Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η καταπληκτική πιανίστας που δεν έχει δάχτυλα στο ένα της χέρι! (βίντεο)

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013


Μπορεί να μην έχει δάχτυλα στο ένα της χέρι ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που μπόρεσε να την κάνει να εγκαταλείψει το όνειρο της!

Να γίνει μια σπουδαία πιανίστας. Αυτό τελικά το κατάφερε η 19χρονη Zheng Guigui και μας αποδεικνύει πως όταν ο άνθρωπος έχει θέληση, μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Απολαύστε την καταπληκτική αυτή κοπέλα, στο βίντεο που ακολουθεί...


Αυτός είναι πανηγυρισμός! Μας έδειξε τα οπίσθιά της γιατί πέρασε η Ιταλία στο Μουντιάλ


Χάρηκε η κοπέλα που πέρασε η Ιταλία στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας και μας το εξέφρασε με έναν διαφορετικό (αλλά και απολαυστικό) τρόπο!

Πως; Γράφοντας στα οπίσθιά της τη φράση «Βραζιλία 2014»!

Πρόκειται για τη Λάουρα Κρεμάσκι, η οποία είναι μοντέλο που κάνει καριέρα στη γειτονική Ιταλία, και συνηθίζει να ζωγραφίζει το σώμα της –και κυρίως τα επίμαχα σημεία- με διάφορα σχέδια, χρώματα και φράσεις.

Έβαλε φωτιά στο twitter γνωστή Ελληνίδα..


Το κορίτσι αυτό δε θέλει δε γουστάρει να μας αφήσει σε ησυχία!

 Η Έλενα Παπαβασιλείου κάνει αυτό που ξέρει πιο καλά Ποζάρει σeξι!

Έτσι και ξημερώματα Τρίτης, η παρουσιάστρια δίχως στέγη-στην Ελλάδα τουλάχιστον-αναστάτωσε το twitter!

Έκανε τους θαυμαστές της να κάνουν όνειρα…

Έγραψε : τελευταίες μέρες καλοκαιριού» και εμείς ευχόμαστε να μην τελειώσουν πότε!


Πηγή: nassos.blog

Αιθίοπας αγρότης ισχυρίζεται ότι είναι 160 ετών-Έζησε την εισβολή των Ιταλών το 1895 (βίντεο)

Όποιος βλέπει από κοντά ή από φωτογραφία τον Dhaqabo Ebba θα συμφωνήσει ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άντρα. Αλλά πόσο ετών είναι ο συμπαθητικός γεράκος; 

  Ο αγρότης από την Αιθιοπία, ισχυρίζεται ότι είναι 160 ετών, αν και δεν διαθέτει πιστοποιητικό γέννησης που να επαληθεύει τους ισχυρισμούς του.

Ο Ebba έκανε την αποκάλυψη σε ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ξαφνιάζοντας τη δημοσιογράφο η οποία θαύμασε τις γνώσεις του για την ιστορία όπως για παράδειγμα θυμόταν με λεπτομέρειες την εισβολή των Ιταλών στην Αιθιοπία το 1895! «Κατά την εισβολή των Ιταλών, είχα δυο συζύγους και ένα γιο», ανέφερε ο υπέργηρος Αιθίοπας.

Αν η ηλικία του Ebba πιστοποιηθεί, τότε θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στη γη, ρεκόρ που κατείχε η Γαλλιδα Jeanne Calment η οποία απεβίωσε έχοντας σβήσει 122 κεράκια.

Ο 160χρονος, γεννήθηκε σε μια περιοχή όπου δεν φυλάσσονταν αρχεία, οπότε δεν υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία. Αν και χάρη στην ιατρική τεχνολογία η ηλικία του μπορεί να εξακριβωθεί.

Ήδη ιατρικό τιμ σκοπεύει να εξετάσει τον γηραιό άντρα ο οποίος μέχρι τότε μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η οδοντοστοιχία του είναι πιο «πλήρης» και από αυτή του γιου του.

Πηγή: huffingtonpost.com

Απίστευτο: Στειρώνουν γυναίκες ερήμην τους μετά την απόκτηση δεύτερου παιδιού!


Και όμως! Εν έτη 2013 οι γυναίκες στο Ουζμπεκιστάν, όταν αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους στειρώνονται είτε ερήμην τους είτε χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Όλα αυτά οφείλονται στη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού ο οποίος έχει φτάσει τα 28 εκατομμύρια για τη χώρα.

Η πολιτική πληθυσμού που ακολουθεί λοιπόν το Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, δίνει το δικαίωμα στον γυναικολόγο που έχει αναλάβει τη γέννα του δεύτερου παιδιού μιας γυναίκας, να της κάνει αμέσως στείρωση ώστε να μην κάνει άλλα παιδιά.

Μάλιστα, επειδή με την καισαρική τομή είναι πιο εύκολο να γίνει στείρωση, στη χώρα έχουν αυξηθεί οι καισαρικές κατά 80%.

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις από 5 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου



Προβλέψεις για όλα τα ζώδια 


Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα άρθρα μας, το έτος, όπως και ο μήνας, για τους Κινέζους ξενικά με την εκάστοτε Νέα Σελήνη. Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου γίνεται στις 5/9, 14:35 ώρα Ελλάδας. 



ΠΟΝΤΙΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Τις τελευταίες εβδομάδες έχετε αφήσει να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια σας αρκετά λόγω του ότι ήσασταν απασχολημένοι ή σας είχε πιάσει αναβλητικότητα. Αυτός ο μήνας όμως σας δίνει την αίσθηση ότι ίσως πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι, μόνο που δεν είναι απαραίτητο να περάσετε από δύσβατο μονοπάτι για να φτάσετε στον προορισμό σας. Εξετάστε προσεκτικά το «χάρτη» σας και θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει πιο ομαλός δρόμος που αν και φαίνεται πιο μακρύς είναι πιο εύκολος άρα και γρήγορος. Χρησιμοποιήστε τις εμπειρίες σας και θα φτάσετε νωρίτερα την επιτυχία από ό, τι φανταζόσασταν.

ΑΓΑΠΗ: Ελπιδοφόρες ερωτικές προοπτικές επιφυλάσσει για σας αυτός ο μήνας του Πετεινού του Μετάλλου και εύνοια στα θέματα της καρδιάς. Εσείς θα επιλέξετε αν θα αφεθείτε να πετάξετε στα σύννεφα ή θα στυλώσετε τα πόδια σας στο έδαφος και δεν θα προχωρήσετε. Πάντως η πρόκληση ενός ατόμου είναι αρκετά εμφανής, οπότε αν δεν έχετε ήδη κάνει το επόμενο βήμα, ήρθε η ώρα. Αν είστε δεσμευμένοι όμως θυμηθείτε ότι όλο αυτό που νιώθετε τώρα γρήγορα θα ξεθωριάσει, οπότε μη ρισκάρετε τη σχέση σας.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Αυτό το μήνα φαίνεται ότι θα έχετε μια απρόσμενη στήριξη και ενθάρρυνση στις επαγγελματικές σας προσπάθειες. Ίσως να είστε καχύποπτοι ως προς το γιατί κάποιος που στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα επικριτικός μαζί σας τώρα σας συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δεν έχει όμως κακές προθέσεις απέναντί σας, απλά τώρα εκτιμά την δουλειά που κάνατε τόσο καιρό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Μερικές φορές μια ιδέα μπορεί να είναι ενάντια στην συμβατική επιχειρηματική λογική. Είτε είναι η δικιά σας είτε παρουσιάζεται η ιδέα κάποιου άλλου, η ορθή κρίση δεν σημαίνει ότι πρέπει να κολλάτε σε αυτό που ξέρετε ήδη. Να είστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι για να εξετάσετε τα θετικά και αρκετά προσεκτικοί για να ασχοληθείτε με τα αρνητικά.


ΒΟΥΒΑΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Υπάρχουν φορές που μπορεί να κρατάτε εσείς τα ηνία και τα τραβάτε όπως νομίζετε. Όμως υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος και όλα γίνονται πιο γρήγορα, αν μοιράζονται τα καθήκοντα. Ιδιαίτερα όταν βοηθάει κάποιος που σέβεστε αρκετά και σας ενδιαφέρει η γνώμη του, η διαδικασία φαίνεται λιγότερο επίπονη. Όταν έχετε ένα κοινό σκοπό και κινείστε προς την ίδια κατεύθυνση μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό. Για οποιαδήποτε πάντως ομαδική προσπάθεια γίνει, προκειμένου να πετύχει, θα πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις ή συμβιβασμούς. Να είστε προετοιμασμένοι να παραχωρήσετε ορισμένα από τα δικά σας στοιχεία και να ζητήσετε ό, τι χρειαστεί από τους άλλους. Μέσα από το δούναι και λαβείν αυτό το μήνα θα καρπωθείτε τα οφέλη.

ΑΓΑΠΗ: Πρέπει να αποδεχτείτε ότι για να παραμείνει η σχέση σας αρμονική και να λειτουργεί καλά η μηχανή της θα πρέπει να συναντηθείτε κάπου στη μέση με το σύντροφό σας. Αν το ένα από τα δύο μέλη έχει διανύσει περισσότερη απόσταση αυτό το μήνα, δεν πρέπει να νιώθει ότι αδικείται γιατί πιθανόν να υπάρξει κάπου μια άλλη ανισορροπία από την πλευρά του κι έτσι η κατάσταση θα ξαναέρθει στα ίσα της.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Πόσο εμπιστεύεστε ένα συνάδελφο ή συνέταιρό σας; Θα πρέπει να τον εμπιστεύεστε αρκετά ώστε να μπορείτε να συνεργάζεστε αποτελεσματικά. Αν δεν του πείτε αυτά που ξέρετε, τότε θα είστε εσείς οι αναξιόπιστοι. Από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται να είστε και ανοιχτό βιβλίο γιατί στο τέλος μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός ή αντιπαλότητα. Να ξανοίγεστε τόσο ώστε να υπάρχει μια ευτυχισμένη συνεργασία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ένα οικονομικό ζήτημα είτε του σπιτιού είτε επαγγελματικό καλά θα κάνετε να κρατάτε αποδείξεις και σαφή αρχεία. Αν το θέμα σας αφορά σε μικροποσά, τότε δεν είναι ανάγκη να ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο καταγράφοντάς τα σχολαστικά. Εάν δείτε ότι υπάρχουν μικρές διαφορές στα στοιχεία τα δικά σας και των άλλων κάντε ό, τι μπορείτε για δείτε τι έγινε αλλά με γενναιόδωρο πνεύμα.



ΤΙΓΡΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Η ζωή δεν θα ήταν τόσο συναρπαστική, αν είχατε από πριν όλες τις απαντήσεις στα διλήμματα που μπορούν να παρουσιαστούν. Χωρίς κάποιο είδος ίντριγκας, χωρίς την αίσθηση του δράματος, η ζωή σας θα ήταν πολύ κοινότυπη. Όταν εκτιμήσετε πόσο απολαμβάνετε τις προκλήσεις τότε δε θα σας αναστατώσουν τα ζητήματα που πιθανόν να ανακύψουν αυτό το μήνα. Αντίθετα, θα αισθάνεστε ότι είναι ευκαιρίες για να μάθετε και να εξελιχθείτε. Αν τα πράγματα πάνε στραβά, να είστε έτοιμοι να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να τα διορθώσετε. Ξαναβάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους σειρά ίσως νιώσετε ότι μπαίνετε σε άγνωστο έδαφος, αλλά έχετε την ευκαιρία να πάτε προετοιμασμένοι με χάρτη, πυξίδα, άφθονη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ατσάλινη αποφασιστικότητα.

ΑΓΑΠΗ: Αν θέλετε να κερδίσετε το ενδιαφέρον της αγάπη σας, σχεδιάστε μια ρομαντική έκπληξη για το βράδυ της 19/9 που έχει Πανσέληνο. Ακόμα και αν είστε ήδη σε σχέση και τώρα δεν αισθάνεστε πλέον την ανάγκη να εντυπωσιάσετε το άλλο σας μισό, γιατί να αρνηθείτε στον εαυτό σας τη μαγεία του λαμπρού φεγγαριού; Οι ελεύθεροι έχετε την ευκαιρία να βρείτε κάποιο άτομο γύρω από αυτήν την ημερομηνία που θα σας συνεπάρει.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Ένα επίμαχο ζήτημα μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο σας, αφού όμως έχει περάσει από αρκετούς συναδέλφους σας οι οποίοι έκαναν πίσω και άφησαν κάποιον άλλον να το χειριστεί. Σαν μια καυτή πατάτα, θα πρέπει να φοράτε γάντια για να προστατευτείτε από την υψηλή θερμοκρασία. Εάν είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα που οι άλλοι οπισθοχώρησαν, τότε μη βιάζεστε και περιμένετε να αποκαλυφθεί πλήρως η φύση του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η σχολαστική φύση του Πετεινού θα σας προτρέψει να εξετάσετε περισσότερο τα οικονομικά σας. Μπορείτε να περικόψετε περιττές δαπάνες, χωρίς να επηρεάσετε τις απολαύσεις της ζωής σας. Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσατε να εξασφαλίσετε περισσότερα για να διαθέσετε σε αυτά τα μικροπράγματα που απολαμβάνετε.



ΛΑΓΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η ευαίσθητη προσωπικότητά σας είναι αρκετά επιδέξια στο να αποφεύγει διαμάχες. Αν πρέπει να βρεθεί μια ειρηνική λύση εσείς την έχετε ήδη στα χέρια σας και την πλασάρετε γρήγορα, πριν η ατμόσφαιρα αρχίσει να θερμαίνεται. Η ενέργεια του Πετεινού του μετάλλου αυτό το μήνα σας ωθεί στο να εμπλακείτε σε μια διαφωνία περισσότερο από ό, τι θα κάνατε υπό κανονικές συνθήκες. Θα σηκώσετε όποια πέτρα βρεθεί στο δρόμο σας, προκειμένου να οδηγηθείτε στο σημείο που θέλετε και τα άτομα που σας γνωρίζουν θα χάσουν τα λόγια τους από την έκπληξη. Μπορεί να διαπιστώσετε στη συνέχεια ότι, όταν επιλέγετε να μην πάτε κόντρα σε μια καταιγίδα αλλά προτιμάτε να την αποφύγετε, τότε διοχετεύετε τις προσπάθειές σας σε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από διενέξεις.

ΑΓΑΠΗ: Ένας ερωτικός καυγάς μπορεί να οδηγήσει σε παγωμένη ατμόσφαιρα και να σταματήσετε να μιλάτε ο ένας στον άλλο. Από τη μία πλευρά αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσετε και να ανακτήσετε την ψυχραιμία σας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να δημιουργήσει εντάσεις στη σχέση σας. Να είστε αυτοί που θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να σπάσουν τον πάγο και να κάνετε τα απαραίτητα για να τα ξαναβρείτε.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Οι διαφορές στις επαγγελματικές απόψεις δεν είναι το ίδιο με τις συγκρούσεις προσωπικότητας. Αν δεν είστε εκδικητικοί με ένα συνάδελφό σας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρετε τα πράγματα προσωπικά. Δεχτείτε ότι έχει το δικαίωμα να έχει διαφορετική άποψη. Τα πράγματα εξελίσσονται όλη την ώρα κι αυτό που ήταν σταθερό στο παρελθόν, μπορεί να αναδιαμορφώνεται τώρα. Συμφωνήστε ότι διαφωνείτε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το κοινό ταμείο είναι εύκολο στη θεωρία και πολύ πιο περίπλοκο στην πράξη, ειδικά αν έχετε να κάνετε με κάποιον που πιστεύει ότι ό, τι είναι δικό σας είναι κοινό ενώ ό, τι είναι δικό του είναι δικό του. Καλό θα ήταν να είστε δίκαιοι αλλά και ανυποχώρητοι όταν χωρίζετε την πίτα. Όταν δώσετε το καλό παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να μοιραστεί, το άλλο άτομο δεν θα έχει παραπάνω αξιώσεις ούτε θα είναι άπληστο.



ΔΡΑΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Οι άνθρωποι λένε συχνά ότι οι παλιές συνήθειες είναι δύσκολο να κοπούν και αυτό θα είναι η πρόκληση του μήνα για σας. Νιώθετε ότι χάνετε τη σιγουριά σας, επειδή πάντα σε ό, τι κάνατε είχατε μια άνεση και τα περισσότερα γίνονταν σχεδόν ασυναίσθητα. Έχοντας κάποιες παλιές συνήθειες που μπορείτε να κρεμαστείτε πάνω τους έχετε την αίσθηση της σταθερότητας σε αυτόν τον γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο. Είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι κάποια πράγματα μένουν τα ίδια, ακόμη και αν είναι εσείς προσπαθείτε με όλη σας τη δύναμη να τα συντηρείτε. Παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορέςείστε έτοιμοι να δεχθείτε κάποιες αλλαγές και αυτό το μήνα σας περιμένουν κάποιες που ίσως είναι για το καλό σας και θα σας οδηγήσουν στο να κόψετε κάποιες συνήθειες οι οποίες πια σας είναι άχρηστες.

ΑΓΑΠΗ: Αρκετές θα είναι οι ερωτικές προτάσεις που θα σας γίνουν, καθώς αυτός ο μήνας φέρνει αρκετές ευκαιρίες για νέα ειδύλλια. Το αν είστε τυχεροί ή όχι εξαρτάται από την τρέχουσα κατάσταση της σχέσης σας. Αν είστε μόνοι, τότε μπορείτε να κάνετε παραπάνω κινήσεις. Αν όμως είστε ήδη δεσμευμένοι, το πιο πιθανό είναι να θέλετε να κρατήσετε τους θαυμαστές σας σε απόσταση.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Εάν οι υπάρχουσες τεχνικές λειτουργούν καλά, τότε δεν υπάρχει λόγος να επιχειρήσετε να φτιάξετε κάτι το οποίο δεν έχει σπάσει. Αν από την άλλη πλευρά, εντοπίσετε τομείς που χρειάζονται βελτίωση, δεν πρέπει να φοβάστε να επισημάνετε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα. Σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι ή οι ανώτεροί σας δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αλλαγές, τότε ίσως χρειαστεί να τους πείσετε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το να κολλάτε σε αυτά που ξέρετε καλύτερα, όταν πρόκειται να τοποθετήσετε ασφαλώς τα χρήματά σας σάς προσφέρει ένα είδος άνεσης και σιγουριάς. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να είναι τόσο επιφυλακτικοί, όταν μια νέα ευκαιρία σας παρουσιάζεται. Αντισταθείτε σε κάθε είδους πίεση που θα σας ασκηθεί για να αποφασίσετε γρήγορα. Πάρτε όσο χρόνο σας χρειάζεται για να σκεφτείτε.



ΦΙΔΙ

ΓΕΝΙΚΑ: Να προσέχετε τι εύχεστε αυτό το μήνα. Θα ήταν θαύμα αν οι επιθυμίες σας πραγματοποιούνταν εν ριπή οφθαλμού. Εσείς θα είστε αυτοί που θα πάρετε την πρωτοβουλία και θα κάνετε την όποια προσπάθεια χρειάζεται για να κάνετε πράξη το όνειρό σας αλλά στην πορεία πιθανόν να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε κάτι εντελώς διαφορετικό. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να επιθυμείτε το λάθος πράγμα. Πάρτε κάποιο χρόνο για να επαναξιολογήσετε τις προτεραιότητές σας με βάση το τι έχει συμβεί φέτος. Μπορεί να αλλάξετε άποψη για το τι είναι πιο σημαντικό. Υπολογίστε τι βρίσκεται στην κορυφή των ευχών σας για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και στρέψτε την προσοχή σας για το πώς μπορείτε να εργαστείτε για να γίνει πραγματικότητα.

ΑΓΑΠΗ: Επιθυμείτε ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σας να ήταν διαφορετικός και θα ήσασταν ευτυχείς αν ξαφνικά άλλαζε και γινόταν όπως τον είχατε φανταστεί; Δεδομένου ότι είναι αυτό προσδοκούσατε, είναι πιθανό στην αρχή να αισθάνεστε ευχαριστημένοι αλλά στη συνέχεια, όταν φθαρεί το καινούργιο, να θέλετε πίσω τον παλιό του εαυτό. Τελικά όμως, μπορείτε να τον αγαπήσετε απλά έτσι όπως είναι;

ΚΑΡΙΕΡΑ: Είστε ευχαριστημένοι από την μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία ή νομίζετε ότι πρέπει να πάρετε ένα διαφορετικό δρόμο που θα σας οδηγήσει προς την επιτυχία; Μπορεί να είναι δελεαστικό να πιστεύετε ότι μια άλλη οδός θα μπορούσε να είναι πιο ικανοποιητική, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κινείστε πια σε γνωστό δρόμο, αφού πολλά έχουν αλλάξει. Σκεφτείτε την μέχρι τώρα πρόοδό σας και αναζητήστε τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Στις ιδέες για το πώς μπορούν να βγουν χρήματα πολλοί είναι καλοί στη θεωρία αλλά χωλαίνουν στην πράξη. Για να μάθετε αν ένα εγχείρημα αξίζει τον κόπο, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας, κοιτάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα με κάθε λεπτομέρεια. Μια ανάλυση σε βάθος ίσως αποκαλύψει κάποια πιθανά εμπόδια. Έχοντας την επίγνωση αυτών, θα βοηθηθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να εξετάσετε το θέμα περαιτέρω.


ΆΛΟΓΟ


ΓΕΝΙΚΑ: Υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σας που λαχταρά τον ενθουσιασμό και την ενέργεια, έτσι ώστε η ζωή σας να κινείται σε ένα ξέφρενο ρυθμό. Μόλις όμως αρχίζετε και καλπάζετε μακριά, ένα άλλο κομμάτι σας θέλει να επιβραδύνει, να χαλαρώσει και να απολαύσει ό, τι έχει. Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή είστε από εκείνους που θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Ωστόσο, έχετε τη δύναμη της εξισορρόπησης ανάμεσα στο να είστε ενεργητικοί και να είστε σε κατάσταση ηρεμίας. Η πρόκληση που παρουσιάζεται σε σας αυτό το μήνα είναι πώς θα κόψετε την πίτα, ώστε να μπορείτε να φάτε αρκετά για να ικανοποιήσετε την πείνα σας τώρα και να φυλάξετε τα άλλα κομμάτια για αργότερα. Προγραμματίστε το χρόνο και τους πόρους σας με προσοχή και θα μπορείτε να έχετε και τα δύο.

ΑΓΑΠΗ: Μήπως είστε απαιτητικοί με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας και έχετε την κρυφή προσδοκία ότι θα κάνει αυτό που εσείς επιθυμείτε, χωρίς να του δίνετε το παραμικρό στοιχείο; Συζητήστε σχετικά με το τι ελπίζετε από τη ζωή και την αγάπη σας και ακούστε αυτό που θέλει. Όταν ξέρετε τις προσδοκίες του άλλου μπορείτε να μάθετε το τι δίνει αλλά και το ζητάει να πάρει και να να διαπραγματευτείτε.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Αυτό το μήνα πρέπει να εξετάσετε τις τρέχουσες επιλογές στη σταδιοδρομίας σας. Τι σας έφερε εκεί που είστε σήμερα και προς τα πού θα θέλατε να είναι το επόμενο βήμα σας; Εάν βάλετε κάτω όλη την επαγγελματική σας διαδρομή, θυμηθείτε τις φορές που μπορούσατε να πάτε πιο γρήγορα και τις άλλες που η πρόοδος ερχόταν με πιο αργό ρυθμό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Εάν ξοδεύετε όλα όσα έχετε, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σας μείνει κάτι να βάλετε στην άκρη και αυτό το μήνα δεν πρόκειται να σας περισσέψει τίποτα για να κάνετε το κουμάντο σας σε μια δύσκολη στιγμή. Σκεφτείτε προσεκτικά τις οικονομικές σας προτεραιότητες σας και διαθέστε τους πόρους σας ανάλογα.



ΠΡΟΒΑΤΟ

ΓΕΝΙΚΑ: Η αλαζονεία είναι μια παγίδα στην οποία μπορεί να πέσετε, όταν τρέχετε με το κεφάλι τόσο ψηλά, ώστε να μην μπορείτε να δείτε τα πόδια σας. Όταν βαδίζετε σε μια άγνωστη περιοχή, δεν ξέρετε αν κάποιος έχει βάλει παγίδες. Ακόμη και αν δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να σας πιάσει ή να σας παγιδεύσει, θα μπορούσατε να σκοντάψετε και να πέσετε. Ίσως πάλι σκεφτείτε ότι δεν χρειάζεστε να είστε τόσο προσεκτικοί γιατί η διαδρομή μοιάζει με αυτή που ήδη γνωρίζετε. Προσέχετε πολύ πριν κάνετε το επόμενο βήμα σας. Μην υποθέτετε τι συμβαίνει χωρίς να ελέγξετε ενδελεχώς την κατάσταση. Αποδεχτείτε ότι έχετε κάνει λάθη στο παρελθόν και αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας ενέργειες. Όταν σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους ή τις συνθήκες, τότε δεν θα πέσετε στην παγίδα της αλαζονείας.

ΑΓΑΠΗ: Η «συγνώμη» δεν θα 'πρεπε να είναι δύσκολη, αν είναι να τη ζητήσετε από το αγαπημένο σας πρόσωπο. Αν από την άλλη πλευρά, υποκρίνεστε ότι σε τίποτα δεν φταίτε και προσπαθείτε να κρύψετε το λάθος σας κάτω από το χαλί, τότε δικαίως θα σας κατηγορήσει για αλαζονική στάση. Η τιμιότητα και η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική όταν πρόκειται για την αγάπη.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Να είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας που έρχονται να αναζητήσουν τις γνώσεις σας. Μπορεί να είναι δελεαστικό για σας να θέλετε να μάθετε πώς έφτασαν τελικά σε τέτοια σύγχυση, αλλά μάλλον δεν θα πάρετε μια ουσιαστική απάντηση. Εστιάστε την προσοχή σας και τη δική τους στο πώς μπορείτε να βγείτε από τη δύσκολη θέση. Σε μια άλλη στιγμή ίσως εσείς χρειαστείτε τη βοήθεια ενός από αυτούς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Μην φοβηθείτε να πείτε «όχι» σε κάποιες οικονομικές απαιτήσεις. Είτε πρόκειται για κάποιον που έρχεται να σας ζητήσει δάνειο είτε κάποιος άλλος σας ζητά να κάνετε μια επένδυση, πάρτε το χρόνο σας και εξετάστε προσεκτικά όλες τις πιθανές προεκτάσεις. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα για οποιοδήποτε λόγο, τότε δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνετε.



ΠΙΘΗΚΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Είτε θα κολλήσετε σε κάποια καλά σχέδια για σας είτε θα παραδεχτείτε ότι τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα υπολογίζατε και είναι καιρός να κάνετε κάποιες αλλαγές. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για το τι θέλετε και αν είναι πραγματικά επιτυχημένο αυτό που κάνετε. Αν συνεχίσετε τα ίδια πράγματα σίγουρα θα έχετε και τα ίδια αποτελέσματα. Όλα είναι ωραία και καλά, όταν τα πράγματα λειτουργούν υπέρ σας. Όταν όμως τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλετε, τότε είναι ώρα να τα αλλάξετε. Ακόμα κι αν κάνετε πολύ καλή δουλειά και καταφέρετε να πείσετε τους άλλους ότι όλα είναι μια χαρά, τότε θα πέσετε θύμα της αυταπάτης σας. Με το να κάνετε κάποιες πολύ απαραίτητες αλλαγές δημιουργείτε το μέλλον που θέλετε.

ΑΓΑΠΗ: Ο Πετεινός στο τέλος του μήνα σας φέρνει εύνοια στα ερωτικά σας. Αν είστε όμως πολύ χαλαροί στη συμπεριφορά σας με τους θαυμαστές σας, θα σημαίνει είτε ότι διασκεδάζετε χωρίς να λαμβάνετε κανέναν στα σοβαρά ή το άλλο άτομο δεν σας βλέπει και πολύ σοβαρά. Να θυμάστε πάντως ότι το χαμόγελο είναι ένα θαυμάσιο αφροδισιακό.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Να είστε επιφυλακτικοί με τους ανταγωνιστές που ίσως αντιμετωπίσετε αυτό το μήνα. Ενώ μπορείτε να βρείτε τι σκαρώνουν και πώς θα τους ξεγελάσετε, πιθανόν να μην είναι τόσο εύκολο να εντοπίσετε το είδος της τακτικής που χρησιμοποιούν. Ανακοινώστε τα σχέδιά σας την τελευταία στιγμή και θα διαπιστώσετε ότι ορισμένοι συνάδελφοι θα σας ακολουθήσουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αν μαζεύετε κάθε σταγόνα νερού, στο τέλος θα τον γεμίσετε τον κουβά. Για να γίνετε καλύτεροι στην αποταμίευση βάλτε στην άκρη λίγα-λίγα χρήματα τακτικά και αραιά και που ένα μεγαλύτερο ποσό. Αυτός ο τρόπος θα σας κάνει να νιώθετε πιο ασφαλείς για τα οικονομικά σας, ιδιαίτερα όταν στο τέλος κάνετε τη σούμα.



ΠΕΤΕΙΝΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Όταν έχετε άσχημη διάθεση βρίσκετε σφάλματα στον οποιοδήποτε και στο οτιδήποτε. Υπάρχουν προφανείς λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να περάσετε όλο το μήνα κοιτάζοντας επικριτικά όλον τον κόσμο. Θα ταράξετε τη σχέση σας με τους φίλους και τους γνωστούς σας χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Θα κάνετε τη ζωή σας αρκετά μίζερη επισημαίνοντας όλα τα λάθη, μη βλέποντας ότι υπάρχουν και πολλά πράγματα που είναι σωστά. Βέβαια όλα αυτά είναι πιο εύκολα στα λόγια παρά στην πράξη γιατί αυτός ο μήνας ενισχύει την τελειομανία σας. Εάν μπορείτε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας που δεν είναι τέλειος, μπορείτε επίσης να είστε επιεικής και προς τους άλλους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν και μαθαίνουν, κάνοντας και λάθη κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

ΑΓΑΠΗ: Μπορείτε να συγχωρήσετε τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας άμα κάνει ένα λάθος γιατί αν είστε ειλικρινείς πρώτα απ' όλα με τον εαυτό σας, ίσως θυμηθείτε και τις δικές σας γκάφες που έχετε κάνει στις σχέσεις σας. Αυτό που φέρνει ικανοποίηση στην ερωτική ζωή είναι η αποδοχή ότι κανείς δεν πρέπει να είναι τέλειος, προκειμένου να υπάρχει μια ευτυχισμένη σχέση.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Θα πρέπει να πείσετε κάποιον αυτήν την περίοδο με πολύ κριτικό νου ότι η ιδέα σας αξίζει τον κόπο να χρηματοδοτηθεί. Αντί να κάτσετε και να του απαριθμήσετε όλες τις λεπτομέρειες, δώστε του να επεξεργαστεί κάποια στοιχεία μόνος του. Όταν αισθανθεί ότι αποτελεί μέρος του σχεδίου, φυσικά και θα θέλει να σας δώσει την έγκρισή του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αν έχετε κάνει κάποιο λάθος στον τρόπο που κάνετε τις αγορές σας και ξοδεύετε τα χρήματα σας, δεν είναι ανάγκη να τιμωρήσετε τον εαυτό σας, στερώντας του τώρα διάφορα. Θυμηθείτε τι πήγε στραβά, ώστε να μπορέσετε να αποφεύγετε να δαπανάτε μετρητά που έχετε αποκτήσει με πολύ κόπο σε κάτι που δεν θέλετε ούτε χρειάζεστε.



ΣΚΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Ενώ η ταπεινότητα είναι αρετή, προσέξτε την ψεύτικη μετριοφροσύνη αυτό το μήνα γιατί κατά κάποιο τρόπο το να είστε πολύ συνεσταλμένοι είναι ένα είδος αλαζονικής συμπεριφοράς, πονηρά μεταμφιεσμένης. Είναι σαν να λέτε ότι δε θέλετε να μιλάτε για τον εαυτό σας και να επαναλαμβάνετε συνέχεια. Αυτό θα οδηγήσει κάποιους τελικά να σας ρωτήσουν γιατί δεν θέλετε να μιλήσετε για σας και τότε να αρχίσετε να τα λέτε όλα χαρτί και καλαμάρι. Αν έχετε λόγους να είστε υπερήφανοι για κάτι δεν υπάρχει λόγος να το παρουσιάζετε σαν να ήταν κάτι ασήμαντο. Δίνοντας στον εαυτόν σας τα εύσημα όταν αξίζει τότε στέλνετε το μήνυμα και στους άλλους ότι θα τους συγχαρείτε όταν πρέπει και το ίδιο θα κάνουν κι αυτοί με τη σειρά τους σε σας.

ΑΓΑΠΗ: Ο μήνας του Πετεινού του μετάλλου σας λέει να βρείτε το θάρρος να εκδηλωθείτε στο πρόσωπο που αγαπάτε. Να είστε πιο εκφραστικοί με τα συναισθήματά σας και σίγουρα θα βρείτε κάποιον που θα ανοίξει την καρδιά του λίγο περισσότερο σε σας. Προσοχή στην ψεύτικη όμως αγάπη και εκείνους που λένε ό, τι θέλετε να ακούσετε στην προσπάθειά τους να σας καταφέρουν.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Να είστε έτοιμοι να πείτε όχι σε αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με τα όριά σας, αντί να το αποδεχτείτε και να προσπαθήσετε να αλλάξει τους όρους αργότερα. Με το να δείχνετε πόσο οργανωμένοι είστε, δημιουργείτε θετική εντύπωση στους συναδέλφους σας για το πώς λειτουργείτε και πιθανόν να ζητήσουν τη συμβολή σας κάποια στιγμή αργότερα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Νιώθετε πολύ μεγάλη χαρά όταν μετράτε τα χαρτονομίσματα και τα κέρματά σας αλλά είναι σοφό να παρακολουθείτε πόσα χρήματα έχετε μαζέψει. Όταν βάλετε κάτω και δείτε τι ποσό έχετε στη διάθεσή σας, εξετάστε αν ένα μέρος του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι ιδιαίτερο κι όχι απλά να μαζεύετε και να τα φυλάτε.



ΧΟΙΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Μαστίγιο ή καρότο; Μπορείτε να κυνηγάτε το καρότο ή να τρέχετε να αποφύγετε το χτύπημα του μαστίγιου. Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε αλλαγές, είτε δίνετε στον εαυτό σας κίνητρα να ακολουθήσει μια νέα καθημερινότητα είτε τον απειλείτε να τον τιμωρήσετε αν δεν το κάνει. Αντί να σκέφτεστε αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανταμοιβές και ποινές, συλλογιστείτε τι θέλετε να αλλάξετε και γιατί. Εάν υπάρχουν επιφανειακοί λόγοι και η καρδιά σας δεν συμβαδίζει, τότε το να κυνηγήσετε το καρότο δεν θα λειτουργήσει και θα καταλήξετε να τιμωρήσετε τον εαυτό σας γιατί έκανε κάτι το οποίο δεν σας ταίριαζε. Όταν οι νέες συνήθειες που θέλετε να εισαγάγετε συμβαδίζουν με τους μεγαλύτερους στόχους σας θα έχετε κι άλλη συμπεριφορά. Το ερώτημα που τίθεται αυτό το μήνα λοιπόν δεν είναι «καρότο ή μαστίγιο;» αλλά «ποιές αλλαγές είστε έτοιμοι να κάνετε;».

ΑΓΑΠΗ: Πώς μπορείτε να πείσετε τον σύντροφό σας να κάνει κάτι, που σαφώς δεν τον ενθουσιάζει; Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε όλες τις πιθανές τακτικές, αναρωτηθείτε αν θα ήσασταν πρόθυμοι να τον αφήσετε να σας πείσει για κάτι που εσείς δε θέλετε, αν ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι. Αν ξέρετε πως να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, θα πρέπει να του δώσετε την επιλογή.

ΚΑΡΙΕΡΑ: Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι κίνητρο να το κάνετε, ελέγξτε διπλά ό, τι έχετε κάνει αυτό το μήνα έστω κι να είναι μόνο για τη δική σας ικανοποίηση. Θα υποβληθείτε σε περισσότερη ταλαιπωρία, αν χρειαστεί να πάτε πίσω και να το ξανακάνετε όλο από την αρχή, επειδή δεν ήταν σωστό. Θα υπάρξουν εκείνοι που θα εκτιμήσουν τις προσπάθειές σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Εάν και δεν κάνετε συνήθως έναν προϋπολογισμό, φτιάξτε ένα σχέδιο για τα οικονομικά σας, ώστε να σας περισσέψει κάτι για το τέλος του μήνα. Δίνοντας στον εαυτό σας τακτικά ένα μικρό δωράκι, δεν θα μπείτε στον πειρασμό να αδειάσετε τον κουμπαρά σας και οπωσδήποτε να διαθέτετε κάποια χρήματα και για τη διασκέδασή σας.


astrology.gr



Ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ χώρισε την γυναίκα του γιατί ήταν…

Την αληθινή αιτία που ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχ χώρισε από την σύζυγό του, αποκάλυψε Αυστραλός επιχειρηματίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Κλάιβ Πάλμερ κατηγόρησε την Γουέντι Ντεκ για… κατασκοπία!

Ο Πάλμερ ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο, ότι η πρώην σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ είναι κατάσκοπος της Κίνας «και αυτό είναι γνωστό διεθνώς». Δήλωσε ακόμα ότι η 41χρονη και ο μεγιστάνας χωρίσανε γι΄αυτό τον λόγο.

Ο Κλάιβ Πάλμερ έκανε τα σχόλια αυτά κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο κανάλι "9" μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων του Ρούπερτ Μέρντοκ που αμφισβητούσαν πολλά από τα επιτεύγματα που φέρεται να  ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει ο γνωστός επιχειρηματίας.

OΗΕ: Το ένα τέταρτo των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βι@σει γυναίκα


Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα....

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.
«Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων», δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση με τίτλο «Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;» βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
«Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες», σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.
Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.
Όπως προκύπτει, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου. 

gkourou

Η Ελλάδα σε αριθμούς: Είκοσι ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέρατε


Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα Ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας. 

*Κατά μέσο όρο, περίπου 16,5 εκατομμύρια τουρίστες καταφθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως οι επισκέπτες ξεπερνούν σε αριθμό τον… ντόπιο πληθυσμό των 10 περίπου εκατομμυρίων. 

*Περίπου το 7% όλου του μαρμάρου που παράγεται στον πλανήτη προέρχεται από την Ελλάδα. 

*Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή ελιάς. Η καλλιέργεια ελαιόδεντρων ξεκίνησε στα μέρη μας από την αρχαιότητα. Μάλιστα, κάποιες ελιές που φυτεύτηκαν τον 13° αιώνα παράγουν ακόμη καρπούς. 

*Είναι επίσης η πρώτη χώρα στον κόσμο σε εμπόριο… σφουγγαριών. 

*Το 80% του εδάφους της χώρας είναι ορεινό. Η χώρα δεν διαθέτει ούτε ένα πλόιμο ποτάμι, εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας. 

*Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν Ελληνικά. Σε αυτούς φυσικά συγκαταλέγονται και τα δέκα εκατομμύρια των ελλήνων κατοίκων, αλλά και ελληνόφωνοι στην Κύπρο, την Ιταλία, την Αλβανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που προτίμησαν παλαιότερα οι Έλληνες για μετανάστευση. Η Ελληνική γλώσσα ομιλείται εδώ και 3.000 χρόνια περίπου, κάτι που την καθιστά μία από τις αρχαιότερες γλώσσες στον κόσμο. 

*Την δεκαετία του ’50, μόλις το 30% των Ελλήνων γνώριζε γραφή και ανάγνωση. Σήμερα, το ποσοστό του αναλφαβητισμού μόλις που φτάνει το 5%. 

*Τα νησιά της Ελλάδας φτάνουν τις 2.000 σε αριθμό, αλλά μόνο τα 170 από αυτά κατοικούνται. Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, η Κρήτη, έχει έκταση 8.260 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

*Ο πληθυσμός της Αθήνας το 1834 ήταν 10.000. Από την στιγμή που επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός της αυξήθηκε στον δυσθεώρητο αριθμό των 3 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, ήτοι περίπου το 40% του ελληνικού πληθυσμού. 

*Η Αθήνα κατοικείται αδιάλειπτα εδώ και 7.000 χρόνια. Αυτό την καθιστά μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. *Κατά μέσο όρο, απολαμβάνουμε 250 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Αυτό αντιστοιχεί σε 3.000 αξιοζήλευτες ώρες ήλιου ετησίως. 

*Το προσδόκιμο ζωής στην αρχαία Ελλάδα έφτανε τα 36 χρόνια για τις γυναίκες και τα 45 χρόνια για τους άνδρες. Από τα παιδιά που γεννιόντουσαν, μόλις τα μισά κατάφερναν να ζήσουν και μετά το στάδιο της βρεφικής ηλικίας. Σήμερα, το προσδόκιμο ζωής έχει φτάσει τα 77 και τα 82 χρόνια για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αντίστοιχα, κάτι που μας κατατάσσει στο top 26 των χωρών με το υψηλότερο προσδόκιμο στον κόσμο. 

*Τα πλοία με Ελληνική σημαία αποτελούν το 70% του συνόλου του εμπορικού στόλου της Ευρώπης. Ο εγχώριος νόμος επιβάλλει το 75% του πληρώματος των πλοίων να έχουν ελληνική υπηκοότητα. 

*Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα αρχαιολογικά μουσεία από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο – κάτι που φυσικά δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα. 

*Περίπου 100.000 πουλιά από την βόρεια Ευρώπη και την Ασία ξεχειμωνιάζουν στα μέρη μας. 

*Οι σκλάβοι στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσαν το 40-80% του πληθυσμού στις πόλεις-κράτη. Ήταν κυρίως αιχμάλωτοι πολέμου, εγκαταλελειμμένα παιδιά ή παιδιά σκλάβων. 

*Η αξιοζήλευτη άγρια ζωή της χώρας περιλαμβάνει 116 είδη θηλαστικών, 18 είδη αμφίβιων, 59 είδη ερπετών, 240 είδη πουλιών και 107 είδη ψαριών. Ωστόσο, περίπου τα μισά είδη θηλαστικών κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 

*Η διαφθορά της κυβέρνησης κόστισε στην χώρα περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ μόνο το 2009. Το εθνικό χρέος της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο από την εθνική οικονομία. 

*Κανένα μέρος της Ελλάδας δεν απέχει από τη θάλασσα παραπάνω από 137 χιλιόμετρα. Η ακτογραμμή της χώρας είναι η δέκατη μεγαλύτερη σε μήκος στον πλανήτη. 

*Κάποτε η Ελλάδα ήταν μια βραχώδης μάζα, που βρισκόταν εντελώς κάτω από την θάλασσα. Μετά από την σύγκρουση μιας τεκτονικής πλάκας με την Ευρώπη, σχηματίστηκε το ορεινό πεδίο της, ενώ ακόμη και σήμερα οι σεισμοί στο Αιγαίο σχετίζονται με τις κινήσεις της συγκεκριμένης λιθοσφαιρικής πλάκας. 

in2life

Πολύ γνωστός ηθοποιός ξαναχτυπά! «Η Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργός Πολιτισμού κατέστρεψε το θέατρο! Ο μύθος της είναι ένας γελοίος μύθος»!


Δείτε τις σκληρές του δηλώσεις… 
Μετά την Ροζίτα Σώκου, η οποία πριν λίγες ημέρες (ξανά)μίλησε για την Μελίνα Μερκούρη, τη σκυτάλη πήρε ένας άλλος άνθρωπος του πολιτισμού…


Ο λόγος για τον Κώστα Πρέκα, ο οποίος μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τη Μελίνα Μερκούρη:

«Η Μελίνα δεν άξιζε ούτε καν τον θαυμασμό μου και ο μύθος της είναι ένας γελοίος μύθος που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά πρώτον ήταν κάκιστη ηθοποιός και κατά δεύτερον , ως Υπουργός Πολιτισμού κατέστρεψε το θέατρο.

Το να κάνεις τα χατίρια κάποια πολιτικής κλίκας είναι τραγικό. Έκανε 2-3 τραγικές ταινίες, ερωτεύτηκε έναν πολύ μεγάλο σκηνοθέτη και από εκεί και πέρα την έχουμε καπελωθεί όλοι οι Έλληνες. Η Μελίνα έκανε πολύ κακό στην Ελλάδα», δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» o Κώστας Πρέκας!

zappit.gr


- See more at: http://olagiatingunaika.gr


Ανέκδοτο: Ο Τοτός… ο επιθεωρητής και η δασκάλα !!


Κάνει επιθεώρηση στην τάξη του Τοτού ο επιθεωρητής που θέλει να εκθέσει την δασκάλα ….

Η δασκάλα έντρομη έχει προειδοποιήσει όλα τα παιδιά να είναι προσεκτικά και να απαντούν γρήγορα και συνιστά στον Τοτό να είναι κόσμιος….

Αρχίζει λοιπόν την επιθεώρηση ζητώντας σε ότι ρωτά να του βρίσκουν το ΑΝΤΙΘΕΤΟ και γρήγορα.

Κάνοντας βόλτες με τα χέρια πίσω ο επιθεωρητής σταματά απότομα δίπλα στον Γιαννάκη και ρωτά¨

-Άσπρο;

-Μαύρο! απαντά αστραπιαία ο Γιαννάκης.

Συνέχισε ο επιθεωρητής σταματώντας δίπλα στην Αννούλα

-Μέρα;

-Νύχτα! , απαντά γρήγορα η Αννούλα.

Εντυπωσιασμένος αλλά και εκνευρισμένος ο επιθεωρητής αναρωτιέται τι να ρωτήσει που να μην το απαντήσουν για να εκθέσει τη δασκάλα… σκέφτεται…σκέφτεται και αποφασίζει να ρωτήσει κάτι που να μην έχει αντίθετο…

Χαρούμενος και σίγουρος για τη νίκη του σταματά απότομα δίπλα στον Τοτό και ρωτά:
Αρνιόμουνα.!

-Κατσικόπ@τσες… απαντά θριαμβευτικά ο Τοτός κοιτάζοντας με χάρη τη δασκάλα του…


η αλλαγή εποχής αλλάζει την ψυχική μας διάθεση


Με το τέλος των διακοπών και την επιστροφή στην πόλη, δεν επιστρέφετε μόνον πίσω στις πεζές καθημερινές δραστηριότητές σας –ύστερα από ένα διάστημα ξεκούρασης και ανεμελιάς- αλλά συγχρόνως οδεύοντας από το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο, έχετε ν’ αντιμετωπίσετε και την αλλαγή μιας εποχής, η οποία χτυπά κυρίως την ψυχική υγεία, φέρνοντας αισθήματα απογοήτευσης, μελαγχολίας και άγχους…

Ψυχοσωματικά προβλήματα: Στο προσκήνιο!

Τον Σεπτέμβριο αυξάνονται τα ψυχοσωματικά προβλήματα, εφόσον η προσαρμογή τόσο στο εργασιακό περιβάλλον για τους ενήλικες όσο και στο μαθητικό περιβάλλον για τα παιδιά επιβαρύνει ψυχικά, αφού για την προσαρμογή αυτή απαιτείται μεγάλη προσπάθεια.

Δεν είναι επομένως τυχαίο ότι το Σεπτέμβρη επισκέπτονται πολλοί το γιατρό τους και παραπονούνται για παθήσεις που ενώ το καλοκαίρι είχαν υποχωρήσει, τώρα ξαναεμφανίστηκαν, όπως: κεφαλαλγίες, σπαστικές κολίτιδες, έλκη, αλλά και στομαχικές ενοχλήσεις, καθώς και καρδιακές αρρυθμίες. Επίσης, όσοι έχουν κάποια προδιάθεση, ίσως αρχίζουν να εκδηλώνουν και νευρώσεις ή δύσπνοιες, αϋπνίες κ.ά.

Η συμβουλή μας

Ψυχοσωματικά προβλήματα τέτοιου είδους τ’ αντιμετωπίζετε είτε βρίσκοντας καινούριες διεξόδους, είτε οργανώνοντας τη ζωή σας έτσι, ώστε να σας δίνει καινούριο περιεχόμενο. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν αμβλύνονται αλλά αντίθετα διογκώνονται, τότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

Αύξηση των λοιμώξεων: Εξαιτίας της μεταβολής του καιρού

Οι καιρικές μεταβολές του Σεπτεμβρίου αυξάνουν τις λοιμώξεις, κάτι που κάνει τους ειδικούς να περιμένουν έξαρση και της νέας γρίπης που έχει παρουσιαστεί τελευταία. Θα πρέπει, λοιπόν, να έχετε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσετε όλα αυτά.

Η συμβουλή μας

• Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές που χαρίζουν ενέργεια. Δηλαδή: Με φρούτα και φρέσκα λαχανικά, αμυλούχες τροφές (ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες, δημητριακά ολικής αλέσεως, κ.ά.), ελαιόλαδο, ψάρια ( είναι η καλύτερη πηγή ζωικής πρωτεΐνης) και νερό, το οποίο απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό, διατηρώντας έτσι τη ζωντάνια του.

• Πίνετε αρκετό νερό: Για να είστε σε φόρμα πρέπει να πίνετε τρία λίτρα υγρά την ημέρα. Η μισή από την ποσότητα αυτή περιέχεται στις τροφές. Επομένως πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του νερού των γευμάτων, του πρωινού ροφήματος, των καφέδων…Είναι καλύτερα να πίνετε νερό εκτός γευμάτων και να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη.

• Υιοθετείτε μια ήπια γυμναστική, για να σας χαλαρώνει και να σας απαλλάσσει από το στρες της καθημερινότητας, να μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεσή σας, να βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή, να ενισχύει την οστική δύναμή σας και να σας βοηθά να καίτε τις περιττές θερμίδες σας.

• Γελάτε συχνότερα για να ηρεμείτε, αφού ένα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης! Το γέλιο, μάλιστα, θεωρείται και το αποτελεσματικότερο φάρμακο για πολλές ασθένειες, αφού βελτιώνει την ψυχική και σωματική ευεξία μας, διώχνοντας το στρες, βασική αιτία για προβλήματα, όπως μυϊκοί πόνοι από την ένταση, αϋπνίες, στομαχόπονοι κ.ά.

• Χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια: Όλοι γνωρίζουν πια ότι τα αιθέρια έλαια επηρεάζουν τόσο τον ψυχικό όσο και το συναισθηματικό μας κόσμο, δίνοντάς μας περισσότερη ευεξία και βοηθώντας μας να βλέπουμε τη ζωή θετικότερα.
Για την περίοδο, λοιπόν, του φθινοπώρου καταλληλότερα έλαια είναι το ζεστό άρωμα της λεβάντας, της λανγκ, της βαλεριάνας και του ροδόξυλου. Θα σας αναζωογονούν, θα σας χαλαρώνουν και θα σας ηρεμούν…

Πηγή: belife.gr



Κακοήθεις όγκοι του δέρματος. Χαρακτηριστικά που έχουν οι ελιές, που μας προειδοποιούν για πιθανό κίνδυνο.



Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνθρωπο. Αντίθετα από άλλους κακοήθεις όγκους, οι κακοήθεις όγκοι του δέρματος μπορεί να διαγνωστούν σχετικά εύκολα από το ιστορικό τους και από μία καλή κλινική εξέταση. Η αιτιολογία του καρκίνου του δέρματος είναι πολυπαραγοντική, αλλά σημαίνοντα ρόλο παίζει η ηλιακή ακτινοβολία. O καρκίνος του δέρματος είναι πιο συχνός σε ανοιχτόχρωμα άτομα που έχουν εκτεθεί πολύ στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά είναι συχνότερος στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα κάτω χείλη και τα χέρια.


Tα χαρακτηριστικά που έχουν οι σπίλοι (ελιές) του δέρματος που μας προειδοποιούν για τον πιθανό κίνδυνο είναι:


· μεγάλος αριθμός τους σε όλο το σώμα.
· Oι “ελιές” στον κορμό έχουν ανώμαλη περιφέρεια
· Tο χρώμα στην επιφάνεια μιας ελιάς δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο 

· Αλλαγή στο μέγεθος μιας υπάρχουσας “ελιάς” ή ολοφάνερη διόγκωση μιας πρωτοεμφανιζόμενης ελιάς.
· Ασυμμετρία στη βλάβη και ανώμαλη περιφέρεια μιας πρωτοεμφανιζόμενης ελιάς ή εμφάνιση του χαρακτηριστικού αυτού σε μια παλιά.


· Όχι ομοιομορφία στο χρώμα της ελιάς. 


· Ύπαρξη σκιών καφέ και μαύρου χρώματος σε μια παλιά ή σε μια πρωτοεμφανιζόμενη “ελιά”.


· Μεγάλη διάμετρος, μιας ελιάς πάνω από 7 χιλιοστά .


· Φλεγμονή μιας ελιάς (πόνος, πρήξιμο).
· Εκροή ορού από την ελιά ή αιμορραγία.


· Αλλαγή στην αίσθηση μιας ελιάς (φαγούρα, πόνος, τσιμπήματα).

Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC)
Είναι ο συχνότερος καρκίνος της λευκής φυλής. Εμφανίζεται κυρίως στη μέση και μεγαλύτερη ηλικία και το 85% εντοπίζεται στην περιοχή της κεφαλής και του τραχήλου. Παρότι έχει χαρακτηριστικά κακοήθους όγκου δε δίνει μεταστάσεις αλλά μόνο διηθεί τοπικά. Διακρίνεται σε οζώδες-ελκωτικό (με τυπική «μαργαριταροειδή» όψη με επιφανειακά αγγεία), επιφανειακώς επεκτεινόμενο (με όψη ερυθρής πλάκας που μοιάζει με έκζεμα), σκληρωτικό (λευκοκίτρινη βλάβη με ασαφή όρια που μοιάζει με ουλή) και μελαχρωματικό (που μοιάζει με το οζώδες-ελκωτικό αλλά παρουσιάζει καφέ-μαύρη χρωστική).
Η αντιμετώπισή του σε πολύ αρχικά στάδια γίνεται με κρυοθεραπεία, ηλεκτροκαυτηρίαση, απόξεση ή κρέμα φθοριοουρακίλης, αλλά συνήθως συνιστάται χειρουργική αφαίρεση που αποτελεί και την οριστική θεραπεία του.


Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα (SCC)
Είναι ο δεύτερος συχνότερος κακοήθης όγκος του δέρματος (10-20%). Παρατηρείται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος, και εμφανίζεται ως ερυθρό οζίδιο με υπερκερατωτικά στοιχεία ή ως εξέλκωση που δεν επουλώνεται. Εμφανίζεται συχνά σε περιοχές με προϋπάρχουσες προκαρκινικές βλάβες (ακτινική κεράτωση, κερατοακάνθωμα, νόσο του Bowen) και η κλινική συμπεριφορά του εξαρτάται από τον βαθμό διαφοροποίησής του – όσο πιο αδιαφοροποίητο είναι, τόσο πιο επιθετικό. Γενικά είναι πολύ πιο επιθετικό από το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και μπορεί να δώσει μεταστάσεις στους επιχώριους λεμφαδένες σε ποσοστό 5-15%. Η θεραπεία του πρέπει να είναι επιθετική και περιλαμβάνει χειρουργική αφαίρεση και μακροχρόνια μετεγχειρητική παρακολούθηση (3-5 έτη) για την έγκαιρη αναγνώριση υποτροπών και μεταστάσεων. 

Μελάνωμα
Λέγεται καταχρηστικά και κακόηθες μελάνωμα (αφού δεν υπάρχει καλόηθες μελάνωμα) και είναι η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος. Είναι κακοήθης όγκος των μελανοκυττάρων, ιδιαίτερα επιθετικός, και αποτελεί το 2% όλων των καρκίνων. Δυστυχώς φαίνεται ότι η συχνότητά του διπλασιάζεται κάθε 8-10 χρόνια και ο συνολικός κίνδυνος να εμφανίσει κανείς μελάνωμα σε όλη τη ζωή του είναι 0.5%.
Αιτιολογία: Βασικός αιτιολογικός παράγοντας είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, και μάλιστα η βραχυχρόνια εντατική έκθεση σε μικρή ηλικία (επεισόδια σοβαρών ηλιακών εγκαυμάτων πριν από την ηλικία των 10 ετών αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μελανώματος κατά 4 φορές!). Ιδιαίτερη ευαισθησία εμφανίζουν τα άτομα με ανοιχτό χρώμα δέρματος, φακίδες, ανοιχτόχρωμα μάτια και κόκκινο χρώμα μαλλιών.
Το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί εκ νέου (80%) ή σε προϋπάρχουσα βλάβη - όπως οι δυσπλαστικοί σπίλοι και οι γιγαντιαίοι μελαχρωματικοί σπίλοι - (20%).
Διάγνωση: Η πρώιμη διάγνωση είναι θεμελιώδους σημασίας για την καλή πρόγνωση του μελανώματος. Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε δερματική βλάβη παρουσιάσει αλλαγή στην εμφάνιση ή τη συμπεριφορά της πρέπει να θεωρείται ύποπτη.


Βασικά κλινικά χαρακτηριστικά του μελανώματος (κανόνας ABCDE)
• Asymmetry - Ασυμμετρία

• Border - Ανώμαλο περίγραμμα

• Colour – Χρώμα (Πρόσφατη αλλαγή χρώματος ή ποικιλοχρωμία)

• Diameter – Διάμετρος >6 χιλ

• Elevation – Υπέγερση ή ψηλαφητό οζίδιο

Δευτερεύοντα κλινικά χαρακτηριστικά
• Αιμορραγία

• Κνησμός

• Πόνος

• Απολέπιση

• Εξέλκωση

• Σχηματισμός κρούστας



Κλινικές μορφές
Κακοήθης φακή
Δεν θεωρείται καρκίνος αλλά μάλλον προκαρκινική βλάβη. Εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο ηλικιωμένων ατόμων και ουσιαστικά αποτελεί μη διηθητική μορφή μελανώματος, με εξαιρετικά αργή εξέλιξη. Κακοήθης εξαλλαγή εμφανίζεται στο 30-50% των περιπτώσεων και γι’ αυτό πρέπει να αφαιρείται χειρουργικά.


Επιφανειακώς επεκτεινόμενο μελάνωμα
Είναι η συχνότερη μορφή του (70%), μέτριας κακοήθειας, και εμφανίζεται κυρίως στην πλάτη στους άνδρες και στα κάτω άκρα στις γυναίκες. Είναι επίπεδη, ασύμμετρη βλάβη με ασαφή όρια, ανώμαλο περίγραμμα και ποικιλοχρωμία. 
Οζώδες μελάνωμα
Υψηλής κακοήθειας όγκος που αποτελεί το 15% των μελανωμάτων. Εμφανίζεται κυρίως σε άνδρες μέσης ηλικίας στον κορμό ή στα άκρα και κλινικά παρουσιάζεται σαν σκουρόχρωμο οζίδιο.


Μελάνωμα των άκρων
Σχετικά σπάνια μορφή μελανώματος (10%) πολύ υψηλής κακοήθειας που εμφανίζεται στις παλάμες, τα πέλματα και κάτω από τα νύχια. Οι βλάβες είναι συνήθως μεγάλες και επίπεδες με ανώμαλο περίγραμμα και ποικιλοχρωμία.


Μελάνωμα επί κακοήθους φακής
Είναι η σπανιότερη μορφή μελανώματος (5%), εμφανίζεται επί προϋπάρχουσας κακοήθους φακής και έχει καλύτερη πρόγνωση από τις άλλες μορφές μελανώματος με μικρή τάση για μετάσταση. 


Πρόγνωση
Όσον αφορά την πρόγνωση του μελανώματος, καθοριστικής σημασίας φαίνεται πως είναι το πάχος της βλάβης, όπως αυτό μετράται ιστολογικά κατά τη βιοψία. Η μέτρηση αυτή γίνεται σε χιλιοστά και λέγεται πάχος κατά Breslow. Όσο πιο λεπτή είναι βλάβη (<1χιλ) τόσο καλύτερη η πρόγνωση και η επιβίωση. Πολύ παχιές βλάβες (>4-5χιλ) έχουν πτωχή πρόγνωση.
Αντιμετώπιση
Η αρχική αντιμετώπιση βλάβης ύποπτης για μελάνωμα είναι η εκτομή της για τη διενέργεια βιοψίας. Η διενέργεια δειγματοληπτικής βιοψίας με αφαίρεση τμήματος μόνο της βλάβης επιτρέπεται μόνο σε πολύ μεγάλες βλάβες ή σε βλάβες που βρίσκονται σε ανατομικά δύσκολες περιοχές. Επί επιβεβαίωσης της διάγνωσης και αναλόγως πάλι του πάχους της βλάβης συνιστάται περαιτέρω εκτομή (διότι έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την επιβίωση), η οποία μπορεί να γίνει μέσα σε 3-4 εβδομάδες.
Όπως αναφέρθηκε το μελάνωμα είναι πολύ επιθετικός όγκος, και η συχνότερη θέση μετάστασής του είναι οι λεμφαδένες της περιοχής. Σε περιπτώσεις με κλινικά θετικούς λεμφαδένες επιβάλλεται λεμφαδενικός καθαρισμός για την αφαίρεση των διηθημένων λεμφαδένων, ενώ και σε περιπτώσεις με όγκους πάχους 1-4χιλ χωρίς κλινικά ψηλαφητούς λεμφαδένες βρέθηκε ότι ο προληπτικός λεμφαδενικός καθαρισμός μπορεί να βελτιώσει την επιβίωση (αφού θεωρείται ότι οι ασθενείς αυτοί έχουν μεγάλη πιθανότητα να έχουν ήδη μικρομεταστάσεις στους λεμφαδένες). Σε πολύ προχωρημένα στάδια χρησιμοποιείται συμπληρωματική θεραπεία με ιντερφερόνη (αυξάνει την επιβίωση), συστηματική χημειοθεραπεία (με μέτρια ανταπόκριση), περιοχική χημειοθεραπεία (απομονώνεται η κυκλοφορία του άκρου και διοχετεύεται χημειοθεραπευτικό σε υψηλές δόσεις – με καλή ανταπόκριση αλλά πολλές επιπλοκές) και ακτινοθεραπεία (με πτωχή ανταπόκριση).
Παρακολούθηση
Σκοπός είναι ο εντοπισμός τυχόν νέου μελανώματος (προηγούμενο μελάνωμα ανεβάζει τον κίνδυνο εμφάνισης νέου μελανώματος σε 3-5%) και ο εντοπισμός υποτροπών και μεταστάσεων. Συνιστάται η στενή παρακολούθηση των ασθενών για 5-10 έτη.

Συντάκτης Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr


Ρεπούση: Νεκρή γλώσσα Αρχαία Ελληνικά καιΛατινικά, να περιορισθεί η διδασκαλία τους


Νέες φωτιές άναψε η Μαρία Ρεπούση στην σημερινή της ομιλία στο νομοσχέδιο το νέο Λύκειο. Μέτα το θέμα για την κατάργηση των θρησκευτικών σήμερα ζήτησε να μειωθούν γενναία οι ώρες διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των Λατινικών.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι τα Αρχαία Ελληνικά , και τα Λατινικά, συγκαταλέγονται στις «νεκρές γλώσσες», εκείνες δηλαδή που «δεν μιλιούνται σήμερα στην καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων».«Τι θέλει τώρα η ελληνική βουλή να εξαιρέσει τα αρχαία ελληνικά από τις μη ομιλούμενες γλώσσες;»σημείωσε, προσθέτοντας: «Όποιος τολμά να πάει κόντρα στο ρεύμα στοχοποιείται ως εθνομηδενιστής».
Η κυρία Ρεπούση στη συνέχεια, ενέφερε ότι η διδασκαλία των μαθημάτων αυτών πρέπει να είναι υποχρεωτική μόνο για όσους ακολουθούν κλασικές σπουδές και προαιρετικά για όλους τους άλλους .

Στις δηλώσεις Ρεπούση αντέδρασε άμεσα ο υπουργός παιδείας τονίζοντας ότι τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα ότι ο πλούτος της γλώσσας είναι κάτι που συνεισφέρει και ότι όλα αυτά τα θέματα που είναι και ιδεολογικά φορτισμένα θα πρέπει να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα.

Παράλληλα, η κυρία Ρεπούση άφησε αιχμές και για τον διάλογο Σαμαρά με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για το σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο».


iefimerida.gr


Τι λένε τα "μερομήνια" για τον φετινό χειμώνα



Η επίσημη μετεωρολογία τα αμφισβητεί, αλλά οι παλιοί λένε πως βγαίνουν πάντα...

Τα “μερομηνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο και κυρίως τις παλιότερες γενιές που τα μετράει φανατικά.
Η παρατήρηση που γίνεται αφορά κυρίως τον συγκεκριμένο τόπο και αυτό συμβαίνει καθώς ο κάθε τόπος έχει δικές του εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.
Με λίγα λόγια τώρα να αναφέρουμε κάποια σημάδια του φετινού χειμώνα βάσει παρατηρήσεων που έγιναν στην βόρεια Ελλάδα, όπως τα παρουσίασαν taxalia.
Νοέμβριος: 1-15: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, αρκετές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
15-30: Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ειδικά προς το τέλος του μήνα προβλέπεται ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει κυρίως την βόρεια χώρα με χιόνια σε όλα τα ορεινά και ίσως ημιορεινές περιοχές.
Δεκέμβριος: 1-15: Χαμηλές θερμοκρασίες και πρώτη σημαντική ψυχρή εισβολή με χιόνια σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
15-31: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες ενώ θα κάνουν την εμφάνιση τους 1 ή 2 καοκοκαιρίες με έντονα φαινόμενα. Χιόνια σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα.
Ιανουάριος: 1-15: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
15-31: Σημαντική αλλαγή στο δεύτερο δεκαήμερο με ψυχρή εισβολή και κακοκαιρία με χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Φεβρουάριος: 1-15: Ήπιος χειμερινός καιρός χωρίς αξιόλογα φαινόμενα
15-28: Συνεχίζεται ο ήπιος χειμερινός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας στο τέλος του μήνα
Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πρόωρο χειμώνα, σύμφωνα πάντα με τα ημερομήνια. Ας τα έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας και ας περιμένουμε τις επίσημες προβλέψεις προς τα μέσα του Φθινοπώρου....

Τα ζώδια σήμερα 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Κρατάτε τα χαρτιά σας προς το παρόν κλειστά γιατί δεν θέλετε να μοιράζεστε με κανένα τις σκέψεις ή τα συναισθήματά σας. Έχετε βάλει ένα στοπ σε κάποιες καταστάσεις οι οποίες σας δημιουργούν στρες ή άγχος. Γενικά προσπαθήστε να μην είστε καχύποπτοι και να μην φαντάζεστε πράγματα τα οποία μπορεί να μην έχουν υπόσταση. Η σχέση με οικονομικά θέματα ίσως να σας έχουν εξαντλήσει αλλά τελικά θα βγάλετε ένα πόρισμα. Η επαφή με Σκορπιό σας δίνει κουράγιο να συνεχίσετε.

ΤΑΥΡΟΣ
Έχετε αναλάβει τον ρόλο του ατόμου που δημιουργεί σταθερότητα και σιγουριά όχι μόνο στον εαυτό σας αλλά και στους γύρω σας. Μερικοί από εσάς μπορεί να αρχίσετε να διαισθάνεστε ένα κομμάτι από τον προορισμό σας και τι θα πρέπει να κάνετε με ένα άτομο το οποίο είναι πολύ κοντά σας. Θα αλλάξετε πάντως τα δεδομένα και θα προσπαθήσετε να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο που θα έχει καλύτερη οργάνωση αλλά και γνώση από την πλευρά σας. Οι απαιτήσεις σας θα είναι κάπως υπερβολικές και ίσως να σας βγουν στην επιφάνεια κάποια κομμάτια που σας έχουν ενοχλήσει από το παρελθόν.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αφουγκράζεστε περισσότερο τις εσωτερικές σας ανάγκες και αυτό θα σας φέρει σε μια δύσκολη θέση γιατί θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε όλη σας την δύναμη για να βγάλετε προς τα έξω αυτά που σας έχουν ενοχλήσει με διάφορα άτομα, κυρίως με κάποιους που συνεργάζεστε στενά και έχετε προσπαθήσει πάρα πολύ για να φτάσετε σε ένα σημείο καλής επαφής. Τώρα όμως ίσως να υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία σας έχουν ανησυχήσει και θα θέλατε να τα ξεκαθαρίσετε. Η επαφή με Σκορπιό θα γίνει πιο κοντινή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έχετε αναλάβει δύσκολο ρόλο, κυρίως στον ερωτικό τομέα γιατί θέλετε να μπείτε περισσότερο στα εσώψυχα του άλλου και αυτό προϋποθέτει να έχετε πάρει απόφαση ότι όλα θα γίνουν με τις επιταγές που ορίζουν οι ανάγκες σας. Μπορεί να δημιουργήσετε ένα κλίμα ζήλειας και αμφισβήτησης το οποίο να μην το σηκώνει ο άλλος αλλά δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Κάποιες κοινές οικονομικές υποθέσεις θα σας απασχολήσουν και θα πρέπει να βρείτε την χρυσή τομή. Πάντως έχετε διάθεση να ρισκάρετε αλλά καλό είναι να διασταυρώσετε πρώτα κάποιες πληροφορίες.

ΛΕΩΝ
Προσπαθείτε να χαμηλώσετε τους τόνους και να δείξετε ότι μπορείτε να στραφείτε και σε άλλα ενδιαφέροντα, περισσότερο υλικά, κυρίως στο θέμα ενός σπιτιού το οποίο σας έχει προβληματίσει αρκετά και χρειάζεται την δική σας συμμετοχή για να βρεθεί λύση. Η επαφή με τις ρίζες σας και η νοσταλγία για το παρελθόν σας ίσως σας κάνει να θυμηθείτε κάτι που προσπαθείτε να βρείτε εδώ και καιρό αλλά είναι επίπονο. Τα οικονομικά σας συμφέροντα θα πρέπει να τα διεκδικήσετε σήμερα γιατί μερικές φορές δεν το κάνετε όπως πρέπει και βρίσκεστε εκτός παιχνίδι.

  
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Έχετε βάλει στην άκρη ντροπές και ενδοιασμούς και έχετε βγει με φόρα προς τα έξω για να πείτε αυτά που νιώθετε ότι σας ενοχλούν. Βέβαια η δράση σας είτε η επαγγελματική είτε η ερωτική είναι κατά κάποιον τρόπο κάπως κρυμμένη γιατί βλέπετε ότι οι συνθήκες δεν είναι και πολύ κατάλληλες ή εσείς δεν νιώθετε και τόσο δυνατοί να παλέψετε για να αποδείξετε ότι αξίζετε. Ίσως αυτό να σας φέρει μια χαλαρότητα και έτσι να πετύχετε πολύ περισσότερα από αυτά που πετυχαίνετε όταν είστε πλήρως ενεργοί. Η επαφή με τον Υδροχόο είναι πολύ σημαντική και σίγουρα από τις συνθήκες θα έρθετε πιο κοντά.


ΖΥΓΟΣ
Ανακατεύεστε με πράγματα τα οποία ίσως να μην σας κάνουν και πολύ καλό. Ο λόγος είναι ότι έχετε πολύ θυμό επειδή δεν έγινε κάτι που περιμένατε με αγωνία κι ίσως να μην μπορείτε να το αλλάξετε προς το παρόν. Μερικές φορές όταν δεν συμβαίνει κάτι μπορεί να είναι και για καλό σας και να έχετε προστασία την οποία εκείνη τη στιγμή δεν μπορείτε να καταλάβετε. Για αυτό δεχτείτε οτιδήποτε γίνεται σαν καλό για σας και μην έχετε αμφιβολίες για το αποτέλεσμα. Η επαφή με Ταύρο θα γίνει πιο κοντινή γιατί θα έχετε ένα κοινό μέτωπο να αντιμετωπίσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η τύχη είναι με το μέρος σας και κυρίως σε θέματα οικονομικά αλλά καλά θα κάνετε να μην ανοιχτείτε και πολύ γιατί θα κάνετε πιθανόν σπατάλες και υπερβολές και γι' αυτό λάθος εκτιμήσεις. Κυρίως σε ό, τι αφορά σε ένα ακίνητο θα σας ενθουσιάσει και θα κρίνετε ότι είναι του γούστου σας αλλά μπορεί να είναι πιο ακριβό από τις προσδοκίες σας και να πείσετε τον εαυτό σας ότι θα τα καταφέρετε. Καλύτερα να πατάτε γερά και να είστε προσγειωμένοι γιατί θα γίνουν λάθη. Η επαφή με Δίδυμο ή Τοξότη θα σας φτιάξει το κέφι αλλά και ίσως να τάξει ο ένας στον άλλον πράγματα τα οποία μπορεί να μην γίνουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Έχετε ήδη κάνει μια διαδρομή η οποία σας δίνει μεγαλύτερη αξία και δύναμη από άλλες φορές. Μπορεί να υπάρχουν αντιστάσεις και η λογική σας να παραμένει ένα εμπόδιο για διάφορα ανοίγματα που θέλετε να κάνετε. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες θα κάνετε κάποιες συζητήσεις που θα σας βγάλουν από αδιέξοδο και ίσως να κερδίσετε και χρήματα στα οποία όμως θα χρειαστεί να κάνετε καλή διαχείριση. Η συνεργασία με έναν Ζυγό θα σας φέρει μια δημιουργία που θέλετε να ξεκινήσετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Κάνετε αισιόδοξες σκέψεις και σχετίζεστε με άτομα τα οποία είναι ανοικτά και μεγαλόκαρδα. Αυτό θα σας βοηθήσει αν είστε κάπως απογοητευμένοι στο να αντλήσετε δύναμη και πίστη από αυτά τα πρόσωπα και να μπορέσετε να σηκώσετε στους ώμους σας ένα πρόβλημα το οποία υπάρχει και ίσως να είναι και οικογενειακό. Αν όμως δεν είστε αισιόδοξοι και δεν στηρίξετε τις επιλογές σας δεν θα σας έρθει τόσο γρήγορα η λύση. Η απόφαση να συζήσετε με ένα πρόσωπο, κυρίως αν είναι Καρκίνος ίσως να είναι ο προάγγελος γάμου που θα έρθει σύντομα. Το Λιοντάρι συνεχίζει να είναι σε απόσταση από εσάς γιατί έχει απαιτήσεις να το σεβαστείτε και να το διεκδικήσετε με τον τρόπο που αυτό θέλει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Έχετε αισιόδοξη και ανοικτή στάση προς όλους και όλα και αυτό θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε κάποιες καλές προτάσεις που θα προέρχονται είτε από το εξωτερικό είτε από ένα πρόσωπο που πηγαινοέρχεται και κάνει δουλειές εκεί. Μην αφήνετε ένα κομμάτι από το παρελθόν να σας εξουσιάζει γιατί με τον τρόπο σας ανοίγετε την πόρτα και δίνετε δύναμη σε κάτι που δεν σας κάνει και πολύ καλό. Πάντως μια καλή συμφωνία θα σας δώσει και χρήματα αλλά και άνεση να κάνετε κάποια ταξίδια. Η επαφή με τον Τοξότη θα είναι αναζωογονητική.

ΙΧΘYΕΣ
Μπαίνετε στην διαδικασία να κάνετε πολλά ανοίγματα και πολλές επαφές με πρόσωπα τα οποία παλιά αποφεύγατε ή δε σας έβγαινε. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με έναν Τοξότη γιατί θα διαπιστώσετε ότι έχετε τύχη και βοήθεια από αυτό το άτομο, αρκεί να μην πέσετε σε υπερβολές. Το ότι θα πρέπει να κάνετε πολλά πράγματα θα σας δώσει ώθηση αλλά και συγχρόνως θα σας διχάσει γιατί δεν ξέρετε προς τα πού είναι το σωστό για σας να επιλέξετε. Εσείς που περνάτε κρίση στην σχέση σας μπορεί να μην έχετε ενδοιασμούς να φλερτάρετε γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε το αίμα σας πίσω. Να είστε γενικά προσεκτικοί.

Πηγή: http://www.astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger