικαστήριο να απορρίπτει για δεύτερη φορά την πρόθεση μήνυσης του ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν, λέγοντας πως αντιβαίνει στους νόμους για ελευθερία του λόγου των ΗΠΑ.
Ένας εκπρόσωπος του Μπέκαμ δήλωσε στη DailyMirror: “Η ιστορία αποδείχθηκε αναληθής και το περιοδικό παραδέχθηκε πως ήταν κατασκευασμένη. Θα συνεχίσουμε, όμως, να προσπαθούμε να αποδείξουμε πως το περιοδικό είχε πρόθεση στη δημοσίευση του άρθρου”.
Ο Μπέκαμ, πλέον, προσπαθεί να μηνύσει ξεχωριστά τη Νίκι, η οποία δεν έχει δώσει σημάδια ζωής εδώ και αρκετούς μήνες.

http://www.koolnews.gr

Πως ήταν το Μοναστηράκι πριν από 140 χρόνια;



Η πλατεία Μοναστηρακίου κατά το έτος 1869 είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα... 

Μάρτυς η παρακάτω φωτογραφία!



ΕΘΝΟΣ: Στην ΕΡΤ έκαναν αρχισυντάκτη εκπομπής έναν... φαντάρο!

Νέες πληροφορίες για το περιστατικό.... πλαστογραφίας αρχισυντάκτη στη ΕΡΤ, φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής». Οπως αναφέρει, ο νεαρός δημοσιογράφος, που πληρώνεται για την εργασία που προσφέρει σε κυριακάτικη εκπομπή του καναλιού ο συνταξιούχος πατέρας του, αυτή την περίοδο υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Δηλαδή, πέραν όλων των άλλων, η ΕΡΤ έχει κάνει έναν αρχισυντάκτη έναν... φαντάρο!

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει πριν μέρες το iefimerida.gr, σε κυριακάτικη εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ως αρχισυντάκτης εμφανίζεται νεαρός δημοσιογράφος. Αυτό, όμως, συμβαίνει μόνο στα χαρτιά, καθώς ο πραγματικός αρχισυντάκτης είναι ο... πατέρας του.

Στη λύση αυτή της... πλαστογραφίας αρχισυντάκτη κατέφυγαν γιατί αν ο συνταξιούχος πατέρας του νεαρού δημοσιογράφου εμφανιζόταν στα χαρτιά ως εργαζόμενος θα έπρεπε να λαμβάνει μειωμένη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ετσι ο συνταξιούχος πατέρας στήνει την εκπομπή, επιμελείται το ρεπορτάζ, συνεννοείται με τους ρεπόρτερ και τους παρουσιαστές και έχει το γενικό πρόσταγμα στο κοντρόλ.

Το «Εθνος της Κυριακής» δίνει μια νέα διάσταση στο περιστατικό αυτό, καθώς, όπως αποκαλύπτει, ο γιος του δημοσιογράφου, που εμφανίζεται στα χαρτιά ως αρχισυντάκτης της εκπομπής, πέραν όλων των άλλων, υπηρετεί από τον Ιανουάριο τη στρατιωτική του θητεία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τον Ιούνιο αναμένεται να μετατεθεί στον Εβρο.

Η ΕΡΤ δηλαδή καταβάλλει μισθό για υλοποίηση συγκεκριμένης εκπομπής σε έναν φαντάρο!

http://www.iefimerida.gr

Έβαλε τα κλάματα ο Θανάσης Τσαλταμπάσης: "Με τσακίσατε"!


Δείτε τι συνέβη στον καναπέ του Μες Στην Καλή Χαρά.
Με το τραγούδι "The Final Countdown" υποδέχτηκε τον Θανάση Τσαλταμπάση η Ναταλία Γερμανού και χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα για να καταλάβει τόσο ο ίδιος, όσο και οι τηλεθεατές το λόγο που οδήγησε την παρουσιάστρια να επιλέξει αυτό το μουσικό κομμάτι.

"Θυμάσαι τους φίλους που παίζατε μπάσκετ στα εφηβικά σας χρόνια;", ρώτησε η Ναταλία τον ηθοποιό. Μέχρι να συνειδητοποιήσει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης την ερώτηση, η Ναταλία Γερμανού του έδινε μια μπάλα του μπάσκετ, λέγοντας: "Όλοι αυτοί οι φίλοι λοιπόν, σου στέλνουν αυτή τη μπάλα του μπάσκετ με τις υπογραφές τους και όλη τους την αγάπη για να θυμηθείς εκείνα τα χρόνια. Είναι εκείνη ακριβώς η μπάλα που παίζατε μαζί".

Ο ηθοποιός, σαστισμένος, άρχισε να δακρύζει και το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν: "Με τσακίσατε"!

Στη συνέχεια, από τη Θεσσαλονίκη ένας από τους φίλους εκείνης της παλιάς παρέας τον καλημέριζε μέσω skype.

Δείτε το βίντεο:


http://www.zappit.gr

AΙΧΜΑΛΩΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ - Πάλι η Αθήνα πρόδωσε τους Κύπριους: Κρατικοποιούν τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες


Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα περάσουν από την Τρίτη το πρωί τα ελληνικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου σε μια κίνηση που στραγγαλίζει τους Κύπριους ...

οι οποίοι ήλπιζαν να κάνουν αναλήψεις την Τρίτη από την Ελλάδα των καταθέσεων τους που έχουν παγιδευτεί στην Κύπρο και από την Τρίτη το πρωί θα τους κλέψουν με το "έτσι θέλω" από 6,5 μέχρι 9,9%!

Με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση γίνεται συνεργός στην προδοσία της Κύπρου και το ερώτημα είναι μέχρι πότε Έλληνες και κύπριοι θα δέχονται να τους προδίδουν και να τους παραδίδουν αιχμαλώτους οι ηγεσίες τους. Μην ξεχνάμε ότι ο Ν.Αναστασιάδης είχε δεσμευθεί ότι "Δεν θα δεχθεί "κούρεμα" των τραπεζικών καταθέσεων" κι έτσι είχε καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος. Πρόκειται για προδοσία ανάλογη με αυτή του 1974, ίσως και μεγαλύτερη.
Η κομπίνα γίνεται σε συνέργεια με την Τράπεζα της Ελλάδας η οποία δήθεν με αυτό τον τρόπο θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι η απόφαση του Eurogroup δεν αφορά τις τράπεζες της Κύπρου στην Ελλάδα οι οποίες έτσι ή αλλιώς λειτουργούν υπό τους κανονιμσούς της Τράπεζας της Ελλάδος ως ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα.

Έτσι η παγίδα ολοκληρώνεται για να αποφυχθεί διαρροή κεφαλαίων από την μέγγενη του κουρέματος, αφού αν "δραπετευαν" από την Κύπρο τα κεφάλαια στην Ελλάδα θα γλίτωναν το "κούρεμα".

Κατ'αυτό τον τρόπο το εν Ελλάδι κλιμάκιο της τρόικας και αυτό της Κύπρου αποφάσισαν να διαχωριστούν από τους ομίλους της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής τα ελληνικά υποκαταστήματα και να συγχωνευθούν με το νέο ΤΤ. (το ΤΤ έχει περάσει στην δικαιοδοσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας)

Αυτό σημαίναι νέα καταστροφή για τις κυπριακές τράπεζες αφού θα πρέπει να μειώσουν το ενεργητικό τους τουλάχιστον κατά 25% με 30% δηλαδή θα πρέπει να μεταβιβαστούν εκτός από τα υποκαταστήματα και όλες οι θυγατρικές τους στην Ελλάδα (εταιρείες Leasing κλπ).

Επίσης θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις υπαλλήλων των κυπριακών τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η συγχώνευση.

Μια Ρουμάνα η Ντέλια Βελκουλέσκου που είναι επικεφαλής της τρόϊκα στην Κύπρο, βρίσκεται πίσω απ'όλα αυτά, αλλά είναι εντυπωσιακή και η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη νέα προδοσία του νησιού.

Γιατί αν το 1974 χάθηκε το 40% της Κύπρου, σήμερα χάθηκε και το υπόλοιπο 60%, όχι από τουρκική ξιψολόγχη, αλλά από το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα που ποτέ δεν συγχώρεσε ότι στην Κύπρο είχε δημιουργηθεί ένας ασφαλής τραπεζικός παράδεισος που κέρδιζε κεφάλαια από το αποστειρωμένο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
defencenet.gr

Ξαφνικά, εκτός ευρώ η Γερμανία!


Του ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΥΒΑΚΑ

Δύο Γερμανίδες δημοσιογράφοι, εξειδικευμένες στο οικονομικό ρεπορτάζ, «ξετυλίγουν» ένα σενάριο πολιτικοοικονομικής φαντασίας, με στοιχεία θρίλερ, το οποίο όμως σε πρόσφατη δημοσκόπηση το «σκέφτεται» ο ένας στους τέσσερις Γερμανούς

Οι Γερμανοί έχουν κουραστεί να ακούν για την κρίση στην Ευρωζώνη, καθώς για την ώρα δεν τους αγγίζει άμεσα. Η οικονομία τους είναι ακόμη ισχυρή και εφ' όσον δεν έχουν αναγκαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την κρίση, είναι εύλογο κάποιοι να σκέφτονται ότι ίσως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουν το καράβι. Ετσι εξηγείται πώς ένας στους τέσσερις Γερμανούς δήλωσε ότι «μπορεί να σκεφτεί να ψηφίσει ένα κόμμα που θα αγωνιστεί για την έξοδο της χώρας από το ευρώ», σε δημοσκόπηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα για το περιοδικό «Focus».

Ιδρυση κόμματος

Τη θέση αυτού του φορέα, που θα προσπαθήσει να αποσύρει τη Γερμανία από το ευρώ, θα διεκδικήσει η «Εναλλακτική για τη Γερμανία», ένα υπό ίδρυση κόμμα το οποίο προσπαθούν να οργανώσουν ο καθηγητής Οικονομικών Μπερντ Λούκε μαζί με άλλους ακαδημαϊκούς και πολιτικούς που έχουν δημοσίως αποκηρύξει το ενιαίο νόμισμα.

Το «εκτός ευρώ η Γερμανία» μάλλον θα παραμείνει σενάριο πολιτικής φαντασίας, αλλά σίγουρα θα ήταν ένα συναρπαστικό θρίλερ. Γι' αυτό η «Κ.Ε.» ζήτησε από δύο ειδικές περί τα οικονομικά Γερμανίδες δημοσιογράφους να απαντήσουν στα προφανή ερωτήματα αυτής της υποθετικής λιποταξίας από το ενιαίο νόμισμα: την Ντονάτα Ρίντελ, συντάκτρια της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» για τη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, και την Ουλρίκε Χέρμαν, υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος της εφημερίδας «Die Tageszeitung».



ΝΤΟΝΑΤΑ ΡΙΝΤΕΛ «Θα ήταν καταστροφή, Το "νέο μάρκο" θα ενισχυόταν τόσο πολύ γρήγορα, που θα κατέρρεαν οι εξαγωγές και θα προκαλούσε παγκόσμια ύφεση»

* Τι θα σήμαινε για τη Γερμανία η (φανταστική) αποχώρησή της από την Ευρωζώνη;

Ντονάτα Ρίντελ: Θα ήταν καταστροφή. Το «νέο μάρκο» θα ενισχυόταν γρήγορα τόσο πολύ, που θα κατέρρεαν οι γερμανικές εξαγωγές στον υπόλοιπο κόσμο και θα προκαλούσε ύφεση. Οι εισαγωγές (ενέργειας, πρώτων υλών κ.ο.κ.) θα γίνονταν πιο φθηνές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν προφανώς έντονα αρνητικό.

Ουλρίκε Χέρμαν: Είτε φύγει η ίδια είτε το ευρώ καταρρεύσει, θα είναι πολύ κακό επειδή η Γερμανία κέρδισε περισσότερα από κάθε άλλη χώρα από το ενιαίο νόμισμα. Θα αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα που είχε και πριν από το ευρώ - σε περιόδους κρίσης όλοι στρέφονταν στο μάρκο ως ασφαλές καταφύγιο.

Πανάκριβο μάρκο...

* Η ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας θα εξαφανιζόταν...


ΟΥΛΡΙΚΕ ΧΕΡΜΑΝ «Αν εγκαταλείψουμε το ευρώ, η Μπούντεσμπανκ θα έπρεπε να τυπώσει τόσα μάρκα ώστε στο τέλος θα κόστιζε περισσότερο απ' όσο κοστίζει η διάσωση του ευρώ...»
Χέρμαν: Το ακριβό μάρκο θα έπληττε τις εξαγωγές και η Μπούντεσμπανκ (η κεντρική τράπεζα) θα αναγκαζόταν να τυπώνει και να πουλάει μάρκα, αγοράζοντας λιρέτες, φράγκα, δραχμές... Τα χρήματα αυτά όμως θα έπρεπε να τα επενδύσει, οπότε θα αγόραζε κρατικά ομόλογα αυτών των χωρών. Ετσι η Γερμανία θα χρηματοδοτούσε και πάλι το κρατικό χρέος των άλλων χωρών.

Επίσης στη διαδικασία αποχώρησης θα έχανε περί τα 600 δισ. ευρώ, από τις υποχρεώσεις που έχουν άλλες χώρες στη Γερμανία εξαιτίας του εμπορικού της πλεονάσματος. Ισπανία, Ιταλία κ.ο.κ. δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους σε ευρώ και θα κατέληγαν με υποτιμημένες πεσέτες ή λιρέτες. Η βαθιά ύφεση που θα προκαλούσε η κατάρρευση του ευρώ θα κόστιζε στη Γερμανία περί το ένα τρισ. ευρώ.

Ρίντελ: Ούτε οι υπόλοιπες χώρες θα ήταν καλύτερα, αν έφευγε η Γερμανία από το ευρώ. Βραχυπρόθεσμα ίσως θα τις βοηθούσε το αδύναμο ευρώ, αλλά χωρίς τη Γερμανία οι πιέσεις θα ήταν τόσο έντονες, ώστε να διαλυθεί η Ευρωζώνη.

* Ο κ. Λούκε όμως και άλλοι επιφανείς Γερμανοί επιμένουν ότι το ευρώ καταστρέφει τη Γερμανία. Δεν βλέπουν πόσο χειρότερα θα ήταν η Γερμανία εκτός ευρώ;

Χέρμαν: Ετσι φαίνεται! Αν εγκαταλείψουμε το ευρώ, όπως προτείνει ο κ. Λούκε, ο κ. Ζιν, και άλλοι, η Μπούντεσμπανκ θα έπρεπε να τυπώσει τόσα μάρκα ώστε στο τέλος θα κόστιζε περισσότερο απ' όσο κοστίζει η διάσωση του ευρώ. Δείτε τι έγινε προσφάτως στην Ελβετία όταν η διεθνής ζήτηση για φράγκα προκάλεσε την έντονη ανατίμηση του νομίσματος - για να το συγκρατήσουν αναγκάστηκαν να τυπώσουν μέσα στο 2012 τόσα φράγκα όσο είναι το ΑΕΠ της χώρας!

Ρίντελ: Η κοινή γνώμη στη Γερμανία δεν είναι κατά του ευρώ. Εχει όμως κουραστεί από την κρίση. Θέλει να ξεφύγει όχι από το ευρώ, αλλά από την κρίση.

Τα ευρωομόλογα

* Τι θα γινόταν όμως αν μια άλλη χώρα έφευγε από το ευρώ;

Χέρμαν: Δεν θα έβλεπα την Ελλάδα ή την Ισπανία να θέλουν να φύγουν. Η Ιταλία όμως κάλλιστα θα μπορούσε να το κάνει. Αυτό το γνωρίζει η καγκελάριος Μέρκελ και θα προσπαθήσει να το αποφύγει με κάθε κόστος. Θα μπορούσε να υποκύψει στους ιταλικούς «εκβιασμούς» για να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη. Καμία ιταλική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει τη λιτότητα που είχε επιβάλει η κ. Μέρκελ, επειδή δεν το δέχονται οι Ιταλοί ψηφοφόροι. Η λιτότητα είναι, άλλωστε, μια πολύ κακή συνταγή και το ένστικτο των Ιταλών είναι σωστό - θα ήταν καλύτερα να φύγουν από το ευρώ, για να μπορέσουν να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη, παρά να συνεχίσουν με τη λιτότητα που οδηγεί μόνο σε μεγαλύτερη ύφεση.

Ρίντελ: Η Ιταλία είναι μια πλούσια χώρα, με ισχυρή βιομηχανία, όχι σαν την Ελλάδα. Η οικονομία της είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε η υπόλοιπη Ευρώπη ξέρει ότι θα ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί ένα τόσο μεγάλο πακέτο διάσωσης.

* Θα δεχτεί δηλαδή η Γερμανία τα ευρωομόλογα, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της Ιταλίας και να μην επιλέξει να φύγει από το ευρώ, αντί να συνεχίσει τη λιτότητα που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης;

Χέρμαν: Τα ευρωομόλογα θα ήταν καλή ιδέα, αλλά δεν τα δέχονται οι Γερμανοί ψηφοφόροι. Η κ. Μέρκελ θα αφήσει την ΕΚΤ να κάνει αυτή τη δουλειά, τυπώνοντας ευρώ, δηλαδή αγοράζοντας κρατικά ομόλογα. Ισως, μάλιστα να μη χρειαστεί καν να κάνει παρέμβαση. Είδαμε πόσο γρήγορα έπεσαν τα επιτόκια για την Ιταλία και την Ισπανία, μόλις ο κ. Ντράγκι είπε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει και να κάνει απεριόριστες αγορές ομολόγων. Οι αγορές ξέρουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα απέναντι στην ΕΚΤ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Οι 5 συνήθειες που μας ασχημαίνουν


Μικρές καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία αλλά και την ομορφιά μας.


Το τσιγάρο
Αν δεν το έχετε ακόμη συνειδητοποιήσει, το τσιγάρο είναι καταστροφικό όσο και να το μειώσετε. Προκαλεί περισσότερα μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας απ' όσα μπορούμε να φανταστούμε μεταξύ των οποίων καρκίνο του πνεύμονα, καρδιαγγειακές παθήσεις και οστεοπόρωση. Όμως εκτός από τα χημικά, τις τοξίνες και τις καρκινογόνα στοιχεία, ο καπνός του τσιγάρου που πηγαίνει στο πρόσωπο μας φράζει τους πόρους και μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες στην επιδερμίδα που την κάνουν να μοιάζει κουρασμένη και γερασμένη. Επίσης το τσιγάρο ξεραίνει το δέρμα μας στερώντας του κάθε ενυδατικό στοιχείο αποχρωματίζοντας το ακόμη περισσότερο.

Ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό
Με τόσες έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει για τις βλαβερές συνέπειες των UV ακτίνων του ήλιου για το δέρμα μας, κανείς θα πίστευε ότι όλοι θα φορούσαμε αντηλιακό όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Δεν έχει σημασία αν το δέρμα μας δεν καίγεται και μόνο μαυρίζει. Ο ήλιος κάνει μακροπρόθεσμα ζημιά θέτοντας μας σε κίνδυνο για μελάνωμα αλλά και κάνοντας το να γερνά με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Το οινόπνευμα έχει και βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιδράσεις. Αν και σαν υπερβολική ορίζεται η κατανάλωση πάνω από πέντε ποτά σε ένα βράδυ, αυτό μπορεί να διαφέρει από σωματότυπο σε σωματότυπο. Πέρα από τις σημαντικές αρνητικές επιδράσεις στην υγεία η υπερβολική δόση αλκοόλ επηρεάζει την εμφάνιση μας προσθέτοντας μας κιλά αφού τα οινοπνευματώδη έχουν πολλές θερμίδες.

Η χαλαρή στάση σώματος
Το να καμπουριάζουμε για μεγάλες περιόδους μπορεί να επιβαρρύνει πολύ την σπονδυλική μας στήλη όμως και σε επίπεδο εμφάνισης όσο λιγότερο καμπουριάζουμε τόσο οι μυς σας φαίνονται σφιχτοί και δυνατοί. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καμπουριάζουν δίνουν μια άσχημη εικόνα για τον εαυτό τους και το σώμα τους ενώ ταυτόχρονα φαίνονται ιδιαίτερα ανασφαλείς.

Το να αγγίζουμε συνεχώς το πρόσωπό μας
Με το να μεταφέρουμε στο πρόσωπο την σκόνη και τα βακτήρια που έχουμε στα χέρια μας κατά την διάρκεια της μέρας γινόμαστε επιρρεπείς σε μολύνσεις που μας κάνουν να μην δείχνουμε φρέσκοι και υγιείς.


http://www.in.gr/

Συγκλονιστική αποκάλυψη: «H οικογένειά μου σοκαρίστηκε από τη δραματική απώλεια κιλών! Συρρικνώθηκαν τα όργανά μου»


Έχασε αρκετά κιλά για τις ανάγκες ταινίας και αποκάλυψε τα προβλήματα που του άφησε η μαζική απώλεια κιλών

Ο λόγος για τον Jared Leto που δηλώνει και σοκάρει: «Βασικά δεν έτρωγα ή έτρωγα ελάχιστα. Ένιωθα πολύ εύθραυστος και ανασφαλής. Είχε επηρεάσει τον τρόπο που περπατούσα, μιλούσα, αλλά και γενικότερα, το ποιος είμαι.Η οικογένεια και οι φίλοι μου σοκαρίστηκαν από τη δραματική απώλεια κιλών, λες και δεν ήξεραν πως το κάνω για τις ανάγκες της ταινίας. Νόμιζαν ότι είμαι πραγματικά άρρωστος!»

Και δεν δίστασε να πει: «Συρρικνωθούν τα όργανα μου, οι μύες μου και το στομάχι μου!»
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ηθοποιός αναγκάστηκε να χάσει δεκαεφτά κιλά για να παίξει στην ταινία «The Dallas Buyers Club» και να υποδυθεί μία τρανσέξουαλ με AIDS

Πηγή: gossip-tv.gr

Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!

perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!


Ο αριθμός των 30 εκατομμυρίων μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικός, όμως αν κάποιος λάβει υπόψη του το συνολικό πληθυσμό της Κίνας, νομίζω δεν είναι μεγάλος. Άλλο είναι το εύλογο ερώτημα που γεννιέται: Δεν είναι παράξενο τη σύγχρονη εποχή να ζουν άνθρωποι σε σπηλιές;
perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση στους «Los Angeles Times», εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε σπηλιές απολαμβάνοντας τις ανέσεις των σύγχρονων σπιτιών, με ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και νερό, σε υπόσκαφα σπίτια στην επαρχία Shanxi.
perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!
Επωφελούμενοι από το υφιστάμενο γεωλογικό υπόβαθρο της περιοχής, όπου το πορώδες έδαφος ευνοεί τη δημιουργία ανοιγμάτων, δημιούργησαν υπόσκαφα σε διάφορα σημεία, τα περίφημα «yaodong».
perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!
Χωρίς επιπλέον οικοδομικά υλικά και με φυσική μόνωση όλο το χρόνο, αφού το έδαφος προσφέρει δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα, οι Κινέζοι δημιούργησαν κάτι περισσότερο από ένα συμβατικό σπίτι.
perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!
Γιατί μπορεί να μην έχει τις ανέσεις που θα επιθυμούσε κάποιος, όμως για πολλούς η «επιστροφή στις ρίζες τους» θεωρείται σημαντικό προσόν. «Η ζωή είναι εύκολη και άνετη εδώ. Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή σε σπηλιές και δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό », λέει ο 76 χρονος κάτοικος Ma Liangshui.
perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!
Οι κάτοικοι, που είναι ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι, απολαμβάνουν τα «φυσικά μπόνους» των κατοικιών τους βάζοντας ο καθένας τη δική του προσωπική «πινελιά» σε κάθε κατοικία, προκειμένου να ομορφύνουν λίγο παραπάνω τη ζωή τους εδώ.
perierga.gr - Οι άνθρωποι των σπηλαίων του 21ου αιώνα!
Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι: «Δεν ζητάμε και πολλά. Μας αρκεί να βλέπουμε το φως του ήλιου πού και πού και να ακούμε τις φωνές των παιδιών που παίζουν ακριβώς έξω… Αυτή είναι η χαρά μας»!



http://perierga.gr

Πτυχιούχος λυκείου 106 χρονών από το Οχάιο!



Σε ηλικία 106 ετών παρέλαβε το απολυτήριο λυκείου η Ρίμπα Ουίλιαμς από το Οχάιο, σε ειδική τελετή που έγινε στο σπίτι της, καθώς είναι πλέον καθηλωμένη στο κρεβάτι.
Αν και τελείωσε το λύκειο το 1925, το απολυτήριο δεν το πήρε ποτέ, επειδή αρνήθηκε να κάνει μία εργασία που της ανέθεσε ο καθηγητής της. Συγκεκριμένα η Ρίμπα είχε αρνηθεί να διαβάσει ξανά ένα βιβλίο που της έδωσε ο καθηγητής, γιατί δεν της άρεσε.
Για τη Ρίμπα, όμως, το απολυτήριο ήταν ένας ανεκπλήρωτος πόθος, και ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα εξακολουθούσε να μιλά για την αδικία που έγινε τότε εις βάρος της.
Η ιστορία της είδε το φως της δημοσιότητας μέσω κάποιων τοπικών εφημερίδων και έφθασε στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου, που αποφάσισε ομόφωνα να της δοθεί το απολυτήριο.
Ο διευθυντής του σχολείου την επισκέφθηκε στο σπίτι της και της το απένειμε… με κάθε επισημότητα. «Δεν είναι καταπληκτικό;» είπε η Ρίμπα στους συγγενείς της που συγκεντρώθηκαν στο σπίτι της για την τελετή.

http://www.koolnews.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger