E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατι γκριζαρουν τα μαλλια;

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012



Άρθρο 
της
Αναστασίας Κωτσάκη


Πολλοί άνθρωποι έχουν γκρίζα ή λευκά μαλλιά. Οι κυριότεροι λόγοι είναι η κληρονομικότητα, οι εξωγενείς παράγοντες, το στρες, η έλλειψη βιταμίνης Β12, οι διαταραχές του θυροειδούς, η αναιμία, η λήψη φαρμάκων, οι συναισθηματικοί παράγοντες και η διατροφή.

Επίσης οφείλεται και στη μη παραγωγή μελανίνης, γιατί όταν μειώνεται ή διακόπτεται η παραγωγή χρωστικής τα μαλλιά γκριζάρουν και σταδιακά ασπρίζουν.

Τα μελανοκύτταρα είναι υπεύθυνα για την παραγωγή χρωστικών ουσιών, τα οποία παράγουν κόκκους χρωστικής που λέγονται μελανοσώματα, τα οποία με τη σειρά τους παράγουν μελανίνη. Η μελανίνη είναι η χρωστική που δίνει το χρώμα των μαλλιών.

Όταν βλέπουμε γκρίζα μαλλιά αντιλαμβανόμαστε ότι τα μαλλιά αυτά περιέχουν λιγότερη μελανίνη από τα υπόλοιπα μαλλιά. Ενώ όταν βλέπουμε λευκά μαλλιά αντιλαμβανόμαστε ότι τα μαλλιά αυτά δεν περιέχουν καθόλου μελανίνη.

Δεν υπάρχει συγκεκριμμένη ηλικία που μπορεί να γκριζάρουν τα μαλλιά. Επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια στιγμή τα μελανοκύτταρα αρχίζουν να μειώνουν την παραγωγή χρωστικής.

Αυτό το πρόβλημα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με το βάψιμο των μαλλιών. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα ανάλογα με το αποτέλεσμα και τη διάρκεια που θέλουμε, όπως να καλύψουμε ή να σβήσουμε τα γκρίζα ή λευκά μαλλιά.

Αν θέλουμε πλήρη κάλυψη με διάρκεια θα χρησιμοποιήσουμε μόνιμη βαφή, ενώ αν θέλουμε σβήσιμο χωρίς διάρκεια θα χρησιμοποιήσουμε προσωρινή βαφή.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger