Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δεκαπέντε λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε ρόδια

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013


Οι διατροφικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού που θα διαβάσετε παρακάτω, θα σας κάνουν να εντάξετε το ρόδι στην διατροφή σας -αν δεν το έχετε κάνει ήδη!

1. Εμποδίζει την γήρανση

Τα ρόδια περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά και ο χυμός τους είναι από αυτούς που απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

2. Προστατεύει τα νεφρά

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν πως τα ρόδια αποτρέπουν μια σειρά παθήσεων των νεφρών και τα προστατεύουν από βλαβερές τοξίνες

3. Προστατεύει και αναγεννά το συκώτι

Επίσης, πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το ρόδι όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά το βοηθά και να αναγεννηθεί σε περίπτωση που χρειαστεί.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το ρόδι και ο χυμός του είναι γεμάτα βιταμίνη C, απαραίτητο συστατικό για την άμυνα του οργανισμού, ειδικά το χειμώνα.

5. Είναι αντιαλλεργικό

Τα ρόδια περιέχουν πολυφαινόλες, ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνουν τις βιοχημικές διαδικασίες που ενεργοποιούνται με τις αλλεργίες.

6. Μπορεί να αποτρέψει καρδιακές παθήσεις

Νέες έρευνες δείχνουν πως το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά την χοληστερόλη και να καταστρέφει τα υπολείμματά της στο αγγειακό σύστημα.

7. Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του προστάτη

Τα εκχυλίσματα του ροδιού και του χυμού του μπορούν να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα, όπως αποδεικνύει πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα.

8. Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του στήθους

Ο χυμός του ροδιού και τα διατροφικά συστατικά του αποτελούν μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους.

9. Μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του δέρματος

Η κατανάλωση ροδιού έχει συσχετιστεί με σημαντική μείωση και στους δύο τύπους καρκίνου του δέρματος.

10. Προστατεύει το DNA

Τα φυτικά και τα αντιοξειδωτικά συστατικά των ροδιών εμφανίζονται να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό και να το προστατεύουν.

11. Διατηρεί την πίεση στο φυσιολογικό

Τα εκχυλίσματα του ροδιού μπορούν να διατηρούν την πίεσή μας σε φυσιολογικά επίπεδα, ακόμα και σε συνδυασμό με την κατανάλωση εξαιρετικά λιπαρών γευμάτων.

12. Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο

Το ρόδι βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνει την αντίδραση στην ινσουλίνη, εμποδίζει την εμφάνιση φλεγμονών και συντελεί σε μια σειρά άλλους παράγοντες που ρυθμίζουν το μεταβολικό, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διαβήτη. Για τους ίδιους λόγους, το ρόδι βοηθάει και στην απώλεια βάρους.

13. Προστατεύει από μολύνσεις

Ένα από τα εκχυλίσματα του ροδιού έχει παρατηρηθεί ότι συμβάλει στην καταπολέμηση των αρνητικών βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για την αντίσταση των ιών και των μικροβίων στα φάρμακα.

14. Προστατεύει κατά του Αλτσχάιμερ

Το ρόδι μπορεί να καταπολεμήσει την πρόοδο ασθενειών του πνεύματος, όπως το Αλτσχάιμερ.

15. Προστατεύει κατά της οστεοαρθρίτιδας

Το ρόδι περιέχει ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες, που έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά για τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

http://www.briefingnews.gr/


Όταν οι σκέψεις μας επηρεάζουν το περιβάλλον μας


H ιδέα δεν είναι καινούρια, αλλά δεν είναι πολλοί εκείνοι που επιχείρησαν να την αποδείξουν επιστημονικά, με εξαίρεση την Κβαντική Φυσική, που έχει ρίξει αρκετό φως σε αυτό το πεδίο τα τελευταία χρόνια.

Ο δρ. Konstantin Korotkov, καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης, υποστηρίζει ότι τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές μας σκέψεις επιδρούν ανάλογα στο περιβάλλον μας.

«Έχουμε αναπτύξει τη θεωρία ότι η συνείδησή μας είναι κομμάτι του υλικού κόσμου που μας περιβάλλει και με αυτή μπορούμε να επηρεάσουμε τα πάντα γύρω μας» δηλώνει.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να δούμε την ενέργεια με γυμνό μάτι, γι΄ αυτό και είναι δύσκολο να συλλάβουμε με το νου μας αυτή την ιδέα. Για να γεφυρώσει λοιπόν αυτό τον αθέατο κόσμο με τον πραγματικό, πραγματοποίησε πειράματα με την τεχνική της βιοηλεκτροφωτογραφίας (bioelectrophotography). Προϋπόθεση είναι να γίνει αποδεκτό ότι το ανθρώπινο σώμα και ο νους, η συνείδησή μας, εκπέμπουν συνεχώς ενέργεια. Η βιοηλεκτροφωτογραφία στοχεύει στο να αποτυπώσει αυτά τα ενεργειακά πεδία με τη μορφή φωτός γύρω από το σώμα. Στη μεταφυσική αυτό το ενεργειακό πεδίο είναι γνωστό ως η αύρα του ανθρώπου.

Ο δρ. Korotkov δεν είναι ο μόνος που εντρυφά σε αυτό το είδος της έρευνας. Επιστήμονες από το Ερευνητικό Εργαστήριο PEAR του πανεπιστημίου Πρίνστον κάνουν τα δικά τους πειράματα και μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει ότι ο ανθρώπινος νους έχει όντως τη δυνατότητα να επιδρά στην απόδοση συσκευών, που ονομάζονται Γεννήτριες Τυχαίων Γεγονότων (Random Event Generators-REGs).


H έρευνα ξεκίνησε τυχαία, όταν ένα φοιτητής εξέφρασε την περιέργεια να μελετήσει την επίδραση του ανθρώπινου νου και των σκέψεων στον περιβάλλοντα χώρο. Σύντομα ο δρ. Robert Jahn και οι συνεργάτες κατέληξαν να αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες πειραματιζόμενοι με αυτή την ιδέα. Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε ότι ο ανθρώπινος νους αλληλεπιδρούμε με μηχανήματα, φανερώνοντας μια σχέση που δεν ήταν καταγεγραμμένη ή διαπιστωμένη στον φυσικό κόσμο.

Ο νους μπορούσε να επηρεάσει και να αλλάξει τα αποτελέσματα που παρήγαγαν μηχανές με τρόπο ανεξήγητο. Για να ερευνήσουν περαιτέρω κατασκεύασαν ειδικές συσκευές, που μπορούσαν να μιμηθούν το παιχνίδι «κορώνα ή γράμματα». Χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη, οι μηχανές έφερναν κορώνα ή γράμματα σε ποσοστό 50%. Η αναλογία άλλαζε όταν ήταν παρών κάποιος από το προσωπικό του εργαστηρίου, που παρακολουθούσε τη λειτουργία του μηχανήματος. Τότε το ποσοστό αλλοιωνόταν και άλλαζε ανάλογα με το αποτέλεσμα, στο οποίο εστίαζε με τη σκέψη του ο συμμετέχων στο πείραμα.




Αν και η καταγεγραμμένες αλλαγές δεν ήταν τεράστιες, οι αποκλίσεις από το ποσοστό 50-50 ήταν αρκετά σημαντικές και, κυρίως, αδύνατο να εξηγηθούν με επιστημονικούς όρους. Μόνο η Κβαντική Φυσική μπορεί να εξηγήσει αυτό το φαινόμενο, λένε οι ειδικοί. Παραμένει ωστόσο ότι η ανθρώπινη σκέψη και συνείδηση μπορούν να επηρεάσουν και να αλλάξει το περιβάλλον. Και αν κάτι τέτοιο ισχύει δεν αξίζει τον κόπο περαιτέρω διερεύνησης, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι ο ανθρώπινος νους είναι το ισχυρότερο όπλο για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, γεμάτο ευτυχή και υγιή άτομα, που ευημερούν και συνυπάρχουν αρμονικά;

Indigoblue

Πηγή: https://www.princeton.edu/~pear/



Ανέκδοτο; Η καντίνα και ο λαγός


Μια μέρα στο μεγάλο δάσος κυκλοφορεί η φήμη ότι άνοιξε μία καντίνα. Όλα τα ζώα του δάσους έτρεξαν και με σειρά ιεραρχίας παρατάχτηκαν το ένα πίσω από το άλλο για να ψωνίσουν. Μετά από λίγη ώρα να σου σκάει και ο λαγός. Βλέπει την τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί και πολύ άνετα τους προσπερνάει και πηγαίνει πρώτος πρώτος μπροστά από το λιοντάρι. 
-Τι κάνεις ρε μαλάκα λαγέ, λέει το λιοντάρι... 
-Να, εγώ για την καντίνα ήρθα, απαντάει ο λαγός.. 
-Κι εμείς τι είμαστε εδώ που περιμένουμε στην σειρά, μαλάκες; αποκρίνεται το λιοντάρι και του τραβάει μια ανάποδη και τον στέλνει πίσω. 
Σηκώνετε ο λαγός εκνευρισμένος και αφού προσπερνάει όλα τα ζώα, πάει και μπαίνει δεύτερος μπροστά από την αρκούδα.. 
-Τι κάνεις ρε μα**κα λαγέ, λέει η αρκούδα.. 
-Να, εγώ για την καντίνα ήρθα.. 
-Καλά ρε πουσ**ρά και ποιος νομίζεις ότι είσαι και έρχεσαι δεύτερος λέει η αρκούδα και του κόβει μια μπουνιά και να σου ο λαγός τελευταίος. 
Σηκώνεται στραβωμένος ο λαγός και γυρίζει την πλάτη του να φύγει φωνάζοντας.. 
-Δε γαμ**στε όλοι σας μωρέ...Δεν την ανοίγω σήμερα....


ΣΟΚ ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ... απεικονίζουν κατεστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους



Η ΝΑΣΑ απέκρυβε σαράντα χρόνια τα σεληνιακά ευρήματα!
Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και...φωτογραφιών, στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, έχει αποκαλύψει αρκετά συγκλονιστικά πράγματα τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ. 

Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης. 
Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες.Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η Αμερικανική Κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια. Οι αποκαλύψεις αυτές του Τζόνστον που αρχίζουν από την εποχή του προγράμματος Απόλλων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται «Σκοτεινή Αποστολή: η μυστική ιστορία της ΝΑΣΑ», ("Dark Mission: the Secret History of NASA" ). Το βιβλίο αυτό συνυπογράφεται και από τον πρώην σύμβουλο της ΝΑΣΑ Ρίτζαρντ Χώγκλαντ καθώς και τον Μάικ Μπάρα που είναι σύμβουλος αεροδιαστημικής εφαρμοσμένης μηχανικής.Όπως έγινε γνωστό ο διευθυντής του διαστημικού προγράμματος Κέι Φερράρι, (JPL Director of the SSA Program) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τζόνστον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε στο διαστημικό πρόγραμμα. Ο λόγος ήταν ότι επικρινόταν η ΝΑΣΑ.

Ο Τζόνστον αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε πως προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του λόγου. Παρόλα αυτά ο Φερράρι τον έβγαλε, αυτήν την εβδομάδα, από το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, δίχως να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή. Πάντως, οι χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες που περιέχονται στο αναφερόμενο βιβλίο απεικονίζουν καταστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς λίθινοι πύργοι που φαίνονται να ‘κάθονται’ στον αέρα. «Δεν έχω τίποτε πια να χάσω. Είμαι σε διένεξη με τη ΝΑΣΑ και βρίσκομαι εν θερμώ» είπε ο Κεν Τζόνστον.

Η ΝΑΣΑ πιστεύει πως ο αρχαίος πολιτισμός που βρέθηκε στη Σελήνη δεν είναι σοβαρός. Πάντως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ, που προώθησε τη διαστημική προσέγγιση με τη Σοβιετική Ένωση σκόπευε, πραγματικά, να μοιραστεί τις εξωγήινες τεχνολογίες με τη Μόσχα.
Μάλιστα σε μια ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 1963, ο Κέννεντυ έκανε μια πρόταση στην ΕΣΣΔ να οργανώσουν κοινή αποστολή στο φεγγάρι.


Ο Ρίτσαρντ Χώγκλαντ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τελευταία, της Ουάσιγκτον για την εξερεύνηση του Φεγγαριού, είναι βασισμένο στα σεληνιακά συμπεράσματα που αξιολογούνται εδώ και σαράντα χρόνια.Εξάλλου, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, ακόμη και η Ινδία έχουν δηλώσει δημόσια τα σχέδιά τους να εργαστούν για την εξερεύνηση της Σελήνης.
Αυτός είναι και ο λόγος της βιασύνης των ΗΠΑ, όπως ανέφερε ο Χώγκλαντ, να είναι οι πρώτοι που θα αξιολογήσουν τις αρχαιότητες της Σελήνης.
to-parakseno.gr


Ποιο ζώδιο είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης; Το νου σου…


Θα είναι… ψέμα, αν σας πει κάποιος ότι δεν λέει ποτέ ψέματα! Το κίνητρο όμως του καθένα μπορεί να διαφέρει, όπως και η ευκολία με την οποία το κάνει. Για ορισμένους είναι τέχνη και χάρισμα, ενώ για άλλους το πιο δύσκολο πράγμα. 

Τι γνώμη έχουν τα άστρα; Ποια ζώδια μπορούμε να εμπιστευόμαστε και ποια θα μας ξεγελάσουν με την πρώτη ευκαιρία;

Aν πάλι θέλεις πιο προσωπικές προβλέψεις για τον… δικό σου Πινόκιο κάνε κλικ εδώ

Κριός
Ο Κριός θα σας ξεφουρνίσει μερικά αθώα ψεματάκια για την προσωπική του ζωή. Θέλει να εντυπωσιάζει, οπότε θα βάλει σάλτσα και μια δόση υπερβολής σε κάτι που έζησε για να το κάνει πιο σημαντικό. Αν αντιληφθείτε ότι σας “παραμυθιάζει”, μη θυμώσετε μαζί του. Απλά θέλει να ανέβει στα μάτια σας! Δείξτε λοιπόν κι εσείς το θαυμασμό σας.

Ταύρος
Δύσκολα θα πει ψέματα ο Ταύρος, γιατί θεωρεί ότι θα τον καταλάβουν όλοι και το ψέμα του θα αποκαλυφθεί. Και όχι άδικα, αφού δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά. Όταν θα πει όμως ψέματα, θα το κάνει για να αποφύγει μια δυσάρεστη κατάσταση ή έναν πιθανό καυγά.

Δίδυμοι
Ο Δίδυμος είναι ιδιαίτερα κυκλοθυμικός κι ενώ αρχικά έχει όλη την καλή διάθεση να κρατήσει την υπόσχεση που σας έχει δώσει, στην πορεία ενδέχεται να αλλάξει γνώμη… Αν λοιπόν σας στήσει στο ραντεβού που είχατε κανονίσει, θα εξαντλήσει τη φαντασία του και θα βρει ένα ψέμα για να δικαιολογηθεί. Είναι τόσο απίθανα τα ψέματα που σκαρφίζεται όμως, που τελικά γίνονται πιστευτά!

Καρκίνος
Ο Καρκίνος θα σας πει ψέματα, θα το κάνει όμως για να σας προστατέψει και να μην στεναχωρηθείτε για κάτι. Αν αποκαλυφθεί, λοιπόν, μην του κρατήσετε κακία, γιατί το έκανε για καλό! Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιήσει το ψέμα από ανασφάλεια ή για να καλύψει κάποιο λάθος που έκανε. Θα είναι όμως μικρό, αθώο και δεν πρόκειται να βλάψει κανέναν.

Λέων
Όταν καταλάβει πως χάνει την επιρροή και την εξουσία που ασκεί στους άλλους ο Λέοντας, όταν δει πως από εκεί που ήταν ο αρχηγός αρχίζει να παίρνει την κάτω βόλτα, τότε θα πει ψέματα, για να ανέβει ξανά στα μάτια εκείνων που μέχρι πριν λίγο τον θαύμαζαν. Δεν θα είναι και ιδιαίτερα πειστικός, ούτε βέβαια θα βλάψει κάποιον με τα ψέματά του, οπότε μην τον φοβάστε, αφήστε τον να λέει!

Παρθένος
Είναι κατά του ψέματος ο Παρθένος. Σπάνια θα χρησιμοποιήσει ένα ψέμα κι όταν θα το κάνει θα είναι για να δώσει βαρύτητα στα λεγόμενά του ή για να κάνει πιο πειστικές κάποιες απόψεις του. Θα είναι όμως τόσο ασήμαντο και θα το ενσωματώσει τόσο καλά, που κανείς δεν θα το καταλάβει!

Ζυγός
Ανήκει στην κατηγορία των ζωδίων που μπορούν άνετα να πούνε ψέματα, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Και θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου να αποφύγει μια επίπληξη ή έναν καυγά! Επίσης όταν κάνει κάποια απιστία στην ερωτική του σχέση, θα βρει άφθονα ψέματα να ξεφουρνίσει για να θολώσει τα νερά! Προσοχή λοιπόν!

Σκορπιός
Ο Σκορπιός θα πει μεγάλα ψέματα και θα το κάνει καθαρά για λόγους εκδίκησης. Δεν είναι καθόλου αθώα τα ψέματά του και θα έχουν σκοπό να βλάψουν κάποιον που του έκανε κακό. Είναι ένας τρόπος να πάρει το αίμα του πίσω και δεν θα διστάσει να τον χρησιμοποιήσει. Επίσης, σε μια πιο αθώα εκδοχή, θα σας πει ορισμένα ψέματα για να σας τεστάρει και να διαπιστώσει με τι άνθρωπο έχει να κάνει.

Τοξότης
Ο Τοξότης δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που λένε εύκολα ψέματα. Σπάνια το κάνει και όταν θα μπει σε μια τέτοια διαδικασία θα είναι για να απεμπλακεί από μια ιστορία στην οποία τρίτα άτομα τον έμπλεξαν. Θα θελήσει να βγάλει την ουρά του απ’ έξω, σε κάτι που ειπώθηκε από τον ίδιο, αναιρώντας το.

Αιγόκερως
Τα ψέματα του Αιγόκερου είναι σπάνια και αυτό επειδή δεν θέλει να εκτεθεί σε περίπτωση που αυτά αποκαλυφθούν. Θα το κάνει μόνο όταν υπάρχει κάποιος επαγγελματικός στόχος, άρα λοιπόν πρόκειται για εντελώς αθώα ψέματα που απλά θα “βελτιώσουν” λίγο το βιογραφικό και τις ικανότητές του.

Υδροχόος
Μπορεί να πει με απίστευτη ευκολία ένα ψέμα. Έχει την ικανότητα να το πλασάρει με τέτοιο τρόπο που θα φαίνεται ως η μεγαλύτερη αλήθεια που ειπώθηκε ποτέ. Υποστηρίζει τόσο τα ψέματα που λέει, που φτάνει σε σημείο να τα πιστεύει και ο ίδιος! Το κάνει για να καλύψει μια κατάσταση που δεν τον συμφέρει, αλλά πολλές φορές θα χρησιμοποιήσει το ψέμα, όταν θεωρήσει ότι ο συνομιλητής του δεν είναι έτοιμος να δεχτεί την αλήθεια.

Ιχθείς
Ο Ιχθύς, στην προσπάθειά του να ζήσει σε ένα διαφορετικό και ονειρεμένο κόσμο, πλάθει στο μυαλό του μια κατάσταση, που αργότερα δεν ξέρει ούτε ο ίδιος αν είναι αληθινή ή όχι. Θα πει ψέματα προκειμένου να εξιδανικεύσει τα πράγματα ή να ωραιοποιήσει τη ζωή του. Ο μόνος λοιπόν που κινδυνεύει από αυτό, είναι ο ίδιος!

http://www.tlife.gr



Απαλλαγείτε από τα καφέ στίγματα και τις κηλίδες με λεμόνι και μέλι!


Υλικά:

Μισό λεμόνι και 3-4 σταγόνες μέλι .

Πως θα το χρησιμοποιήσετε

Τρίψτε το λεμόνι στο πρόσωπό σας, τονίζοντας τις επιρρεπείς περιοχές όπως είναι η μύτη, το πηγούνι, κλπ. Αφήστε το λεμόνι και το μέλι στο πρόσωπό σας για 5 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Θα δείτε τα αποτελέσματα σύντομα. Επιπλέον, ο χυμός του λεμονιού θα εξασθενίσει και άλλα σημάδια όπως είναι οι κηλίδες, πανάδες κλ στο πρόσωπο και το μέλι θα το ενυδατώσει.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή αρκετά συχνά, έως μέρα παρά μέρα μέχρι να δείτε σημαντική διαφορά. Αν το δέρμα σας κοκκινίσει πολύ γρήγορα, τότε σταματήστε τη χρήση της συνταγής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάιμ αν δεν έχετε λεμόνι. Προτιμήστε βιολογικά λεμόνια και μέλι. Όπως και να ‘χει η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Αν δεν δείτε διαφορά μέσα σε 2 ή τρεις εφαρμογές, τότε πιθανότατα δεν μπορεί να σας βοηθήσει…

http://enallaktikidrasi.com/


Aνέκδοτο: Η ψείρα


Υπήρχε κάποτε κάποιος ο οποίος είχε ψείρες. Ρώτησε λοιπόν ένα γνωστό του πως θα απαλλαγή από αυτές. 
Θα πας στο σπίτι σου και θα ανοίξεις τον φούρνο, θα βάλεις το κεφάλι σου μέσα και θα τον ανάψεις στους 250 βαθμούς, με τόση ζέστη οι ψείρες θα αναγκαστούνε να φύγουνε. Πήγε λοιπόν ο τύπος και έκανε ότι ακριβώς του είπε ο φίλος του. Καθώς ψηνότανε το κεφάλι του, κατεβαίνει στη μύτη του η αρχηγός ψείρα και του λέει.
-Αστα μεγάλε, εδώ περνάμε φίνα. Κάνουμε μπάνιο, σάουνα, χαμάμ. Και γαμώ τις διακοπές... 
Την επομένη λέει στο φίλο του τι έγινε. 
-Η συνταγή που θα σου δώσω τώρα είναι αλάνθαστη. Θα πας σπίτι και θα ανοίξεις τον καταψύκτη, και θα βάλεις το κεφάλι σου μέσα. Ε...με τόσο κρύο σίγουρα θα φύγουν. 
Πήγε λοιπόν σπίτι και έκανε πάλι ότι του είπε. Και ενώ το κεφάλι του είχε σχεδόν παγώσει, κατεβαίνει πάλι η αρχηγός ψείρα και του λέει. 
-Πως πάει ρε μεγάλε...Εμείς εδώ είμαστε σε χειμερινές διακοπές...Κάνουμε σκι, παίζουμε χιονοπόλεμο, φτιάχνουμε χιονάνθρωπους.... και γαμώ τις ζωές. 
Τι να κάνει λοιπόν, πάει στο φίλο του και του λέει πάλι τι έγινε. 
-Αυτή τη φορά όμως, του λέει, δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχουμε. Τώρα που θα φύγεις αποδώ, τον πρώτο που θα συναντήσεις με πολλά μαλλιά και γένια, να έχει και κάνα χρόνο να κάνει μπάνιο, θα τον αρχίσεις στο ξύλο...μπουνιές, κλωτσιές, και προπάντων κεφαλιές. Έτσι θα φύγουν απ το δικό σου κεφάλι και θα πάνε στο δικό του. 
Βρίσκει λοιπόν κάποιον με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, και χωρίς δεύτερη κουβέντα τον αρχίζει στο ξύλο...Μπουνιές, κουτουλιές...τον αφήνει αιμόφυρτο και αναίσθητο κάτω. Κατεβαίνει λοιπόν πάλι η αρχηγός ψείρα στη μύτη του και του λέει... 
-Μπράβο ρε μεγάλε...τον γάμησες τον πούστη στο ξύλο...αλλά και εμείς δεν κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όση ώρα τον έδερνες εσύ, εμείς του πήραμε 100 ομήρους.....


Εβδομαδιαίες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια από 24/11 έως 30/11 -



ΚΡΙΟΣ



ΕΡΩΤΑΣ: Το βάρος των ημερών πέφτει στον επαγγελματικό τομέα και όχι άδικα. Ωστόσο, τα πράγματα στον αισθηματικό τομέα παραμένουν ως είχαν, είτε αυτό είναι θετικό είτε είναι αρνητικό.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η αντίθεση της Αφροδίτης από τον Αιγόκερω, το ζώδιο που συνδέεται με την καριέρα σας στην ηλιακή σας οικοθεσία, με το Δία και το εξάγωνό της με τον Ερμή, θα είναι οι όψεις που θα δημιουργήσουν τα ανοίγματα για μια πιο προσοδοφόρα καριέρα ή για να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που είχατε μέχρι αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, ο Άρης από την Παρθένο σε εξάγωνο με τον Ερμή καταδεικνύει ότι θα γίνουν πολλές συζητήσεις ενώ δηλώνει ότι και αυτή την εβδομάδα σας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά με αρκετές εντάσεις και πιέσεις.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Το τρίγωνο του Ήλιου από τον Τοξότη με τον Ουρανό μου διευρύνει τους ορίζοντές μου. Μήπως θα πρέπει να εμπιστευτώ περισσότερο τις ιδέες μου, ακόμη κι αυτές που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζουν

ΤΑΥΡΟΣ




ΕΡΩΤΑΣ: Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε αντίθεση με το Δία και τον Άρη στην Παρθένο, φαίνεται ότι το θέμα έρωτας καλά κρατεί στη ζωή σας. Αν δεν αναλωθείτε σε ανερμάτιστα παιχνίδια και μπείτε στην προσπάθεια να κάνετε πιο ουσιαστικές σχέσεις, αν πάρετε τη ζωή σας στα σοβαρά κι αν είστε διατεθειμένοι να μην κάνετε αυτά που δεν θα θέλατε να σας κάνουν, αυτή η περίοδος μάλλον θα αποδώσει καρπούς και ίσως γελάσει το χειλάκι σας μια για πάντα...

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Φαίνεται ότι τώρα θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για να υλοποιήσετε κάποια σχέδιά σας, να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, να προωθήσετε τα σχέδιά σας, να βάλετε νέους στόχους – στηριγμένους σε πιο καινοτόμες ιδέες. Να θυμάστε ότι ο Κρόνος που «βλέπει» το ζώδιό σας, υποστηρίζει μόνο την πολλή δουλειά, τη σκληρή προσπάθεια, την επιμονή και την υπομονή. Καιρός να αποδείξετε ότι είστε οι δυνατοί και να χτίσετε τώρα τα θεμέλια που θα σας δώσουν επιβραβεύσεις στο αύριο.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Οι μέρες αυτές είναι καλές για να διαφημίσω τα ταλέντα και τις επαγγελματικές μου δεξιότητες.

ΔΙΔΥΜΟΙ


ΕΡΩΤΑΣ: Το τρίγωνο του Ηλίου από τον Τοξότη με τον Ουρανό θα σας βάλει στην πρίζα, αν μη τι άλλο, για να αναζητήσετε τις ευκαιρίες σας να φλερτάρετε, να χαρείτε, να νιώσετε καλύτερα με τα ταίρια σας. Οι μέρες αυτές δεν υπόσχονται πολλά πάθη και συγκινήσεις αλλά θα είστε πιο χαρούμενοι, σε ετοιμότητα να απολαύσετε περισσότερες χαρές.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Με τον Άρη στην Παρθένο, θα αναγκαστείτε να αναλάβετε ένα πλήθος ευθυνών, τόσο στον οικογενειακό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Το εξάγωνο του Άρη με τον Δία θα σας διευκολύνει στο να πάρετε κάποιες αποφάσεις αλλά η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο στο ζώδιο που σχετίζεται με την καθημερινή σας εργασία και προσφορά, δηλώνει ότι το Σύμπαν θα ενισχύσει μόνο τις πολύ σοβαρές αποφάσεις και θα αφήσει το πεδίο ανοικτό για να υλοποιήσετε στόχους που συνάδουν προς τα ταλέντα και τις εμπειρίες σας.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Αυτή η εβδομάδα είναι καλή για να διεκπεραιώσω οικονομικές εκκρεμότητες, ακόμη και να υπογράψω διακανονισμούς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Η αντίθεση της Αφροδίτης από τον Αιγόκερω με το Δία που βρίσκεται στο ζώδιό σας, θα αποτελέσει το βεγγαλικό που θα λάμψει στην ερωτική σας ζωή, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι στο τέλος του δευτέρου – αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Παράλληλα, ο Άρης από την Παρθένο και οι όψεις του με τον Ερμή που βρίσκεται στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι, σας επιτρέπουν να φλερτάρετε, να διασκεδάσετε, να επιβεβαιωθείτε μέσα από το ερωτικό παιχνίδι.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αρκετά καλές αναμένονται οι εξελίξεις και αυτή την εβδομάδα. Καλά θα κάνετε να την αξιοποιήσετε γιατί θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για να τακτοποιήσετε τις υποθέσεις σας και δεν αποκλείεται να μπορέσετε να δρομολογήσετε κάποιες καινούργιες ιδέες σας. Τώρα θα υπάρξουν οι ευκαιρίες να προβάλλετε τη δουλειά σας και πιθανώς να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να αξιοποιήσετε επαγγελματικά τα ταλέντα σας.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ας κάνω τώρα το πρόγραμμά μου και ας κλείσω ραντεβού με τα άτομα που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να προωθήσω τα σχέδιά μου.

ΛΕΩΝ




ΕΡΩΤΑΣ: Ο Ήλιος βρίσκεται στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι, στον Τοξότη, και βλέπει από θετική γωνία τόσο τον γενέθλιο Ήλιο σας όσο και τον Ουρανό με τον οποίο, αυτή την εβδομάδα, σχηματίζει σύνοδο. Φαίνεται ότι έρχονται ημέρες που επιτέλους θα σας δώσουν χαρά και θα σας βάλουν και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι. Οι κεραυνοβόλες καταστάσεις δεν αποκλείονται αλλά πρέπει να θυμάστε ότι ο Κρόνος από το Σκορπιό πριμοδοτεί αποκλειστικά τις σοβαρές τοποθετήσεις σας προς όλους τους τομείς της ζωής σας και, φυσικά, και στον έρωτα.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Με τον Άρη στην Παρθένο αναμένονται έκτακτα έξοδα γι αυτό να προσέχετε λίγο τις κινήσεις σας και να μην ενδίδετε χωρίς αντιστάσεις στους πειρασμούς της αγοράς. Ανακατατάξεις στο σπίτι, πιθανή μετακόμιση ή αλλαγές στη διακόσμηση θα προσθέσουν κι άλλες ευθύνες στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά σας. Να είστε έτοιμοι για πολλή δουλειά και για πολύ σκληρά ωράρια.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ας προσπαθήσω να μην κάνω καταχρήσεις στο ποτό και το φαγητό και ας ξεκουράζομαι περισσότερο, προκειμένου να διαφυλάξω την υγεία μου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ




ΕΡΩΤΑΣ: Η Αφροδίτη που βρίσκεται στο πέμπτο ηλιακό σας σπίτι, σχηματίζει μία όψη αντίθεσης με το Δία, η οποία είναι πολύ θετική για τις ερωτικές σας υποθέσεις. Φλερτ, χαρά, επιβεβαιώσεις κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Άρης στο ζώδιό σας ανεβάζει τη λίμπιντό σας αλλά και την τάση σας για επίθεση. Εξισορροπήστε τις ενέργειες κάνοντας έρωτα και όχι πόλεμο.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνα με την Αφροδίτη και τον Άρη καθώς επίσης και σύνοδο με τον Κρόνο. Παράλληλα, η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με τον Δία. Αυτοί οι πλανητικοί συνδυασμοί θα σας πριμοδοτήσουν να υλοποιήσετε κάποια σχέδιά σας, να βάλετε νέους στόχους, να αναθεωρήσετε τους παλιούς, αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, να κάνετε σημαντικά και αποδοτικά ραντεβού, να βρείτε λύσεις σε προβλήματα που σας ταλανίζουν.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Οι συλλογικές μου δραστηριότητες και οι φιλικές μου παρέες θα μου δώσουν χαρά και επιβεβαιώσεις. Ας επιδοθώ σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

ΖΥΓΟΣ




ΕΡΩΤΑΣ: Αν εξαιρέσουμε το κάπως πιο θετικό κλίμα που δημιουργεί ο Ήλιος από τον Τοξότη, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις στα αισθηματικά σας. Μάλιστα, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί, να περιορίσετε την παρόρμησή σας και να μην κάνετε βιαστικές κινήσεις, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν αντιδράσεις και ανταγωνιστικές συμπεριφορές.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η αντίθεση του Δία και της Αφροδίτης είναι θετική για θέματα καριέρας και οικογένειας. Εκτός του γεγονότος ότι τώρα μπορείτε να κάνετε ευχάριστες, ανανεωτικές αλλαγές στο χώρο σας, μπορεί να γεφυρώσετε αποστάσεις με την οικογένειά σας . Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια ευκαιρία και στον τομέα της καριέρας. Γενικότερα, προσπαθήστε να συζητήσετε με τους ανωτέρους σας ή με άτομα που έχουν τη δύναμη να σας βοηθήσουν γιατί μπορεί να κομίσετε σημαντικά οφέλη.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Τώρα υπάρχει μια κινητικότητα στον τομέα των οικονομικών μου. Ας κανονίσω να κάνω τους διακανονισμούς ή να διεκδικήσω χρήματα που μου χρωστούν ή να βάλω σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης για να αυξήσω τα έσοδά μου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ




ΕΡΩΤΑΣ: Η ατμόσφαιρα στον ερωτικό τομέα είναι διάχυτη από ανάγκη για επικοινωνία. Πρωταγωνιστής των ημερών ο Ερμής που βρίσκεται στο ζώδιό σας και με τις όψεις του σας εξωθεί άλλοτε στο να φλερτάρετε και να επιδιώκετε την ανταλλαγή μιας καλής κουβέντας κι ενός χαμόγελου κι άλλοτε να τα παίρνετε όλα πολύ σοβαρά.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αν είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε σκληρά, αν είστε εστιασμένοι στους στόχους σας, έχετε υπομονή και επιμονή και δεν αφήνετε το φόβο να σας απομακρύνει από το πλάνο σας, θα βρείτε και τις απαραίτητες διεξόδους για να μεθοδεύσετε τις κινήσεις σας. Να θυμάστε ότι οι κόποι αυτής της περιόδου θα αποδώσουν καρπούς, έστω και αργότερα και ότι τώρα μπορεί να είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσετε το τοπίο σας από άτομα και καταστάσεις που δεν σας προάγουν.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ο Ήλιος που βρίσκεται στον Τοξότη, το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τα οικονομικά μου στην ηλιακή μου οικοθεσία, σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό. Ας έχω τα μάτια μου ανοικτά για την απροσδόκητη ευκαιρία.

ΤΟΞΟΤΗΣ




ΕΡΩΤΑΣ: Ο Ήλιος που βρίσκεται στο ζώδιό σας, σχηματίζει ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Ουρανό, όψη που μπορεί να σας βάλει σε νέες περιπέτειες, σε έντονες συγκινήσεις. Φυσικά, από μόνη της δεν είναι αρκετή για να δημιουργήσει φαντασμαγορικές αλλαγές στην ερωτική σας ζωή αλλά, τουλάχιστον, θα ταραχθούν λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα, θα διασκεδάσετε περισσότερο, θα ανακτήσετε τη θετικότητά σας.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ένα πλήθος ευθυνών θα σας πιέσει αφόρητα και αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, με την αντίθεση της Αφροδίτης και του Δία, στον άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου, θα υπάρξει μια ευχάριστη εξέλιξη σε κάποιο οικονομικό σας ζήτημα. Γενικότερα, αν έχετε σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες, επιλέξτε αυτή την εβδομάδα για να τις διεκπεραιώσετε.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Με τον Ερμή στο δωδέκατο ηλιακό μου σπίτι, πρέπει να προσέχω ποιους εμπιστεύομαι και σε τι είδους συζητήσεις μπαίνω γιατί μπορεί να ειπωθούν ανακρίβειες ή κατηγορίες σε βάρος μου και να δεχτώ πισώπλατα χτυπήματα που ίσως με βλάψουν.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ




ΕΡΩΤΑΣ: Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας μπορεί να μην αποκαλύπτει την πιο παιχνιδιάρικη μορφή της αλλά αυτή την εβδομάδα με την αντίθεσή της με το Δία, ξετυλίγει το ταμπεραμέντο σας με σκοπό να σας βάλει σε περιπέτειες ανακάλυψης του θησαυρού – ηδονής και διασκέδασης. Πιο ευνοημένοι είστε οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου – αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σας. Εσείς μπορεί να έχετε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και όχι μόνο ένα κύμα καλοπέρασης. Δεν αποκλείεται να δεχθείτε προτάσεις ή να γνωρίσετε ένα πολύ σημαντικό ταίρι.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Με τον Ερμή στο ενδέκατο ηλιακό σας σπίτι να σχηματίζει αρκετά θετικές όψεις, μπορεί να συζητήσετε για τα σχέδιά σας, να «κατεβάσετε» καινούργιες ιδέες, να βάλετε νέους στόχους ή να βρείτε εκείνους που θα σας υποστηρίξουν να προωθήσετε τα σχέδιά σας. Οι μέρες αυτές είναι καλές για να πάρετε αποφάσεις και να ασχοληθείτε με συλλογικές δραστηριότητες, στις οποίες θα έχετε αξιοσημείωτη απήχηση.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Οι μέρες είναι καλές για να συζητήσω τόσο προσωπικά θέματα όσο και επαγγελματικά, να κάνω συνεργασίες, να υπογράψω συμβόλαια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Η περίοδος απέχει πόρο από το να είναι η ιδανική σας για έρωτες και πανηγύρια. Θετική θα είναι η επίδραση του τριγώνου Ηλίου – Ουρανού αλλά σε καμία περίπτωση αρκετή για να δημιουργήσει καταστάσεις. Γενικότερα, να προσέχετε λίγο τις συμπεριφορές σας γιατί είστε πιεσμένοι και γίνεστε άλλοτε απόμακροι προς τους/τις συντρόφους σας κι άλλοτε κάπως επιθετικοί.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Με τον Ερμή και τον Κρόνο στο Σκορπιό, φαίνεται ότι θα δέχεστε πιέσεις από παντού. Ίσως να υπάρξουν εξελίξεις που θα σας εξαναγκάσουν να πάρετε καίριες αποφάσεις, να μπείτε σε συζητήσεις με ανωτέρους, να βάλετε νέους στόχους. Τώρα μπορεί να υπάρξουν κάποιες ευκαιρίες για να οργανώσετε τις συμμαχίες σας. Με τον Άρη στην Παρθένο ίσως να προκύψει ένα θέμα με τράπεζες, ασφάλειες ή δημόσιο που να χρήζει διακανονισμού.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Ένα επί πλέον έσοδο ή ένας μυστικός έρωτας μπορεί να με βγάλουν από το τέλμα. Ας έχω μάτια και καρδιά ανοικτά για να μην με προσπεράσει η ευκαιρία.

ΙΧΘΥΕΣ


ΕΡΩΤΑΣ: Ο Άρης από την Παρθένο εκτονώνει πολλές ενέργειες, τόσο εριστικού όσο και σεξουαλικού χαρακτήρα. Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Δία στον άξονα των ερώτων και των φιλιών σας δείχνει ότι θα έχουμε ευχάριστες εξελίξεις, χαρές, πανηγύρια, διασκέδαση, φλερτ, επιβεβαιώσεις. Κι όλα αυτά δεν αποκλείεται να συμβούν σε κάποιο ταξίδι, μιας και ο Ερμής που σχηματίζει αρκετά θετικές όψεις για το ζώδιό σας, βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που σας εξωθεί σε μετακινήσεις, ταξίδια, εμπειρίες. Αξιοποιείστε τις περιστάσεις, χρησιμοποιείστε τα θετικά του Άρη και απολαύστε τη θετική επιρροή των άστρων στους έρωτές σας.

ΚΑΡΙΕΡΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Οι στόχοι σας ευοδώνονται αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα αν έχετε καλλιτεχνικά ταλέντα. Θα είστε ιδιαίτερα ευνοημένοι σε ομαδικές δραστηριότητες, στις οποίες μπορεί να διακριθείτε. Επίσης, τώρα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να προωθήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες και να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας ώστε να γίνουν το επάγγελμά σας.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Οι συζητήσεις αυτής της εβδομάδας μπορεί να αποφέρουν μια αξιόλογη συνεργασία. Πρέπει να είμαι συνεπής στα ραντεβού μου και να μη διστάζω να προβάλλω τα προσόντα μου όταν και εκεί που πρέπει.

Πηγή: http://www.astrology.gr


Στρατηγικές πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου


Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) είναι ο 4ος σε συχνότητα καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο και η 2η αιτία θανάτου ανάμεσα σε όλους τους καρκίνους.
Η πρόληψη του ΚΠΕ μπορεί να είναι είτε πρωτογενής (αφορά την αναζήτηση και αντιμετώπηση των περιβαλλοντικών παραγόντων που σχετίζονται με τη νόσο) είτε δευτερογενής. Η δευτερογενής πρόληψη αφορά τον έλεγχο (screening) του πληθυσμού για ΚΠΕ, δηλαδή την προσπάθεια ανεύρεσης της νόσου σε ασυμπτωματικά άτομα και επικεντρώνεται στην ανίχνευση και ενδοσκοπική αφαίρεση πολυπόδων, οι οποίοι αποτελούν προκαρκινικές βλάβες.

Πρωτογενής πρόληψη

Διάφοροι παράγοντες με πιθανή θετική ή αρνητική συσχέτιση με τον κίνδυνο εμφάνισης ΚΠΕ έχουν μελετηθεί:

Η συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ΚΠΕ, ενώ η κατανάλωση κοτόπουλου και ψάριων φαίνεται να έχει προστατευτική δράση

Δίαιτα πλούσια σε ζωικό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο ΚΠΕ, ενώ η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυτικών ίνων τον μειώνει

Η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η κατάχρηση οινοπνευματωδών και η απουσία φυσικής άσκησης και δραστηριότητας συνδέονται θετικά με την ανάπτυξη ΚΠΕ

Η ασπιρίνη, το ασβέστιο, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, η ορμονική θεραπεία αποκατάστασης και οι αντιοξειδωτικές ουσίες με κυριώτερη την βιταμίνη C φαίνεται να προστατεύουν από τον ΚΠΕ.

Με γνώμονα τα παραπάνω είναι εμφανές πως κάθε στρατηγική πρωτογενούς πρόληψης του ΚΠΕ, περιλαμβάνει την ενημέρωση του πληθυσμού για κατανόηση των κατάλληλων διαιτητικών συνηθειών.

Δευτερογενής πρόληψη

Καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη της νόσου φαίνεται πως αποτελεί η πρώιμη διάγνωση, αφού αρχώμενη νόσος θεωρείται ακόμη και ιάσιμη καθώς σχετίζεται με 5ετή επιβίωση μεγαλύτερη του 90%.

Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΚΠΕ ανπτύσονται σε έδαφος αδενωματώδους πολύποδα και η πορεία εξέλιξης και εξαλλαγής του πολύποδα (μετάπτωση από καλοήθη σε κακοήθη) διαρκεί πάνω από 10 έτη. Υπάρχουν πολύποδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξαλλαγής.

Τέτοια στοιχεία είναι: αδενωματώδεις πολύποδες με διάμετρο >1εκ., με υψηλόβαθμη δυσπλασία ή με έντονο το λαχνωτό στοιχείο (ιστολογική διάγνωση). Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι συχνότερα σε ασθενείς με ηλικία άνω των 50 ετών.

Στις μέρες μας ο έλεγχος του γενικού πληθυσμού για ΚΠΕ μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους: δοκιμασίες κοπράνων (που ανιχνεύουν αιμοσφαιρίνη ή DNA κυττάρων που αποπίπτουν), η κολονοσκόπηση, ο βαριούχος υποκλυσμός και η εικονική κολονοσκόπηση. Από τις μεθόδους αυτές η κολονοσκόπηση αποτελεί την προτεινόμενη μέθοδο ελέγχου καθώς επιτρέπει την ανίχνευση των πολυπόδων, την ιστολογική επιβεβαίωση του ΚΠΕ και την ενδοσκοπική θεραπεία των πολυπόδων.

Στον ασυμπτωματικό γενικό πληθυσμὀ η σύσταση για διένεργεια κολονοσκόπησης για την πρώιμη διάγνωση ΚΠΕ και αδενωματωδών πολυπόδων ξεκινά από την ηλικία των 50 ετών. Η μετέπειτα παρακολούθηση θα γίνει με βάση το αποτέλεσμα αυτής της κολονοσκόπησης και εξατομικεύεται.

Σε ασθενείς με συμπτώματα συναγερμού (πρόσφατης έναρξης δυσκοιλιότητα ή διάρροια, αναιμία, παρουσία άιματος στα κόπρανα, απώλεια αίματος, αναιμία) η σύσταση είναι για άμεση κολονοσκόπηση.

Σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση ΚΠΕ (θετικό οικογενειακό ιστορικό πολυπόδων ή ΚΠΕ, σύνδρομα πολυποδιάσεως, ιστορικό ελκώδους κολίτιδας ή ν. Crohn) η σύσταση για τον χρόνο έναρξης της επιτήρησης εξατομικεύεται και θα πρέπει να μιλήσετε με τον γαστρεντερολόγο σας για τον χρόνο διενέργειας της κολονοσκόπησης.

Επειδή ο ΚΠΕ εξελίσσεται αργά και υπάρχουν προκαρκινικές βλάβες που μπορούν εγκαίρως να αντιμετωπιστούν με επιτυχία «το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν εστί».

http://www.briefingnews.gr/


Ανατριχιαστικό: Σκυλίτσα γέννησε... άνθρωπο! (Φωτογραφίες)


Έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Όμως, πραγματικά είναι απίστευτες οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Δείχνουν τη γέννα μίας σκυλίτσας.

Όμως, στις φωτογραφίες φαίνεται κάτι τρομακτικό!

Δείχνουν η μικρή σκυλίτσα, να έχει γεννήσει έναν... άνθρωπο!

Τουλάχιστον έτσι μοιάζει το πλάσμα.

Τερατογέννηση;




http://www.briefingnews.gr/


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger