Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου για τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013


Οι προετοιμασίες για εκδήλωση την οποία προετοίμαζε για τα 40χρονια παρουσίας του στο χώρο της μόδας, για τις 18/10, είχε προγραμματιστεί.. Λεπτομέρειες ήταν αυτές που είχαν απομείνει... Ανθρωπος του χώρου της μόδας, ο οποίος είχε αναλάβει διοργανωτικό κομμάτι στην εκδήλωση, αναζήτησε το σχεδιαστή μόδας την Κυριακή (25/08) στο κινητό του τηλέφωνο, με τις κλήσεις του, να μένουν αναπάντητες.

H δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου έχει τις πληροφορίες:

Την επόμενη ημέρα στην απουσία του σχεδιαστή μόδας, συνεχίστηκαν από συνεργάτες, την υπέυθυνη του ατελιέ, τον συνεργάτη- διοργανωτή εκδηλώσεων. Στα τρία κινητά τηλέφωνα οι κλήσεις παρέμεναν αναπάτητες. Την Τρίτη (27/08) και δημοσιογράφοι τον αναζήτησαν για να τους παραχωρήσει δηλώσεις για την εκδήλωση που προετοίμαζε.. η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.. Η απουσία του από το ατελιέ, κάτι που δε συνθιζε ο σχεδιαστής, προκάλεσαν την έντονη ανησυχία των συνεργατών του. Το μεσημέρι (28/08) λίγο μετά τις 14.00, η υπέυθυνη του ατελιε, με κλειδιά που ο ίδιος της είχε παραχωρήσει, σε περίπτωση ανάγκης από το διαμέρισμά του, τον βρήκε νεκρό στο πατωμα του Υ/Δ του.
φαρμακευτικά σκευάσματα, ανοιγμένα κουτιά και κάποιες σημειώσεις, ήταν τα αντικείμενα που εντόπισαν οι Αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του στο Κολωνάκι.
Πρόκειται για χειρόγραφες σημειώσες, αποσπασματικές αναφορές, για την πορεία του στοχώρο της μόδας, το καλοκαίρι που πέρασε, τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε, ήταν αποτυπωμένα σε χαρτί..
Τα ευρήματα, οδηγούν σε συμπεράσματα, ωστόσο απαντήσεις για τα ακριβή άιτια θανάτου του θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση από τη νεκροψία νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί. .

Σε άλλη ανάρτηση στο facebook η Νάντια Αλεξίου γράφει:

ΚΟΛΩΝΑΚΙ:
Η απουσία απο την επιχείρηση του, χθες (27/08)..
Λιγο μετά τις 14.00, όταν οι νεαρές υπάλληλοι του, μπήκαν στο διαμέρισμα του, τον εντόπισαν νεκρό στο Υ/Δ του..
Ανοιγμενα κουτιά και φαρμακευτικά σκευάσματα.. ηταν αραδιασμενα σε όλο το χώρο..
Ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ, και λίγο αργότερα η διαπίστωση του θανάτου του.
Ηταν ήδη νεκρός, ο Μιχάλης Ασλανης.
Η δυσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει..
Η κακή ψυχολογία..
Τα αυξημένα προβλήματα, τα οποία δε μπορούσε μόνος του να διαχειριστεί..
Η πρόσφατες δηλώσεις του, "απεγνωσμένη" έκκληση..

iefimerida.gr



Μάθε τι χαρακτήρα έχει... από την πρώτη ματιά!



Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Τυχαίνει πολλές φορές ενστικτωδώς, να συμπαθούμε ή να αντιπαθούμε ανθρώπους από την πρώτη κιόλας συνάντηση, χωρίς να εξηγούμε το πώς και το γιατί. Και όμως, η μέθοδος της φυσιογνωμικής αποτελεί μια τεκμηριωμένη επιστήμη, η οποία στηρίζεται κυρίως στις μεθόδους της βιολογίας, βάσει των οποίων μελετάται η λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, οι οποίοι αποτελούν τις βασικές πηγές εκροής στο πρόσωπο και κυρίως στους οφθαλμούς. Ο πρώτος που αναφέρθηκε στη φυσιογνωμία ήταν ο Όμηρος μέσα από την Ιλιάδα. Εν συνεχεία η φυσιογνωμική προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Αριστοτέλη, φτάνοντας στις μέρες μας να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο! Στη φυσιογνωμική μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες από όλα τα σημεία... το σώμα, τη φωνή, την αναπνοή, αλλά θα επικεντρωθούμε στο βασικότερο σημείο, τους οφθαλμούς, οι οποίοι αν και μικροί, διαθέτουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους...

- Οι πολύ μεγάλες κόρες των ματιών, δηλώνουν άνθρωπο ηλίθιο.

- Οι πολύ μικρές κόρες, μαρτυρούν άνθρωπο κακόβουλο, γιατί τέτοιες έχουν τα φίδια, τα κουνάβια, οι πίθηκοι, οι αλεπούδες. Εκείνα τα ζώα δηλαδή που μηχανεύονται το κακό.

- Οι κόρες των ματιών που στρέφονται γύρω - γύρω σαν των κυνηγημένων, καταδεικνύουν ανθρώπους ανυπάκοους, τυχοδιώκτες, άνομους, ασεβείς.

- Το "παγωμένο" βλέμμα ταιριάζει σε ανθρώπους παράλογους και παράδοξους.

- Οφθαλμοί που κινούνται γρήγορα μαζί με τα βλέφαρα, δηλώνουν άνθρωπο δειλό.

- Οφθαλμοί που κινούνται γρήγορα, τα βλέφαρα όμως αργά, δηλώνουν άνθρωπο θαρραλέο και τολμηρό.

- Βραδυκίνητοι οφθαλμοί, δηλώνουν άνθρωπο νωθρό και αναίσθητο.

- Οφθαλμοί που καλύπτονται από οίδημα και δείχνουν πρησμένοι, μαρτυρούν άνθρωπο ευπαθή προς τις ερωτικές απολαύσεις.

- Οφθαλμοί γλαυκοί (μοιάζουν της κουκουβάγιας) με μικρές κόρες, καταδεικνύουν ανθρώπους πανούργους και φιλοχρήματους.

Επίσης η στάση των οφθαλμών, αποτελεί κριτήριο γνωρίσματος...


- Οι οφθαλμοί που είναι στραμμένοι προς τα επάνω, είναι χαρακτηριστικό λαιμαργίας, τρέλας, λαγνείας, μέθης.

- Οφθαλμοί που είναι στραμμένοι προς τα κάτω, υποδηλώνουν φθόνο και άγρια μανία.

- Η σωστή ευθεία στάση είναι η άριστη.

- Το τρέμουλο εις τους οφθαλμούς καταδεικνύει αναίδεια, κακία, παρατολμία και λαγνεία.

- Οι σκοτεινοί οφθαλμοί δηλώνουν φιλοκέρδεια και απιστία.

- Κοίλοι - βαθουλωτοί και μικροί οφθαλμοί, μαρτυρούν ζήλεια, φθόνο και κακοβουλία.

- Οφθαλμοί μεγάλοι, λαμπεροί, διαυγείς και υγροί, δείχνουν άνθρωπο δίκαιο, συνετό, φιλομαθή, γεμάτο από έρωτα.

- Όσοι οφθαλμοί κοιτούν κάτω την ώρα που γελούν και είναι ξηροί, είναι οι χειρότεροι.

- Οφθαλμοί που ανοιγοκλείνουν συνηγορούν σε δειλία.

- Οφθαλμοί σκυθρωποί, αν είναι υγροί, δείχνουν ανθρώπους με φροντίδες και καλλιτεχνικές ευαισθησίες.

- Μεγάλοι και λαμπεροί οφθαλμοί, που κινούνται όταν βλέπουν, όπως κοιτούν οι θυμωμένοι, είναι πολύ κακοί, διότι έχουν τα είδη των οφθαλμών των λύκων και των αγριόχοιρων.

- Κύστες κάτω από τους οφθαλμούς, μαρτυρούν άνθρωπο μέθυσο, ενώ οι κύστες πάνω από τους οφθαλμούς, ύπνηλο.

Υπάρχουν άνθρωποι που οι μορφές τους ταιριάζουν ανά σημεία, σε πουλιά ή θηρία. Πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν την ποσότητα που η μορφή έχει κάτι από θηρίο. Από τα υπόλοιπα σημεία, δυνατότερα είναι αυτά που βρίσκονται κοντά στα μάτια. Το μέτωπο, τα φρύδια, η μύτη, το στόμα, το κεφάλι. Πρέπει όμως πάντα να σχετίζονται με τα μάτια, γιατί αυτά επικρατούν. Σαφώς και η μελέτη της φυσιογνωμικής δε μπορεί να ολοκληρωθεί στα πλαίσια ενός άρθρου. Επικεντρωθήκαμε σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά των ματιών, ώστε να είμαστε υποψιασμένοι και να έχουμε μία ιδέα, πέρα από το ένστικτο. Να θυμάστε... τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια!

http://www.lovedoctor.gr/



Οι 10 ιατρικές εξετάσεις που πρέπει κάθε γυναίκα να κάνει


Μπορεί στη σημερινή κοινωνία η γυναίκα να είναι το ισχυρό φύλο και η κολώνα του σπιτιού, αλλά δεν παύει να έχει αδυναμίες και να εμφανίζει ασθένειες όσο περνάνε τα χρόνια.

Είναι γνωστό πως η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και είναι σημαντικό όσο μεγαλώνουμε να περιλαμβάνουμε στις ετήσιες ρουτίνες μας και μια σειρά εξετάσεων, που θα εξασφαλίσουν την καλή υγεία και την διατήρηση της ισχύος του φύλου.

Καλύτερα, λοιπόν, να γνωρίζουμε καλά το σώμα και την κατάσταση του οργανισμού μας, πριν αναγκαστεί να αρχίσει να μας στέλνει αυτό σημάδια. Ίσως τότε να είναι πολύ αργά.

Μαστογραφία

Υπάρχουν δυο σχολές όσον αφορά στη συχνότητα και την ηλικία, μετά την οποία καλούνται οι γυναίκες να κάνουν μαστογραφία. Η πρώτη, δε κρίνει απαραίτητο να υποβάλλει μια γυναίκα τον εαυτό της στη διαδικασία πριν τα 50 της χρόνια, αν δεν έχει ανάλογο ιστορικό ή σχετικό περιστατικό στην οικογένειά της. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι λάθος διαγνώσεις, που δυστυχώς δεν είναι λιγοστές και οι περιττές βιοψίες και ακτινοβολίες που δεν κάνουν ποτέ καλό.

Η άλλη σχολή διαφωνεί με αυτή την φιλοσοφία και υποστηρίζει πως οι ετήσιοι έλεγχοι για καρκίνο του μαστού καλό είναι να ξεκινούν στα 40, αν όχι και νωρίτερα στην περίπτωση που υπάρχει κληρονομικότητα στην οικογένεια.

Καλό είναι να συμβουλεύσετε πάντα το γυναικολόγο σας, ενώ η παρατήρηση του σώματος και καθημερινή ψηλάφηση από εσάς τις ίδιες είναι η καλύτερη προστασία.



Έλεγχος για καρκίνο του δέρματος

Τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του δέρματος ανεβαίνουν κάθε χρόνο, γι΄ αυτό και είναι σημαντικό να έχετε εικόνα του δέρματος και των ελιών που έχετε και να παρακολουθείτε οι ίδιες την πορεία και εξέλιξη στις πιο ύποπτες. Τέλος, ένας δερματολογικός έλεγχος από κάποιον ειδικό βοηθάει στην πρόληψη και εν τέλει αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων.


Οφθαλμολογική εξέταση

Αν φοράτε γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής, φροντίστε να επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σας μια φορά το χρόνο ή κάθε δυο χρόνια. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν οφθαλμολογικά προβλήματα κυρίως εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης του συνδρόμου ξηρού οφθαλμού αλλά και αυτοάνοσων νοσημάτων που προσβάλουν την υγεία του ματιού.

Ακουόγραμμα

Η καλύτερη περίοδος να αρχίσετε να ελέγχετε την ακοή σας είναι όταν μπείτε αισίως στην πέμπτη δεκαετία της ζωής σας, η οποία είναι και η συνηθέστερη περίοδος που αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα. Αν ωστόσο τα χρόνια που προηγήθηκαν, συνηθίζατε να ακούτε μουσική στη διαπασών, τότε θα χρειαστείτε τον έλεγχο αρκετά νωρίτερα.

Εξέταση περιοδοντίτιδας

Μια φορά το χρόνο και σε μια από τις δυο επισκέψεις σας για τον καθιερωμένο καθαρισμό, θυμίστε στον οδοντίατρό σας να ελέγξει τα ούλα σας για σημάδια περιοδοντίτιδας. Η υγεία των ούλων είναι πολύ σημαντική, ενώ τυχόν φλεγμονές σε αυτά δυσχεραίνουν προβλήματα στην καρδιά και θέματα διαβήτη.


Εξέταση του θυρεοειδή

Ο υποθυρεοειδισμός εμφανίζεται στο 10% των γυναικών και τα συμπτώματα αυτού είναι οι κρυάδες, η συνεχής και αναίτια κόπωση, η δυσκοιλιότητα και η πρόσληψη βάρους. Η διάγνωσή του γίνεται με τον έλεγχο των επιπέδων της ορμόνης TSH στο αίμα και η καταλληλότερη περίοδος για να αρχίσετε να την ελέγχεται είναι μετά τα 50 έτη. Αν έχετε όμως εντοπίσει τα συμπτώματα, μη διστάσετε να ξεκινήσετε τους ελέγχους νωρίτερα.

Αιματολογικές εξετάσεις

Η χοληστερίνη δε χτυπάει πια μόνο τους μπαμπάδες μας και είναι πλέον συνήθεια να ελέγχονται τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης από νεαρή ηλικία. Μην ξεχάσετε να επαναλαμβάνετε τον έλεγχο, χοληστερίνης και ζαχάρου, κάθε πέντε χρόνια ενώ μετά την ηλικία των 40, ο έλεγχος καλό είναι να γίνει ετήσιος καθώς οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και καρδιακού επεισοδίου αυξάνονται με τα χρόνια.


Τεστ ΠΑΠ

Η πρώτη επίσκεψη το γυναικολόγο και το πρώτο τεστ ΠΑΠ, καλό είναι να ξεκινήσει από τα 21, ακόμα και αν δεν είναι σεξουαλικά ενεργή η κοπέλα. Το ΠΑΠ, για κάποιους καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια ενώ μερικοί υποστηρίζουν την ετήσια επανάληψη του ελέγχου. Όπως ισχύει και με τη εξέταση της μαστογραφίας, η συχνότητα αυτών σχετίζεται με το ιστορικό και την κληρονομικότητα ανάλογων καταστάσεων στην οικογένεια. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη δική σας περίπτωση.

Κολονοσκόπηση

Η κολονοσκόπηση, με τη βοήθεια κάμερας και με τον ασθενή ναρκωμένο, εξετάζει την εμφάνιση καρκινωμάτων και πολύποδων στο μεγάλο έντερο. Προτείνεται για άτομα άνω των 50 ενώ καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε 5 χρόνια (συχνότερα αν παρουσιάσετε κάποιο πρόβλημα). Μη διστάσετε να κάνετε την εξέταση νωρίτερα αν παρουσιάσετε αιμορραγία στο έντερο ή υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια.


Σημάδια κατάθλιψης

Η κατάθλιψη επηρεάζει 1 στις 4 γυναίκες, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους χωρίς να το ξέρουν, ενώ η αλήθεια είναι πως αρκούν μερικές απλές ερωτήσεις από το γιατρό σας, κατά τη διάρκεια του ετήσιου τσεκ-απ, για να διαγνωσθεί. Οι ερωτήσεις αφορούν σε τυχόν διαταραχές στον ύπνο, ευθιξία και απώλεια ενδιαφέροντος για τις αγαπημένες δραστηριότητες. Αν σας προβληματίζει η συμπεριφορά και διάθεσή σας, ζητήστε απλά τη συνδρομή του οικογενειακού γιατρού.

http://www.aragma.gr/


Δεν τους ενδιαφέρει η Συρία, αλλά η εξασφάλιση του ελέγχου της νέας παγκόσμιας πρωτεύουσας, τα Ιεροσόλυμα


Του Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Το παζλ ολοκληρώνεται. Το σχέδιο ελέγχου της περιοχή γύρω από τα Ιεροσόλυμα, την μέλλουσα παγκόσμια πρωτεύουσα φθάνει στο τέλος του.

Με το που θα καθαρίσουν με την Συρία, έρχεται η σειρά της Ιορδανίας την οποία θα καθαρίσουν με συνοπτικές διαδικάσίες.

Το κλασικό παραμύθι με τα δήθεν χημικά όπλα που χρησιμοποιούν μισθοφόροι πεμπτοφαλαγγίτες που πολέμησαν στο Κοσυφοπέδιο και ίσως συμμετείχαν στο κάψιμο της Αθήνας, έχει επίσης παρουσιαστεί.

Με το καθάρισμα και της Ιορδανίας, μετά οι ειρηνευτικές (!!!!!!!!) δυνάμεις του ΟΗΕ θα μπουν στα Ιεροσόλυμα και εφόσον χρειαστεί θα χτυπήσουν τον εβραϊκό στρατό.

Θα ακολουθήσει κατα πάσα πιθανότητα η ανακύρηξη των Ιεροσολύμων από τον ΟΗΕ και την UNESCO, σε παγκόσμια πρωτεύουσα της ειρήνης και της ελπίδας.

Όπως μάλιστα πάνε τα πράγματα, μέχρι να γίνουν αυτά, ίσως μέχρι το 2016, ξαναλέω ίσως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, η φτώχεια και η οικονομικλή κατάρρευση θα οργιάζουν παντού.

Τότε,ένας πολύ μεγάλος οικονομικός οργανισμός, η ΜΗΤΡΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (MOTHER COMPANY), θα αναλάβει μέσα στο 2017 το παγκόσμιο χρέος και επομένως τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτό βέβαια ακούγεται ότι είναι το σχέδιο. Τα σχέδια του κακού όμως μιά ζωή δεν βγαίνανε, αφού όπως λέει η αγαπημένη ρήση του γέροντος Παϊσίου, όλοι έχουν τα σχέδιά τους, θέλουν δεν θέλουν όμως προωθούν το σχέδιο του Θεού.prisonplanet.gr


Εντοπίστηκε κατασκευαστικό λάθος στην Ακρόπολη


Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες ο τουρισμός στην χώρα μας, αφού χιλιάδες τουρίστες σχηματίζουν ουρές έξω από την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί, αφού το 2014 η Ελλάδα περιμένει 350 εκατoμμύρια τουρίστες.

Οι ουρές που σχηματίζονται έξω από την Ακρόπολη οφείλονται στα πολλά κρουαζιερόπλοια που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι ευθύνες για την ταλαιπωρία των τουριστών οφείλονται στον Φειδία, τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη που δεν είχαν προβλέψει τα εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα να μην χωράνε οι τουρίστες στην Ακρόπολη.

Δεν είναι το πρώτο λάθος που έκαναν οι διάσημοι πρόγονοί μας, αφού ούτε τα αυτοκίνητα είχαν προβλέψει και δεν έφτιαξαν πάρκινγκ.

Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής με την Ένωση Εφοπλιστών, για να βρεθεί ο τρόπος για καλύτερη πρόσβαση των τουριστών στην Ακρόπολη.

Μια σκέψη είναι οι τουρίστες να πέφτουν με αλεξίπτωτα στην Ακρόπολη ή να βλέπουν τα μνημεία, περνώντας μέσα από γιγαντιαίες νεροτσουλήθρες που θα ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά και θα καταλήγουν στον Παρθενώνα.

Οι εφοπλιστές προτείνουν να μεταφερθεί η Ακρόπολη στην Ψυτάλλεια και να κάνουν τα κρουαζιερόπλοια τον γύρο του νησιού, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες με αποβιβάσεις και επιβιβάσεις.

Θετικά αντιμετωπίζεται και η πρόταση να μεταφερθεί η Ακρόπολη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ώστε ο ήλιος να δύει πίσω από τον Παρθενώνα και το ηλιοβασίλεμα να γίνει ακόμα πιο μαγικό.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις τουαλέτες της Ακρόπολης που δεν επαρκούν για τους χιλιάδες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα τα ραμολιμέντα με την ακράτεια να τα αμολάνε πίσω από τους θάμνους και τα μάρμαρα, και να μποχάει ο Ιερός Βράχος από τις κουράδες και τα κατρουλιά.

Οι εφοπλιστές προτείνουν να μπαίνει καθετήρας και να γίνεται κλύσμα σε όσους τουρίστες σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ακρόπολη, ώστε οι σκατούλες να πετιούνται από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Πειραιά που μυρίζει σαν βόθρος.

(Όταν ήμουν φοιτητής και δούλευα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ένας ηλικιωμένος Αμερικανός -καλά, μπορεί και να μην ήταν τόσο ηλικιωμένος αλλά, άμα είσαι 18 χρονών, όλοι γέροι σου φαίνονται- μου είπε πως τον ταλαιπώρησε πολύ η ανάβαση στην Ακρόπολη και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν έχουμε φτιάξει μια μικρογραφία της Ακρόπολης στους πρόποδες του λόφου, ώστε να μην κουράζονται οι τουρίστες από την ανηφόρα. Τότε είχα γελάσει. Τώρα μου φαίνεται καλή ιδέα.)
http://pitsirikos.net/


Σε τέσσερις σελίδες ο Ασλάνης εξομολογήθηκε γιατί αυτοκτόνησε


Δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκαν τέσσερις χειρόγραφες σελίδες όπου ο σχεδιαστής είχε γράψει τα τελευταία του λόγια στα ελληνικά και τα γαλλικά – Κατά πληροφορίες αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε 

Δίπλα στο άψυχο σώμα του βρέθηκαν τέσσερις χειρόγραφες σελίδες όπου ο σχεδιαστής είχε γράψει τα τελευταία του λόγια στα ελληνικά και τα γαλλικά – Κατά πληροφορίες αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του «προανήγγειλε» το θάνατό του Μια συνεργάτιδα του Μιχάλη Ασλάνη ήταν αυτή που βρήκε νεκρό τον διάσημο σχεδιαστή μόδας το μεσημέρι της Τετάρτης. Δίπλα στο άψυχο κορμί του σχεδιαστή υπήρχαν άδεια κουτιά από φάρμακα καθώς και τέσσερις σελίδες στις οποίες ο Ασλάνης είχε αποτυπώσει τις τελευταίες του σκέψεις.

Στο χειρόγραφό του, που είναι γραμμένο στα ελληνικά και στα γαλλικά, κατά πληροφορίες, περιγράφει το προσωπικό του αδιέξοδο μετά το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπισε και εξαιτίας του οποίου υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στη μακρινή Βραζιλία, καθώς και τους προβληματισμούς του για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

«Είδε» το θάνατό του Ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη συγκλονίζει όχι μόνο το χώρο της μόδας και της ελληνικής σόου-μπιζ αλλά και όλη την κοινή γνώμη αφού ο σχεδιαστής μόδας ήταν δημοφιλής.

Ο ίδιος ο άτυχος σχεδιαστής είχε δημοσιοποιήσει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε εκφράζοντας ακόμα και ανησυχία για τη ζωή του καθώς οι δύο γυναίκες που είχε εμπιστευθεί για την διαχείριση των υποθέσεων τον είχαν «γδύσει». Είχαν φτάσει, μάλιστα, στο σημείο ακόμα και να τον πιέζουν μέσω δικηγόρων για να τις… αποζημιώσει.

Διαβάστε την τελευταία του εξομολόγηση όπως δημοσιεύθηκε και στο protothema.gr στις 21 Αυγούστου.

«Βουτηγμένος» στα χρέη Το τελευταίο διάστημα ο σχεδιαστής αντιμετώπιζε τον δικό του οικονομικό Γολγοθά. Στην προσπάθεια του να σώσει την επιχείρηση του το 2010, μετακόμισε στη Βραζιλία όπου προσπάθησε να κάνει νέα επαγγελματικά βήματα. Δεν τα κατάφερε, μιας και αναγκάστηκε να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του, παλεύοντας με τα χρέη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» υποστήρξε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που είχε στη δούλεψή του, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του. Μάλιστα είχε πει πως ανησυχεί ακόμη και για τη ζωή του!



Ο Μιχάλης Ασλάνης εξηγούσε ότι οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Η μία κοπέλα μάλιστα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του.

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχε μπορέσει να σωθώ», είχε δηλώσει ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάστασή του.

«Ανησυχώ για τη ζωή μου» Μιλώντας μάλιστα στην εφημερίδα δεν είχε κρύψει και τους φόβους του για τη ζωή του: «Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου τη ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εκκρεμούν πολλές υποθέσεις. Μιλάω με τους δικηγόρους μου για να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα βρεθεί μια λύση. Δίνω μεγάλο αγώνα. Αν κι έφυγαν μόνες τους, αφού πρώτα με «έγδυσαν», τώρα λαμβάνω περίεργα τηλεφωνήματα από τους δικηγόρους τους, γιατί μου ζητούν και αποζημίωση από πάνω. Οι… κυρίες πήραν μαζί τους και τρεις μοδίστρες τις οποίες είχα ξοφλήσει».

«Είμαι 63 ετών και αντί να ξεκουράζομαι ή να έχω κάποια σύνταξη, περνάω πολύ δύσκολα και ταλαιπωρούμαι. Δεν μπορώ να διανοηθώ το μέγεθος της απατεωνιάς. Με την κρίση άρχισα ένα-ένα να τα μαθαίνω. Μου έλεγαν όλοι «πρόσεχε τους αλλοδαπούς», αλλά κι εγώ είμαι Μικρασιάτης, από οικογένεια προσφύγων, δεν έδινα σημασία κι έλεγα «γιατί να μη βοηθήσω;» Αλλά πού να το φανταζόμουν…» έλεγε πριν λίγο καιρό ο ίδιος.

«Για τους μόνους που λυπάμαι είναι για την οικογένειά μου. Οι δικοί μου άνθρωποι θα στενοχωρηθούν όταν διαβάσουν αυτά. Θέλω να τους ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη, γιατί θα πικραθούν. Πάντα με στηρίζουν και είναι δίπλα μου. Εγώ φταίω για τις επιλογές μου και δεν είχα μυαλό να δω τα λάθη μου» ήταν τα τελευταία του λόγια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα




Τι πρέπει να κάνουμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;

Tι πρέπει να κάνουμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;


Αυτός που σέβεται τον εαυτό του είναι ασφαλής από τους άλλους φοράει μια πανοπλία που κανείς δενμπορεί να διαπεράσει.

Μπορείτε να θυμηθείτε εκείνες τις στιγμές στη ζωή σας στις οποίες έχετε αισθανθεί ότι κάποιος σας μειώνει; Το συναίσθημα αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας ματιάς, μιας έκφρασης ή ενός μορφασμού. Μπορεί ακόμα και τα λόγια κάποιου να προκαλέσουν αίσθημα μείωσης και απαξίωσης.

Γράφει ο ψυχοθεραπευτής Μάικλ Έμμονς. Επιστημονική επιμέλεια κειμένου Ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, Γρηγόρης Σίμος

Τότε, αισθάνεσθε μπερδεμένοι. Αντί να αισθάνεσθε καλά αρχίζετε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και αισθάνεσθε άσχημα. Τέτοιες στιγμές προκαλούν στεναχώρια ή σύγχυση που μπορεί να μείνουν στο μυαλό σας για αρκετό καιρό ακόμα και πολλά χρόνια. Μπορεί να πείτε, είναι φυσικό να με μειώνουν. Έχω τόσα πολλά τρωτά σημεία και γι αυτό με επικρίνουν. Πολλοί από εμάς στο πρόβλημα που μας δημιουργούν οι άλλοι όταν μας επικρίνουν προσθέτουμε ένα ακόμα μειώνοντας αυτόματα και εμείς τον εαυτό μας.

Ας προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε τις διάφορες μειωτικές συμπεριφορές καικαι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτές. Την άμεση λεκτική επίθεση, την έμμεση λεκτική επίθεση και τη μείωση του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους.

Η άμεση λεκτική επίθεση

Αυτός ο τύπος της συμπεριφοράς είναι προφανής. Ένα άτομο σας εξοντώνει με τα λόγια του. Για παράδειγμα πέφτετε πάνω σε κάποιον εντελώς τυχαία τον λερώνετε με τον καφέ και εκείνος γίνεται έξαλλος, αποκαλώντας σας ηλίθιο, αφηρημένο, ανεγκέφαλο. Τι μπορείτε να κάνετε σε μια λεκτική επίθεση;

-Επιτρέψτε στο άτομο να ηρεμήσει και να εκτονώσει τα συναισθήματά του.

-Παραδεχτείτε το δικό σας σφάλμα.

-Αναγνωρίστε τα συναισθήματα του άλλου

-Εκφραστείτε διεκδικητικά για τον τρόπο με τον οποίο έχει αντιδράσει.

-Κάντε μια ήρεμη και σύντομη δήλωση που θα βάλει τέλος στο συμβάν όσο πιο γρήγορα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορείτε να πείτε: ήταν ένα ατύχημα. Έχετε δίκιο αλλά θα μπορούσα να σας καταλάβω χωρίς τις φωνές και τις βρισιές.

Η έμμεση λεκτική μείωση

Τι θα κάνατε εάν το αφεντικό σας σας έλεγε κάνατε μια θαυμάσια δουλειά πάνω στο σχέδιο δράσης που παρέδωσες αλλά τα γραμματικά σου λάθη δίνουν μια λαική χροιά;

Μήπως πολλές φορές στην καθημερινότητά σας λαμβάνετε ένα διπλό μήνυμα; Αυτό ονομάζετε έμμεση επιθετικότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζητάμε περισσότερες πληροφορίες. Τι ακριβώς είναι αυτό που λες; Τι εννοείς; Στόχος είναι να ξεκαθαρίσουμε την πρόθεση του άλλου. Ίσως χρειαστεί να επιμείνετε. Στην περίπτωση του αφεντικού « Σας ευχαριστώ πολύ αλλά μπερδεύτηκα λίγο. Αν σας απασχολούν πράγματι τα γραμματικά μου λάθη θα προτιμούσα να μου το πείτε ευθέως. Δεν μπορώ να καταλάβω εάν σας φάνηκε πράγματι καλή ή κακή η δουλειά μου.

Αν η δεύτερη απάντηση του ατόμου που σας επιτίθεται είναι πιο σκληρή τότε μιλάμε για άμεση πια λεκτική επίθεση και τότε πρέπει να διεκδικήσετε το δίκιο σας όπως είπαμε και προηγουμένως. Το ξεκαθάρισμα δεν παρέχει χρήσιμες πληροφορίες μόνο για το άτομο που επιτίθεται αλλά και για εσάς τους ίδιους. Τι κάνετε λάθος και θα πρέπει να το διορθώσετε; Τι δεν έχετε καταλάβει στη δική σας συμπεριφορά;

Μη λεκτικές μειώσεις

Υπάρχουν πολλοί που μας μειώνουν χωρίς λόγια αλλά με τη συμπεριφορά τους. Μπορεί να είναι απλά μια άσχημα προκλητική ματιά. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε μια τέτοια συμπεριφορά; Η μη λεκτική μείωση κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την αναγνωρίσουμε γιατί δεν περιέχει λόγια και δεν είμαστε πάντα βέβαιοι για την ερμηνεία της.

Προσπαθήστε να κάνετε το άτομο να χρησιμοποιήσει λόγια αντί για χειρονομίες ή γκριμάτσες. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που νιώθετε αν δεν το πείτε άμεσα». Φανταστείτε ότι ένας ταμίας σε κάποιο κατάστημα σας κοιτάει οργισμένα την ώρα που ετοιμάζεσθε να πληρώσετε. Αν ενοχληθείτε από το συμβάν γιατί να μην το αντιμετωπίσετε άμεσα και με ευθύτητα; « Με συγχωρείτε δεν κατάλαβα την πρόθεσή σας» Μήπως έκανα κάτι που δεν σας άρεσε;» Μια τέτοια αντιμετώπιση ξεκαθαρίζει ένα άμεσο μη λεκτικό μήνυμα το φέρνει στην επιφάνεια προς επίλυση για να ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει.

Όταν συμφωνούμε με όσους μας επικρίνουν…

Είναι πολύ πιθανόν να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας εξίσου επιθετικά όπως και οι άλλοι. Προσπαθήστε να μην αποφεύγετε, αδιαφορείτε ή δραπετεύετε με μη διεκδικητικό τρόπο από τη μειωτική συμπεριφορά που σας δείχνει ο εαυτός σας. Ξεκινήστε έναν διάλογο με τον εαυτό σας. Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί. Τι πραγματικά συμβαίνει; Εξετάστε το ενδεχόμενο να είστε υπερβολικοί με την κριτική που οι ίδιοι κάνετε στον εαυτό σας. Μην καταδικάζεστε αλλά και μην αποφεύγετε να εξετάσετε το γιατί σκέφτεστε με τον τρόπο που σκέφτεστε και πόσο αληθείς είναι οι σκέψεις που κάνετε.

Σε κανέναν δεν αρέσει η σύγκρουση που παράγεται από τις μειώσεις. Αν ρισκάρετε μια ανοιχτή και ευθεία συζήτηση με τον εαυτό σας και με τους άλλους συνήθως η διαφωνία επιλύνεται και έχετε την ανταμοιβή μιας ειλικρινούς επικοινωνίας. Αξίζει λοιπόν να ξεπεράσετε τους δισταγμούς και να την επιχειρήσετε.

http://www.enikos.gr


Αν έχεις καστανά μάτια τότε πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσεις!



Σας αρέσει να ατενίζετε το «ζεστό» καστανό βλέμμα του συντρόφου σας;

Απολαμβάνετε το βαθύ σοκολατί των ματιών του; Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί οι άντρες με τα ανοιχτόχρωμα μάτια υστερούν σε κάτι; Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE, έρχεται να αναιρέσει ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα! Όπως υποστηρίζει, οι καστανομάτηδες «εξαπατούσαν» τις γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια 

Η σχετική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο «Charles» της Πράγας, βασίστηκε σε δείγμα 142 γυναικών και 98 αντρών. Οι ειδικοί, αφού φωτογράφισαν συνολικά 80 φοιτητές και των δύο φύλων, 40 και 40 αντίστοιχα, ζήτησαν από τους εθελοντές να αξιολογήσουν τα πορτρέτα τους για αξιοπιστία, γοητεία και δυναμισμό, σε κλίμακα από το 1 μέχρι το 10.

Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές είναι ότι κρίθηκαν ως αξιόπιστοι κυρίως οι άντρες που είχαν καστανά μάτια συγκριτικά με εκείνους που είχαν ανοιχτόχρωμα, ενώ, όσον αφορά τις γυναίκες, δεν υπήρχαν αισθητές διαφορές ώστε να οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα.

Και πού πιστεύουν οι ειδικοί ότι οφείλεται αυτή η επιλογή; Κάνοντας μια ανάλυση του προσώπου των αντρών που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες, διαπίστωσαν ότι οι άντρες με τα καστανά μάτια έχουν χαρακτηριστικά στο πρόσωπό τους που μοιάζουν αρκετά σε εκείνα ενός μωρού: μεγαλύτερο στόμα και μύτη, έντονα ζυγωματικά και μακριές βλεφαρίδες. «Με άλλα λόγια, έχουν το λεγόμενο baby face, που τους κάνει να δείχνουν πιο χαρούμενοι και να είναι πιο αξιαγάπητοι, άρα και πιο έμπιστοι», εξηγεί ο δρ. Karel Kleisner, ένας από τους ερευνητές.

«Τα ευρήματα της έρευνάς μας πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι ένα τόσο ‘’επιπόλαιο’” χαρακτηριστικό, όπως είναι το χρώμα των ματιών, θα μπορούσε να σχετίζεται με τη δομή των οστών του προσώπου μας», υπογραμμίζει ο ειδικός και προσθέτει: «Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης που νιώθουν οι γυναίκες για τους άντρες με καστανά μάτια δεν οφείλεται απλά στο χρώμα, αλλά και στο γενικότερο σχήμα του προσώπου που τα «φιλοξενεί».

http://www.briefingnews.gr/


Τι είναι το φούσκωμα στην κοιλιά; Που οφείλεται ο τυμπανισμός και ποια η κατάλληλη δίαιτα για πρόληψη της πρησμένης κοιλιάς;


Το κοιλιακό φούσκωμα είναι μια αίσθηση διόγκωσης της κοιλιάς. Οφείλεται κυρίως σε διαταραχή της φυσιολογικής κινητικότητας δημιουργώντας αυξημένα αέρια.


Ο αέρας στο έντερο είναι ένα μείγμα από διαφορετικά συστατικά που μπορεί να δημιουργούνται από αυξημένη κατάποση αέρα, αυξημένη παραγωγή η μειωμένη απορρόφηση εξαιτίας απόφραξης. Αυξημένα αέρια δημιουργούν φούσκωμα όπως επίσης άλλα συμπτώματα όπως αυξημένη αποβολή αερίων από τον πρωκτό η ερυγές.


Εάν η κοιλιά είναι ορατά διογκωμένη σε συνδυασμό με φούσκωμα είναι πιο πιθανό ότι υπάρχει κάποια οργανική νόσος παρά λειτουργική που δημιουργεί τα συμπτώματα. Το φούσκωμα συσχετίζεται συχνά με κοιλιακό πόνο που μπορεί να ανακουφίζεται με την αποβολή αερίων η κοπράνων.


Ποιες οι αιτίες του κοιλιακού φουσκώματος;

Το κοιλιακό φούσκωμα μπορεί να είναι εκδήλωση πολλών διαταραχών, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι σοβαρές και είναι αποτέλεσμα διαταραχής της γαστρεντερικής λειτουργίας. μερικά συχνά αίτια αναφέρονται παρακάτω.



Δίαιτα

Το σώμα μας κάνει πολύ καιρό να διασπάσει και να αποβάλλει το λίπος από το σώμα. Πολύ λίπος στη δίαιτα προκαλεί επεισόδια φουσκωμάτων Άλλα τρόφιμα προκαλούν φούσκωμα εξαιτίας αυξημένης παραγωγής αερίων. Αυτά τα τρόφιμα είναι το κουνουπίδι τα λάχανα τα φασόλια και οι ωμές σαλάτες.



Σύνδρομο δυσαπορρόφησης

Μια σειρά από διαταραχές υπάρχουν όταν το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει και να απορροφήσει μερικά συστατικά των τροφών. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα συστατικά που παραμένουν παραπάνω παράγουν αέρια εξαιτίας μερικών χημικών αντιδράσεων η εξαιτίας των καλών μικροβίων στο παχύ που προσπαθούν σκληρά για τη διάσπαση αυτών των συστατικών. Μη ανοχή στη λακτόζη , κοιλιοκάκη και άλλες δυσανεξίες σε τρόφιμα είναι παραδείγματα διαταραχών που προκαλούν συμπτώματα με αυτούς τους μηχανισμούς.



Κατάποση αέρα

Εάν καταπίνεται μεγάλες ποσότητες αέρα το έντερο σας έχει πρόβλημα απορρόφησης η αποβολής του από το σώμα σας αρκετά γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι μένει στο σώμα σας και δημιουργεί τι αίσθημα του φουσκωμάτων . Άγχος η νευρικότητα, γρήγορο φαγητό, αναψυκτικά, κατάποση με καλαμάκι η μάσημα μαστίχας προκαλούν αυξημένη κατάποση αέρα.


Ευερέθιστο έντερο 

Είναι μια συνηθισμένη διαταραχή που οι ασθενείς έχουν επεισόδια εναλλαγής δυσκοιλιότητας και διάρροιας. Κοιλιακό φούσκωμα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της διάγνωσης.


Μερική απόφραξη εντέρου 

Μια απόφραξη σε κάποιο σημείο του εντέρου εμποδίζει τη μεταφορά τροφής και μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα


Δυσκοιλιότητα 

Χαρακτηρίζεται με μείωση της συχνότητας των κενώσεων και μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα



Έμμηνη ρύση 

Το φούσκωμα είναι συχνό σε γυναίκες στην περίοδο της έμμηνης ρύσης η είναι μέρος του προεμμηνηρισιακού συνδρόμου.


Άλλα αίτια

 Πολύ σπάνια. το φούσκωμα σας μπορεί να οφείλεται σε πολύ πιο σοβαρή νόσο έτσι είναι αναγκαίο να μιλήσετε τα συμπτώματα σας με το γιατρό σας. Οι παρακάτω καταστάσεις είναι λιγότερο συχνές αλλά δεν μπορεί να αγνοούνται:


Ασκίτης: Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε φουσκωμένος εξαιτίας συλλογής υγρού μέσα στην κοιλιά που ονομάζεται ασκίτης. Αυτό είναι αποτέλεσμα ηπατικής νόσου.
Oγκοι: Πολύ σπάνια μπορεί να αισθάνεστε φουσκωμένα εξαιτίας ενός όγκου στην κοιλιάς όπως παγκρέατος ήπατος , ωοθηκών η αλλού. Η παρουσία μάζας η διόγκωσης πρέπει να σας τραβήξει την προσοχή για την πιθανότητα όγκου η καρκίνου
Λοίμωξη:Μερικές παρασιτικές λοιμώξεις προκαλούν ανώμαλες διατάσεις του παχέος) μεγάκολο που σχετίζεται με την αίσθηση του φουσκώματος. 

Έλεγχος της κοιλιακής διάτασης.
Εάν έχετε κοιλιακή διάταση είναι σημαντικό να σας δει γιατρός για να αποκλείσει οτι δε υπάρχει κάτι σοβαρό. Ειδικότερα εάν υπάρχει διάρροια, δυσκοιλιότητα, απώλεια βάρους η αιμορραγία από οπουδήποτε στο πεπτικό, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ότι κάτι σοβαρό, παρά λειτουργικό πρόβλημα υπάρχει.


Ποιες τροφές προκαλούν αέρια; 
 
Πολλές τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσουν αέρια. Τα λιπαρά και οι πρωτεΐνες προκαλούν λίγα αέρια.
Ενδεικτικές τροφές που μπορεί να προκαλέσουν αέρια:

φασόλια
λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο, το λαχανάκι Βρυξελλών, τα κρεμμύδια, οι αγκινάρες και τα σπαράγγια 
τα φρούτα, όπως τα αχλάδια, τα μήλα και τα ροδάκινα
τα ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι ολικής αλέσεως και το πίτουρο
τα ηδύποτα και τα φρουτοποτά
το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί και το παγωτό, και οι συσκευασμένες τροφές που περιέχουν λακτόζη, όπως είναι το ψωμί, τα δημητριακά, και το dressing της σαλάτας
οι τροφές που περιέχουν σορβιτόλη, όπως είναι οι διαιτητικές τροφές και τα άνευ ζάχαρης γλυκά και τσίχλες 

Διατροφή

Οι γιατροί μπορεί να συστήσουν στους ασθενείς να καταναλώνουν λιγότερες τροφές που προκαλούν αέρια. Αυτό, όμως, για κάποιους ανθρώπους μπορεί να σημαίνει τον αποκλεισμό υγιεινών τροφών, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής αλέσεως και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Οι γιατροί μπορεί επίσης να συστήσουν τη μείωση των υψηλών σε λιπαρά τροφών για να μειωθεί το φούσκωμα και η δυσφορία. Αυτό βοηθάει το στομάχι να αδειάσει πιο γρήγορα, επιτρέποντας στα αέρια να κινηθούν στο λεπτό έντερο. 

Δυστυχώς, η ποσότητα των αερίων που προκαλείται από συγκεκριμένες τροφές ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι αποτελεσματικές διατροφικές αλλαγές εξαρτώνται από τη μάθηση που προκύπτει μέσω της δοκιμής και του λάθους, προκειμένου να διαπιστώσει κάποιος πόση ποσότητα δυσανεκτικής τροφής μπορεί να καταναλώσει χωρίς να έχει πρόβλημα. 

Τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις:


Κατανάλωσε πολλά υγρά και πιο συγκεκριμένα αρκετό νερό. Όσο αφυδατωμένος είναι ένας οργανισμός, τόσο περισσότερη κατακράτηση παρατηρείται και άρα το φούσκωμα είναι αναπόφευκτο.

Αποφεύγεις τη κατανάλωση ανθρακούχων ποτών. Παγιδεύουν αέρα στο στομάχι.

Τροφές, ενισχυμένες σε προβιοτικά, τα προβιοτικά (βακτήρια) συμβάλλουν στη διάσπαση των σακχάρων και των πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την πέψη.
Μείωση κατανάλωσης άλατος

Τροφές ενισχυμένες σε κάλιο, όπως ντομάτα, αγγούρι, μπανάνα κλπ. Συμβάλλουν στην διατήρηση της ισορροπίας των υγρών και κατά συνέπεια στην αποφυγή της κατακράτησης.
Τζίντζερ, μάραθος, μαϊντανός, βοηθούν στην καταπολέμηση του πρηξίματος και συμβάλλουν στη καλύτερη πέψη.
Ακόμη, προτείνεται:

η μείωση των μεγάλων και υπερβολικά λιπαρών γευμάτων,
η διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους,
η μείωση της κατανάλωσης αεριούχων ποτών και αλκοόλ,
η συστηματική χρήση τροφίμων με προβιοτικά (ειδικούς ζωντανούς μικροοργανισμούς, αντίστοιχους με αυτούς που αποτελούν την εντερική χλωρίδα). Αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και μειώνουν τον μετεωρισμό,
το αργό μάσημα της τροφής με κλειστό στόμα, το μην μάσημα τσίχλας και η αποφυγή του ύπνου μετά από το γεύμα,
η πόση αφεψημάτων με γλυκάνισο ή φασκόμηλο μετά απο το γεύμα.
ο περιορισμός της κατανάλωσης γαλακτοκομικών, σόγιας, καλαμποκιού, αγγουριού, πιπεριάς, ραπανακιών, ρεβιθιών, φακής, μήλων
η αποφυγή βρώσης μπρόκολου, κουνουπιδιού, λάχανου Βρυξελλών, λάχανου γενικώς, ωμών κρεμμυδιών, φασολιών, μπιζέλιων.


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Read more: http://medlabgr.blogspot.com


Κάνετε το τεστ βηματισμού για να δείτε πόσα χρόνια θα ζήσετε


Κάνετε το τεστ βηματισμού για να δείτε πόσα χρόνια θα ζήσετε. Το αναπάντητο ερώτημα που έχει να κάνει με τα πόσα χρόνια ζωής έχει ο άνθρωπος, απάντησαν οι επιστήμονες κατόπιν σχετικής μελέτης.

Όπως ισχυρίζεται νέα μελέτη, που διεξήχθη υπό την Στέφανι Στατένσκι, γεννετίστρια του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όσο πιο γρήγορα περπατάει κάποιος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η μελέτη βασίστηκε σε εννέα προηγούμενες επιστημονικές έρευνες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι διανύουν με τον βηματισμό τους απόσταση 1 μέτρου στη διάρκεια 1 δευτερολέπτου θα ζήσουν πολύ περισσότερο σε σχέση με όσους περπατούν πιο αργά.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί επιστήμονες όταν περπατάμε γρήγορα τίθενται σε λειτουργία ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, οι μυς, οι αρθρώσεις, τα οστά και ο εγκέφαλος. Πράγμα που σημαίνει ότι εάν υπήρχε ένα πρόβλημα τότε θα ανάγκαζε το σώμα μας να χαμηλώσει τους ρυθμούς του.

Σύμφωνα με την δρ Σταντένσκι, συνήθως το σώμα επιλέγει τη ταχύτητα του βήματος που είναι καταλληλότερη για τη διατήρηση της υγείας, πιθανότατα όμως να δείχνει κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε μέσω της διατροφής, της άσκησης ή φαρμακευτικής αγωγής.

Τεστ βηματισμού

Η Σταντένσκι προτείνει τη μέτρηση του βηματισμού τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Όπως σημειώνει, όλες οι γυναίκες και όλοι οι άνδρες μπορούν να χρονομετρήσουν το βηματισμό τους ανά έτος και σε περίπτωση που παρατηρήσουν σημαντικές αλλαγές να απευθυνούν σε κάποιον γιατρό.

Η διαδικασία

Μέτρα μια απόσταση 4 μέτρων στο πάτωμα του σπιτιού σου και βάλε αυτοκόλλητη ταινία στην έναρξη και τον τερματισμό της απόστασης. Με ένα χρονόμετρο, μέτρα τα λεπτά που χρειάζεσαι με απλό βηματισμό να διανύσεις την παραπάνω απόσταση. Διαίρεσε το χρόνο στα 4 ώστε να μάθεις τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκες για να διανύσεις ένα μέτρο.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα σε καμιά περίπτωση ο ρυθμός του βηματισμού δεν εγγυάται μακροζωία, απλώς αποτελεί μια ένδειξη καλής υγείας, που αν συνδυάζεται με τακτική άσκηση, διακοπή καπνίσματος μεσογειακή διατροφή ετήσιο τσεκ απ τότε η μακροζωία είναι σίγουρη.

http://www.briefingnews.gr/

ΕΦΕΤ: Ανάκληση αλλαντικού λόγω παρουσίας σαλμονέλας



Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ για την απόσυρση / ανάκληση αλλαντικού, γαλλικής προέλευσης, λόγω παρουσίας σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΦΕΤΕΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ROSETTE 10TΜΧ CARREFOUR 100G», με γραμμοκώδικα (bar code): 3245412452963 και ημερομηνίες λήξης 14, 15, 18 και 20/09/13.

Η επιχείρηση έχει δρομολογήσει τόσο τη διαδικασία ανάκλησης / απόσυρσης του εν λόγω προϊόντος, όσο και την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Οι σχετικοί έλεγχοι από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, το οποίο απεικονίζεται, να μην το καταναλώσουν. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/


Βιταμίνη D, πολύτιμος σύμμαχος υγείας για όλες τις ηλικίες


Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συνθέτεται στον οργανισμό κυρίως μέσω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου στο δέρμα μας αλλά προσλαμβάνεται και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών. Οι γνωστές σημαντικές δράσεις της βιταμίνης D είναι:

αύξηση της εντερικής απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου από τις τροφές και
καταστολή της έκκρισης της παραθορμόνης, μίας ορμόνης που προκαλεί οστική απορρόφηση.

Μέσω αυτών των δράσεων η βιταμίνη D διατηρεί τα επίπεδα ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα προάγοντας την υγεία του σκελετού μας. Τα τελευταία όμως χρόνια πλήθος επιστημονικών μελετών υπογραμμίζουν το σημαντικότατο ρόλο της βιταμίνης D στη συνολική υγεία του οργανισμού καθώς έχει καταγραφεί πως βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα αλλά και στην πρόληψη άλλων σοβαρών παθήσεων όπως διαφόρων μορφών καρκίνου, σκλήρυνσης κατά πλάκας, ψυχιατρικών νόσων, υπέρτασης καθώς και άλλων ασθενειών.

Πηγές βιταμίνης D

Όπως έχει ήδη αναφερθεί ο οργανισμός προσλαμβάνει τη βιταμίνη D κυρίως μέσω της σύνθεσης της στο δέρμα μας με την επίδραση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας. Ο χρόνος έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία που απαιτείται για τη σύνθεση των απαραίτητων ποσών βιταμίνης D εξαρτάται από την ηλικία, το χρώμα του δέρματος και από τα υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Ο σχηματισμός βιταμίνης D ελαττώνεται με την πρόοδο της ηλικίας, ενώ άτομα με σκουρόχρωμη επιδερμίδα χρειάζονται μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο για να παράγουν ικανοποιητικά επίπεδα ειδικά τους χειμερινούς μήνες καθώς η μελανίνη του δέρματος δρα σαν φίλτρο κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ανασταλτικά στο σχηματισμό βιταμίνης D ασφαλώς επιδρά και η χρήση αντιηλιακών τα οποία όμως είναι απαραίτητα για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το γεωγραφικό πλάτος μιας περιοχής το οποίο επιδρά ανασταλτικά αν είναι μεγαλύτερο από 350 – σημειώνεται πως το γεωγραφικό πλάτος της Ελλάδας που κυμαίνεται από 340-410 δεν βοηθά στην έκθεση σε επαρκή υπεριώδη ακτινοβολία ιδίως τους χειμερινούς μήνες. Η άλλη λιγότερο σημαντική πηγή βιταμίνης D είναι η πρόσληψη μέσω των τροφών. Λίγες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη D και αυτές είναι ορισμένα «λιπαρά» ψάρια (όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος, ο μπακαλιάρος, η πέστροφα, οι σαρδέλες), το μουρουνέλαιο, τα αυγά και το βοδινό συκώτι. Μερικές τροφές (γάλα,χυμός πορτοκαλιού, δημητριακά) μπορούν να εμπλουτισθούν με βιταμίνη D αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Έλλειψη βιταμίνης D

Φαίνεται παράδοξο αλλά στην ηλιόλουστη χώρα μας όπως και σε άλλες Μεσογειακές χώρες τα επίπεδα βιταμίνης D σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι πολύ χαμηλότερα από τα φυσιολογικά, και η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι συνηθέστερη από τις βορειότερες χώρες. Πρόσφατη μελέτη στον Ελληνικό πληθυσμό ανέδειξε πως μεταξύ του υγιούς Ελληνικού πληθυσμού (άτομα ηλικίας 18-65 ετών) το 57,7% έχει έλλειψη βιταμίνης D. Οι κυριότερες αιτίες που εξηγούν αυτό το φαινόμενο είναι:
Το γεωγραφικό πλάτος της Ελλάδας δεν επιτρέπει την επαρκή σύνθεση βιταμίνης D ιδίως τους χειμερινούς μήνες.
Στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, έχει παρατηρηθεί πως ο πληθυσμός έχει περιορίσει σημαντικότατα την έκθεση στον ήλιο, φαινόμενο που στη διεθνή βιβλιογραφία περιγράφεται ως heliophobia (ηλιοφοβία).
Οι κάτοικοι των βορειότερων χωρών της Ευρώπης καταναλίσκουν μεγαλύτερες ποσότητες πλούσιων σε λίπος ψαριών (σολομός), ενισχύουν συχνότερα τις τροφές τους (γάλα, χυμοί) με βιταμίνη D, ενώ χρησιμοποιούν συχνότερα μαργαρίνες εμπλουτισμένες με βιταμίνη D σε αντίθεση με τους μεσογειακούς λαούς που χρησιμοποιούν κυρίως ελαιόλαδο (ορθώς) το οποίο όμως δεν περιέχει βιταμίνη D.

Από την άλλη πλευρά είναι παγκόσμιο το φαινόμενο της εργασίας και παραμονής του ατόμου σε κλειστούς χώρους όπου δεν γίνεται η απαραίτητη για τη βιταμίνη D έκθεση στο ηλιακό φως, ενώ και η μόλυνση της ατμόσφαιρας δημιουργεί ένα επιπλέον φίλτρο κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ποιά προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη βιταμίνης D;

Οι σοβαρότερες επιπλοκές της έλλειψης βιταμίνης D είναι:
χαμηλά επίπεδα ασβεστίου (υπασβεστιαιμία) και φωσφόρου στο αίμα (υποφωσφοραιμία),
η εγκατάσταση ραχίτιδας στα παιδιά μια πάθηση που οδηγεί σε παραμόρφωση των οστών και καθυστέρηση της ανάπτυξης,
η ανάπτυξη οστεομαλακίας (διαταραχή της εναπόθεσης αλάτων ασβεστίου που οδηγεί σε λέπτυνση των οστών) και οστεοπόρωσης στους ενήλικες,
αυξημένη συχνότητα πτώσεων και συνοδών καταγμάτων.

Αν και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να εδραιώσουν τη γνώση μας η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο:
σκλήρυνσης κατά πλάκας,
σακχαρώδη διαβήτη (τόσο τύπου 1 όσο και τύπου 2),
διαφόρων μορφών καρκίνου (ειδικά του εντέρου),
καρδιακής νόσου,
ψυχιατρικών νόσων,
αυτοάνοσων νοσημάτων.

Όσον αφορά τη συμτωματολογία της έλλειψης βιταμίνης D δεν υπάρχουν ξεκάθαρα και ειδικά ενοχλήματα ενώ αρκετοί ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ακόμα και σε σημαντική έλλειψη. Τα συνηθέστερα συμπτώματα που περιγράφονται είναι κόπωση, γενικευμένη μυική αδυναμία, κράμπες, πόνος στις αρθρώσεις, αδυναμία συγκέντρωσης, κεφαλαλγίες. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως η διάγνωση της έλλειψης βιταμίνης D και η αποκατάσταση των επιπέδων της είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού.

Πως γίνεται η διάγνωση της έλλειψης βιταμίνης D;

Τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό μας μετρώνται με μια αιματολογική εξέταση που λέγεται 25-υδρόξυ βιταμίνη D ή 25 (OH) D (η οποία δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν καλύπεται από τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα).
τιμές 25 (OH) D>30 ng/ml θεωρούνται φυσιολογικές,
τιμές 25 (OH) D 20-30 ng/ml θεωρούνται ενδεικτικές ανεπάρκειας της βιταμίνης D,
τιμές 25 (OH) D<20 ng/ml θεωρούνται ενδεικτικές έλλειψης της βιταμίνης D.

Πως μπορούμε να προλάβουμε την έλλειψη βιταμίνης D;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί η ποσότητα βιταμίνης D που απαιτείται για να διατηρείται η βιταμίνη D σε φυσιολογικά επίπεδα εξαρτάται από τη διατροφή κάθε ατόμου, την έκθεση στον ήλιο, το χρώμα του δέρματος και τις υποκείμενες νόσους. Η γενική σύσταση είναι οι ενήλικες να προσλαμβάνουν 800 IU (International Units) βιταμίνης D ημερησίως για τη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων βιταμίνης D αν και οι ηλικιωμένοι πιθανώς να χρειάζονται μεγαλύτερες δόσεις και να καταναλώνουν ψάρια δύο φορές την εβδομάδα.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστά τη χορήγηση βιταμίνης D σε όλα τα βρέφη που θηλάζουν τους πρώτους έξι μήνες της ζωής, και τη χορήγηση 400 IU βιταμίνης D σε όλα τα παιδιά και εφήβους που δεν καταναλώνουν τουλάχιστον 1000 ml γάλακτος την ημέρα (καθώς τα 100 ml γάλακτος περιέχουν περίπου 40 IU βιταμίνης D).

Όσον αφορά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, χωρίς να υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ερευνητών, συνιστώνται μικρά διαλείμματα έκθεσης στον ήλιο (10-15 λεπτά) τρεις φορές την εβδομάδα χωρίς αντιηλιακή προστασία (με την εξαίρεση της περιοχής του προσώπου όπου συνιστάται πάντα η χρήση αντιηλιακού). Στο διάστημα αυτό, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δυνατόν να παραχθεί η απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη βιταμίνης D;

Υπάρχουν διαφορετικές μορφές βιταμίνης D στα χορηγούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα ή συμπληρώματα διατροφής. Οι κυριότερες μορφές συμπληρωμάτων βιταμίνης D είναι η εργοκαλσιφερόλη (βιταμίνη D2) και η χοληκαλσιφερόλη (βιταμίνη D3). Συνιστάται η χορήγηση βιταμίνη D3 καθώς η χοληκαλσιφερόλη αποτελεί τη φυσική μορφή και έχει τη δυνατότητα να αναεβάσει τα επίπεδα της ολικής βιταμίνης D αποτελεσματικότερα. Η συνιστώμενη δόση βιταμίνης D εξαρτάται από το βαθμό ανεπάρκειας ή έλλειψης της και απαιτεί εξατομίκευση της δόσης από το θεράποντα ιατρό ο οποίος θα καθορίσει και το χρόνο επανεξέτασης των επιπέδων 25 (OH). Αξίζει να σημειωθεί πως η θεραπεία υποκατάστασης βιταμίνης D είναι πολύ ασφαλής και συνήθως δεν παρατηρούνται προβλήματα από τη χορήγηση της.

Dr Σωτήριος Κ. Μπεθάνης, MSc, PhD
Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος


8 προβλήματα ομορφιάς βρίσκουν λύση με λεμόνι…


Βάλε το λεμόνι στην καθημερινή beauty ρουτίνα σου για να…
λύσεις 8 βασικά θέματα ομορφιάς!!!

1 Βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και την εξαφάνιση των σημαδιών:
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις απαλά μια φέτα λεμονιού στο πρόσωπό σου. Άφησέ το για 5 λεπτά και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

2 Μειώνει τα μαύρα στίγματα:
Το λεμόνι λειτουργεί σαν φυσικό λευκαντικό της επιδερμίδας. Την κάνει πιο λαμπερή και βοηθάει στη μείωση των μαύρων στιγμάτων.

3 Λευκαίνει τα δόντια:
Μια φορά την εβδομάδα, βάλε λίγη μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λεμονιού στην οδοντόβουρτσά σου και βούρτσισε τα δόντια σου κανονικά.

4 Μειώνει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας:
Βάλε λίγο λεμόνι στο πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς και άφησέ το όλο το βράδυ. Το πρωί ξέβγαλε καλά και επανέλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέσα στην εβδομάδα.

5 Κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά:
Βάλε μερικές σταγόνες λεμόνι στο κοντίσιονέρ σου και χρησιμοποίησε το κανονικά. Ειδικά αν έχεις ξανθά μαλλιά, θα αναζωογονήσεις το χρώμα και θα εξαφανίσεις τη θαμπάδα.

6 Δυναμώνει τα νύχια:
Βάζοντας λίγο λεμόνι στα νύχια σου, όχι μόνο θα τα δυναμώσεις αλλά και θα τα εξαφανίσεις τα κίτρινα σημάδια.

7 Επαναφέρει τα σκασμένα χείλη:
Πριν κοιμηθείς, τρίψε μια φέτα λεμονιού στα σκασμένα σου χείλη. Το επόμενο πρωί ξέβγαλε καλά τα χείλη σου και χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό lip balm για σούπερ αποτελέσματα.

8 Καθαρίζει σε βάθος σώμα και πρόσωπο:
Φτιάξε μόνη σου ένα σούπερ καθαριστικό προϊόν για σώμα και πρόσωπο αναμειγνύοντας γιαούρτι, λεμόνι και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Χρησιμοποίησέ το σε καθημερινή βάση για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου και να την καθαρίσεις σε βάθος…


Βρέθηκε ο σκελετός της γοργόνας στον τάφο του Μ. Αλέξανδρου!!!


Με την αποκάλυψη ενός ασυνήθιστου σκελετού που είναι μισός ανθρώπινος και μισός ψαριού -δηλαδή της Γοργόνας, της αδελφής του- επιβεβαιώνονται οι εικασίες ότι βρέθηκε ο Τάφος του Μεγάλου Κατακτητή, σε πείσμα των «σκεπτικιστών»

Πλήρη δικαίωση για τους πατριώτες που έσπευσαν να ακολουθήσουν τις επιθυμίες τους αγνοώντας τις (ανθελληνικές) λογικές επιφυλάξεις, φέρνει το νέο εύρημα που ήρθε στο φως από τις ανασκαφές του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες!

Με τον σκελετό όμως της Γοργόνας, που όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, είναι η αδελφή του Μεγαλέξανδρου και οπαδός της θεωρίας ότι «Ζει» (όπως ο Έλβις και το Πολυτεχνείο), βουλώνουν επιτέλους τα στόματα όσων αμφισβήτησαν ότι βρέθηκε ο τάφος του μεγάλου στρατηλάτη.

Ως γνωστόν, η σημαντικότατη αυτή ανακάλυψη πολεμήθηκε από τα σκοτεινά συμφέροντα, που με διάφορες δήθεν επιστημονικές επιφυλάξεις (αλίμονο, λες και δεν ξέρουμε πόσο ανθέλληνες είναι οι επιστήμονες…), προσπαθούν να καταστρέψουν τον ενθουσιασμό των Ελλήνων αλλά και της Παγκόσμιας Κοινότητας. Εξάλλου, οι εχθροί του Κώστα Καραμανλή, «σκυλιάζουν» στη σκέψη ότι αφού ο τάφος βρέθηκε στις Σέρρες, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ότι ο Σερραίος πρώην πρωθυπουργός, είναι απόγονoς του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Σύμφωνα με έγκυρους bloggers, οι αρχαιολόγοι οδηγήθηκαν στο σημείο που είναι θαμμένη η γοργόνα από μια προφητεία του Γέροντα Παϊσιου, που είχε προβλέψει ότι μόλις βρεθεί ο τάφος του Μεγαλέξανδρου εκείνος θα αναστηθεί και θα ξεκινήσει εκστρατεία για να πάρουμε την Πόλη. Συνεπώς, για άλλη μια φορά, κάθε αμφισβήτηση ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία!

Προφανώς γι΄ αυτό και οι δοσίλογοι, εντολοδόχοι των Ευρωπαίων, δεν έσπευσαν από την πρώτη στιγμή με ενθουσιασμό να υποστηρίξουν την αυθεντικότητα του τάφου. Ενός τάφου που πλέον αποτελεί εθνική αλήθεια (και οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα οφείλεται σίγουρα σε επέμβαση από σκοτεινά κέντρα αποφάσεων).

Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί και με τον άλλο επίσης αυθεντικό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (ναι, είχε πολλούς, τρέχει τίποτα;) που είχε ανακαλύψει πριν από χρόνια, μια άλλη ένδοξη αρχαιολόγος την οποία σταμάτησαν οι προδότες της κυβέρνησης, εκτελώντας τα σχέδια της διεθνούς Εβραιομασονίας.

Ήδη, με Εντολή Σαμαρά, ο σκελετός της γοργόνας θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, θα συντελεστεί με τη βοήθειά της η ανάσταση του Μεγάλου Μακεδόνα Στρατηγού και η παρασημοφόρησή του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

http://www.alexiptoto.com


7 σημάδια που δείχνουν πως η καρδιά σας ετοιμάζεται να σας προδώσει..



Υπάρχουν ωστόσο και άλλα, πιο διακριτικά συμπτώματα, που μαρτυρούν ότι η καρδιά μας ετοιμάζεται να μας προδώσει. Ανακαλύψτε τα προτού είναι αργά…

Πονόδοντος κατά το περπάτημα

Το κλασικότερο σύμπτωμα καρδιοπάθειας είναι η στηθάγχη, δηλαδή ο πόνος στο στήθος, τον οποίο προκαλεί η στένωση των αρτηριών που περιορίζουν τη ροή οξυγόνου και αίματος στην καρδιά. Ο πόνος όμως μπορεί να κάνει την εμφάνισή του και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως, για παράδειγμα, στην οδοντοστοιχία. Σύμφωνα με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου του Λιντς, ένα επίσης κλασικό σύμπτωμα που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ο πονόδοντος κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, ο οποίος υποχωρεί μόλις ξεκουραστούμε. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω πόνος εμφανίζεται συνήθως μερικές εβδομάδες πριν από το έμφραγμα.

Ημικρανίες

Διπλάσιες πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπάθειας έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από ημικρανίες με οπτική διαταραχή, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας. Οι ερευνητές αποδίδουν το φαινόμενο στις ανωμαλίες του κυκλοφορικού συστήματος και θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος τύπος ημικρανίας συνδέεται με μια καρδιακή πάθηση που ονομάζεται «ανοιχτό ωοειδές τρήμα». Η εν λόγω ανωμαλία είναι ουσιαστικά μια τρύπα στην καρδιά, η οποία επιτρέπει στο αίμα να περνάει από τις φλέβες στις αρτηρίες παρακάμπτοντας τους πνεύμονες, οι οποίοι φιλτράρουν συγκεκριμένα χημικά.

Επίμονη γρίπη

Η γρίπη που δεν υποχωρεί ύστερα από πέντε ή έξι μέρες μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ μπορεί να είναι και ένδειξη μυοκαρδίτιδας. Μπορεί να εκδηλωθεί παράλληλα ή αμέσως μετά από μια ίωση και να διαγνωσθεί λανθασμένα ως γρίπη αφού τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, πυρετό ή αρρυθμίες.

Φαλάκρα

Η απώλεια των μαλλιών στους άνδρες και ειδικά στο πίσω μέρος μπορεί να αποτελεί ένδειξη καρδιοπάθειας, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους στο συγκεκριμένο σημείο έχουν κατά 36% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, με το ποσοστό να μειώνεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Στυτική δυσλειτουργία

Το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοείται καθώς είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με κάποια μορφή καρδιοπάθειας, δεδομένου ότι για να επιτευχθεί στύση απαιτείται καλή κυκλοφορία του αίματος. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν μάλιστα τα προβλήματα στύσης «βαρόμετρο» της καρδιαγγειακής υγείας. Ενας άντρας που στα σαράντα του αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα έχει, σύμφωνα με έρευνες, 50πλάσιο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό αποτελεί κλασικό σύμπτωμα υπνικής άπνοιας, όπου η αναπνοή διακόπτεται για αρκετά δευτερόλεπτα κάθε φορά προτού το άτομο ξυπνήσει στιγμιαία. Μια μορφή της συγκεκριμένης πάθησης, που ονομάζεται «κεντρική υπνική άπνοια», συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει τη σωστή εντολή για να αρχίσει ο ασθενής να αναπνέει, ενώ κοιμάται, γεγονός που μπορεί να μαρτυρά υποκείμενη καρδιακή ανεπάρκεια.

Μελανιασμένα νύχια

Ενας από τους κλασικότερους τρόπους για να ελέγξει ένας γιατρός πόσο οξυγόνο κυκλοφορεί στο αίμα κάποιου ασθενούς είναι να κοιτάξει το χρώμα των νυχιών του. Το μπλε χρώμα μπορεί να μαρτυρά κακή οξυγόνωση εξαιτίας της κακής κυκλοφορίας του αίματος στον οργανισμό, δηλαδή πρόβλημα στην καρδιακή λειτουργία.

espressonews.gr


Απόφαση βόμβα Αρείου Πάγου για την εργασία τα Σάββατα


Άκυρη χαρακτηρίζει ο Άρειος Πάγος τη συμφωνία εργοδότη- εργαζόμενου για εργασία και το Σάββατο, εφόσον πρόκειται για επιχείρηση που εφαρμόζεται η πενθήμερη εργασία, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να δικαιούται …. αποζημίωσης στο ύψος της αμοιβής που θα έπρεπε να καταβάλει ο εργοδότης για την απασχόληση άλλου μισθωτού και μάλιστα με τα ίδια προσόντα του εργαζόμενου που απασχολήθηκε παρανόμως το Σάββατο!!!!!!!!!

Η απόφαση αυτή, με αφορμή υπόθεση που αφορά σε εμπορικό κατάστημα στις Σέρρες, φέρνει ουσιαστικά τα πάνω- κάτω, καθώς βάζει «φρένο» στις πρακτικές εργοδοτών, οι οποίοι ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την ευελιξία των ωραρίων, στη πραγματικότητα εφαρμόζουν 6ήμερο και όχι 5νθήμερο εργασίας.

Είναι ενδεικτικό ότι ο εργοδότης των 3 εμποροϋπαλλήλων ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενες αυτές ότι κατά τη σύναψη της σύμβασης εργασίας με την κάθε μία από αυτές συμφωνήθηκε η εργασία επί εξαήμερο και όχι πενθήμερο και ότι με τη σταθερή και συνεχή απασχόλησή τους επί εξαήμερο ανατράπηκε στην πράξη το σύστημα της προβλεπόμενης εκ του νόμου πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, γεγονός που συνεπαγόταν ευνοϊκότερους όρους για τις εργαζόμενες.

Αυτό γιατί με την εξαήμερη απασχόλησή τους συμπληρώνονταν σαράντα ώρες εβδομαδιαίας εργασίας και αμείβονταν με πλήρεις και όχι μειωμένες αποδοχές, ενώ σύμφωνα με το πενθήμερο σύστημα απασχόλησης η λειτουργία του καταστήματος κατά τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή δεν υπερβαίνει τις σαράντα ώρες και το μειωμένο ωράριο εργασίας συνεπάγεται μειωμένες αποδοχές για τις εργαζόμενες.

Ο Άρειος Πάγος απάντησε, όμως, ότι η αναγραφή των ανωτέρω ημερών δεν έχει την έννοια ότι συμφωνήθηκε η εξαήμερη εργασία, αλλά ότι εντός του πενθημέρου θα μπορούσε να περιλαμβάνεται ως ημέρα εργασίας, κατά περίπτωση, και η ημέρα του Σαββάτου, κατά την οποία λειτουργούσαν τα εμπορικά καταστήματα.

Εξάλλου, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι ο σχετικός όρος περί χρόνου απασχόλησης στη γνωστοποίηση ατομικών όρων εργασίας αφορούσε εξαήμερη απασχόληση, η σχετική συμφωνία για απασχόληση των εργαζόμενων και έκτη ημέρα την εβδομάδα είναι άκυρη, διότι πρόκειται για εργασία παρεχομένη εκτός των ημερών της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, δηλαδή σε ημέρα ανάπαυσης, δοθέντος ότι οι διατάξεις περί πενθημέρου είναι αναγκαστικού δικαίου και ιεραρχικά ανώτερες από την ιδιωτική βούληση ή την τακτική της επιχείρησης.
Star.gr


Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη βόμβα για την μεγάλη κομπίνα των τραπεζών


Αλυσιδωτές αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην...
στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά) ο Στέφανος Τσίπας ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.

"Επίορκοι Τραπεζίτες, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τουλάχιστον, δύο (2) Κοινοτικές Οδηγίες, δύο (2) Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο (2) Αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σχετικά με την προσέγγιση των Νομοθετικών, Κανονιστικών και Διοικητικών Διατάξεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διέπουν την καταναλωτική πίστη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπας.

Πρόκειται για τις τις Κοινοτικές Οδηγίες:87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998,τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης:Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001), και τις αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου:υπ' αριθμόν: 430 / 04.03.2005 / Α.Π. Καιυπ' αριθμόν: 1219 / 22.06.2001 / Α.Π., κοινή συνισταμένη των οποίων αποτελεί το γεγονός οτι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζώνόφειλαν τουλάχιστον από 21.09.1991 να εφαρμόζουν το αυτονόητο δι' ευνομούμενη Χώρα. Και ποιο είναι αυτό;

Όπως εξήγησε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα παραπάνω οι τράπεζες υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 28 ημέρες), & με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 29 ημέρες) και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το δικό του δάνειο ύψους 60.000 ευρώ που έλαβε το 1998 και στάθηκε η αφορμή να διαπιστώσει την τεράστια απάτη εις βάρος των Ελλήνων - κι όχι μόνο - δανειοληπτών. Όπως ανέφερε, εκτός των άλλων παράνομων και καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων, αυτή η τακτική της τράπεζας τον επιβάρυνε κατά 12.000 ευρώ!!!

Στη ζημία που υφίσταται κάθε δανειολήπτης ότι μορφής δανειακή σύμβαση κι αν έχει υπογράψει κατέληξε κι η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου 430/05 σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει καταχρηστικές δύο ακόμη πρακτικές των τραπεζών.

Κρίνει καταχρηστικό τον όρο σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης. Υπολογίζει δε οτι μέσω αυτής της πρακτικής ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!

Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Μάλιστα, η απόφαση συνοδεύεται από μία εκτενή αιτιολογία που δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για την εξακολούθηση, με οποιαδήποτε άλλη μορφή, της παράνομης αυτής πρακτικής.

«Δια της δόλιας και παρανόμου αυτής μεθόδου καταλήστευαν τουςδανειολήπτεςπελάτες τους και εξαπατούσαν τους επενδυτές -μετόχους τους με παρουσίαση πλασματικών και δολίως υπερφουσκωμένων αποτελεσμάτων χρήσεως και κυρίως με εικονική κερδοφορία, η οποίαείναιεν πολλοίς προϊόν απάτης, τοκογλυφίας και δημιουργικής λογιστικής.Τα αποτελέσματα χρήσεως και η κερδοφορία των τραπεζών είναι μαϊμού. Επενδυτές αγόρασαν ακριβά μετοχές, κερδοσκόπησαν μέσω του λεγόμενου shorts elling εις βάρος των τραπεζών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών" τόνισε ο κ. Τσίπας. Υπενθύμισε οτι δεν είναι καθόλου άσχετο με την κομπίνα αυτή το γεγονός οτι η εταιρία BlackRock διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. "Έχουμε χάσει διεθνώς την αξιοπιστία μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν οι ξένοι για να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα μας όπως η ΔΕΗ. Δε θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε εσείς, θα μας πουν", σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ Τσίπας είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε εχέφρονος πολίτη (ο καθείς με όποιο τρόπο μπορεί), τουλάχιστον τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Προβόπουλο, (πρώην Υπουργό Οικονομικών, πρώην Προϊστάμενο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και πρώην Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως και νυν Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως), ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο κι' αυτοί κρυφό καμάρι, πως η υποβάθμιση, η απαξία και η χρεοκοπία των Ελληνικών Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της Εθνικής μας Οικονομίας οφείλεται κυρίως, εις το γεγονός, ότι επίορκες Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών «αρίστευσαν» από την 21.09.1991 μέχρι και σήμερα δολίως σε:

Α) Απάτη - Δημιουργική Λογιστική εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 386 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού Κώδικος),

Β) Τοκογλυφία εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 404 παράγραφοι 1, 2, 3, & 4 του Ποινικού Κώδικος, και εν κατακλείδι

Γ) Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 187 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού μας Κώδικος, εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των Δανειοληπτών Πελατών τους και κυρίως εις βάρος Εγχωρίων & κυρίως Διεθνών

Επενδυτών - Μετόχων των Πιστωτικών τους Ιδρυμάτων.

Οι παραπάνω καταγγελίες του Στέφανου Τσίπα, μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από συνολικά 8.000 δανειολήπτες, διακομίστησαν τον περασμένο Μάιο στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, όμως, λόγω της «παραίτησης» τους ο φάκελος πέρασε στα χέρια της Ελένης Ράϊκου, της νέας εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ουδέν νεώτερον ούτε και για τις τρεις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής εναντίον των τραπεζικών ομίλων της ALPHA BANK A.E., της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ και της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ A.E.

Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται και Μηνυτήριος Αναφορά κατά του Ομίλου της EFGEurobankA.E. Hκαθυστέρηση οφείλεται εις το γεγονός, ότι αναμέναμε την οριστικοποίηση και δημοσιοποίηση του «φλέρτ» μεταξύ της εν λόγω Τραπέζης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε. και όχι σε τυχόν έλλειψη παραβατικής δραστηριότητος εκ μέρους και των 2 προαναφερθέντων Τραπεζικών Ιδρυμάτων (Eurobank & TT), τα οποία έπρατταν ακριβώς ότι και οι 3 προαναφερθέντες και ήδη μηνυθέντες Τραπεζικοί Όμιλοι (Εθνικής, Alpha & Πειραιώς) .

Θα μπούνε άραγε φυλακή οι διοικητές των τραπεζών που έγραψαν στα «παλιά τους τα παπούτσια» κοινοτικές οδηγίες και νόμους του Κράτους; Θα υπάρξει και δεύτερος «Κοσκωτάς» σε αυτή τη χώρα μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις.

Η λύση

Θετικά απάντησε στον πανελλήνιο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Στέφανος Τσίπας ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου

α) αθρόες αγωγές αποζημιώσεως δανειοληπτών & επενδυτών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των 4 Ομίλων των Ελληνικών Τραπεζών, πρωτοπόρων στις ανωτέρω παραβατικές δραστηριότητες, για τους καταληστευθέντες δανειολήπτες και τους εξαπατηθέντες μετόχους - επενδυτές και

β) ασφαλιστικά μέτρα, που θα υποχρεώνουν τις Τράπεζες να συμμορφωθούν άμεσα με την νομιμότητα.

Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες οι οποίοι ζημιώθηκαν σφόδρα από αυτήν την τακτική των τραπεζών θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα, τα ακίνητα κι ότι άλλο έχασαν εξαιτίας αυτής.

Διότι η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, απειλώντας κυρίως τους συνεπείς δανειολήπτες που πλήρωσαν με το αίμα τους το μοναδικό σπίτι που απέκτησαν για να στεγάσουν την οικογένεια τους.
danioliptes.gr


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger