Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Έλλη Στάη αποκάλυψε το μισθό που έπερνε στην ΕΡΤ..

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013


Για την κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση μετά την απόφαση για το ξαφνικό λουκέτο, μίλησε στο BHMA FM η Έλλη Στάη. Η παρουσιάστρια εξέφρασε την άποψη ότι... πρέπει να γίνει μία συζήτηση για εξυγίανση της ΕΡΤ με ανοιχτή τη δημόσια τηλεόραση. «Το ζήτημα είναι πως μπορείς να προσεγγίσεις ένα πρόβλημα με το λιγότερο δυνατό κόστος και με τρόπο ώστε να πείσεις ότι αυτό που κάνεις είναι καλό», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το αν θα ξαναδουλέψει η ίδια στη νέα ΕΡΤ, η κ. Στάη εξέφρασε την επιθυμία της να συνεχίσει στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. «Ο λόγος που ήρθα πριν από τρία χρόνια ήταν απολύτως συνειδητός, μπορούσα άνετα να είμαι αρκετό χρόνο ακόμα στον ιδιωτικό τομέα, ήρθα γιατί πιστεύω τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, κυρίως στη φάση αυτή την οποία ξεκινήσαμε να περνάμε εδώ και τρία χρόνια και θα διανύσουμε και άλλο διάστημα. Έχει ένα ρόλο έτσι και αλλιώς από τη φύση της, ο οποίος είναι ένας ρόλος πολύ κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Τώρα λοιπόν σε αυτή τη φάση, οι ανάγκες αυτές είναι δεδομένες. Εγώ θέλω να είμαι σε αυτό το πλαίσιο μέσα, τώρα αν πληρώ τους κανόνες της αξιοκρατίας αυτό είναι κάτι το οποίο προφανώς θα κριθώ και εγώ, όπως κρίνονται όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το μισθό της, είπε ότι παίρνει 2500 ευρώ το μήνα καθαρά για την καθημερινή της παρουσία στις ειδήσεις και για την εβδομαδιαία εκπομπή.


Τι σημαίνει όταν βλέπουμε ότι κάνουμε σεξ στον ύπνο μας ;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν όνειρα σεξουαλικού  περιεχομένου, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ. Υπάρχει άραγε επιστημονική εξήγηση; Αυτό επιχείρησε να βρει η ομάδα του δρ Antonio Zadra. Μελέτησαν, λοιπόν τα όνειρα 3600 αντρών και γυναικών, όπως τα είχαν καταγράψει στα ημερολόγια τους.

Το περιεχόμενο ήταν κοινό και για τα δύο φύλα και περιλάμβανε σεξουαλική επαφή με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, έντονες περιπτύξεις που μπορεί να φτάσουν σε χρήση βίας, φαντασιώσεις που δεν θεωρούνται φυσιολογικές σε σημείο μάλιστα να ανησυχούν και τα ίδια τα άτομα που έβλεπαν τα όνειρα.  Μεγάλη συχνότητα εμφανίζουν τα όνειρα με πρώην και νυν εραστές, αλλά και επαγγελματικούς συνεργάτες στο γραφείο και όχι μόνο. Στα όνειρα τα άτομα έκαναν σεξ σε δημόσιους κυρίως, ξενοδοχεία, εκκλησίες, νοσοκομεία, σχολεία!  

Άντρες και γυναίκες επίσης ονειρεύονταν  ότι κάνουν σεξ με διάσημα πρόσωπα από τη show biz και όχι μόνο!

Οι άντρες τα θυμούνται ως μία θετική εμπειρία σε ποσοστό 44%, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες δεν ξεπερνούν το 30 %! Ενα 4% και στα δύο φύλα, δηλώνει ότι βιώνει οργασμό κατα τη διάρκεια του ονείρου! Ο μόνος τρόπος να εντοπίσουμε εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε με λεπτομέρειες: πόσοι ερωτικοί παρτενέρ υπήρχαν στο όνειρο μας, σε ποιο μέρος έγινε, πώς νιώθαμε όταν ξυπνήσαμε κλπ. Συνήθως ,ότι συμπεριλαμβάνει κίνδυνο και απαγόρευση, θεωρείται φυσιολογικό διότι ανέκαθεν το κρυφό διεγείρει τις αισθήσεις μας. Aν το φαινόμενο φαινόμενο τέτοιων ονείρων είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο τότε θα πρέπει να δούμε καθαρά τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουμε στις ερωτικές μας σχέσεις. Από εκεί πηγάζουν όλα και αν δεν λυθεί ο γόρδιος δεσμός, δεν υπάρχει φυσιολογική ερωτική ζωή.

Πάντως το γεγονός ότι βλέπουμε χυδαίες εικόνες είναι φυσιολογικό. Συνήθως έχει άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις μας. Πολλές φορές το υποσυνείδητο μας μιλά με το δικό του τρόπο. Μας δείχνει τις βαθιές επιθυμίες που ίσως ντρεπόμαστε να εξομολογηθούμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας αρκετοί είναι εκείνοι που ξύπνησαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι επειδή τη νύχτα είδαν πως συμμετείχαν σε ερωτικές περιπτύξεις. Το μόνο παράξενο είναι πως τα σεξουαλικά όνειρα των γυναικών έχουν υπερπολλαπλασιαστεί από την δεκαετία του΄60 μέχρι σήμερα. Το έρωτημα είναι αν αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες απαλευθερώθηκαν και εκφράζουν ελεύθερα τις επιθυμίες τους ή γιατί έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανικανοποίητων σεξουαλικά γυναικών; Έλα μου ντε!

queen.gr

Μια έγκυος στη στάση...





































Σόφη Πασχάλη και Έλενα Παπαβασιλείου άναψαν φωτιές στη Μύκονο - Βίντεο




Σόφη Πασχάλη και Έλενα Παπαβασιλείου βρέθηκαν στην Μύκονο και άναψαν φωτιές με τα μαγιό τους!!

Τα κορίτσια δείχνουν να το διακεδάζουν απολαμβάνωντας τον ήλιο και την θάλασσα με πειράγματα και παιχνίδια.

Εντυπωσιακή η Σόφη Πασχάλη με το ηλιοκαμένο και γυμνασμένο της κορμί.



Το αποκαλυπτικό ατύχημα πασίγνωστης ηθοποιού!

Κι όμως μπορεί να συμβεί στην καθεμία μας... Ο λόγος για την Reese Whitherspoon που σηκώθηκε η φούστα της από τον αέρα κι όπως είναι λογικό αποκαλύφθηκαν τα... οπίσθιά της.

Δεν είναι λίγες οι διάσημες που το χουν πάθει πάντως ή που κινδύνευσαν έστω να βρεθούν στην ίδια θέση... 

Οταν ο Μπενίτο Μουσολίνι δημιούργησε άθελά του την πρώτη γκέι κοινότητα της Ιταλίας

Πριν από 75 χρόνια στη φασιστική Ιταλία, μία ομάδα ομοφυλόφιλων ανδρών χαρακτηρίστηκαν έκφυλοι, εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε ένα νησί. Εκεί ήταν τυπικά κρατούμενοι φυλακής. Ουσιαστικά όμως, έζησαν στην πρώτη γκέι κοινότητα της χώρας την οποία δημιούργησε άθελά του ο Μπενίτο Μουσολίνι.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες έλκονται από την ομορφιά ενός μικροσκοπικού συμπλέγματος βραχονησίδων στην Αδριατική. Η αλήθεια όμως είναι πως αγνοούν τι είχε συμβεί εκεί πριν από αρκετά χρόνια.

Στη δεκαετία του '30, το συγκεκριμένο μέρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του Μπενίτο Μουσολίνι και των ομοϊδεατών του να καταστείλουν την ομοφυλοφιλία. Οι γκέι άνδρες υποβάθμιζαν την εικόνα που ο δικτάτορας ήθελε να προβάλει για τον ιταλικό ανδρισμό.

«Ο φασισμός είναι ένα αρρενωπό καθεστώς. Οπότε οι Ιταλοί είναι δυνατοί και ανδροπρεπείς, ενώ είναι αδύνατο να υπάρχει σε αυτό το καθεστώς η ομοφυλοφιλία», εξηγεί το σκεπτικό ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Μπέργκαμο, Λορέντσο Μπεναντούσι, μιλώντας στο BBC.

Οπότε το σχέδιο ήταν να καλυφθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν ψηφίστηκαν νόμοι που έκαναν διακρίσεις. Αλλά στο διαμορφωμένο κλίμα, οι εκφράσεις ομοφυλοφιλίας καταστέλλονταν σθεναρά. Ενας συγκεκριμένος έπαρχος της αστυνομίας στην Κατάνια εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την κατάσταση.

«Παρατηρούμε πολλά μέρη τα οποία δέχονται τέτοιους άρρωστους άνδρες των οποίων την παρέα επιδιώκουν οι νεαροί», είχε γράψει δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να σταματήσει αυτό τον «εκφυλισμό που εξαπλώνεται» στην πόλη του, ή τουλάχιστον να «αναχαιτίσει αντίστοιχα σεξουαλικά έκτροπα που προσβάλλουν την ηθική και απειλούν τη δημόσια υγεία και την εξέλιξη του γένους. Πρέπει να επιτεθούμε στο κακό».

Οπότε, το 1938 περίπου 45 άνδρες που θεωρούνταν ομοφυλόφιλοι στην Κατάνια συγκεντρώθηκαν και εξορίστηκαν περίπου 600 χλμ. μακριά, στο νησί Σαν Ντομίνο.

Εκτιμάται πως σήμερα κανείς από εκείνους τους άνδρες δεν είναι εν ζωή σήμερα, ενώ υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες για το τι βίωσαν στη φυλακή τους. Κάποια στοιχεία αναφέρουν πως έφταναν εκεί με χειροπέδες και έμεναν σε μεγάλους κοιτώνες, χωρίς ηλεκτρικό ή τρεχούμενο νερό, από όπου δεν έπρεπε να βγαίνουν μετά από τις 8 κάθε βράδυ.

«Ημασταν περίεργοι, γιατί τους αποκαλούσαν "τα κορίτσια"», λέει ένας κάτοικος του νησιού, ο Καρμέλα Σαντόρο, που τότε ήταν παιδί. «Τους παρακολουθούσαμε από μακριά, αλλά δεν είχαμε επαφή μαζί τους», προσθέτει.

Η μεγαλύτερη αγωνία για τους έγκλειστους ήταν το στίγμα που έφεραν οι οικογένειές τους έπειτα από τη σύλληψη των ίδιων. Από κάποιες διηγήσεις όμως, φαίνεται πως η ζωή στο Σαν Ντόμινο δεν ήταν και τόσο άσχημη. Η καθημερινότητά τους ήταν πιο χαλαρή από ότι προβλέπει ένα πρόγραμμα φυλακής, ενώ προφανώς οι Φασίστες είχαν δημιουργήσει άθελά τους μία γωνιά στην Ιταλία στην οποία μπορούσε ένας ομοφυλόφιλος να εκφράζεται ελεύθερα.

Για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι συγκεκριμένοι άνδρες μπορούσαν να είναι ο εαυτός τους. Απαλλαγμένοι από το στίγμα που τους έκανε δύσκολη τη ζωή στην βαθιά Καθολική Ιταλία. Κάτι τέτοιο είχε περιγράψει και ένας από τους τρόφιμους σε μία συνέντευξή του πριν από μερικά χρόνια.

«Εκείνη την εποχή το να είσαι γκέι σήμαινε αυτόματα πως δεν μπορούσες ούτε καν να βγεις από το σπίτι σου, καθώς κινδύνευες να συλληφθείς. Στο νησί μπορούσαμε να οργανώσουμε θεατρικές παραστάσεις, να ντυνόμαστε με γυναικεία ρούχα και να μην λέει κανείς τίποτα», είχε διηγηθεί. Μάλιστα, κατά δική του ομολογία, εννοείται πως στο νησί υπήρχαν ερωτικές ιστορίες, ακόμη και καβγάδες για τη διεκδίκηση κάποιου συντρόφου.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, κάποιοι τρόφιμοι έκλαιγαν όταν ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος οδήγησε στο τέλος της εξορίας τους και στην επιστροφή τους σε μία μορφή κατ' οίκον περιορισμού στην πόλη τους.

http://www.iefimerida.gr/

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ: Δείτε τι κάνει φαντάρος στην σκοπιά! [VIDEO]

Το παλικάρι απλά δεν υπάρχει!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε…

Έσωσαν τη ζωή ενός νεογέννητου μωρού με... κόλλα


Γιατροί κατάφεραν και έσωσαν ένα νεογέννητο χάρη στη χρήση δυνατής κόλλας...

Η ομάδα γιατρών στο Κάνσα χρησιμοποιώντας μια ειδική, χειρουργική ισχυρή κόλλα θεράπευσαν το ανεύρησμα εγκεφάλου της νεογέννητης Ashlyn Julian.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί στο CNN το μωρό θα είχε πεθάνει χωρίς τη χρήση της κόλλας και την επέμβαση.

Οι γιατροί εξήγησαν στους γονείς ότι η επέμβαση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι περιπτώσεις σε μωρά είναι σπάνιες και δεν υπάρχουν τα ανάλογα χειρουργικά εργαλεία.

Ευτυχώς η επέμβαση ήταν επιτυχής και το μωράκι σώθηκε.

Το ποδήλατο που δεν έχει ακτίνες


  Το Twist Bike είναι ένα concept του Ισπανού Jose Hurtado που μάλλον θα αναστατώσει την παγκόσμια ποδηλατική κοινότητα καθώς πρόκειται για ένα ποδήλατο χωρίς ακτίνες κι αλυσίδα.

  Εκτός από την εντυπωσιακή του εμφάνιση, υπόσχεται επίσης πανεύκολη αλλαγή ελαστικών πράγμα που θα βάλει τέλος στις εκνευριστικές βγαλμένες αλυσίδες και τους τυχόν τραυματισμούς. Επιπλέον μπορείς να το προσαρμόσεις καταλλήλως ώστε να κάνεις τις βόλτες σου με παρέα!


Νέο Θρίλερ: Η Google εντόπισε μαχητικό στο σπίτι του Τάσσου Παπαδόπουλου!


Απίστευτη φωτογραφία! 
Διοικητική κύρωση με χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ επέβαλε ο Κύπριος Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Γιάννος Δανιηλίδης, σε αγγλόφωνη κυπριακή εφημερίδα για παραβίαση της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής....

Η εν λόγω εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία από το Google Earth στην οποία φαίνεται το αεροσκάφος, ένα παλιό F-4 Phantom, και το σπίτι που ανήκει στην οικογένεια του πρώην προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες της οικίας είχαν ερωτηθεί αν θέλουν να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία και είχαν αρνηθεί.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» όπως αυτά περιγράφονται στην απόφαση του κ. Δανιηλίδη, το εν λόγω μαχητικό αεροσκάφος εντοπίστηκε από κάτοικο του Ηνωμένου Βασιλείου με χρήση της εφαρμογής Google Earth και στη συνέχεια, ενημέρωσε την εφημερίδα μέσω email, θεωρώντας πως το να έχει κανείς ένα μαχητικό αεροπλάνο στην αυλή της οικίας του κάθε άλλο παρά σύνηθες φαινόμενο είναι.

Δημοσιογράφοι της αγγλόφωνης εφημερίδας εντόπισαν την ακριβή τοποθεσία του αεροσκάφους και της οικίας και επικοινώνησαν με την οικογένεια για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τον τρόπο απόκτησης και του κόστους αγοράς του μαχητικού αεροσκάφους, για να λάβουν απάντηση από την οικογένεια ότι δεν επιθυμούν οποιανδήποτε δημοσίευση επί του θέματος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα προχώρησε στη δημοσίευση της δορυφορικής φωτογραφίας της οικίας με τον σκελετό του αεροπλάνου στην αυλή, με αναφορά στην περιοχή που βρίσκεται η τοποθεσία της οικίας καθώς και τα ονόματα των μελών της οικογένειας, τα οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν έπρεπε να αντιδράσουν, εφόσον ανήκουν σε επιφανή οικογένεια πολιτικών και θεωρούνται δημόσια πρόσωπα.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Κτηνωδία! 14χρονος δολοφονήθηκε από τη μάνα και τη νονά του, γιατί ήταν αυτιστικός! (VIDEO)


Ένα δεκατετράχρονο αγόρι “πλήρωσε” τη διαφορετικότητά του και βρήκε τραγικό θάνατο από την ίδια του τη μητέρα με συνεργό τη νονά του. 

Ο Άλεξ Σπουρδαλάκης γεννήθηκε αυτιστικός, και για το λόγο αυτό η 50χρονη μητέρα του, Ντόροθι, με τη 44χρονη νονά του, Γιολάντα Άγκατα Σκρότζκα, αποφάσισαν ότι πρέπει να πεθάνει γιατί δεν... άντεχαν να τον φροντίζουν.

Αρχικά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν, δίνοντάς του ηρεμιστικά χάπια, αλλά απέτυχαν. Έτσι, η μητέρα του τον μαχαίρωσε τέσσερις φορές στο στήθος και στη συνέχεια του έκοψε τις φλέβες. 

Σειρά πήρε η νονά που άρχισε και εκείνη να μαχαιρώνει τον άτυχο Άλεξ. Αφού βεβαιώθηκαν ότι είναι νεκρός μάνα και νονά πήραν ηρεμιστικά χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσουν. 

Ο πατέρας του παιδιού, βρήκε τις δυο γυναίκες σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ σοκαρίστηκε όταν αντίκρισε το γιο του στο κρεβάτι μέσα στα αίματα. 

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο του Σικάγο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Η μητέρα του παιδιού είχε αρνηθεί τον Ιανουάριο βοήθεια από το Τμήμα Υπηρεσιών για Παιδιά και Οικογένειες, ενώ στο παρελθόν είχε πάρει μέρος σε ένα βίντεο στο youtube, όπου ζητούσε βοήθεια στην φροντίδα του Άλεξ.  


http://www.newsit.gr/

Δείτε πως είναι σήμερα η Φίφη από τη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί»


Οι περισσότεροι από εμάς τη γνωρίσαμε ως «Φίφη» στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Ευτυχισμένοι μαζί» που προβάλλεται ακόμη και σήμερα σε επανάληψη και σπάει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.

Το φινάλε της σειράς πραγματοποιήθηκε στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν (2008-2009) και η αγαπημένη μας «Φίφη» έχει πια μεγαλώσει και έχει γίνει μια όμορφη γυναίκα.

Για του λόγου το αληθές, δείτε τις εικόνες που ακολουθούν... 



Πλαστικές σακούλες και κουρέλια: Πως τα παιδιά της Αφρικής φτιάχνουν μπάλες


Ένα χρόνο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2010, η βελγικής καταγωγής φωτογράφος, Τζέσικα Ιλτούτ, ξεκίνησε ένα μοναδικό ταξίδι, διάρκειας επτά μηνών, σε ολόκληρη την ήπειρο της Αφρικής. Σκοπός της: Να απαθανατίσει την αγάπη των παιδιών για το ποδόσφαιρο.

«Το όμορφο παιχνίδι υπάρχει στη συγκεκριμένη ήπειρο, στην πιο αγνή του μορφή» δηλώνει η ίδια στην εφημερίδα New York Times. Και συνεχίζει: «Οι άνθρωποι εκεί παίζουν για τη χαρά του παιχνιδιού και μόνο. Λατρεύουν το ποδόσφαιρο».

Εξάλλου, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν απόλυτα τα λεγόμενά της. Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα υλικά για να κατασκευάσουν αυτοσχέδιες μπάλες. Για να μπορέσουν να νιώσουν τη χαρά του να κλωτσήσουν την μπάλα. Τη χαρά του γκολ.

Από πλαστικές σακούλες, κουρελιασμένα πανιά, σχοινιά, ακόμη και μπαμπού, τα παιδιά της Αφρικής βρίσκουν τον τρόπο!








http://www.koolnews.gr/

Ντοκουμέντο από τις διαμαρτυρίες πολιτών κατά της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ [βίντεο]

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συνάντησης της λέσχης Μπίλντερμπεργκ που έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Στο βίντεο που ακολουθεί, διαδηλωτές ονοματίζουν διάφορα μέλη της ομάδας, δίνουν λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές της και τα μελλοντικά σχέδιά της.

Πολίτες από όλο τον κόσμο είναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι οι συναντήσεις του γκρουπ πραγματοποιούνται κάτω από ένα πέπλο απόλυτης μυστικότητας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παρακολουθείστε το βίντεο:


http://www.iefimerida.gr/

Η φωτογραφία σοκ του Κεντίρα!

Μία αρκετά σκληρή φωτογραφία δημοσίευσε ο Σάμι Κεντίρα μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram. 

Ο Γερμανός διεθνής έκπληκτος είδε ένα λιοντάρι να έχει κ@τασπαράξει καμηλοπάρδαλη. 

Ο Κεντίρα δεν έχασε την ψυχραιμία του, ζητώντας να απαθανατιστεί με φόντο το άτυχο ζώο.

Μάλιστα δημοσίευσε την φωτογραφία προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

sport24.gr


Ένας μανιακός πηγαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας!





































Η µοναδική γυναίκα στην οµάδα των ΟΥΚ του «Λήµνος» που κάνει νηοψίες..(Φώτο)


Ως µαθήτρια, τις ελεύθερες ώρες της µάθαινε στη Βέροια κικ µπόξινγκ, καράτε και τάε κβον ντο και ονειρευόταν θαλασσινά ταξίδια, όπως αυτά της Ελίζαµπεθ Σουάν των «Πειρατών της Καραϊβικής».

Σήµερα µε το αυτόµατο G-3 στα χέρια και µε πλήρη εξάρτυση κοµάντο κάνει βόλτες στο κατάστρωµα της φρεγάτας «Λήµνος» ανοιχτά της Λιβύης, ψάχνοντας για «πειρατές»-εµπόρους όπλων.

Η 27χρονη επαγγελµατίας οπλίτης ∆έσποινα Ελευθεριάδου, µία από τις 15 γυναίκες που επιβαίνουν στο ελληνικό πολεµικό σκάφος, είναι η µοναδική γυναίκα µέλος του αγήµατος νηοψιών του «Λήµνος» – τα υπόλοιπα µέλη είναι άνδρες των ΟΥΚ µε ειδική εκπαίδευση και εξοπλισµό. Η µόλις ενός έτους ναύτης – θαλαµηπόλος στην κανονική της ειδικότητα – επιλέχτηκε από τον κυβερνήτη, αντιπλοίαρχο Ανδρέα Βέττο, για να στελεχώσει το άγηµα λόγω των… διπλωµάτων της στις πολεµικές τέχνες και της έφεσής της για δράση.

Η φύση των αποστολών νηοψίας επιβάλλει την ένταξη στην οµάδα των µάχιµων και µιας γυναίκας, για να κάνει σωµατική έρευνα σε περιπτώσεις όπου µεταξύ των υπόπτων υπάρχουν και γυναίκες.

Το πλοίο περιπολεί ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ, από τις 26 Μαρτίου. Κάθε ηµέρα διανύει 250-300 µίλια και µέχρι τώρα έχει κάνει περίπου 15 ελέγχους ύποπτων πλοίων µέσω ασύρµατου, ενώ χθες έκανε την πρώτη νηοψία σε πλοίο γαλλικών συµφερόντων µε σηµαία Μάλτας. «∆εν φοβάµαι, νιώθω ασφάλεια σε αυτή την οµάδα» – το ίδιο ένιωσε, λέει η κ. Ελευθεριάδου, και όταν έµαθε ότι το «Λήµνος» θα µπει στην «πρώτη γραµµή» της συµµαχικής επιχείρησης.

«Ηµουν σίγουρη για τον κυβερνήτη µας», επισηµαίνει και συµφώνησε όταν την επέλεξε και τηνέστειλε για εξτρά-επείγουσα εκπαίδευση στο «αντιτροµοκρατικό» Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ στη Σούδα. Η διαβίωση στο καράβι δεν είναι µια εύκολη υπόθεση – εναλλάσσονται η βάρδια στο πόστο, ο ύπνος και κάποιες ελεύθερες ώρες. «Το κλίµα είναι πολεµικό, πάνω από τα κεφάλια µας έχει συχνά, συχνότατα – φίλια – αεροπορική δράση, απαιτείται και έχουµε πλήρη ετοιµότητα. Μπορεί η απειλή να µην είναι υψηλή, αλλά εµείς είµαστε συνεχώς σε εγρήγορση, βάσει των κανόνων εµπλοκής» λέει ο κυβερνήτης Α. Βέττος περιγράφοντας λιτά τις συνθήκες του ταξιδιού. Μπορεί το γνωστό ρεµπέτικο να λέει «στο Τούνεζι, στην Μπαρµπαριά, µας έπιασε κακοκαιριά», ωστόσο η ελληνική φρεγάτα, πλέοντας λίγα µίλια ανατολικότερα, δεν έχει συναντήσει κακές καιρικές συνθήκες…

Οι πιο δύσκολες επιχειρησιακά φάσεις ήταν, λένε οι πληροφορίες από το… ηµερολόγιο καταστρώµατος, δύο: την πρώτη ηµέρα, όταν εξαιτίας µιας καθυστερηµένης ενηµέρωσης από το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ» ένα µαχητικό Ραφάλ εµφανίστηκε στα ραντάρ της φρεγάτας ως «άγνωστο» και πιθανά εχθρικό «ίχνος» µε αποτέλεσµα το πλήρωµα να βρεθεί σε δευτερόλεπτα – και για λίγα λεπτά – σε «κίτρινο συναγερµό».

Ηταν τελικά µια καλή ευκαιρία για άσκηση ετοιµότητας σε πραγµατικές συνθήκες πολέµου και για τους 185 άνδρες και γυναίκες του σκάφους… Η άλλη δύσκολη περίπτωση ήταν τις προάλλες, όταν σε εκτέλεση έκτακτης αποστολής χρειάστηκε να φτάσει στις παρυφές του λιµανιού της Βεγγάζης – µόλις στα 10-15 µίλια – παρακολουθώντας µερικά ύποπτα ρυµουλκά. Η «γέφυρα» µε την πατρίδα είναι τα δορυφορικά τηλέφωνα που έχουν µπει µε εντολή του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου ∆. Ελευσινιώτη για να µιλούν όλοι µε τα σπίτια τους.
  
Οι ελεύθερες ώρες καλύπτονται µε Ιντερνετ, βίντεο και τηλεόραση – ακόµα και Νova πιάνουν σε ορισµένες περιοχές – επιτραπέζια παιχνίδια και ελαφρύ αθλητισµό.

«Οταν µπορώ από τα καθήκοντα θαλαµηπόλου κάνω αθλητισµό και συντήρηση πολεµικών τεχνών», λέει η ναύτης κ. Ελευθεριάδου και δεν διστάζει να πει «θαυµάζω τον πρωταθλητή κικ µπόξινγκ Μιχάλη Ζαµπίδη ως ολοκληρωµένο αθλητή».

Με τις άλλες γυναίκες του πληρώµατος µένουν µαζί σε δύο θαλάµους και κάνουν παρέα όταν το επιτρέπουν οι βάρδιες.
Οι άλλες έχουν διάφορες ειδικότητες όπως µηχανικός, ασυρµατίστρια, ηλεκτρονικός, αρµενιστής, σηµατωρός κ.ά. µε βάρδιες από τη γέφυρα και το κέντρο επιχειρήσεων µέχρι το µηχανοστάσιο. Το φαγητό είναι ίδιο για όλους όπως και οι χώροι εστιάσεως – ανεξαρτήτως βαθµού και φύλου.

Οι βαθµοί φαίνονται µόνο στα «καρέ» – τις λέσχες, ας πούµε – όπου έχουν διαβαθµίσεις. Ωστόσο «η αποστολή είναι µία» βεβαιώνει ο κυβερνήτης. 

Τα Νεα eglimatikotita

Ευάλωτοι στα εγκεφαλικά εργένηδες και κακοπαντρεμένοι



Αν είστε άντρες και ανύπαντροι, το νου σας: οι εργένηδες διατρέχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με τους παντρεμένους – αρκεί οι τελευταίοι να είναι ευτυχισμένοι στον γάμο τους, ειδάλλως… έχασαν!

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, που πραγματοποιήθηκε σε 10.000 Ισραηλινούς και έδειξε ότι οι εργένηδες και οι κακοπαντρεμένοι έχουν 64% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό σε σύγκριση με τους ευτυχισμένους παντρεμένους.

Όπως είπαν οι ερευνητές παρουσιάζοντας τη μελέτη τους, στο Διεθνές Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Εγκεφαλικών, η μελέτη τους πολύ απλά αποδεικνύει την δύναμη της αγάπης.

Οι άντρες που συμμετείχαν στη μελέτη, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ήταν 40άρηδες όταν αυτή άρχισε. Επί 34 χρόνια οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γιούρι Γκόλντμπερτ, κατέγραφαν τους θανάτους από εγκεφαλικά.

Επιπλέον, τόσο στην αρχή της όσο και αργότερα, ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και να αυτοβαθμολογήσουν την ευτυχία μέσα στον γάμο τους.

Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού (μεταξύ αυτών η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, το κάπνισμα και η υπέρταση), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ποιοτικός γάμος αποτελεί «ασπίδα» εναντίον των εγκεφαλικών, ενώ ο κακός και η εργένικη ζωή τα ευνοούν.

Ανάλογα ευρήματα είχαν και προγενέστερες μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει πως η ευτυχία στον γάμο προστατεύει και την καρδιολογική υγεία, ενώ η δυστυχία και το στρες πλήττουν την καρδιά.

http://www.briefingnews.gr/


Ζητείται δημόσιος υπάλληλος για να βλέπει πορνό στο ίντερνετ


Σκεφτείτε τι κάνετε τις περισσότερες ώρες που δεν κάνετε κάτι παραγωγικό στο Ίντερνετ, ή δεν «καίγεστε» στις ανούσιες συζητήσεις με τους φίλους σας στο Facebook: βλέπετε πορνό. 

 Επίσης, λογικά ανήκετε σε αυτή την μεγάλη πλειοψηφία που άκουγε τους γονείς σας να σας λένε «βρες μία άκρη να τρυπώσεις στο Δημόσιο».

Ή αν βλέπετε ότι μία εταιρεία συνεργάζεται με το Δημόσιο την θεωρείτε... σοβαρή. Σωστά; Φανταστείτε τώρα, να δουλεύετε σε μία εταιρεία ασφαλείας που συνεργάζεται με το Κινεζικό δημόσιο και να σας πληρώνουν να εντοπίζετε πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο. Ιδεώδες;

Στην Κίνα, το πορνό στο διαδίκτυο λογοκρίνεται. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν «ανεβαίνει» πορνό. Απλά υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που εφαρμόζει τις αρχές «λογοκρισίας» στη χώρα, το εντοπίζει και το «κατεβάζει». Στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού εμφανίστηκε και η αγγελία της εταιρείας ασφαλείας Anquan Lianmeng με τον τίτλο "Ανώτερο στέλεχος εντοπισμού πορνογραφικού υλικού" (σε ελεύθερη μετάφραση) και έγινε... χαμός. Η εταιρεία δέχτηκε χιλιάδες αιτήσεις από πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο. Γιατί άραγε;

Πέρα από το αντικείμενο της «δουλειάς», η αμοιβή είναι στα 32.000 δολάρια τον χρόνο και μαζί με την αμοιβή, έχετε και κάποια «bonus», όπως δωρεάν φρούτα και γιαούρτι κάθε μέρα, αλλά και δώρο στα γενέθλιά σας.

20 γνωρίσματα των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να είναι…ευτυχισμένοι!


Η ευτυχία αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων των ανθρώπων. Κανείς δεν θέλει να είναι σκυθρωπός και λυπημένος.

Όλοι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που καταφέρνουν να είναι ευτυχισμένοι, ακόμη και εν μέσω κάποιας αγωνιώδους δοκιμασίας στη ζωή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε νιώθουν πόνο, θλίψη ή λύπη – απλά, δεν αφήνουν αυτά τα συναισθήματα να κατακλύσουν την ζωή τους.

Πώς το καταφέρνουν; Έρευνες αποκαλύπτουν 20 κυρίαρχα γνωρίσματα των ευτυχισμένων ανθρώπων:

1. Εκτιμούν τη ζωή
Είναι ευγνώμονες που ξυπνούν κάθε πρωί. Αναπτύσσουν μία παιδική αίσθηση θαυμασμού για τη ζωή και εστιάζουν στην ομορφιά της κάθε στιγμής. Δεν παίρνουν τίποτε ως δεδομένο – προσπαθούν να αδράξουν την κάθε στιγμή και αγνοούν τις μικρές αναποδιές.

2. Διαλέγουν τους φίλους τους σοφά
Περιτριγυρίζονται από άλλους χαρούμενους, θετικούς ανθρώπους που μοιράζονται τις αξίες, την ηθική και τους στόχους τους. Ανθρώπους που τους ενθαρρύνουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Φίλους που τους αγαπούν και τους αποδέχονται γι’ αυτό που είναι και που είναι εκεί όταν χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

3. Είναι ανεκτικοί
Αποδέχονται και σέβονται τους άλλους γι’ αυτό που είναι και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Προσεγγίζουν τους συνανθρώπους τους με καλοσύνη και γενναιοδωρία. Βοηθούν όταν μπορούν, χωρίς να προσπαθούν να αλλάξουν τον άλλον.

4. Μαθαίνουν συνεχώς
Ενημερώνονται για ότι έχει να κάνει με την καριέρα και τα ενδιαφέροντά τους και δοκιμάζουν συνεχώς νέα, και πολλές φορές τολμηρά, εγχειρήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους.

5. Εστιάζουν στην λύση, όχι στο πρόβλημα
Αντί να .βουλιάξουν στην αυτολύπηση, με το που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, καταπιάνονται με το να βρουν λύση. Δεν αφήνουν τις αντιξοότητες να επηρεάζουν την διάθεσή τους και εστιάζουν στην καλή πλευρά των όποιων προβλημάτων -  βλέπουν κάθε εμπόδιο σαν μία ευκαιρία να κάνουν μία αλλαγή προς το καλύτερο. Άλλωστε, ουδέν κακόν αμιγές καλού!

6. Κάνουν τη δουλειά που αγαπούν
Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ως και 80% των ανθρώπων δεν αγαπούν την δουλειά τους – με τέτοιο ποσοστό, δεν είναι έκπληξη που υπάρχουν τόσοι δυστυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο! Η πραγματικότητα είναι ότι περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας δουλεύοντας, επομένως είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε μια δουλειά που μας αρέσει, όπως επίσης και να βρίσκουμε χρόνο για τα άλλα ενδιαφέροντά μας και τις ασχολίες που μας ευχαριστούν.

7. Απολαμβάνουν τη ζωή
Ξέρουν να ζουν στο παρόν και να απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής: ένα ηλιοβασίλεμα, μία βόλτα στη φύση, την παρέα ενός αγαπημένου προσώπου, μια μέρα κοντά στη θάλασσα, την μυρωδιά των λουλουδιών. Δεν μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, ούτε ανησυχούν διαρκώς για το μέλλον.

8. Γελούν συχνά
Δεν παίρνουν τον εαυτό τους ή τη ζωή .πολύ σοβαρά! Αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις καταστάσεις, ακόμα και τα προβλήματα, και δεν διστάζουν να γελάσουν με τον εαυτό τους. Στο κάτω κάτω, ουδείς τέλειος! Προσπαθούν, όταν βέβαια το επιτρέπουν οι περιστάσεις, να βλέπουν την αστεία πλευρά των πραγμάτων και με το χιούμορ τους να .ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα.

9. Ξέρουν να συγχωρούν
Η κακία και το μίσος πληγώνουν, πρωτίστως, .εμάς τους ίδιους. Η συγχώρεση προσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Και βέβαια, εκτός από το να συγχωρούμε τον διπλανό μας, πρέπει να μπορούμε να συγχωρούμε και τον εαυτό μας για τα λάθη ή τις παραλείψεις του.

10. Αισθάνονται ευγνωμοσύνη
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αξία όσων έχουν, αισθάνονται ευγνωμοσύνη γι’ αυτά και την εκφράζουν. Ακόμα και για τα πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα: για την υγεία τους, το σπίτι, τη δουλειά τους, την οικογένεια τους και τους φίλους τους.

11. Επενδύουν στις σχέσεις
Καλλιεργούν και προστατεύουν τις σχέσεις τους με την οικογένεια και τους φίλους τους, αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο και ενδιαφέρον. Είναι υποστηρικτικοί με τους άλλους, δείχνουν κατανόηση και αγάπη και κρατούν τις υποσχέσεις τους.

12. Είναι ειλικρινείς
Η ειλικρίνεια .απλοποιεί τη ζωή! Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και με τους άλλους και βασίζουν τις πράξεις και τις αποφάσεις τους στην εντιμότητα.

13. Ασχολούνται με το εαυτό τους, όχι με τους άλλους
Εστιάζουν στο να φτιάξουν τη δική τους ζωή όπως την θέλουν και στη φροντίδα του εαυτού τους και των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το τι λένε ή κάνουν οι άλλοι, δεν κρίνουν και δεν καταπιάνονται με κουτσομπολιά και δολοπλοκίες. Αποδέχονται ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να ζει τη ζωή του όπως θέλει – όπως και οι ίδιοι άλλωστε!

14. Είναι αισιόδοξοι
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν πάντα το ποτήρι μισογεμάτο.  Εστιάζουν στην θετική πλευρά κάθε κατάστασης – υπάρχει, ακόμα και αν ορισμένες φορές είναι, αρχικά, αδύνατον να την εντοπίσουμε. Διώχνουν συνειδητά τις αρνητικές σκέψεις και τις αντικαθιστούν με θετικές. Αποδέχονται ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, τον οποίο μπορεί βέβαια ποτέ να μην μάθουν.

15. Αγαπούν άνευ όρων
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δέχονται τους άλλους γι’ αυτό που είναι και δεν βάζουν όρια ή προϋποθέσεις για την αγάπη τους.  Ακόμα και όταν δεν συμφωνούν ή δυσαρεστούνται από τις πράξεις των αγαπημένων τους, δεν παύουν να τους αγαπούν.

16. Είναι επίμονοι
Δεν το βάζουν κάτω. Αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία ως ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους. Δεν σταματούν να προσπαθούν ποτέ, εστιάζουν στις επιθυμίες τους και τις διεκδικούν.

17. Προλαμβάνουν τις καταστάσεις που μπορούν να ελέγξουν
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν χάνουν χρόνο προσπαθώντας να αλλάξουν καταστάσεις που είναι εκτός του ελέγχου τους και αποδέχονται αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Γι’ αυτά όμως που μπορούν, φροντίζουν να προλαμβάνουν τις καταστάσεις και να παίρνουν τον έλεγχο, προκειμένου να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Δεν περιμένουν να τους προλάβουν οι εξελίξεις.

18. Φροντίζουν τον εαυτό τους
Φροντίζουν την υγεία τους, το σώμα και το πνεύμα τους. Προσέχουν τη διατροφή τους, ασκούνται, ξεκουράζονται, κάνουν προληπτικούς ελέγχους την υγεία τους και κρατούν το μυαλό τους σε εγρήγορση.  Αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και στα ενδιαφέροντα τους.

19. Έχουν αυτοπεποίθηση
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αποδέχονται τον εαυτό τους για αυτό που είναι  – δεν προσπαθούν να προσποιηθούν κάτι διαφορετικό. Γνωρίζουν τον εαυτό τους, τις επιθυμίες τους, τα πιστεύω και τα θέλω τους, τα όρια και τις αδυναμίες τους.  Αισθάνονται σίγουροι για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους και δεν διαμορφώνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να ευχαριστούν τους γύρω τους.

20. Είναι υπεύθυνοι
Πάνω από όλα, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι είναι 100% υπεύθυνοι για τη ζωή τους. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη διάθεσή τους, τη νοοτροπία τους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις πράξεις και τα λόγια τους. Παραδέχονται τα λάθη τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη εξίσου για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους.

Σας φαίνονται .απλοϊκά και προφανή; Ίσως στη θεωρία – δοκιμάστε, όμως, να τα εφαρμόσετε στη ζωή σας και .θα αναθεωρήσετε! Σε κάθε περίπτωση, η ευτυχία είναι απόφαση. Το πρώτο βήμα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για την ευτυχία μας και να σχεδιάσουμε την κατάκτησή της!

Yahoo

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ: Αυτή δεν είναι γιαγιά είναι η ΣΟΥΠΕΡ γιαγιά!


Μία φανταστική γιαγιά τράβηξε τα βλέμματα σε ένα beach bar στην Ibiza με τις χορευτικές της ικανότητες!

Εντυπωσίασε τους πάντες, οι οποίοι έκαναν στην άκρη για να την απολαύσουν να χορεύει.

Εκείνη έδειχνε να το χαίρεται ιδιαιτέρως και παρά την ηλικία της δεν έδειξε ούτε μια στιγμή ότι κουράστηκε! 



Kακοσμία στόματος, πόνοι περιόδου; Σπιτικά γιατροσόφια για καλύτερη ζωή!



Κάνετε γαργάρες με αλατόνερο όταν πονάει ο λαιμός σας; Μήπως πίνετε μία κούπα ζεστό γάλα για να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ; Οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουμε κάποια στιγμή σε «συνταγές» της γιαγιάς μας για να νιώσουμε καλύτερα – και αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό.

Τα περισσότερα «γιατροσόφια» που περνούν από γενιά σε γενιά δεν έχουν μελετηθεί επισταμένα σε κλινικές μελέτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η δράση τους δεν έχει επιστημονική εξήγηση, κατά τον δρα Ρομπ Χικς, έναν από τους πιο διάσημους γενικούς γιατρούς στο Λονδίνο.

«Ακόμα και όταν η επιστήμη δεν έχει αποδείξει πως κάποιο όντως ωφελεί, εφ’ όσον αυτό δεν βλάπτει όποιον τον εφαρμόζει και εκείνος κατανοεί πως η θετική επίδρασή του μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην αυθυποβολή, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσει», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail».

Ο δρ Χικς συνδύασε την ιατρική γνώση με το ενδιαφέρον του για τις συμπληρωματικές θεραπείες για να συγκεντρώσει σε ένα βιβλίο τις αποδεκτές, τις διφορούμενες και τις πραγματικά παράδοξες μεθόδους αυτοθεραπείας για συχνά προβλήματα υγείας.

Μερικές από αυτές παρατίθενται στη συνέχεια – αλλά εννοείται πως δεν πρέπει να τις χρησιμοποιήσει κανείς ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός γιατρού.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ. Δύο ή τρεις ντομάτες την ημέρα μπορεί να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος, κατά τον δρα Χικς. Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στις θειούχες ουσίες που παράγουν τα στοματικά βακτήρια. Οι ντομάτες περιέχουν ουσίες γνωστές ως ιονόνες, οι οποίες πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν την μυρωδιά των θειούχων ενώσεων και έτσι την κακοσμία του στόματος.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ. Ένα γιαούρτι με προβιοτικά την ημέρα μπορεί να μειώσει την κακοσμία, εξουδετερώνοντας τα μικρόβια που παράγουν τις θειούχες ενώσεις στο στόμα.

ΚΑΡΩΤΑ. Αν νομίζετε ότι το στόμα σας μυρίζει, μασουλήστε λίγο ωμό καρώτο. Η κακοσμία οφείλεται συχνά σε υπολείμματα τροφίμων που αποσυντίθενται κολλημένα ανάμεσα στα δόντια. Όταν μασάμε, διεγείρετε η παραγωγή σάλιου, το οποίο «ξεπλένει» τα μόρια των τροφίμων. Επιπλέον, οι ίνες του καρώτου δρουν ως οδοντόβουρτσα στα δόντια και στα ούλα.

ΜΕΛΑΝΙΕΣ

ΞΥΔΙ. Οι μελανιές εμφανίζονται όταν για κάποιον λόγο (λ.χ. ένα κτύπημα) υποστούν ρήξη τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία και το αίμα διασκορπιστεί κάτω από το δέρμα, προκαλώντας οίδημα (πρήξιμο), αποχρωματισμό και πόνο. Το ξύδι αυξάνει την ροή του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να απορροφάται πιο γρήγορα το αίμα που έχει συσσωρευτεί στην μελανιά. Να βάζετε επί 10-20 λεπτά πάνω στη μελανιά ένα πανί μουλιασμένο σε κρύο ξύδι, συνιστά ο δρ Χικς.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ. Τα κρεμμύδια περιέχουν άφθονη κερσετίνη – ένα συστατικό που πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν το οίδημα στην μελανιά. Να αναμιγνύετε πολτοποιημένο κρεμμύδι με λίγο αλάτι και να το βάζετε πάνω στη μελανιά για λίγα λεπτά κάθε φορά (έως 10 το πολύ).

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ: Τα ραπανάκια περιέχουν ουσίες με αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Για την κακοσμία χρειάζεστε τον χυμό από λιωμένα ραπανάκια. Μετά το μπάνιο, στεγνώστε καλά τις μασχάλες και τα πόδια σας χωρίς να τα τρίψετε και μετά απλώστε λίγο χυμό. Αφήστε τον να στεγνώσει πάνω στο δέρμα σας. Αν το πρόβλημα εστιάζετε στα πόδια σας, μην ξεχάσετε τις περιοχές ανάμεσα στα δάκτυλα.

ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΣΟΔΑ. Η σόδα απορροφά τον ιδρώτα, το λίπος και όλες τις άλλες ουσίες που συμβάλλουν στην κακοσμία του σώματος. Ρίξτε σόδα (με μορφή σκόνης) σε όποιο σημείο του σώματός σας έχει άσχημη μυρωδιά.

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

ΑΓΓΟΥΡΙ: Να τρώτε καθημερινά μισό αγγούρι. Είναι πλούσιο σε υγρά και φυτικές ίνες και ασκεί ήπια υπακτική (καθαρτική) δράση, που βοηθεί την λειτουργία των εντέρων.

ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. Να πίνετε ρόφημα γλυκόριζα, να μασάτε και να καταπίνετε γλυκόριζα ή να πίνετε μισό κουταλάκι του καφέ σκόνη από ρίζα γλυκόριζας αναμεμιγμένη με ζεστό νερό. Και αυτή έχει ήπια υπακτική δράση.

ΒΗΧΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

ΘΥΜΑΡΙ. Να κάνετε γαργάρες με ρόφημα θυμαριού (αναμίξτε καυτό νερό με μια χούφτα θυμάρι και αφήστε το να κρυώσει). Η θερμότητα απελευθερώνει την δραστική ουσία του θυμαριού (λέγεται θυμόλη), η οποία έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες. Να κάνετε γαργάρες όσο συχνά πρέπει.

ΠΙΤΥΡΙΔΑ

ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ. Η πιτυρίδα συχνά οφείλεται σε μύκητες και το έλαιο καρύδας περιέχει αουρικό και καπρυλικό οξύ – δύο ουσίες με αντιϊικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Να τρίβετε το κρανίο σας με το έλαιο και να το αφήνετε όλο το βράδυ, για να ξεπλυθείτε το πρωί.

ΔΙΑΡΡΟΙΑ

ΜΗΛΟ. Το μήλο περιέχει πηκτίνη (μία ουσία που μειώνει τη φλεγμονή στα έντερα και την διάρροια), καθώς και μαλικό και ταρταρικό οξύ (ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου). Πλύνετε καλά ένα μήλο και βάλτε το στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί, χωρίς να το ξεφλουδίσετε. Αφήστε το 15-20 λεπτά να «μαυρίσει» πριν το φάτε, ώστε να αυξηθεί η συγκέντρωση των παραπάνω ουσιών.

ΚΑΦΕ ΖΑΧΑΡΗ. Αναμίξτε ένα ή δύο κουταλάκια του καφέ καφέ ζάχαρη με ζεστό νερό και πιείτε το. Η μελάσα στην καφέ ζάχαρη ασκεί απολυμαντική δράση που συμβάλλει στην εξουδετέρωση των παθογόνων μικκροοργανισμών, που συχνά ευθύνονται για τη διάρροια.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΛΑΧΑΝΟ. Καταπραϋνετε την ευαισθησία στο στήθος και τον πόνο στην κοιλιά βάζοντας μέσα στο σουτιέν ή πάνω στην κοιλιά αντιστοίχως παγωμένα φύλλα από λάχανο από το ψυγείο. Ασκούν την ίδια δράση με αυτήν μιας παγωμένης κομπρέσας. Αν, όμως, σας ανακουφίζει καλύτερα η θερμότητα, ζεματίστε για λίγα δευτερόλεπτα τα φύλλα σε βραστό νερό και αφού γίνουν χλιαρά προς ζεστά, χρησιμοποιήστε τα.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ. Να τρώτε μισό κρεμμύδι την ημέρα 2-3 μέρες πριν από την περίοδο. Οι ορμόνες σας παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις τις μέρες αυτές και το χρώμιο που περιέχει το κρεμμύδι πιστεύεται ότι δρα εξισορροπιστικά. Το ωμό κρεμμύδι είναι καλύτερο, διότι με το μαγείρεμα μειώνονται τα επίπεδα του χρωμίου. Όσο πιο «δυνατό» και με πιο ισχυρή μυρωδιά το κρεμμύδι, τόσο μεγαλύτερο το όφελός του.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

ΜΠΑΝΑΝΕΣ. Λιώστε μια ώριμη μπανάνα και βάλτε την στο σημείο του κεφαλιού που πονάει για 15 λεπτά τη φορά (επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται). Οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία, αμβλύνοντας έτσι τον πονοκέφαλο.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ. Εάν πονάει το κεφάλι και νιώθετε «πιασμένο» τον αυχένα σας, τοποθετήστε πάνω του μια φέτα ωμό κρεμμύδι. Θα δράσει ως κρύο επίθεμα στον αυχένα, ελαττώνοντας ό,τι τον έχει καταπονήσει.

Tips

Αν έχετε στρες, κάνετε αφρόλουτρο με νερό στο οποίο θα έχετε βάλει λίγες σταγόνες έλαιο γαριφάλλου. Το έλαιο περιέχει ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες και επίσης διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνει τους μυς.

http://www.briefingnews.gr/

Γιατί η σκέψη του θανάτου μας τρομάζει;



Τι είναι ο θάνατος; Γιατί μας τρομάζει; Γιατί όποτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε προσπαθούμε να διώξουμε τη σκέψη αυτή από το μυαλό μας; Είναι το άγνωστο που μας παγώνει, ή κάτι άλλο; Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο (και όχι σωματική αλλά της ψυχής), ή όχι. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα κατανοήσετε πλήρως γιατί ο θάνατος μας τρομάζει. 


Του Χρήστου Θελερίτη
Ψυχίατρου – ψυχοθεραπευτή

Όλοι φοβούνται τον θάνατο. Πότε και ποιοι τελικά αποφασίζουν να προστρέξουν σε έναν ψυχίατρο για να αντιμετωπίσουν αρχέγονους φόβους; Τι σημαίνει "χάνω το σώμα μου" και τι μηνύματα στέλνουν όσοι είχαν "μεταθανάτιες εμπειρίες"; Ο θάνατος και ο φόβος του ανθρώπου για το άγνωστο, για την πίστη στον θεό και τον ναρκισσισμό.

Η ζωή, λέει ο ψυχίατρος Ίρβιν Γιάλομ είναι μια αναλαμπή ανάμεσα στο σκοτάδι πριν τη γέννηση και το σκοτάδι του θανάτου. Γιατί αυτό που μας απασχολεί είναι μόνο το σκοτάδι του θανάτου και όχι το σκοτάδι πριν τη γέννηση;

Επειδή, συνήθως, φοβάσαι να αντιμετωπίσεις αυτό που έχεις βιώσει ως πόνο χαμού για έναν άνθρωπο δικό σου. Τι ξέρεις για τον χρόνο πριν τη γέννηση! Φοβάσαι αυτό που ξέρεις πως είναι αναπότρεπο αλλά δεν μπορείς να "συλλάβεις" και να αντιμετωπίσεις. 

Τι συνήθως φοβούνται οι άνθρωποι που προστρέχουν σε έναν ψυχίατρο;

- Έρχονται ασθενείς στο ιατρείο που φοβούνται πώς θα πεθάνουν. Πού αναρωτιούνται πώς θα είναι μέσα στο φέρετρο, τι θα γίνει το σώμα τους. Για κάποιους που πιστεύουν στη θρησκεία, η ανησυχία και ο φόβος σηματοδοτούν ένα κάποιο πρόβλημα
έλλειμμα πίστης.

Κανείς όμως δεν ξέρει πώς είμαστε -αν είμαστε- μετά τον θάνατο. Επειδή όλων η εμπειρία βασίζεται στο σώμα, το οποίο δεν θα έχουν μετά θάνατον. Άρα, σίγουρα πρόκειται για μια διαφορετική αίσθηση. Απ' όλους όσους είχαν αυτό που λέμε "μεταθανάτιες εμπειρίες", περιγράφηκε μια κατάσταση μάλλον ευχάριστη! Είπαν πως ένιωσαν να περνούν μέσα από κάποιο σύννεφο, ότι ένιωθαν κάτι πολύ απαλό, δηλαδή βίωσαν μια εμπειρία κάθε άλλο παρά δυσάρεστη.

Είναι μια ιδιαίτερη φοβία αυτή του θανάτου. Κάποιοι έχουν φοβία πώς θα αποσυντεθεί το σώμα τους... Τους αφήνουμε να φανταστούν πώς αποσυντίθεται το σώμα τους. Η εικόνα του πώς θα πραγματικά η εξέλιξη ανακουφίζει πολλούς από αυτούς σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Δεν τους τρομάζει περισσότερο; Δεν βλέπουν μια εικόνα τρόμου;

- Όχι, γιατί αυτό που τους τρομάζει είναι το άγνωστο όχι το χειροπιαστό. Όταν το βλέπουν μπροστά τους ηρεμούν. Η ρεαλιστική αντιμετώπιση τους κάνει να το δουν με άλλα μάτια.

Στην ουσία, τους ζητάνε να ζήσουν την εμπειρία του θανάτου.

- Όχι μόνο να ζήσουν αλλά και να απομυθοποιήσουν την ιδέα του θανάτου, αυτό που συμβαίνει με το σώμα τους. Γιατί φαντάζονται ότι είναι πολύ τρομακτικό! Η διαδικασία της απομυθοποίησης τους βοηθάει πολύ, εξαρτάται βέβαια από την περίπτωση του ανθρώπου και του τρόπου που βιώνει ή αντιλαμβάνεται την αρχή και το τέλος. Τη γέννηση και τον θάνατο. Πάντα εξειδικεύουμε την όποια διαδικασία ακολουθούμε.

Αυτή η διαδικασία που λέτε, δεν αποκαλύπτει πολύ ιδιαίτερα και προσωπικά πράγματα; Ο φόβος του θανάτου δεν συνοδεύεται και από άλλους φόβους;

- Δεν είναι απαραίτητο.

Πώς εκδηλώνεται ο φόβος του θανάτου; Έχει συμπτώματα ψυχοσωματικά;

- Εκφράζεται ως μια μεγάλη αλλά όχι διαρκή ανησυχία. Είπα πως εξαρτάται από τον άνθρωπο. Αυτοί που δείχνουν να αγωνιούν περισσότεροι, είναι εκείνοι που τους ενδιαφέρει πολύ η εμφάνισή τους, το πώς τους βλέπουν οι άλλοι. Θέλουν να είναι πάντα προσεγμένοι και τους απασχολεί πώς θα αποσυντεθεί το σώμα τους. Το ότι θα ασχημύνουν, το πώς θα φαίνονται σε τρίτους.

΄Ανθρωποι που θα έχουν ήδη προβλήματα με την εμφάνισή τους.

- Είναι σίγουρο. Κάποιοι άνθρωποι διατηρούν ναρκισσιστικά στοιχεία. Θέλουν να είναι πάντα όμορφοι, πάντα νέοι. Κάποιοι, για να διατηρηθεί αναλλοίωτο το σώμα τους μετά θάνατον, προχωρούν σε βαλσαμοποίηση. Για να μην υπάρξει αποσύνθεση, χρησιμοποιούν υλικά. Όπως έκαναν παλιά με τις μούμιες.

http://www.briefingnews.gr/


10 λόγοι για να μείνεις ανύπαντρος

Είσαι σε ηλικία γάμου; Έχουν παντρευτεί οι φίλοι σου και σε πιέζουν να πάρεις σειρά; Πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση διάβασε τα προτερήματα του να είσαι ανύπαντρος...
1.Καριέρα ίσον χρήματα ίσον γυναίκες

Το ρητό λέει ό,τι όποιος κυνηγάει τις γυναίκες μένει από χρήματα ενώ όποιος κυνηγάει τα χρήματα δε μένει ποτέ από γυναίκες.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μείνεις μια ώρα παραπάνω στο γραφείο ή να πας σε στριπτιτζάδικο με πελάτες, θα το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάνεις δεν σε περιμένει σπίτι. Κανένα άγχος για παντόφλα. Έχεις την προαγωγή στο τσεπάκι.

2. Γεμάτος κουμπαράς

Οι εποχές είναι δύσκολες. Το ΔΝΤ εντός των τειχών και εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να κεράσεις καμία, να της κάνεις δώρα ή να πληρώνεις. Ήρθε η ώρα της αποταμίευσης και για σένα.

3. Party time

Μόλις χτύπησε το κινητό σου και ο είναι ο Χρηστός. Βαριέται και λέει να πάει για κανά ποτάκι. Μπορείς άνετα να πεις ναι και δεν θα χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις. Ετοιμάσου για περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου.

4. Ο χώρος σου

Δεν θα δεις ένα κραγιόν να εμφανίζετε στο μπάνιο σου, θα δεις ποδόσφαιρο όποτε θες, θα κοιμηθείς σε όποια πλευρά του κρεβατιού γουστάρεις κ.τ.λ. Ο χώρος σου είναι αποκλειστικά δικός σου.

5. Χτυπάει τηλέφωνο

Το κινητό σου χτυπάει πάλι συνεχώς … αλλά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο συνέχεια!

6. Καλύτερο sex

Όπως και να το κάνεις κάθε μέρα φασολάδα την βαριέσαι. Βάλε όποια γυναικά θες στο κρεβάτι σου και απόλαυσέ το.

7. Σχέδια για έναν

Διακοπές στη Μύκονο και όχι στη Μήλο. Δεν χρειάζεται να κάνεις σχέδια και για δύο ή να σκέφτεσαι τις προτιμήσεις κάποιου άλλου.

8. Oχι άλλα double-dates

Δεν χρειάζεται να υποστείς έξοδο το Σαββατόβραδο με την κολλητή της και το έτερόν της ήμισυ(που παρεμπιπτόντως είναι και ξενέρωτοι).

9. Λογοκρισία τέλος

Ποιος ήταν στο τηλέφωνο; Ποια είναι αυτή που έγραψε στο wall σου στο facebook; Είναι ερωτήσεις που δεν θα ακούσεις. Μην κλείνεις λοιπόν το κινητό σου το βράδυ από φόβο μην χτυπήσει μετά τις 12.

10. Καλό βόλι

Δεν χρειάζεται να σηκώσεις το καπάκι της τουαλέτας. Κατούρα ελεύθερα, μέσα, έξω, πάνω ή όπου αλλού γουστάρεις.

i-diadromi.com

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger