Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δώσε πόνο: Δείτε φωτογραφία που ανέβασε η 45άρα μάνα!

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μας κάνει πλάκα η γυναίκα… Είναι μάνα έχει περάσει τα 45 και μέσα στο Νοέμβριο μας…δροσίζει με τη φωτογραφία της!

Θέλει να κάνει παιχνίδια μαζί μας και δεν αποκαλύπτει το πρόσωπό της! Μόνο τους κοιλιακούς της! Μόνο;

Η Χάιντι Κλουμ, κλασική αξία, θυμάται και χαίρεται και εμείς βλέπουμε και ..ανεβαίνουμε… σε διάθεση πάντα. Καλημέρα σε όλους…



Τι αναζητούν οι νεκροί στον ύπνο μας;


Όλοι μας κάποια στιγμή στον ύπνο μας είδαμε κάποιο συγγενικό ή φιλικό μας πρόσωπο που έχει πεθάνει… Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που μας συμβαίνει κάτι τέτοιο;

O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα «όνειρα» μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες. Σύμφωνα με το astrology.gr εξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά και τους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!

Τι φανερώνουν τα όνειρά μας;
Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν.
Για παράδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθεί ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε.

Ο χαρακτήρας επηρεάζει τα όνειρά μας
Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!

Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;
Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας.

Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποία ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε ότι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο.

Μπορεί ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα στον ύπνο μας;
Αυτό βεβαίως προβληματίζει τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων ότι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνύματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον.

Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο αυτός που ονειρεύεται έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος. Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του.

Νέο βίντεο με παρουσία «γοργόνας» που πιάστηκε στην κάμερα κάνει θραύση στο διαδίκτυο! (Βίντεο)


Έχουνε  δει πολλά τα μάτια μας. Αληθινά πλάσματα, και πολλά που είναι αποτέλεσμα μοντάζ. 

Προσέξτε το βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα! Γερμανοί τουρίστες συνέλαβαν ένα απίστευτο θέαμα με την κάμερα τους στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, στις 20/10/13, το οποίο σε πρώτη φάση, μέσω του πολύ σύντομου βίντεο, μοιάζει σχεδόν ψεύτικο.

Αλλά όταν ο uploader σταθεροποίησε την εικόνα προς το τέλος, το χέρι από αυτό το θαλάσσιο πλάσμα που το ονομάζουν γοργόνα, έδειχνε ότι κινείται. Η κίνηση είναι βέβαιη, και είναι ίσως μια σαφή ένδειξη ότι υπάρχει ένα πλάσμα το οποίο έχει δώσει στο πέρασμα των αιώνων την πεποίθηση ότι οι γοργόνες είναι πραγματικές. Η γοργόνα δείχνει να κινείται.

Δείτε το βίντεο  

Η Έλενα Παπαρίζου θα διαγωνιστεί στην επόμενη Eurovision με τη Σουηδία!


Δεν λέει να ξεκολλήσει από τη Eurovision η διάσημη τραγουδίστρια!

Όπως μετέδωσε Σουηδικό μέσο, η Έλενα Παπαρίζου προετοιμάζεται για το Melodifestival, την διαδικασία δηλαδή της τελικής ψηφοφορίας, που θα κρίνει αν θα είναι αυτή η τραγουδίστρια, που θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη διοργάνωση του 2014.

Έχει αρκετούς καλλιτέχνες να συναγωνιστεί, όμως η πρωτιά που είχε κερδίσει με την Ελλάδα της δίνουν ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα για την τελευταία και τελική φάση.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό πως το τραγούδι της Έλενας είναι γραμμένο από τρεις Σουηδούς συνθέτες, όπως μεταδίδει το έγκυρο Σουηδικό site Aftonblaset.

Πηγή: KoolNews.gr

Το πιο επικίνδυνο τσιγάρο που έχει κάνει ποτέ άνθρωπος!!


Τελικά έχουν δίκιο, κάποια τσιγάρα πρέπει να τα αποφύγεις!







6 υπερτροφές κατά του καρκίνου


Για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πέρα από το ψυγείο σας. Όλες οι έρευνες για τον καρκίνο και τη διατροφή δείχνουν προς την κατανάλωση φυτικών τροφών, για τα φυτοθρεπτικά τους και άλλες ουσίες.

Στοχεύστε σε 5 έως 9 μερίδες καθημερινά, φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα από τις παρακάτω 6 υπερτροφές, δηλώνει ο Richard Béliveau, PhD, του University of Québec στο Μόντρεαλ.
Μπρόκολο


Όλα τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν ιδιότητες αντικαρκινικές αλλά το μπρόκολο είναι το μόνο με μεγάλες ποσότητες σουλφοραφάνης, μια ιδιαίτερα ισχυρή ουσία που ενισχύει τα προστατευτικά ένζυμα και αποβάλλει ουσίες που προκαλούν καρκίνο, δήλωσε ο Jed Fahey, ScD. Πρόσφατη έρευνα του University of Michigan σε ποντικούς, ανακάλυψε ότι η σουλφοραφάνη, επίσης στοχεύει καρκινικά βλαστικά κύτταρα- αυτά που βοηθούν στην ανάπτυξη του όγκου.


Βοηθά στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, του ήπατος, του πνεύμονα, του προστάτη, του δέρματος, του στομάχου και της ουροδόχου κύστης.

Όσο πιο πολύ μπρόκολο καταναλώνετε τόσο το καλύτερο, σύμφωνα με την έρευνα, επομένως προσθέστε το όπου μπορείτε, από τις σαλάτες και τις ομελέτες μέχρι την πίτσα.
Μούρα

Όλα τα μούρα έχουν ουσίες κατά του καρκίνου (φυτοθρεπτικές). Ωστόσο, τα μαύρα σμέουρα περιέχουν μεγάλη ποσότητα ανθοκυανινών, που μειώνουν την ανάπτυξη προκαρκινικών κυττάρων και εμποδίζουν τη δημιουργία νέων αγγείων, σύμφωνα με τον Gary D. Stoner, PhD, καθηγητή στο Ohio State University College of Medicine.

Βοηθούν κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, του οισοφάγου, του στόματος και του δέρματος.

Ο Stoner χρησιμοποιεί συμπυκνωμένη σκόνη μούρων στις έρευνες, αλλά δηλώνει ότι μισό φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να βοηθήσει την υγεία.
Ντομάτα


Η χυμώδης ντομάτα είναι η καλύτερη διατροφική πηγή λυκοπένιου, δήλωσε ο Béliveau. Η ουσία φάνηκε πως σταματά την ανάπτυξη των κυττάρων στον καρκίνο του ενδομητρίου, σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Nutrition and Cancer.'

Βοηθά κατά του καρκίνου του ενδομητρίου, του πνεύμονα, του προστάτη και του στομάχου.

Το μεγαλύτερο όφελος προέρχεται από μαγειρεμένες ντομάτες (σάλτσα για ζυμαρικά), καθώς η διαδικασία θέρμανσης αυξάνει την ποσότητα λυκοπένιου που μπορεί να απορροφήσει ο οργανισμός.
Καρύδια

Οι φυτοστερόλες φάνηκε ότι μπλοκάρουν τους υποδοχείς στα κύτταρα καρκίνου του μαστού, πιθανόν επιβραδύνοντας την ανάπτυξη του κυττάρου, δήλωσε η Elaine Hardman, PhD, του Marshall University School of Medicine στο Huntington, West Virginia.

Βοηθούν στη μάχη του καρκίνου μαστού και του προστάτη.

Η κατανάλωση λίγων καρυδιών την ημέρα μπορεί να δώσει τα καλύτερα οφέλη, ανακάλυψε έρευνα του Hardman.
Σκόρδο

Τα φυτοχημικά στο σκόρδο φάνηκε ότι σταματούν τη δημιουργία νιτροσαμινών, καρκινογόνων που δημιουργούνται στο στομάχι (και στα έντερα σε ορισμένες καταστάσεις) όταν καταναλώνουμε νιτρικά άλατα, ένα σύνηθες συντηρητικό, δήλωσε ο Béliveau. Η έρευνα Iowa Women's Health Study ανακάλυψε ότι γυναίκες που κατανάλωναν το περισσότερο σκόρδο στη διατροφή είχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο παχέος εντέρου σε σχέση με γυναίκες που κατανάλωναν το λιγότερο.

Βοηθούν στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου.

Κόψτε μια σκελίδα από φρέσκο θρυμματισμένο (που βοηθά την απελευθέρωση ωφέλιμων ενζύμων) σκόρδο και βάλτε το σε σάλτσα ντομάτας, ενώ σιγοβράζει και περιχύστε.
Φασόλια

Έρευνα από το Michigan State University, ανακάλυψε ότι τα φασόλια μειώνουν σημαντικά τον καρκίνο παχέος εντέρου σε ποντικούς, μερικώς επειδή μια διατροφή πλούσια σε όσπρια αύξανε τα επίπεδα ενός λιπαρού οξέος που σε μεγάλες συγκεντρώσεις έχει προστατευτική επίδραση έναντι του καρκίνου. Άλλη έρευνα στο περιοδικό 'Crop Science',ανακάλυψε ότι τα ξηρά φασόλια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε ποντικούς.
Βοηθούν κατά του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.

Προσθέστε μια μερίδα όσπρια μερικές φορές την εβδομάδα στη συνήθη εναλλαγή πράσινων ή άλλων λαχανικών.


Επιμέλεια: Εύη Ψωμιάδου


Το see-throught της Ζετας που θα ηθελε να ξεχασει

Μερικές φορές οι επώνυμοι θα ήθελαν πολύ ευχαρίστως να κάψουν κάποιες φωτογραφίες τους και να ξεχάσουν συγκεκριμένες στιγμές του κατά τα άλλα λαμπερού βίου τους.
Και η Ζέτα Μακρυπούλια δεν υπήρξε εξαίρεση! Ένα see through μπλουζάκι της πριν από μερικά καλοκαίρια έκανε τη… ζημιά καθώς με τα φλας και τους φωτογράφους στο επίμαχο σημείο του στήθους της φαίνονταν πολλά περισσότερα από ό,τι η ίδια η ηθοποιός και παρουσιάστρια θα ήθελε. Ήταν ένα βράδυ με φίλους πριν από μερικά χρόνια σε καλοκαιρινό κλαμπ όπου η Ζέτα, η οποία δεν είχε αντιληφθεί το πόσο διαφανές ήταν το μπλουζάκι της, πόζαρε περιχαρής μπροστά στους φωτογράφους. Είναι σίγουρο, όμως ότι από τη στιγμή που είδε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες να κυκλοφορούν θα ήθελε πολύ, αν μπορούσε, να τις μαζέψει όλες και να τις εξαφανίσει. Και για του λόγου το αληθές, δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες.




Πηγή: gossip-tv.gr

ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα, κάνει –μέσω Θεσσαλονίκης- ένα από τα νεότερα και πλέον καινοτόμα προϊόντα της Google. Πρόκειται για τα γυαλιά της Google (Google Glass), τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον επόμενο χρόνο, και αυτές τις ημέρες παρουσιάζονται στο Developers Festival (DevFest) που διεξάγεται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (7-10 Νοεμβρίου).

Τα Google Glass, μπορούν –μεταξύ άλλων- να βιντεοσκοπούν, να φωτογραφίζουν και να δίνουν πληροφορίες με πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ διαθέτουν σύστημα πλοήγησης καθώς και αρκετές ακόμη δυνατότητες που ενεργοποιούνται με φωνητική εντολή!

Τα συγκεκριμένα γυαλιά που εκτίθενται στη Θεσσαλονίκη ανήκουν στον Μάρτιν Πέλαντ, έναν προγραμματιστή Android από την Τσεχία. Ο κ.Πέλαντ απέκτησε τα γυαλιά της Google λόγω διάκρισης σε σχετικό πρότζεκτ της εταιρίας στις ΗΠΑ. Είναι Google Glass Explorer και τα έφερε στη Θεσσαλονίκη για να τα παρουσιάσει στο κοινό του Developers Festival.

Στην Πράγα όπου ζει, τα φοράει συχνά καθώς περπατά στο δρόμο. “Που και που με σταματάνε και με ρωτάνε αν αυτά που φοράω είναι τα γυαλιά της Google και αν μπορούν να τα δοκιμάσουν”, αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Οι περισσότεροι με κοιτάνε και όταν με τη σειρά μου τους κοιτάω κι εγώ, γυρίζουν γρήγορα αλλού το βλέμμα”, προσθέτει χαμογελώντας.

Τα γυαλιά διαθέτουν μπαταρία, ακουστικό, χειριστήριο αφής και θύρα USB. Έχουν πλήκτρο διαδοχικής φωτογράφησης (snap shots) και κάμερα 5 Megapixels. Αυτός που φοράει τα γυαλιά αισθάνεται να παρακολουθεί μια οθόνη αντίστοιχη με εκείνη μιας τηλεόρασης 25 ιντσών από απόσταση τριών μέτρων. Για την ενεργοποίηση των έξυπνων γυαλιών της Google, δεν χρειάζεται να πεις … «Σουσάμι άνοιξε». Αρκεί το: “Οκ Glass”.

“Είναι πολύ χρήσιμα γιατί μπορείς να βιντεοσκοπείς, να σερφάρεις στο ίντερνετ, ακόμη και να τηλεφωνείς, χωρίς να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, δίνοντας απλώς μια φωνητική εντολή!”, τονίζει ο κ.Πέλαντ.

Ο ιδρυτής του Google Developers Group (GDG) στη Θεσσαλονίκη, Παναγιώτης Τζίνης, επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανάγκη να αναδειχθεί ο τομέας της καινοτομίας και της τεχνολογίας μέσα από το DevFest και αναφέρθηκε στη σημειολογία της άφιξης ενός τόσο καινοτόμου προϊόντος στην πόλη.

“Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τα γυαλιά της Google στην Ελλάδα, ενός προϊόντος που αναμένεται να αλλάξει πολλά από τα μέχρι τώρα δεδομένα”, αναφέρει ο κ.Τζίνης. “Ωστόσο, δεν είναι μόνο η τεχνολογία που θα αλλάξει τον κόσμο. Η τεχνολογία βοηθάει αλλά για να αλλάξει ο κόσμος χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία”, προσθέτει.

«Η τεχνολογία και η καινοτομία ήταν πάντα στο επίκεντρο των διοργανώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης και προσθέτει ότι, ήδη, από την 78η ΔΕΘ ο ενοποιημένος πλέον φορέας έδειξε πόσο επενδύει στην τεχνολογία αιχμής στηρίζοντας διοργανώσεις όπως τοGDG Thessaloniki και τώρα το DevFest. “Στόχος μας είναι όλα αυτά, να αποτελέσουν τον προπομπό για όσα θα γίνουν στη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε ο κ. Ποζρικίδης.

Για το τετραήμερο Dev Fest έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.200 άτομα.

Πηγή: tromaktiko.gr

Αρρωσταίνουν όσοι το «παίζουν» σκληροί!



Είναι γνωστό πως οι «αληθινοί άνδρες» δεν κλαίνε, ούτε ζητούν οδηγίες για να πάνε κάπου. Τώρα, μία νέα μελέτη δείχνει πως με τη νοοτροπία αυτή όχι μόνο υπονομεύουν την ψυχική υγεία τους ή τέλος πάντων κινδυνεύουν να χαθούν καθ' οδόν προς μια επίσκεψη, αλλά μπορεί να θέτουν τα θεμέλια για την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων σωματικής υγείας στο μέλλον.

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι ενστερνίζονται απόλυτα το στερεότυπο του «αληθινού άνδρα» (θεωρείται αυτός που είναι δυνατός, δεν εξωτερικεύει τη θλίψη του και αντέχει στον πόνο) έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους άνδρες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της προληπτικής ιατρικής (κάνοντας λ.χ. ετήσιο τσεκ-απ).

Ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο, όμως, είναι το εύρημα πως η τάση αποφυγής της πρόληψης είναι ισχυρότερη στους άνδρες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι έχουν ανατραφεί με την καραμέλα του «αληθινού άνδρα», παρά σε αυτούς με χαμηλό. 

Στην πραγματικότητα, οι άνδρες της μελέτης οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει μόνο τη βασική εκπαίδευση και εργάζονταν ως χειριστές μηχανημάτων, σε φορτηγά, σε οικοδομές ή σε αγροτικές εργασίες, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν τσεκ-απ.

Γιατί; «Ίσως διότι η απώλεια της υγείας τους και κατ' επέκτασιν της δουλειάς τους αποτελεί πιο βαρύ πλήγμα για τον ανδρισμό τους απ' ό,τι το να πάνε στον γιατρό», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κρίστεν Σπρίνγκερ, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, η δρ Σπρίνγκερ προσθέτει πως «είναι πραγματική ειρωνεία το ότι η ίδια ακριβώς η πίστη στο στερεότυπο του σκληροτράχηλου άνδρα, ο οποίος σαν άλλος Τζον Γουέιν δεν είναι ευαίσθητος, δεν αρρωσταίνει ποτέ και έτσι δεν πάει ποτέ στον γιατρό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους άνδρες στην αρρώστια».

Και επισημαίνει πως επειδή γενιές και γενιές ανδρών μεγαλώνουν με αυτό το στερεότυπο, τα ευρήματα της νέας μελέτης μπορεί κάλλιστα να αποτελούν πιθανή εξήγηση για το χάσμα στη μακροζωία των δύο φύλων. 

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες ζουν κατά μέσον όρο πέντε χρόνια περισσότερο από τους άνδρες, ενώ οι άνδρες παρουσιάζουν συχνότερα από τις γυναίκες τα περισσότερα από τα συχνά νοσήματα (μεταξύ αυτών ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια).

Η νέα μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο, διεξήχθη σε περίπου 1.000 μεσήλικες άνδρες οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει από γυμνάσια του Ουισκόνσιν τη δεκαετία του '60.

tanea.gr

Είσαι γυναίκα; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάτσεις σε καρέκλα σε δημόσιο χώρο, γιατί η καρέκλα στα αραβικά είναι αρσενικό!


Διαβάστε τις 12 απαγορεύσεις, που ανακοίνωσε η Αλ Νούσρα.
Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ο σύγχρονος πολιτικός, κοινωνικός, εθνικός, θρησκευτικός, δογματικός και πολιτιστικός πλούτος της Συρίας πάντα φόβιζε τους Σαουδάραβες. Διότι όπως και στην Τουρκία, στην Συρία ζούνε Άραβες, Κούρδοι, Τουρκμένοι, Ασύριοι, Χριστιανοί, Αρμένιοι, Τσερκέζοι, Αλεβίτες, Σιίτες, Σουνίτες, Δρούζοι, Ισμαηλίτες και λίγοι Εβραίοι (καθώς συνεχώς μεταναστεύουν στα εδάφη των Παλαιστινίων). Και ζούνε με μια εγκάρδια αγάπη, φιλία και σεβασμό… Διότι η Συρία είναι ένα απόλυτα λαϊκό κράτος. Στην Συρία δεν υπάρχει ο όρος ¨δημόσιος τομέας¨, και γυναίκες που φοράνε την μουσουλμανική μαντίλα καταλαμβάνουν θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, στην βουλή και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα πολλά νέα κορίτσια με καταγωγή από την Τουρκία, βλέποντας αυτό το περιβάλλον, πήγαιναν και σπούδαζαν εκεί, χωρίς να κάνουν λόγο για τον ¨αλεβίτη¨ Άσαντ. Ακόμη και στην περίπτωση της ακραίας σουνιτικής διοίκησης της Χαμάς που πολλές αραβικές κυβερνήσεις δεν την καλημερίζουν καν, μπόρεσε και στάθηκε στα πόδια της χάρη στην μοναδική στήριξη που παρείχε ο ¨Αλεβίτης¨ Άσαντ. Ο Άσαντ που με πίστη στήριζε τον παλαιστινιακό αγώνα, και για αυτό ακριβώς τον λόγο δεχόταν πολλές διεθνείς πιέσεις, δεν θα μπορούσε να ξέρει πως οι της Χαμάς θα αποδεικνύονταν τόσο αναξιόπιστοι, ύπουλοι και σκληροί !

Μα γιατί τα εξηγώ αυτά ; Τα εξηγώ διότι κάποιοι επιθυμούν να καταστρέψουν αυτήν την κοινωνική και πολιτιστική δομή της Συρίας που συνόψισα παραπάνω. Όπως την εξαφάνισαν και στο Ιράκ. Διότι όπως λέει και ο Ναζίμ Χικμέτ, αυτοί οι κάποιοι είναι ¨οι εχθροί της ελπίδας ¨…

Αυτό αρκεί για να εξηγήσει για όλα όσα συμβαίνουν στην Συρία.

Οι ισλαμιστικές ομάδες της αντιπολίτευσης με την στήριξη της μεσαιωνικής Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, χωρών του Κόλπου και της Τουρκίας θέλουν να καταστρέψουν την Συρία. Αλλά την κύρια καταστροφή την κάνουν οι ισλαμιστικές ομάδες τύπου Νούσρα και Αλ Κάιντα. Δεν τους αρκούν οι απάνθρωπες σφαγές που διαπράττουν, τώρα θέλουν και να κυβερνήσουν στην Συρία με σκέψεις σκοτεινών εποχών και με ανωμαλίες.

Να η απόδειξη :
Το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ-Δαμασκού που κρατά υπό τον έλεγχο την πόλη Ράκκα και κάποιες άλλες περιοχές, με ανακοίνωση που έκανε τώρα τελευταία, κοινοποίησε και τις απαγορεύσεις.
Οι απαγορεύσεις επίσης που επιβάλλουν η Νούσρα και οι άλλες οργανώσεις, δεν είναι διαφορετικές.
1- Οι γυναίκες απαγορεύεται να περπατάν στον δρόμο χωρίς να έχουν δίπλα τους κάποιον στενό τους συγγενή, δεν μπορούν να βάζουν μακιγιάζ και δεν μπορούν να περπατάνε κινούμενες προκλητικά.
2- Στα μαγαζιά, ανεξαρτήτως τους εμπορεύματος που πωλείται, απαγορεύεται η χρήση φωτογραφιών με γυναίκες στις συσκευασίες των προϊόντων. Αν υπάρχουν θα ξηλώνονται.
3-Γυναίκες που περπατάνε στον δρόμο με τον σύζυγο τους, δεν θα περπατάνε δίπλα του, αλλά από πίσω του.
4- Νέα κορίτσια και γυναίκες απαγορεύεται να γυρνάνε με στενά τζίν και ζακέτες, αντί αυτών θα φοράνε ισλαμικά ρούχα που καλύπτουν κάθε πλευρά τους.
5- Ποτά, τσιγάρα και ναργιλές απαγορεύονται. Όσοι δεν υπακούν θα μαστιγώνονται. Σε περίπτωση επανάληψης θα κόβεται το μεγάλο και το μεσαίο δάχτυλο.
6 – Τα κουρεία για άντρες θα κλείσουν και οι άντρες δεν θα κονταίνουν τα μαλλιά τους.
7- Στις βιτρίνες δεν θα εκτίθενται γυναικεία εσώρουχα και στα μέρη όπου αγοράζουν και γυναίκες, δεν θα εργάζονται άντρες. Κατά παρόμοιο τρόπο άντρες δεν θα πηγαίνουν σε γυναίκες ράφτρες.
8- Στις βιτρίνες των κομμωτηρίων για γυναίκες, δεν θα υπάρχει καμία επιγραφή-διαφήμιση και δεν θα εκτίθενται φωτογραφίες γυναικών.
9- Οι γυναίκες απαγορεύεται να πάνε σε άντρα γυναικολόγο.
10- Οι νέοι άντρες δεν θα δίνουν δυτικότροπο σχήμα στα μαλλιά τους και δεν θα φοράνε παντελόνια με χαμηλό καβάλο.
11- Θα κόβεται το χέρι των κλεφτών.
Και τώρα προσέξτε :
12 – Οι γυναίκες δεν θα κάθονται σε καρέκλες σε ανοιχτά δημόσια μέρη.

Για ποιο λόγο ; Και εγώ όπως και εσείς δεν κατάλαβα αυτό. Ρώτησα λοιπόν κάποιον που αντιλαμβάνεται καλύτερα από εμένα αυτήν την ψυχασθένεια και να λοιπόν η απάντηση. Στα αραβικά η λέξη καρέκλα δεν είναι θηλυκό αλλά αρσενικό. Δηλαδή στα αγγλικά δεν είναι ¨she¨ αλλά ¨he¨. Αυτές είναι λοιπόν οι ανώμαλες λεπτομέρειες της ιδεολογίας που θέλει να εγκαταστήσει εκεί η Σαουδική Αραβία… Για να μετατρέψουν την σύγχρονη συριακή δημοκρατία σε μια κατάμαυρη Σαουδική Αραβία…

Μα τότε το ΑΚΡ τι επιδιώκει ; …

Εφ. Γιούρτ 7/11/2013

Σχ : Για όσους δεν το κατάλαβαν : Απαγορεύεται δηλαδή οι γυναίκες να κάθονται δημόσια σε καρέκλες διότι η καρέκλα σαν ουσιαστικό στα αραβικά είναι αρσενικό !

http://olympia.gr/

Τα ζώδια σήμερα 9 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για σας, αφού θα έχετε ξεμπερδέψει από τις πολλές υποχρεώσεις και θα κάνετε focus σε κάτι που σας ενδιαφέρει απόλυτα. Κυρίως θα έρθετε πολύ κοντά με φίλους σας.
Έρωτας: Αναζητάτε την φιλική πλευρά της σχέσης γιατί έχετε ανάγκη να βελτιώσετε κάποια πράγματα αλλά με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από άλλες φορές. Βασικά δεν θέλετε να χάσετε την αυτονομία σας. Ο Παρθένος μπορεί κάτι να έχει να σας πει.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε πάρα πολλές επαφές αλλά μερικές φορές μπορεί να λάβετε τελικά βοήθεια από πρόσωπα που δεν το περιμένατε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Έχετε ανάγκη να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας για να σπάσετε κάπως τον κλοιό της μοναξιάς, γιατί μερικές φορές με την απολυτότητα ίσως να βρίσκεστε σε στενά όρια που δεν σας βοηθάνε να επεκταθείτε.
Έρωτας: Προσπαθείτε να αναβαθμίσετε την ζωή σας και στα πλαίσια αυτής της αλλαγής μπορεί ξαφνικά να κάνετε μια στροφή που σε άλλους θα φανεί κάπως εξτρήμ. Δεν θα αντισταθείτε σε ένα εκκεντρικό Υδροχόο.
Καριέρα & Οικονομικά: Καλύτερα να παραμείνετε σε αυτά που ξέρετε γιατί ίσως να μην μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε κάποιες συνεργασίες που ανατρέπουν τα δικά σας δεδομένα.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Νιώθετε πιο εύκολα την επικοινωνία να ρέει οπότε θα σας δώσει ένα προβάδισμα παραπάνω από τις προηγούμενες ημέρες, επειδή έχετε την εξυπνάδα να ελιχτείτε περισσότερο.
Έρωτας: Το ίδιο συμβαίνει και στα προσωπικά σας, διότι μπορείτε να διαχειρίζεστε πιο εύκολα όλα αυτά που γίνονται. Όταν εσείς περνάτε τις γραμμές σας ανάλαφρα, τότε συμβαίνουν θαύματα σε αυτόν τον τομέα. Το ενδιαφέρον του Υδροχόου θα είναι μάλλον αμοιβαίο.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να φαίνετε περίεργο αλλά σήμερα θα καταλήξετε σε κάποιες αποφάσεις που μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε ότι το πρόβλημά σας ήταν πολύ απλό και όμως δεν το βλέπατε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Έχετε αναθαρρήσει παραπάνω σε κάποια θέματα που συνήθως αποφεύγετε να αγγίζετε, παρόλο που δεν θέλετε να πηγαίνετε κόντρα στον θεσμό της οικογένειας. Ίσως βρεθείτε ξαφνικά σε καταστάσεις που θα σας επιβάλλουν να φερθείτε φιλικά.
Έρωτας: Αν κρατάτε το χέρι ενός Υδροχόου και δεν ανταποκρίνεται όπως θέλετε, ίσως είναι η ευκαιρία να μιλήσετε πιο ανοικτά και να πείτε πράγματα που δεν τα λέτε είτε επειδή ντρέπεστε είτε δεν θέλετε να πληγώσετε. Αλλά τελικά κάπως χρειάζεται να σας καταλάβουν και οι άλλοι.
Καριέρα & Οικονομικά: Μαζί με τα ανοίγματα του Δία που σας φέρνει έτσι και αλλιώς τις αλλαγές τις μεγάλες, ίσως θα ήταν καλό να αναθεωρούσατε πάνω σε καταστάσεις που μερικές φορές είστε οπισθοδρομικοί. Έτσι, θα χαράξετε μια νέα πορεία που θα σας προσαρμόσει στο πνεύμα της εποχής.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Οι ανάγκες των άλλων είναι μερικές φορές απαραίτητο να είναι αντιληπτές από εσάς. Για αυτό μην αφήνετε το εγώ σας να κυριαρχεί και να θέλετε πάντα να κάνετε κουμάντο. Μπορεί κάποιος να θέλει να σας πλησιάσει πιο στενά και να μην το επιτρέπετε.
Έρωτας: Μερικοί νιώθετε πληγωμένοι και άλλοι καθόλου γεμάτοι από την συμπεριφορά ενός ατόμου που σας ενδιαφέρει. Το ζητούμενο είναι να καταφέρετε να μιλήσετε με τη γλώσσα της καρδιάς. Αν το κάνετε αυτό και διατηρήσετε την αυθεντικότητά σας θα δείτε ότι όλο και έναν ώμο θα βρείτε για να ακουμπήσετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η αναβάθμιση που γίνετε αναγκαστικά στην ζωή σας μπορεί να σας φαίνεται πολύ πιεστική και ο λόγος είναι ότι δεν έχετε ακόμα αφουγκραστεί σωστά τα θέλω σας. Γι αυτό υπάρχει εξωτερική πίεση με στόχο την εσωτερική αλλαγή και τη διεκδίκηση των συμφερόντων σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε μια κατάσταση που αμφισβητείτε ακόμα και κάποιες αξίες σας που μερικές φορές δεν σας βοηθούν να προσαρμοστείτε στις τρέχουσες ανάγκες. Το τοπίο να ξέρετε ξεκαθαρίζει πάρα πολύ και παράλληλα γίνονται σημαντικές αλλαγές.
Έρωτας: Η φιλική σας διάθεση θα βοηθήσει στο να γνωρίσετε ένα νέο πρόσωπο που πιθανόν να είναι Κριός ή Υδροχόος. Αφεθείτε σε έναν καινούργιο τρόπο επικοινωνίας και θα δείτε ότι θα περάσετε καλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή μπορεί να έχετε μια διαμάχη μ' ένα πρόσωπο που ίσως σας ανταγωνίζεται ή σας δημιουργεί διάφορες δυσκολίες, καλό είναι να δεχτείτε κάποιες καινούργιες καταστάσεις οι οποίες θα αλλάξουν τα κλασσικά δεδομένα που κινείστε.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Καλό είναι όταν μπορείτε και γίνεστε παιδιά, γιατί με αυτόν τον τρόπο ξαναβρίσκετε τη δημιουργικότητά σας και μαζί με αυτή και το χαμένο σας κέφι.
Έρωτας: Βάζετε τα καλά σας και περιμένετε να περάσετε όμορφα. Αυτός είναι ένας τρόπος να ξεφύγετε από τα ίδια και τα ίδια και να δείξετε ένα άλλο πρόσωπο δικό σας, πιο ανάλαφρο και χαρούμενο.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ιδανική κατάσταση για σας είναι όταν δουλεύετε μέσα σε αρμονική συνεργασία και πετυχαίνετε κάτι καλό. Η προσωπική σας πάντως λάμψη βοηθάει στο να πετύχετε τον στόχο σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Όσο εσείς δουλεύετε με το βαθύ σας εαυτό τόσο καταλαβαίνετε και κάτι παραπάνω για την προσωπικότητά σας. Ίσως να δυσανασχετήσετε ελαφρώς σήμερα με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν είναι και πολύ του γούστου σας.
Έρωτας: Πιθανόν να ξεφύγετε κατά κάποιο τρόπο από την σταθερή ρότα σας. Και ο λόγος είναι ότι μπορεί να υπάρχουν εκρήξεις από την πλευρά σας για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε το πρόσωπο που είστε μαζί σε ένα φίλο σας ή μια ομάδα. Έχετε ανάγκη από στήριξη, όπως κάνατε κι εσείς.
Καριέρα & Οικονομικά: Ίσως θα είναι η μέρα που μπορεί να βρεθείτε με πρόσωπα που έχουν τελείως διαφορετική νοοτροπία από εσάς. Μπορεί να καταλάβετε ότι θα πρέπει να δέσετε το μέλλον με το παρελθόν και αυτό να σας δυσκολεύει.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Προσπαθείτε να φέρετε σε επαφή πολλούς φίλους μαζί και αυτό σίγουρα θα σας φέρει χαρά και ζωντάνια. Όταν βρίσκεστε με πολύ κόσμο εκφράζεστε καλύτερα.
Έρωτας: Επειδή έχετε ανάγκη να μοιραστείτε και να είστε πολύ δοτικοί σίγουρα ένα άτομο θα υποκύψει στην γοητεία σας. Το Λιοντάρι είναι ένα πρόσωπο που σας αντιπροσωπεύει απόλυτα.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο δουλεύετε με οργάνωση και συνέπεια τόσο θα κερδίζετε μέσα στον χώρο και το χρόνο σας. Μπορεί να πάρετε απόφαση να κάνετε μια σοβαρή συνεργασία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Θέλετε δεν θέλετε προετοιμάζεστε για μια πολύ προσωπική πορεία στην οποία σίγουρα θα παίξει ρόλο η μακρά παραμονή της Αφροδίτης στο ζώδιο σας. Η εμφάνισή σας θα είναι ένας τομέας όπου θα αντιληφθείτε αρχικά την επιρροή της.
Έρωτας: Έχετε αναμφισβήτητα βρει την προσωπική σας σφραγίδα που σας διακρίνει από τους άλλους. Αυτό είναι για σας πολύ δημιουργικό και συγχρόνως πολύ συναισθηματικό. Η επαφή με ένα Λιοντάρι θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε «πιάσει» διαισθητικά ότι κάτι πάει να αλλάξει και κυρίως προς το καλύτερο, γι αυτό μην αμφισβητείτε αυτή την αίσθηση που αναδύεται από μέσα σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Είστε πολύ έντονα δημιουργικοί και η προσωπικότητά σας θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους γιατί θα εκφράσετε με έναν καλύτερο τρόπο οτιδήποτε νιώθετε.
Έρωτας: Η δική σας προσωπική άποψη μετράει παραπάνω από την γνώμη ενός ατόμου που σχετίζεστε. Και δεν είναι εγωιστικό αυτό. Απλά με τον δικό σας τρόπο θα αποκαταστήσετε τις ισορροπίες.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ιδανική κατάσταση που μερικές φορές ονειρεύεστε εμφανίζεται καμιά φορά με ένα είδος προσωπικών ιδεών τις οποίες προσπαθείτε να βάλετε σε εφαρμογή. Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Και ίσως σήμερα να το αντιληφθείτε.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Έχετε έναν κάποιο περιορισμό και παρόλο που έχετε κανονίσει να βρεθείτε με φίλους, τελικά μπορεί να αναβληθεί και αυτό να σας ενοχλήσει.
Έρωτας: Η προσωπική σας ζωή έχετε ανάγκη να μείνει κατά κάποιο τρόπο στην αφάνεια. Με το Λιοντάρι μπορεί να έχετε ανταλλάξει λίγες κουβέντες και πιο πολύ έντονο συναίσθημα.
Καριέρα & Οικονομικά: Οι συνεργασίες μερικές φορές είναι πάρα πολύ δύσκολες να έρθουν στα μέτρα σας, γιατί έχετε πολύ έντονη προσωπικότητα και δεν δέχεστε τις παρεμβάσεις κάποιων ατόμων και κυρίως από έναν Σκορπιό.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger