Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ποια πολη ειναι η Μεκκα του σεξ;

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012


Αν σας ρωτούσαν ποια πόλη στον κόσμο είναι η Μέκκα του σεξ, τι θα απαντούσατε; Σε ποια πόλη πιστεύετε ότι οι άνθρωποι κάνουν σεξ περισσότερο από παντού; Σε ποιο σημείο του πλανήτη, το σεξ δεν σταματάει ποτέ; Μια μεγάλη έρευνα, εταιρίας προφυλακτικών, έχρισε την πόλη που όλοι θα θέλαμε να ζούμε εκεί. (εντάξει μην υπερβάλλουμε κιόλας)...

Το Μαϊάμι λοιπόν είναι η πόλη που οι άνθρωποι έχουν την εντονότερη σεξουαλική ζωή. Το Μαϊάμι με τα εκατομμύρια των γυναικών από την Κούβα με τα φιδίσια και λάγνα κορμιά. Η έρευνα έδειξε ότι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης πόλης περισσότερο από παντού έχουν σεξουαλική ζωή που αγγίζει το 74%. Δηλαδή 7 στους 10 που ζουν εκεί κάνουν συνέχεια σεξ.
Και όταν δεν κάνουν σεξ, σκέφτονται το σεξ (πως να μην το κάνουν άλλωστε) τουλάχιστον 11 φορές την ημέρα. Και εάν μπερδευτήκατε με τα νούμερα σας λέμε ότι σύμφωνα με την έρευνα ο μέσος κάτοικος του Μαϊάμι θα κάνει σεξ 179 φορές το χρόνο, δηλαδή μια φορά κάθε 2 ημέρες.
Και η έρευνα συνεχίζει... Οι μισοί κάτοικοι του Μαϊάμι (ποσοστό 53%) έχουν κάνει σεξ κατά μέσο όρο με 24 διαφορετικούς συντρόφους, ενώ τουλάχιστον το 42% στις ηλικίες μέχρι τα 35, σε κάποια φάση της ζωής τους δοκίμασαν σεξ με περισσότερους από έναν σύντροφο ταυτόχρονα. 

Ζυγιζει 400 κιλα και ζητα απεγνωσμενα βοηθεια

Ζει με μηχανικη υποστηριξη - Εχει δυομιση χρονια να βγει απο το σπιτι του



Τον προσωπικό καθημερινό Γολγοθά διανύει ο 49χρόνος Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά από την Κομοτηνή που ζυγίζει σχεδόν 400 κιλά! Καθηλωμένος στο κρεβάτι του σπιτιού του αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον εαυτό του, έχοντας στο πλευρό του τη στήριξη της γυναίκας και των πέντε του παιδιών, που έχουν αναλάβει να τον φροντίζουν καθημερινά.

Όπως εξηγεί στην κάμερα του ThrakiToday.com ο υπέρβαρος άνδρας από την Κομοτηνή, έχει δυόμιση περίπου χρόνια να βγει από το σπίτι του, ενώ δεν υπάρχει Νοσοκομείο το οποίο να μπορεί να τον εξετάσει, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχα κρεβάτια για να νοσηλευτεί και ως εκ τούτου πηγαίνει με φορτοταξί στο Νοσοκομείο όπου τον εξετάζουν πάνω σε αυτό και έπειτα επιστρέφει στην οικία του.


«Κανένας στην οικογένεια μου δεν εργάζεται και τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Δεν μπορώ ούτε να κουνηθώ, ούτε να περπατήσω» εξηγεί ο ίδιος για να συμπληρώσει με δάκρια στα μάτια πως «εδώ και τέσσερις μήνες μου έχουν κόψει και τη σύνταξη που μου έδιναν, δεν έχουμε να φάμε». Όπως μάλιστα αναφέρει ο Σερήφ, εξιστορώντας στο ThrakiToday.com τις καθημερινές δυσκολίες που καλείται αυτός και η οικογένεια του να υπερπηδήσουν «εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε πληρώσει το ρεύμα και πολύ φοβάμαι ότι θα μας το κόψουν», τη στιγμή που ο ίδιος χρησιμοποιεί μηχάνημα παροχής οξυγόνου, το οποίο τον βοηθάει να αναπνέει και να ξεκουράζεται, μηχάνημα το οποίο λειτουργεί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Κανένας δεν ενδιαφέρεται. Ούτε ο Μουφτής ήρθε να με δει ούτε ο Χατζηοσμάν, λένε ότι θα βοηθήσουν αλλά δεν κάνουν τίποτα και σε λίγες ημέρες έχουμε τη θρησκευτική μας γιορτή. Αλλά έτσι είναι, όταν είσαι φτωχός κανένας δεν ενδιαφέρεται» αναφέρει ο Σερήφ, για να καταλήξει πως ο ίδιος περιμένει τη βοήθεια του κράτους και των οργανισμών του, ζητώντας αρχικά να του χορηγηθεί εκ νέου η σύνταξή του και παράλληλα να του προσφερθεί η κατάλληλα ιατροφαρμακευτική βοήθεια που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.

Ο 49χρόνος πατέρας πέντε παιδιών περνάει σήμερα τη μέρα του έχοντας ως μοναδική διασκέδαση και παρηγοριά τη συντροφιά της οικογένειας του. Στον τοίχο του δωματίου του, όπου περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τηλεόραση, βρίσκονται κρεμασμένες φωτογραφίες του ίδιου από νεότερη ηλικία αισθητά πιο αδύνατος απ’ ότι σήμερα.




Γυμνοι στο Γκινες


Δείτε φωτογραφίες από τους επίδοξους γυμνιστές

Οι «γενναίοι» γυμνιστές που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους όμως βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης του πάρκου Cornbury, στο Oxfordshire στο πλαίσιο του Wilderness Festival που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία.

Πρόκειται για μία καινούρια κολυμβητική λέσχη που στόχο έχει να σπάσει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη χωρίς ρούχα βουτιά στον κόσμο. Προσκαλούν, λοιπόν, ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη να κολυμπήσουν στα πιο όμορφα και συνάμα άγρια μέρη.Οι τοποθεσίες θα παραμένουν μυστικές μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Όταν πηγαίνεις για γυμνισμό αργά τη νύχτα σε μια παραλία με φίλους είναι μια καταπληκτική εμπειρία», δήλωσε ο ιδρυτής της λέσχης Fabien Riggall Wired.

«Είναι διασκεδαστικό. Νομίζω ότι ο κόσμος αναζητά τρόπους για να κάνουν πράγματα που είναι λίγο διαφορετικά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν διευκρινίστηκε αν τελικά έσπασαν το ρεκόρ αλλά όλοι οι συμμετέχοντες το διασκέδασαν πολύ.




Σεξουαλικο σκανδαλο χωρις προηγουμενο στην Κινα!


Ένα σεξουαλικό σκάνδαλο άνευ προηγουμένου συνέβη στην Κίνα. Στο κινεζικό Twitter, που ονομάζεται Weibo κυκλοφορούν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που σύμφωνα με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων εμφανίζουν τον Wang Minsheng, γραμματέα κομμουνιστικού κόμματος, της Περιφέρειας Luijang, στην επαρχία Anhui με το Νο 2 του κόμματος να ποζάρουν γυμνοί σε δωμάτια μαζί έναν άντρα, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα και δύο γυναίκες.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος δήλωσε ότι οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες και ρετουσαρισμένες. Πρόσθεσε επίσης ότι έχει πέσει θύμα σκανδάλου διαφθοράς και ότι προσπαθούν να τον ενοχοποιήσουν άδικα.



Στην επίσημη σελίδα της περιφέρειας Luijang στο κινέζικο twitter, την Πέμπτη 09 Αυγούστου γράφτηκε ότι ο γραμματέας του κόμματος δεν συμμετείχε στα όργια και ότι πρόκειται για συκοφαντία. Απειλούν μάλιστα με μηνύσεις , όσους το διαδώσουν περισσότερο.


Από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής γραμματέας του Κομμουνιστικού Συνδέσμου Νέων του Πανεπιστημίου του Hefei στην πρωτεύουσα Anhui, Γουάνγκ Γιου, αναγνώρισε στις φωτογραφίες τον γραμματέα του Κομμουνιστικού κόμματος και το Νο2 επίσης.


Τη Δευτέρα 13 του Αυγούστου ανακοινώθηκε ότι ο Wang απομακρύνθηκε από τη θέση του και έχει τεθεί το θέμα υπό διερεύνηση.


Στις φωτογραφίες φιγουράρει και η σύζυγός του, ενώ σύμφωνα με το site οι φωτογραφίες ελήφθησαν πριν από πέντε χρόνια, όταν και το ζευγάρι παντρεύτηκε.


Το περιστατικό έχει διχάσει την χώρα και τους κατοίκους. Αρκετοί είναι αυτοί που τους θεωρούν ένοχους και άλλοι αθώους.


Δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από την σύζυγο του πρώην ισχυρού πολιτικού ηγέτης της Κίνας ,Bo Xilai.


Για το λόγο αυτό οι φωτογραφίες βγήκαν την ημέρα της ακρόασης της συζύγου του Κινέζου πρώην ηγέτη.


Υπενθυμίζουμε ότι στην Κίνα τα όργια μπορούν να τιμωρηθούν μέχρι και με 5 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή:star.gr

The Grey

Ο Ottway (Liam Neeson) προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του, εργαζόμενος σκληρά για μία εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου. Καθώς ταξιδεύει παρέα με μία ομάδα συναδέλφων σε άσχημες καιρικές συνθήκες, το αεροπλάνο τους πέφτει κάπου στην Αλάσκα. Στο χιονισμένο τοπίο, στη μέση του πουθενά, η εναπομείνασα ομάδα των διασωθέντων έχει μία και μόνη επιλογή: να δώσει μία υπεράνθρωπη μάχη με τις ακραίες καιρικές συνθήκες, τους σοβαρούς τραυματισμούς, τις ελάχιστες προμήθειες και - κυρίως - μία πεινασμένη αγέλη λύκων που τους υποδέχεται με τις αγριότερες των διαθέσεων. Ο Ottway και η υπόλοιπη ομάδα θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι αν θέλουν να επιβιώσουν, με τον χρόνο - τηρουμένων των συνθηκών - να κυλά γοργά εναντίον τους.

Ο Joe Carnahan («Narc», «Smokin' Aces») συναντά ξανά τον Liam Neeson μετά το «The A-Team», αυτή τη φορά σε μία περιπέτεια επιβίωσης με εμφανείς υπαρξιακές νύξεις. Βλέπετε, ο κεντρικός ήρωας έχει χάσει τη σύζυγό του, όπως και ο ηθοποιός που τον υποδύεται, προσδίδοντας έτσι μία διαφορετική διάσταση στην ταύτισή του με το χαρακτήρα. 

Το «The Grey» πραγματοποίησε ένα ελπιδοφόρο άνοιγμα στο αμερικανικό box-office, ενώ απέσπασε ως επί το πλείστον θετικές κριτικές. Έτσι, παρά το φαινομενικά τετριμμένο της θέμα και το γεγονός ότι ο Neeson βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα δεύτερα "ήντα", η ταινία καταφέρνει να αντλήσει ενέργεια από αυτή τη δεύτερη, περιπετειώδη καριέρα που ακολουθεί με επιτυχία ο πρωταγωνιστής της. Ό,τι κι αν κάνει πάντως, εμάς μας είναι αγαπητός και χαιρόμαστε που ο "survivor" Liam δεν το βάζει ποτέ κάτω, ειδικά μετά τον απρόσμενο θάνατο της αγαπημένης του Natasha Richardson. 





cinemanews.gr

Axolotl: Ενα χαριτωμενο και ασυνηθιστο θαλασσιο «τερας»


Ένα απίστευτα χαριτωμένο ζωάκι του βυθού που ζει κυρίως στους κόλπους του Μεξικού, έχει γίνει η νέα μόδα στους συλλέκτες υποβρύχιων ειδών. To axolotl με τα εντυπωσιακά χρώματα και το παράξενο σωματότυπο, μοιάζει σαν να βγήκε απο Ιαπωνικό καρτούν.
Η λέξη axolotl σημαίνει «τέρας του νερού», αλλά το συγκεκριμένο ζωάκι, μόνο τέρας δε το λες. Η επιστημονική του ονομασία είναι Ambystoma mexicanum και ουσιαστικά είναι ένα είδος νοτενικής σαλαμάνδρας που συνδέεται στενά με το είδος «Σαλαμάνδρα-Τίγρη».
Αντίθετα όμως με τα άλλα αμφίβια, οι προνύμφες του είδους αυτού δεν υφίστανται μεταμόρφωση, αφού και ως ενήλικες παραμένουν υδρόβια και διατηρούν τα βράγχιά τους.
Τα ζωάκια αυτά είναι ιδιαίτερα χαριτωμένα και πολύ φιλικά με τον άνθρωπο και μπορούν να εντοπιστούν ελεύθερα στη φύση, αλλά είναι το ίδιο ευπροσάρμοστα και σε συνθήκες αιχμαλωσίας και μέχρι πρόσφτα πωλούνταν σε petshop κυρίως του Μεξικού.
Από το 2010, τα άγρια ​​axolotls απειλούνται με εξαφάνιση, λόγω της αστικοποίησης στην Πόλη του Μεξικού και τα μολυσμένα νερά που αυτή επιφέρει. Επίσης αφρικάνικα ψάρια όπως οι κυπρίνοι της Αφρικής που πρόσφατα εμφανίστηκαν στα νερά του Μεξικού, απειλούν τα axolotl, που αποτελούν κύρια πηγή τροφής τους. Τα Axolotl είναι προς το παρόν στη Κόκκινη Λίστα σύμφωνα με την ετήσια λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση των απειλούμενων ειδών.
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν το μικροσκοπικό υποβρύχιο ζωάκι

Πεταλουδες "τερατα" λογω Φουκουσιμα

Οι πεταλούδες γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και οι δύο επόμενες γενιές τους παρουσιάζουν μεταλλάξεις εξαιτίας της ραδιενέργειας, ανακάλυψαν ιάπωνες επιστήμονες.


Περίπου το 12% των μικρών μπλε πεταλούδων της οικογένειας των λυκαινιδών που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια τον Μάρτιο του 2011 παρουσίασαν ανωμαλίες ειδικά στα φτερά και δυσμορφίες στα μάτια, επισημαίνουν οι ερευνητές.
Τα έντομα που αιχμαλωτίστηκαν κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι τον Μάιο, δύο μήνες μετά το δυστύχημα, μεγάλωσαν στο εργαστήριο για να αναπαραχθούν. Το 18% της επόμενης γενιάς παρουσίασε παρόμοια προβλήματα, υπογραμμίζει ο Τζότζι Οτάκι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ριουκίου στην Οκινάουα.
Το ποσοστό αυξήθηκε ακόμα περισσότερο (34%) για την τρίτη γενιά, αν και οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια υγιή πεταλούδα για την αναπαραγωγή τους.
Έξι μήνες μετά την καταστροφή, μια νέα γενιά πεταλούδων, που οι επιστήμονες συνέλεξαν κοντά στην Φουκουσίμα, παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό μεταλλάξεων--52%.
"Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η ραδιενέργεια από την Φουκουσίμα κατέστρεψε τις γενιές των πεταλούδων", υπογράμμισε ο Οτάκι.
Ο ίδιος πάντως τόνισε πως οι γενετικές ανωμαλίες που εντοπίστηκαν στις πεταλούδες δεν έχουν εμφανιστεί σε άλλα ζώα, ούτε φυσικά στους ανθρώπους.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Scientific Reports της επιθεώρησης Nature.

http://www.newsit.gr

Φιλος η εχθρος της λογοτεχνιας: Τα e-books κανουν θραυση

Οι φανατικοί αναγνώστες βιβλίων αγοράζουν πια περισσότερα e-books από βιβλία σύμφωνα με το Amazon, το μεγαλύτερο βρετανικό site. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Amazon για κάθε 100 βιβλία που αγοράζουν τα μέλη του, άλλα 114 e-books γίνονται download.

Οπως σημειώνει η Independent, οι παλαιότερες γενιές αγοράζουν με άξονα λογικής την φυσική επαφή με το βιβλίο, ενώ οι νεότεροι λένε πως τα βιβλία αργοπεθαίνουν κάνοντας λόγο για μια καινούργια εποχή.
Στις ΗΠΑ, η εταιρεία Kindle κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να ξεπεράσει τις πωλήσεις των παραδοσιακών βιβλίων με το επαναστατικό της e-reader το οποίο καθιστά την άνεση και ευκολία στον χρήστη του να διαλέξει από μια τεράστια γκάμα βιβλίων και περιοδικών και όλα αυτά στην παλάμη του χεριού του.
Αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν πως από την στιγμή που μπήκαν τα e-books στην ζωή τους έχουν αρχίσει και...διαβάζουν περισσότερο. Άλλοι κάνουν λόγο για την ευκολία και άλλοι για την τιμή η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό μικρότερη από την αντίστοιχη του βιβλίου.
Τα e-books αλλάζουν και τη ζωή των συγγραφέων. Τώρα πια δεν είναι αναγκαίο να στείλουν τα βιβλία τους σε εκδοτικούς οίκους περιμένοντας έγκριση και χρηματοδότηση. Με την εφαρμογή του Kindle οι συγγραφείς μπορούν να δημοσιεύσουν τα έργα τους.
Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι αρεστές από όλους. Ορισμένοι συγγραφείς θεωρούν ότι "υπονομεύεται" η λογοτεχνία και η δημιουργία. 
Για παράδειγμα, ο Βρετανός συγγραφέας Μάρκ Μπίλιγκαμ σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα με θέμα τα αστυνομικά μυθιστορήματα, επέκρινε το φαινόμενο της έκδοσης βιβλίων χωρίς την παρέμβαση εκδοτικών οίκων μέσω της ηλεκτρονικής μορφής λέγοντας "τα βιβλία χάνουν την αξία τους όταν πωλούνται για λιγότερο από ένα φλιτζάνι τσάι".
Αντίθετα, ο αντιπρόεδρος της Kindle, Τζόριτ Βαν Ντερ Μιούλεν, υπερασπίστηκε το προιόν του: " Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του Kindle, έχει σημειωθεί τεράστια αύξηση στην πώληση βιβλίων. Tο φαινόμενο του "free publishing" έχει παρουσιάσει τεράστια επιτυχία. Οι συγγραφείς μπορούν να μοιραστούν τα αριστουργήματα τους με εκατομμύρια χρηστών Kindle ανά τον κόσμο".
"Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους στόχους μας στην Αμερική μέσα σε 4 χρόνια. Το να ξεπεράσουμε τους στόχους μας στην Ευρώπη σε μόλις 2 δείχνει την μεγάλη αγάπη του κόσμου για την λογοτεχνία" προσθέτει.
Το Amazon, εν τω μεταξύ, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι η αγορά παραδοσιακών βιβλίων αυξάνεται. Εκτιμά δε, ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πελάτες διαβάζοντας τα e-books οδηγούνται στην αγορά του φυσικού βιβλίου εφόσον το συγκεκριμένο τους έχει αρέσει.

http://tvxs.gr

10.000 δονητες μοιραστηκαν στη Νεα Υορκη


Δέκα χιλιάδες δονητές διασκορπίστηκαν σε κάθε γωνιά της Νέας Υόρκης με τον κόσμο να συρρέει για να τους αποκτήσει δωρεάν. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο γνωστή εταιρία προφυλακτικών είπε να διαφημίσει το προϊόν της.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αντί να σπαταλήσουν υπέρογκα ποσά σε διαφημίσεις στην τηλεόραση ή στον τύπο, οι ιθύνοντες της εταιρίας, επέλεξαν να διαφημίσουν το προϊόν τους με έναν πιο άμεσο τρόπο που όπως φαίνεται πέτυχε το σκοπό του αφού ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Ωραίες παρουσίες, με καλάθια γεμάτα δονητές άρχισαν να τους μοιράζουν δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες κι ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος μέχρι τη στιγμή που η αστυνομία της Νέας Υόρκης τους χάλασε τα σχέδια.

«Δεν υπάρχει άδεια για τέτοιες ενέργειες...», είπαν οι αστυνομικοί και έληξαν την ενέργεια αφήνοντας κάποιους παραπονεμένους.















Ποσους χρηστες εχει το Facebook;


  Το κοινωνικό δίκτυο Facebook αριθμούσε στα τέλη Ιουνίου... 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, μια αύξηση κατά 29% σε ένα χρόνο, από τους οποίους τα 552 εκατομμύρια συνδέονται με το δίκτυο αυτό καθημερινά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία Nielsen η οποία κάνει μελέτες συμπεριφοράς των καταναλωτών.
  Οι χρήστες βρίσκονται όλο και περισσότερο σε κίνηση καθώς 543 εκατομμύρια από αυτούς συνδέονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα μέσω κινητού τηλεφώνου, μια αύξηση της τάξης του 67% σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Facebook.Τα τελευταία στοιχεία της Nielsen δείχνουν ότι η χρήση του Facebook αυξάνεται σταθερά για να φθάσει στο τέλος του Ιουνίου σε περισσότερες από 7 ώρες το μήνα για τους Αμερικανούς χρήστες, έναντι 5 ωρών και 18 λεπτών για τους Γάλλους.Σύμφωνα με το Facebook, περίπου 235 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο παίζουν κάθε μήνα με τα παιχνίδια που είναι σχεδιασμένα για το κοινωνικό δίκτυο, έναντι 205 εκατομμυρίων πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 14,6%.
  Αυτό αντιπροσωπεύει μια αναπτυσσόμενη αγορά για τις εταιρείες σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών, ειδικά τις ευρωπαϊκές, και επιτρέπει να αναπτυχθεί "ένα εταιρικό περιβάλλον πιο δυναμικό από ποτέ", εκτιμά το Facebook.Έτσι, πέντε από τις δέκα κορυφαίες εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών που χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο είναι ευρωπαϊκές, τονίζει το Facebook: η βρετανική Kingcom, η γερμανική Wooga, η τουρκική Peak Games, η ισπανική Social Point, και η γαλλική Fresh Planet.
yousay.gr

"Ψαλιδι" στους μισθους σε 171 ΔΕΚΟ και φορεις του Δημοσιου.


Η εγκύκλιος του υπουργείου προς ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου για μείωση των λειτουργικών δαπανών δεν αποτελεί τίποτε άλλο από... τελεσίγραφο για μείωση των εξόδων του κράτους και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών, αλλά και λουκέτα στις πιο ζημιογόνες επιχειρήσεις.
Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μειώσεις των αποδοχών των εργαζόμενων από 30% ως και 35% με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου που θα ισχύσει πλέον και εκεί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και μείωση των λειτουργικών δαπανών σε ύψος ως και 30%.
Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται και το λουκέτο στις δύο πλέον ζημιογόνες επιχειρήσεις, τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος και την ΛΑΡΚΟ.
Τα μέτρα αυτά θα σημάνουν με βάση τα σημερινά δεδομένα των αποδοχών των εργαζομένων μια μείωση ως και 10.000 ευρώ το χρόνο (από τις 31.000 ευρώ/χρόνο στις 21.000-22.000/χρόνο).
Με τη μείωση αυτή το κράτος υπολογίζει να εξοικονομήσει, σύμφωνα με την Καθημερινή, περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ.
Ανάλογη θα είναι η εξοικονόμηση από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών με στόχο να εξοικονομήσει το κράτος ποσά ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
patrastimes.gr

Βρεθηκαν δυο πτωματα σε καδους απορριμματων στο κεντρο της Αθηνας


Τα πτώματα δύο ανδρών, πιθανότατα αλλοδαπών, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών... Αγίου Μελετίου και Αδμήτου κοντά στην πλατεία Αττικής, στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή ενώ στο σημείο βρίσκεται και ιατροδικαστής.

skai.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. περιμενει νεα κλιμακωση της βιας τους επομενους μηνες

Φόβοι για νέους επάλληλους κύκλους αίματος από ληστρικές και ρατσιστικές επιθέσεις ταυτόχρονα


Ένα σπιράλ βίας μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όταν οι πολίτες θα επιστρέφουν σιγά σιγά στις μεγάλες πόλεις, φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αλλεπάλληλες αιματηρές ληστείες, τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που δεν φαίνεται να έχουν τέλος, οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων μεταναστών, η βεντέτα μεταξύ των χούλιγκαν, η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία καλάσνικοφ και κάθε είδους όπλων, όπως και ο κίνδυνος επιστροφής του «αντάρτικου πόλης» μετά την εξαφάνιση του οργανωτή του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.



Η δολοφονία του οδηγού ταξί στην Πάρο και του 20χρονου Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας, οι δεκάδες επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, τα εγκλήματα στην Θεσσαλονίκη και το Αγιον Ορος θεωρούνται μόνο προπομπός όσων αναμένεται να συμβούν τους επόμενους μήνες.



Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για ένα ακόμη θερμό φθινόπωρο με δεκάδες κινητοποιήσεις εργαζομένων αλλά και τον κίνδυνο συγκρούσεων αντιεξουσιαστών, μελών ακροδεξιών οργανώσεων και αστυνομικών. Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση μικροκακοποιών αλλά και οι διαλυτικές τάσεις -λόγω περικοπών- στην ΕΛΑΣ πολλαπλασιάζουν τους φόβους, αφού όλοι οι παράγοντες συμβάλλουν η κατάσταση να καταλήξει εντελώς ανεξέλεγκτη.


Επταπλάσιες ληστείες

Η ανάλυση των στοιχείων είναι αποκαλυπτική. Η εγκληματικότητα μπαίνει μέσα στα σπίτια των πολιτών και ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε μέτρο. Το 1991 σε όλη την χώρα σημειώνονταν περίπου 1.000 ληστείες ετησίως και ο αριθμός αυτός στα τέλη του 2012 θα ξεπεράσει τα 7.000 σχετικά περιστατικά! Το 2010 είχαν σημειωθεί σε όλη την χώρα περίπου 300 ληστείες τραπεζών και 360 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, ενώ οι ληστείες σε σπίτια ήταν 432.



Μετά τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν τα πιστωτικά ιδρύματα αλλά και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις οι ληστείες σε τράπεζες υπολογίζεται ότι θα είναι φέτος μόνο 60, ενώ αντίθετα στα σούπερ μάρκετ περίπου 260. Ετσι τα περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλιζαν οι περίπου 50 μεγάλες, βαριά οπλισμένες, συμμορίες κακοποιών από ληστρικές επιθέσεις σε «μεγάλους στόχους» τα ψάχνουν στο εξής σε επιδρομές σε εκατοντάδες σπίτια.



Τα «μαθηματικά του εγκλήματος» προκαλούν τρόμο. Οι ληστείες σε κατοικίες σε όλη την Ελλάδα αναμένεται το 2012 να ξεπεράσουν τις 1500 και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτές εξελίσσονται σε αιματηρά επεισόδια. Εκεί όπου κι η πιο μικρή αντίδραση των πολιτών μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία. Τουλάχιστον 20 περιστατικά δολοφονιών ή σοβαρών τραυματισμών από ληστείες σε σπίτια ή καταστήματα, τα οποία έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες σε όλη την χώρα, με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, παραμένουν ανεξιχνίαστα και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνουν «ψύλλους στ' άχυρα».


Επικίνδυνη... απόγνωση

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται ιδιαίτερα και από το σκηνικό της αιματηρής ληστείας στην Πάρο. Οπως αναφέρουν «είναι μία ενέργεια που δείχνει την επικίνδυνη... απόγνωση των κακοποιών. Μετά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι τράπεζες των μεγάλων πόλεων φτάνουν στο σημείο να κτυπούν πιστωτικά ιδρύματα σε νησιά, κάτι που δεν θα τολμούσαν άλλες φορές με τον κίνδυνο εγκλωβισμού τους στην μέση των Κυκλάδων! Τώρα όμως τολμούν κι αυτό»!



Ο φόβος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ αλλά και των υπευθύνων των τραπεζών είναι το επόμενο βήμα των κακοποιών να προχωρούν σε σύντομες απαγωγές διευθυντικών στελεχών υποκαταστημάτων για να ξεπερνούν τα μέτρα ασφαλείας τους. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν γενικότερα τα κρούσματα απαγωγών, μικρής χρονικής διάρκειας, με θύματα παιδιά ή άλλους ευάλωτους στόχους.

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις στα σπίτια παρουσιάζουν κάθε χρόνο αύξηση της τάξης περίπου του 8-10% και το 2012 αναμένεται να διαπραχθούν περίπου 30.000 τέτοιου είδους επιθέσεις.


Ανακύκλωση κακοποιών

Εκείνο που εξοργίζει τους αστυνομικούς είναι η «ανακύκλωση» των κακοποιών. Οπως επεσήμανε ηγετικό στέλεχος της ΕΛΑΣ τους τελευταίους μήνες για διάφορες εγκληματικές ενέργειες συνελήφθησαν 620 επικίνδυνοι κακοποιοί, από τους οποίους οι 200 αποφυλακίσθηκαν ήδη και περίπου 60 από τους άρτι αποφυλακισθέντες έχουν ήδη συλληφθεί εκ νέου για άλλα αδικήματα.



Κάθε ημέρα συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα ή σε επιχειρήσεις «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. περίπου 150 έως 200 άτομα και ζήτημα είναι αν φυλακίζονται από αυτούς 6 έως 10 άτομα. «Κατά μέσον όρον οι ποινικοί που συλλαμβάνονται για σοβαρές κλοπές και ληστείες μένουν στην φυλακή από μερικούς μήνες έως δύο χρόνια», αναφέρει έμπειρος αξιωματικός.


Ρατσιστικές επιθέσεις

Εφιάλτη προκαλούν την ίδια ώρα στην ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη οι δεκάδες πλέον ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με αποκορύφωμα την δολοφονία ενός υπηκόου Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια το 2011 και του 20χρονου Ιρακινού στην οδό Αναξαγόρα πριν από πέντε ημέρες. Αυτές οι δύο δολοφονίες έγιναν αμέσως μετά την δολοφονία του 40χρονου Μανώλη Καντάρη η πρώτη και τα δύο αιματηρά περιστατικά στην Πάρο η δεύτερη. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «κάποια ομάδα ακροδεξιών ή πολιτοφυλακών έχουν αναγορευθεί σε αυτόκλητους εκδικητές. Κάνουν την εγκληματική υπέρβαση τους δολοφονώντας ανυποψίαστους αλλοδαπούς καταμεσής του δρόμου με μόνο κριτήριο το χρώμα τους. Και δυστυχώς, προς στιγμήν, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός τους».



Τους τελευταίους μήνες έχουν δεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις με μαχαίρια ή σιδηρολοστούς συνολικά 500 μετανάστες στην Λυκόβρυση, στο Πέραμα, στο Νέο Κόσμο, στην Χαλκίδα, στο Ρέθυμνο, στη Νίκαια, στο Ηράκλειο, τη Βόνιτσα και άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον άγνωστοι βεβηλώνουν χώρους προσευχής μουσουλμάνων ανά την Αθήνα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προβληματίζονται γιατί όπως λένε οι ομάδες ακροδεξιών αυξάνονται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς, οι συμμετέχοντες σε ρατσιστικές επιθέσεις είναι δεκάδες και οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για τους συμμετέχοντες σε αυτήν την ρατσιστική εκρηξη. Επιπλέον οι αστυνομικοί μιλούν για «ομάδες ακροδεξιών», που συχνά δεν είναι παρά «διάφορες παρέες νεαρών ή και μεγαλύτερων ανδρών σε γειτονιές της Αθήνας και στην επαρχία που αρχίζουν την εγκληματική τους δράση από το πουθενά».


Χούλιγκαν και τρομοκράτες

Η οικονομική κρίση προκαλεί έξαρση και των απατών. Το 2010 ο αριθμός των απατών σε όλη την επικράτεια ήταν 1991 και αυτός ο αριθμός αναμένεται να εκτοξευθεί στα τουλάχιστον 3600 περιστατικά φέτος. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν ακάλυπτες επιταγές, εικονικές συναλλαγές, εξαπάτηση επενδυτών κλπ.



Ωστόσο ο κύκλος της βίας δεν σταματά εδώ. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου εκφράζεται φόβος ότι θα ξεκινήσουν πάλι οι επιθέσεις μεταξύ χούλιγκαν, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν, όπλα , χειροβομβίδες και εκρηκτικά σαν να είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Μάλιστα οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι τα «μέτωπα» που έχουν ανοίξει οι χούλιγκαν από την προηγούμενη σεζόν είναι πολλά και οι μεταξύ τους επιθέσεις αναμένονται σφοδρές.

Τέλος συνεχίζεται η κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του άφαντου Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, καθώς μάλιστα θεωρείται ότι «η υπάρχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία μπορεί να ανοίξει νέο κύκλο ενόπλων επιθέσεων από νέες ομάδες αντάρτικου πόλης που θα προχωρήσουν σε δεκάδες εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις».

http://www.tovima.gr

Μαργαριταρια Μαθητων, Εκθεση

Τα κάτωθι είναι από διαγωνίσματα και εκθέσεις παιδιών πέμπτης και έκτης 
δημοτικού που σίγουρα δε βαθμολογήθηκαν με άριστα. Σε πολλές από τις 
απαντήσεις τους είναι εμφανέστατη η μπερδεψοκατάσταση που επικρατεί για 
διάφορα γεγονότα καθώς και η αθωότητα με την οποία σκέφτονται. 
Mάθημα: Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή 

Τι είναι αστικός και τι ημιαστικός πληθυσμός; 

Αστικός πληθυσμός είναι τα μπλε λεωφορεία της πρώην ΕΑΣ και ημιαστικός τα λεωφορεία που μας πηγαίνουν σε άλλες πόλεις π.χ. Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο κτλ. 

Τι είναι δασμός; 
Δασμός είναι ο φόρος που πληρώνουν για το δάσος. 

Τι γνωρίζετε για το δημοκρατικό πολίτευμα; Γράψτε λίγα λόγια για το πώς 
εκλέγεται και το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση δεν πάει καλά, γιατί μερικοί ψηφίζουν άλλα ντάλα. 

Πώς ψηφίζονται οι νόμοι του κράτους και πώς αυτοί εφαρμόζονται; 

Tους νόμους τους λέει ο Σημίτης, δηλαδή να ακριβύνουνε τα τρόφιμα, έτσι 
κάνει και στους άλλους νόμους, δηλαδή ένας έκανε ένα έγκλημα, ο Σημίτης λέει τόσο φυλάκιση και εφαρμόζονται πάλι από τον Σημίτη. 

Τι είναι προϋπολογισμός; Πότε ονομάζεται ισοσκελισμένος και πότε έχει 
έλλειμμα; 

α Προϋπολογισμός είναι αυτός που έχει πρου και λογισμούς. 
β Ο προϋπολογισμός είναι ένας απολογισμός. Ισοσκελισμένος ονομάζεται όταν 
έναν άνθρωπο τον υπολογίζουν οι άλλοι και έλλειμμα όταν δεν τον 
υπολογίζουν. 
γ Ο προϋπολογισμός είναι ένα μηχάνημα που υπάρχει στη Σελήνη. 


Στελνει SMS πιο γρηγορα κι απο τη σκια του.

Ένας 17χρονος από το Ουισκόνσιν στέφθηκε ο «πιο γρήγορος texter»
Ο 17χρονος που λέει ότι έχει «αφύσικα γρήγορους αντίχειρες» κέρδισε το βραβείο του πιο γρήγορου αποστολέα γραπτών μηνυμάτων στις ΗΠΑ για δεύτερη χρονιά, γράφει το Time.
«Νιώθω καταπληκτικά» δήλωσε ο Austin Wierschke μόλις κέρδισε τον έκτο ετήσιο διαγωνισμό σύνταξης SMS που γίνεται στην Times Square της Νέας Υόρκης. Το βραβείο είναι 40.000 ευρώ και ο νικητής είπε ότι θα τα κρατήσει για να πάει στο πανεπιστήμιο, μαζί με τις 40.000 που κέρδισε στον περσινό διαγωνισμό.
Οι έντεκα διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν για ταχύτητα, ακρίβεια και επιδεξιότητα σε τέσσερις δοκιμασίες. Ο 17χρονος στη φάση της προετοιμασίας έστελνε 500 SMS την ημέρα στους φίλους του.
Lifo.gr

Η υφεση εξαπλωνεται στην Ευρωπη


Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 0,4% στο β' τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. 


Σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, το ΑΕΠ της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,2%.

Οι κινήσεις ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι -0,2 στο τρίμηνο και -0,4% στο 12μηνο. Σημειώνεται ότι στο α΄ τρίμηνο το ΑΕΠ της ευρωζώνης είχε μείνει αμετάβλητο, ενώ στο 12μηνο είχε μειωθεί 0,1%.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις (0,3% το β' τρίμηνο) αλλά καλύτερο του αναμενόμενου. Αντίθετα η γαλλική παρέμεινε στάσιμη.

Το αρνητικό νέο για την Γερμανία ήταν η ανακοίνωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης (ZEW). Διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο -25,5 σε σχέση με -19,6 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν, αντιθέτως, μικρή βελτίωση του δείκτη ώστε να διαμορφώνεται τον Αύγουστο στο -18.



Εικονες του κοσμου: Σλοβενια, παγωμενη σπηλια

Λειώνει ο πάγος στις παγωμένες σπηλιές; Αυτό είναι ένα γεγονός. Σε μια σπηλιά με πάγο στο βουνό Stojna στη Σλοβενία ​​η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική για χρόνια. Από το 1991 σχεδόν τέσσερα μέτρα πάγου έχουν εξαφανιστεί στην είσοδο του θαλάμου της σπηλιάς αλλά τώρα στο κάτω μέρος του σπηλαίου δημιουργείτε νέος πάγος. Η είσοδος της σπηλιάς είναι στραμμένη προς τα νοτιοανατολικά, το οποίο δεν είναι συνηθισμένο για τις σπηλιές πάγου.

http://kanapedatos.blogspot.gr/

1987 - Εξαρταται - Χαρις Αλεξιου - Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεωτεροι



Στίχοι: Ανδρέας Νεοφυτίδης


Μουσική: Μάριος Τόκας

Πρώτη εκτέλεση: Χαρούλα Αλεξίου

Άλλες ερμηνείες: Κώστας Μακεδόνας

Μα τι όνειρα θα 'κανες
αν δεν ήμουν στο πλάι σου
κι αν τις νύχτες δεν άπλωνα
την καρδιά μου για μαξιλάρι σου

Αν σκιά σου δεν ήμουνα
που ποτέ δεν κοιμάται
μα τι όνειρα θα 'κανες
σ' έναν κόσμο που δε σε λυπάται

Εξαρτάται μου λες εξαρτάται

Μα τι όνειρα θα 'κανες
αν δεν ήμουν ο πόθος σου
κι αν τις νύχτες δεν άναβα
σαν φωτιά να σκοτώνω το φόβο σου

Αν σκιά σου δεν ήμουνα
που ποτέ δεν κοιμάται
μα τι όνειρα θα 'κανες
σ' έναν κόσμο που δε σε λυπάται

Εξαρτάται μου λες εξαρτάται

Μα τι όνειρα θα 'κανες
αν δεν ήσουνα πλάι μου
κι αν τις λέξεις δε σκλάβωνα
μοναχά να σε λέω αγάπη μου

Αν δεν ήμουν ο δρόμος σου
και καρδιά που κοιμάται
μα τι όνειρα θα 'κανες

σ' έναν κόσμο που δε σε λυπάται





Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger