Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κάντε δίαιτα έξυπνα, τρώγοντας. Τροφές που κόβουν την όρεξη. Η σημασία των πρωτεϊνών και της μαύρης σοκολάτας

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Οι γιορτές πέρασαν.. Όμως είναι πιθανό να έχουμε μερικά κιλά παραπάνω από τώρα και τα οποία καλό θα ήταν να ελέγξουμε. Χωρίς άγχος και πανικό, εφαρμόζοντας...
έξυπνους τρόπους, μπορούμε να χάσουμε βάρος και φυσικά να μην πάρουμε κιλά, αυτήν την περίοδο. Η άσκηση αλλά και απλές καθημερινές συνήθειες, είναι κατάλληλα να κρατήσουν την φόρμα μας. Το περπάτημα, το κολύμπι βοηθούν πάρα πολύ στον έλεγχο του βάρους μας αλλά και της καλής μας υγείας. Όμως, καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορούμε να ξεγελάσουμε την όρεξη μας και να την περιορίσουμε όταν μας έρχεται να καταναλώσουμε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο ή στο τραπέζι μας;

Η ιδέα των τροφών που κόβουν την όρεξη στηρίζεται πάνω στην ογκομετρική, όπως ονομάζεται, θεωρία. Yπάρχουν τροφές πλούσιες σε όγκο αλλά με χαμηλή θερμιδική αξία που η κατανάλωσή τους θα βοηθήσει τον οργανισμό να τείνει να τρώει λιγότερο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Ποιες τροφές είναι αυτές, που μπορούν να κόψουν την όρεξη;

Τροφές που είναι πλούσιες σε νερό και φυσικές ίνες 
Οι τροφές αυτές έχουν την ιδιότητα να είναι ιδιαίτερα χαμηλής θερμιδικής αξίας και όμως να δημιουργούν γρηγορότερα από άλλες το αίσθημα κορεσμού. Το άλλο πλεονέκτημα των τροφών αυτών είναι πως όσο μεγάλη και να είναι η ποσότητα που θα καταναλώσεις, η θερμιδική τους αξία παραμένει χαμηλή. 
Το σημείο στο οποίο αποτυγχάνουν οι περισσότερες μέθοδοι διατροφής είναι στο ότι κόβουν μεγάλο ποσοστό των τροφών που τρώγατε μέχρι πρότινος. Με τη βοήθεια των ''χορταστικών'' τροφών, λαμβάνετε μεγάλες ποσότητες φαγητών σε ένα πρόγραμμα χαμηλών θερμίδων και οδηγούν σε κορεσμό. 
Νερό

Το νερό είναι ένα ισχυρό ανορεκτικό και αν πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις αρχίσετε να νιώθετε πείνα θα δείτε ότι μετά από 10 λεπτά η όρεξη σας μειώνετε σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Επίσης το νερό βοηθά το σώμα σας να μεταβολίζει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Ένα αφυδατωμένο σώμα τείνει να κρατάει το λίπος και η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είναι απαραίτητη και από αυτήν την άποψη. Πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα με την δίψα, τρώγοντας αντι να πιούμε νερό, άλλες παραμένουμε αφυδατωμένοι χωρίς να το συνειδητοποιούμε, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα μας να κουράζεται και να ζητάει περισσότερη τροφή. Το νερό μπορείτε να το πίνετε πριν, μετά, αλλά και κατά την διάρκεια ενός γεύματος. 

Μια μελέτη σε ανθρώπους που ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν 2 φλιτζάνια νερό πριν από τα γεύματα τους, έχασαν περίπου 7 κιλά σε 12 εβδομάδες, σε σύγκριση μ’ εκείνους που δεν έπιναν νερό και έχασαν 5 κιλά.

Σαλάτες
Δε θα σας άρεσε μια σαλάτα λαχανικών με μαρούλι, σπανάκι και ρόκα; Φάτε λοιπόν μια μικρή σαλάτα πριν από το κύριο γεύμα σας για να να αποφύγετε την υπερκατανάλωση φαγητού. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε ίνες θα καθυστερήσει την είσοδο της γλυκόζης στο αίμα και δεν θα νιώθετε ότι πεινάτε γρήγορα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Dietetic Assocation, αναφέρει ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μια απλή σαλάτα 100 θερμίδων πριν από το δείπνο, κατανάλωναν 12% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Βρώμη.
Πλούσια σε φυτικές ίνες, η βρώμη έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας και κυρίως για την καρδιά μας. Η ανακάλυψη μάλιστα μετά από κλινικές έρευνες ότι ηβρώμη μειώνει τις ποσότητες της "κακής" χοληστερίνης (LDL) στο αίμα την έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε λοιπόν, την μέρα σας είναι ένα γεύμα πλούσιο σε βρώμη. Η υψηλή περιεκτικότητά της σε ίνες, δημιουργεί επίσης γρηγορότερα, αίσθημα πληρότητας. Η βρώμη είναι επίσης ιδανική και για τους διαβητικούς, γιατί έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. 
Μήλα
Η πασίγνωστη παροιμία "Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα" δεν είναι αδίκως από τις πιο διαδεδομένες παγκοσμίως. Tο μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ. Τα μήλα, δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες και λίπος, αλλά επίσης καταστέλλουν την όρεξη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες, οι οποίες δημιουργούν αίσθημα πληρότητας, διότι διευρύνονται στο στομάχι σας, οπότε χρειάζεται λιγότερη τροφή για να ικανοποιηθεί η πείνα σας. Τα μήλα περιέχουν επίσης φυσικά σάκχαρα, τα οποία διατηρούν ένα υγιές επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτό εμποδίζει το σώμα από τη δημιουργία παρόρμησης για κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων. Σε μελέτη του 2003 που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, διαπιστώθηκε ότι οι υπέρβαρες γυναίκες που έτρωγαν το ισοδύναμο τριών μικρών μήλων ή αχλαδιών την ημέρα, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, έχασαν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνες που δεν έτρωγαν μήλα. Η μελέτη βρήκε επίσης σημαντικά μεγαλύτερη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα σε εκείνες που έτρωγαν μήλα ή αχλάδια σε σχέση με εκείνες που δεν έτρωγαν.

Aμύγδαλα.
Τα αμύγδαλα, πού είναι πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, μπορούν να δώσουν το αίσθημα του κορεσμού γρήγορα και για πολύ ώρα και να σας βοηθήσει σε περιόδους δίαιτας. Γενικά πάντως όλοι οι ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί, έχουν λίγο ως πολύ αυτήν την ιδιότητα λόγω των καλών λιπαρών οξέων που περιέχουν. Μικρή ποσότητα εννοείται (40-50 ημερησίως)

Πράσινα Λαχανικά
Τα ινώδη πράσινα λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανο, κουνουπίδι αγγουράκι, μπρόκολο και άλλα παρόμοια έχουν τόσο λίγες θερμίδες που σχεδόν δεν μετράνε καθόλου και ταυτόχρονα σας δίνουν την αίσθηση ότι έχετε φάει πολύ. Λόγω επίσης των φυτικών ινών πέπτονται πιο αργά και και σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα, απενεργοποιώντας τα σήματα πείνας στον εγκέφαλο.

Kουκουνάρια.
Ένα από τα τελευταία και αποτελεσματικά συμπληρώματα για την μείωση της όρεξης που αρχίζουν να εμφανίζονται στην αγορά του εξωτερικού σήμερα είναι κάψουλες που περιέχουν λάδι κουκουναριού. Τα κουκουνάρια περιέχουν πινολεϊκό οξύ, που είναι ένας πολύ ισχυρός καταστολέας της όρεξης. Σε μια μελέτη, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs) που προέρχονται από τα κουκουνάρια ενίσχυσαν δύο ορμόνες γνωστές για την θετική τους δράση στην ελάττωση της όρεξης. Σύμφωνα με την έρευνα υπέρβαρες γυναίκες ανέφεραν σημαντικά λιγότερη επιθυμία να φάνε μόνο 30 λεπτά μετά την λήψη της κάψουλας με πινολεϊκό οξύ, σε σύγκριση με το ελαιόλαδο που ήταν το εικονικό φάρμακο (placebo). Η κατανάλωση λοιπόν μερικών κουκουναριών που είναι η κύρια πηγή του πινολεϊκού οξέος μπορεί επίσης να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις ανεπιθύμητες κρίσεις πείνας σας.

Καφεΐνη
Οι περισσότεροι την καταναλώνουμε καθημερινά σαν διεγερτικό, λιποτροπικό ή καθαρά για λόγους απόλαυσης. Πρόκειται για ένα διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος που βρίσκεται σε περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη φυτών και περιέχεται στα φύλλα, στους κόκκους ή στα φρούτα που παράγουν τα φυτά αυτά. Αυτό που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει είναι πως παράλληλα με τις άλλες διεγερτικές της ιδιότητες, η καφεΐνη επιδρά και στην όρεξη, περιορίζοντας το αίσθημα της πείνας. Έτσι μικρές ποσότητες καφεΐνης κατά την διάρκεια της μέρας θα σας βοηθήσουν αρκετά να την ελέγξετε. 

Πράσινο τσάι 
To πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά του και τα πλεονεκτήματά τους. Επίσης, προάγει την απελευθέρωση ορμονών που ελέγχουν ή περιορίζουν την επιθυμία για φαγητό. Το πράσινο τσάι προωθεί τη θερμογένεση, η οποία αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, αναστέλλοντας την πέψη του λίπους και ενισχύοντας την ενέργεια. Επίσης καίει με φυσικό τρόπο το λίπος και βοηθά στην καύση έως και 43% περισσότερου λίπους.

Άπαχο κρέας
Το τρίπτυχο άπαχο κρέας, νερό και ίνες φαίνεται πως αποτελεί το χρυσό κλειδί στη μείωση κιλών και το χάσιμο πόντων από τα περιβόητα ψωμάκια. Άπαχο κρέας, ψάρι, πουλερικά, σόγια, αυγά σας γεμίζουν ενέργεια, σας χορταίνουν και δεν σας παχαίνουν.

Πρωτεϊνούχες Τροφές

Καταναλώστε περισσότερο πρωτεϊνούχες τροφές. Μια βασική ορμόνη του ανθρώπινου εντέρου (PYY) ή οποία αυξάνεται με την κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να είναι ο λόγος που οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνες ενισχύουν περισσότερο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθούν την απώλεια βάρους.

Ακόμα και 20 με 30 γραμμάρια παραπανίσιας πρωτεΐνης να καταναλώνετε την ημέρα σε κάθε γεύμα σας θα δείτε πολύ γρήγορα την όρεξή σας να μειώνεται δραστικά.

Πώς να αυξήσετε τις πρωτεΐνες:
• Αντικαταστήστε ένα παχυντικό επιδόρπιο με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών και εξασφαλίστε 8 γραμμάρια παραπανίσιας πρωτεΐνης.
• Κάντε την πρωτεΐνη πρωταγωνίστρια στα γεύματα σας με ιδιαίτερη προτίμηση στο πρωινό.
• Μειώστε τους υδατάνθρακες που σας ανοίγουν την όρεξη

Προτίμησε τις στέρεες τροφές από τα υγρά
Και τα δύο είδη τροφής θα σας κρατήσουν χορτασμένους κόβοντας την όρεξη. Αν πρέπει να διαλέξετε όμως ανάμεσά τους προτιμήστε τις στέρεες τροφές που θα επιτείνουν το αίσθημα του κορεσμού. 
Τρώτε αργά για να δώσετε χρόνο στον εγκέφαλο να λάβει το σήμα του κορεσμού. Μην συνδυάζετε το φαγητό με άλλες δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, γιατί θα μπερδέψετε χειρότερα τον εγκέφαλό σας για το πότε να σταματήσει να τρώει.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε γεύματα που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες (πχ μακαρόνια, πατάτες, ρύζι) γιατί είναι τα πρώτα θρεπτικά συστατικά που εγκαταλείπουν το στομάχι. 
Βέβαια οι πατάτες έχουν στην πραγματικότητα ιδιότητες που κόβουν την πείνα. Περιέχουν έναν ειδικό τύπο άμυλου που ανθίσταται στα πεπτικά ένζυμα. Έτσι, επειδή οι πατάτες παίρνουν χρόνο για να διασπαστούν, παραμένουν στο έντερο περισσότερο, καθυστερώντας τις κρίσεις πείνας. Προτιμήστε τις ψητές πατάτες – και πάντα με μέτρο – από τις τηγανητές.
Ένα γεύμα που περιλαμβάνει μόνο υδατάνθρακες χωνεύεται γρήγορα, με αποτέλεσμα να πεινάσετε νωρίτερα από ό, τι αν είχατε φάει μαζί τροφές με άλλα διατροφικά συστατικά (δηλ καλά λιπαρά και πρωτεΐνες). Επιπλέον οι απλοί υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυτό είναι καταστροφικό σε περιόδους δίαιτας.
Πολλαπλά και μικρά υγιεινά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο της πείνας. Κάθε φορά που τρώμε - ακόμη και ένα πολύ μικρό γεύμα - το κέντρο της όρεξης στον εγκέφαλο ηρεμεί και αποφεύγουμε τα τεράστια γεύματα που οδηγούν στην αποθήκευση 

Το γλυκό το άφησα για το τέλος. 

Μαύρη σοκολάτα

Από όλα τα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα σας αρέσει περισσότερο. Να θυμάστε όμως, ότι συνιστώνται μόνο πολύ μικρές ποσότητες μαύρης σοκολάτας. Η γλυκόπικρη γεύση της πραγματικής μαύρης σοκολάτας, βοηθά στην καταστολή της όρεξης. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, μπορούν να ενεργήσουν για να καταστείλουν την όρεξη, βοηθώντας στην απώλεια κιλών και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
medlabgr.blogspot.com


Ο Ζουγανέλης έδιωξε Βαρβιτσιώτη και Ψαριανό από το θέατρο!




Το περιστατικό συνέβη στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Κατάμεστο το μαγαζί και σε δύο διαφορετικά τραπέζια κάθονταν πολιτικοί. Στο ένα ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γρηγόρης Ψαριανός και στο άλλο, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Όταν σύμφωνα με δημοσίευμα ανέβηκε ο Ζουγανέλης στην πίστα, αντελήφθη την παρουσία του πρώτου και χαμογελώντας είπε:

«Αν υπάρχουν πολιτικοί, να αποχωρήσουν».

Αφού στη σάλα έγινε χαμός από τα γέλια συμπλήρωσε:

«Άντε, Γρηγόρη, φύγε να πας στον φίλο σου τον Κουβέλη».

Ο μεν Ψαριανός, που διαθέτει χιούμορ, έμεινε στη θέση του, όμως ο πρώην υπουργός αποχώρησε…

http://ads.yahoo.com



Πανσέληνος Ιανουαρίου 2014 Αιγόκερου - Καρκίνου


Η Πανσέληνος του Αιγόκερου, η πρώτη Πανσέληνος του 2014, πραγματοποιείται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου στις 6:52 το πρωί, ώρα Ελλάδας, με τη Σελήνη στις 25,58 μοίρες του Καρκίνου και τον Ήλιο, φυσικά, στις ίδιες μοίρες του Αιγόκερου. (Υπενθυμίζω ότι η Πανσέληνος είναι πάντα του ζωδίου όπου βρίσκεται ο Ήλιος και έτσι πρέπει να ονομάζεται ή -έστω- μπορούμε να πούμε η Πανσέληνος στον άξονα Αιγόκερου - Καρκίνου. Καλό είναι να μην λέμε "η Πανσέληνος στον Καρκίνο" γιατί είναι λάθος).

Το ωροσκόπιο της Πανσελήνου με συντεταγμένες Αθήνας είναι άξιο λόγου καθώς ο Ωροσκόπος του βρίσκεται στις 11,58 μοίρες του Αιγόκερου σε απόλυτη σύνοδο με τον Πλούτωνα. Το σχήμα γίνεται ακόμη σκληρότερο και πολυπλοκότερο καθώς έχουμε το τετράγωνο με τον Ουρανό ενώ από τον χορό δεν λείπουν ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Δίας για να συμπληρώσουν το καρέ. Με λίγα λόγια οι όψεις που δυναμιτίζει η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξαιρετικής σημασίας, ιδιαίτερα για το εύθραυστο κλίμα στο οποίο εδώ και καιρό ζούμε.



Με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο στο χάρτη της Πανσελήνου, φαίνεται ότι ο λαός θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα. Επίσης δεν αποκλείεται να συμβεί κάποια γεωφυσική καταστροφή ή να έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. 
Από την άλλη, η Σελήνη και ο Δίας από το έβδομο σπίτι του ωροσκοπίου και οι όψεις τους, δηλώνουν ότι η εξωτερική μας πολιτική μοιάζει με σκακιέρα των "συμμάχων" και "υποστηρικτών" μας με πιόνια τους πολιτικούς μας, τη χώρα, εμάς τους ίδιους. Εμείς δεν συμμετέχουμε στο παιχνίδι. Απλά μας χρησιμοποιούν....

Ο Ποσειδώνας στο δεύτερο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου (και μάλιστα σε όψη 135 μοιρών με τον Άρη) αποτελεί το "όπιο του λαού" που το πίνει και μάλιστα με απειλές και βιαιότητα Γκαιμπελικού χαρακτήρα από τα media και τους λόγους των κυβερνώντων περί ανάπτυξης και κυβερνητικών ελλιγμών που θα μας βγάλουν από την κρίση. Ας πούμε ότι μας σερβίρεται ένα καλό παραμύθι, μιας και ο κόσμος των παραμυθιών είναι το βασίλειο του Ποσειδώνα...

Ανεξάρτητα από γεωγραφικές συντεταγμένες, το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ουρανό, η όψη 135 μοιρών του Κρόνου με τον Ουρανό, το ταυ τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη και τον Δία καθώς επίσης και η όψη 135 μοιρών του Άρη με τον Πλούτωνα, είναι ένας συνδυασμός αστρολογικών όψεων που κάνει πολύ πιθανή την πρόβλεψη σεισμών, γεωφυσικών καταστροφών, ακραίων καιρικών φαινομένων. 
Οι ίδιες όψεις δεν αποκλείουν τη βία, τις πολεμικές συρράξεις, τις παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών και τέτοιου είδους καταστάσεις, κοινωνοί των οποίων δεν αποκλείεται να γίνουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλές "εστίες πυρών" στον πλανήτη μας. 


Αν συγκρίνουμε το ωροσκόπιο της Πανσελήνου με το ωροσκόπιο της Ελλάδας (στο σχήμα το ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι ο εσωτερικός χάρτης και ο εξωτερικός είναι της Πανσελήνου), θα δούμε ότι η Πανσέληνος πέφτει στον άξονα ενάτου - τρίτου της Ελλάδας που σχετίζεται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις μεταφορές, τις συγκοινωνίες, την παιδεία. Μιλάμε για τομείς που ήδη πλήττονται και θα είναι άξιο απορίας αν και πάλι τα βέλη της κυβέρνησης αντί να στραφούν στο "ψαχνό" των δημοσίων υπαλλήλων για την εξυγίανση του δημοσίου επιτεθεί στην παιδεία για περικοπές από το μέλλον και την κατάρτηση των παιδιών μας.

Με τον Κρόνο να σχηματίζει μία όψη 150 μοιρών με τη Σελήνη της Ελλάδας, φαίνεται ότι το ζωνάρι του λαού θα σφίξει κι άλλο με αποτέλεσμα να γίνει τόσο ασφυκτικό που θα κόβει και την αναπνοή. 
Ο Άρης και ο Κρόνος στον έκτο οίκο της Ελλάδας μας κάνουν προφανές ότι θα πληγεί η εργατική τάξη της χώρας ενώ δεν αποκλείεται να δεχθεί ένα ακόμη χτύπημα το ήδη βαριά άρρωστο σύστημα υγείας. 

Νομίζω ότι έχω δώσει τις πιο σημαντικές ερμηνείες και ότι πιο χρήσιμο από το να αναλωθώ σε λεπτομέρειες είναι να θέσω το ερώτημα: βάλθηκε το Σύμπαν να μας καταστρέψει; 
Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική. Οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν Κοσμικές Αρχές που κάθε άλλο παρά να μας καταστρέψουν θέλουν. Ωστόσο, σκοπός τους είναι να υπηρετήσουν το Θείο Σχέδιο και να συντελέσουν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αν οι άνθρωποι, ο καθένας από εμάς, είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει τη συμμετοχή του στα παγκόσμια προβλήματα, αν ο καθένας από εμάς συναισθανθεί τον συνάνθρωπό του και την ευθύνη που φέρει τόσο για τον εαυτό του και το μέλλον του όσο και για τους άλλους, αν οι μάζες αντικατασταθούν από συνειδητοποιημένες ατομικότητες, τότε οι συγκεκριμένες Κοσμικές Αρχές, με τις ίδιες όψεις, αντί για κρίση θα μας έδιναν τα κλειδιά για να ανοίξουμε την επόμενη πόρτα της εξελικτικής μας πορείας...
http://smarosotiraki.blogspot.gr/




Μια ελβετίδα εξηγεί γιατί μισεί τους Ελληνες


Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων...

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:
«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί “Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες”! Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “*Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων*”!
Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «*ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό*»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο τω ν θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο
σύγχρονος πολιτισμένος ά νθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικαν ό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!
Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την
επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!

freepen.gr


Έχεις βήχα; Αυτό είναι το κατάλληλο "γιατροσόφι" για σένα!


Μια κρίση βήχα και το ενοχλητικό γαργάλημα στο λαιμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα φυσικό σιρόπι που θα φτιάξετε στο σπίτι.
Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.
http://www.briefingnews.gr



"Διπλή πασχαλιά, διπλό καλοκαίρι και ο γενικός πόλεμος" (Πατροκοσμάς)


Κάποτε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε στο ορεινό χωριό της Φωκίδας «Δάφνος».
Εκεί λοιπόν, μεταξύ των άλλων, όπως μας το έχουν μεταφέρει οι παλαιότεροι, επανέλαβε τη γνωστή προφητεία «Θα έρθει (το Ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί».
Κάποιος όμως χωρικός που δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Πατροκοσμάς, του ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις και τότε ο Άγιος του είπε:

«Θάρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω» . 

Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 (ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ) ΟΠΟΥ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ) ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ "ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ", ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΦΟΝΙΚΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ, ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ) ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ...
ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ Ε.Μ.Υ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ... 

Η ΑΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, Η ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΣΑΦΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΝΟΗΤΕΣ ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ) ... 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ... 

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΝΗΨΗ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΠΡΟΦΗΤΟΛΟΓΙΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ... 
"ΜΙΣΘΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ", ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ, "ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ" ΤΟΝΙΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ... 

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ (ΠΡΟΦΗΤΕΣ) ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΗΣΑΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ, ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ... 
ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΚΟ ΩΡΙΜΑΣΕΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ... 

ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ: "ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2014 ... 
ΒΕΒΑΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1912, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ; 
ΑΡΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2014 ... 

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ "ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ", ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ
ΤΟ 2013 ... 
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ
ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ... 

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ... 
ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ (ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΕ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ) ... 

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ 2013 ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ ΤΟ 2017, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ... 
ΟΥΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ... 
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ .... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ... 
"ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ", ΠΡΟΟΡΗΣΕ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ... 
ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ, ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΑΓΔΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ... 

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΙΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014, ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ
9 ΜΗΝΩΝ !!
 kalyterotera.gr



ΣΟΚ - Αρπάζουν παιδιά μέρα μεσημέρι


Είναι τραγικό! Προσπάθησαν να αρπάξουν παιδί μέρα μεσημέρι. Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο έξω από κεντρικό φούρνο, όταν ένας πατέρας πήγε με το γιο του για να αγοράσουν ψωμί.

Ο πατέρας επειδή δεν είχε χώρο να παρκάρει το αυτοκίνητο, είπε στο μικρό να μπει μέσα, να αγοράσει ότι χρειάζονταν και να επιστρέψει. Μέσα στο φούρνο όμως υπήρχε ένας μεγαλόσωμος άνδρας πάνω από 120 κιλά, όπως περιγράφει η μητέρα του μικρού με δηλώσεις της στο prismanews.gr, ο οποίος τον πλησίασε του έπιασε σφιχτά το χέρι κι άρχισε να του μιλάει.

- Βρε πώς μεγάλωσες έτσι; Η μαμά σου μου είπε να σε πάω μια βόλτα, είπε ο άγνωστος στο παιδί.

- Δεν θέλω να πάω βόλτα μαζί σας. Απάντησε ο μικρός κι άρχισε να τρέχει προς τον πατέρα του. Ο μικρός μπήκε στο αυτοκίνητο και φώναξε στον μπαμπά του ... Πάμε να φύγουμε γρήγορα! είπε το παιδί που φαίνονταν ιδιαίτερα ανήσυχο.

Ο πατέρας του μικρού κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως ο γιος του τρομοκρατημένος και σοκαρισμένος από το συμβάν δεν ήθελε να μιλήσει. Χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη ημέρα προκειμένου ο μικρός να διηγηθεί τη σοκαριστική ιστορία στους γονείς του.

Η απάντηση και η ενεργοποίηση τους ήταν άμεση, ενώ πήγαν άμεσα και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Η μητέρα του παιδιού μάλιστα, κοινοποίησε το περιστατικό στο facebook ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς και να είναι ενήμεροι της κατάστασης.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου και ειδικότερα στη συνοικία που διαδραματίστηκε το περιστατικό, αφού κανείς δεν περίμενε πως κυκλώματα αρπαγής ανηλίκων μπορεί να δρουν και στο Ηράκλειο.

prismanews.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger