Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ελλαδα-Βοσνια 0-0

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012


Η Εθνική Ελλάδος σταμάτησε στα δοκάρια της Βοσνίας και έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει στην κορυφή του 7ου ομίλου (0-0). Η ελληνική ομάδα υστερεί στην ισοβαθμία με Βόσνιους και Σλοβάκους. Την ερχόμενη Τρίτη το επόμενο κρίσιμο ματς στη Μπραντισλάβα.

Εικόνα αγώνα:
Στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε η εθνική, το γκολ ήταν θέμα λίγων εκατοστών. Ο Γκέκας έχασε το «άχαστο» όταν βρέθηκε μόνος με όλο το τέρμα μπροστά του αλλά σημάδεψε γωνία, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Είχε προηγηθεί μια εξαιρετική κάθετη του Φορτούνη στο Σαμαρά και ένα τρομερό σπριντ του φορ της Σέλτικ που άφησε πίσω στην κούρσα τον Βράνιες.
Αν η φάση αυτή αντί για το 5ο λεπτό ήταν λίγο αργότερα, αν  ο Γκέκας δεν πήγαινε χαλαρά και με υπερβολική σιγουριά και αν δεν προδιδόταν από το ανάποδο φάλτσο που είχε η μπάλα προς την εστία, ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Αλλά τα «αν» δεν μετράνε.
Ο Φορτούνης συνέχισε να βρίσκει θαυμάσια το Σαμαρά στον κενό χώρο, την ώρα που η εθνική έδινε χώρο στους Βόσνιους. Ο μέσος της Καϊζερσλάουτερν έβγαλε τον «Σαμ» στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας με αριστερή κάθετη στο 15’, αλλά αυτή τη φορά η άμυνα της Βοσνίας πρόλαβε τελευταία στιγμή και σταμάτησε την κούρσα, πριν μπει ο Σαμαράς στη μεγάλη περιοχή.
Οι Βόσνιοι είχαν πολύ ποιότητα στην επίθεση με γρήγορες μεταβιβάσεις, άψογα κοντρόλ και καλά τελειώματα, αλλά είχαν και πολλές αδυναμίες στην άμυνα, ιδιαίτερα όταν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ανέβαζαν ταχύτητα στην πίεση που ασκούσαν ψηλά. Ο Παπασταθόπουλος έπαιζε πάνω στον Τζέκο, ο Ιμπίσεβιτς δεξιά και ο Μισίμοβιτς είχε καθαρό ρόλο δεκαριού.
Μέχρι το 25ο λεπτό ο Καρνέζης δεν είχε αισθανθεί τους Βόσνιους. Σε εκείνο το σημείο ο Μισίμοβιτς με ωραία ενέργεια και άψογο κοντρόλ απέφυγε τα μαρκαρίσματα και με δυνατό σουτ σημάδεψε το δεξί παραθυράκι του γκολκίπερ της εθνικής, με τον Μανιάτη να σώζει με κεφαλιά πάνω στη γραμμή. Η απάντηση της Ελλάδα ήρθε άμεσα και μετά από πίεση στους επιρρεπείς για λάθη αμυντικούς της Βοσνίας. Ο Τοροσίδης είχε σουτ στο δοκάρι (33’) σε λάθος γύρισμα προς τον Λούλιτς και παρέμβαση του Γκέκα.
Η εναλλαγή στη δημιουργία ευκαιριών συνεχίστηκε, με τον Λούλιτς να παίρνει τη σκυτάλη από τον Τοροσίδη και με σουτ στην κίνηση να αναγκάζει τον Καρνέζη σε μια πολύ δύσκολη απόκρουση στην αριστερή του γωνία.
Ο Γιώργος Καραγκούνης, έστω και.. αναγκαστικά, έκανε την 121η συμμετοχή και έφτασε μόνος πρώτος στη λίστα με τους Έλληνες διεθνείς. Ο μέσος της Φούλαμ πέρασε στη θέση του Μαλεζά ο οποίος τραυματίστηκε στο δικέφαλο και πρόσθεσε έναν ακόμη προβληματισμό στο Σάντος καθώς η μία μετά την άλλη επιλογές για την άμυνα τίθενται νοκ άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερο ένα ματς διατήρησης του μηδέν στην άμυνα παρά ένα παιχνίδι ρίσκου. Και για την Ελλάδα και για τη Βοσνία. Πολύ λιγότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, πιο σφιχτές άμυνες και πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις στη μεσαία γραμμή.
Αν πάντως μια ομάδα ζήτησε τη νίκη αυτή ήταν η Ελλάδα. Ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τον Σαλπιγγίδη αντί του Γκέκα και τον Μήτρογλου αντί του Μανιάτη προκειμένου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για γκολ. Ο φορ του ΠΑΟΚ είχε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει ένα πολύτιμο γκολ αλλά το σουτ που έκανε σε τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς, εξουδετερώθηκε από τον Βόσνιο τερματοφύλακα.
Κλειδί αγώνα:
Μπορεί μια φάση στο 5ο λεπτό να είναι το κλειδί του αγώνα; Ναι, ειδικά όταν πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία που θα έδινε προβάδισμα στην Ελλάδα μέσα στο «καυτό» Καραϊσκάκης.
MVP:
Ο Μανιάτης έτρεξε αμέτρητα χιλιόμετρα, κάλυψε χώρους σε άμυνα και μεσαία γραμμή και είχε και μια σωτήρια απόκρουση με κεφαλιά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του Καρνέζη.
Αδύναμος κρίκος:
Ο Γκέκας είχε σπουδαία ευκαιρία στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Από πάσα του Σαμαρά βρέθηκε μόνος με όλο το τέρμα μπροστά του, αλλά αστόχησε. Το χειρότερο, όμως, ήταν το ότι επηρεάστηκε από το 5ο λεπτό και έπειτα και δεν μπόρεσε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στη συνέχεια του αγώνα.

http://www.contra.gr/

Σεξι σωματα ιδανικα για... μπικινι! (φωτος)


Εδώ δικαιώνεται απόλυτα το προκλητικό μαγιό.. 

Ένα εξαιρετικά επίπονο top 11 με τα καλύτερα κορμιά της υφηλίου (μέσα σε μπικίνια πάντα!)...

Μπορεί το καλοκαίρι τυπικά να έχει περάσει, η καλοκαιρία δεν μας αφήνει ωστόσο να ησυχάσουμε.

Θυμηθήκαμε λοιπόν τις παραλίες και τα κορίτσια με τα μπικινάκια και αναρωτηθήκαμε -εύλογα!- ποιες μοντέλες ή τύπου μοντέλες διαθέτουν τα εξαιρετικότερα κορμιά του κόσμου...
No 11 - Kate Upton
No 10 - Kim Kardashian
Χυμώδης και πληθωρική, η Kim είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι άντρες λατρεύουν τις καμπύλες...

No 9 - Gisele Bundchen
Τσάμπα είναι το διασημότερο και πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο του πλανήτη; Μια θέση στη λίστα την κέρδισε με το... paycheck της!

No 8 - Rihanna
Γιατί οι άντρες προτιμούν και τις ατέλειες, όταν είναι... καλοβαλμένες!

No 7 - Alessandra Ambrosio
Το διάσημο supermodel μοστράρει σωματάκι βγαλμένο κατευθείαν από το Photoshop. Κι όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό...

No 6 - Rosie Huntington-Whiteley
Σώμα top model και καμπύλες εκεί που πρέπει. Απλά τελειότητα...

No 5 - Adriana Lima
Το θεϊκό της σώμα ξεπερνιέται μόνο από το θεϊκότερο πρόσωπό της. Θεία δημιουργία...

No 4 - Marisa Miller
Λες και φτιάχτηκε για να φοράει μπικίνι το κορίτσι! Ή μήπως γι' αυτό φτιάχτηκε;

No 3 - Jessica Biel
Και δεν είναι μοντέλο ε! Από το σώμα πάντως δύσκολα θα το διέκρινες. Τσάμπα πάει όλη αυτή η γυμναστική;

No 2 - Jessica Alba
Σώμα για Όσκαρ! Άσε που είναι και πιο πιθανό να το πάρει για το κορμί της παρά για τις ερμηνείες της...

No 1 - Bar Refaeli
Το απόλυτο των απόλυτων! Ό,τι καλύτερο διαθέτει η φυσική κατασκευαστική γυναικείων σωμάτων..

http://www.kamikaze.gr



Δειτε αποκαλυπτικες φωτογραφιες της Αθηνας Οικονομακου!


Είναι όμορφη, με τέλειο σώμα και μεγάλο ταλέντο... στις ημίγυμνες πόζες!


 Η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου έχει κάνει κατά καιρούς ημίγυμνες φωτογραφίσεις, που λίγοι έχουν δει. Το αθώο προσωπάκι της δεν έχει σχέση με τη σέξι γυναίκα που μεταμορφώνεται, όταν βγάζει τα ρούχα της. Απολαύστε την! 








 

τροποι να καψετε λιπος χωρις να κουραστειτε


Όχι, δεν θα σας υποβάλλουμε σε αυστηρές δίαιτες με πιάτα που...
περιέχουν λίγο τόνο και ένα μαρούλι...Υπάρχουν και άλλοι, έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να κάψετε το περιττό λίπος που σας ταλαιπωρεί.

Γκάζι-φρένο και πάει λέγοντας…
 
Αν μία από τις αποφάσεις της νέας χρονιάς είναι και το να ξεκινήσετε ένα μισάωρο τζόγκινγκ την ημέρα, ακολουθήστε την συμβουλή του πανεπιστημίου του New Jersey, σύμφωνα με την οποία χάνουμε περισσότερο λίπος αν τρέχουμε γρήγορα, στην συνέχεια επιβραδύνουμε και μετά πάλι γρήγορα και πάει λέγοντας… Οι αυξομειώσεις ταχύτητας στο τρέξιμο κινητοποιούν τον κοιμισμένο μεταβολισμό.

Θέλω έναν καφέ-σκέτο
 
Αφήστε στην άκρη εκείνους που κατηγορούν διαρκώς τον καφέ για τα «δεινά» που προκαλεί στον οργανισμό και διαβάστε προσεκτικά τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Psychology & Behavior. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν δύο φλιτζάνια σκέτου καφέ την ημέρα, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό πιο γρήγορα από τη δημοφιλή ντεκαφεϊνέ εκδοχή του ροφήματος.

Μια πίτσα με χαρτοπετσέτα παρακαλώ!
 
Ακούγεται απλοϊκό αλλά είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό. Ο λόγος για την χαρτοπετσέτα που σύμφωνα με τους ειδικούς αν ακουμπήσει απαλά πάνω στο κομμάτι μιας πίτσας θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος των λιπαρών της. Και έτσι θα έχετε και την πίτσα ολόκληρη και το στομάχι χορτάτο…

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά
 
Καλά και τα γυμναστήρια αλλά μήπως να ασχοληθείτε λιγάκι και με τα ασιδέρωτα ρούχα σας που όσο πάνε και στοιβάζονται όλο και περισσότερο; Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου και σιδερώστε κάνοντας παράλληλα καλό και στην σιλουέτα σας. Σύμφωνα με έρευνα, όσοι ασχολήθηκαν με σιδέρωμα μιας ώρας, την επόμενη ημέρα έκαψαν 100 θερμίδες παραπάνω από τους υπόλοιπους! Ακόμη το σκέφτεστε;

Και μετά το σιδέρωμα, ύπνος
 
Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να χάσετε κιλά, δεν είναι άλλος από τον ευεργετικό ύπνο. Έρευνες αποκαλύπτουν πως οι 8 και επιπλέον ώρες ύπνου την ημέρα, συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού που «καίει» περισσότερες θερμίδες δικαιώνοντας έτσι τους απανταχού «υπναράδες».

Πιείτε νερό-αλλά παγωμένο
 
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως ο μεταβολισμός μας ενεργοποιείται κατά 30% περισσότερο όταν πίνουμε ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Και αν αναρωτιέστε γιατί, ιδού και η απάντηση: σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σώμα καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να επαναφέρει την θερμοκρασία του νερού σε φυσιολογικά επίπεδα με αποτέλεσμα να «ξυπνά» ο κοιμισμένος μας μεταβολισμός.

Βγείτε στον ήλιο
 
Στην χώρα μας ο ήλιος είναι ένα πολύτιμο αγαθό που δεν μας λείπει ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Εκμεταλλευθείτε το εξαιρετικό μας κλίμα και… λιαστείτε άφοβα καθώς σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα, όσοι διαθέτουν υψηλά ποσοστά της βιταμίνης D, που παράγεται στο σώμα μας από την έκθεση στον ήλιο, καίνε και περισσότερες θερμίδες με μεγαλύτερη ευκολία. Όσο για τις βροχερές και συννεφιασμένες μέρες παρηγορηθείτε με τόνο, γιαούρτι, δημητριακά και σολομό, φυσικές πηγές της πολύτιμης βιταμίνης D.


http://www.to-gamato.com/

Σαλος στο διαδικτυο: Γυμνες φωτογραφιες του Justin Bieber;

Μόλις χτες, ο Justin Bieber ενημέρωνε τους followers του στο Τwitter ότι κάποιος έκλεψε το laptop και την κάμερα του μέσα από το καμαρίνι του. 

 

Ίσως τελικά η ενημέρωση έγινε γιατί ο 18χρονος pop star φανταζόταν ότι το ακατάλληλο περιεχόμενο που περιείχαν θα έβρισκε γρήγορα τον δρόμο προς το διαδίκτυο.

Και χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 24 ώρες για να προκληθεί σάλος με τις δύο φωτογραφίες που διέρρευσαν και τον δείχνουν για πρώτη φορά ολόγυμνο.

Οι φωτογραφίες έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το αν πράγματι απεικονίζουν τον τραγουδιστή καθώς σε καμία από τις δύο δεν φαίνεται το πρόσωπό του.

Οι φανατικοί "Beliebers" έσπευσαν να υπερασπίσουν το είδωλό τους, λέγοντας ότι οι ρώγες και ο αφαλός του δεν είναι πανομοιότυπα με του Justin! Και όσο για τα τατουάζ προσθέτουν ότι είναι αποτέλεσμα photoshop...

Ακόμα πάντως δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του τραγουδιστή....



newsbomb.gr

Στεφανος Οικονομου: «Οι παπαδες εξω από το ‘’Χυτηριο’’ μας φωναζαν: ‘’Κ@#%μπ@ραδες, τραβελια, π@#@#δες θα γινει ο ταφος σας’’»


Ο ηθοποιός Στέφανος Οικονόμου από την θεατρική παράσταση «Corpus Christi», μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο».
«Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 4.30 το απόγευμα. Η παράσταση θα ξεκινούσε στις 9.30 ηώρα , αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Είχαμε διαβεβαιώσεις από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παράσταση θα γίνει. Είχαν κάνει έκκληση στον Υπουργό Δικαιοσύνης και ο Υπουργός είχε δώσει εντολή σε Εισαγγελείς να έρθουν και ν’ ανοίξουν τις πόρτες, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς», δήλωσε ο ηθοποιός για τα όσα έγιναν εχθές το βράδυ και συνέχισε:  «Ναι υπήρχε αστυνομία. Εμείς είχαμε εντολή να μην μπούμε από την πίσω πόρτα γιατί δεν είμαστε φυγάδες, τρομοκράτες. Μπαίνουμε σαν Έλληνες πολίτες και σαν ηθοποιοί από την μπροστά πόρτα. Κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό. Όσοι είχαν πάει νωρίς κατάφεραν να μπουν, εγώ που άργησα δεν μπήκα. Ήμουν στην πίσω πλευρά του θεάτρου όπως και οι υπόλοιποι ηθοποιοί της παράστασης και περιμέναμε να δούμε αν θα μπούμε μέσα και ζούσαμε όλο αυτό το σκηνικό. Ένα παιδί της παράστασης ζήτησε από αστυνομικό να τον βοηθήσει να πάει μέχρι την πόρτα και η απάντηση που πήρε ήταν «όχι». Ξεκίνησε να πάει μόνος του και όταν έφτασε μπροστά στην πόρτα άρχισαν να του πετάνε μπουκαλάκια με νερό και συγκεκριμένα ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να κάνει πίσω και να φύγει. Αυτό που θέλουμε αυτή την στιγμή είναι να βγει μια απόφαση προκειμένου το θέατρο να μένει ανοιχτό. Γιατί μπορεί να υπήρχαν εχθές αστυνομικοί, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Έβλεπαν τους Χρυσαυγίτες που ξέσκιζαν τα μπάνερ που είχαμε έξω από το θέατρο και τους άφηναν να κινούνται ανενόχλητοι».
- Όταν έμαθες από συναδέλφους σου τα όσα συμβαίνουν ένοιωσες φόβο;
« Δεν ένοιωσα φόβο, ένοιωσα ντροπή . Και λέω: «Αυτή είναι η χώρα μου;». Κρίνουν κάποιοι που δεν έχουν δει την παράσταση; Αυτό είναι το θλιβερό της υπόθεσης. Τους καλέσαμε την προηγούμενη βδομάδα που ξεκίνησαν οι θεούσες να λένε όλα αυτά να έρθουν να δουν την παράσταση και δεν πάτησε ούτε ένας. Είναι αρνητικοί και ανένδοτοι να δουν μια παράσταση. Την κρίνουν χωρίς να την έχουν δει. Ο λόγος ποιος; Επικοινωνιακός; Ψηφοθηρία από τους Χρυσαυγίτες ν’ ανέβει κι άλλο το ποσοστό τους; Οι παπάδες που έβριζαν τους Χρυσαυγίτες ξαφνικά εχθές ήταν χέρι χέρι και αλώνιζαν όλη την Ιερά Οδό.  Οιπαπάδες , οι άνθρωποι του Θεού να μας φωνάζουν «κ@#%μπ@ράδες, τραβέλια, π@#@#δες θα γίνει ο τάφος σας» . Οι παπάδες είναι αυτοί; Οι θεούσες είναι αυτές; Έτσι μιλάει ο Θεός; Αυτή είναι η θρησκεία μας; Να φωνάζει ο Παναγιώταρος απ’ έξω «π@@@τ@κια , π@@τ@@ας γιοι». Ποιος ο Παναγιώταρος; Είναι αυτός βουλευτής; Βουλευτής εκλεγμένος από Έλληνες; Και τον έχουν αφήσει και μιλάει έτσι; Ποια είναι η προστασία που μας παρέχει το κράτος;», δήλωσε φανερά εξοργισμένος ο Στέφανος Οικονόμου, ο οποίος έβλεπε όλα αυτά να διαδραματίζονται τόσο μπροστά του, αλλά και στον κόσμο που είχε βρεθεί εκεί και έκατσε μέχρι το τέλος.  «Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας και μας λέει ό τι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλο αυτό. Ότι δεν υπάρχει αλήθεια σε όλα αυτά που λένε και γελάνε. Το μήνυμα που περνάει το έργο είναι αγάπη. Άκου με την καρδιά σου και όχι με αυτό που σε έχουν μάθει μέχρι τώρα ν’ ακούς. Έχει και πολιτικές αναφορές μέσα δεν εστιάζει στο εκκλησιαστικό. Επειδή λοιπόν οι τραμπούκοι δεν το γνωρίζουν το «Corpus Christi» σημαίνει «Σώμα Χριστού». Στο Τέξας λοιπόν οι άνθρωποι του «Corpus Christi» έπιασαν έναν ομοφυλόφιλο και τον έκαψαν. Με αφορμή αυτό γράφτηκε το βιβλίο και λέει ο συγγραφέας «Αν ο Χριστός ερχόταν τώρα στη Γη πως θα έκρινε όλες αυτές τις πράξεις».


Παναγιωταρος: Τσατσοπουλε εισαι ομοφυλολαγνος – Τατσοπουλος: Ηλιθιε ετσι να πεις τον πατερα σου, εισαι νταβαντζης


Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Τατσόπουλου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.
Οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στο πάνελ της εκπομπής ΣΚΑΪ στις 7 με τον Νίκο Ευαγγελάτο προκειμένου να σχολιάσουν τα επεισόδια που έγιναν έξω από το θέατρο Χυτήριο για την παράσταση «Corpus Christi» η οποία θεωρήθηκε από ακροδεξιούς και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων βλάσφημη για το πρόσωπο του Χριστού.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ομοφυλολάγνο και «τσατσόπουλο», με τον Πέτρο Τατσόπουλο να απαντά στον βουλευτής της Χρυσής Αυγής «αυτά στην συμμορία σου, τσατσόπουλο να πεις τον πατέρα σου ηλίθιε, ακούς νταβαντζή;».
Ο Νίκος Ευαγγελάτος προσπαθώντας να βάλει τάξη κάλεσε τους παρευρισκομένους να ηρεμήσουν με τον Ηλία Παναγιώταρο να απαντά πως θα ηρεμήσει μόνο «αν φύγει ο καραγκιόζης από το πάνελ».

Σαββιδης: "Η Μπαρτσελονα στην Ελλαδα θα εβγαινε δευτερη"


Ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε πως ακόμα και αν πάρει τους παίκτες της Μπαρτσελόνα θα βγει δεύτερος στη Super League, λόγω του συστήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε πως το σημερινό σύστημα που έχει διαμορφωθεί και έχει αναπτυχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε δουλεύει υπέρ του ΠΑΟΚ, δουλεύει εναντίον του ΠΑΟΚ και αυτό το βλέπουμε στα γήπεδα.
Ο Ιβάν Σαββίδης προειδοποίησε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, πως δεν κοιμάται, αλλά πλέον και κάποιοι άλλοι δεν κοιμούνται, ενώ δήλωσε πως αν είχε έρθει το 2006 ο Ολυμπιακός θα είχε άλλη θέση. Τέλος, προειδοποίησε τους διαιτητές να διαβάσουν το βιογραφικό του και αποκάλυψε πως έχει ως στόχο να επενδύσει στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ και στην ανάπτυξη Ακαδημιών περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ!
Αξιοσημείωτο είναι πως με το πέρας της συνέντευξης (την οποία θα διαβάσετε παρακάτω) ο Ζήσης Βρύζας, μαζί με τον Γιώργο Δώνη που βρέθηκαν στο πάνελ έπιασαν τον Ιβάν Σαββίδη και τα είπαν για λίγα λεπτά.
«Θεσσαλονίκη καλεί Μόσχα... Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη», είπε ο Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος συντόνισε τη συνέντευξη και έδωσε το λόγο στον Ιβάν Σαββίδη:
«Χαίρομαι που είστε εδώ. Δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον για την τύχη του ΠΑΟΚ και παρακολουθείτε τις κινήσεις μας. Εγώ νιώθω χαρούμενος που σε αυτή την πρώτη συνέντευξη Τύπου έχουν έρθει πολλοί άνθρωποι. Αυτό με κάνει ακόμη πιο υποχρεωμένο αλλά και με χαροποιεί. Εγώ θέλω διάλογο, είμαι έτοιμος να απαντήσω σε όποια ερώτηση σας ενδιαφέρει αλλά οι ερωτήσεις σας να είναι απλές, ανθρώπινες και στα πλαίσια της ηθικής του ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν κάποια ερωτήματα που ίσως δεν μπορέσουμε να σας απαντήσουμε πλήρως. Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει και όχι να υποσχεθούμε απλά πράγματα. Θέλω ειλικρινή συζήτηση. Είστε εδώ σήμερα επειδή γιατί αυτή η ΠΑΕ αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη σε ότι αφορά το πατριωτικό αίσθημα. Δεν είναι τυχαίο ότι εγώ ξεχώρισα τον ΠΑΟΚ.

Εμείς οι Πόντιοι συνδέουμε την Ελλάδα με αυτή την ομάδα. Εγώ δεν είμαι η εξαίρεση σε αυτή. Εγώ λοιπόν έφτασα στο σημείο να αποφασίσω να ασχοληθώ με τον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι είναι μια πρόκληση για μένα. Πιστεύω ότι δε θα απογοητευτεί κανείς φίλος της ομάδας που περιμένει αλλαγές. Ο μεγαλύτερος στόχος που θέτω μπροστά μου: σε καμιά περίπτωση να μην είμαι πιο έξυπνος από τους προκατόχους του ή να ξαναγράψω την ιστορία του ΠΑΟΚ.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, μελετάται απλά θα προσθέσω επιτυχίες. Είναι μεγάλη τιμή που θα συναντηθώ με τον κόσμο και θα τους πώ ότι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ο κόσμος με την ορμή του και εγώ με αυτά που μπορώ να προσφέρω. Τότε θα πετύχουμε και θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να σας ικανοποιήσω με τις απαντήσεις μου και να μην φύγει κανείς στεναχωρημένος».

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

Μέσα από γραπτές τοποθετήσεις είπατε ότι επιθυμείτε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση. Πως σκέφτεστε να το υλοποιήσετε;
«Δε μπορώ να δώσω απάντηση ακριβώς. Θέλω να είναι ο ΠΑΟΚ ΝΟ1 ομάδα, στο πλαίσιο αυτών που μπορώ να κάνω».

Σε τι επίπεδα είναι η πληροφόρηση σας για το ποδόσφαιρο της χώρας και τι σκέφτεστε να κάνετε για να μην περάσει τα ίδια που πέρασε ο ΠΑΟΚ;
«Πρώτα απ' όλα ελπίζω σύντομα να μην χρειάζομαι μετάφραση. Μαθαίνω από τα ΜΜΕ αλλά και από τους συνεργάτες μου και προσπαθώ πάντα να είμαι ενήμερος για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να με ρωτάτε για το πώς και τι βλέπω το ποδόσφαιρο. Θα δείτε τι θα κάνω, προς το παρόν δε θέλω να μιλήσω. Ο στόχος μου είναι να είμαι ενήμερος για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή του ΠΑΟΚ έτσι ώστε να είναι μια ομάδα που θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στην ποδοσφαιρική ζωή της Ελλάδας».

Πότε θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;
«Είναι δύσκολο να υποθέσω πότε. Θα ήθελα να είναι και φέτος. Αν λέτε εσείς ότι κέρδισε και πήρε την πρώτη θέση, δε θα ήταν σωστό να σκεφτόμαστε, ότι στα επόμενα δύο χρόνια έχουμε πιθανότητες να το κάνουμε. Δε μπορώ να το απορρίψω κιόλας. Ελεγα στον κ. Βρύζα, ότι για μένα δεν υπάρχει ο στόχος της δεύτερης θέσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20 χρόνια παίρνει την πρώτη θέση. Δεν είναι στόχος μας η δεύτερη θέση. Αλλά να κάνουμε μία ομάδα που θα παίρνει την πρώτη θέση. Ο ερχομός μου στον ΠΑΟΚ ήταν λίγο καθυστερημένος. Αν είχα έρθει το 2006, σας διαβεβαιώ ότι ο Ολυμπιακός θα είχε άλλη θέση. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα έτοιμη. γιατί εμείς θα πρέπει να διαθέτουμε το επαγγελματικό επίπεδο πρώτης ομάδας, για να έχουμε αποτελέσματα και στο γήπεδο και έξω από αυτό. Για να μπορούμε να λύνουμε και άλλα ζητήματα γύρω από το γήπεδο, όλες αυτές τις δολοπλοκίες».

Γιατί δεν ανέλαβε το 2006 τον ΠΑΟΚ και αν ένας λόγος που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ είναι και πολιτικός;
Αφήστε έξω την πολιτική. Εγώ πιθανώς να είμαι πιο Έλληνας από εσάς που είστε εδώ. Ακόμη και κατά την εποχή της ΕΣΣΔ αναπνέαμε για την Ελλάδα και το Βυζάντιο. Μάνα για μένα είναι η Ελλάδα. Η πρώτη λέξη που είπα ήταν μάνα και όχι μαμά. Μιλούσα μόνο Ποντιακά μέχρι να πάω σχολείο. Αφήστε στην άκρη την πολιτική λοιπόν. Εγώ ανέλαβα τον ΠΑΟΚ γιατί είναι η ομάδα που με εκφράζει. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκφράσει τον Ποντιακό Ελληνισμό και είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να έχει την συνέχεια της Πόλης. Όποιος Έλληνας έχει αποχωριστεί τη μάνα του με τη βία, μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον εκφράσει...Ότι δηλαδή είχε συμβεί με την μικρασιατική καταστροφή.

Ας μην αναφερόμαστε στο 2006 και το τι έφταιξε. Ας μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον. Αυτό πρέπει να ενδιαφέρει. Στόχος μας είναι να έρθει εκείνη η μέρα που ΠΑΟΚ και Σαββίδης να γίνουν συνώνυμα και τότε θα είμαι ευτυχής. Θέλω μια μέρα που στη λέξη ΠΑΟΚ το μυαλό όλων θα πηγαίνει και στον Σαββίδη αυτόματα. Αυτό με ενδιαφέρει. Να προσφέρω και να πετύχει ο ΠΑΟΚ στόχους του.

Έχουμε τεράστια ζητήματα να λύσουμε. Πρέπει να κάνουμε την υποδομή στον ΠΑΟΚ να την συνεχίσουμε και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει κατάσταση άρνησης για αυτά που έχουν επιτευχθεί. Θέλω δηλαδή να παρακαλέσω: η χθεσινή μέρα είναι χθεσινή. Εμένα με ενδιαφέρει το σήμερα και το αύριο του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ του σήμερα και ο ΠΑΟΚ του αύριο αυτοί είναι οι στόχοι μου.

Εχετε καταλήξει στη μορφή της επόμενης διοίκησης;
Ξέρετε, δεν είπα τυχαία αυτή τη φράση "Μια ηθική εντός της ομάδας". Εννοώ ότι υπάρχουν ηθικά πρότυπα για τα οποία δε θέλω να μιλήσω. Πιστεύω ότι θα είναι ένα αξιοπρεπές πρόσωπο. Φυσικά θα υπάρξουν αλλαγές στη διοίκηση αλλά δε θα ήταν έντιμο για όλη την ομάδα διοίκησης και να τους πω "φύγετε εγώ είμαι πιο έξυπνος". Εγώ τους είπα ότι τους εμπιστεύομαι για ένα χρονικό διάστημα, τους δίνω δυνατότητα ότι είναι ικανοί να μου το αποδείξουν. Αν αυτή η ομάδα είναι σε θέση να επιλύει γιατί να μην παραμείνει; Ο Βρύζας θα είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ; Θα το αποφασίσω εγώ. Εγώ το σκέφτομαι να είμαι πρόεδρος ή να βάλω κάποιον άλλο; Ο Βρύζας θα μπορέσει να μου το αποδείξει; Ο ίδιος ορίζει τις τύχες του. Σέβομαι και τον προηγούμενο πρόεδρο. Σέβομαι και τον κάθε ποδοσφαιριστή που είναι στην ομάδα. Ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης μου χάρισαν το 2004 τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι ως άνθρωπο Βρύζα. Αν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα μένει. Αν δεν μπορεί θα είμαστε πάντα φίλοι. Στο χέρι του είναι να παραμείνει.

Τι θα κάνετε με τα χρέη του ΠΑΟΚ;
«Είναι δικά μου χρέη πλέον τα χρέη του ΠΑΟΚ. Εγώ δεν χρωστώ πουθενά και σύντομα δε θα χρωστά και ο ΠΑΟΚ πουθενά».


Πώς θα ενισχύσετε τις επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και αν η επένδυση στον ΠΑΟΚ είναι ανεξάρτητο από αυτό;
«Πριν από μερικά χρόνια όταν ήμουν ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ρωσία, είχα πει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα είδος αθλητισμού όπου μια φορά μπορείς να μπεις και δεν μπορείς να φύγεις ποτέ. Γι' αυτό δεν πρέπει να συνδέετε την απόκτηση του ΠΑΟΚ με άλλα συμφέροντα μου στην Ελλάδα. Δηλώνω ότι δεν έχω βγάλει ούτε μια δραχμή στην Ελλάδα. Μπορούσα; Μπορούσα. Αλλά τα συμφέροντα μου ήταν πάντα δικά μου. Τώρα που η μοίρα μου με έχει συνδέσει με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι η ψυχή μου, οι επιχειρηματικές σχέσεις είναι επιχειρηματικές σχέσεις. Αν η Ρωσία είχε σύγκρουση με την Ελλάδα εγώ δε θα ζούσα στην Ρωσία και δε θα έκανα κινήσεις ρίσκου. Εμείς οι Έλληνες στη Ρωσία είμαστε τυχεροί γιατί οι Ρώσοι αγαπούν τους Έλληνες παραπάνω από ότι οι Έλληνες αγαπούν τους Πόντιους. Εγώ θέλω η ρωσική αυτοκρατορία να έρθει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια καταστροφή. Εγώ συμφωνώ με τον Σαμαρά που είπε: δεν χρειαζόμαστε χρήματα αλλά χρόνο και αυτό είπε στην Μέρκελ. Αν έρθει η Ρωσία εδώ, τότε η Ελλάδα θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο κράτος. Με τη δική μου πράξη, θέλω να δείξω στους Ελληνες πολιτικούς, ότι εμείς οι Ρώσοι είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στον αθλητισμό, να εξυγιάνουμε τον αθλητισμό. Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι είναι δίπλα στα ομόδοξα αδέρφια.
Αν κάποιος από τους Ρώσους ολιγάρχες πει, ο Σαββίδης δε φοβήθηκε να αγοράσει τον ΠΑΟΚ, σε αυτήν την κρίση, μήπως έχει νόημα να πάμε και εμείς με τα χρήματά μας σε αυτήν τη χώρα; Ο στόχος μου σε αυτό έχει επιτευχθεί. Εγώ θέλω να αλλάξω την εικόνα της Ελλάδας στη Ρωσία και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ΠΑΟΚ.

Ποιοι Ρώσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα;
Αν η Ελλάδα πει σε Ρώσους επιχειρηματίες ότι έχετε ένα χρόνο να κάνετε κάτι στην Ελλάδα, τότε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πει ότι είναι οικονομικά εύρωστη χώρα. Αυτός που δίνει τα χρήματα κανονίζει και τους όρους του παιχνιδιού. Αν η Ευρώπη σας έδωσε τα χρήματά της, αυτή θα θέσει και τους στόχους, τι πρέπει να κάνετε κα πως να ζήσετε. Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε ενεργά, στην οικονομία της Ελλάδας, που θα της αποφέρει την ανεξαρτησία της. Για τί ποσά μιλάμε; Δε θα ήθελα να κάνω πλούσιους με πληροφορίες κάποιους ανθρώπους. Πιστέψτε με ότι πρόκειται για πολλά λεφτά.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ο σιδηρόδρομος της Ελλάδας, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Τα δίκτυα δεν είναι μίας ευρωπαϊκής χώρας. Είναι ο σιδηρόδρομος μιας χώρας με αδύναμη οικονομία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να έρθει η Ρωσία και να επενδύσει στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Εγώ σας είπα ότι δεν έχω βγάλει δραχμή στην Ελλάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλω να βγάλω. Αν έβαλα λεφτά στον ΠΑΟΚ θα κάνω τα πάντα για να μη χαθούν. Δεν ξοδεύω τα χρήματα μου για να χαρώ με τη δεύτερη θέση. Αν τα ρωσικά χρήματα έρθουν στην ελληνική οικονομία, οι Ρώσοι θα κάνουν τα πάντα για να μην τα χάσουν.

Είναι κατανοητό γιατί υποστηρίζω ότι η ελληνική οικονομία θέλει τα ρωσικά χρήματα. Είχα πει ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι ευκαιρία για την Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι το ψάρι θα φύγει, αλλά δεν έφυγε και η Ελλάδα, μπήκε στην κρίση. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Μιλώντας με τον κ. Σαμαρά, προτού γίνει πρωθυπουργός, του έλεγα ότι πρέπει να κινείται μπροστά. Αν σε 1000 χρόνια, η Ρωσία δε γύρισε το πρόσωπο της από την Ελλάδα, νομίζετε ότι θα γυρίσει την πλάτη της τώρα; Η Ελλάδα ως χώρα του ΝΑΤΟ, δε μπόρεσε να λύσει στοιχειώδη ζητήματα. Πόσο μπορούμε να περιμένουμε; Γιατί θα πρέπει να διοικούμαστε από ένα άλλο κέντρο; Θα πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, Να μη φοβόμαστε.

Αν τα προηγούμενα χρόνια μπορούσαμε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικά., αύριο δε θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Θα είναι εξαναγκασμένο. Δε μπορώ να μιλήσω εκ μέρους ρωσικών εταιρειών. αλλά με όσους μίλησα έχουν συνολική κεφαλαιοποίηση 500 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει επιθυμία, Ρώσοι επιχειρηματίες να έρθουν στην Ελλάδα και εγώ θα το ήθελα πολύ να γίνει αυτό.

Για την διαπλοκή στο ποδόσφαιρο και για το ότι απέφυγε να πει το όνομα της Μέρκελ:
Δεν έχω κακό λόγο για την Μέρκελ. Εϊναι καλή αρχηγός κράτους και κρίμα που δεν είναι Ελληνίδα. Σε κάποιο βαθμό στα προβήματα της Ελλάδας φταίει και η Γερμανία.Η ευθύνη της Ελλάδας είναι μεγάλη για την κρίση. Όπως και να έχει το πράγμα, τα προβλήματα των χωρών που συνδέονται με την Μεσόγειο σχετίζονται με την Γερμανία. Χάρηκα που έχασε ο Σαρκοζί γιατί ευθύνεται για τον πόλεμο στην Λιβύη. Ακούω και τον Ερντογάν που είναι καλός αρχηγός για την Τουρκία.
Πάμε και στο ποδόσφαιρο. Σαφώς και ενδιαφέρει την πολιτική αυτό το μαζικό άθλημα. Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να πετύχω. Στόχος μου είναι μην καταστρέψω, να μη βρεθώ έξω. Σήμερα το βράδυ που θα συναντήσω τους οπαδούς, θέλω να τους πω ότι όταν διαβάζεις την ιστορία του ΠΑΟΚ και διαβάζεις ότι έχουν κατέστρεψαν και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε, αν σήμερα εμείς σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, συναθροίζαμε όλες τις παραβιάσεις, τότε παγκοσμίως θα ήμασταν στην πρώτη θέση. Ποιος θα είναι ο στόχος μου για την ομάδα; Η ιστορία του ΠΑΟΚ, είναι η ικανότητα να δημιουργείς κάτι. Αν σήμερα το σύστημα δουλεύει για κάποιον, είτε πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα, είτε αυτόν τον κάποιον. Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι και εμείς; Εμείς δε θέτουμε στόχο να μπούμε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, αλλά να πολεμήσουμε υπέρ των ποδοσφαιρικών αξιών.

Θα χρησιμοποιήσω διάφορες λύσεις για να το πετύχω. Εμάς τους πολιτικούς μας αγαπούν λιγότερο από τους άλλους, γιατί ίσως δε διαθετουμε καλή ιδεολογία. Αν εμείς στο μέλλον φέρουμε ένα πρωτάθλημα, θα πείτε όλοι ότι το σύστημα δουλευέι υπέρ του ΠΑΟΚ. Δε θέλω να πω ότι από τη στιγμή που εγώ έγινα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ότι ο ύπνος μου είναι πολύ καλός. Εχω μία μηχανή στο κεφάλι, που λειτουργεί 24 ώρες. Αλλά πιστέψτε με και εγώ παραβιάσει τον ύπνο κάποιων άλλων και κάποιοι σε αυτό το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, τώρα δεν κοιμούνται πολύ καλά.

Πιο ανήσυχοι είναι ο κ. Βρύζας και ο προπονητής. Ο προπονητής δε μπορεί να εξασφαλίσει ένα κανονικό παιχνίδι για να συμπεριφέρονται οι αθλητές καλά. Δε θα πρέπει να υποτάσσονται στα συναισθήματα. Πως γίνεται με 4-1 να καταπιείς την προβοκάτσια και να πάρεις κόκκινη κάρτα. Ποιος φταίει; Ο προπονητής. Αυτός πρέπει να καθορίζει τη συμπεριφορά των παικτών. Αλλά τιμωρήθηκε και αυτός. Για αυτό πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται στο εσωτερικό της οικογένειας

Προσπαθώ να βλέπω όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Δε μπορώ να πω ευχαριστώ τον Βρύζα, γιατί σε κάθε παιχνίδι παίρνουμε κόκκινη κάρτα. Θα φτάσουμε να μην έχουμε παίκτες λόγω αποβολών! Ο χειμώνας μπορεί να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Θα έπρεπε να ξέρετε ότι το χειμώνα δε μπορούμε να κάνουμε πολλές μεταγραφές. Μπορούμε να καλύψουμε κάποιες ανάγκες, αλλά το καλοκαίρι θα δημιουργήσουμε. Κανένα συναίσθημα μέσα στο γήπεδο! Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά. Ακόμα και στον πάγκο παίκτης μας πήρε κάρτα! Σε λίγο θα δώσουμε κόκκινη κάρτα και στους οπαδούς μας!

Πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να πετύχουμε. Πιστεύω στον προπονητή, ότι μπορεί να δημιουργήσει μία ομάδα. Αν καταλάβω ότι έχω κάνει λάθος, εκεί τελειώνει. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη μου τελειώνουν όλα. Τον εμπιστεύομαι όμως. Μου είναι πολύ συμπαθής ως προπονητής. Χωρίς πολλές δυνατότητες, δημιουργεί όραμα. Προς το παρόν πορευόμαστε.

Ο δημοσιογράφος του gazzetta.gr, Απόστολος Παγώνης ρώτησε τον Ιβάν Σαββίδη για το ενδεχόμενο να υπάρξει χορηγία από την Gazprom:
«Ο Απόστολος Παύλος στη δεύτερη επιστολή του προς τους Εβραίους, είχε πει ότι ήρθε η ώρα να γίνεται δάσκαλοι και εγώ ακόμα σας εκπαιδεύω. Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ νόμιζα ότι θα έρθω σα δάσκαλος, αλλά ημουν ο μαθητής. Είπα σε κάποιο γραφείο ότι θα είναι καλό να φάινεται στη φανέλα του ΠΑΟΚ η Gazprom. Και είδατε τι έγινε. Δεν έχω πολλές αμφιβολίες. Ως άνθρωπος, ως επιχειρηματίας, δε θέλω να μιλάω για κάποια θέματα που δεν πρέπει να τα κάνουμε φωναχτά. Η μεγάλες ιδεες αγαπούν τη μεγάλη σιωπή. Μάλλον κακώς το ανέφερα. Αφού έχω παραβιάσει αυτήν τη σιωπή, δεν υπάρχει ούτε μία ποδοσφαιρική ομάδα που να μην ονειρεύεται να έχει σπόνσορα της Gazprom».

Θα σας απασχολήσει μακροπρόθεσμα το θέμα του νέου γηπέδου;
Δεν έχω μιλήσει τυχαία για το συναισθηματικό κομμάτι του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους βοηθούς μου, που έφτασαν στην Ελλάδα από το Ροστόφ, στο σάιτ του ΠΑΟΚ να κάνουν μία μικρή παρουσίαση του γραφείου μου στο Ροστόφ, εδώ και 20 χρόνια. Πριν από μένα σε εκείνο το γραφείο, είχαν καθίσει πολύ σημαντικά άτομα της Σοβιετικής περιόδου. Δίπλα στον Στάλιν, βρισκόταν πάντα ο Μικογιάν. Ο Μικογιάν καθόταν πίσω από αυτό το γραφείο. Σε 20 χρόνια δεν έχω κάνει ούτε επισκευές. Δεν θέλω να παραβιάσω ούτε την ενέργεια του γραφείου αυτού.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ξεκινήσω άυριο μία ανακατασκευή του σταδίου του ΠΑΟΚ. Τούμπα και ΠΑΟΚ είναι συνώνυμα. Αν ξεκινήσουμε από αυτό, μήπως θα παραβιάσουμε μία ενεργειακή ισορροπία; Οταν έχεις ζήσει σε ένα σπίτι, πως θα πας να ζήσεις σε ένα καινούργιο; Θα το κάνω πολύ προσεκτικά. Με το ελικόπτερο πετάω πάνω από τη Θεσσαλονικη, κοιτάω διάφορους χώρους και μέχρι το ζήτημα του σταδίου, έχουμε να λύσουμε πολύ πιο σημαντικά ζητήματα.

Είναι το ζήτημα των προπονήσεων των ποδοσφαιριστών μας, με διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις, με πισίνα, με μία εστία με παιδική ακαδημία. Τους κάλεσα στο Ροστόφ και είδα ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά η βάση που έχουμε ως τώρα, δε μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τον ΠΑΟΚ Νο1.

Προτεραιότητα είναι να τακτοποιηθεί το βάρος των χρεών. Φέτος θα μπορέσουμε να βάλουμε συμπληρωματικά κάποια χρήματα. Για να μη χάσουμε το καλοκαίρι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι μεταγραφικά το χειμώνα. Μετά είναι το στάδιο. Δε σας κρύβω, ότι θα ήθελα ως ΠΑΟΚ, να έχω προνομιακό δικαίωμα για το στάδιο. Να είστε βέβαιοι, ότι κάνω σταθερές κινήσεις. Στην προηγούμενη ομάδα, είχα στην ιδιοκτησία μου ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδο μπάσκετ και ένα μεγάλο αθλητικό σύμπλεγμα τριών ορόφων και όταν έφυγα, τα χάρισα στην ομάδα. Αν κάποτε χτίσω στάδιο και ελπίζω να το κάνω, θα κάνω μάλλον όπως ο Σουλτάνος που κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη. Τα υλικά θα ανήκουν σε εσάς, η συναισθηματική δόξα όμως θα είναι δική μου. Και ότι και να κάνω, για πάντα θα μείνει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Αυτή η βάση θα χτιστεί και θα πρέπει να πω ότι η κατασκευή της αθλητικής βάσης όπως τη φαντάζομαι εγώ, θα είναι επένδυση πάνω από το 50.000.000 ευρώ. Νομίζω ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα έχει όλους τους όρους, για να μου επιτρέψουν να εκπαιδεύω τους ποδοσφαιριστές. Εκεί που βρίσκεται σήμερα το αθλητικό κέντρο, δε με ικανοποιεί. Για αυτό πετάω με το ελικόπτερο, για να βρω ένα καλύτερο μέρος.

Επισκευή στο γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά εγώ δεν πρόκειται να βάλω λεφτά σε μία ξένη ιδιοκτησία. Δε θέλω το στάδιο να δοθεί στον Σαββίδη, αλλά τον πρώτο λόγο θα έχει η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Αν λυθούν αυτά τα θέματα, είδα ότι και εδώ κοντά υπάρχει ένα πολύ καλό στάδιο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχει το μίνιμουμ του ρίσκου. Ναι το Καυτατζόγλειο εννοούσα.

Εχετε καταφέρει να αντιληφθείτε τη δυναμική του κόσμου του ΠΑΟΚ από τις φορές που έχετε βρεθεί στην Τούμπα;
Το είδα αυτό που είπατε. Οταν παρακολουθούσα παιχνίδια, ως ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ πια, προσπαθούσα να καταλάβω πως μπορεί να αξιοποιήσει κανείς αυτή τη δύναμη προς όφελος του ΠΑΟΚ. Αυτή η δύναμη τώρα είναι σε αντίθεση με το όφελος. Αν καταφέρω να την κεφαλαιοποιήσω, θα είναι μεγάλη επιτυχία μου. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να δίνει όφελος. Τώρα δε γίνεται αυτό. Μετά από κάθε παιχνίδι πρέπει να πληρώνουμε πρόστιμα. Εμείς παίζουμε για τους ανθρώπους που μας οδηγούν σε ζημιές. Πως μπορείς να κανείς κακό σε κάποιον που αγαπάς; Θέλω να πιστεύω ότι κάνουμε κάτι λάθος.
Στόχος μας είναι να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος και αυτή τη δύναμη από καταστροφική δύναμη να την κάνουμε προς όφελος. Μετά το ματς με την Ραπίντ ευχαρίστησα τον Θεό που πήρα το μάθημα μου και ήταν σεμινάριο!!! Όλα όσα έκανε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν λογικό. Δεν είχαν καμιά εξήγηση και δεν υπάρχει εξήγηση. Πήραμε αυτά που αξίζαμε. Είναι ένα ακριβό μάθημα που το πλήρωσα. Ο ΠΑΟΚ έχασε πέντε εκατομμύρια ευρώ. Για πείτε μου, δεν είναι κρίμα που δεν τα πήρε ο ΠΑΟΚ. Αν τα έπαιρνε και πήγαιναν για τους οπαδούς θα έλεγα εντάξει. Δεν τα πήρε ο ΠΑΟΚ και θα τα πάρει κάποιος άλλος. Αντιμετωπισα ένα δίλημμα. Να κάτσω να κάνω ένα σχέδιο καταπολέμησης ή τι άλλο να κάνω; Βρήκα λύση. Τη λύση θα τη δείτε στις πρακτικές μου κινήσεις. Το σχέδιο δε χρειάζεται να το πω.

Σε μία καλή οικογένεια, όταν υπάρχει ένας δυνατός πατέρας, τα παιδιά δεν κάνουν αταξίες. Οταν όμως ο επικεφαλής της οικογένειας είναι αδύναμος, όλα καταστρέφονται. Αν σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ θέλετε να δείτε τη δύναμη μου, θα τη δείτε. Αν το παιχνίδι με τη Ραπίντ, με δυνάμωνε, θα έλεγα ευχαριστώ. Ηταν ένα μάθημα που ενίσχυσε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Δε χρειάζονται βίαιες ενέργειες για καλό αποτέλεσμα.

Πρέπει να περιμένει άμεσα ο κόσμος μεγάλες μεταγραφές;
Το πιο τρομερό είναι να μην απαντάς στις ελπίδες. Ευχόμαστε να υλοποιηθούν οι ελπίδες, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουν. Μπορώ να πω ότι ένας ποδοσφαιριστής αγοράστηκε, έκανε 5 εκατομμύρια ευρώ και τι έγινε; Μπήκε στο καλάθι των αχρήστων. Μπορούμε να κάνουμε κάποια άλλα πράγματα. Ισως να μην καταλάβατε τι εννοούσα. Αυτές οι οικονομικές κυρώσεις, έχουν πάρει από εμάς τα χρήματα που θα μπορούσαμε να τα δώσουμε για να πάρουμε ποδοσφαιριστές. Και να πάρουμε έναν πολύ ακριβό ποδοσφαιριστή, δε θα συμπληρώσει την ομάδα, αλλά μία όχι και τόσο άνετη κατάσταση θα δημιουργήσει. Η ομάδα θα πρέπει να έχει το ίδιο επαγγελματικό επίπεδο.

Αν εμείς συνδέουμε την τύχη μας, στα επόμενα 3-5 χρόνια με τον προπονητή που έχουμε τώρα. Προς το παρόν κοιτάμε ο ένας τον άλλον και θα του πω, ποιος χρειάζεται, ποιος είναι ικανός, ώστε η ομάδα να παίξει διαφορετικά. Αν το χειμώνα, εμείς φέρουμε όλη την ομάδα της Μπαρτσελόνα στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι θα είμαστε στη δεύτερη θέση. Και καταλαβαίνετε γιατί το λέω. Για αυτό και εγώ θα χρησιμοποιήσω πράγματα αποτελεσματικού χαρακτήρα. Σας είπα. Και εγώ δεν κοιμάμαι, αλλά πλέον και κάποιοι άλλοι δεν κοιμούνται.

Αν θεωρώ ότι πρέπει να πάρω παίκτες θα το κάνω. Δε θέλω να ασχολούμαι με δολοπλοκίες όμως. Η φιλοσοφία μου είναι η εξής. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χάνει κανέναν αγώνα. Θα πρέπει να παίζουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας. Εμείς χάσαμε στην Κρήτη. Ετσι αξιολογώ εκείνο το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να λέμε όταν χάνουμε ότι ο άλλος ήταν πιο δυνατός ή πιο τυχερός. Μετά την κόκκινη κάρτα, είδα με μεγάλη ικανοποίηση ότι θεός φυλάξει δε μπορούν να βάλουν γκολ ούτε έτσι. Για αυτό λέω για τύχη. Αλλά ο επαγγελματισμός μας πρέπει να είναι η πρώτη θέση. Για αυτό πρέπει να επενδύουμε χρήματα για να κάνουμε μία ομάδα αστέρι. Δεν το κρύβω ότι βλέπω τους Ελληνες που παίζουν στο εξωτερικό.

Θέλω να ξαναπώ ότι με οδηγεί η σκέψη να μην κάνω κάποιο κακό. Για αυτό πολύ προσεκτικά, εμείς θα παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες θα χαροποιούν εμάς και τους οπαδούς. Οταν είμαστε στο στάδιο όλοι είμαστε οπαδοί. Εγώ διαφέρω από τον προπονητή, γιατί εγώ και να βρίζω δε μπορεί να με αποβάλλει διαιτητής, Για αυτό θα πρέπει να αφήνει το συναίσθημα στο σπίτι".

Η ομάδα με τα προβλήματα που έχει χρειάζεται άλλη ενίσχυση; Θα στηρίξετε τα νέα παιδιά;
Μερικές φορές δεν πρέπει να κοιμόμαστε και θα πρέπει να μπαίνουμε σε ισχυρό διάλογο. Μη προσβάλλετε. Αν δεν είχα 5.000.000 ευρώ δε θα ερχόμουν στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να χάσει ούτε ένα ευρώ. Τότε εγώ σέβομαι τον εαυτό μου, που πέτυχε κάτι, που είμαι ένας άνθρωπος αυτάρκης. Για αυτό είπα το παράδειγμα. Γιατί να χάνουμε χρήματα που θα μπορούσαμε να πάρουμε;

Οι οπαδοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο στόχος τους είναι αυξήσουν και όχι να μειώσουν. Το χειμώνα θα αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές, αλλά δε θα είναι υπερβολικά ακριβοί, γιατί η ομάδα δεν τους έχει ανάγκη. Ο στόχος που μπορεί να επιτευχθεί δεν έχει ανάγκη από άχρηστες επενδύσεις. Δε σας τα λέω όλα, αλλά για την επιτυχία της ομάδας, θα πρέπει να δουλέψει και κάτι άλλο... Η φράση ότι ακόμα και όλη η ομάδα της Μπαρτσελόνα να έρθει στον ΠΑΟΚ, θα πάρουμε τη δεύτερη θέση, μάλλον δεν την καταλάβατε.

Το σημερινό σύστημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε δουλεύει υπέρ του ΠΑΟΚ. Δουλεύει εναντίον του ΠΑΟΚ. Το σημαντικό σε αυτό είναι να μη σπάσουμε τα χέρια μας και τα πόδια μας. Να μη χάσουμε την ψυχρή μας λογική. Δεν υπάρχει ανάγκη να αγοραστεί ένας παίκτης με 10-15 εκάτ. ευρώ. Τι θα κάνει αυτός; Θα κάνει κάτι, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Μας ενδιαφέρει τώρα μία μεσοπρόθεσμη στρατηγική. Αυτήν τη στρατηγική θα αρχίσω να τη διορθώνω στη σκέψη μου. Εχει επιλεγεί νέος επικεφαλής, ο οποίος νομίζω ότι έτσι ή αλλιώς θα δουλεύει υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλω ίσους όρους για όλες τις ομάδες και τους παίκτες. Δε θέλω να είμαι πρώτος στο σύστημα, αλλά η δεύτερη θέση με κάνει να αισθάνομαι δυσάρεστα.

Η πολιτική των μεταγραφών του χειμώνα, θα φέρει χαρακτήρα αποκατάστασης του ασθενούς. Βλέπουμε ότι παίρνουμε πολλές κάρτες και κάποια στιγμή μπορεί να μείνουμε χωρίς παίκτες. Θέλουμε παίκτες στον πάγκο με ποιότητα. Ως το καλοκαίρι, ελπίζω ότι θα έχουμε ξεκάθαρη στρατηγική, που για την υλοποίηση της, θα κάνουμε τις ανάλογες επενδύσεις.

Θα έρχεστε πιο μόνιμα στη Θεσσαλονίκη;
Αν αποφασίσω να είμαι εγώ πρόεδρος θα πρέπει να βρίσκομαι περισσότερο εδώ. Αν είναι πρόεδρος ο κ. Βρύζας ή κάποιος άλλος, τότε θα συνεχίσω να έρχομαι όπως τώρα. Το μάνατζμεντ θα γίνεται από άλλο κέντρο, ανεξαρτήτως του που είμαι εγώ. Ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, έχουμε το ίντερνετ στη τσέπη μας και μπορούμε να διοικούμε από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Οι γονείς μου έχουν ταφεί εδώ κοντά και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα έρθω εδώ.

Νιώθετε ότι πλέον σας παρακολουθούν ως αντίπαλο του συστήματος; Ως αντίπαλος του Μαρινάκη;
Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Εχω σεβασμό αλλά βρίσκονται απέναντι μας. Εχω πολλές επιτυχίες στη ζωή μου, αλλά μία μεγάλη επιτυχία ήταν το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Πάνω από τέσσερα χρόνια είχα πορεία προς αυτόν το στόχο. Και τον έφτασα. Οι άνθρωποι πριν από μένα, προσπαθούσαν να το πετύχουν 88 χρόνια. Εμείς δουλέψαμε πολύ αποτελεσματικά και όταν έφτασα στο τέρμα, κατάλαβα ότι χρειάζομαι δυνάμεις και από την Τουρκία. Για αυτό αλλάξαμε στρατηγικά την πορεία των κινήσεων μας και σήμερα με την κυβέρνηση της Τουρκίας, έχω πολύ καλές σχέσεις. Κάναμε τους ανθρώπους της να μας ακούσουν, έψαχνα οποιοδήποτε άνθρωπο είναι έτοιμος να με ακούσει και να με βοηθήσει. Και βρήκα. Μπορώ να πω ότι πρόκειται για την επιτυχία της ομάδας μας. Είναι κάτι δικό μας. Σε αυτήν την κατάσταση, ίσως να πράξουμε το ίδιο. Οχι να τσακωνόμαστε, αλλά να προσπαθήσουμε να βρούμε ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι υπέρ ενός καλού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Αν ο κανονισμός της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ επέτρεπε σε έναν άνθρωπο να διαθέτει πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες, κάποιες ομάδες που βρίσκονται στο τέλος, με μεγάλη χαρά θα προσπαθούσα να τις σώσω. Δεν πρέπει να πεθαίνουν ομάδες με ιστορία. Αλλά οι συνθήκες επιτρέπουν να πεθαίνουν ομάδες εκτός από μία. Αυτό δε χαροποιεί κανέναν. Δεν είναι ότι εγώ δεν είμαι έτοιμος να τσακωθώ. Απλά δεν το επιλέγω. Χρειάζεται δουλειά ώστε να γίνει το ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι που θα έχει ενδιαφέρον, σε όλη την Ελλάδα. Και να μη μου λένε για κρίση, ότι δεν υπάρχει κάποιος να το χρηματοδοτήσει. Το σύστημα επέτρεψε να μην υπάρχουν αυτοί που θέλουν να επενδύσουν. Το σώμα των διαιτητών δεν έχει διαβάσει τη βιογραφία μου. Θα ήθελα να τους συστήσω να το κάνουν.

Η τελευταία τοποθέτηση του Σαββίδη για την Εθνική Ελλάδος:
«Σήμερα παίζει και η εθνική μας ομάδα. Θέλω να πω ότι είναι η μοναδική φορά που παίζει μία εθνική ομάδα, που ενώνεται όλος ο ελληνικός λαός. Οταν πήραμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με έπαιρναν ακόμα και από την Αυστραλία... Για κάποια στιγμή ένιωσα ότι ήμουν μέλος μιας πολύ μεγάλης ελληνικής οικογένειας. Θα ήθελα με ειλικρίνεια να ευχηθώ, να κερδίσει σήμερα η εθνική μας ομάδα. Σήμερα είναι ένα ντέρμπι. Δε θα είναι καθόλου απλό αυτό το παιχνίδι, από ότι μου λένε. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και σταματάμε να είμαστε εχθροί μεταξύ μας, όταν παίζει η εθνική ομάδα. Σήμερα είμαστε όλοι μια ψυχή.

Οταν ήταν αρχηγός ο Ζαγοράκης της εθνικής τον εκτίμησα και θα κάνω τα πάντα για να φύγουν οι κηλίδες από τη βιογραφία του. Εκείνη η νίκη που μας έφεραν το κύπελλο, με κάνει να θυμάμαι ένα επεισόδιο. Ημουν στο Ροστόφ και έβλεπα τον αγώνα και όταν έριξαν το Ζαγοράκη κάτω, αυτός έπεσε χαμογελώντας. Τότε γύρισα στον Αρμένιο και του είπα ότι εμείς είμαστε περήφανος λαός. Μπορείτε να μας ρίξετε κάτω αλλά δε μπορείτε να μας κατακτήσετε. Ολους τους εκτιμώ και τους σέβομαι».

* Στην αίθουσα βρέθκανπαράγοντες του μπάσκετ, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς και άλλοι από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
* Στο πάνελ ήτανο Γιώργος Δώνης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας. Στο κέντρο θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης και αριστερά ο Θανάσης Αυγερινός.
* Ολο το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ έδωσε το παρών και από τους ποδοσφαιριστές ιο Γεωργιάδης, Κάτσε, Λόρενς και Λίνο. 
* Στο Βελλίδειο ήταν και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, όπως και η στενή συνεργάτης του Σαββίδη, Μαρία Γκοντσάρεβα, ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο οικονομικός σύμβουλος, Αλκης Μαυροφρύδης 

* Σε μήνυμά του στον φάκελο που μοιράστηκε ο Σαββίδης γράφει: Προς το παρόν το κεντρικό καθήκον ενώπιον μας είναι η διάσωση του ΠΑΟΚ... Σχεδιάζω να έχω ενεργό συμμετοχή στην διαμόρφωση της ομάδας και την στρατηγική της. Είναι κατανοητό ότι η απόκτηση παικτών δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εγκρισή μου. Είναι φυσικό ότι την διαχείριση θα την έχουν οι ειδικοί, τρέφω συμπάθεια προς τον πρόεδρο της ομάδας και είμαι πεποισμένος ότι θα δουλέψουμε καλά μαζί.


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger