Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΠΑΝΙΚΟΣ στο διαδίκτυο με τη φωτογραφία της... άτακτης Pamela Aderson!!! (VIDEO)

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013


Τι κάνεις εκεί κάτω Pamela; Mήπως ψάχνεις κάτι;

Α, μπα!Η εν λόγω ακατάλληλη φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου! Η Pamela φόρεσε το σέξι ροζ μπικίνι της και έκανε της βοτυτιές της! Όμως δεν αρκέστηκε μόνο στο μπανάκι της, απ' ότι φαίνεται! Η ηθοποιός έκανε μπάνιο με τον πρώην σύζυγό της και το TMZ την εντόπισε σε πολύ ιδιαίτερες στιγμές μέσα στη θάλασσα! Αχ, βρε Pamela δεν ήξερες ότι καραδοκούν οι φωτορεπόρτερ!

πηγή: gossip-tv.gr

Ε ΡΕ ΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ! Δείτε την Κλέλια Ρένεση σε νέα ΚΑΥΤΗ εμφάνιση με μαγιό στην Χαλκιδική!!! (PHOTOS)


Όμορφη, σέξι και λαμπερή η Κλέλια Ρένεση, αν και κατάγεται από τη Ζάκυνθο, φέτος πέρασε όλες τις ημέρες των καλοκαιρινών της διακοπών στην Χαλκιδική.

Την περασμένη Τρίτη, ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού OK, απαθανάτισε την γοητευτική ηθοποιό σε παραλία της Χαλκιδικής. Φορώντας ένα σέξι μπικίνι, μαγνήτισε τα βλέμματα προκαλώντας «εγκεφαλικά» σε όλους όσοι την είδαν από κοντά!



gossip-tv.gr

Βούλγαρος ιστορικός ξεφτίλισε τους σκοπιανούς: «Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος»!


Συνέντευξη σε σκοπιανό μέσο ενημέρωσης παραχώρησε ο Βούλγαρος ιστορικός και διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, όπου οι δηλώσεις του αποτέλεσαν ένα ηχηρό ράπισμα στις προπαγανδιστικές αθλιότητες των σκοπιανών.

Οι σκοπιανοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Βούλγαρο ιστορικό, εάν θεωρεί τον Μέγα Αλέξανδρο Έλληνα, Βούλγαρο ή «Μακεδόνα». Η απάντηση του Ντιμιτρόφ, υπήρξε κάθετη: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος ο Μακεδόνας, εμφανίζονταν δημόσια ως Έλληνες! Πολιτική τους ιδέα ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου ελληνικού κράτους. Κανείς Σκοπιανός, 2.400 μετά τον θάνατό τους, δεν μπορεί να τους αποδίδει μια άλλη ταυτότητα». Ο Βούλγαρος ιστορικός συνέχισε, κατηγορώντας τις αισχρές πρακτικές παραχάραξης της Ιστορίας, στις οποίες διαπρέπουν οι σκοπιανοί απατεώνες: «Καταλογισμός διαφορετικής εθνικότητας των νεκρών – από τον Τσάρο Σαμουήλ ως τον Γκότσε Ντέλτσεφ – είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα του «Μακεδονισμού», καθώς είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Στον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή ονομάζεται λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου οι λεηλασίες στην πραγματικότητα τιμωρούνται με θάνατο»!

Ο Ντιμιτρόφ δεν μάσησε τα λόγια του, αποδίδοντας τα του καίσαρος τω καίσαρι και υποδεικνύοντας την πηγή της παραχάραξης της ιστορικής πραγματικότητας, εκ της οποίας και οργανώθηκε η κατασκευή του ψευδεπίγραφου «μακεδονικού έθνους»: «το αυτοαποκαλούμενο «μακεδονικό έθνος», είναι ένα κομμουνιστικό κατασκεύασμα το οποίο εφευρέθηκε από την Κομιντέρν το 1934»! Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως οι ελληνόφωνοι κομμουνιστές του περασμένου αιώνος, όταν και επιχείρησαν να καταλάβουν δια των όπλων και της βίας την εξουσία στην Ελλάδα, έταξαν στους σλάβους συντρόφους τους την ικανοποίηση του αιτήματός τους για αυτόνομη Μακεδονία και απελευθέρωση από τους Έλληνες κατακτητές! Οι πολιτικοί τους απόγονοι σήμερα (Σύριζα και ΚΚΕ), αναγνωρίζουν στους θρασείς παραχαράκτες της Ελληνικής Ιστορίας το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και το κράτος τους ως «Μακεδονία», ενώ σε συνέδρια και μαρξιστικές εκδηλώσεις δε λησμονούν να προσκαλούν και τα αδελφά κόμματα των ψευτομακεδόνων συντρόφων τους!

Οι τοποθετήσεις του διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας αποτελούν ένα βαρύ πλήγμα στην ανθελληνική και αντιβουλγαρική προπαγάνδα των σλάβων του πρώην γιουγκοσλαβικού κρατιδίου. Σε αντίθεση όμως με τον Βούλγαρο ιστορικό, ο οποίος εξευτέλισε τους σκοπιανούς και τις άθλιες και ανιστόρητες πρακτικές τους, το ελληνικό ΥΠΕΞ και κατ’ επέκταση η ελληνική κυβέρνηση, επιμένει να συνομιλεί με τους απατεώνες των Βαλκανίων, αναζητώντας λύση στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου τους. Ακόμη χειρότερα, στις προθέσεις της κυβέρνησης όπως αυτές διατυπώθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη και εν μέσω των διαπραγματεύσεων επί των προτάσεων Νίμιτς, η ελληνική πλευρά φτάνει στο σημείο να συζητά την αναγνώριση των απατεώνων με όνομα που θα περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό και τον όρο «Μακεδονία»!

Πολύ απλά δηλαδή, ένας Βούλγαρος ιστορικός είχε το θάρρος να ξεμπροστιάσει τους σκοπιανούς παραχαράκτες της ιστορίας, θάρρος το οποίο δεν είχαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 1990 και μέχρι σήμερα…

Πηγή: http://eleysis-ellinwn.gr















Ελιές: Πότε είναι επικίνδυνες και πότε πρέπει να αφαιρούνται;


Οι σπίλοι ή ελιές αποτελούν μείζον καλοκαιρινό θέμα, εξαιτίας κυρίως της έκθεσης στον ήλιο, που συμφωνα με τους ειδικούς ευνοεί την εμφάνιση, αύξηση και αλλαγή της μορφολογίας τους. Τι είναι όμως οι ελιές, πότε είναι επικίνδυνες και πότε πρέπει να αφαιρεθούν;

Σπίλος ή ελιά είναι η επακριβώς οροθετημένη κυκλική και χρόνια, συγγενής ή επίκτητη δερματική βλάβη, που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη υπερμελάγχρωσης (σκουρότερο χρώμα, λόγω υπερπαραγωγής μελανίνης, από τα μελανινοκύταρα που περιέχουν).

Κατά την ενήλικη ζωή, έχει υπολογισθεί ότι, όλοι οι άνθρωποι φέρουμε περί τους 40 σπίλους, χωρίς διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Γενικά μιλώντας, οι ελιές είναι καλοήθεις βλάβες και είναι ο Δερματολόγος ή ο Πλαστικός Χειρουργός, που θα μας ξεχωρίσει εκείνες οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ύποπτες για την υγεία μας και άρα θα χρειασθούν αφαίρεση και βιοψία.

Γιατί όμως, κάποιες ελιές μπορεί να είναι επικίνδυνες και τι χρειάζεται να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς; Κάποιες ελιές μπορεί στο μέλλον να εξαλλαγούν («κακοφορμήσουν») σε μελάνωμα, το οποίο είναι ένας από τους πιο κακοήθεις και επιθετικούς όγκους στον άνθρωπο. Ανάλογα το μέγεθος, οι συγγενείς σπίλοι (αυτοί δηλαδή που τους έχουμε από τη γέννηση μας), μπορεί να είναι: μικροί (20 sq cm).


Για την πιθανότητα εξαλλαγής των συγγενών σπίλων σε μελάνωμα, οι γνώμες διίστανται, αλλά οι γενικές αρχές είναι:

1) στους μικρούς σπίλους, η πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος, είναι μεταξύ 1% – 5%.

2) Στους μεσαίους αυτή η πιθανότητα δεν έχει διερευνηθεί.

3) Οι μικροί και οι μεσαίου μεγέθους σπίλοι, σπάνια εξαλλάσσονται σε μελάνωμα πριν την εφηβεία.

4) Στους μεγάλους (γιγαντιαίους) ένα 5% – 10% καταλήγει σε μελάνωμα και στους μισούς από αυτούς (50%) η εμφάνιση της νόσου γίνεται στην ηλικία 3 – 5 ετών.

5) Η ανάπτυξη μελανώματος επί γιγαντιαίων σπίλων, έχει φτωχή πρόγνωση.

Η κλινική εικόνα της εξαλλαγής των συγγενών σπίλων σε μελάνωμα, περιλαμβάνει:

• Γρήγορη αύξηση του μεγέθους

• Ανωμαλία των ορίων

• Ανάπτυξη ασυμμετρίας

• Ποικιλοχρωμία μέσα στο σπίλο

• Ανάπτυξη δορυφόρων βλαβών

• Αλλαγές στην υφή.


Η διαχείριση των ατόμων που φέρουν συγγενείς σπίλους, βασίζεται:

• Στην επικινδυνότητα κακοήθους εξαλλαγής

• Στην αισθητική εμφάνιση της βλάβης

• Στο ύπαρξη ουλών κατά την αφαίρεση

• Σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Οι κυριότερες αρχές της διαχείρισης των σπίλων είναι:

• Οι μικροί και μεσαίοι σπίλοι πρέπει να παρακολουθούνται κάθε χρόνο για τυχόν αλλαγές. Αν υπάρχει οποιαδήποτε υποψία, πρέπει να γίνεται βιοψία, ή ολική προληπτική αφαίρεση (πχ. σε εκείνους που λόγω θέσης είναι δύσκολο να ελεγχθούν πχ. της πλάτης, του τριχωτού της κεφαλής, κλπ).

• Μικροί σπίλοι, που δεν γνωρίζουμε αν υπήρχαν από τη γέννηση, αντιμετωπίζονται σαν επίκτητοι (ανάλογα το χρώμα, την ανάπτυξη, το σχήμα, κλπ).

• Άτυποι στην εμφάνιση σπίλοι, πρέπει να αφαιρούνται χειρουργικά, ανεξάρτητα του μεγέθους τους.

• Γιγαντιαίοι σπίλοι, πρέπει να αφαιρούνται το συντομότερο.

• Χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι: ΕΔΜ, κρημνοί, διατατήρες ιστών, καλλιέργειες δέρματος του ασθενούς.

• Οι ασθενείς με γιγαντιαίους σπίλους, πρέπει να ελέγχονται εργαστηριακά και για την ύπαρξη άλλων βλαβών από το ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα).

Άλλες τεχνικές εκτός των χειρουργικών, που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση συγγενών σπίλων (πχ. LASERS, διαθερμοπηξίες, «ξύρισμα», απόξεση, κλπ), πρέπει να αποφεύγονται, γιατί έχουν υψηλή πιθανότητα υποτροπής.


Ποια είναι τα διάφορα είδη των σπίλων/ελιών;

Η διαφορική διάγνωση των συγγενών μελαγχρωματικών σπίλων, γίνεται, με τις εξής άλλες δερματικές μελαγχρωματικές βλάβες: λεκέδες café au lait, nevus spilus, επιδερμικός σπίλος, κοινός επίκτητος σπίλος, δυσπλαστικός σπίλος, κυανούς σπίλος, σπίλος του Becker, σπίλος Halo, μογγολική κηλίδα, σπίλος του Ota, σπίλος του Ito, σπίλος της Spitz, σμηγματορροικός σπίλος.

Ο «άκυρος» αστικός μύθος

Στο παρελθόν, υπήρχε μια λανθασμένη αντίληψη (ειδικά στην ελληνική ύπαιθρο), να μην πειράζουμε τις ελιές. Αυτή η τελείως λανθασμένη, ιατρικά, αντίληψη υπήρχε, γιατί πιθανώς, εκείνοι που εκδήλωναν μελάνωμα, από εξαλλαγή προϋπάρχοντα σπίλου (τον οποίο δεν αφαιρούσαν νωρίς κι έτσι προχωρούσε μέχρι να γίνει πλέον μη χειρουργήσιμος και μη ιάσιμος ή τον πείραζαν- δεν τον αφαιρούσαν χειρουργικά αλλά τον έκαιγαν) όταν πλέον έφτασαν στο στάδιο της θεραπείας (χειρουργείο) ήταν πλέον πολύ αργά και σε μερικούς μήνες πέθαιναν.

Έτσι δημιουργούνταν η εντύπωση, ότι επειδή πείραξε (χειρούργησε) την βλάβη, γι' αυτό πέθανε. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε το ρητό αυτό να έλεγε: μην τις πειράζετε, βγάλτε τες.

Από τον Παναγιώτη Μάνταλο, πλαστικό χειρούργο και επιστημονικό συνεργάτη του 
www.iator.gr .



H Χουρέμ που αγάπησαν όλοι, είναι έγκυος! ΔΕΙΤΕ τη φωτογραφία που το μαρτυράει...

H Mεριέμ Ουζερλί μπαίνει στον 3ο μήνα!

H πανέμορφη ηθοποιός, που πρόσφατα έκανε και διακοπές στη χώρα μας, εξομολογήθηκε σε Τουρκάλα δημοσιογράφο πως διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της...!

Mετά τον χωρισμό από τον σύντροφό της, η πρώην τηλεοπτική "Χουρέμ" που αγαπήθηκε σε πολλές χώρες, άλλαξε λουκ, ενώ πέρασε και πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα...! Τώρα, όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμη για το νεό της ρόλο στο "Karadayi"!

H φωτογραφία που ανέβασε στο twitter η Ayse Arman, η οποία της χαιδέυει την κοιλιά, μαρτυρά και την τρυφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγαπημένη ηθοποιός...!

Να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να κρατήσει σε λίγους μήνες το πρώτο της παιδί στην αγκαλιά της!

http://www.zappit.gr/

Βρέθηκε εξωγήινη τεχνολογία ηλικίας 300 εκατ. ετών!


Ένα άγνωστο αντικείμενο που φαίνεται να αποτελεί κομμάτι από κάποιο τεχνολογικό αντικείμενο βρέθηκε πρόσφατα στην Ρωσία.


Το εξάρτημα φαίνεται να έχει ηλικία 300 εκατομμυρίων ετών και δεν μπορεί παρά να είναι εξωγήινη κατασκευή…
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος του Βλαδιβοστόκ στη Ρωσία ανακάλυψε μια μεταλλική οδοντωτή ράβδο, συμπιεσμένη σε κάρβουνο, όταν άναβε το τζάκι του.
Το ασυνήθιστο εύρημα το έφερε στους επιστήμονες της περιοχής του.
Μετά από μία προσεκτική μελέτη του αντικειμένου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εύρημα είναι ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών και είχε δημιουργηθεί από ζωντανό ον.
Όμως οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα ποιος κατασκεύασε την αλουμινένια οδοντωτή ράβδο.
Η ανακάλυψη του παράξενου αντικειμένου μέσα σε κάρβουνα δεν είναι μια μοναδική περίπτωση για την εποχή μας.
Το πρώτο παρόμοιο εύρημα ανακαλύφθηκε το 1851 στη πολιτεία της Μασαχουσέτης κατά τις ανατινάξεις σε λατομείο. Το βάζο από κράμα ψευδάργυρου με ασήμι το ανακάλυψαν σε κάρβουνα, η ηλικία των οποίων υπολογίζεται στη Κάμβρια περίοδο, η οποία άρχισε 500 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Το 1974 βρέθηκε ένα άγνωστο εξάρτημα από αλουμίνιο σε λατομείο ψαμμίτη στη Ρουμανία. Το εξάρτημα έμοιαζε με σφυρί ή με το πόδι σκάφους προσγείωσης “Απόλλων”, δεν μπορούσε να είχε κατασκευαστεί από άνθρωπο, διότι προσδιορίζεται να ανήκει στην Ιουρασική περίοδο.
Όλα αυτά τα ασυνήθιστα ευρήματα τοποθετούν σε αδιέξοδο τους επιστήμονες, διότι ανατρέπουν τις θεμελιώδες έννοιες της σύγχρονης επιστήμης.
Το κάρβουνο, στο οποίο ανακάλυψαν το ασυνήθιστο εξάρτημα, έχει μεταφερθεί στη περιοχή Πριμόρσκι από την Χακασία της περιοχής Τσερνογκόρσκι.
Για το κάρβουνο αυτό είναι γνωστή η ηλικία, η οποία ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια χρόνια. Γι’ αυτό οι επιστήμονες υπέθεσαν, ότι το μεταλλικό εξάρτημα πρέπει να είναι της ίδιας ηλικίας με το κάρβουνο.
Όταν οι γεωλόγοι έσπασαν προσεκτικά το κομμάτι του άνθρακα, ανακάλυψαν ένα ελαφρύ και μαλακό εξάρτημα μήκους 7 εκατοστών, κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου (98%) και μαγνησίου (2%).
Από την μια πλευρά το καθαρό αλουμίνιο σπάνια συναντάται στη φύση, γι’ αυτό οι επιστήμονες υπέθεσαν, ότι το εξάρτημα έχει τεχνητή προέλευση.
Από την άλλη πλευρά η σύσταση του κράματος επέτρεψε να εξηγηθεί πως διατηρήθηκε το εξάρτημα. Πάνω σε καθαρό αλουμίνιο σχηματίζεται ένα σκληρό στρώμα οξειδίου, το οποίο εμποδίζει την βαθύτερη διάβρωσή του.




Ως αποτέλεσμα το κράμα με 98% αλουμινίου αντέχει τις υψηλές πιέσεις, ακραίες θερμοκρασίες και τις ακραίες επιδράσεις του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι μελέτες των μετεωριτών επέτρεψαν στην επιστήμη να γνωρίσει την ύπαρξη του εξωγήινου αλουμινίου-26, το οποίο διασπάται στη συνέχεια σε μαγνήσιο-26.
Η παρουσία του μαγνησίου με περιεκτικότητα 2% στο κράμα θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει την διαστημική προέλευση του αντικειμένου.
Όμως για την επιβεβαίωση αυτής της υπόθεσης χρειάζονται να πραγματοποιηθούν επιπρόσθετες μελέτες. Το τελευταίο πράγμα που εξέπληξε τους επιστήμονες, ήταν η ασυνήθιστη ομοιότητα του αντικειμένου με τη σύγχρονη οδοντωτή ράβδο.
Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς, ότι η φύση μπόρεσε να δημιουργήσει ένα αντικείμενο με έξι όμοια δόντια και ένα ίδιο βήμα μεταξύ τους.
Μάλιστα το βήμα ήταν ασυνήθιστα μεγάλο σε σχέση με τα ίδια τα δόντια.
Πιθανών η ράβδος αυτή να ήταν μέρος ενός πολύπλοκου μηχανισμού.
Σήμερα παρόμοια εξαρτήματα χρησιμοποιούνται σε σύγχρονα μικροσκόπια και σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.


http://1greek.wordpress.com/

Ήταν νεκρός επί 45 λεπτά! Τον επανέφερε ο γιός του στη ζωή - ΒΙΝΤΕΟ


Ένας 37χρονος από το Οχάιο των ΗΠΑ ξεγέλασε το θάνατο κυριολεκτικά.

Ο 37χρονος Anthony Yahle μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Οχάιο το πρωί της 5ης Αυγούστου όταν η σύζυγός του Μελίσσα παρατήρησε οτι η αναπνοή του δεν ακουγόταν καλά. 

Στο νοσοκομείο η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει. Επι 45 λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν με κάθε μέσο να τον επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό που δεν κατάφεραν οι ίδιοι το κατάφερε ο 17χρονος γιος του.

Ο Lawrence έτρεξε πάνω από τον πατέρα του και του φώναξε: "Μπαμπά, δεν πρόκειται να πεθάνεις σήμερα". 

Οι γιατροί τότε παρατήρησαν πως η καρδιά του 37χρονου άρχισε να χτυπάει αργά. Αμέσως άρχισαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν. 

Ο 37χρονος πέντε μέρες αργότερα γύρισε σπίτι του. Οι γιατροί το χαρακτήρισαν θαύμα...

http://www.newsit.gr/

Ανεβάζοντας φωτογραφίες στο facebook χάνετε… “φίλους”!


Είναι o πιο γρήγορος τρόπος για να μείνετε μόνοι σας… διαδικτυακά!Η ανάρτηση φωτογραφιών στο Facebook φαίνεται ότι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσει κάποιος τους διαδικτυακούς του φίλους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι «ανεβάζουν» επανειλημμένα φωτογραφίες κινδυνεύουν να διαγραφούν από όσους βλέπουν τις λήψεις αυτές.

Μπορεί να βλάψει ακόμα και τις σχέσεις με τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους που δεν «έχουν πολύ καλή σχέση με εκείνους που μοιράζονται συνεχώς φωτογραφίες του εαυτού τους».

Επίσης, κάποιος που ανεβάζει περισσότερες φωτογραφίες των φίλων του θα μπορούσε επίσης να μείνει χωρίς διαδικτυακούς φίλους, αλλά αυτό να έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της σχέσης τους.

Η έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 500 χρήστες του Facebook κατέληξε στο ότι η ποσότητα και το περιεχόμενο των φωτογραφιών έχουν αντίκτυπο στο επίπεδο στήριξης και οικειότητας μέσα στις σχέσεις.

Ο Dr David Houghton του Πανεπιστημίου του Birmingham δήλωσε: «Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι εκείνοι που ανεβάζουν συχνά φωτογραφίες στο Facebook κινδυνεύουν να καταστρέψουν τις σχέσεις που έχουν στην πραγματική τους ζωή.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι, εκτός από τους πολύ στενούς φίλους και τους συγγενείς, δεν συμπαθούν ιδιαιτέρως όσους ανεβάζουν διαρκώς φωτογραφίες του εαυτού τους. Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα ποστ που κάνουμε σε φίλους μας στο Facebook, ουσιαστικά τα βλέπουν πολύ περισσότερα άτομα, από συνεργάτες και φίλους μέχρι άτομα της οικογένειας και απλοί γνωστοί και καθένας από τους οποίους αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που βλέπει».

Οι ερευνητές επίσης αναφέρουν ότι οι μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες που ενθαρρύνουν τους χρήστες του διαδικτύου να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του εαυτού τους με το προϊόν στο Facebook, ρισκάρουν επίσης τη σχέση τους με τους «φίλους» τους.

http://clikare.blogspot.com/


Εκπληκτικό! Στα υπόγεια της Βίλας του Αδριανού


Κάτω από το συγκρότημα υπάρχουν σήραγγες που εκτείνονται σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων

Στα υπόγεια της Βίλας του Αδριανού

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια κρυμμένη σήραγγα κάτω από τη Βίλα του Αδριανού κοντά στη Ρώμη, τμήμα ενός δικτύου από στοές και διαδρόμους που χρησιμοποιούσαν οι σκλάβοι προκειμένου να εξυπηρετούν με διακριτικότητα τις ανάγκες του εκτεταμένου αυτοκρατορικού ανακτόρου.

Η σήραγγα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει κάρα και άμαξες, τα οποία πιθανότατα θα μετέφεραν τρόφιμα, ξύλα και άλλα αγαθά σε όλα τα τμήματα του μεγάλου ανακτόρου.

Η Βίλα, που βρίσκεται στο Τίβολι, περίπου 20 μίλια ανατολικά της Ρώμης, κτίστηκε από τον Αδριανό τον 2ο αι. μ.Χ. και ήταν η μεγαλύτερη που κατασκευάστηκε κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο. Είχε έκταση περίπου 1.000 στρέμματα και αποτελούνταν από περισσότερα από 30 κύρια κτίρια, μεταξύ των οποίων ανάκτορα, βιβλιοθήκες, θερμαινόμενα λουτρά, θέατρα και εξαιρετικά διαμορφωμένους κήπους. Διέθετε, επίσης, υπαίθριες διακοσμητικές πισίνες, στολισμένες με κροκόδειλους από πράσινο μάρμαρο, καθώς και ένα ολοστρόγγυλο τεχνητό νησί στο κέντρο μιας λίμνης.

Κάτω από το συγκρότημα υπάρχουν σήραγγες που εκτείνονται σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων, οι οποίες πιστεύεται ότι χρησίμευαν για να διευκολύνεται η μετακίνηση των σκλάβων από το ένα κτίριο στο άλλο, χωρίς να είναι ορατοί από τον αυτοκράτορα, την οικογένειά του και τους αυτοκρατορικούς αξιωματούχους.

Η ύπαρξη των περισσότερων από αυτών είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Το υπόγειο πέρασμα που εντοπίστηκε πρόσφατα ονομάστηκε από τους αρχαιολόγους o Μεγάλος Υπόγειος Δρόμος (Strada Carrabile), καθώς είναι μεγαλύτερο σε έκταση από τα υπόλοιπα.

Βρέθηκε όταν αρχαιολόγοι που εργάζονταν στη θέση διέκριναν ένα μικρό άνοιγμα στο έδαφος, που ήταν κρυμμένο πίσω από θάμνους, το οποίο και τους οδήγησε στην κύρια στοά. Έχει πλάτος τρία μέτρα, κατεύθυνση από βορρά προς ανατολή, και σε κάποιο σημείο της στρίβει προς το νότο.

«Η μεγαλοπρέπεια της Βίλας του Αδριανού αντανακλάται κάτω από το έδαφος», δήλωσε στην εφημερίδα Il Messagero η αρχαιολόγος Vittoria Fresi, επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος. «Το υπόγειο δίκτυο μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τα κτίρια που βρίσκονται στην επιφάνεια». Σε αντίθεση με το ανάκτορο, που παρήκμασε μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και τα μάρμαρά του λεηλατήθηκαν αργότερα, το υπόγειο δίκτυο παραμένει «σχεδόν ανέπαφο».

Η σήραγγα εξερευνήθηκε από ερασιτέχνες αρχαιολόγους με γνώσεις σπηλαιολογίας, καθώς και με κατευθυνόμενα οχήματα, εξοπλισμένα με κάμερες. Μεγάλο μέρος της είναι αποκλεισμένο από κατάλοιπα που έχουν συσσωρευτεί στο πέρασμα των αιώνων.

Οι υπεύθυνοι για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ιταλίας ελπίζουν ότι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμοι να επιτρέψουν τις πρώτες επισκέψεις του κοινού στο υπόγειο δίκτυο.

Ο Αδριανός, που έχτισε και το ομώνυμο αμυντικό τείχος στη βόρεια Αγγλία, ήταν ένας παθιασμένος ερασιτέχνης αρχιτέκτονας που ενσωμάτωσε στο σχεδιασμό της βίλας του αρχιτεκτονικά στυλ που είχε δει στη διάρκεια των ταξιδιών του στην Αίγυπτο και την Ελλάδα. Άρχισε να κτίζει το ανάκτορο λίγο καιρό αφότου έγινε αυτοκράτορας το 117 μ.Χ. και συνέχισε να το επεκτείνει έως το θάνατό του το 138 μ.Χ.

archaiologia.gr/





5 βασικά σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άντρας είναι κακός στο κρεβάτι!


Για να μη λέτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!

Μέντιουμ σίγουρα δεν είμαστε όπως φυσικά ούτε και ψυχολόγοι! Για το λόγο αυτό λοιπόν, μπορεί να σας συμβουλεύουμε και να σας δίνουμε κάποια tips περί sex και σχέσεων, αλλά είναι και κάποιες φορές που ακόμα και η... επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Ποιος μπορεί άλλωστε να καταλάβει και να ξέρει εκ των προτέρων αν κάποιος ή κάποια είναι καλή στο sex ή όχι; Πόσες φορές μπορεί να έχουμε πει για κάποιον ότι είναι ξενέρωτος και τελικά να αποδεικνύεται μάστερ στο κρεβάτι; Κι όμως κορίτσια, με λίγη περισσότερη παρατήρηση και λίγη περισσότερη προσοχή και λεπτομέρεια, πιστεύουμε ότι είστε σε θέση να αντιληφθείτε αν ο άντρας που έχετε απέναντί σας πρόκειται να σας χαρίσει καυτές και αξέχαστες βραδιές, ή καλύτερα να μην μπείτε καν στη διαδικασία να προχωρήσετε μαζί του γιατί απλά θα χάσετε το χρόνο σας! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποια βασικότατα σημάδια που μαρτυρούν αν ένας άντρας είναι καλός ή όχι στο sex πολύ πριν... βρεθείτε σε ιδιαίτερες στιγμές!

1. Ο τρόπος που φιλάει: Μπορεί πολλοί να αντιδρούν σε αυτό και να υποστηρίζουν ότι ουδεμία σχέση έχει το ένα με το άλλο, αλλά εμείς, και όχι μόνο εμείς, πιστεύουμε ακράδαντα ότι φιλί και sex είναι άρρηκτα συνδεδεμένα! Πώς είναι άλλωστε δυνατόν ένας άντρας ο οποίος φιλάει άγαρμπα και κάθε φορά σας... κόβει τουλάχιστον ένα κομμάτι από τα χείλια, με τα δαγκωματάκια, που κάποια του είπε κάποτε ότι είναι σέξι, χωρίς να ισχύει, να είναι καλός και αποτελεσματικός στο κρεβάτι; Άγαρμπο το φιλί; Άγαρμπο και το sex! Βιαστικό το φιλί; Βιαστικό και το sex! Όχι ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά εμείς φταίμε που το 99% των αντρών είναι έτσι;

2. Δεν κουβαλάει προφυλακτικά: Προτού διαμαρτυρηθείτε και πείτε ότι αυτό δεν αποτελεί κριτήριο, οφείλουμε να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε: Εκτός του ότι το προφυλακτικό κρίνεται απαραίτητο, και κοινωνικό μήνυμα, ο άντρας δεν έχει τη σχέση που έχουμε εμείς με το μικρό αυτό αντικείμενο! Μπορεί λοιπόν ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών να κουβαλάει προφυλακτικά πάντα και παντού, αλλά για τους άντρες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τσέπης ή του πορτοφολιού τους γιατί πολύ απλά τους τυχαίνουν περισσότερα απρόοπτα ή τουλάχιστον τα προκαλούν! Όταν λοιπόν ένας άντρας ούτε που σκέφτεται να πάει να αγοράσει προφυλακτικά, τότε μάλλον είναι καιρό εκτός παιχνιδιού και μάλλον έχει αδρανήσει! Εκτός πια αν πρόκειται για μεγάλο ταλέντο και απλά περνάει τη φάση του! Αλλά πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα ταλέντα δεν χάνονται ποτέ!

3. Διακόπτει: Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν σας αφήνει να ολοκληρώσετε μία ρημάδα πρόταση, πώς στο καλό περιμένετε να σας αφήσει να... ολοκληρώσετε γενικότερα και να φτάσετε στον πολυπόθητο οργασμό; Ο άντρας που δεν ενδιαφέρεται γι' αυτά που έχετε να πείτε, δεν ενδιαφέρεται και για τα υπόλοιπα που έχετε να... επιδείξετε, πόσο μάλλον για τις ανάγκες σας. Οπότε λοιπόν, το πιο πιθανό σενάριο φαντάζει με εκείνον να τελειώνει στο 5λεπτο αφήνοντάς σας με τα νεύρα κρόσσια! Αφού λοιπόν έχετε την τύχη να σας προειδοποιήσουμε, καλύτερα να μας ακούσετε και να μην προχωρήσετε στο παρασύνθημα με το συγκεκριμένο! Εκτός πια αν είστε πρόθυμες να τον... αλλάξετε!

4. Δεν παραδέχεται ποτέ ότι αυνανίζεται: Το θέμα εδώ, δεν είναι το αν είναι ειλικρινής μαζί σας ή όχι! Προφανώς και ψεύδεται και δεν το κάνει και καλά. Το θέμα είναι ότι αν ένας άντρας δεν είναι σε θέση να παραδεχτεί ανοιχτά, ότι κάνει κάτι εντελώς φυσιολογικό, είναι κομματάκι δύσκολο να μπορέσει να απελευθερωθεί στο κρεβάτι και να κάνει... παπάδες, για να μιλήσουμε και στην αντρική διάλεκτο! Από την άλλη, αν τυχόν λέει την αλήθεια, αν το τονίζουμε, τότε λυπούμεθα αλλά πραγματικά έχετε την απεριόριστη συμπαράστασή μας! Γιατί φίλες μου όπως και να το κάνουμε, αν τελικά πει ότι δεν αυτοικανοποιείται και είναι και αλήθεια, τότε το θέμα του είναι αρκετά περίπλοκο!

5. Μυρίζει: Μη μας κατηγορήσετε για ρατσισμό ή υπέρ του δέοντως αυστηρή κριτική αλλά καλώς ή κακώς τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς. Ένας άντρας που δεν μυρίζει ωραία και γενικά δεν περιποιείται τον εαυτό του και δεν τον νοιάζει η εντύπωση που θα δώσει στο άλλο φύλο, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να είναι καλός στο κρεβάτι γιατί πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρει το παιχνίδι και το φλερτ! Σκεφτείτε δηλαδή να μυρίζει δυσάρεστα η αναπνοή του ή να είναι βρώμικα τα ρούχα του επί μονίμου βάσεως! Υπήρχε ποτέ περίπτωση ένας τέτοιος άντρας να έχει τα φόντα και τις βλέψεις να είναι εραστής;

Πηγή: http://www.queen.gr


Δεν είναι μύθος! Δισ/ούχοι ξοδεύουν ολόκληρες περιουσίες σε ειδικά ερευνητικά ιδρύματα που ψάχνουν τρόπους να τους χαρίσουν την αθανασία [βίντεο]

Όταν ο τραπεζικός σου λογαριασμός αριθμεί μερικές δεκάδες δισ., δεν υπάρχει εμπόδιο που να μην μπορείς να ξεπεράσεις ή, μάλλον, δεν υπάρχει παρά μόνο ένα εμπόδιο: ο θάνατος.

Αναζητώντας δρόμους προς την... αιωνιότητα, πέντε χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι προωθούν μεγάλα χρηματοδοτικά πακέτα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα με αντικείμενο την μακροβιότητα, μία πολύ παλιά ανθρώπινη φιλοδοξία που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος τα τελευταία 10 χρόνια.

Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι πολυδισεκατομμυριούχοι που έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα της αθανασίας τους σε σημείο ώστε να ψάχνουν ήδη τις πιθανές οδούς προς την αιωνιότητα;

Ένα κραυγαλέο παράδειγμα τέτοιου μεγιστάνα είναι ο Λάρι Έλισον, CEO της εταιρείας Oracle, πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που αγγίζει τα 43 δισ. δολάρια. Ο Έλισον απεχθάνεται το θάνατο, έχοντας δηλώσει πως θεωρεί εντελώς παράλογο το γεγονός ότι τη μία στιγμή υπάρχεις και την αμέσως επόμενη απλά δεν είσαι εκεί.

Έτσι, δημιούργησε το Ίδρυμα Έλισον, το οποίο τροφοδοτεί με περισσότερα από 40 εκ. δολάρια το χρόνο με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών με στόχο τη λύση του αινίγματος της θνητότητας.

Μία άλλη επιφανής περίπτωση είναι ο βαθύπλουτος Ντμίτρι Ίτσκοφ, εμπνευστής και χρηματοδότης του περίφημου ιδρύματος «Πρωτοβουλία 2045», στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατακτήσουν την αθανασία μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον Ίτσκοφ, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εξελίξουμε τη σύζευξη βιολογικού σώματος και μηχανής: οι εγκέφαλοί μας θα φορτώνονται στον κυβερνοχώρο και το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι να «κατεβάσουμε» τους εαυτούς μας σε βιονικά άβαταρ. Ο Ρώσος μεγιστάνας πιστεύει ότι μέχρι το 2045 θα έχουμε πετύχει την απόλυτη αθανασία.

Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και ο συνιδρυτής της Google Σέργκεϊ Μπριν, ο συνιδρυτής της Paypal Πίτερ Τίελ και ο μεγαλοεπενδυτής Πολ Γκλεν, ο οποίος στηρίζει οικονομικά το «Ίδρυμα Μαθουσάλας», ο ιδρυτής του οποίου Όμπρεϊ ντε Γκρέι (ειδικός γεροντολόγος) διατείνεται πως «το πρώτο άτομο που θα δει τον εαυτό του να φτάνει την ηλικία των 1.000 ετών έχει ήδη γεννηθεί»...

Παρακολουθείστε το βίντεο εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας του τελευταίου στο πλαίσιο του Tedex:

http://www.iefimerida.gr/

Πότε διογκώνονται (πρήζονται) οι λεμφαδένες; Πόσο επικίνδυνο είναι; Ποιες εξετάσεις βοηθούν στην διάγνωση;


Περίπου 500-600 λεμφαδένες υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Οι λεμφαδένες είναι μικροί σχηματισμοί μεγέθους ολίγων χιλιοστών, οι οποίοι φιλτράρουν υγρά, που κυκλοφορούν στο σώμα κι έτσι αποτελούν σταθμοί συλλογής ξένων σωμάτων, όπως βακτηρίων ιών ή καρκινικών κυττάρων. Στη συνέχεια λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται επί των συλλεχθέντων ξένων σωμάτων εντός των λεμφαδένων και τα εξολοθρεύουν. Οι φυσιολογικοί λεμφαδένες (λεμφογάγγλια), το σχήμα των οποίων μοιάζει με αυτό των νεφρών, είναι ευκίνητοι και ελαστικοί και λειτουργούν ως «ισθμός» μέσω του οποίου συγκρατούνται υπολείμματα κατεστραμμένων κυττάρων, νεοπλασματικά κύτταρα αλλά και ξένα σωματίδια, μικρόβια κ.λπ. Τα μέρη του σώματός μας όπου συνήθως εντοπίζονται διογκωμένοι λεμφαδένες είναι ο λαιμός, οι μασχάλες και οι βουβωνικές χώρες. Εσωτερικές λεμφαδενικές διογκώσεις μπορούν όμως να παρουσιαστούν και στους πνεύμονες, στην κοιλιά καθώς και σε άλλα, σπανιότερα μέρη.


Σε ποιές παθήσεις πρήζονται οι λεμφαδένες;
Τα νοσήματα που μπορούν να δώσουν την εικόνα παθολογικής λεμφαδενικής διόγκωσης είναι αρκετά, με σημαντικότερα τα εξής:

Λοιμώδη νοσήματα. Κάποιες ιογενείς λοιμώδεις νόσοι συχνά συνοδεύονται από πρησμένους λεμφαδένες. Μερικές από αυτές είναι 

η ερυθρά,
η ιλαρά,
η ανεμοβλογιά,
ο έρπης,
η λοιμώδης μονοπυρήνωση,
το AIDS κ.ά.

Επίσης κάποιες μικροβιακές λοιμώξεις όπως

η φυματίωση,
η βρουκέλλωση,
η οστρακιά κ.λπ.,

ενώ το ίδιο σύμπτωμα μπορεί να εμφανίζεται και σε αρκετά παρασιτικά νοσήματα όπως

η τοξοπλάσμωση,
η λεϊσμανίαση,
η ακτινομυκητίαση κ.λπ.

Νεοπλασίες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα

τα κακοήθη νεοπλάσματα,
λεμφώματα,
λευχαιμίες και
άλλα σπάνια κακοήθη νοσήματα που μπορεί να χαρακτηρίζονται από διογκωμένους λεμφαδένες.

Αυτοάνοσα νοσήματα. Τα νοσήματα του συνδετικού ιστού όπως αποκαλούνται διαφορετικά τα αυτοάνοσα, για παράδειγμα

ο λύκος,
η ρευματοειδής αρθρίτιδα,
η σαρκοείδωση,
η αμυλοείδωση κ.λπ., μπορούν επίσης να συνοδεύονται από παθολογικούς λεμφαδένες.



Πόσο επικίνδυνη είναι η διόγκωση των λεμφαδένων;
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ηλικία και η πιθανή ευαισθησία του ασθενούς καθώς και το μέγεθος των διογκωμένων λεμφαδένων, η σύστασή τους και η διάρκεια της διόγκωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάγνωση. Ειδικά στα μικρά παιδιά εντοπίζονται συχνά πρησμένοι λεμφαδένες, κάτι που όμως θεωρείται φυσιολογικό. Κάθε ανησυχητική διαπίστωση κατά την ψηλάφηση ωστόσο πρέπει να οδηγεί αμέσως στον γιατρό.


Eργαστηριακός έλεγχος.
Ο αιματολογικός έλεγχος θα μας δώσει μια εικόνα της γενικής κατάστασης της υγείας του ασθενούς, ενώ κάποιες ειδικές αιματολογικές εξετάσεις ή η ανίχνευση αντισωμάτων κατά ορισμένων ιών, μπορεί και να αποκαλύψει την αιτία της διόγκωσης, όπως στην περίπτωση των διογκωμένων λεμφαδένων φλεγμονώδους αιτιολογίας.
Η πρώτη απεικονιστική εξέταση που χρειάζεται να ζητηθεί είναι το υπερηχογράφημα. Εξέταση εύκολη, ανώδυνη και άριστα ανεκτή από τον ασθενή, είναι σε θέση σε ικανά χέρια να μας δώσει πληροφορίες, όχι απλά εφάμιλλες τη αξονικής ή και της μαγνητικής τομογραφίας, αλλά να προσεγγίσει και αυτήν ακόμα την ιστολογική ταυτότητα της διόγκωσης. Σε μεμονωμένες, πάντως, περιπτώσεις, θα χρειασθεί να συμπληρωθεί ο απεικονιστικός έλεγχος με αξονική και σπανιότερα,μαγνητική τομογραφία. Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν με χορήγηση σκιαγραφικής και παραμαγνητικής ουσίας αντίστοιχα. Ο απεικονιστικός έλεγχος θα μας πληροφορήσει για το μέγεθος της διόγκωσης, για το αν είναι συμπαγής ή κυστική και για τη σχέση της με τα μεγάλα αγγεία ή άλλα σημαντικά όργανα. Τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν και στο σχεδιασμό ενδεχόμενης χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου.
Με την ολοκλήρωση του απεικονιστικού ελέγχου, έχουν συλλεχτεί αρκετές πληροφορίες, ώστε να μπορούμε, στις περισσότερες περιπτώσεις, να προχωρήσουμε στη θεραπευτική αντιμετώπιση. Σε ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την ιστολογική ταυτότητα της διόγκωσης, για παράδειγμα όταν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μεγάλη και ακρωτηριαστική επέμβαση, όπως ο λεμφαδενικός καθαρισμός. Στις περιπτώσεις αυτές, προχωρούμε σε παρακέντηση της διόγκωσης. Η παρακέντηση με λεπτή βελόνα και η λήψη υλικού για κυτταρολογική εξέταση (FNA) μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να αποκαλύψει την ιστολογική ταυτότητα της διόγκωσης.
Αν η κυτταρολογική εξέταση δεν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι προτιμότερο να επαναληφθεί, παρά να προχωρήσουμε σε ανοικτή βιοψία. Η ανοικτή βιοψία έχει το μειονέκτημα ότι παραβιάζει τα όρια του όγκου και σε περιστατικά κακοήθειας ενδέχεται να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη διασπορά. Σε ειδικές περιπτώσεις πάντως, όπως στα λεμφώματα, η ανοικτή βιοψία ίσως να είναι απαραίτητη. Η τομή για την ανοικτή βιοψία θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μπορεί σε δεύτερο χρόνο, να επεκταθεί για την ολική αφαίρεση του όγκου ή για να διενεργηθεί λεμφαδενικός καθαρισμός του τραχήλου.
Με την ολοκλήρωση των διαγνωστικών εξετάσεων, λαμβάνεται η απόφαση για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της διόγκωσης.


Η οποιαδήποτε διόγκωση λεμφαδένα στο σώμα μας, θα πρέπει να μας οδηγήσει άμεσα στον ιατρό. Οι διογκωμένοι λεμφαδένες είναι τα καμπανάκια που χτυπούν πάντα όταν τα όργανα που φρουρούν πάσχουν από οτιδήποτε.


Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr



Ανέκδοτο: Επιλογή δολώματος…


Πάει ένας εικοσάρης για ψάρεμα δίπλα σε έναν παππού ογδοντάρη…

Μετά από δύο ώρες το καλάθι του παππού τίγκα στο ψάρι ενώ του εικοσάρη ούτε λέπι !

-”Παππού, τον ρωτάει, τι δόλωμα βάζεις;”

-”Γαρίδα, παιδί μου”, απαντάει ο παππούς.

Την άλλη μέρα, να σου πάλι o εικοσάρης φορτωμένος με γαρίδες, αλλά πάλι ούτε λέπι, ενώ ο παππούς τίγκα στο ψάρι!

-”Παππού τι δόλωμα βάζεις;” ξαναρωτά ο εικοσάρης.

-”Μαρίδα, παιδί μου” απαντά ο παππούς.

-”Και πως ξέρεις ποιά μέρα τα ψάρια θα τσιμπήσουν με γαρίδα και ποια μέρα με μαρίδα;”

-”Α, είναι πολύ απλό! Όταν σηκώνομαι το πρωί και η τσουτσού μου γέρνει δεξιά, βάζω γαρίδα, άμα γέρνει αριστερά, βάζω μαρίδα, εσένα άμα ξυπνάς το πρωί, πως είναι η τσουτσού σου;’

-”Εμένα είναι όρθια ” απαντάει ο εικοσάρης

Κι ο παππούς:

-”Καλά μα@λ@κ@ς είσαι και έρχεσαι για ψάρεμα ????????


Η στάση του σώματος προδίδει τα μυστικά μας!


Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε το σώμα σας λέει στους άλλους το πόσο διαθέσιμοι είστε για επαφή και πόσο ενδιαφέρεστε για όσα λένε. Όταν σταυρώνετε τα χέρια σας ή σταυρώνετε και αποτραβάτε τα πόδια σας από τον άλλο όταν πιέζετε τα πόδια σας το ένα με το άλλο όλα αυτά είναι οι κλειστές στάσεις οι οποίες μπορούν κάλλιστα να υποδηλώσουν στους άλλους ότι είστε αγχωμένοι ή ότι δεν ενδιαφέρεστε να έχετε επαφή.



Ωστόσο αν πιέσετε τα πόδια σας το ένα με το άλλο ή τα σταυρώσετε πολύ σφιχτά οι άλλοι μπορεί να υποθέσουν ότι ενδιαφέρεστε γι αυτούς σεξουαλικά.

Θυμηθείτε. Δεν έχει σημασία ποια είναι η ψυχική σας κατάσταση. Οι άλλοι δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σας. Αυτό που σκέφτεστε είναι ακριβώς αυτό που τους αφήνετε να καταλάβουν.

Τα μη σταυρωμένα χέρια και τα σταυρωμένα προς τον άλλο πόδια ή τα ελαφρώς ανοιχτά πόδια είναι ανοιχτές στάσεις οι οποίες πιθανότατα θα δείξουν στους άλλους πως είστε χαλαροί και πως ενδιαφέρεστε να αποκτήστε μια πιο κοντινή επαφή.

Όταν κοιτάτε τους άλλους κατά πρόσωπο και γέρνετε μπροστά αυτοί είναι δυο πολύ σημαντικοί τρόποι για να δείξετε στους συνομιλητές σας ότι είστε πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας.


Αν οι άλλοι εχουν πάρει μια από τις παραπάνω στάσεις τότε αυτό αποτελεί μια καλή ένδειξη για το πως αισθάνονται.. Αν για παράδειγμα είστε έτοιμοι να κλείσετε μια συμφωνία ή θέλετε να κάνετε μια επαγγελματική πρόταση καλό είναι να περιμένετε μέχρι ο άλλος να βρεθεί σε ανοιχτή στάση. Αυτό σημαίνει πως αισθάνεται πιο άνετα και έτσι θα είναι δεκτικός στις προτάσεις σας.

Ωστόσο η γλώσσα του σώματος δεν είναι μια 100% σίγουρη ένδειξη. Ένας άντρας που σταυρώνει τα χέρια του μπορεί απλώς να κρυώνει μια γυναίκα που σταυρώνει τα πόδια της και να τα αποτραβάει μπορεί να το κάνει από συνήθεια. Προσέχετε αυτά που βλέπετε αλλά έχετε υπόψη σας πως τα φαινόμενα καμιά φορά απατούν.

Μια τελευταία σημείωση: Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η υιοθέτηση της ίδιας στάσης που έχουν εκείνοι με τους οποίους επικοινωνείτε ή η υιοθέτηση μιας στάσης του τύπου «Κάνω ό,τι κάνεις» συχνά θα σας βοηθήσει να ανατπύξετε μια αρμονική σχέση μαζί τους. Ένας φίλος μου ψυχολόγος υποστηρίζει πως η υιοθετηση των ίδιων στάσεων των φίλων του ή των ασθενών του τον βοηθά να καταλάβει καλύτερα πώς νιώθουν, τι αισθάνονται.







enikos.gr


Νέα στοιχεία για το ηφαίστειο της Σαντορίνης προσδιορίζουν πότε έγινε η καταστροφική έκρηξη

Μία πρόσφατη μελέτη σε απολιθωμένα έντομα που βρέθηκαν σε ένα αρχαίο πιθάρι στην Σαντορίνη, ανατρέπει όλα όσα ξέραμε για την μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε εκεί γύρω στο 1600 π.Χ. και ενέπνευσε τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας.

Το National Geographic, αναφέρεται εκτενώς στη συγκεκριμένη μελέτη που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού. Η καταστροφική έκρηξη ήταν μία από τις μεγαλύτερες ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία, όχι μόνο σχετίζεται με την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού, αλλά φαίνεται πως επηρέασε την αρχαία Αίγυπτο και άλλες κοινότητες γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, όπως εξηγεί η Ευα Παναγιωτακοπούλου, παλαιοντολόγος από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

Με βάση τα προηγούμενα στοιχεία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη συνέβη κάποια στιγμή ανάμεσα στο 1627 και το 1600 π.Χ. ωστόσο για χρόνια υπήρχε ένα σημαντικό και ανεπίλυτο ζήτημα σχετικά με την καταστροφή: τι εποχή συνέβη;

Σε μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Naturwissenschaften, η Παναγιωτακοπουλου και η ομάδα της, μελέτησαν απολιθώματα εντόμων που βρέθηκαν σε ένα βάζο που περιείχε σπόρους και γλυκά μπιζέλια και το οποίο ανακαλύφθηκε στον Οικισμό Ακρωτήρι και η προέλευση του υπολογίζεται από την εποχή του Χαλκού. Σύμφωνα με την έρευνα η έκρηξη σημειώθηκε κάποια μεταξύ Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών, μόνο κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, θα είχε την ευκαιρία το συγκεκριμένο έντομο, να προσβάλει τις καλλιέργειες και να τοποθετήσει τα αυγά του στον χώρο αποθήκευσης.

Το Ακρωτήρι, που συχνά αποκαλείται «Πομπηία του Αιγαίου» ήταν θαμμένο σε ένα στρώμα τέφρας και ελαφρόπετρας μετά την έκρηξη, γεγονός που βοήθησε να διατηρηθεί η περιοχή για χιλιάδες χρόνια.

«Το πιθάρι με τα φασόλια και τα απολιθωμένα έντομα βρέθηκε σε ένα από τα ισόγεια μίας πολυώροφης αποθήκης» εξηγει η Παναγιωτακοπούλου.

Παρόλο που το πιθάρι είχε εντοπιστεί πριν από 50 χρόνια, μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν καλύτερες τεχνικές ώστε να μπορέσουν α «διαβάσουν» το μυστικό που έκρυβαν τα συγκεκριμένα απολιθώματα.

Χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο προεπεξεργασίας για τη ραδιοχρονολόγηση μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται χιτίνη και δημιουργεί τα κελύφη των εντόμων, οι ερευνητές κατέληξαν σε ένα εύρος ημερομηνιών (1744-1538 π.Χ.) για τα απολιθώματα που συμφωνούν με τα πορίσματα άλλων μελετών.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι επιστήμονες κατάφεραν να καθορίσουν ακριβώς πότε έγινε η έκρηξη. Γνωρίζοντας την εποχή της έκρηξης της Σαντορίνης οι επιστήμονες θα είναι πλέον σε θέση να δημιουργήσουν πιο ακριβή μοντέλα της καταστροφής και να κατανοήσουν καλύτερα σε μια καλύτερη κατανόηση του πώς η στάχτη και τα συντρίμμια από την έκρηξη απλώθηκαν σε όλο τον κόσμο.

http://www.iefimerida.gr/

Δείτε ποιές λέξεις ‘πονάνε’ τον εγκέφαλο!




Και μόνο αν ακούσουμε τη φράση «αυτό μπορεί να πονέσει λίγο»..
τη στιγμή που ο γιατρός είναι έτοιμος να μας βάλει τη βελόνα στη φλέβα είναι αρκετό για να ενεργοποιηθεί στον εγκέφαλο ο μηχανισμός αντίδρασης στον πόνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι λέξεις που περιγράφουν πόνο είναι ικανές από μόνες τους να προκαλέσουν αυτή την αίσθηση, καθώς ο εγκέφαλος αντιδρά στα λόγια με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε στον σωματικό πόνο.

Η έρευνα έγινε στο γερμανικό Πανεπιστήμιο Φρίντριχ-Σίλερ της Ιένας και δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Ρain». Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν λειτουργικό μαγνητικό τομογράφο για να εξετάσουν 16 υγιείς ανθρώπους την ώρα που επεξεργάζονταν λέξεις σχετικές με την εμπειρία του πόνου, όπως «βασανιστικός ή εξαντλητικός πόνος», «ο πόνος με παραλύει» κ.λπ.

Παράλληλα άκουγαν λέξεις με αρνητική χροιά, οι οποίες όμως δεν σχετίζονται με την αίσθηση του πόνου, όπως «βρώμικος, αηδιαστικός» κ.λπ.

Η έρευνα «φωτογράφισε» τα κέντρα επεξεργασίας του πόνου στον εγκέφαλο, τα οποία ενεργοποιήθηκαν μόνο την ώρα που άκουγαν τις σχετικές λέξεις. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η διατήρηση της ανάμνησης μίας επώδυνης κατάστασης στον εγκέφαλο βοηθά τον άνθρωπο να αποφύγει την επανάληψή της στο μέλλον. Ο Τόμας Βάις, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Ιένας, επισημαίνει πως τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν σημασία για τους πάσχοντες από διαταραχές που προκαλούν χρόνιο πόνο, καθώς φαίνεται πως η συζήτηση της κατάστασής τους με τους γιατρούς ή τους οικείους τους επιδεινώνει τα συμπτώματα και εντείνει την αίσθηση του πόνου.
Οι λέξεις που ‘πονάνε’ τον εγκέφαλο
Πηγή: ethnosnews.com


ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν κάποιος σας καλέσει από αυτα τα νούμερα ΜΗ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΤΕ!!!


Τι πρέπει να κάνετε!!!

Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281 , +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375 ή 371, κάνοντας ένα «κουδούνισμα» & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα και καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς θα χρεωθείτε $15 – $30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec .

Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.
375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία …
Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω. Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.
ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/



ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι: ο χρυσός της θάλασσας


Μιλάμε φυσικά για το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι! Δεν πρόκειται για το πολύ φτηνό αλάτι που βρίσκετε σχεδόν αποκλειστικά στα ράφια των super market. Αλλά για το φυσικό αλάτι της θάλασσας που στην ετικέτα του επιβάλλεται να γράφει ΜΗ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ, δηλαδή όχι βιομηχανικά επεξεργασμένο.

Δυστυχώς αποτελούσε είδος πολυτελείας που μόνο οι καλοί σεφ γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν. Όμως τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναγνωρίζεται και πάλι η θρεπτική αξία του που αν και ελαφρώς πιο ακριβό από το ραφιναρισμένο, μπαίνει ξανά στην κουζίνα της νοικοκυράς.

Γιατί όμως τόσο ενδιαφέρον για το γνήσιο θαλασσινό αλάτι; Είναι το μόνο είδος αλατιού που με σιγουριά το κατατάσσουμε στα θρεπτικά αρτύματα αφού περιέχει 92 στοιχεία του περιοδικού πίνακα (μέταλλα και ιχνοστοιχεία) που είναι απαραίτητα για την υγεία των κυττάρων μας!
Βοηθάει σημαντικά στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τον βλεννογόνο του λεπτού εντέρου, ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα, έχει αντιαλλεργική δράση, προστατεύει από κράμπες το μυϊκό σύστημα, δυναμώνει τα οστά κι ενισχύει την καλή ερωτική διάθεση.
Και το σημαντικότερο, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και δεν προκαλεί κατακράτηση υγρών!
Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με ό,τι μας έλεγαν μέχρι τώρα οι γιατροί και οι διαιτολόγοι για το αλάτι και η εξήγηση είναι απλή:

Η βασικότερη αιτία της υπέρτασης και των κατακρατήσεων είναι η υψηλή λήψη νατρίου. Το ραφιναρισμένο αλάτι είναι εμπλουτισμένο σε νάτριο κατά 40% περίπου περισσότερο από την αρχική του φυσική μορφή. Λόγω της επεξεργασίας, του έχουν απομείνει μόνο 2 από τα 92 στοιχεία, δηλαδή το νάτριο και το χλώριο (χλωριούχο νάτριο είναι η χημική ονομασία του ραφιναρισμένου αλατιού-NaCl). Σε κάποιες περιπτώσεις είναι εμπλουτισμένο με ιώδιο και κάλιο αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχει τίποτα από την αρχική του θρεπτική αξία.
Το αποτέλεσμα είναι η διαταραχή της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας των κυττάρων. Αυτή είναι η ικανότητα του κυττάρου να διατηρεί ισορροπία στα υγρά του μέσα και έξω από αυτό και η οποία προάγει την ομοιόστασή του, δηλαδή την μόνιμη ομοιογένειά του.
Η αυξημένη συγκέντρωση νατρίου επομένως προκαλεί κακή υγεία στα κύτταρα που μεταφράζεται σε κατακρατήσεις, υπέρταση, αθηροσκλήρωση, καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια ενώ φαίνεται πως πυροδοτεί ακόμα και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Άρα να προτιμάτε τη χρήση του θαλασσινού μη ραφιναρισμένου αλατιού όπως π.χ. το φυσικό αλάτι από τις αλυκές των Κυθήρων ή της Καλλονής στη Μυτιλήνη ή του Μεσολογγίου, που σε συνδυασμό με μια πληθώρα άλλων ανεπεξέργαστων τροφών στην καθημερινή διατροφή αποτελεί το μέσον για μια άριστη σωματική και ψυχική υγεία.

Δεδομένου ότι έχει φυσική, έντονη γεύση, μισό κουταλάκι του γλυκού αρκεί για το φαγητό μιας 4 μελής οικογένειας. Συστήνεται και σε υπερτασικούς με τη συγκατάθεση πάντα του γιατρού.
Επειδή είναι σε χοντρές νιφάδες, χρησιμοποιείστε έναν μύλο πιπεριού. Κυκλοφορεί επίσης και σε υγρή μορφή που είναι αρκετά εύχρηστη. Θα το βρείτε πια όχι μόνο στα καταστήματα με βιολογικά αλλά και σε μεγάλα super market και οι τιμές ποικίλουν από 1,60€ έως και 4€ ανάλογα με τη συσκευασία και τον τόπο προέλευσης.



Read more: http://enallaktikidrasi.com


Aνέκδοτο: Γυναίκα στο … μπαλκόνι!


Περπατάει ένας στον δρόμο και ακούει φωνές από ψηλά.

Κοιτάει προς τα πάνω σε ένα μπαλκόνι και βλέπει ένα τύπο να προσπαθεί να ρίξει μια γυναίκα κάτω.

- Ε! Τι κάνεις εκεί? Θα την ρίξεις κάτω … του φωνάζει.

- Σκάσε ρε η πεθερά μου είναι … λεει Ο άλλος

Και ο τυπος από τον δρόμο άπαντα:

- Κοίτα την π..τ@ν@ πως γαντζώθηκε!

Θαλάσσιο "τέρας" ξεβράστηκε σε Ισπανική ακτή


Την ώρα που κολυμπούσε σε μια παραλία της Ισπανίας, μια γυναίκα, βρήκε ένα σκελετωμένο κεφάλι με μεγάλα κέρατα που ανήκε σε ένα άγνωστο ως τώρα πλάσμα. 

Ένα περίεργο πλάσμα ξέβρασε η θάλασσα στην Ισπανία. Το μήκος του είναι τέσσερα μέτρα έχει κέρατα και μακρύ λευκό σώμα.

Το μυστηριώδες πλάσμα  ξεβράστηκε στην πόλη Villaricos της Ισπανίας.  Η συντονίστρια της πολιτικής προστασίας Maria Sanchez δήλωσε: " Δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να είναι, αλλά μύριζε άσχημα" και πρόσθεσε ότι " Ήταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης".

Το πλάσμα πρέπει να ταφεί καθώς αποτελεί  εστία μόλυνσης. Οι ειδικοί που πήραν κομμάτια από το άγνωστο πλάσμα προκειμένου να το εξετάσουν. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιο είδος καρχαρία ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιο είδος χελιού.

Το κουφάρι ανακάλυψε μια γυναίκα ενώ κολυμπούσε στην περιοχή.

Πηγή:Daily Mail

εμβολιασμος – διάβασέ το πριν το κάνεις στο παιδί σου.


Μολονότι το όφελος από τα προγράμματα εμβολιασμών στην ανοσοποίηση του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζεται βιβλιογραφικά πολλαπλάσιο έναντι των κινδύνων, η σωστή ενημέρωση προς τους γονείς πρέπει να περιλαμβάνει και επιστημονικό στοιχεία προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης.

Η ανοσοποίηση του πληθυσμού μέσω της τε­χνικής των εμβολιασμών αποτέλεσε για δεκα­ετίες ολόκληρες ένα κεφάλαιο της συμβατικής Ιατρικής, που άγγιζε τα όρια του απόλυτου κατεστημέ­νου. Τα προγράμματα των παιδικών εμβολιασμών απο­τελούσαν για τους φοιτητές Ιατρικής, ιατρούς αλλά και γενικά λειτουργούς επαγγελμάτων υγείας, ίνα επιστη­μονικά αδιαμφισβήτητο, προληπτικά μέτρο, ταυτισμένο σχεδόν απόλυτα με την ίδιο τη ζωή του παιδικού πληθυ­σμού. Από την επαφή με νεαρά ζευγάρια στο ιατρείο προέκυπτε σχεδόν πάντα ότι η εδραιωμένη πεποίθηση της απόλυτης αποδοχής των παιδικών προγραμμάτων εμβολιασμών, ακόμα και των πλέον ενισχυμένων, ήταν πολλαπλασίως ισχυρή σε σχέση με την πεποίθηση της αναγκαιότητας του θηλασμού των βρεφών τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους. Οι απόψεις αυτές αναμφίβολα είναι κυρίαρχες και στη σημερινή εποχή. Ο μόνος όμως παράγοντας που δικαιολογεί μία διαφο­ροποίηση στις προαναφερθείσες εδραιωμένες απόψεις εκ μέρους των γονέων, είναι η -ολοένα αυξανόμενη τα τελευταία χρόνιο- τόση της έκφρασης σοβαρών προ­βληματισμών από μέρους τους, σχετικά με την άνευ όρων αποδοχή των ενισχυμένων προγραμμάτων εμβο­λιασμών, αλλά κυρίως σχετικά με την ασφάλεια αυτών. Αντίστοιχοι προβληματισμοί, υποστηριζόμενοι όμως από σαφή επιστημονικά δεδομένα, εκφράζονται τα τε­λευταία χρόνιο και από ίστρους διαφόρων ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μολονότι λοιπόν το όφελος από τα προγράμματα εμβολιασμών στην ανοσοποίηση του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζεται βιβλιογραφικά πολλαπλάσιο έναντι των κινδύνων, η σωστή ενημέρωση προς τους γονείς πρέπει να περιλαμβάνει και επιστημονικό στοιχεία προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Όσον αφορά στον τομέα της ασφάλειας, Είμαστε υπο­χρεωμένοι να αναφέρουμε ότι συμβαίνει κάτι που είναι αρκετά παράδοξο αλλά και αδόκιμο για μία τόσο διαδε­δομένη ιατρική τεχνική, όπως είναι οι εμβολιασμοί Οι μελέτες ασφάλειας, που είναι και η βασική πηγή ιατρικής πληροφόρησης για τις πιθανές παρενέργειες ενός εμβο­λίου, πριν αλλά και μετά από την κυκλοφορία τους, έχουν όλες στα πρωτοκολλά τους, εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα μελέτης, από μερικές ημέρες έως το πολύ μερικές εβδομάδες. Χαρακτηριστικό γεγονός της παραπάνω τακτικής είναι το εξής; Ύστερα από πιέσεις συλλόγων γονέων, και ιδιαιτέρως αυτών των οποίων τα παιδιά παρουσίασαν μη αναστρέψιμες βλάβες αποδε­δειγμένα από εμβολιασμούς, το Αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε ένα εθνικό πρόγραμμα για την καταγραφή των βαρέων παρενεργειών σε παιδιά από τα εμβόλια. Ονομάστηκε National Childhood Vaccine Injury Act και καθιέρωσε ένα σύστημα στο οποίο θα απευθύνο­νταν οι γονείς. Υπήρξε μεγάλη κριτική, από γονείς και ολίγους ιατρούς, κατά πόσον το σύστημα αυτό εξυπηρετούσε πραγματικά τους σκοπούς της λειτουργίας του.

Ένας από τους βασικούς λόγους ήταν οι απόλυτοι περι­ορισμοί των κριτηρίων χρόνου αλλά και συμπτωμάτων που ίσχυσαν, ώστε να συσχετιστεί μία επιπλοκή με το εμβόλιο. Για παράδειγμα, νευρολογικές βλάβες και ιδιαί­τερα εγκεφαλίτιδα, αναγνωρίζονταν μόνο μέχρι 3 ημέ­ρες μετά από το εμβόλιο διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη ΟΤΡ (1), όταν ήδη από το 1930 με μελέτη δημοσιευμένη στο “JΑΜΑ” είχε περιγραφεί η συχνή εμφάνιση εγκεφαλίτιδας την 10η -13η ημέρα μετά από τον εμβολιασμό κατά του κοκκύτη. (10)

Πρέπει να υπερτονιστεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κα­μία-ούτε μία-κλινική μελέτη σχεδιασμένη αποκλειστικά για την ανίχνευση των πιθανών μη ειδικών μακροπρό­θεσμων παρενεργειών των εμβολίων, σε επίπεδο ετών. Μόνο αναδρομικές μελέτες (μελετούν ήδη υπάρχοντα δεδομένα) παρουσιάζονται σποραδικά από ανεξάρτη­τους φορείς που καταλήγουν οε σαφείς ενδείξεις της αναγκαιότητας για πολυκεντρικές διπλές τυφλές μελέτες πάνω στο θέμα αυτό. Ένα από το πολλά ενδεικτικά γεγονότα απότοκα αυτής της κατάστασης είναι και το παρακάτω:

Το 1994 μία ειδική επιτροπή του Ινστιτούτου Ια­τρικής, της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αμερικής, δημοσίευσε μία εμπεριστατωμένη ανασκόπηση σχετικό με την ασφάλεια του εμβολίου της Ηπατίτιδας Β. Όταν η επιτροπή, που είχε και την εξουσιοδοτημένη ευθύνη από το Κογκρέσο για την τελική απόφαση της ασφάλειας των εμβολίων, ερεύνησε πέντε πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, σχετιζόμενες με αναφερθέντα περιστατικά, δι­απίστωσε ότι για τις τέσσερις πιο σοβαρές παρενέργειες δεν μπορούσε να καταλήξει σε επιστημονικό συμπέρα­σμα. Ο λόγος ήταν ότι κατάλληλες μελέτες ασφαλείας δεν είχαν γίνει ποτέ. Επιπλέον, διαπίστωσαν σοβαρά «επιστημονικά κενά και περιορισμούς στην κλινική γνώ­ση και στην τεχνογνωσία που είναι απαραίτητες για τη μελέτη των παρενεργειών από τα εμβόλια». Η επιτρο­πή κατέληξε στην αναφορά της ότι: «εάν η έρευνα δεν βελτιωθεί, οι μελλοντικές ανασκοπήσεις ασφαλείας των εμβολίων θα είναι ομοίως α6ύνατες».(2)


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Αποτέλεσμα του προβληματισμού αρκετών επιστημόνων σε σχέση με τις πραγματικές μακροπρόθεσμες παρενέρ­γειες των εμβολιασμών, είναι η σποραδική δημοσίευση μελετών που δίνουν σαφείς επιστημονικές ενδείξεις σε σχέση με αυτές. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε μερικές,

• Το 1994 δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό JΑΜΑ και LANCET, μία καλοσχεδιασμένη μελέτη με τίτλο «Εμβολι­ασμός κατά του κοκκύτη και άσθμα. Υπάρχει συσχέτιση;». Στη μελέτη συμμετείχαν 446 παιδία και έφηβοι, με μέσο όρο ηλικίας 8 ετών, που θήλασαν αποκλειστικά για του­λάχιστον έξι μήνες και στα οποία δεν υπήρχαν ουσιώδεις διαφορές διατροφής αργότερα. Οι ερευνητές κατέληξαν σε σημαντικά στατιστικά συμπεράσματα, όταν συνέκρι­ναν τη συνολική υγεία 243 παιδιών που είχαν εμβολιαστεί κατά του κοκκύτη έναντι 203 των οποίων οι γονείς είχαν αρνηθεί τον συγκεκριμένο εμβολιασμό. Οι διαφορές ανά­μεσα στις δυο ομάδες ήταν αξιοσημείωτες σε πολλούς τομείς της γενικής τους υγείας, όπως για παράδειγμα στη συχνότητα των λοιμώξεων του μέσου ωτός (ωτίτι­δες), η οποία ήταν διπλάσια στην εμβολιασμένη ομάδα, αλλά κυρίως στις ημέρες νοσηλείας στα νοσοκομεία, που ήταν υπερδιπλάσια στην εμβολιασμένη ομάδα. Όμως η σημαντική διαφορά αποκαλύφθηκε στη διερεύνηση της επίπτωσης του άσθματος στις δυο ομάδες. Η εμβολια­σμένη ομάδα είχε ποσοστό επίπτωσης άσθματος 10,69 %, δηλαδή πάνω από ένα στα δέκα παιδιά, ενώ η μη εμ­βολιασμένη ομάδα είχε αντίστοιχο ποσοστό άσθματος 1,97% δηλαδή λιγότερο από δύο στα εκατό παιδιά. (3)

• Το 2000 δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “Medical Journal” μία μελέτη ελέγχου της παιδικής θνησι­μότητας μετά από την εισαγωγή των εμβολιασμών στη Γουινέα-Μπισώ της Δυτικής Αφρικής. Η χώρα αυτή θε­ωρείται μία από τις φτωχότερες του κόσμου, κατέχοντας μία από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως στην παιδική θνησιμότητα- Υπό αυτές τις συνθήκες, το έδαφος για μελέτη της παιδικής θνησιμότη­τας σε σχέση με την εισαγωγή προγράμματος εμβολιασμού ήταν κατάλληλο.

Η μελέτη συ­μπεριέλαβε 15.351 γυναίκες που γέννησαν τουλάχιστον ένα παιδί μεταξύ 1990 και 1996. Το πρόγραμμα εμβολιασμών που εφαρμόστηκε ήταν το εξής. Εμβολιασμός φυματίωσης και πολιομυελίτιδας αμέσως μετά τη γέννηση, εμβολιομός διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη και πολιομυελίτιδες τον 6ο, 10ο και 14ο μήνα και εμβολιασμός ιλαρά τον 9ο μήνα.

Κατά τη μελέτη της θνησιμότητας του παιδικού πληθυσμού που ακολούθησε συνέβη κάτι επιστημονικά αξιοσημείωτο, που θα άξιζε περαιτέρω κλι­νικής και εργαστηριακής διερεύνησης. Τα βρέφη, μετά τους πρώτους εμβολιασμούς μέχρι έξι μηνών, παρουσί­ασαν σημαντική μείωση της θνησιμότητας σε σχέση με πριν, αλλά που δεν σχετιζόταν σε καμία περίπτωση με θανάτους που πριν οφείλονταν σε φυματίωση. Από την άλλη, η θνησιμότητα μετά από τους υπόλοιπους εμβολιασμούς του εξαμήνου σχεδόν διπλασιάστηκε.(4)

• Τα ευρήματα αυτά ήταν παράξενα αλλά ταυτίζονταν με τα ευρήματα μίας ανεξάρτητης μελέτης που δημο­σιεύτηκε το 1997 στο περιοδικό έντυπο “Primal Health Research”. Στη μελέτη αυτή που διεξήχθη στο σχολείο Rudolf Steiner School La Mhotte της Γαλλίας, μελετήθηκε η επίπτωση του άσθματος σε 210 μαθητές, σε σύγκρι­ση με την επίπτωση του άσθματος σε 274 μαθητές στο Αγγλικό σχολείο British Rudolf Steiner School. Στο δεύτε­ρο σχολείο η επίπτωση του άσθματος στα εμβολιασμέ­να παιδιά κατά του κοκκύτη ήταν 18,4% σε σχέση με τα ανεμβολίαστα που ήταν 4,02%. Η διαφορά ήταν σαφής και έδειχνε τον ρόλο του εμβολιασμού του κοκκύτη στην εμφάνιση του άσθματος,

Στο Γαλλικό σχολείο, το συνολι­κό ποσοστό των παιδιών με άσθμα ήταν ασυνήθιστα χα­μηλό 2,4%, Στο σχολείο αυτό, τα παιδιά που είχαν εμβο­λιαστεί κατά του κοκκύτη είχαν το ίδιο χαμηλό ποσοστό επίπτωσης άσθματος, όπως και τα παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί. Οι ερευνητές μελέτησαν σχολαστικά όλους τους επιδημιολογικούς παράγοντες μεταξύ των δύο σχο­λείων και κατέληξαν στη μοναδική εμφανή διαφορά. Τα παιδιά του Γαλλικού σχολείου που είχαν εξαιρετικά χα­μηλό ποσοστό άσθματος, είχαν επίσης αμέσως μετά εμ­βολιαστεί κατά της φυματίωσης με το εμβόλιο ΒCG. Στο Βρετανικό σχολείο που παρουσιάστηκαν υψηλά ποσοστά άσθματος σtην ομάδα που είχε εμβολιαστεί κατά του κοκκύτη, κανένα παιδί δεν είχε εμβολιαστεί ακόμα κατά της φυματίωσης. Τα ευρήματα ήταν συμβατά με θετική συσχέτιση του εμβολίου του κοκκύτη με το άσθμα και αρνητική-αποτρεπτική συσχέτιση του εμβολίου της φυματίωσης με το άσθμα. (5)

Τα παραπάνω ευρήματα έχουν μεγάλη επιστημονική αξία και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η επικρατέστερη Επιστημονική εξήγηση που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ανή­κει στον τομέα της Ανοσολογίας. Θα αφιερώσουμε μία παράγραφο σε αυτόν τον το­μέα για να γίνει πιο κατανοητή στη συνέχεια η επίδραση των μαζικών εμβολιασμών στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα σχετίζονται με την αναλογία των βοηθητικών λεμφοκυττάρων ΤΗ1 (Τ-helper 1) και ΤΗ2 (Τ-helper 2). Πολύ περιληπτικά θα αναφέρουμε ότι το ανοσοποι­ητικό μας σύστημα χωρίζεται σε δύο βασικούς τομείς. Στην κυτταρική ανοσία στην οποία οφείλονται οι φλεγμονώδεις αντιδράσεις κυτταρικού τύπου που κινητοποιούν τους πρωταρχικούς αμυντικούς μηχανισμούς και στην οποία συμμετέχουν τα ΤH1, και στην χημική ανοσία στην οποία οφείλεται η ειδική παραγωγή αντισωμάτων από τα Β λεμφοκύτταρα. Τα ΤΗ2, μέσω των δικών τους κυτοκινών, μειώνουν την κυτταρική ανοσία προς χάριν της χυμικής, ενώ συγκεκριμένες κυτοκίνες των ΤΜ2 κινητοποιούν την παραγωγή ανοσοοφαιρινών ΙgE των οποίων η αύξηση συσχετίζεται με αλλεργικές καταστάσεις. Νωρίς στην έναρξη της ζωής, τα ΤΗ λεμφοκύτταρα διαφοροποιούνται είτε σε ΤΗ1 είτε σε ΤΗ2. Η αρχική αυτή διαφοροποίηση των βοηθητικών λεμφοκυττά­ρων σε ΤΗ1 ή σε ΤΗ2 παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική προσαρμοστική ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε σχέση με το περιβάλλον, αφού αναλόγως κυριαρχεί η κινητοποίηση των μακροφάγων κυττάρων (κυτταρική ανοσία, υπερίσχυ­ση των ΤΗ1) ή των ειδικών αντισωμάτων (χυμική ανοσία, υπερίσχυση των ΤΗ2). Στα ιατρικά περιοδικά: “New England Journal of Medicine” και “THORAX” υπάρχουν άρ­θρα (6,7) στα οποία υποστηρίζεται ότι στο υγιές ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα υπάρχει φυσική υπεροχή των ΤH1 και της κυτταρικής ανοσίας, ενώ αντίθετα σε ασθε­νείς με αλλεργίες, άσθμα, και αυτοάνοσα νοσήματα, υπερτερούν τα ΤΗ2 και η χυμική ανοσία, Ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης, στρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα υπέρ της παραγωγής ΤΗ1, ενώ ο εμβολιασμός κατά του κοκκϋτη, στρέφει το ανο­σοποιητικό σύστημα υπέρ της παραγωγής ΤΗ2, δρώντας σχεδόν ανταγωνιστικά σε σχέση με τον προηγούμενο εμβολιασμό. Αυτό εξηγεί επαρκώς και τα αποτελέσματα της μελέτης στα δύο διαφορετικά σχολεία που αναφέραμε. Η υπεροχή αυτή της χυμι­κής ανοσίας και των ΤΗ2, συνοδεύεται από μεγάλη αύξηση διαφορετικών κυτοκινών, αύξηση η οποία μπορεί να είναι έως και καταστρεπτική, Η ιντερλευκίνη Ι μειώνει τη δράση του αιματο-εγκεφαλικσύ φραγμού προκαλώντας μηνιγγικές φλεγμονές και εγκεφαλικές βλάβες.(3).



Η αύξηση της Ιντερφερόνης-γάμμα προκαλεί μορφολογικές και λειτουργικές διαταραχές στα ενδοθηλιακά κύτταρα των αγγείων του εγκεφάλου. (9).Σε μία εξαιρετική μελέτη, πρώτη στο είδος της, που δημοσιεύτηκε το 1997 στο περιοδικό “Vaccine”και στην οποία συγκρίθηκαν τα επίπεδα των κυτοκινών πριν και μετά τον εμβολιασμό ιλαράς Ερυθράς παρωτίτιδος-ΜΜR, πιστοποιήθηκε ότι μία από τις κυρίαρχες αλλαγές ήταν η αύξηση της ιντερφερόνης-γάμμα. (10). Παρόμοια κλι­νικά και εργαστηριακά ευρήματα που οφείλονται στην αύξηση της ιντερφερόνης-γάμμα έχουν πιστοποιηθεί και σε παιδιά με αυτισμό σε δημοσιεύσεις σε έγκυρα πε­ριοδικά. (11). Η συσχέτιση είναι προφανής και δικαιολογεί την μεγάλη βιβλιογραφία που συνοδεύει τις εκτιμήσεις της πιθανής σχέσης του συγκεκριμένου εμβολίου με την ραγδαία ανεξήγητη αύξηση του αυτισμού και των αναλόγων εκδηλώσεων στις ανε­πτυγμένες χώρες τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Μελέτη των επιπέδων κυτοκινών σε 20 αυτιστικά παιδιά αποκάλυψε ότι οι κυτοκίνες των ΤΗ 1 ήταν συστηματικά χαμηλότερες του μέσου όρου, ενώ οι κυτοκίνες των ΤΗ2 ήταν συστηματικά αυξημένες του μέσου όρου στα συγκεκριμένα παιδιά. (12). Με δεδομένο ότι τα εμβόλια χορηγούνται ως ενέσιμα παρεντερικά με σκοπό την διέγερση της αντίδρασης ειδικών αντισωμάτων και την πρόκληση υπεροχής των ΤΗ2, οι συσχετίσεις αυτές φαίνεται να μην είναι καθόλου τυχαίες και να εξηγούνται επιστημονικά. Θα έπρεπε η Ιατρική κοινότητα να δώσει ειδικό βάρος στις μελέτες τέτοιου είδους, μια που αφορούν τον πιο ευαίσθητο ανθρώπινο πληθυσμό, τα βρέφη και τα παιδιά.


ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ



Στην αναφορά των μακροπρόθεσμων παρενεργειών των μαζικών εμβολιασμών είμα­στε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε και το Σύνδρομο του πολέμου του Κόλπου (Gulf War Syndrome) που παρουσίασαν οι βετεράνοι, κυρίως Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες, που υπηρέτησαν στον Περσικό Κόλπο το 1990. Μολονότι το σύνδρομο αυτό είναι ακόμα υπό διερεύνηση, είναι πια αποδεκτό ότι οι συγκεκριμένοι στρατιώτες παρουσίασαν μεγάλη αύξηση της νοσηρότητας, με μεγάλη ποικιλία κλινικών εκδηλώ­σεων, τέτοια που το παγκόσμιου βεληνεκούς κέντρο ελέγχου νοσημάτων CDC (CENTER OF DESEASE CONTROL AND PREVENTION), καθιέρωσε καινούρια καταχώρηση νόσου, που ονομάστηκε «CDC Πολύ συστηματική Νόσος (CDC MULTISYMPTOM ILLNESS. Το αναπόφευκτο ήταν ότι οι ερευνητές άρχισαν να διερευνούν τον ρόλο των πολλαπλών εμβολιασμών που έγιναν στους στρατιώ­τες αυτούς, στην εμφάνιση τόσων πολλών διαφορετικών κλινικών εκδηλώσεων.

Το 2000 δημοσιεύτηκε στο “British Medical Journal” σχετική μελέτη. (13). Μεταξύ των εμβολιασμών που έγιναν ήταν κατά του άνθρακα, της ευλογιάς, του τετάνου, της χολέρας, της πολιομυελίτιδας, του τυ­φοειδούς πυρετού, του κίτρινου πυρετού, της ηπατίτιδας Β και Α. Ήδη από το 1997 σε δημοσιευμένη μελέτη στο “Lancet” οι ερευνητές άρχισαν να συσχετίζουν το πολυσυστηματικό Σύνδρομο του Κόλπου με τους μαζικούς εμβολιασμούς και την προκληθείσα ανισορροπία στο ανοσοποιητι­κό σύστημα, προάγοντας την δράση των ΤΗ2. (14).

Οι μελέτες και αναφορές περιστατικών που συσχετίζουν την εμφάνιση άμεσων παρενεργειών και οδηγούν σε πρόσκαιρες ή μη αναστρέψιμες παθολογικές καταστάσεις μετά από εμβολιασμούς είναι πάρα πολλές. Αρκεί να αναφερθεί ότι ήδη από το 1930 είχε δημοσιευτεί άρθρο του FLEXNER στο περιοδικό “JΑΜΑ” που αναφερόταν στην συχνή εμφάνιση εγκεφαλίτιδας, από την 10η έως την 13η ημέρα, ύστερα από τον εμβολιασμό κατά του κοκκύτη.(15). Οι αναφερόμενες άμεσες σοβαρές βλάβες εί­ναι πάρα πολλές όπως, για παράδειγμα, η εμφάνιση νευρολογικών και αυτοάνοσων νοσημάτων, αγειίτιδων και αιμορραγικών διαταραχών ύστερα από το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, η συσχέτιση με μελέτη (16) του αυτοάνοοου ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη με το εμβόλιο του αιμόφιλου της ινφλουένζας Hib, η συσχέτιση του αυτι­σμού αλλά και του συνδρόμου διάσπασης της προσοχής στα παιδιά με το εμβόλιο της ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας ΜΜR και οι συνεχείς πρόσφατες αναφορές ερευνητών ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να διεξαχθούν μελέτες διερεύνησης των μα­κροπρόθεσμων παρενεργειών, ώστε να καταγραφεί η αληθής συσχέτιση (1 7) των εγκεφαλοπαθειών λίγες ημέρες μετά το εμβόλιο κατά του κοκκύτη ή του συνδυ­ασμού κατά διφθερίτιδας-τετάνου- κοκκύτη DΤΡ.( 13,19,20). Η βιβλιογραφία είναι πολύ μεγάλη πραγματικά.

Το παραπάνω άρθρο αποτελεί απόσπασμα από άρθρο το οποίο γράφει ο Σπύρος Κυβέλλος, γιατρός και Γ.Γ. Έρευνας Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Ολόκληρο το άρθρο καθώς και την ογκώδη βιβλιογραφία του θα τη βρείτε στο περιοδικό Natura (Τεύχος 21 – Οκτώβριος 2011)

Ο κ. Κυβέλλος φυσικά δεν είναι ο μοναδικός γιατρός που υποστηρίζει τα παραπάνω.
80 γιατροί του διεθνούς συμβουλίου εμβολιασμών (και όχι τυχαίοι) υπογράφουν επίσης οτι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών.
Read more: http://enallaktikidrasi.com


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger